2014. január 23., csütörtök

Lehet, hogy a következő telefonodat már a szívverésed hajtja? – Jön a beültethető akkumulátor


Időkjelei : Az orwelli technológiák egyik komoly akadálya eddig az eszközök energiaellátása volt, mivel a létező áramforrások csak igen rövid ideig bírják újratöltés nélkül. Az alábbi hírből megtudhatjuk, hogy ez a „probléma” hamarosan megoldódhat és a Mátrixból ismert hasonlattal élve lehet, hogy tényleg maga az ember válik elemmé.
Hamarosan elfelejthetjük az akkumulátortöltőket. A következő mobil telefonodat lehet, hogy már a szívverésed látja el árammal, ha megvalósul ez a fejlesztés alatt álló újítás.
Amerikai és kínai kutatók csoportja bemutatta azt a rendkívül apró beültethető akkumulátort, amit eddig egy pészméker áramellátására használtak.
Az eszköz a különböző szervek, mint például a szív, a tüdő vagy a rekeszizom mozgását alakítja energiává.
A vékony és rugalmas mechanikus energiagyűjtőt eddig teheneken tesztelték és az eddigi eredmények megmutatták, hogy egy pészméker áramellátására elegendő energiát képes termelni.
Az apró piezoelektromos „erőmű” biokompatiblilis műanyagba ágyazott ólom-cirkonát-titanát nanoszalagokból áll.
A műanyag házban található még egy integrált egyenirányító, ami átalakítja az elektromos jeleket és egy apró újratölthető akkumulátor is.
A csapat úgy gondolja, hogy több energia előállításához több egységet is elhelyezhetnek ugyanazon a szerven.
A tervek szerint a jövőben egy egész sor kütyüt lehetne ezzel a módszerrel működtetni.
Eddig egy tehénen tesztelték az eszközt, amiből kettőt helyeztek el az állat szívén és ezzel megduplázták a termelt áramot.
Kezdetben orvosi implantátumok energiaellátására használnák.
Forrás: Daily Mail

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése