2011. október 24., hétfő

A derivatíva válság, ami elpusztíthatja a jelenlegi pénzügyi rendszert

Sok ember nem is sejti, hogy a Wall Street mára egy óriási pénzügyi kaszinóvá alakult. A nagy Wall Street-i bankok évi sok tízmilliárd dollárt keresnek a derivatíva piacon és a pénzvilágban senki sem akarja, hogy a buli véget érjen.
A „derivatíva” (származékos vagy derivatív ügylet, származtatott ügylet), mint fogalom bonyolultnak hangzik, de igazából nem nehéz megérteni mit is takar. Tulajdonképpen csak egy szakmai kifejezés, ami nem más, mint egy tét valamilyen ügyletre.
Eredetileg ezeket a téteket kockázati fedezetként használták, de mára a derivatíva piac soha nem látott kiterjedésű spekulációs piaccá nőtte ki magát. A globális derivatíva piac spekulatív értékét 600 ezermilliárd és 1,5 ezerbillió (1,5 x 1015) dollár közötti értékre becsülik.
Ne feledjük, hogy az egész világ GDP-je körülbelül 65 ezermilliárd dollár. A derivatíva ügyletek olyan mértékű veszélyt jelentenek a globális pénzügyi rendszer számára, hogy Warren Buffet egyszer „pénzügyi tömegpusztító fegyvernek” nevezte.
A világot irányító hatalmak egyelőre a kaszinó életben tartását látják jónak, de ez a szemétből épült hatalmas hegy előbb-utóbb a világra szakad majd.
Amikor ez megtörténik az eredményeként kialakuló derivatíva válság az egész globális pénzügyi rendszert elpusztíthatja.
Sokan azért nem beszélnek a derivatívákról, mert nem értik miről is van szó. Talán néhány meghatározás segíthet ebben.
Egy Bloomberg cikk a következőképpen próbálja körülírni:
„A derivatívák a spekulációkkal szemben fedezetül szolgáló pénzügyi eszközök. Értékpapírokból, kötvényekből, kölcsönökből, valutákból és árukból származnak vagy adott esetben bizonyos eseményekhez kötődnek, ami lehet például az időjárásban vagy a kamatokban történő változás.”
A kulcsszó a „spekuláció”. A Wall Street kereskedői mindent spekuláció tárgyává tesznek.
Az Investopedia a következőképpen írja körül a derivatívák fogalmát:
„Olyan értékpapír, amelynek értéke egy másik mögöttes eszközből származik. Maga a derivatíva tulajdonképpen egy szerződés kettő vagy több fél között. Értékét a mögöttes eszköz értékének ingadozása határozza meg. A leggyakoribb ilyen mögöttes eszközök a részvények, kötvények, áruk, valuták, kamatok és piaci indexek. A legtöbb derivatívára a magas tőkeáttét jellemző.”
Egy derivatívának nincs saját értéke. A derivatíva tulajdonképpen egy külön tét. Ezekre a külön tétekre általában a magas tőkeáttét jellemző.
Mára a pénzvilágban ezek a külön tétek irányíthatatlanná váltak. Szinte mindenre lehet külön tétet tenni és a nagy Wall Street-i bankok óriási pénzeket keresnek rajtuk. Ennek a rendszernek szinte egyáltalán nincsenek szabályai és teljes egészében a nagy nemzetközi bankok uralják.
Az elmúlt néhány évtized során a derivatíva piac mérete megsokszorozódott. Graham Summers, a Phoenix Capital Research vezetőjének becslése szerint a globális derivatíva piac spekulatív értéke megközelíti az 1,4 ezerbillió dollárt 1,4 (1,4 x 1015) és a Seeking Alpha számára írt cikkében megpróbálja szemléltetni az összeg méretét:
Ha a világ összes részvényének az értékét összeadjuk, teljes piaci tőkésített értékként 36 ezermilliárd dollárt kapunk. Ugyanezt a kötvényekkel elvégezve körülbelül 72 ezermilliárd dollár jön ki. A derivatíva piac értéke ezzel szemben 1,4 ezerbillió dollár.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez a szám mesefilmbe illő nagyságúnak hangzik, ezért megpróbálom másképpen is szemléltetni.
1,4 ezerbillió dollár:
  • A világ valamennyi értéktőzsdéjének 40-szerese,
  • A világ összes részvényének és kötvényének a 10-szerese,
  • A világ GDP-jének a 23-szorosa.
Az ezerbillió egy nagyon nagy szám. Ha most azonnal elkezdenénk számolni 32 millió évre lenne szükségünk, hogy elérjünk 1 ezerbillióig.
Igen, a srácok ott a Wall Street-en nagyon elszabadultak. A legtöbb ember nem tudja, de a 2008-as válságot is javarészt a derivatív ügyleteknek köszönhetjük és minden bizonnyal a derivatívák lesznek a következő válság kirobbantói is.
A derivatívákban levő legnagyobb kitettséggel jelenleg a JP Morgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo és a HSBC Bank USA rendelkeznek, a Morgan Stanley-ről nem is beszélve. Mint láthatjuk pont az „elbukni túl nagy bankok” rendelkeznek a legnagyobb kitettséggel.
Amikor „robbantják a bankot”, mindenki veszíteni fog. A világ országainak kormányai előléphetnek, hogy megpróbáljanak mindenkit kimenteni, de az egész világon nincs annyi pénz, ami képes lenne a derivatíva piac robbanásából származó romokat helyreállítani. [Így állhatnak majd elő egy teljesen új rendszerrel, és csakis így lesz hajlandó a világ ezt az új rendszert elfogadni. - Szerkesztő]
Minden eddiginél nagyobb derivatíva válság közeledik.
Mostantól érdemes figyelni a hírekben a „derivatíva/származékos ügyletek” vagy „derivatíva válság” kifejezések említését. Amikor ez a válság ideér, a gazdaság villámgyorsan fog darabokra esni.


Forrás: The Economic Collapse

A derivatíva piac közérthető magyarázata

 Heidi egy detroiti bár tulajdonosa. Egy napon rájön, hogy szinte minden vendége munkanélküli alkoholista, és már nem igen engedhetik meg maguknak, hogy bárjába járjanak. A probléma megoldására Heidi új marketing tervvel áll elő, aminek lényege, hogy vendégeinek nem kell azonnal fizetniük az elfogyasztott italokért, azaz hitelre ihatnak. Az egyes vendégek fogyasztását egy könyvben vezeti.

Hamarosan elterjed a hír, hogy Heidi bárjában hitelre lehet inni és ennek eredményeként egyre többen kezdik látogatni a szórakozóhelyet. Hamarosan Heidi bárja lesz Detroit leglátogatottabb szórakozóhelye.
Mivel a vendégeknek nem kell azonnal fizetniük a fogyasztott italokért nem tiltakoznak, amikor Heidi időről időre megemeli a bor és a sör, a két legnépszerűbb ital árát. Ennek eredményeként a bár bruttó forgalma komoly emelkedésnek indul.
A helyi bank fiatal és dinamikus alelnöke rájön, hogy ezek a vendég-hitelek értékes eszközök lehetnek a jövőben és megemeli Heidi hitelkorlátját. Nem lát kockázatot a dologban, hiszen fedezetként ott vannak a munkanélküli alkoholisták adósságai.
A bank központjában a tőzsdei szakértők ezeket a vendég-hiteleket ITALKÖTVÉNNYÉ, ALKESZKÖTVÉNNYÉ és RÓKAKÖTVÉNNYÉ alakítják. Ezeket az értékpapírokat azután csomagok részeként nemzetközi értékpapírpiacokon forgalomba hozzák. A naiv befektetők nem igazán értik, hogy a számukra AAA minősítésű, biztosított kötvényként eladott értékpapírok valójában munkanélküli alkoholisták adósságai. Ennek ellenére a kötvényárak egyre emelkednek és az értékpapírok hamarosan a legkapósabb eszközzé válnak az ország brókercégeinél. Egy napon, bár a kötvényárak még mindig emelkednek, a helyi bank kockázati igazgatója úgy dönt ideje behajtani a Heidi bárjába járó italozók által felhalmozott adósságokat. Az igazgató kiértesíti Heidit.
Heidi követeli az adósságok megfizetését alkoholista vendégeitől, de lévén ők valamennyien munkanélküli alkoholisták nem tudják visszafizetni az elfogyasztott italok ellenértékét. Mivel Heidi nem tudja teljesíteni a bank követelését kénytelen csődöt jelenteni. A bár bezár és a tizenegy alkalmazott elveszíti állását.
Egyik napról a másikra az ITALKÖTVÉNYEK, ALKESZKÖTVÉNYEK és RÓKAKÖTVÉNYEK értéke 90%-ot zuhan. Az összeomlott kötvények miatti értékvesztés hatására a bank elveszíti likviditását, így nem tud újabb kölcsönöket folyósítani, befagyasztja hiteleit és leáll helyi gazdasági tevékenységével.
Heidi beszállítói nagyvonalúan hosszú fizetési határidővel szállítottak a bárnak és saját cégük nyugdíjalapjait is különböző KÖTVÉNYEKBE, azaz kölcsönalapú értékpapírokba fektették. Most rájönnek, hogy nemcsak Heidi irányukba fennálló tartozását kell veszteségként leírniuk, hanem saját kötvényeik feltételezett értékének 90%-át is elveszítették. Borbeszállítója csődöt jelent és lehúzza a három generáció óta működő cég redőnyét. Sörbeszállítóját felvásárolja egyik riválisa, aki azonnal bezárja az üzemet és elbocsátja annak 150 dolgozóját.
Szerencsére a bankot, a brókerházat és azok vezetőit kimenti egy multi-millió dolláros, feltétel nélküli készpénzinjekció, amit kormánybéli barátaik nyújtanak számukra. A mentőcsomaghoz szükséges pénzt középosztálybeli, antialkoholista alkalmazottak adóemeléséből teremtik elő, akik sohasem jártak Heidi bárjában.
Most már mindenki érti? Így talán könnyebb átlátni a koncepció lényegét…

 http://idokjelei.hu/2011/10/a-derivativakrol-kozerthetoen/

Mentsük meg Szabadka belvárosát!

Petíció
Szabadka történelmi belvárosának lerombolása ellen
(Az oldal legalján lehet aláírni)
Címzettek:
Boris Tadić, a Szerb Köztársaság elnöke
Saša Vučinić, Szabadka polgármestere
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke
José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke
Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója
Tisztelt Címzettek!
Tisztelt Közvélemény!

Mi, ezen petíció aláírói tiltakozásunkat fejezzük ki Szabadka város nemrégiben nyilvánosságra került – óvárost érintő – fejlesztési koncepciója ellen.

A tervek megvalósulása esetén lényegében megsemmisülne az építészeti értékei miatt Európa-szerte számon tartott Szabadka kulturális belvárosa. A történelmi műemléképületek lerombolásán, az évszázadok alatt kialakult városkép elpusztításán túlmenően a beruházás a belvárosi lakosság mintegy megduplázásával a fennálló etnikai arányok egyensúly-eltolódását eredményezné.

Úgy véljük, ez  a mentalitás elfogadhatatlan egy Európai Unióba igyekvő állam részéről.

A kulturális örökség védelme és a nemzetek közti együttműködés szellemében kérjük címzettek közbenjárását a már megindult városrombolás leállítására, Szabadka történelmi belvárosának védelme érdekében.

Egy olyan ország nem lehet az Európai Unió tagállama, amelyik hagyja kulturális örökségét elpusztítani, továbbá többnemzetiségű városainak etnikai összetételét erőszakosan megváltoztatja!

2011. október 16.

Váralja Szövetség


http://www.varaljaszovetseg.hu/02/ 

A szíriai válság valódi oka

Ez a cikk azokról a mondvacsinált okokról szól, amelyek hatására a bűnöző, bűnüldöző szerepében tetszeleghet hamis módon. Nagyon jól megfogalmazza a dolgokat a médiával és a politikával kapcsolatban. Jól figyeld a híreket, mert be akarnak csapni rajtuk keresztül!
A ’false flag’ azaz ’hamis zászló’ kifejezés még a fahajós korszakból származik, amikor a tengeri hadviselésben a hajók zászlóik lecserélésével tévesztették meg ellenfeleiket.
A ’false flag’ típusú megtévesztés azonban nem korlátozódik a tengerekre, és nem tűnt el a fahajókkal. Inkább reneszánszát éli.
A hétköznapi életben ’false flag’ műveletet hajthat végre a kormány, vállalatok vagy más szervezetek, de akár egyének is, melyek célja a közvélemény becsapása oly módon, hogy az elítélendő cselekedet mások által tűnjön végrehajtottnak. A ’false flag’ műveletek megfelelő elhárítói háttér nélkül csak nehezen és hosszabb idő eltelte után fedhetők fel, mikorra már nagy károkat okoztak.
A képzetlen magyar politikai elit a felkészületlen lakossággal könnyen eshet áldozatául ’false
flag’ cselszövéseknek, ill. a különböző érdekcsoportok könnyen manipulálják a folyamatosan
megtévesztett, összetartó erő nélkül ’lebegtetett’ lakosságot. A ’false flag’ manipulációk legfontosabb eszközei a médiumok.
"Ha zsarnokság és elnyomás jön erre az országra, akkor idegen ellenség elleni küzdelem álcájába lesz bújtatva." - James Madison, volt amerikai elnök mondta ezt egykoron.
A ’false flag’ típusú megtévesztés repertoárja meglehetősen kiterjedt. Két fő kategóriáját érdemes azért megkülönböztetni: a klaszikus, amikor maguk a végrehajtók álcázzák magukat a későbbi bűnbakoknak. Néhány leleplezett példa:
- A Gleiwitz incidensnél 1939 augusztusában Reinhard Heydrich hamis bizonyítékokkal elhitette, hogy a lengyelek megtámadták Németországot. Ez és még néhány ’false flag’ tüzelte fel a német lakosságot Lengyelország megtámadásának, és a II Világháború kirobbantásának elfogadására.
- 1939 november 26-án szovjet katonák ágyúzták Mainila orosz falut, közel a finn határhoz. A
Szovjetúnió négy nap múlva ’válaszul’ megtámadta Finnországot.
- 1954-ben izraeliek végeztek robbantásokat Cairóban angol és amerikai érdekeltségek ellen, ’arab terroristákként’, hogy megrontsák a viszonyt Egyiptom és a nyugat között, egy korai robbanás azonban leleplezte őket. A Lavon ügyként elhíresült esetbe végül belebukott az akkori izraeli védelmi miniszter.
- 1962-ben az Operation Northwood akció keretében amerikai utasszállítót kellett volna eltéríteni, el kellett volna süllyeszteni egy amerikai hajót, termő földeket kellett volna felgyújtani az USA- ban, és mindezt rá kellett volna fogni a kubaiakra. John F. Kennedy akkori elnök akadályozta meg a kivitelezést.
- Az 1970-es években több szélsőbalosnak álcázott bombatámadás és merénylet történt
Olaszországban. A cél a feszültség és félelemkeltésen kívül a lakosság baloldal ellen hangolása volt. Az akciókat valójában szélső jobboldali szervezetek hajtották végre az olasz titkosszolgálattal közösen.
- 2007-ben a George Washington egyetem egyik zsidó hallgatójának ajtaját mázolták össze
folyamatosan horogkereszttel. A rendőrség által elhelyezett kamera lebuktatta az elkövetőt, magát az ott lakó diákot. A Scientológia egyház is több akciót szervezett saját maga ellen, pl mások nevében írt fenyegető levelekkel, de az elkövetők itt is lebuktak.
A másik típusú ’false flag’ megtévesztés sokkal veszélyesebb, mert itt a leendő bűnbakokat
manipulálással veszik rá tettük végrehajtására vagy használják ki őket, ezzel a valódi felbujtók rejtettebbek maradhatnak. Példák:
- 1941. június 26-án légitámadás érte az akkor Magyarországhoz tartozó Kassát. Elkövetőként szóba jöhettek az oroszok, németek és románok is. Valószínű, hogy az oroszok véletlenül bombázták Kassát, de az esetet mindenképpen tisztázni kellett volna (azóta is csak feltevések vannak). Horthyék ehelyett kihasználva az alkalmat, hadat üzentek a Szovjetuniónak.
- Tom Lantos talán legnagyobb szélhámossága volt, amikor 1990. október 10-én, Kuvait iraki
megszállása után egy Najira nevű 15 éves kuvaiti lányt vezetett az emberi jogokkal foglalkozó
kongresszusi csoport elé, aki azt állította, hogy látta, amint a kuvaiti al-Addan kórházban, iraki katonák kitépték az újszülöttek inkubátorainak vezetékeit, és emiatt 312 csecsemő meghalt. Később kiderült, hogy Najira a washingtoni kuvaiti nagykövet lánya, és semmi sem igaz a történetéből.
Tom Lantos a ’false flag’ akciójával a képviselők támogatását akarta megnyerni az öbölháborúhoz.
- 2001 szeptember 11-e jelentős dátum az USA történetében. A WTC tornyok terroristák általi
lerombolásának vizsgálata az idő múlásával még mindig több kérdést vet fel, mint amennyit megold. Az eset után az USA lerohanta Irakot és hajtóvadászatot indított a főkolomposnak kikiáltott Osama Bin Laden kézrekerítéséért, melynek kapcsán Afganisztánban azóta is harcokat folytatnak azon talibánok ellen, akiket még ők képeztek ki hajdanán a terrorista harcmodorra, igaz az oroszok ellen. Ma már tudjuk hogy Irak lerohanásának okai valótlanok voltak, sőt az FBI már Bin Ladent sem hozza kapcsolatba 9/11-el. Hogy is van ez? Bin Laden, hajdani CIA ügynök amúgy köszöni jól van, mert az elfogására küldött alakulat inkább a szökését segítette a körbezárt talibánok közül. És még nincs vége. Biztos véletlen egybeesés, de az ’Al Qaeda’ egy amerikai titkosszolgálati adatbázis neve volt eredetileg, legalábbis Robin Cook brit külügyi államtitkár szerint. De íme egy másik variáció: "Ana raicha Al Qaeda" ami arabul annyit jelent, hogy ’vécére megyek’, mert az Al Qaeda szó arabul
WC-t is jelent. Vajon melyik varia ihlethette meg Bin Ladent és a CIA-t a szervezet létrehozásakori névadáskor. Hány téves riasztást generálhatott az Echelon és más lehallgató csúcstechnológiákon a ’Vécére megyek’ és az ’Al Qaeda-ba megyek’ arab kifejezések azonossága? Talán azért nem sikerült felszámolni a terrorszervezetet, mert egy idő után az ügynökök megunták a sok papírgurigát szorongató gyanúsított begyűjtését.
Azon, hogy az Izraelt rakétákkal piszkáló Hámász létrehozásában az izraeli titkosszolgálatok
is segédkeztek, ezek után nincs mit csodálkozni. Az is biztos, hogy a Hámász inkább ürügyet
szolgáltatott, mint valódi veszélyt a Gázai konfliktus folyamán.
A ’false flagek’ mára már annyira megszaporodtak, hogy talán az sem tud kiigazodni rajtuk, aki kitette őket. Elgondolkodtató tény, hogy az USA az egyetlen ország, melyet nemzetközi terrorizmus (Nikaraguában) miatt ítélt el a Világ Bíróság, és amely megakadályozta a kormányok piszkos üzelmeinek korlátozását célzó ENSZ határozat érvényre juttatását.
Amerika egyik oldalon gyártja a terroristákat, másik oldalon az azok elleni élharcos szerepében tetszeleg. És nem csak arab terroristákról van szó.
Az afganisztáni Al Quaeda kiképző táborok sokak szerint csak óvodák az USA –beli Georgiában működő Fort Benning kiképző ’egyetemhez’ képest. Ez ideig mintegy 60 000 latin-amerikai katonát, rendőrt, paramilitáris és titkos-ügynököt képeztek itt ki, akik a gerincét képezték többek között a guatemalai népirtás végrehajtóinak, az el salvadori halálbrigádoknak, Pinochet chilei diktátor hírhedt titkosrendőrségének stb. Olyanok vannak az itt végzett ’diákok’ között, mint Roberto D’Aubisson, a halálbrigádok vezetője, Oscar Romero püspök és több jezsuita pap gyilkosa. Az USA-ban talált menedéket Luis Posada Carriles CIA által kiképzett kubai terrorista is, kinek 1976-os venezuelai repülőgép robbantása 73 emberéletet követelt, és még 96-ban is robbantgatott.
http://vanmagyarazat.blogspot.hu/2011/10/sziria-valsag-valodi-oka.html

Megkérdezzük a falevelet: “Teljes vagy-e önmagadban?” A falevél így válaszol: “Nem, az életem az ágakban rejlik.” Megkérdezzük az ágakat, és azok ezt válaszolják: “Nem, az életünk a gyökérzetben van.” Megkérdezzük a gyökereket, és ezt válaszolják: “Nem, az életünk a törzsben, az ágakban és a levelekben van. Szedjétek le az ágakról a leveleket és meghalunk.” Ugyanígy van az élet nagy fájával. Semmi sem teljes önmagában.

Az EU-csendőrség (EuroGendFor) megérkezett Görögországba

Az EU-csendőrség (EuroGendFor)  megérkezett GörögországbaMegbízható görög forrásokból idézve, az első EuroGendFor csapatok megérkeztek Görögországba. Az európai csendőrség, rövidítve EGF= Europen Gandermarie Force, az EU különlegesen képzet rendőri osztaga, melyet eredetileg az öt EU tagállam, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Portugál és Spanyolország hozta létre. Az elmúlt időkben Románia is csatlakozott hozzá. Állomáshelyük Olaszország, helyileg Vizenza a „Generale Chinotto“ Kaszárnyában. A csapat rendeltetése egy gyors beavatkozásra alkalmas jól mozdítható bevethető alakulat, legföbbképpen az EU területén a kialakult kritikus helyzetek megfékezésére, de felhasználható úgy a NATO, UNÓ és az OSZE kérésére is.

2011. Június 28 –án a Holland Royal Marechaussee Kuijs Conelis ezredes vette át a parancsnokságot. „Lex Paciferat“ ez mindössze annyit jelent, hogy „a törvény hozza a békét“ Igen, a béke a temető fölött, egy állig felfegyverzett verőlegényekkel


A szemtanuk észlelései szerint október 8- ika és 10 között egy komplett dandár alakulat érkezett réven az Igoumentsai kikötőbe. Az alakulat egy azonos civil ruházatban, kézi pogyásszal, a karjukon EGF jelzéssel. A következő napokban lefedet teherautókon páncélozott járműveket szállítottak a kikötöböl. A komplett rakományt a Larissa városába szállították ahol a kaszárnyázást könnyen volt megoldható, mivel nem sokkal előtte helyezték át a légi támaszpontot, tehát hely van bőven!


Ezt a hírt több oldalról az Igoumenitsa és a Larissa lakói újból megerősítették. Sőt a helyi rádió adásiban többször is jelezte. További hírek érkeztek Markopoulo –ból Athén közelében található településről, hogy katonai buszokon civileket szállítottak. A következő héten előre jelzések szerin újbóli általános tiltakozást szerveznek.

Tiltakoznak az ügyvédek, bírák, egészségügyi intézmények közalkamazottak, orvosok és segítő személyzete, újságírók, az össz helyi köztisztség viselök, az adóhivatalnokok, kikötői dolgozok, banki alkalmazottak, és az oktatás alkalmazottai; tanítok tanárok. A GSEE és a ADEDY szakszervezetek egy általános munkabeszüntetésre szolitották fel tagjaikat, tehát a magán és köz alkalmazottak valamint a nyilvános közlekedést kiszolgáló személyzet.

Az általános munkabeszüntetéssel egy érthető és világos felhívással jelzik a Papandreou-uralomnak és a korrupt parlamenti képviselők felé a nemtetszésüket az elfogathatatlan takarékossági intézkedéseket, melyben szerepel az adóemelés, fizetések és nyugdíjak csökkentése, elbocsájtások és a kollektív szerződések felbontása mind azok az intézkedések melyeket az EU a Görögökre rá akar kényszeríteni.

Ha a megfigyelések valósnak bizonyulnak, akkor az első bevetése az EuroGendFor nak az EU területén a Papandreou engedélyével megtörténik és megmutathatja valós kivoltját.

A különleges hadosztály létrehozásának egy kiemelkedő indítéka az volt, -egy régi bevált trükk a mindenkori uralkodóknál-, hogy idegenekkel vereti le a saját lakosságának megmozdulásait, ezek az idegenek minden meg rökenés nélkül gázolnak a népségen keresztül.

Az írás közben érkezett a hír:

A hivatalos görög közlemények cáfolják az EurGendFor csapatok érkezését. A lakosság észlelése egy cseh alakulatok mozgását rögzítették. Egy cseh katonákból álló a „Balkán Brigade“ ot SEEBRIG, akik Bosznia felé tartanak.

A megfigyelt csapatok az új déleurópiai államok és az USA 2005 ben Bukarestben hozták létre. Ez egy 3.000 főböl álló nemzetközi béke brigád SEEBRIG (Sout East European Brigade) mely öt gyalogsági zászlóaljt foglal magába. A NATO békefenntartó csapatként kezeli főleg a Balkán területén.

A kérdésem az eseményhez csak annyi, hogy ha a csehek Boszniába igyekeztek mért kellet a tengeren átkelni és kompokkal behajóztatni Görögországon keresztül majd Szerbián keresztül átutaztatni őket? A csapatszállító repülőgép pld. a Tuzla NATO légi állomására egyszerűbb lett volna, vagy egyszerűen Magyarországon és Horvátországon szárazföldileg a legegyszerűbb megoldás lenne.

/Aramis/




Egy van a világban, ami állandó, az a változás!
Az események zajlanak nagy léptekben, már valóban csak egy lépes hogy pénzügyileg és gazdaságilag, lenullázzák az európai országokat, kikényszerítik a függetlenségük feladását. Amit a második világháborúban vérrel és vassal nem értek el, elérik komolyabb vérontás nélkül, és létrehozzák az egyesült Európát!