2011. október 24., hétfő

A szíriai válság valódi oka

Ez a cikk azokról a mondvacsinált okokról szól, amelyek hatására a bűnöző, bűnüldöző szerepében tetszeleghet hamis módon. Nagyon jól megfogalmazza a dolgokat a médiával és a politikával kapcsolatban. Jól figyeld a híreket, mert be akarnak csapni rajtuk keresztül!
A ’false flag’ azaz ’hamis zászló’ kifejezés még a fahajós korszakból származik, amikor a tengeri hadviselésben a hajók zászlóik lecserélésével tévesztették meg ellenfeleiket.
A ’false flag’ típusú megtévesztés azonban nem korlátozódik a tengerekre, és nem tűnt el a fahajókkal. Inkább reneszánszát éli.
A hétköznapi életben ’false flag’ műveletet hajthat végre a kormány, vállalatok vagy más szervezetek, de akár egyének is, melyek célja a közvélemény becsapása oly módon, hogy az elítélendő cselekedet mások által tűnjön végrehajtottnak. A ’false flag’ műveletek megfelelő elhárítói háttér nélkül csak nehezen és hosszabb idő eltelte után fedhetők fel, mikorra már nagy károkat okoztak.
A képzetlen magyar politikai elit a felkészületlen lakossággal könnyen eshet áldozatául ’false
flag’ cselszövéseknek, ill. a különböző érdekcsoportok könnyen manipulálják a folyamatosan
megtévesztett, összetartó erő nélkül ’lebegtetett’ lakosságot. A ’false flag’ manipulációk legfontosabb eszközei a médiumok.
"Ha zsarnokság és elnyomás jön erre az országra, akkor idegen ellenség elleni küzdelem álcájába lesz bújtatva." - James Madison, volt amerikai elnök mondta ezt egykoron.
A ’false flag’ típusú megtévesztés repertoárja meglehetősen kiterjedt. Két fő kategóriáját érdemes azért megkülönböztetni: a klaszikus, amikor maguk a végrehajtók álcázzák magukat a későbbi bűnbakoknak. Néhány leleplezett példa:
- A Gleiwitz incidensnél 1939 augusztusában Reinhard Heydrich hamis bizonyítékokkal elhitette, hogy a lengyelek megtámadták Németországot. Ez és még néhány ’false flag’ tüzelte fel a német lakosságot Lengyelország megtámadásának, és a II Világháború kirobbantásának elfogadására.
- 1939 november 26-án szovjet katonák ágyúzták Mainila orosz falut, közel a finn határhoz. A
Szovjetúnió négy nap múlva ’válaszul’ megtámadta Finnországot.
- 1954-ben izraeliek végeztek robbantásokat Cairóban angol és amerikai érdekeltségek ellen, ’arab terroristákként’, hogy megrontsák a viszonyt Egyiptom és a nyugat között, egy korai robbanás azonban leleplezte őket. A Lavon ügyként elhíresült esetbe végül belebukott az akkori izraeli védelmi miniszter.
- 1962-ben az Operation Northwood akció keretében amerikai utasszállítót kellett volna eltéríteni, el kellett volna süllyeszteni egy amerikai hajót, termő földeket kellett volna felgyújtani az USA- ban, és mindezt rá kellett volna fogni a kubaiakra. John F. Kennedy akkori elnök akadályozta meg a kivitelezést.
- Az 1970-es években több szélsőbalosnak álcázott bombatámadás és merénylet történt
Olaszországban. A cél a feszültség és félelemkeltésen kívül a lakosság baloldal ellen hangolása volt. Az akciókat valójában szélső jobboldali szervezetek hajtották végre az olasz titkosszolgálattal közösen.
- 2007-ben a George Washington egyetem egyik zsidó hallgatójának ajtaját mázolták össze
folyamatosan horogkereszttel. A rendőrség által elhelyezett kamera lebuktatta az elkövetőt, magát az ott lakó diákot. A Scientológia egyház is több akciót szervezett saját maga ellen, pl mások nevében írt fenyegető levelekkel, de az elkövetők itt is lebuktak.
A másik típusú ’false flag’ megtévesztés sokkal veszélyesebb, mert itt a leendő bűnbakokat
manipulálással veszik rá tettük végrehajtására vagy használják ki őket, ezzel a valódi felbujtók rejtettebbek maradhatnak. Példák:
- 1941. június 26-án légitámadás érte az akkor Magyarországhoz tartozó Kassát. Elkövetőként szóba jöhettek az oroszok, németek és románok is. Valószínű, hogy az oroszok véletlenül bombázták Kassát, de az esetet mindenképpen tisztázni kellett volna (azóta is csak feltevések vannak). Horthyék ehelyett kihasználva az alkalmat, hadat üzentek a Szovjetuniónak.
- Tom Lantos talán legnagyobb szélhámossága volt, amikor 1990. október 10-én, Kuvait iraki
megszállása után egy Najira nevű 15 éves kuvaiti lányt vezetett az emberi jogokkal foglalkozó
kongresszusi csoport elé, aki azt állította, hogy látta, amint a kuvaiti al-Addan kórházban, iraki katonák kitépték az újszülöttek inkubátorainak vezetékeit, és emiatt 312 csecsemő meghalt. Később kiderült, hogy Najira a washingtoni kuvaiti nagykövet lánya, és semmi sem igaz a történetéből.
Tom Lantos a ’false flag’ akciójával a képviselők támogatását akarta megnyerni az öbölháborúhoz.
- 2001 szeptember 11-e jelentős dátum az USA történetében. A WTC tornyok terroristák általi
lerombolásának vizsgálata az idő múlásával még mindig több kérdést vet fel, mint amennyit megold. Az eset után az USA lerohanta Irakot és hajtóvadászatot indított a főkolomposnak kikiáltott Osama Bin Laden kézrekerítéséért, melynek kapcsán Afganisztánban azóta is harcokat folytatnak azon talibánok ellen, akiket még ők képeztek ki hajdanán a terrorista harcmodorra, igaz az oroszok ellen. Ma már tudjuk hogy Irak lerohanásának okai valótlanok voltak, sőt az FBI már Bin Ladent sem hozza kapcsolatba 9/11-el. Hogy is van ez? Bin Laden, hajdani CIA ügynök amúgy köszöni jól van, mert az elfogására küldött alakulat inkább a szökését segítette a körbezárt talibánok közül. És még nincs vége. Biztos véletlen egybeesés, de az ’Al Qaeda’ egy amerikai titkosszolgálati adatbázis neve volt eredetileg, legalábbis Robin Cook brit külügyi államtitkár szerint. De íme egy másik variáció: "Ana raicha Al Qaeda" ami arabul annyit jelent, hogy ’vécére megyek’, mert az Al Qaeda szó arabul
WC-t is jelent. Vajon melyik varia ihlethette meg Bin Ladent és a CIA-t a szervezet létrehozásakori névadáskor. Hány téves riasztást generálhatott az Echelon és más lehallgató csúcstechnológiákon a ’Vécére megyek’ és az ’Al Qaeda-ba megyek’ arab kifejezések azonossága? Talán azért nem sikerült felszámolni a terrorszervezetet, mert egy idő után az ügynökök megunták a sok papírgurigát szorongató gyanúsított begyűjtését.
Azon, hogy az Izraelt rakétákkal piszkáló Hámász létrehozásában az izraeli titkosszolgálatok
is segédkeztek, ezek után nincs mit csodálkozni. Az is biztos, hogy a Hámász inkább ürügyet
szolgáltatott, mint valódi veszélyt a Gázai konfliktus folyamán.
A ’false flagek’ mára már annyira megszaporodtak, hogy talán az sem tud kiigazodni rajtuk, aki kitette őket. Elgondolkodtató tény, hogy az USA az egyetlen ország, melyet nemzetközi terrorizmus (Nikaraguában) miatt ítélt el a Világ Bíróság, és amely megakadályozta a kormányok piszkos üzelmeinek korlátozását célzó ENSZ határozat érvényre juttatását.
Amerika egyik oldalon gyártja a terroristákat, másik oldalon az azok elleni élharcos szerepében tetszeleg. És nem csak arab terroristákról van szó.
Az afganisztáni Al Quaeda kiképző táborok sokak szerint csak óvodák az USA –beli Georgiában működő Fort Benning kiképző ’egyetemhez’ képest. Ez ideig mintegy 60 000 latin-amerikai katonát, rendőrt, paramilitáris és titkos-ügynököt képeztek itt ki, akik a gerincét képezték többek között a guatemalai népirtás végrehajtóinak, az el salvadori halálbrigádoknak, Pinochet chilei diktátor hírhedt titkosrendőrségének stb. Olyanok vannak az itt végzett ’diákok’ között, mint Roberto D’Aubisson, a halálbrigádok vezetője, Oscar Romero püspök és több jezsuita pap gyilkosa. Az USA-ban talált menedéket Luis Posada Carriles CIA által kiképzett kubai terrorista is, kinek 1976-os venezuelai repülőgép robbantása 73 emberéletet követelt, és még 96-ban is robbantgatott.
http://vanmagyarazat.blogspot.hu/2011/10/sziria-valsag-valodi-oka.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése