2014. január 23., csütörtök

Ukrajna a Pokol tornácán

Vinntszja városában egy teljes rendőrőrsöt sikerült fellázítania a rend ellen a cionista agitációnak. Cion zsoldosai, a sötétség agitátorai mindenhol bomlasztják az igazságosság mellett való kiállást. Az atlantista pénzeken kitartott EU-párti tüntetők a brutális erőszaktól sem riadnak vissza. Megkezdődött a közvélemény -egyelőre nem bizonyítható- halálesetekkel való sokkolása. Szerdán hajnalban öt halálos áldozatról számoltak be a nyugatbarát szennylapok. A gyűlöletkeltés nagyüzemben folyik, a sátáni erők nem engedik Ukrajnát. Egyelőre a rendfenntartó erők urai a helyzetnek, reméljük vasszigorral lépnek fel az EU-párti köztörvényesekkel szemben. A nyugati zsidóbarát média arról is írhatna,hogy ez az emberállat csürhe nőket erőszakol meg, fosztogat, tör-zúz, gyújtogat.
Hídfő.net | Ukrajna a Pokol tornácánEz történik ha a zsidó nem kapja meg a koncot. Testvért a testvér ellen fordítanak, rombolás, gyújtogatás, pusztítás, halál.
Csak abban reménykedünk, minél előbb sikerül úrrá lenni a káoszon, Ukrajna pedig józan marad és nem dől be az ígéreteknek, hazugságoknak. A fegyveres testületeket lázítókat pedig minél előbb bíróság elé állítja. Könnyen megeshet, hogy statáriumot kell hirdetni a gyűlölet tobzódásának megfékezésére. Egyet ne felejtsenek el a cionbérenc felforgatók: ha lesznek halálos áldozatai az ukrán eseményeknek, azokért egyedül ők a felelősek. Az emberiség ellenségei, a zavargások okozói ők. Ők lökték a szerencsétlen ukrán embereket az pusztító események kellős közepébe. Ők azok, akik uralmuk alá akarják hajtani a világot, egy beteg, megalomán, beltenyészet, a sátán kőművesei, a fény ellenségei.
Dunai István



Közelharc – A ‘békés’ kijevi tüntetők kézifegyverei


Fotó Ukrán Belügyminisztérium
Többek közt ezeket az ‘eszközöket’ foglalta le az Ukrán rendőrség kijevi barikádokon, a Függetlenség tér körüli összecsapásokban, – 2014 január 23-án.
Az békésnek bizony cseppet sem mondható, kifejezetten agresszív tüntető banda komoly sérüléseket okozott az ilyen és hasonló, – házilag rögtönzött kézifegyverekkel, a rendőrség tagjainak.
Fotó Ukrán Belügyminisztérium 2
PM988image003 Fotó Ukrán Belügyminisztérium
Január 23-án már 278 rendőr sérült meg, közülük 105-en súlyosan, akiket kórházba kellett szállítani. Az orvosok a rendőri egységek tagjainál; – agyrázkódásokat, koponya zúzódásokat, koponya és végtag töréseket, – több fokozatú égési sérüléseket, – szúrt sebeket és ismeretlen vegyi anyagtól származó mérgezéses tüneteket diagnosztizáltak.
Az alábbi romboló eszközöket pedig attól 20 személytől foglalták le, akiket azután tartóztattak le, miután a ‘békés’ tömeg 23-án megtámadta Berkut belügyi egységek 3 autóbuszát. Az alábbi bunkós botokkal, baseball ütőkkel, kőműves kalapáccsal, valamint súlyos utcakövekkel támadtak a buszokra, – az első rohamban el is törték az egyik rendőr lábát:
PM512image001 Fotó Ukrán Belügyminisztérium
Ezt követően a rendőrség lefegyverezte és letartóztatta a támadókat. Lefoglaltak még késeket, golyóálló mellényeket(!) sisakokat, láncokat is.
A rendőrök okultak a korábbi esetekből, mert buszaikat a banditák nem először támadták meg. Az alábbi fotó például január 19-én készült:
Fotó Stainless steel rat
Szabad Riport / Bornemissza János
Forrás: Ukrán Belügyminisztérium


Utcai harcok Kijevben - a nemzeti radikálisok felszereltségének áttekintése


Miközben időről időre több ezer ember vesz részt a kijevi rendbontásban, a nemzeti radikálisok kisebb csoportjai jelentik a felforgatók központi magját. Olyan csoportok ezek, melyekről nem tudni, hogy külföldről Ukrajnába küldött, csak a helyszínen elérhető források felhasználásával folytatott utcai harcra képzett zsoldosok, vagy ténylegesen a nemzeti radikálisok által mozgósított csoportok. Az utóbbi napok történései alapján annyi bizonyos, hogy a kijevi összecsapásokban olyan csoportok is részt vesznek, amik tevékenységüket központi irányítás alapján, összehangoltan és a körülményekhez képest már-már szakmai jelleggel folytatják.
Szerda óta minden reggel az égő autógumik szaga lepi el a kijevi utcákat. Miután a rendőrök visszafoglalták a megrohamozott minisztériumi épületeket, visszavonultak és a kormánynegyed védelmére rendezkedtek be. A felforgatók kisebb csoportokban tevékenykednek, melynek központilag tervezett jellegére az is rámutat, hogy meghatározott időbeosztásban támadnak, az egy helyben állomásozó rendőri erők pszichológiai nyomás alatt tartására törekszenek. Két óránál hosszabb időtáv nem telik el egy-egy újabb eltervezet támadás közt.
Ma reggelre Kijev már-már háborús övezetnek nézett ki. A felforgatók felszereltsége idővel gyarapodik, mostanra a rendőri erők tömegoszlatási kísérleteit hatástalanító felszerelések is rendszeresítve lettek. A tömegoszlatásra használt gumilövedékek eredményessége a minimumra csökkent, mióta a felforgatók házilag barkácsolt fa és fém pajzsokat kezdtek használni.
Az utcai harcot folytatók az utóbbi napokban házilag barkácsolt pajzsok mellett a legkülönbözőbb védőfeszereléseket rendszeresítették. Rengetegen használnak tűzoltók és bányászok által alkalmazott munkavédelmi eszközöket, de motoros sisakok, középkori lovagi maszk replikák is előkerültek. Az egyhelyben állomásoztatott rendőri erőket támadás alatt tartó kisebb csoportok többnyire védőfelszerelésekben jelennek meg, ami a szokványos tömegoszlatási eszközök hatékonyságát a minimumra csökkenti.
A gyorsan mozgó támadó csoportok általánosan használt kellékévé váltak a házilag barkácsolt pajzsok. A kisebb csoportok szervezett támadásokat hajtanak végre, az utcai harc során előre betanult formációkat alkalmaznak, sokszor áthatolhatatlan falat alkotva, mind a gumilövedékek, mint a rendőröknek engedélyezett kézifegyverek számára.
Emelett csütörtök éjjelre rendszeresítették a pajzsok mellett közelharci eszközök használatát is. A baseball-ütők használata eddig is jellemző volt. Mostanra általánosnak mondható, hogy a kisebb támadó csoportok valamennyi tagja pajzssal és közelharc rendeltetésű támadó eszközzel is rendelkezik. A baseball-ütők mellett nagyobb vasdorongok, buzogányok, balták is előkerültek.
Általánosan elmondható, hogy a tüntetők kisebb csoportjai egyszerű utcai harcra képzettek (valamilyen formában célzott kiképzést kaptak rá), és ellentétben a hazánkban 2006-ban aktivizált futballhuligánokkal, a terep adottságait saját előnyükre felhasználni képesek. Nem egy példa volt rá az utóbbi napokban, hogy a tüntetők megfigyelési láncot alkalmazva a rendőri utánpótlás útvonalait vágták el rögtönzött barikádokkal. Egy ilyen akció során egy kisebb szállítmány könnygázgránátot is megkaparintottak.
A távolsági "fegyverzet" általánosan használt eleme továbbra is a Molotov-koktél, ami csütörtök éjjel füstgránátokkal, könnygázzal is kiegészült. Általánosan használatosak a legkülönbözőbb pirotechnikai eszközök, bár ezek hatékonysága jóval alacsonyabb, inkább hangulatkeltő jellegű.
A kézi eszközök mellett az utóbbi napokban több helyen katapultok is előkerültek. Két különböző eszközt alkalmaznak, az első napokban a rendőrség megsemmisített egy nagyobb, helyben épített tákolmányt. Azt követően a gyorsan mozgó csoportok mobil távhajító eszközöket, a helyszínen gyorsan felállítható szerkezeteket kezdtek alkalmazni. Az információ áramlása folyamatos a kisebb csoportok közt, vagyis egyértelműen közös szervező erő van mögöttük. Az első, nagyobb katapult megsemmisítését követően órákon belül kisebb, mobil eszközökkel álltak elő a város több pontján.
A fenti képen az első, nagyobb "katapult". Alább az utóbbiak során improvizált, óriás parittya-szerű eszközök láthatók. Ezeket már magukkal hordják a csoportok, többnyire a rögtönzött barikádokba rögzítve alkalmazzák.
A katapultok megjelenését követően gyorsan elterjedt a kézi fegyverek használata. Légpuskák, alacsony hatékonyságú gumilövedékes pisztolyok használata szintén elterjedtté vált. Mivel ezek távolról éles lőfegyvernek tűnnek, alkalmazásuuk nagyban hozzájárul a harci kedv fenntartásához, és a rendőri erők pszichológiai nyomás alatt tartásához.
Általánosságban elmondhatjuk, hogy a Kijevben utcai harcot folytató csoportok magját olyan közösségek adják, melyek korábban vársosi utcai harcra valamilyen formában - akár külföldiek, akár hazai politikai aktivizmus részeként - felkészítést kaptak. Rendelkeznek a felforgatáshoz szükséges szervező háttérerővel, a csoportok közti állandó kommunikáció lehetőségével. Kihasználják és saját előnyükre fordítják a terep adottságait. A helyszínen elérhető és gyorsan előállítható eszközöket alkalmaznak az utcai harcokban. A rendőri erők állandó pszichológiai nyomás alatt tartására törekszenek, támadásaikat ennek céljából összehangolják.
Mindez alátámasztja, hogy Kijevben nem általános népi elégedetlenség, hanem kis, képzett csoportokkal végrehajtott, szervezett felforgatás van folyamatban, melynek célja a civil áldozatok mihamarabbi kiprovokálása, és így a nyugati hatalmi tömb számára politikai beavatkozásra alkalmas társadalmi közeg megteremtése.

http://www.hidfo.net/2014/01/24/utcai-harcok-kijevben-nemzeti-radikalisok-felszereltsegenek-attekintese



“Tűzoltókra támadtak a kijevi tüntetők, 2014. január 23-án” – közölte az Ukrán Belügyminisztérium.

“Tűzoltók mentettek meg egy házat a teljes megsemmisüléstől, – miután a lázadó bandák felgyújtották az alsó szintet. Ám, amikor a tűzoltó egységek nagy vízsugarakkal oltani kezdték az épületet, – a ‘békés’ tüntetők köveket és molotov koktélokat dobáltak rájuk.
A tűzoltók munkáját a továbbiakban a Berkut rendőri egységei biztosították, – pajzsokkal fedezvén a hivatásukat teljesítő hős tűzoltókat. (Lásd felső kép).
Az Ukrán Vészhelyzetek Állami szolgálatának helyettes vezetője Valerij Boris, megköszönte a rendőröknek a segítséget, “Nélkülük nem tudtuk volna eredményesen elvégezni a munkánkat” – mondotta. – “De így sikerült lokalizálni a tüzet, s elkerülni a nagyobb bajt, megakadályozni a tűz tovább terjedését, mely akár átterjedhetet volna az egész háztömre is. Így csak az épület tövében lévő fák égtek le.”
PM519image002  Fotó Ukrán Belügyminisztérium
SzRTI véleménye: Tűzoltókra támadni, a mentést és oltást akadályozni, – ez akár a névjegye is lehetne a Nyugat által támogatott ukrán ellenzéknek.
Ezek vagytok ti, így harcoltok ti. – Minél nagyobb legyen a káosz, minél több a kegyetlenség – annál látványosabbak a híradók. Hamis bizonyságot adván a lázadó bandák indítékairól.
Már maga ez is mekkora oximoron: “Forradalomnak” nevezett, külföldről gerjesztett és támogatott lázadás, a parazita kapitalista Európai Unióhoz való csatlakozás érdekében.
A több politikai szakértő megállapításai szerint; a jobboldali populistának és neonácinak nevezett ukrán Szabadság párt, - a cionista háttérhatalom által fenntartott Európai Unióhoz való csatlakozás érdekében, – provokál véres összecsapásokat a kijevi barikádokon.
Felforgatás, kegyetlenség, anarchia. – Ez a módszerük. És azoknak, akik mögöttük állnak. – Akik bármi áron, de meg akarják szerezni Ukrajnát, a hatalmas termőföldjeivel, s iparával együtt. – De, ha mégsem lehet az övék, – akkor szétrombolni úgy, – hogy ne legyen ott többé semmi. Se búza, se bányászat, se ipar, sem szabadságszerető nép. – De legfőképpen, ne tudjon belépni az Oroszországgal kötendő vámunióba, – csak hatalmas áldozatok árán, melyet mindkét népnek kell megfizetnie.
Szabad Riport – Fort András


Lehet, hogy a következő telefonodat már a szívverésed hajtja? – Jön a beültethető akkumulátor


Időkjelei : Az orwelli technológiák egyik komoly akadálya eddig az eszközök energiaellátása volt, mivel a létező áramforrások csak igen rövid ideig bírják újratöltés nélkül. Az alábbi hírből megtudhatjuk, hogy ez a „probléma” hamarosan megoldódhat és a Mátrixból ismert hasonlattal élve lehet, hogy tényleg maga az ember válik elemmé.
Hamarosan elfelejthetjük az akkumulátortöltőket. A következő mobil telefonodat lehet, hogy már a szívverésed látja el árammal, ha megvalósul ez a fejlesztés alatt álló újítás.
Amerikai és kínai kutatók csoportja bemutatta azt a rendkívül apró beültethető akkumulátort, amit eddig egy pészméker áramellátására használtak.
Az eszköz a különböző szervek, mint például a szív, a tüdő vagy a rekeszizom mozgását alakítja energiává.
A vékony és rugalmas mechanikus energiagyűjtőt eddig teheneken tesztelték és az eddigi eredmények megmutatták, hogy egy pészméker áramellátására elegendő energiát képes termelni.
Az apró piezoelektromos „erőmű” biokompatiblilis műanyagba ágyazott ólom-cirkonát-titanát nanoszalagokból áll.
A műanyag házban található még egy integrált egyenirányító, ami átalakítja az elektromos jeleket és egy apró újratölthető akkumulátor is.
A csapat úgy gondolja, hogy több energia előállításához több egységet is elhelyezhetnek ugyanazon a szerven.
A tervek szerint a jövőben egy egész sor kütyüt lehetne ezzel a módszerrel működtetni.
Eddig egy tehénen tesztelték az eszközt, amiből kettőt helyeztek el az állat szívén és ezzel megduplázták a termelt áramot.
Kezdetben orvosi implantátumok energiaellátására használnák.
Forrás: Daily Mail

Genf 2 - hazugsággal rombolnák az Asszád-kormány hitelességét

A genfi béketárgyalásokat megelőző napokban az atlantisták és radikális iszlamista csatlósaik mindent megtesznek annak érdekében, hogy nemzetközi szinten rombolják le az Aszad kormány hitelességét.
Megint előhúzzák a népirtás vádját és az emberiség ellen elkövetett bűnök című fejezetet a bűvészkalapból. A soros igazságosztó szerepében most a perverz pedofil dinasztia által irányított Szaúd-Arábia tetszeleg éppen. A Caesar nevű, soha nem létezett személy által a szaúdiaknak átadott, és általuk a Guardian brit napilapnak eljuttatott fotókon kiéheztetett és megkínzott emberek holttestei láthatók. A szaúdi buzeránsok által a nemzetközi nyilvánosság elé tárt fotók alapján a másik nagy képmutató Katar már jogászokat fizet, és vádpontokat állíttat össze Aszad ellen.
A dolog tökéletességét és a művelet sikerét azonban kissé beárnyékolja az a tény, hogy a fotók szaúdi területen, szaúdiak által megkínzott, kiéheztetett és legyilkolt politikai foglyok fotói. Az elvégzett feladatról (a börtönök mélyén eltüntetett fogoly megalázó perverz módszerekkel való megkínzásáról és megöléséről) készült bizonyítékok ilyenfajta dokumentálása a kormányzó Al-Szaúd család számára tipikusan erre az országra és annak társadalmi-politikai berendezkedésére jellemző tulajdonság. A térség szomszédos hasonszőrű országai szintén Szaúd-Arábia területére szállíttatják politikai foglyaikat, így Bahrein, Kuwait, Katar, és az Egyesült Arab Emirátusok mind bűnrészesei ezeknek a gyilkosságoknak.
Óriási lesz az öngól, mikor a fotók készítésének helye, ideje és a fotókon látható holttestek azonossága mint tényállás, ezernyi kérdőjellel körülvéve az Arab-félsziget monarchái ellen fordul. Így ítélik el őket majd a holtak, azok a holtak, akiket ők éheztettek és kínoztak halálra, és akiket még a síron túl is megaláznak gonosz vágyaik érdekében.
http://www.hidfo.net/2014/01/23/genf-2-hazugsaggal-rombolnak-az-asszad-kormany-hitelesseget



Támadásba lendült a szír elektronikus hadsereg


Feltörte a Szíriai Elektronikus Hadsereg a CNN Twitter és Facebook felhasználóját, valamint a média egyik hírblogját is. A támadás a Genf 2 nemzetközi konferencia alkalmából történt, a hacker csoport a feltört médiafelületen keresztül közölte, hogy a CNN minden jelentése hazugság, hamis híreket hoznak le a szíriai helyzettel kapcsolatban. Az egyik kihelyezett üzenetben figyelmeztették az olvasókat, hogy amikor a nyugati országok a Szíriában működő Al-kaidáról beszélnek, az a valóságban a nyugati országok által pénzelt terroristákat jelenti, amit továbbra is pénzzel, fegyverekkel és információkkal látnak el.
Később a CNN visszaszerezte az ellenőrzés saját Facebook és Twitter oldala felett, majd közzé tettek egy nyilatkozatot, miszerint a közösségi média felületeket támadás érte.
A Szíriai Elektronikus Hadsereg kormánypárti hackercsoport korábban a BBC, az NPR, a Skype, a Time magazin, valamint az amerikai elnök közösségi médiájának oldalait is feltörte már.
Csütörtökön már második napja tartottak a Genf 2 előkészítő tárgyalásai, mielőtt konkrét párbeszédre kerülne sor az Asszád-kormány és a nyugat által felépített, emigráns szír állampolgárokból összetoborzott ellenzék közt. A Genf 2 békekonferencia a nagyhatalmak bevonásával zajlik, Oroszország, az Egyesült Államok és több arab állam is részt vesz rajta.
A konferencia gyakorlati jelentősége pontosan nulla, ez egy taktikai időhúzás mindkét nagyhatalmi tömb részéről, ami a nyugati tömb számára lehetőséget teremt arra, hogy az ENSZ szervezetét továbbra is egy működő egészként, a "világbéke zálogaként" tudja propagálni, miközben tovább folytatja az agresszív, imperialista politikát.

http://www.hidfo.net/2014/01/24/tamadasba-lendult-szir-elektronikus-hadsereg



Genf 2 - 10 évet fog megszabni az eredmény


Elkezdődött a Szíria belháborúját rendezni kívánó Genf 2 konferencia. Az ENSZ szervezésében lévő rendezvény végül megrendezésre került, de messze sem úgy, ahogy annak lennie kellett volna. Irán, amely mondhatni mentora Szíriának és lassan Iraknak is a terrorizmus elleni harcban, nem kapott helyet a konferencián, így képviselői el sem utaztak a tárgyalásra. Ezzel szemben majd 40 ország képviseli magát a 7 helyett, olyanok, amelyeknek semmi köze, illetve keresni valója nem lenne ott.
A konferencia a legtöbb elemző szerint kudarcra van ítélve. Ennek pedig a sok ok mellett egy nagy oka van, az hogy a szír ellenzék nem tudta képviselni magát megfelelő szinten. Az egyetlen megjelent szervezet, a Szír Nemzeti Koalíció a leggyengébb az ellenzéki csoportok közül. Senkivel nem tudott szövetségre lépni a konferencia erejéig sem. Ennek a csoportnak pedig semmiféle befolyása sincs a történésekre, és ráhatása sincs a harcoló bandákra.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az ellenzékként megjelenő csoport kompromisszum képtelen és olyan elvárásokkal állt elő, amelyeken jóformán csak nevetni lehet. Ez semmi másra nem világít rá, mint arra, hogy a Nyugat és az általa támogatott csoport még mindig nem fogta fel, miről is van szó, és hogy alakultak az erőviszonyok. Az ellenzéknek súlyos teher az, hogy a vallási őrültek botrányai teljesen kivégezték az országon belüli maradék kis támogatottságot, így gyakorlatilag egyre világosabban látható, hogy külföldiek harcolnak idegen zsoldban a szír kormány ellen. Emiatt a szír vezetés nem ellenzékről, hanem külföldi terroristákról beszél, melyet milliónyi bizonyítékkal tud alátámasztani. Pontosan emiatt éleződik ki egyre jobban az ellentét még a harcoló bandák között is. Népi támogatottság nélkül lehetetlen ezt a harcot megnyerni, és egyre gyakoribbak a lakosság elleni tömeges atrocitások a bandák részéről.
Szándékosan deformált erőviszonyok, támogatás nélküli nemlétező ellenzék (ami jóformán csak a jelen lévő képviselőkből áll) érvek és bizonyítékok híján, megvalósítható kompromisszumok nélkül ez a tárgyalás egyszerűen semmit sem fog jelenteni. Egyes elemzők már a Genf 3 -ról beszélnek, ami sosem lesz. A szíriai harcok lassan de biztosan közlednek a végükhöz. Hiába próbált meg az Asszad megdöntésére szervezkedő államok és cégek olyan bizonyítékokat előásni, amely alapján az ENSZ nyíltan elítélhetné Asszadot, ez mindeddig nem sikerült. Botrányos volt, hogy például a Reutes egy fotóval akarta igazolni a civilek elleni katonai bombázást, de pillanatok alatt kiderült, hogy a kép hamis. Ezzel a hangulattal indult az egész konferencia.
Amennyiben nem sikerül semmilyen kompromisszum, és ezt a konferenciát Moszkva erőltette, akkor mondható, hogy a Kreml kudarcot vallott? Persze, hogy nem. Ugyanis Moszkvának a célja az időnyerés volt Asszad számára, és ez be is jött. Mára nem lehet megkérdőjelezni a fennálló rendszer stabilitását, és azt, hogy Moszkvával a háta mögött lassan de biztosan legyűri a külföldi bandákat. Ebbe az egész háborúba a Nyugat irdatlan milliárdokat ölt bele. A siker pedig nulla.
Mi lesz a konferencia következménye? Ha semmiféle eredmény nem születik, akkor bebetonozták magukat az oroszok a Közel-Keletre. Elkezdődnek a Szír-Libanon-Kurd-Irán stabilitási manőverek. Könnyen lehet, és erre a Hezbollah ígéretet tett, hogy a harcokat átteszi szaúdi területre. A térkép az elkövetkezendő 10 évben jelentősen át fog alakulni a közel-keleten. Ez lesz az eredménye a konferenciának. Vagy születik valamiféle megegyezés a kormány és a senkik között, aminek az esélye nulla, egész nulla.
Kemény Gábor


Szíria: az USA nem mondott le a háborúról
A Földközi tenger keleti részén, közvetlenül Szíria szomszédságában az USA és szövetségesei jelentős haditengerészeti erőt vonultattak fel. Az USA tavaly csak ideiglenesen adta fel tervét, hogy erőszakkal dönti meg Bashar al-Assad elnök rendszerét.



Olcsó rabszolgatársadalom

Az igát húzó népen extraprofitot kereső biztosítótársaságok továbbra is abban reménykednek, hogy a magyar népről van még mit lenyúzni. A Generali Biztosító reprezentatív kutatást végzett a 18-59 éves magyar lakosság körében, hogy a "piaci viszonyokat" (profitszerzési lehetőségeket) felmérje. A felmérés eredeti célja az volt, hogy meghatározza, mennyi megtakarítást tesznek félre az emberek, amit esetleg - egy kis rábeszélés hatására - akár biztosításokra is költhetnének.
Mondanunk sem kell, az eredmény, hogy a magyarok szinte semmilyen megtakarítással nem rendelkeznek. Országosan minimális összegeket tudunk havonta félretenni, az átlagfizetés a nagy többségnek gyakorlatilag a havi szinten kötelező jellegű kiadásokra úszik el. Vagyis a dolgozó magyar embernek annyi nem jut, hogy a megkeresett pénzéről maga rendelkezzen. Az átlagfizetés a létfenntartásra megy el, vagyis olyan, mintha a munkánkért nem kapnánk semmit. Még egy egyszerű rabszolga is kap hajlékot a feje fölé és ételt, hogy ne dögöljön éhen. A statisztika szerint pontosan ennyi jut egy átlagos magyar embernek.
Demokrácia Kr.e. 500-ban és 2014-ben. A külsőségek változnak, a lényeg ugyanaz.
De lássuk csak a százalékokat: a háztartások bevételeinek 82%-a azonnal elmegy mindennapi kiadásokra. A bér 32%-a rezsiköltség, 31%-a pedig élelmiszerre megy el. 19% lett a hosszú távú kiadások közé sorolva. Ez alatt azt kell érteni, hogy törlesztés a banknak (hiteltörlesztés: 12%), gyermekeink támogatása 3%, megtakarítások 4%. A fennmaradó 18% azok a kiadások, amik a rezsi, élelmiszer és hiteltörlesztésen felül továbbra is alapvető kiadások, hogy a társadalmi normáknak megfeleljünk, mint például tisztítószerek, tisztálkodó szerek és ruházkodás, üzemanyag és utazási költségek.
Röviden tömören összefoglalva: egy átlagos magyar ember fizetésének egyharmadát elviszi a lakhatás, egyharmadát az egyszerű létfenntartás (étel), egyharmadát pedig a ruházkodás, hiteltörlesztés, munkahelyre ingázás. Hajlék, étel, ruházkodás. Pontosan ennyi jut egy rabszolgának. Azt leszámítva, hogy a modern rabszolga még azért is fizet, hogy a munkavégzés helyére eljuthasson. Ezt hozta nekünk a kapitalizmus, ezt hozta nekünk a liberalizmus, és a demokrácia. Tényleg ezt akarjuk?
Fenyvesi Áron

Határozottabb hangnem a felforgatás kapcsán - bevonulhatnak az oroszok Ukrajnába?

Az orosz törvényhozás alsóháza egyöntetűen elfogadott állásfoglalásban kinyilvánította, hogy Ukrajnában a politikai és társadalmi feszültségekről nem csak a radikális ellenzék tehet, hanem külföldi politikai erők tartják közvetlen ellenőrzés alatt a folyamatokat.
Az ukrán helyzet elmérgesedésére adott állásfoglalást a posztszovjet és eurázsiai integrációért felelős bizottság készítette elő, a képviselői testület pedig egyhangúan megszavazta. A dokumentum elítéli az ukrán tüntetőket, és egyben a tüntetéseket az alkotmányos rend idegen erők általi megdöntésére tett kísérlet eszközeként határozza meg.
Az orosz állásfoglalás szerint bár a média nem közvetíti, az ukrán rendvédelmi erőket szervezett fegyveres csoportok részéről is érik támadások. A dokumentum továbbá azt is kimondja, hogy a rendszeres támadásokat és az eseteket övező teljes médiacsend olyan együttműködést feltételez, ami egyértelműen az ország belügyébe történő idegen beavatkozás bizonyítéka. Ennek támogatói pedig cinikusan továbbra is a demokrácia támogatóinak nevezik magukat.
A dokumentum kimondja, hogy a jelenlegi helyzetért valamennyi nyugati vezető osztozik a felelősségben, akik agresszív módon beavatkoznak Ukrajna belügyeibe az ellenzék melletti kiállással és a kormánnyal szembeni állandó nyomásgyakorlással.
"Az Állami Duma kinyilvánítja, hogy minden beavatkozás, ami Ukrajnát mesterségesen az Európai Unióhoz csatlakozásra kényszeríti, a geopolitikai viszonyok erőszakos megváltoztatására tett kísérletnek tekintendő és elfogadhatatlan."
Eljött tehát az az idő, amikor az érdekszférák összeütközése mentén az orosz politika diplomatikus hangnemét az erő politikája váltja fel. Jól láthatjuk, egy ultimátum hangzott el ezzel a dokumentummal - és ebből a hangnemből már sejthető, Oroszország nem engedi Ukrajna erőszakos bevonását a nyugati tömbbe.
Ha a nyugati felforgatók terroristákkal kezdenek operálni és belekezdenek Ukrajna feldarabolásába, könnyen lehet, hogy a grúz háború kirobbanásához hasonló lendülettel fog az orosz haderő egészen Kárpátaljáig nyomulni. És fogják ezt tenni a demokrácia védelmében, mert a nyugati politikusok nyíltan támogatják egy Moszkvával szövetséges ország alkotmányos rendjének megdöntését, felforgatását és puccsal egy ellenséges politikai-gazdasági-katonai tömbhöz csatolását. Ha ezt továbbra is így folytatják, a nyugat maga gondoskodik arról, hogy az orosz hadsereg felszabadítóként és a rend biztosítékaként vonuljon be Ukrajnába.

http://www.hidfo.net/2014/01/23/hatarozottabb-hangnem-felforgatas-kapcsan-bevonulhatnak-az-oroszok-ukrajnaba

Hajtóvadászat faustokkal…Ki kellene már szabadulni a fenevad fogságából,nem úgy gondoljátok ha


A CIB bank bedőlt fala

- Országos hajtóvadászat a bankrobbantó után – Egy magyar nő élete nem ér annyit, mint a bank bedőlt fala -

De vajon adómentes-e az elkövető fejéért felajánlott 10 millió?

“A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozócsoportjának irányításával, jelentős rendőri erők bevonásával tervszerű, összehangolt, széleskörű adat- és információgyűjtés, tanúkutatás folyik az ország több településén” – írta a Police.hu, még január 18-án. – Az azóta eltelt 5 nap alatt, a jelek szerint, mi sem változott.
1. Országos akció
“A Budapest XIII., Lehel úti pénzintézetnél 2014. január 13-án történt robbantásos bűncselekmény elkövetőjének felderítése és azonosítása érdekében a Nemzeti Nyomozó Iroda 272, más rendőri szervek 234 munkatársa folytat adat- és információgyűjtést, elemzést, tanúkutatást az ország több településén. A tervezett nyomozati cselekményeket a nyomozócsoport fogja össze, a beérkező adatokat, információkat a nyomozócsoport értékeli, elemzi és dönt azok további felhasználásáról” – folytatta a rendőrségi oldal.
Az állítólagos elkövető Fotó police.hu
“A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő, 180-185 centiméter magas ismeretlen személyt keresi, aki a bűncselekmény helyszínéről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm3 vagy 250 cm3 hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral hajtott el.
Mint ismeretes, a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörében az országos rendőrfőkapitány bruttó 10.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Adott esetben az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja magának. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve bármely rendőri szervnél.”
2. Faustok és Abszurdisztán
Azt persze nem említi meg a rendőrségi közlemény, – hogy a bankokat elsőként legyőző, – a devizaadósok körében népi hősként kezelt elkövető fejéért felajánlott 10 millió forint, – vajon adómentes-e?
A rendőrség eljárását taglaló kommentek között egyre gyakrabban találhatók olyan megjegyzések is, – melyek nem kis átverést látnak a rendőrség által felajánlott 10 milliós vérdíjban. Éspedig konkrétan azt, – hogy a 10 milla, nem is 10, – hanem voltaképpen csak 6 millió. – Egy komment szerint; A 10 millió díjnak a nettója kb. 6 millió Ft. Ennek majd 1/4-ét ÁFA-ként visszafizeti az államnak. Vagyis: Ennek a pénznek több mint fele, – visszakerül majd az államkasszába. – És a spiclinek annyi. Néhány milláért eladta a becsületét. Még el sem tud tűnni rendesen.
dr-faustPersze, ha jól belegondolunk, ez nem is akkora kunszt. Az ország tele van olyanokkal, akik néhány millióért eladták a becsületüket, egész életüket azoknak az erőknek, melyek Magyarország teljes kifosztását, a magyar nép megsemmisítését tűzték célul maguk elé. – Csak körbe kell nézni a jogszolgáltatásban, a rendvédelemben, na meg a Parlamentben.
Faust, hátán Faust, egyik kisebb, másik nagyobb gazember, – de a bűn az csak bűn marad. Aki eladja lelkét a Rossznak, aki üzletet köt az Ördöggel, – az mindig is bűnös marad. – És még ők mondják a bankrobbantóra; hogy bűnöző. – Na, ez az abszurdisztáni értékrend.
No meg az, hogy ennek a robbantónak a fejéért, kinek az akciójában nem sérült meg senki, – csak a bank fala dőlt be, – az átlag embernek hatalmas összeget ajánlottak fel. Ezt a 10 milliót. (Ami talán nem is ennyi, – ahogy az imént írtuk.)
Ez ha nem is annyira egyedülálló, de eléggé ritka a magyar kriminalisztika történetében. Az esetek legnagyobb részében, egyetlen fillért sem ajánlanak fel az informátoroknak azért, hogy a bűnelkövetőket kézre kerítsék. – Még a gyilkosságok legnagyobb részénél sem.
3. Egy magyar nő élete nem ér annyit, mint a bank bedőlt fala
Kardos Krisztina a soroksári gyilkosság áldozata_A 4 hónappal ezelőtt, – Soroksáron kocogás közben brutálisan megölt Kardos Krisztina gyilkosának (gyilkosainak) a kézrekerítéséért egyetlen fillért sem ajánlott fel az ország rendőr-főkapitánya. – Úgy látható, hogy Abszurdisztánban, mely jelenleg a Kárpát-medencében van; – egy magyar nő élete nem ér annyit, mint a bank bedőlt fala.
De kézre még ugyan nem kerítette a rendőrség ezt a brutális gyilkost, (gyilkosokat) még mindig szabadon grasszál, grasszálnak.
Az eljárásokban résztvevő nyomozók száma is beszédes: A soroksári gyilkosság felderítésére egy 14 fős nyomozócsoport alakult, – eddig 0 eredménnyel.
A bankrobbantás ügyében állandóan egy 135 fős nyomozócsoport dolgozik, és időnként még bekapcsolódnak még néhány százan, – időnként ellepnek egy falut, ahogyan a hétvégén Ürömöt, – s az egész országra kiterjedően keresnek-kutatnak, szinte hatóvadászatot folytatnak, – eddig 0 eredménnyel.
Kíváncsiak lennénk azért, hogy a bankok mennyi pénzt ajánlottak föl, – a nép körében egyre inkább hősnek mondott robbantó fejéért.
Bár az igazság kedvéért el kell még mondani, hogy előfordult azért olykor, hogy vérdíjat tűztek ki egy-egy gyilkos fejére: Bándy Kata esetében például az Országos Rendőr-főkapitány, Hatala József aznap, amikor megtalálták a rendőrségi pszichológusnő holttestét, egymillió forint vérdíjat tűzött ki. – Úgy látszik ő sem ért annyit, (rendőrségi pszichológus létére sem), – mint egy bank bedőlt fala.
Egy esetről tudunk, ahol még kitűzték a 10 milliós vérdíjat; a kifejezetten nagy politikai vihar kavart tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében: Akkor, 2009-ben, az Országos Rendőr-főkapitány, Dr. Bencze József rendőr altábornagy az ismeretlen elkövető(k) mielőbbi elfogása érdekében 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. – Na, úgy látszik, ez az ügy is ért annyit, mint a bank bedőlt fala.
Itt a bizonyítéka annak, hogy a politika bizony keményen beleszól a rendőrség munkájába és értékrendjébe is: Egy egyszerű magyar ember élete nem ér annyit, mint a bank vagyona, vagy a politika.
Úgyhogy, nem kell megsértődniük a rendőri vezető uraknak ezentúl, – ha az általuk vezetett testületet az egyszerű nép már nem sünnek, – hanem csak bankőrségnek nevezi majd.
Szabad Riport – Garbolczy János
Források: Police.hu, Wiki, Bors, Fb

Bálint Zoltán: Népirtás sárga csekkel

Népet irtani nem csak fegyverrel lehet, ez immár több millió embernek nyilvánvaló Magyarországon, Európa közepén, a huszonegyedik században. Az alábbi példa még a mérsékeltebbek közül van, ennél súlyosabb, sokkalta súlyosabb összegeket is kapnak ma bérből, fizetésből élő magánemberek Magyarországon, hasonló sárga csekken, hasonló szervtől.
A képet Facebook-ra tette ki egy adós honfitársunk,. Ha valaki esetleg nem látná, a kép kattintásra megnyílik nagyban. Az összeg 14 546 815 Ft. A kibocsátó pedig Virág József önálló bírósági végrehajtó.
csekkNéha emlékeztetni kell magunkat arra, mi is folyik körülöttünk, mert kellően hosszú idő után bármit meg lehet szokni. Egy bizonyos szinten legalábbis. Amit pedig megszokunk, az egy idő után természetessé válik, bármilyen beteg dolog is.
Visszaemlékezésekből, különféle történetekből tudhatjuk, hogy még a lágerek, kényszermunka-táborok világa is megszokottá, természetessé vált az évek óta ott sanyargatott foglyok számára egy idő után. A szabad világ valamiféle ködös, misztikus “másik világgá” távolodott, amihez nekik annyi közük volt, mint átlag embernek a filmsztárok, vagy épp az állami vezetők világához.
Mi nem eshetünk abba a hibába, hogy ezt természetesnek fogadjuk el, és belenyugszunk, elfogadjuk!.
Ez a sárga csekk önmagában bizonyíték arra, hogy a regnáló hatalom vagy közönyösségből, vagy előre megfontolt szándékkal olyan állapotokat teremtett az országban, amire a jogalkotók egyszerűen nem készültek, nem készülhettek fel. Mert ép ésszel erre nem is lehetett felkészülni. A végrehajtási törvényt nem ilyen esetekre írták. Amikor készült, fel sem merült senkiben, hogy Magyarországon ilyen hatalmas összegekkel tartozhasson egy magánszemély úgy, hogy azt bírósági végrehajtó követeli tőle, sárga csekken, egy összegben.
Most arról nem is beszélünk, hogy ezeknek a deviza alaú kölcsönszerződésnek nevezett valamiknek a létrejötte önmagában is egy átfogó pénzügyi csalás. Ha nem így lenne, és a bankok mindenben tisztességesen, jogszerűen járnak el, ennek a helyzetnek akkor sem szabadott volna kialakulnia.
Az árulás mindemellett az, hogy a végrehajtási kényszerről a mai napig nem beszél senki a istrángszaggató “adósmentő igyekezetben”. Mintha eszébe sem jutna a regnáló hatalomnak, hogy a végrehajtási törvény megváltoztatásában ő lenne az illetékes, nem pedig a bankok, a Kúria, és legfőképpen nem maguk az adósok.
Szóba sem kerül, hogy a végrehajtási törvényhez hozzá kellett volna nyúlni már akkor, mikor a jelenlegi jelzálog-hitelezési jogszabályokat bevezették, és a pénzpiac az “innovatív banki termékek” elterjedése miatt egyre instabilabbá vált a kétezres évektől kezdve.
Jelenleg ugyanazon szabályok alapján vonják eljárás alá a pár ezer forintos parkolási díjjal elmaradókat, mint a több tízmillió forinttal megterhelt devizaadóst.
Ugyanúgy jön a sárga csekk mindkettőnek, ugyanúgy teljes vagyonnal, és minden fellelhető jövedelemmel felelnek,csak a nullák száma különbözik.
Fel sem merül a kérdés, hogy egy köztörvényes bűnöző, egy fegyveres bankrabló miért kezdhet adott esetben tiszta lappal pár év börtön után, és a bedőlt hiteladósnak miért kell a tartozásától függően akár élete végéig jogfosztottan, hatósági eljárás alatt maradnia.
Mintha eszükbe sem jutna…vagy mintha valaki megtiltaná nekik, hogy beszéljenek róla.
Ha elengedjük a fantáziánkat, találgathatjuk, miért van ez így, de tény, hogy néhány éve a legelső, nyolc pontos adósmentő tervezetből is az elsétálás jogát vetette ki legelőször a Bankszövetség, a kormány meg készségesen eleget is tett kérésüknek.. Hallani sem akartak róla, mondván, “romlana az adósok fizetési hajlandósága”. Mostanra már mindenkinek egyértelmű kell legyen, hogy ez színtiszta beismerés volt a bankszektor részéről. Pontosan tudták, hogy viselhetetlenné nőnek ezek a terhek. És tudták azt is, hogy egy fillért nem akarnak majd engedni belőle, és csak a félelem, a rettegés tarthatja fenn a csalást. És tudta ezt az akkori kormány is, és tudja a mostani is. Tudta mindenki!
Elárultak minket. Az 1989 óta regnáló összes politikai hatalom elárulta a magyar embereket, mert tudatosan, szándékosan rájuk engedték a hiénákat. Akkor sem fogták őket vissza, amikor lehetőségük lett volna rá, és jelenleg sem teszik. Jelen pillanatban is csak azon mesterkednek, hogy a hiénák kisebb darabokban falják fel az áldozatokat, ne egyszerre. Nem azon, hogy egyáltalán ne falhassák fel őket!
Az, hogy ezt az árulást most épp a devizaadósok nyögik ezt a legjobban, csak részletkérdés. Bárki sorra kerülhet különböző jogcímeken, ha ez így megy tovább.
Ha ezt elfogadjuk természetesnek, jöhet ennél még rosszabb is.
Ha a béka alatt lassan melegítik a vizet, élve megfő anélkül, hogy megpróbálna kiugrani. Ma még “csak” a sárga csekk, és a végrehajtó jön. Ezek már önmagukban elegek ahhoz, hogy emberek a vonatok elé ugráljanak.
De nem kell feltétlen hosszú időnek eltelnie, és jöhet a kitelepítés, kényszerlakhelyek kijelölése, kényszermunka is. A pénz, a profit, a nemzetgazdaság szent nevében.
Tovább nem folytatom…
Mi se folytassuk!
Mert ELÉG VOLT!
NULLA FORINTOT A BANKOKNAK! A Haza, és az emberi élet nem eladó, semmi pénzért!
Az 1989. óta regnáló politikusok pedig törvényszék előtt kell feleljenek a kialakult helyzetért! Amíg ez nem történik meg, mindig vissza fognak térni, mint az elhajtott bögöly a marhára, és hozzák a hiénáikat is. Újra és újra.
Emlékeztetőül, hogy senki se felejtse el, a népirtás fogalma (forrás: Wikipédia):
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről, 155. §, Népirtás :
(1) Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges kiirtása céljából
a) a csoport tagjait megöli,
b) a csoport tagjainak, a csoporthoz tartozása miatt súlyos testi vagy lelki sérelmet okoz,
c) a csoportot olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt vagy annak egyes tagjait pusztulással fenyegetik,
d) olyan intézkedést tesz, amelynek célja a csoporton belül a születések meggátolása,
e) a csoporthoz tartozó gyermekeket más csoportba elhurcolja,
bűntettet követ el, és tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki népirtásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

http://kaslerarpad.hu/?p=6299

ÉGER ISTVÁN. VÉGE A KIRÁLYSÁGNAK?

A magyar orvosi kényszerkamara elbitangolt elnökének visszahívását kezdeményezi a köztestület Felügyelő Bizottsága.
Cserébe az elnökség a Felügyelő Bizottság tagjainak visszahívását indítványozza. A fidesz-kreatúraként létrejött orvoselnyomó rohamosztag vezetését jelenleg tilos bírálni, tilos vizsgálni, tilos leleplezni. Így mi fizetjük az elnök által folyamatosan zabált mok szendvicseket, eleddig zokszó nélkül.
Éger István nem tűri az efféle demokratikus lépéseket. A tagság érdeklődve figyel, és keresi eddig simán lenyúlt milliárdjait, amit több, mint 40 ezren fizettek be tagdíjként, de minden valószínűség szerint jogalap nélkül.
A minisztérium lassan már egy éve vizsgálja a mok tagdíjjal kapcsolatos gyanús tevékenységét, de vizsgálatukat még nem sikerült befejezni.
Éger István tipikus, gazdag ingyenélő, tagdíjunkból felvett havi összjövedelme becslés alapján 2 millió forint is lehet, bár a teljes összeget a mai napig titkolják.
A vezetése alatt gátlástalanul tevékenykedő köztestület megtagadja tagjai számára az alapvető törvényi kötelezettségként előírt érdekvédelmi tevékenységet is.
Arra nem jut pénz, a vezetés rengeteget költ ugyanis saját magára.:-)

https://gtortenesze.wordpress.com/2014/01/23/eger-istvan-vege-a-kiralysagnak/

Kijevben a tüntetők körbevették az amerikai nagykövetséget

Kijevben több ezer tüntető vette körbe az amerikai nagykövetség épületét, tiltakozva az ellen, hogy az Egyesült Államok beavatkozik Ukrajna belügyeibe.
A megmozdulást a Kijeviek a Tiszta Városért kormánypárti aktivista csoport szervezte, akik már korábban is felvonultak a városban zajló agresszió és a rendbontás ellen. A csoportnak egyre több tagja van, mostanra több ezer embert aktivizáltak, akiknek elege van belőle, hogy a külföldről pénzelt provokátorok felforgatják a várost és ellehetetlenítik a normális életet.
A tüntetők körbevették az amerikai nagykövetség épületét és petíciót akartak beadni a nagykövetnek, amiben felszólítják az Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a tömeges zavargások szításával és anyagi támogatásával.
"Az USA van minden mögött, ami jelenleg Kijev utcáin zajlik. Ők pénzelik a tüntetőket. Ezt meg kell állítanunk. Azért jöttünk ki, hogy megmondjuk az egész világnak: az USA fel kell hagyjon a felforgatással, mi békét akarunk Ukrajnában." - mondta Ivan Protsenko, a tüntetők egyik vezetője.
Kijevben a mintegy 500 felforgató és a hozzájuk csapódó 1-2 ezer rendbontó jelenti az Európai Unió támogatóinak tömegbázisát, akik miközben azt hirdetik, hogy egy felvilágosult európai országot akarnak, kukákat gyújtogatnak, a felbontott aszfalt darabjaival dobálnak be kirakatokat és mindezért 3-500 hrivnya fizetséget kapnak. Az emberek többségének elege van már belőle, hogy a fizetett felforgatók miatt az utcák járhatatlanok és közveszélyesek.
A terjesztett rémhírek ellenére a rohamrendőrök mindeddig emberséges fellépést tanusítottak a tüntetőkkel szemben, akik ennek köszönhetően továbbra is fizikai épségük teljében az utcákon randalírozhatnak. Szerencsére ez már nem sokáig lesz így, de úgy tűnik, a kormány előbb megvárja, amíg Washington és az Európai Unió végleg lejáratja magát és elveszti az eddig bizonytalan emberek bizalmát is.

http://www.hidfo.net/2014/01/23/kijevben-tuntetok-korbevettek-az-amerikai-nagykovetseget




A nyugat polgárháborút akar Ukrajnában


Megszoktuk már az elmúlt pár évben a nyugat ilyen fajta mesterkedését. Ahol valami nem kedve szerint alakul, ott pár lefizetett terroristával igyekszik kirobbantani valamiféle háborús helyzetet, ahová aztán behordhatja a saját szellemileg rokkant, pénzért bármire képes hordáit.
Az egész folyamatban azonban lényeges része a közvélemény megdolgozása és előkészítése a várható erőszakos történésekre. Ilyenkor jönnek a hatalmi visszaélések, elözönlik az internetet és a sajtót a fennálló rendszer kegyetlenkedései. Ha nincs ilyen, akkor hazudnak megállás nélkül, a világ nagy, úgysem lehet visszaellenőrizni, ki mit hazudik. Emlékezzünk vissza a hetekkel ezelőtti próbálkozásra, amikor egy kocsmai verekedő felesége a rendőrökre akarta fogni férje halálát. A sajtó azonnal ráugrott az esetre, de nem jött össze. Egyszerűen annyira nyilvánvaló volt a hazugság, hogy nem lehetett belőle ügyet fabrikálni. Erre a nyugat bérencei egyszerűen nem tudnak mást tenni, mint a lefizetett egy-két ezer tomboló senkiházi közé beküldeni az ügynököket, akik megölnek pár embert. Ezt pedig az egész sajtó azonnal a rendőrségre akarja fogni. Van-e ebben a mesében bármiféle logika? Mert ha teljesen logikátlan, akkor a hír már eleve erősen kérdőjelessé válik.
Nos az egész, maga a gyilkosság, amellyel a sajtó foglalkozik, eleve nagyon kérdőjeles, mivel teljességgel logikátlan. A rendőrség a hatalom képviselője. A jelen hatalom pedig totális győzelemre áll az atlantista csürhével szemben. Olyannyira, hogy maga a népi támogatás is teljesen kicsúszott a buzik és zsidók alól. Ráadásul maga az ellenzék is megoszlik, mert a látszat szerint nem mindenki akar a nyugat zenéjére táncolni. Az ellenzéki vezetők ugyanis felmérték már, hogy annyi támogatottságuk van, hogy a megélhetést biztosítsa nem is rossz módon. Jó kis képviselői fizetés néz ki, ha ellenzéki politikusként bekerülnek az országgyűlésbe. Kinek kell akkor ez a felfordulás, és az, hogy esetleg mindenkit lecsukjanak? Nekik biztosan nem. Így hát ők is kegyvesztetté válnak az atlantisa felforgatással szemben nagyon hamar.
A hatalom pillanatnyilag jól kezeli a dolgot. A felvételeken látható, hogy az ellenzék robbanó anyagokat, nagyon erős petárdákat vagy hanggránátokat dobál, Molotov-koktélokat használ. Ezzel szemben a hatalmi fellépés nagyon visszafogott, tehát semmi alapja nincs a rendőri gyilkosságokról szóló rémmeséknek. Ezek semmi egyébre nem szolgálnak, mint arra, hogy a közvéleményt előkészítse arra, hogy a Nyugat nemsokára elkezdi a fegyverek csempészését Ukrajnába, utána pedig a lefizetett gyilkosokat.
Hozzátesszük azt is, hogy a főtéren összesereglett sokaságban sok a kábítószeres, nagyon könnyen lehet, hogy egyszerű díler leszámolás áll a háttérben. Így lehet polgárháborút kirobbantani pár féreg kábítószer-kereskedő halálával?
Könnyen eljöhet az a pillanat, mikor a hatalom mindezt megelégelve az összes embert begyűjti, és elküldi pár évre egy munkatáborba, vagy egy kemény ukrán börtönbe üdülni.
Kemény Gábor



Klicsko maffiavezér polgárháborúra buzdit!


Szerda este ultimátumot adott Viktor Janukovics ukrán elnöknek a Nyugat által felbérelt vandálhorda, miután kudarcba fulladtak a politikai patthelyzet megoldására irányuló tárgyalások. Klicsko bandavezér polgárháborús uszitásba fogott.

Ultimátumot adott a kormánynak az ukrán ellenzék

Folytatódott az ukrán kormány Nyugat-barát ellenzékének erőszakkal kísért tüntetése csütörtökre virradó éjjel. Kijev belvárosában a zavargók újra autóabroncsokat égettek, a belügyminisztérium közlése szerint feldúlták egy televíziós-rádiós társaság helyiségeit. A vandálok közül több ezren kitartottak az éjszaka is. Klicsko, a fölforgató Ütés (Udar) párt elnöke, a Viktor Janukovics államfővel folytatott tárgyalásai után az este Kijev központjában a tüntetőknek azt mondta, hogy előre hozott választások kiírására szólította fel az oroszbarát államfőt, és kijelentette, hogy “ha az elnök nem válaszol holnap… akkor támadásba megyünk át”.


Mikola Azarov miniszterelnök finoman utalt arra, hogy nem kéne tán ultimátumokat intézgetni, hanem csenesebben vigadni egy kicsit-ugyanakkor a kormány kompromisszumkészségét hangoztatta.
Klicskoék állitása szerint eddig már öt EU-barát tüntető halt meg a “hatóságok miatt”!-és a rendfenntartókat vádolja polgárháborús szándékokkal. (Arról egyetlen hangot sem nyikkant a Nyugatbérenc cionista, hogy ő tüzeli jogsértésekre a banderista és újnáci futballhuligánokat, meg a sikkasztásért börtönbe ülő Batkivscsina vezérmadám hiveit! Ha nyugton maradnának, béke lenne Kijevben! De hát ez az exhibicionista kiartott majom tovább tüzeli a szemmel láthatóan inentitászavarral küszködő Szvoboda hiveket, és a banderista gyújtogatókat!)
Televíziós híradások szerint a rohamrendőrök azt követően lendültek akcióba a tüntetők ellen, hogy Mikola Azarov miniszterelnök arra figyelmeztetett: a hatóságok erőt fognak alkalmazni a “provokátorokkal szemben”, ha nem érnek véget a rendzavarások. A hivatalos közlés szerint a rendőrök legalább ötven embert őrizetbe vettek a zavargásokban való részvétel miatt.
A belügyminisztérium közlése szerint azért léptek támadásba a rendőrök, mert információik a tüntetők szerint valamilyen ismeretlen, vélhetően égési sérüléseket okozó vegyi anyagot terveztek bevetni a belügyi egységek tagjai ellen. Miután a rendőrök támadásba lendültek, és hátrébb szorították a tüntetőket, megszerezték az ismeretlen folyadékkal teli tartályokat. Ezután a Berkut rohamrendőri alakulat visszavonult, így a tüntetők visszafoglalták korábbi állásaikat, egészen a kiégett rendőri járművekből álló barikádig nyomultak előre.
Az érvényben lévő szabályzat szerint a rohamrendőrök lőfegyvereket is bevethetnek Ukrajnában a közrend helyreállítására, illetve ha támadás éri őket. Eddig ettől tartózkodtak, és különböző oszlatási eszközöket – könnygázt, hang- és fénygránátokat, gumilövedékeket – használtak a rájuk támadó tüntetőkkel szemben.
Mint ismeretes, az Ukrán Kommunista Párt (KPU) már hónapokkal ezelőtt figyelmeztetett az elnök és az Azarov-kabinet kalandor politikájának ilyetén lehetséges következményeire, és a problémák megoldásának elsődleges lehetősegeként egy népszavazás kiirását tartotta-tartja. Sajnálatos módon a KPU által jó előre jelzett eszkaláció bekövetkezett, és valós veszéllyé vált Ukrajnában egy polgárháború kirobbanása.
Tegnap Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kifejtette, hogy “nem hagyja magára a barát és testvér Ukrajnát Oroszország”!
Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy a galiciaiak képesek aljas hóditó terveik érdekében Ukrajna egy részének lángba boritására is! Ebbéli igyekezetüket pedig támogatja és finanszirozza a Nyugat.
Az utóbbi napok történéseit figyelve megállapithatjuk: Ukrajna sorsfordulóhoz érkezett!
Ezért pedig a felelősség a Nyugaté, a galiciai ukrán felforgatóké-de osztozik velük a felelősségben a kalandor és felelőtlen Azarov-kabinet és Viktor Janukovics államfő is!
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Ukrajnában egyetlen-az ország sorsa iránt felelősséggel viselkedő-politikai erő van.
Ez pedig a KPU!


http://balrad.wordpress.com/2014/01/23/klicsko-maffiavezer-polgarhaborura-buzdit/

Látjuk, hogy ott vagy a tüntetésen, üzeni SMS-ben az ukrán kormány

A kijevi tüntetések során az ukrán kormány a mobil technológia segítségével azonosítja azokat, akik a kormányellenes tüntetések közelében tartózkodnak.
Sok ukrán nem túl boldog.
A kormány megvéd, mert a kormány törődik veled. Mert a kormány érted van.
Kivéve persze, ha nem szereted a kormányt. Akkor a kormány ellened dolgozik.
Vegyük Ukrajnát például. (Néhányan pont ezt akarják tenni…)
Az ország úgy döntött, hogy megmutatja milyen is egy nyitott kormány. Ennek értelmében a kormány szöveges üzenetben közli állampolgáraival, hogy azonosították őket a kormányellenes tüntetések helyszínén.
Amint azt a New York Times írja, a hatalom a mobil technológia segítségével bármikor tudhatja, ha valaki azon helyszínek közelében tartózkodik, ahol a tüntetők összecsaptak az egyenruhás rendfenntartókkal. (Eszerint azt is megtudhattuk, hogy a tüntetés, mint olyan, illegálissá vált.)
A hírek szerint az emberek ilyen jellegű üzeneteket kapnak: „Látunk téged!!!”
Igen, az üzenetet alaposan átfogalmaztam. A szöveg pontosan így hangzik: „Kedves előfizető! Önt egy tömeges zavargás résztvevőjeként regisztrálták.”
Az ominózus üzenetek egyik változata:
"Dear subscriber, you are registered as a participant in a riot” @radiosvoboda saw it live as it came in last night pic.twitter.com/uyqRKhiC5f
— RFE/RL (@RFERL) January 21, 2014
A vád tehát – micsoda meglepetés -, hogy a kormány az egyes bolthálózatok által már kipróbált technológiát alkalmazva nyomonköveti állampolgárait és figyeli a viselkedésüket.
Jelenleg a tüntetők éppen a kormány távolságtartó politikája ellen tüntetnek az Európai Unióval szemben. Érdekes módon Oroszország uralkodói hirtelen szimpatikusabb partnerré váltak számukra.
A Kyivstar, az MTS és a Life nevű ukrán mobilszolgáltatók kijelentették, hogy a szöveges üzeneteknek abszolút semmi köze sincs hozzájuk. A Kyivstar egyenesen azt állította, a helyi ukrán Pravdának adott nyilatkozatban, hogy egy „lator” tornyot használtak a művelethez.
Vajon ki lehetett az a lator?
A rend és törvény őrei egyre gyakrabban fordulnak a technológiához. Bizonyára komoly örömet jelent számukra az újítások adta könnyebbség és pénzmegtakarítás.
Ugyanakkor úgy tűnik, hogy az ukrán tüntetőket nem nagyon érdekli, hogy a kormány nyomonkövetheti őket. Talán azért mert eddig is számítottak rá.
Nincsenek egyedül. A világ állampolgárai, függetlenül attól, hogy tüntetnek-e vagy sem, egyre inkább tisztában vannak vele, hogy magánéletüket telefonjaik és a Wi-Fi hálózatok segítségével folyamatosan megcsapolják. Persze mint tudjuk a közjó érdekében.
Időkjelei: Bizonyára sokakban felmerül a kérdés az Ukrajnából érkező híreket hallva, hogy mi is történik ott valójában. Az alábbi (angol  nyelvű) videó első öt percében James Corbett elmagyarázza, hogy Ukrajna népét amolyan pingpong labdaként használják az országon belüli és kívüli hatalmak, saját geopolitikai céljaik eléréséhez:

Forrás: news.cnet.com


http://idokjelei.hu/2014/01/latjuk-hogy-ott-vagy-a-tuntetesen-uzeni-sms-ben-az-ukran-kormany/

Putyin megritkítaná a bankokat

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden bejelentette, hogy Oroszországban túl sok bank van, kevesebbet kell csinálni belőle.
"Több mint ezer bank működik az országban. Természetesen ez túl sok a mi gazdaságunk számára." Putyin kijelentése nem véletlen, az elmúlt hónapban több tucatnyi bankot számoltak fel a pénzügyi ellenőrző szervek, miután visszavonták működési engedélyüket. Az elnök elmondása szerint néhány nagy állami bank elég lenne az ország számára, ezekbe kell összpontosítani a tőkét, hogy az ország pénzügyi helyzete stabilabb legyen és ne jelentsen veszélyt a túlzott hitelezés.
Tavaly júniusban Elvira Nabullina korábbi gazdasági fejlesztési miniszter, Putyin tanácsadója lett kinevezve Oroszország központi bankjának élére azzal a céllal, hogy felszámolja az országban működő árnyékbankokat. Elemzők szerint a közeljövőben Oroszország az állami bankokba fogja olvasztani az országban magánérdekeltségként működő pénzintézeteket, a bankszektor nagy része állami irányítás alá kerülhet.

http://www.hidfo.net/2014/01/23/putyin-megritkitana-bankokat

Atomerőmű felrobbantásával fenyegetőznek az EU támogatói

Az ukrán biztonsági szolgálat honlapján közzé tett jelentés szerint a kormányhivatalok elleni akciók mellett egyre gyakoribbá válnak a névtelen fenyegetések vízierőművek és atomipari létesítmények felrobbantásáról. A terroristák azzal fenyegetik az ukrán hatóságokat, hogy csapást mérnek az ország energetikai létesítményeire, ha a kormány nem hajlandó lemondani és Ukrajna nem csatlakozik az Európai Unióhoz.
Ukrajna területén négy működő atomerőmű van. Két nappal ezelőtt az energetikai és szénipari minisztérium bejelentette, hogy valamennyi atomerőmű őrségét megerősítették, miután információkat szereztek az erőművek elfoglalásának lehetséges megkísérléséről. Az atomerőművek szigorított őrizete áprilisig lesz szolgálatban, azt követően biztonságpolitikai kockázatelemzés után dönthetnek a fokozott őrizet meghosszabbításáról.
Végül csak előbújt a szög a zsákból - az emberi jogokért aggódó nyugati országok már beinjektálták a közeljövő terroristáit Ukrajnába, akik a civil lakosság veszélyeztetésére és fél Kelet-Európa nukleáris szennyezésére tekintet nélkül munkálkodnak az Európai Unió "Keleti partnerség" programján. Fizetett zsoldosok százai működhetnek már Ukrajnában, akik a minél nagyobb számú civil áldozat kiprovokálásán dolgoznak. Ha a hatóságok nem lövetnek a tömegbe, félő, hogy a tüntetők legközelebb egy atomerőmű ellen hajtanak végre támadást - hogy a hatóságokat rákényszerítsék a választásra: nukleáris katasztrófa és civil áldozatok közt.
http://www.hidfo.net/2014/01/27/atomeromu-felrobbantasaval-fenyegetoznek-az-eu-tamogatoi


Nyugati diplomaták jártak Kijevben - újrakezdődtek az összecsapások


Kijevben elfoglalták a tüntetők az Igazságügyi Minisztérium épületét (a Függetlenség tér mellett), miután egy napos taktikai tűzszünetet tartottak. Az ukrán média szerint tegnap este fél 11 körül jelentették a biztonságiak, hogy az épületet megrohanták. A rendőrség tudomásul vette a dolgot, nem volt azonnali fellépés.
Sérülésekről nem voltak jelentések. A jelek szerint az épületet különösebb ellenállás nélkül átengedték a csőcseléknek, miután a rendőrsorfal távozott az épület elől. Az akciót egy Közös Ügy nevezetű csoport szervezte a Facebook-on és más internetes közösségi hálókon. Az AFP jelentés szerint is ez történt, a tüntetők ellenállás nélkül foglalták el az épületet, majd barikád építésébe kezdtek az épült bejáratánál. A Közös Ügy nevű felforgató csoport egy fizetett tüntetőkből álló szerveződés, korábban ők foglalták el az Energiaiügyi és Mezőgazdasági Minisztériumot is.
Az esetet követően Elena Lukash igazságügyi miniszter nyilatkozott: ha a tüntetők nem hagyják el az épületet, bejelentik a rendkívüli állapotot.
Ennek már éppen ideje, korábban is meg kellett volna tenniük. Korábban is azután kezdődött meg az agresszió Kijev utcáin, miután európai vezetők megjelentek az országban és beszédeket tartottak. Most is ez történt vasárnap európai, amerikai és kanadai diplomaták jelentek meg a Függetlenség téren, majd tárgyalásokat folytattak a Jobboldali Szektor nevű nemzeti radikális ellenzéki mozgalommal. Miután elhagyták az országot, újból épületfoglalások és a rendfenntartás elleni rohamok kezdődtek.
Ha Kijevben újabb tragédia történik, azért a vasárnap megjelent nyugati diplomaták a felelősek. Éppen ideje, hogy az ukrán hatóságok bejelentsék a rendkívüli állapotot és kemény kézzel verjék le a lázongó, fizetett csőcseléket.

http://www.hidfo.net/2014/01/27/nyugati-diplomatak-jartak-kijevben-ujrakezdodtek-az-osszecsapasok



Felforgató cionista hordák elfoglalták a kijevi igazságügyi minisztérium egyik épületét


Az egyre erőszakosabb Ukrajna-ellenes cionatlantista banditák elfoglalták Kijevben az igazságügyi minisztérium egyik épületét – jelentette hétfőre virradóra az ukrán média. A kijevi rendőrség közölte, hogy a minisztérium illetékesei késő éjszaka értesítették a rendőrséget a segélyhívó vonalon arról, hogy ismeretlenek megkísérelték hatalmukba keríteni az épületet. A rendőrség szerint a vandál hordak egyelőre ellenőrzésük alatt tartják a négyszintes épületet.
A minisztérium földszinti ablakait betörték, az épület homlokzatáról leszedték az intézmény nevét jelző táblát. Egy bandita azt mondta, hogy az épület három őre nem tanúsított ellenállást. Hozzátette, hogy a minisztérium dolgozói hétfőn elvihetik a szükséges dokumentumokat, de nem engedik őket dolgozni.
Az Unian hírügynökség szerint Olena Lukas igazságügyi miniszter hétfőre virradóra az Inter tévének nyilatkozva kijelentette: hogy rendkívüli állapot bevezetését fogja kérni a nemzetbiztonsági és védelmi tanácstól, amennyiben a pusztitók fél órán belül nem hagyják el az általa vezetett minisztériumot.
Az ukrán belügyminisztérium arról tájékoztatott közleményében hétfő hajnalban, hogy a husángokkal és vasrudakkal felfegyverzett, símaszkot és sisakot viselő banditák nem engedték be az épületbe a helyszínre érkező rendőröket.
Közölték, azért kerítették hatalmukba a minisztériumot, hogy ott “éjszakázzanak és felmelegedjenek”. A védelmi tárca szerint a behatolók eltorlaszolták belülről a minisztérium udvarának autóbehajtóját. A belügyminisztérium nyomozást indított az ügyben.
A média szerint a Szpilyna Szprava (Közös Ügy) nevű fasiszta horda egyedei foglalták el az igazságügyi minisztériumot. Legalábbis erről tájékoztatott vezetőjük, Olekszandr Daniljuk a Facebook közösségi portálon. Ugyanez a banda kerítette hatalmába december 24-én az agrárpolitikai és élelmezési, illetve a energetikai és szénipari minisztériumot is.
Klicsko maffiozó, az ellenzéki Ütés (UDAR) elnöke éjfél után felkereste a tüntetők által elfoglalt igazságügyi minisztériumot, amely előtt több tucat bandita barikádot épít hóval megtöltött zsákokból és szemetes kukákból.
A kijevi média közben arról számolt be hétfőre virradóra, hogy Zaporizzsja városában a rohamrendőrök szétoszlatták a többezres csorda tüntetését, és megtisztították a város főterét. Előzőleg a feltüzelt vandálok el akarták foglalni a megyei adminisztráció épületét, de a rendőrök megakadályozták őket ebben, és körülzárták az intézményt.
A hatóságok bűnvádi eljárást indítottak a kormányzati épület elfoglalására tett kísérlet miatt.
Az orosz határnál fekvő Szumi városában a belügyi csapatok az éjszaka felszámolták a helyi adminisztráció előtti téren létesített hiénatanyát, lerohanták az önkormányzat épületét, és kizsuppolták onnan a banditákat. A rendőrségi akciónak vannak sérültjei.
Az ország középső részén fekvő Cserkassziban száznál több sérültje van a vandál hordák és a rohamrendőrök összetűzésének. A rohamrendőrök azután kergették szét a Nyugat által felbujtott és pénzelt hordát, hogy valaki közülük gyújtópalackot hajított a megyei adminisztráció épületére.
A megsértődött banditák a Facebookon vonyikolnak, hogy a rendőrök kegyetlenül lerendezték a szájuk szélét, és sok sérültet rohamkocsival szállítottak el.
Aki pedig karddal támad-ne panaszkodjék ha…!
Mindazonáltal a Janukovics vezette adminisztrációnak szembe kell néznie országpusztitó és emberellenes gazdasági és szociálpolitikájának következményeivel!

http://balrad.wordpress.com/2014/01/27/felforgato-cionista-hordak-elfoglaltak-a-kijevi-igazsagugyi-miniszterium-egyik-epuletet/


Lopakodó államcsíny Ukrajnában! – A KPRF állásfoglalása és felhivása az ukrajnai események kapcsán

KPRF Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja
Tegnap a késő esti órákban Oroszország Kommunista Pártja (KPRF) helyzetelemző állásfoglalást tett közzé az ukrajnai események kapcsán.
97aaec_image
Hitler rajongói már uralják a Baltikumot. Most Ukrajnában akarják megragadni a hatalmat. A rendőrséggel szemben több ezer Galícia által fizetett és jól képzett harcos vonult fel, akik büszkén vallják lelki rokonságukat a náci Banderával.
Az, hogy területükön betiltották Ukrajna Kommunista Pártja működését-a kommunistaüldözés-az egyik legnyilvánvalóbb jele a közelgő fasiszta veszélynek.
Semmilyen esemény sem spontán alakul. Ezt a folyamatot-ezt a bábjátékot-már tapasztalt bábosok játsszák, akik ügyesen szerveztek puccsot Jugoszláviában, Grúziában, Libiában, Ázsiában, a Közel-keleten, Latin-Amerikában, és Afrikában.
Nyugati politikusok és diplomaták nyíltan uszítanak Ukrajnában. Mintha a gyarmataikon lennének, nem pedig egy szuverén ország területén. Lengyelországból és a balti államokból aktív provokátorok érkeznek. Ukrajna belügyeibe példátlanul pimasz módon avatkoznak be. A törvényes rend helyreállítására tett minden hatósági intézkedést túlzott erőszakként állítják be, és szankciók érvénybe léptetésével zsarolják Ukrajna kormányát.
A képmutató Nyugat a szabadságjogok korlátozásának vádjával nem csak oroszellenes és antikommunista, hanem nyíltan nácibarát is.
Nevezzük nevén a gyereket: Nyugat-Ukrajnában gengszterek hajtanak végre agressziót Ukrajna ellen.
A világ már ezt sokszor megtapasztalhatta. Ukrajnában ugyanazon forgatókönyv valósul meg, mint ami Jugoszlávia és Líbia pusztulásához vezetett, és ÉRVÉNYESÜLT A SZíRIAI POLGÁRHÁBORÚ KEZDETÉN!
Nem lenne szerencsés, ha a tragikus események miatt Ukrajnában külföldi erők avatkoznának be. Nincs nemzetközi ok, merthogy az 1991 óta egymást követő elnökök és kormányok gazdasági és szociálpolitikája a nagytőke érdekeit képviselte kizárólag, és ez az emberek körében általános elégedetlenséget szült. Egy maroknyi oligarcha mértéktelenül meggazdagodott-több tízmillió ukrán pedig egyre szegényebb lett. Belső szociális okok állnak a feszültség hátterében!
Európa keserű tapasztalata az, hogy az emberek csak elszegényednek-ami pedig termékeny táptalaja a legsötétebb fasizmusnak.
Az ukrán oligarcha a globális pénzügyi tőke hatalmától függ, és képtelen megvédeni a nemzeti érdekeket.
Ukrajna “első körben” nem volt képes határozottan elutasítani a destruktív “partnerséget” az Európai Unióval, amely EU ebbe nem tud belenyugodni. Felbuzdított az általános rend felforgatására, és ennek nyomán az Ukrán főváros utcáit elfoglalták a szélsőségesek.
A technika ugyanaz, mint ami volt 2004-ben. Káoszt és zavargásokat kelteni az utcákon. Ám a jelenlegi ukrán elit nem tanulta meg a történelmi leckét. Hanyag, nemtörődöm magatartásával hozzájárult a zavargások kiszélesedéséhez.
Oroszország az Európai Unió rabszolgatartása ellen
A kormány a hatalmi ágak konszolidálása, a jog és a rend helyreállítása helyett inkább folytatta azon intézkedések sorozatát, amellyel a Nyugat-barát erőket bátorította. Gyengesége eredményezte a történéseket.
Mindezzel erősítette azokat, akik az ukrán gazdaságot tönkretették, a globális tőke olcsó munkaerőforrásává változtatták, és az ukrán embereket a másodosztályú fogyasztási cikkek vásárlóivá tették.
Mindez a most zajló romboló orgia zajlik azokban a napokban, amikor közeledik Leningrád náci blokádja áttörésének 70. évfordulóján, és a Nagy Honvédő Háború győzelmének 70. évfordulója előestéjén.
Ez egyenesen sérti annak a sok millió ukrán és orosz embernek az emlékét, akik elestek a hitlerizmus ellen.
Oroszország polgárai nem nézhetik közömbösen a Nyugat azon nyílt-arcátlan törekvéseit, hogy egy velünk ellenséges rendszert hozzon létre határaink mentén.
Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Európában egyre növekvő fasizálódás veszélyes tendenciáit.
Oroszország Kommunista Pártja határozottan elitéli az Ukrajnában zajló puccskísérletet. Felszólítjuk Ukrajna, Oroszország és Európa valamennyi hazafias, baloldali, és antifasiszta erőit, hogy határozottan emeljék fel szavukat Hitler bűntársa Bandera örököseinek hatalomra törése ellen Ukrajnában.
Oroszország Kommunista Pártja KB. elnöke
GA Zjuganov
A Bal-Rad CSATLAKOZIK A KPRF FELHÍVÁSÁHOZ, ÉS ELÍTÉLI A CIONATLANTISTA FELFORGATÁST UKRAJNÁBAN!
A Szabad Riport szerkesztő bizottsága ebben az egyre kritikusabbá váló történelmi válsághelyzetben, – szintén kijelenti; nem nézhetjük tétlenül, hogy a Nyugat agresszíven felforgassa Kelet-Európát olyan súlyos válsággócot létrehozva, – melynek Európa és világ békéjére nézve, – beláthatatlan következményei lehetnek.
Ezért a Bal-Raddal együtt csatlakozunk a KPRF felhívásához és elítéljük a cionatlantista felforgatást Ukrajnában.
A Szabad Riport szerkesztő bizottsága nevében: Fort András