2014. január 23., csütörtök

Genf 2 - hazugsággal rombolnák az Asszád-kormány hitelességét

A genfi béketárgyalásokat megelőző napokban az atlantisták és radikális iszlamista csatlósaik mindent megtesznek annak érdekében, hogy nemzetközi szinten rombolják le az Aszad kormány hitelességét.
Megint előhúzzák a népirtás vádját és az emberiség ellen elkövetett bűnök című fejezetet a bűvészkalapból. A soros igazságosztó szerepében most a perverz pedofil dinasztia által irányított Szaúd-Arábia tetszeleg éppen. A Caesar nevű, soha nem létezett személy által a szaúdiaknak átadott, és általuk a Guardian brit napilapnak eljuttatott fotókon kiéheztetett és megkínzott emberek holttestei láthatók. A szaúdi buzeránsok által a nemzetközi nyilvánosság elé tárt fotók alapján a másik nagy képmutató Katar már jogászokat fizet, és vádpontokat állíttat össze Aszad ellen.
A dolog tökéletességét és a művelet sikerét azonban kissé beárnyékolja az a tény, hogy a fotók szaúdi területen, szaúdiak által megkínzott, kiéheztetett és legyilkolt politikai foglyok fotói. Az elvégzett feladatról (a börtönök mélyén eltüntetett fogoly megalázó perverz módszerekkel való megkínzásáról és megöléséről) készült bizonyítékok ilyenfajta dokumentálása a kormányzó Al-Szaúd család számára tipikusan erre az országra és annak társadalmi-politikai berendezkedésére jellemző tulajdonság. A térség szomszédos hasonszőrű országai szintén Szaúd-Arábia területére szállíttatják politikai foglyaikat, így Bahrein, Kuwait, Katar, és az Egyesült Arab Emirátusok mind bűnrészesei ezeknek a gyilkosságoknak.
Óriási lesz az öngól, mikor a fotók készítésének helye, ideje és a fotókon látható holttestek azonossága mint tényállás, ezernyi kérdőjellel körülvéve az Arab-félsziget monarchái ellen fordul. Így ítélik el őket majd a holtak, azok a holtak, akiket ők éheztettek és kínoztak halálra, és akiket még a síron túl is megaláznak gonosz vágyaik érdekében.
http://www.hidfo.net/2014/01/23/genf-2-hazugsaggal-rombolnak-az-asszad-kormany-hitelesseget



Támadásba lendült a szír elektronikus hadsereg


Feltörte a Szíriai Elektronikus Hadsereg a CNN Twitter és Facebook felhasználóját, valamint a média egyik hírblogját is. A támadás a Genf 2 nemzetközi konferencia alkalmából történt, a hacker csoport a feltört médiafelületen keresztül közölte, hogy a CNN minden jelentése hazugság, hamis híreket hoznak le a szíriai helyzettel kapcsolatban. Az egyik kihelyezett üzenetben figyelmeztették az olvasókat, hogy amikor a nyugati országok a Szíriában működő Al-kaidáról beszélnek, az a valóságban a nyugati országok által pénzelt terroristákat jelenti, amit továbbra is pénzzel, fegyverekkel és információkkal látnak el.
Később a CNN visszaszerezte az ellenőrzés saját Facebook és Twitter oldala felett, majd közzé tettek egy nyilatkozatot, miszerint a közösségi média felületeket támadás érte.
A Szíriai Elektronikus Hadsereg kormánypárti hackercsoport korábban a BBC, az NPR, a Skype, a Time magazin, valamint az amerikai elnök közösségi médiájának oldalait is feltörte már.
Csütörtökön már második napja tartottak a Genf 2 előkészítő tárgyalásai, mielőtt konkrét párbeszédre kerülne sor az Asszád-kormány és a nyugat által felépített, emigráns szír állampolgárokból összetoborzott ellenzék közt. A Genf 2 békekonferencia a nagyhatalmak bevonásával zajlik, Oroszország, az Egyesült Államok és több arab állam is részt vesz rajta.
A konferencia gyakorlati jelentősége pontosan nulla, ez egy taktikai időhúzás mindkét nagyhatalmi tömb részéről, ami a nyugati tömb számára lehetőséget teremt arra, hogy az ENSZ szervezetét továbbra is egy működő egészként, a "világbéke zálogaként" tudja propagálni, miközben tovább folytatja az agresszív, imperialista politikát.

http://www.hidfo.net/2014/01/24/tamadasba-lendult-szir-elektronikus-hadsereg



Genf 2 - 10 évet fog megszabni az eredmény


Elkezdődött a Szíria belháborúját rendezni kívánó Genf 2 konferencia. Az ENSZ szervezésében lévő rendezvény végül megrendezésre került, de messze sem úgy, ahogy annak lennie kellett volna. Irán, amely mondhatni mentora Szíriának és lassan Iraknak is a terrorizmus elleni harcban, nem kapott helyet a konferencián, így képviselői el sem utaztak a tárgyalásra. Ezzel szemben majd 40 ország képviseli magát a 7 helyett, olyanok, amelyeknek semmi köze, illetve keresni valója nem lenne ott.
A konferencia a legtöbb elemző szerint kudarcra van ítélve. Ennek pedig a sok ok mellett egy nagy oka van, az hogy a szír ellenzék nem tudta képviselni magát megfelelő szinten. Az egyetlen megjelent szervezet, a Szír Nemzeti Koalíció a leggyengébb az ellenzéki csoportok közül. Senkivel nem tudott szövetségre lépni a konferencia erejéig sem. Ennek a csoportnak pedig semmiféle befolyása sincs a történésekre, és ráhatása sincs a harcoló bandákra.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az ellenzékként megjelenő csoport kompromisszum képtelen és olyan elvárásokkal állt elő, amelyeken jóformán csak nevetni lehet. Ez semmi másra nem világít rá, mint arra, hogy a Nyugat és az általa támogatott csoport még mindig nem fogta fel, miről is van szó, és hogy alakultak az erőviszonyok. Az ellenzéknek súlyos teher az, hogy a vallási őrültek botrányai teljesen kivégezték az országon belüli maradék kis támogatottságot, így gyakorlatilag egyre világosabban látható, hogy külföldiek harcolnak idegen zsoldban a szír kormány ellen. Emiatt a szír vezetés nem ellenzékről, hanem külföldi terroristákról beszél, melyet milliónyi bizonyítékkal tud alátámasztani. Pontosan emiatt éleződik ki egyre jobban az ellentét még a harcoló bandák között is. Népi támogatottság nélkül lehetetlen ezt a harcot megnyerni, és egyre gyakoribbak a lakosság elleni tömeges atrocitások a bandák részéről.
Szándékosan deformált erőviszonyok, támogatás nélküli nemlétező ellenzék (ami jóformán csak a jelen lévő képviselőkből áll) érvek és bizonyítékok híján, megvalósítható kompromisszumok nélkül ez a tárgyalás egyszerűen semmit sem fog jelenteni. Egyes elemzők már a Genf 3 -ról beszélnek, ami sosem lesz. A szíriai harcok lassan de biztosan közlednek a végükhöz. Hiába próbált meg az Asszad megdöntésére szervezkedő államok és cégek olyan bizonyítékokat előásni, amely alapján az ENSZ nyíltan elítélhetné Asszadot, ez mindeddig nem sikerült. Botrányos volt, hogy például a Reutes egy fotóval akarta igazolni a civilek elleni katonai bombázást, de pillanatok alatt kiderült, hogy a kép hamis. Ezzel a hangulattal indult az egész konferencia.
Amennyiben nem sikerül semmilyen kompromisszum, és ezt a konferenciát Moszkva erőltette, akkor mondható, hogy a Kreml kudarcot vallott? Persze, hogy nem. Ugyanis Moszkvának a célja az időnyerés volt Asszad számára, és ez be is jött. Mára nem lehet megkérdőjelezni a fennálló rendszer stabilitását, és azt, hogy Moszkvával a háta mögött lassan de biztosan legyűri a külföldi bandákat. Ebbe az egész háborúba a Nyugat irdatlan milliárdokat ölt bele. A siker pedig nulla.
Mi lesz a konferencia következménye? Ha semmiféle eredmény nem születik, akkor bebetonozták magukat az oroszok a Közel-Keletre. Elkezdődnek a Szír-Libanon-Kurd-Irán stabilitási manőverek. Könnyen lehet, és erre a Hezbollah ígéretet tett, hogy a harcokat átteszi szaúdi területre. A térkép az elkövetkezendő 10 évben jelentősen át fog alakulni a közel-keleten. Ez lesz az eredménye a konferenciának. Vagy születik valamiféle megegyezés a kormány és a senkik között, aminek az esélye nulla, egész nulla.
Kemény Gábor


Szíria: az USA nem mondott le a háborúról
A Földközi tenger keleti részén, közvetlenül Szíria szomszédságában az USA és szövetségesei jelentős haditengerészeti erőt vonultattak fel. Az USA tavaly csak ideiglenesen adta fel tervét, hogy erőszakkal dönti meg Bashar al-Assad elnök rendszerét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése