2013. július 6., szombat

És eljő a sötétség első napja… Hétfőn Esztergomban kikapcsolják a közvilágítást

És eljő a sötétség első napjaEsztergomban hétfőn kikapcsolják a közvilágítást, mert az önkormányzat idén még nem fizetett a szolgáltatásért – közölte a szolgáltatást végző és felszámolás alatt álló TIVI Kft. felszámolóbiztosa, Schuszter Zsófia pénteken az MTI-vel.
Tétényi Éva polgármester az MTI kérdésére elmondta, az önkormányzat kész fizetni a világításért, a szükséges pénz is rendelkezésre áll, azonban január óta nem sikerült megegyezni a díjról a szolgáltatást végző TIVI Kft.-vel.
A polgármester hozzátette, ezen felül a társaság nem ahhoz a bankhoz kéri a teljesítést, amelyik az önkormányzattal kötött szerződésében szerepel és a világítás fejlesztéséhez a TIVI Kft.-nek hitelt nyújtott. Tavaly az önkormányzat 64 millió forintot utalt át a társaságnak egy másik számlaszámra, a TIVI Kft.-nek hitelt nyújtó bank viszont az összeg ismételt megfizetését kéri az önkormányzattól.
Schuszter Zsófia felszámolóbiztos tájékoztatása szerint az esztergomi önkormányzatnak a 2013-ban eddig elvégzett szolgáltatásokért 82 millió forintot meghaladó lejárt tartozása van a TIVI Kft.-vel szemben, a korábbi időszakokból származó elmaradásokkal együtt a város tartozása összesen 310 millió forint. Hozzátette, a szolgáltatás elvégzését az önkormányzat elismerte, de a folyamatos tárgyalások ellenére az elmúlt hat hónapban nem fizetett a közvilágításért, ezért azt kénytelenek szüneteltetni.
A TIVI Kft. 2005-ben végezte el az esztergomi közvilágítás korszerűsítését és 12 évre szóló koncessziót nyert el a szolgáltatás végzésére. A városban felszerelt lámpatestek is a cég tulajdonában vannak.
Tétényi Éva polgármester elmondta, január óta kérik a társaságtól, hogy tételesen mutassa ki, pontosan miért fizet az önkormányzat, és a szerződésnek megfelelő, szabályos számlát állítsanak ki. Egyezség esetén az önkormányzat fizet a szolgáltatásért, azonban megkérdőjelezhető, hogy egy felszámolás alatt álló cég hogyan lesz képes teljesíteni a kötelezettségét – tette hozzá a polgármester.
SzRTI megjegyzés: És még mondja valaki, hogy a rendszer nincs összeomlóban! – Egyre több a baljós jel…
Ide vezet a magánérdekeltségű kapitalista szolgáltatók féktelen pénzéhsége, s a fogyasztóik teljes lerablása. Ám önmaguk pusztulását is előidézik ezzel… – Hiszen ez a szolgáltató is felszámolás alatt van. De még búcsúzóul is fosztogatni akar.
SzRTI

Véglények

A Föld és a természet egy csoda. Hiába csíp, mar, vagy ragadozó valamely lény, ebben a csodálatos egyensúlyban minden egyednek megvan a helye, szerepe. Az emberi társadalom sem más. Az emberi civilizáció vonatkozásában a zsidónak is megvan a maga szerepe. Legalábbis az elmúlt 2000 évben ez már teljesen nyilvánvaló. A zsidónak is megvan a helye a történelemben és a társadalmi fejlődésben, melyet sok ezer éve kezdtek írni, és ki tudja mikor lesz vége. Az emberiség harcol önmagával, minden ellentétek harca, és éppen ez a harc a fejlődés mozgatórugója – ez a dialektikus és történelmi materializmus egyik alaptétele.
Vannak azonban olyan egyedek, amelyek ebből az egész rendszerből kilógnak, mert egyszerűen semmilyen módon nem illeszthetők bele. Nekik semmi szerepük, és hasznuk sincs az emberiség számára. Élősködnek, olyanok, mintha valami kártékonyságra teremtett lények lennének, de nem szolgálnak táplálékul a ragadozóknak, nem illeszkednek bele a természet törvényeibe, de a szellemi harc rendjébe sem. Egyszerűen semmi hasznuk a szellemi, és az anyagi világban sem. Ezek egyszerű véglények. Haszontalan élősködők csupán.
Ezek azok a lények, akik semmilyen pozitívumot sem hordoznak magukban. Állati ösztöneik vannak, életben maradásuk semmi más, mint felesleges létezés. Véglények. Azért vannak, hogy legyenek. Ezerből egyszer képes kifejlődni közülük egy-egy valamire való példány, de ezzel sem érnek el mást, csak azt, hogy még jobban felhívják a figyelmet arra, hogy ezek a lények mennyire feleslegesek. Mire jók egyáltalán?
Az ember létezésének a lényege a fajfenntartás mellett, igen sokrétű. Társadalmi fejlődés, és a társadalmi egyensúly kivívása, szellemi magaslatokba emelkedés, kultúra, műszaki fejlődés, gyógyítás, és a munka. Sok-sok munka, melynek célja az alkotás. Olyan műszaki, technikai eszközök előállítása, melyek az emberiséget szolgálják, és az emberi elme alkotóképességeit hivatottak bemutatni. Bármennyire nem tetszik az embernek a város és benne az ízléstelenül létrehozott épített környezet, mégis megcsodál egy toronyházat vagy hidat, mert hirdeti az elme csodálatosságát, a hitet, hogy képesek vagyunk megcsinálni. Hirdeti az Isten dicsőségét, hogy micsoda képességeket adott az embernek – még ha gyakran nemtelen célokra használja is. Ebbe a rendszerbe kellene valahogy beilleszteni a véglényeket. Sajnos nem megy. Éppen ezért véglények.
Szellemi képességeik nincsenek. Dolgozni nem akarnak, és az a ritka kivétel, amelyik akarna, mást nem tud elvégezni, mint a legalja munkákat. Az is úgy, hogy abban köszönet nincs. Ellenben bármit meglát, azonnal az állati ösztön dolgozik benne. Ha lát egy műszaki csodát, melyet emberek ezrei csodálnak meg, ő csak egyet lát benne, el lehet el lopni és eladni. Ha lát egy szép nőt, nem a csoda, a szerelem, a szépség jut eszébe, hogy milyen szép gyerekeket szülne ez a csodálatos teremtés, hanem azt, hogy mit művelne vele egy bokor mélyén. Számára egy autó sem a műszaki csoda, a technika csodája, hanem a magamutogatás eszköze, hogy hátha többnek látszik tőle, mint ami valójában.
Ez a véglény nem más, mint a cigány. Az isteni természeti csoda megcsúfolása. Fajtája sem keletkezett máshogy, mint a világ szemetét összefújta a szél egy kupacra, és lettek belőle a cigányok. Nincs országa, nincs nemzetisége, nincs otthona, sem hazája. Ahol él, az csak a putrija, amit bármikor elhagy.
Kérdés, hogy a társadalom és a Föld meddig tudja hátán hordani ezt a gombamód szaporodó szemetet. Mivel egyre kevesebb az erőforrás, fogynak az nyersanyagok, romlanak a földek, ezért maga az ember is arra lesz kényszerítve, hogy határokat szabjon. Ez nemsokára bekövetkezik, és a határokon belül a véglényeknek nem lesz helye. 500 éve volt a törökök háta mögött besomfordáló cigánynak, hogy felnőjön, és beilleszkedjen Európába. Nem tette meg, és több időt már nem fog kapni. A nemsokára bekövetkező hatalmas felfordulásnak egy eredménye már előre borítékolható, bárki győz, bárhogy is végződik, ennek a feleslegnek senkinek világában nem lesz hely. Oda kerül, ahová való, a szemétdombra.
Török János

Meghallgatta a devizahitelesek panaszait a miniszterelnök – felesége

Balogh Béla a Koppány csoport elnöke és Póka László a Nem adom a házamat mozgalom vezetője Fotó Hír24 neményi MártonLévai Anikóval beszéltek a Koppány csoport és a Nem adom a házamat mozgalom vezetői. Meghallgatta az otthonvédőket, majd azt mondta: “Értem”. – Ezzel vége is lett a tüntetésnek.

1. Hőség-menet – 2. Orbán Viktor helyett… – 3. “Álszent Fidesz!”
Ahogyan a tegnapi napon élő helyszíni tudósításunkban már beszámoltunk; A devizahitelesek, a Koppány csoport és a Nem adom a házam mozgalom vezetésével, – a Kúria határozata ellen demonstráltak a Markó utcában, majd vonulásba kezdtek keresztül a városon, – Orbán Viktor budai villája felé.
Szintén tegnap írtuk: “A Kúria elkaszálta a devizahiteleseket! – Megszületett az ítélet. Tudósítónk jelentése szerint: Mégis érvényes az az OTP-s devizahitel-szerződés, amelyről tavaly decemberben a Fővárosi Törvényszék úgy határozott, semmisnek kell tekinteni. Az otthonvédők felháborodással fogadták a precedensnek vehetőt ítéletet. – A tüntetők elhagyják a helyszínt, – vonulás kezdődik. – A menet célja: Orbán Viktor miniszterelnök rezidenciája…”
1. Hőség-menet
Nos, a vonulás eléggé lihegősre sikeredett. Volt, aki bírta, volt, aki nem és kidőlt, – ezalatt a rendőrök vizet osztottak a népnek. A miniszterelnök házához meredek úton kellett fölcaplatni, és több kísérő autó kuplungja is leégett, vagy hűtővize felforrt.
Ezt megelőzően mindenkit szembesítettek Orbán Viktor 2006-ban elhangzott szavaival; “Ha a nép életét veszélyezteti egy kormány, akkor a népnek joga van elzavarni azt a kormányt.”
Póka László a Nem adom a házamat mozgalom vezetője Fotó Hír24 Neményi MártonEzt Orbán, az akkori ellenzék vezére, feltesszük Thomas Jefferson gondolataiból merítette, melyek a néppel és annak kormányával kapcsolatban így szólnak: “Ha a jogbitorlás és a visszaélések célja a zsarnoki hatalom megszerzése, s eme szándék a nép számára nyilvánvalóvá válik, a népnek joga és kötelessége az ilyen uralmat lerázni és sorsát, biztonságát jobb őrökre bízni.”
Mire a tiltakozó devizahitelesek “harci-menete” (idézet a Facebookról – a szerk.) a budai villanegyedbe ért, addigra a Terrorelhárító Központ egységei lezárták a kormányfő házának körzetét.
2. Orbán Viktor helyett…
Erről a Hír24 helyszínen tartózkodó tudósítója így számolt be: “A tüntetők azt kérték a Készenléti Rendőrség munkatársaitól, hogy engedjék őket Orbán Viktor háza elé, majd amikor ennek nem tettek eleget, megpróbálták arrébb nyomni a rendőrsorfalat. A rendőrök azonban ellenálltak, a tüntetők nem jutottak előbbre. A tüntetők közül többen azt skandálták: “Orbán Viktor jöjjön ki!”
A tüntetők először egyezkedni kezdtek a rendőrökkel, hogy bemehessenek a miniszterelnök háza elé, hogy elmondják követeléseiket. Arra engedélyt kaptak volna, hogy ezt közülük hárman megtegyék. Azonban ez a felkínált lehetőség nem felelt meg nekik.
Így sajátos dulakodás alakult ki: felsorakoztak, megfogták egymást vállát, és így kezdték el nyomni a rendőrsorfalat. Majd közölték velük, hogy a visszatolják őket az autóig, akkor rendben, nyertek a rendőrök. A feladatot teljesítették a rend őrei, közben páran el is estek a tüntetők közül, komolyabb sérülés nem történt.
Sajátos dulakodás alakult ki Fotó Neményi Márton Hír24Páran el is estek Fotó Neményi Márton Hír24Végül Lévai Anikó, a miniszterelnök felesége kijött a házból, hogy meghallgassa őket.
A miniszterelnök feleségének a demonstrálók képviselői, (Balogh Béla, a Koppány csoport elnöke és Póka László, a Nem adom a házamat mozgalom vezetője, – SzRTI.) – azt mondták, hogy eddig 3 ezer ember halt bele a devizahitelek okozta “anyagi csődbe”, és felidézték, hogy Orbán Viktor 2008-ban kijelentette: “Senkit nem hagynak az út szélén”.
Lévai Anikó Póka László Balogh BélaKözölték: Ha a miniszterelnök “tisztességesen akarja az országot ebben a helyzetben vezetni”, akkor “kötelessége” mindent megtenni a helyzet megoldásáért. Lévai Anikó megígérte a demonstrálóknak, hogy átadja az üzenetet férjének. A tüntetők megtapsolták, majd a demonstráció véget ért.”
A HVG szerint a demonstrálók egyik vezetője ezután azt mondta; “Elérték, amit akartak” – Így elindultak visszafelé.
3. “Álszent Fidesz!”
alszent_fidesz“Avagy ki választja a bírákat?” – Teszi fel a kérdést a Munkáspárt a honlapján. Majd így folytatja:
“A Fidesz véleménye szerint a Kúria csütörtöki döntésével a bankok oldalára állt a devizahitelesekkel szemben – mondta Kocsis Máté. A Fidesz úgy tesz, mintha szívvel-lélekkel a devizahitelesek oldalán állna. A bírók az alaptörvény szerint csak a törvénynek vannak alárendelve, de valaki megválasztja őket. A Kúria elnökét az Fideszes többség választotta. A hivatásos bírákat az ugyancsak Fideszes többség által megválasztott köztársasági elnök nevezte ki. Akkor miről beszélünk?
Ti szavatok:
A Fidesz véleménye szerint a Kúria csütörtöki döntésével a bankok oldalára állt a devizahitelesekkel szemben – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis Máté. devizahitelesekkel szemben – mondta budapesti sajtótájékoztatóján Kocsis Máté. A kormánypárt kommunikációs igazgatója arra reagált, hogy a Kúria csütörtökön hirdetett ítéletet abban a felülvizsgálati eljárásban, amelyben egy devizahitelesnek az OTP Bank ellen indított ügyét tárgyalta. A döntés szerint a vitatott devizahitel-szerződés érvényes.
A Fidesz számára a döntés elfogadhatatlan és felháborító, a devizakárosultak joggal érezhetik úgy, hogy az igazságszolgáltatás cserbenhagyta őket – folytatta. A határozatnak beláthatatlan pénzügyi következményei lehetnek a devizakárosultakra nézve – tette hozzá.
Utalt arra, hogy Horvátországban egy hasonló ügyben az igazságszolgáltatás nyolc bankkal szemben hozott ítéletet. Azt is kijelentette, hogy a károsultak a devizacsapdát a „Gyurcsány-Bajnai-korszaknak köszönhetik”, ugyanis 2002-2010 között 140-szeresére nőtt a lakosság devizaadóssága. Az akkori, a bankok számára kedvező paktumon alapuló gazdaságpolitika hozta létre ezt a helyzetet – mondta.”
Mi szavunk:
A Kúria elnökét az Országgyűlés választja. A jelenlegi elnököt a Fideszes többség választotta. A hivatásos bírákat az ugyancsak Fideszes többség által megválasztott köztársasági elnök nevezi ki.”írja a Munkáspárt.
Akkor miről beszélünk?
Összeállította: Szabad Riport Tudósító Iroda


Lévai Anikóról az átlagember leginkább annyit tud, hogy ő Orbán Viktor felesége, és öt gyereket nevel. Meccsre nem jár a férjével, állami ünnepeken látni őket együtt, időnként arról érkezik hír, hogy közösen nyaral a család. Ő egy alkalommal családban élő, férjezett, gyermekeit egyedül nevelő ötgyermekes anyaként definiálta magát, utalva ezzel a vezető beosztásban dolgozó, fontos emberek házastársának mostoha sorsára.
Kapcsolatáról férjével viszonylag keveset tudunk, bár mindenféle mendemondák keringenek azzal kapcsolatban, hogy ennek a jólelkű asszonynak az élete nem mindig fenékig tejföl. Az ura ugyanis igazi keménykezű magyar ember, sokak számára az sem lenne meglepő, ha még egy vak komondort is tartanának odahaza, minden eshetőségre készen, sose lehet tudni. Ilyen és ehhez hasonló történetek keringenek a nép ajakán, ezek igazságát persze lehetetlen bizonyítani, így azután ezeknek a történeteknek feltehetőleg nincs komolyabb valóságalapjuk, csupán jelezni kívántuk, hogy az emberek sok mindenre képesek gondolni.
Lévai Anikó egyik legjobb barátnője Szájer József felesége, Handó Tünde, aki jelenleg az Országos Bírói Hivatal elnöke. A barátság még egyetemista korukból datálódik, színházba is együtt járnak. Ilyenkor nyilván nem az ország dolgairól esik szó, nagyobb gondjuk is van annál, minthogy miért is írta meg a Jóska iPad-jén az azóta ötször módosított alaptörvényt, és hogy a Viktor miért a más szerszámával veri a csalánt, azaz, miért sértegeti a magyar emberek nevében Európát.
A szerény és kedves, hirtelen haragú férjétől sokat szenvedő asszony képét némiképp árnyalja az a mostanában napvilágot látott történet, miszerint Lévai Anikó Gizella nevű rokona (állítólag testvére, más források szerint csupán távolabbi rokona) 275 millió forintért adott el egy 19 éves fiatalembernek egy korábban ennek tizedéért vásárolt, sokhektárnyi szántót. Mellékszál lehetne ebben a történetben, és akár még az ügyészség érdeklődését is felkelthetné, hogy honnan van egy 19 éves fiatalembernek ennyi pénze. Ha csak úgy nem, hogy már az óvodában is fogához verte a garast, és később is minden zsebpénzét a bankokba tette. De még ez esetben is nagy szerencse kellett ahhoz, hogy magyar nép vérét szívó bankok ne zsákmányolják ki, és ne tegyék földönfutóvá. (Hősünk egyébiránt 140 millió forintot már ki is fizetett Lévai Gizellának – negyvenet banki átutalással, a maradék százmilliót készpénzben.)
Nyilván ez is törvényesen zajlott, mert mostanában minden, ami ebben az országban történik, törvényes. Ráadásul még üzenet is megfogalmazódik az első megközelítésben furcsának látszó üzlet kapcsán: lám, aki dolgozik, az boldogul a mi országunkban, nem is akárhogyan.
Van olyan fiatal gazda az országban, akinek a jövője már elkezdődött.
Azért nem árt tudni, hogy Lévai Anikó mégiscsak végigcsinálta férjével az elmúlt negyedszázadot. Egyetlen hangos szó nélkül tűrte azt is, ami az elmúlt három évben történt – nemcsak a Cinege utca házban, de a szélesebb értelemben vett otthonában, Magyarországon. A jogállam lebontását, a százmilliárdokba kerülő értelmetlen szabadságharcot, a rokonok és üzlettársak között szétosztott országot.
Gyomor kellett hozzá, de ez a szinte mindig szomorúnak látszó asszony ezt is kibírta valahogy.