2014. január 23., csütörtök

Hajtóvadászat faustokkal…Ki kellene már szabadulni a fenevad fogságából,nem úgy gondoljátok ha


A CIB bank bedőlt fala

- Országos hajtóvadászat a bankrobbantó után – Egy magyar nő élete nem ér annyit, mint a bank bedőlt fala -

De vajon adómentes-e az elkövető fejéért felajánlott 10 millió?

“A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozócsoportjának irányításával, jelentős rendőri erők bevonásával tervszerű, összehangolt, széleskörű adat- és információgyűjtés, tanúkutatás folyik az ország több településén” – írta a Police.hu, még január 18-án. – Az azóta eltelt 5 nap alatt, a jelek szerint, mi sem változott.
1. Országos akció
“A Budapest XIII., Lehel úti pénzintézetnél 2014. január 13-án történt robbantásos bűncselekmény elkövetőjének felderítése és azonosítása érdekében a Nemzeti Nyomozó Iroda 272, más rendőri szervek 234 munkatársa folytat adat- és információgyűjtést, elemzést, tanúkutatást az ország több településén. A tervezett nyomozati cselekményeket a nyomozócsoport fogja össze, a beérkező adatokat, információkat a nyomozócsoport értékeli, elemzi és dönt azok további felhasználásáról” – folytatta a rendőrségi oldal.
Az állítólagos elkövető Fotó police.hu
“A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrség azt a fekete bukósisakot, sötét kezes-lábast viselő, 180-185 centiméter magas ismeretlen személyt keresi, aki a bűncselekmény helyszínéről egy cross enduro jellegű, forgalmi rendszám nélküli, 125 cm3 vagy 250 cm3 hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral hajtott el.
Mint ismeretes, a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörében az országos rendőrfőkapitány bruttó 10.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Adott esetben az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja magának. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, elsősorban az ügy kapcsán elkülönített ingyenesen hívható 06/80-620-107 zöld számot hívja, de bejelentését megteheti a 107, a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve bármely rendőri szervnél.”
2. Faustok és Abszurdisztán
Azt persze nem említi meg a rendőrségi közlemény, – hogy a bankokat elsőként legyőző, – a devizaadósok körében népi hősként kezelt elkövető fejéért felajánlott 10 millió forint, – vajon adómentes-e?
A rendőrség eljárását taglaló kommentek között egyre gyakrabban találhatók olyan megjegyzések is, – melyek nem kis átverést látnak a rendőrség által felajánlott 10 milliós vérdíjban. Éspedig konkrétan azt, – hogy a 10 milla, nem is 10, – hanem voltaképpen csak 6 millió. – Egy komment szerint; A 10 millió díjnak a nettója kb. 6 millió Ft. Ennek majd 1/4-ét ÁFA-ként visszafizeti az államnak. Vagyis: Ennek a pénznek több mint fele, – visszakerül majd az államkasszába. – És a spiclinek annyi. Néhány milláért eladta a becsületét. Még el sem tud tűnni rendesen.
dr-faustPersze, ha jól belegondolunk, ez nem is akkora kunszt. Az ország tele van olyanokkal, akik néhány millióért eladták a becsületüket, egész életüket azoknak az erőknek, melyek Magyarország teljes kifosztását, a magyar nép megsemmisítését tűzték célul maguk elé. – Csak körbe kell nézni a jogszolgáltatásban, a rendvédelemben, na meg a Parlamentben.
Faust, hátán Faust, egyik kisebb, másik nagyobb gazember, – de a bűn az csak bűn marad. Aki eladja lelkét a Rossznak, aki üzletet köt az Ördöggel, – az mindig is bűnös marad. – És még ők mondják a bankrobbantóra; hogy bűnöző. – Na, ez az abszurdisztáni értékrend.
No meg az, hogy ennek a robbantónak a fejéért, kinek az akciójában nem sérült meg senki, – csak a bank fala dőlt be, – az átlag embernek hatalmas összeget ajánlottak fel. Ezt a 10 milliót. (Ami talán nem is ennyi, – ahogy az imént írtuk.)
Ez ha nem is annyira egyedülálló, de eléggé ritka a magyar kriminalisztika történetében. Az esetek legnagyobb részében, egyetlen fillért sem ajánlanak fel az informátoroknak azért, hogy a bűnelkövetőket kézre kerítsék. – Még a gyilkosságok legnagyobb részénél sem.
3. Egy magyar nő élete nem ér annyit, mint a bank bedőlt fala
Kardos Krisztina a soroksári gyilkosság áldozata_A 4 hónappal ezelőtt, – Soroksáron kocogás közben brutálisan megölt Kardos Krisztina gyilkosának (gyilkosainak) a kézrekerítéséért egyetlen fillért sem ajánlott fel az ország rendőr-főkapitánya. – Úgy látható, hogy Abszurdisztánban, mely jelenleg a Kárpát-medencében van; – egy magyar nő élete nem ér annyit, mint a bank bedőlt fala.
De kézre még ugyan nem kerítette a rendőrség ezt a brutális gyilkost, (gyilkosokat) még mindig szabadon grasszál, grasszálnak.
Az eljárásokban résztvevő nyomozók száma is beszédes: A soroksári gyilkosság felderítésére egy 14 fős nyomozócsoport alakult, – eddig 0 eredménnyel.
A bankrobbantás ügyében állandóan egy 135 fős nyomozócsoport dolgozik, és időnként még bekapcsolódnak még néhány százan, – időnként ellepnek egy falut, ahogyan a hétvégén Ürömöt, – s az egész országra kiterjedően keresnek-kutatnak, szinte hatóvadászatot folytatnak, – eddig 0 eredménnyel.
Kíváncsiak lennénk azért, hogy a bankok mennyi pénzt ajánlottak föl, – a nép körében egyre inkább hősnek mondott robbantó fejéért.
Bár az igazság kedvéért el kell még mondani, hogy előfordult azért olykor, hogy vérdíjat tűztek ki egy-egy gyilkos fejére: Bándy Kata esetében például az Országos Rendőr-főkapitány, Hatala József aznap, amikor megtalálták a rendőrségi pszichológusnő holttestét, egymillió forint vérdíjat tűzött ki. – Úgy látszik ő sem ért annyit, (rendőrségi pszichológus létére sem), – mint egy bank bedőlt fala.
Egy esetről tudunk, ahol még kitűzték a 10 milliós vérdíjat; a kifejezetten nagy politikai vihar kavart tatárszentgyörgyi gyilkosság ügyében: Akkor, 2009-ben, az Országos Rendőr-főkapitány, Dr. Bencze József rendőr altábornagy az ismeretlen elkövető(k) mielőbbi elfogása érdekében 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. – Na, úgy látszik, ez az ügy is ért annyit, mint a bank bedőlt fala.
Itt a bizonyítéka annak, hogy a politika bizony keményen beleszól a rendőrség munkájába és értékrendjébe is: Egy egyszerű magyar ember élete nem ér annyit, mint a bank vagyona, vagy a politika.
Úgyhogy, nem kell megsértődniük a rendőri vezető uraknak ezentúl, – ha az általuk vezetett testületet az egyszerű nép már nem sünnek, – hanem csak bankőrségnek nevezi majd.
Szabad Riport – Garbolczy János
Források: Police.hu, Wiki, Bors, Fb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése