2014. január 23., csütörtök

Ukrajna a Pokol tornácán

Vinntszja városában egy teljes rendőrőrsöt sikerült fellázítania a rend ellen a cionista agitációnak. Cion zsoldosai, a sötétség agitátorai mindenhol bomlasztják az igazságosság mellett való kiállást. Az atlantista pénzeken kitartott EU-párti tüntetők a brutális erőszaktól sem riadnak vissza. Megkezdődött a közvélemény -egyelőre nem bizonyítható- halálesetekkel való sokkolása. Szerdán hajnalban öt halálos áldozatról számoltak be a nyugatbarát szennylapok. A gyűlöletkeltés nagyüzemben folyik, a sátáni erők nem engedik Ukrajnát. Egyelőre a rendfenntartó erők urai a helyzetnek, reméljük vasszigorral lépnek fel az EU-párti köztörvényesekkel szemben. A nyugati zsidóbarát média arról is írhatna,hogy ez az emberállat csürhe nőket erőszakol meg, fosztogat, tör-zúz, gyújtogat.
Hídfő.net | Ukrajna a Pokol tornácánEz történik ha a zsidó nem kapja meg a koncot. Testvért a testvér ellen fordítanak, rombolás, gyújtogatás, pusztítás, halál.
Csak abban reménykedünk, minél előbb sikerül úrrá lenni a káoszon, Ukrajna pedig józan marad és nem dől be az ígéreteknek, hazugságoknak. A fegyveres testületeket lázítókat pedig minél előbb bíróság elé állítja. Könnyen megeshet, hogy statáriumot kell hirdetni a gyűlölet tobzódásának megfékezésére. Egyet ne felejtsenek el a cionbérenc felforgatók: ha lesznek halálos áldozatai az ukrán eseményeknek, azokért egyedül ők a felelősek. Az emberiség ellenségei, a zavargások okozói ők. Ők lökték a szerencsétlen ukrán embereket az pusztító események kellős közepébe. Ők azok, akik uralmuk alá akarják hajtani a világot, egy beteg, megalomán, beltenyészet, a sátán kőművesei, a fény ellenségei.
Dunai István



Közelharc – A ‘békés’ kijevi tüntetők kézifegyverei


Fotó Ukrán Belügyminisztérium
Többek közt ezeket az ‘eszközöket’ foglalta le az Ukrán rendőrség kijevi barikádokon, a Függetlenség tér körüli összecsapásokban, – 2014 január 23-án.
Az békésnek bizony cseppet sem mondható, kifejezetten agresszív tüntető banda komoly sérüléseket okozott az ilyen és hasonló, – házilag rögtönzött kézifegyverekkel, a rendőrség tagjainak.
Fotó Ukrán Belügyminisztérium 2
PM988image003 Fotó Ukrán Belügyminisztérium
Január 23-án már 278 rendőr sérült meg, közülük 105-en súlyosan, akiket kórházba kellett szállítani. Az orvosok a rendőri egységek tagjainál; – agyrázkódásokat, koponya zúzódásokat, koponya és végtag töréseket, – több fokozatú égési sérüléseket, – szúrt sebeket és ismeretlen vegyi anyagtól származó mérgezéses tüneteket diagnosztizáltak.
Az alábbi romboló eszközöket pedig attól 20 személytől foglalták le, akiket azután tartóztattak le, miután a ‘békés’ tömeg 23-án megtámadta Berkut belügyi egységek 3 autóbuszát. Az alábbi bunkós botokkal, baseball ütőkkel, kőműves kalapáccsal, valamint súlyos utcakövekkel támadtak a buszokra, – az első rohamban el is törték az egyik rendőr lábát:
PM512image001 Fotó Ukrán Belügyminisztérium
Ezt követően a rendőrség lefegyverezte és letartóztatta a támadókat. Lefoglaltak még késeket, golyóálló mellényeket(!) sisakokat, láncokat is.
A rendőrök okultak a korábbi esetekből, mert buszaikat a banditák nem először támadták meg. Az alábbi fotó például január 19-én készült:
Fotó Stainless steel rat
Szabad Riport / Bornemissza János
Forrás: Ukrán Belügyminisztérium


Utcai harcok Kijevben - a nemzeti radikálisok felszereltségének áttekintése


Miközben időről időre több ezer ember vesz részt a kijevi rendbontásban, a nemzeti radikálisok kisebb csoportjai jelentik a felforgatók központi magját. Olyan csoportok ezek, melyekről nem tudni, hogy külföldről Ukrajnába küldött, csak a helyszínen elérhető források felhasználásával folytatott utcai harcra képzett zsoldosok, vagy ténylegesen a nemzeti radikálisok által mozgósított csoportok. Az utóbbi napok történései alapján annyi bizonyos, hogy a kijevi összecsapásokban olyan csoportok is részt vesznek, amik tevékenységüket központi irányítás alapján, összehangoltan és a körülményekhez képest már-már szakmai jelleggel folytatják.
Szerda óta minden reggel az égő autógumik szaga lepi el a kijevi utcákat. Miután a rendőrök visszafoglalták a megrohamozott minisztériumi épületeket, visszavonultak és a kormánynegyed védelmére rendezkedtek be. A felforgatók kisebb csoportokban tevékenykednek, melynek központilag tervezett jellegére az is rámutat, hogy meghatározott időbeosztásban támadnak, az egy helyben állomásozó rendőri erők pszichológiai nyomás alatt tartására törekszenek. Két óránál hosszabb időtáv nem telik el egy-egy újabb eltervezet támadás közt.
Ma reggelre Kijev már-már háborús övezetnek nézett ki. A felforgatók felszereltsége idővel gyarapodik, mostanra a rendőri erők tömegoszlatási kísérleteit hatástalanító felszerelések is rendszeresítve lettek. A tömegoszlatásra használt gumilövedékek eredményessége a minimumra csökkent, mióta a felforgatók házilag barkácsolt fa és fém pajzsokat kezdtek használni.
Az utcai harcot folytatók az utóbbi napokban házilag barkácsolt pajzsok mellett a legkülönbözőbb védőfeszereléseket rendszeresítették. Rengetegen használnak tűzoltók és bányászok által alkalmazott munkavédelmi eszközöket, de motoros sisakok, középkori lovagi maszk replikák is előkerültek. Az egyhelyben állomásoztatott rendőri erőket támadás alatt tartó kisebb csoportok többnyire védőfelszerelésekben jelennek meg, ami a szokványos tömegoszlatási eszközök hatékonyságát a minimumra csökkenti.
A gyorsan mozgó támadó csoportok általánosan használt kellékévé váltak a házilag barkácsolt pajzsok. A kisebb csoportok szervezett támadásokat hajtanak végre, az utcai harc során előre betanult formációkat alkalmaznak, sokszor áthatolhatatlan falat alkotva, mind a gumilövedékek, mint a rendőröknek engedélyezett kézifegyverek számára.
Emelett csütörtök éjjelre rendszeresítették a pajzsok mellett közelharci eszközök használatát is. A baseball-ütők használata eddig is jellemző volt. Mostanra általánosnak mondható, hogy a kisebb támadó csoportok valamennyi tagja pajzssal és közelharc rendeltetésű támadó eszközzel is rendelkezik. A baseball-ütők mellett nagyobb vasdorongok, buzogányok, balták is előkerültek.
Általánosan elmondható, hogy a tüntetők kisebb csoportjai egyszerű utcai harcra képzettek (valamilyen formában célzott kiképzést kaptak rá), és ellentétben a hazánkban 2006-ban aktivizált futballhuligánokkal, a terep adottságait saját előnyükre felhasználni képesek. Nem egy példa volt rá az utóbbi napokban, hogy a tüntetők megfigyelési láncot alkalmazva a rendőri utánpótlás útvonalait vágták el rögtönzött barikádokkal. Egy ilyen akció során egy kisebb szállítmány könnygázgránátot is megkaparintottak.
A távolsági "fegyverzet" általánosan használt eleme továbbra is a Molotov-koktél, ami csütörtök éjjel füstgránátokkal, könnygázzal is kiegészült. Általánosan használatosak a legkülönbözőbb pirotechnikai eszközök, bár ezek hatékonysága jóval alacsonyabb, inkább hangulatkeltő jellegű.
A kézi eszközök mellett az utóbbi napokban több helyen katapultok is előkerültek. Két különböző eszközt alkalmaznak, az első napokban a rendőrség megsemmisített egy nagyobb, helyben épített tákolmányt. Azt követően a gyorsan mozgó csoportok mobil távhajító eszközöket, a helyszínen gyorsan felállítható szerkezeteket kezdtek alkalmazni. Az információ áramlása folyamatos a kisebb csoportok közt, vagyis egyértelműen közös szervező erő van mögöttük. Az első, nagyobb katapult megsemmisítését követően órákon belül kisebb, mobil eszközökkel álltak elő a város több pontján.
A fenti képen az első, nagyobb "katapult". Alább az utóbbiak során improvizált, óriás parittya-szerű eszközök láthatók. Ezeket már magukkal hordják a csoportok, többnyire a rögtönzött barikádokba rögzítve alkalmazzák.
A katapultok megjelenését követően gyorsan elterjedt a kézi fegyverek használata. Légpuskák, alacsony hatékonyságú gumilövedékes pisztolyok használata szintén elterjedtté vált. Mivel ezek távolról éles lőfegyvernek tűnnek, alkalmazásuuk nagyban hozzájárul a harci kedv fenntartásához, és a rendőri erők pszichológiai nyomás alatt tartásához.
Általánosságban elmondhatjuk, hogy a Kijevben utcai harcot folytató csoportok magját olyan közösségek adják, melyek korábban vársosi utcai harcra valamilyen formában - akár külföldiek, akár hazai politikai aktivizmus részeként - felkészítést kaptak. Rendelkeznek a felforgatáshoz szükséges szervező háttérerővel, a csoportok közti állandó kommunikáció lehetőségével. Kihasználják és saját előnyükre fordítják a terep adottságait. A helyszínen elérhető és gyorsan előállítható eszközöket alkalmaznak az utcai harcokban. A rendőri erők állandó pszichológiai nyomás alatt tartására törekszenek, támadásaikat ennek céljából összehangolják.
Mindez alátámasztja, hogy Kijevben nem általános népi elégedetlenség, hanem kis, képzett csoportokkal végrehajtott, szervezett felforgatás van folyamatban, melynek célja a civil áldozatok mihamarabbi kiprovokálása, és így a nyugati hatalmi tömb számára politikai beavatkozásra alkalmas társadalmi közeg megteremtése.

http://www.hidfo.net/2014/01/24/utcai-harcok-kijevben-nemzeti-radikalisok-felszereltsegenek-attekintese



“Tűzoltókra támadtak a kijevi tüntetők, 2014. január 23-án” – közölte az Ukrán Belügyminisztérium.

“Tűzoltók mentettek meg egy házat a teljes megsemmisüléstől, – miután a lázadó bandák felgyújtották az alsó szintet. Ám, amikor a tűzoltó egységek nagy vízsugarakkal oltani kezdték az épületet, – a ‘békés’ tüntetők köveket és molotov koktélokat dobáltak rájuk.
A tűzoltók munkáját a továbbiakban a Berkut rendőri egységei biztosították, – pajzsokkal fedezvén a hivatásukat teljesítő hős tűzoltókat. (Lásd felső kép).
Az Ukrán Vészhelyzetek Állami szolgálatának helyettes vezetője Valerij Boris, megköszönte a rendőröknek a segítséget, “Nélkülük nem tudtuk volna eredményesen elvégezni a munkánkat” – mondotta. – “De így sikerült lokalizálni a tüzet, s elkerülni a nagyobb bajt, megakadályozni a tűz tovább terjedését, mely akár átterjedhetet volna az egész háztömre is. Így csak az épület tövében lévő fák égtek le.”
PM519image002  Fotó Ukrán Belügyminisztérium
SzRTI véleménye: Tűzoltókra támadni, a mentést és oltást akadályozni, – ez akár a névjegye is lehetne a Nyugat által támogatott ukrán ellenzéknek.
Ezek vagytok ti, így harcoltok ti. – Minél nagyobb legyen a káosz, minél több a kegyetlenség – annál látványosabbak a híradók. Hamis bizonyságot adván a lázadó bandák indítékairól.
Már maga ez is mekkora oximoron: “Forradalomnak” nevezett, külföldről gerjesztett és támogatott lázadás, a parazita kapitalista Európai Unióhoz való csatlakozás érdekében.
A több politikai szakértő megállapításai szerint; a jobboldali populistának és neonácinak nevezett ukrán Szabadság párt, - a cionista háttérhatalom által fenntartott Európai Unióhoz való csatlakozás érdekében, – provokál véres összecsapásokat a kijevi barikádokon.
Felforgatás, kegyetlenség, anarchia. – Ez a módszerük. És azoknak, akik mögöttük állnak. – Akik bármi áron, de meg akarják szerezni Ukrajnát, a hatalmas termőföldjeivel, s iparával együtt. – De, ha mégsem lehet az övék, – akkor szétrombolni úgy, – hogy ne legyen ott többé semmi. Se búza, se bányászat, se ipar, sem szabadságszerető nép. – De legfőképpen, ne tudjon belépni az Oroszországgal kötendő vámunióba, – csak hatalmas áldozatok árán, melyet mindkét népnek kell megfizetnie.
Szabad Riport – Fort András


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése