2013. július 5., péntek

Pofont a bankoknak!


Pofont a bankoknak Fotó_ Privátbankár huÚj népi kezdeményezés: Az emberek kiveszik minden pénzüket a bankból? – Na ez lesz csak az igazi pofon az uzsorás disznóknak!

- Biztos, hogy minden betétet vissza tudnának fizetni? -
Egy új népi kezdeményezés olvasható a Facebookon, Zsigmond Gábor megosztásában:
“Pofont a bankoknak! – Egyeztessünk minden devizahiteles csoporttal!
Szervezzünk népi kezdeményezést: Legyen mindenkinek törvényes joga, hogy bérét, járandóságát a kifizetőtől direktben és készpénzben vehesse fel. A bank beiktatása csak saját kezdeményezésre történhessen. Az ez irányú mindenféle kényszerítés büntető törvénybe ütköző legyen!”
Magyarországon az utóbbi 24 évben bebizonyosodott, hogy a magánbankoknál kártékonyabb, pénzéhesebb, kegyetlenebb, önzőbb és embertelenebb dolog nem létezik a földön. – Az ország minden baja nekik köszönhető, – na meg azoknak a politikusoknak és kollaboránsoknak, akiket meg tudtak venni.
A devizahitel az évszázad csalása és fosztogatása, – általa több ezer család vesztette el otthonát és majd háromezren estek áldozatul közvetlenül, vagy közvetve a kilakoltatásoknak.
Így hát miért tartsuk a pénzünket ezekben a pénzintézetekben? – Hiszen bemocskolják, vérrel kenik be, és ráadásul még fosztogatják is  a bankszámlánkat.
Egyáltalán mi köze a banknak a mi pénzünkhöz? Miért von le számlánkból mindenféle összegeket ilyen-olyan mondvacsinált címen? – Miért van a végrehajtóval közvetlen és titkos!(!) kapcsolatban, – felrúgva minden banki titkot – és enged hozzáférést a számlánkhoz bármilyen hiénának tartozás és levonás címén?
Ezek után tehát ne csodálkozzon senki, ha az emberek kiveszik a pénzüket, és inkább teszik ismét a szalmazsákba, vagy az ágyneműtartóba, vagy akár a szekrény aljába, mert még ott is nagyobb biztonságban lesz, mint az uzsorás, fosztogató, csaló bankokban. Még akkor is, ha akár a betörő ellen is meg kell védeni szerény vagyonkájukat, – fizikailag is; kapával-kaszával, vagy más fegyverrel, esetleg pisztollyal, vagy puskával. – Akár ki is végezvén, az otthonukra, családjukra törő elvetemült rablókat. – Július 1-től még ezt is megtehetik!
Úgyhogy ne csodálkozzon senki, ha egyre többen veszik ki a pénzt a megbízhatatlan, erkölcstelen, fosztogató bankból, – mely már láthatóan is az összeomlás küszöbén áll, azért ilyen mohó.
Aztán ezt meglátva még többen veszik ki a pénzt, majd még ennél is többen, – mígnem tömegméreteket ölt majd a pénzkivétel, – mert az egyre kétségbeesettebb emberek attól tarthatnak majd, hogy nekik már nem marad egy árva fitying sem.
Biztos, hogy minden betétet vissza tudnának fizetni? – Hisz a bank eddigi igazi vagyona maga a hitel volt. – Az pedig már nincs, bedőlt, s számukra egyre kevésbé hozzáférhető. – Ahogy az emberek mind hevesebben védelmezik tőlük és végrehajtóiktól otthonaikat.
Na és mi van akkor, ha (s ez nagyon is elképzelhető), – ha nincs is annyi pénz a bankban, amennyi fedezné az összes betéteseinek járó összeget…?
Fort András – Szabad Riport Tudósító Iroda

“Egymillió új…” Gyárat zár be nálunk a Panasonic – 500 ember kerül az utcára

Felszámolja magyarországi napelemgyárát. Szeptemberben leáll a munka a Sanyo Hungary Kft. dorogi napelemgyárában, az üzem mintegy 500 dolgozóját elbocsátják – közölte a Sanyo anyavállalata, a Panasonic. A gyárat márciusig felszámolják, az ott található eszközöket pedig a Panasonic másik két, malajziai, illetve japán gyárába fogják átszállítani.
A dolgozók elbocsátása szeptemberben A komoly pénzügyi gondokkal küzdő, a közelmúltban több szervezeti átalakításon és tömeges elbocsátáson is áteső Panasonic döntése részben a kínai gyártók által dominált európai piac szűkülésével, részben pedig a japán megrendelések felfutásával magyarázható.
A dorogi gyár eddig a Panasonic teljes napelemtermelésének mintegy 20-30 százalékát adta.
(Hir24)

Készíts saját elektrolit italt

Az elektrolitokat tartalmazó sport italok … egészségesek vajon? A sportolók minden hirdetésben tonna számra isszák a neon színű folyadékokat, de vajon jót teszünk-e a szervezetünknek a boltban vásárolt sport italok fogyasztásával?
Ha közelebbről megnézzük, akkor tényleg felháborítóan magas árat fizetünk felmagasztalt, élénk színű, cukros vizekért. A sport italokban lévő sok glükóz- fruktóz kukorica szirup- soha nem jó dolog. A mesterséges ízektől és színektől nem sokat várhat az ember, úgyhogy jobb inkább távol kellene tartanunk magunkat tőlük.
Bizonyos cégek elhitették velünk, hogy egy különleges italra van szükségünk arra, hogy erőnket visszaszerezzük. Az elektrolitok segítenek fenntartani a szervezet egyensúlyát- fizikai igénybevétel alatt vagy után. Először is viszont, hatalmas különbség van az élsportolók, és azok közt, akik minden nap tizenöt perces reggeli edzés rutinukat követik. Másodszor, jól hidratáló és egészséges táplálkozás általában elég ahhoz, hogy fenntartsuk testünk elektrolit egyensúlyát.
Mik az elektrolitok, és miért van rájuk szükség?
Mik is ezek valójában? És milyen szerepük van?  Rengeteg sok elektrolit létezik testünkben, ezek alapvetően kalcium-, nátrium-, kálium-, magnézium-klorid, hidrogén-foszfát (egy ásványi anyag) és a hidrogén-karbonát (só). Ezek az elektrolitok létfontosságúak az élethez, testünk nélkülük nem is lenne képes működni. Ezek szabályozzák a ideg-és izomműködést, a hidratálást, a vér pH-ját, sérült szövetek újjáépítését és meghatározzák a vérnyomást is.
Egy példa: az elektrolitok játszanak szerepek az izomműködésben, a szív izmaitól a legapróbb lábujj működéséig… minden izomnak szüksége van kalciumra, nátriumra és káliumra. Ha túl kevés van belőlük: az izmok elgyengülnek, ha túl sok van belőlük: az izmok túlfeszülnek.
Ezeket az elektrolitokat kiegyensúlyozott étrenddel könnyen be lehet vinni a testünkbe. Kemény edzés alatt, az izzadsággal elektrolit-vesztés áll fenn. A helyes étrend ilyenkor nem elegendő. A sporton kívül, sok várandós anyuka érzi még úgy, hogy szüksége lehet elektrolitpótlásra,vagy hányásos-hasmenéses állapot esetén, valamint nagy hőségben ajánlott fogyasztásuk.
“Citrom-lime” ital:
Hozzávalók: citrom, lime, narancs, só, méz, víz, kókusztej, eper.
Minden összetevő jó elektrolit és nagyon finom is. Próbáljunk termelői mézet és bio gyümölcsöket beszerezni.
Az elkészítéshez szükséged lesz …
-60 ml frissen facsart citromlé
-60 ml  frissen facsart lime
-100-120 ml szűrt víz, kókusztej (kókuszdióból), attól függően, mennyire koncentráltan szeretnéd elkészíteni az italt
-egy csipet tengeri só vagy Himalaya só
- lehetséges kígyóuborka szeleteket is hozzáadni
-2 evőkanál természetes cukor vagy méz, ízlés szerint, vagy Stevia növény( természetes édesítő növény) levelét adjuk hozzá a keverékhez.
Elkészítés:
Dobj mindent egy turmixgépbe és keverd addig, amíg a méz feloldódik. Pár jégkockával még élvezetesebb lesz!
“Jó ébredés” recept:
Szükséged lesz …
-60 ml frissen facsart citromlé
-60 ml frissen facsart narancslé
- 100-120 ml friss szűrt víz, vagy kókusztej
-egy csipet tengeri só vagy Himalaya só
-2 evőkanál természetes cukor vagy méz, ízlés szerint… esetleg Stevia levél
-citromfüvet lehet még hozzáadni
Elkészítés:
Ugyanaz, mint fent. Lehet duplázni is a receptben lévő mennyiségeket, és persze bátran kísérletezni az ízekkel. A citrus gyümölcsök, különösen a narancs az elektrolitok jó forrásai.
“Édes és hasznos” elektrolit recept:
Szükséged lesz …
-15 dkg eper
- 100-120 ml friss szűrt víz vagy kókusztej
-4-5 jégkocka
-egy csipet tengeri só vagy Himalaya só
-2 evőkanál természetes cukor vagy méz, Stevia, ízlés szerint
-menta levél (nem kötelező)
Elkészítés:
Turmixgépben addig keverjük, míg minden alaposan összedolgozódik és az ital csomómentes lesz.

http://naturahirek.hu/keszits-sajat-elektrolit-ital/