2014. május 29., csütörtök

80 ukrán katona adta meg magát Luganszkban

Luganszkban a népi milíciák megrohamozták az ukrán Nemzeti Gárda egy katonai létesítményét, ahol a hadsereg több mint 80 fegyverese megadta magát. A létesítmény megrohamozása alig 10-15 percet vett igénybe. Az összeütközés a légierő akadémiájának területén történt, egy ukrán katona halt meg, mielőtt a többi megadta magát. A helyszíni beszámoló szerint a milíciák is egy embert vesztettek, és mindkét oldalon rengeteg a sérült. Ahogy a létesítményt körbevették, az összes ukrán katona megadta magát. Az alkalmazottakat kikísérték az épületből, a milícia pedig átvette az ellenőrzést a terület felett.
Gyennagyij Cepkalo, a milícia vezetője ígéretet tett arra, hogy azok a katonák, akik letették a fegyvert, kihallgatásukat követően békében elmehetnek. A kijevi média eközben arról adott hírt, hogy összesen tíz katona adta meg magát, a többiek elbarikádoztak magukat a létesítményben, mert parancsnokuk megtiltotta nekik, hogy megadják magukat vagy visszavonuljanak.
Az ukrán hadsereg jelentős veszteségeket szenved a dél-keleti régiókban, a katonák lojalitása a kijevi junta felé minimális, az első komolyabb összeütközés idején átállnak a felkelők oldalára.

http://www.hidfo.net/2014/05/29/80-ukran-katona-adta-meg-magat-luganszkban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése