2013. augusztus 31., szombat

2013. augusztus


Az amerikai kormány polgárháborúra készül

Az USA-ban most fasizmus van. A multik kezében tartott kormány kész fegyverrel saját állampolgárai ellen fordulni. Eszközei közé tartoznak az erősen roncsoló hatású üreges lövedékek, a számítógépes vírusok, az élelmiszerek szennyezése vakcinákkal, a méhek kiirtása. Az RT csatorna engedélyével.
With the kind permission of RT channel

http://www.youtube.com/user/RussiaToday?feature=watch
Original video: http://www.youtube.com/watch?v=5wu8fjNr61Q

“Lakodalom lesz a mi utcánkban” Villámkátyúzás közpénzen ...

Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól. A helyiek szerint ennek a “társadalmi eseménynek” köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.
Pár nappal Orbán Viktor legidősebb lányának, Ráhelnek az esküvője előtt útfelújításokat és kátyúzásokat végeztek el a lakodalom helyszínére vezető utakon Csabdiban, illetve a területileg hozzá tartozó Tükröspusztán, ahol a vőlegény, Tiborcz István családjának a „tanyája” található.
Orbán Ráhel szeptember 7-én mondja ki a boldogító igent párjának, Tiborcz Istvánnak. A sajtóhírek szerint az esküvőt Budapesten, a Margit körúti ferences templomban tartják. Ezt követően a mulatság a Fejér megyei Csabdi–Tükröspusztán folytatódik. A tanyát másfél hete a hvg.hu munkatársai szerették volna megnézni, de onnan személyesen a vőlegény tette ki kollégáink szűrét. Mint akkor megírtuk, a “tanyára” vezető út kifejezetten rossz állapotú volt, tele kátyúkkal. Akkor Tiborcz István édesanyjától annyit sikerült megtudnunk, hogy szíve szerint inkább szűk családi körben ünnepelne Orbán Ráhel leendő anyósa, de a miniszterelnök szerint a fiatalok esküvője társadalmi esemény, rengeteg vendéget várnak a „tanyára”.
Meglepetéééés! A helyieket meglepetésként érte a néhány napja felbukkant útjavító csapat, a közútkezelő embereinek munkába állására is maguk az ottlakók hívták fel a hvg.hu figyelmét. Mint lapunk munkatársának a helyszínen elmondták, a munkások néhány napja vonultak fel Csabdi és Tükröspuszta útjaira, amelyekkel egyébként több évtizedig senki nem foglalkozott. Most viszont beindult a söprögetés majd az aszfaltozás, amelyhez a darálót – a lakosok elmondása alapján – az önkormányzat kisbusza vontatta ki a javítandó útszakaszra.
A helyiek szerint egyértelmű, hogy a kormányfő lányának lagzija miatt indult be hirtelen az útfelújítás. Mint mondják, Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék. „Mi másért, ha nem a násznép zötykölődés nélküli kijutásáért álltak most neki hirtelen az út toldozásának, foldozásának?” – mondta egy helybeli. Információink szerint ráadásul nemcsak a Fejér, de a Zala megyei közútkezelő gépei is a helyszínen dolgoznak. Megkerestük a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatóját is. Molnár István nem tagadta, hogy a héten Csabdin és Tükröspusztán dolgoztak, de azt kérte, hogy a felújításról a központból, a cég kommunikációs igazgatójától, Horváth Józseftől kérjünk részletes tájékoztatást. A Magyar Közút Zrt. részéről végül azt közölték a hvg.hu-val, hogy a jelzett útszakasz nem az országos közúthálózat része, így az nincs a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében.
„Mivel helyi lakosok használják a mintegy 650 méteres szakaszt, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye – a szerk.) a ténylegesen érintett csabdi önkormányzatnak való átadásáról döntött. Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben” – írták a tájékoztatásban.
Orbán Ráhel férjhezmenetele – akár akarja, akár nem – látványossággá válhat Budapesten szombaton kora délután, mivel az egyházi szertartás a város egyik legforgalmasabb helyén lesz: a Margit körúton, az Országúti Ferences Szent István Első Vértanú-templom előtt jár például a 4-es és 6-os villamos, az úton pedig az autós forgalom még hétvégén is elég nagy. Megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, hogy a talán több száz fős esküvő miatt lesz-e több rendőr a környéken, illetve várható-e a forgalom elterelése, lezárás, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak a megkeresésünkre.
Pedig teendőjük akadna. Mint azt a hvg.hu-nak egy közrendvédelmi területen dolgozó egykori parancsnok elmondta, akár Orbán lányának, akár másnak a férjhezmeneteléről van szó, egy több száz fős esküvőt be kell jelenteni az önkormányzatnak. Ezt a kötelezettséget a West Balkán-tragédia után hozott kormányrendelet írja elő. A közterületet még így sem lehet elfoglalni – jegyezte meg a volt egyenruhás, ha erre a násznép nagysága miatt szükség van, akkor a közútkezelő hozzájárulását kell kérni.
Dugó a körúton?
Ebben az esetben nemcsak nekik, hanem a rendőrségnek is van dolga. Amellett, hogy a közlekedést segítik, vagy a TEK kérése alapján esetleg lezárják a területet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának szakvéleményt kell készítenie, hogy a tömegközlekedés miatt meg lehet-e tartani a rendezvényt vagy sem. “Dönthet úgy, hogy nem, vagy akár úgy is, hogy csak kisebb létszámmal.” A rendőr szerint mindenképpen jobb lett volna az esküvő helyszínének a Bazilika vagy a Mátyás-templom. A Margit körúton például nagyon nehéz megoldani a parkolást. A templomtól elindulva már könnyű kijutni a fővárosból, de a több száz vendég szállításához szükséges járművek haladásának biztosításához valószínűleg motoros rendőrökre lesz szükség.
A volt parancsnok szerint kérdés, hogy számoltak-e azokkal az érdeklődőkkel, akik egyszerűen csak látni szeretnék, amint a kormányfő a karján bevezeti a templomba a lányát. “Kalkuláltak-e azokkal, akik nem ünnepelni akarnak, hanem megragadják az alkalmat, hogy a kormány intézkedései elleni tiltakozásukat fejezzék ki, mint például a devizahitelesek, akik miatt a miniszterelnök XII. kerületi házának környékére területlezárást rendeltek el?” – jegyezte meg a volt rendőri vezető.
Az esküvővel és az utána tartandó bulival kapcsolatban a Terrorelhárítási Központ (TEK) többször is leszögezte, hogy a testület nem biztosít sem lakodalmat, sem más magánrendezvényt. A TEK azonban nem is rendezvényeket biztosít, hanem – a jogszabályokban előírtak szerint – felel a védett személyek, így a miniszterelnök és a köztársasági elnök biztonságáért. Hogy a ferences templomban tartandó esküvő milyen feladatokat ró rájuk, szerettük volna megtudni, de a TEK válasza, amely cikkünk megjelenése után érkezett, csupán korábbi közleményeik szövegét tartalmazza, miszerint magánrendezvényt nem biztosítanak.
(HVG)



Ha minden igaz, a szeptember 7-i templomi ceremónia Budán, a Margit körúton lévő Országúti Ferences Szent István Első Vértanú-templomban lesz, így a 4-6 villamos utazói is részesévé válhatnak Orbán Viktor lánya nagy napjának. A BKK részéről Vitézy Dávid vezérigazgató már intézkedett: a Jeles Napon éjféltől-éjfélig Bámészkodó Villamosjáratokat inditanak sűritett menetrendben, négyszeres alkalmi viteldijjal. (BKV-bérletek nem érvényesek! A járatok utazásra nem vehetők igénybe!-azok csak a Margit-hidtól a Templomig mennek, és megállás után azonnal indulnak vissza!) Az Esküvőt közvetlenül megelőző és követő időszak látványának gyönyörűségében nem részesülők jegyeit-kárpótlás gyanánt-az ellenőrök alkalmi bélyegzőlenyomattal fogják ellátni! A MÁV és a Volánbusz mentesitő járatokat indit ezen a napon a megyeszékhelyekről a fővárosba. Az Igazolt Birkamenetesek a szokásos rendes tarifáért vehetik ezeket a járatokat igénybe, mig a csak egyszerű bámészkodni vágyók szintén emelt (négyszeres) jegyárakon utazhatnak. Igaz, hogy a buszok és vonatok-csakúgy mint a villamosok-ünnepi diszbe lesznek öltöztetve, és narancsszinű nemzethy szinre lesznek festve.
Érdekes kérdés, hogy az Esküvőnek helyszinül szolgáló templom előtt lévő szűk járdán hogy fogják megoldani a násznép terelgetését, arról nem is beszélve, hogy a nagyjából 200 fős befogadóképességű Szent Hely el fogja-e bírni a valószínűleg ezt a számot jóval meghaladó vendégtömeget.
Információink szerint amint az Új Szent Család elhagyja a tetthelyet, azt azonnal Nemzethy Emlékhellyé fogják kinevezni és nyomban fel is fogják szentelni!
Azt az ülőalkalmatosságot pedig, amelyen a ceremónia ideje alatt a Nemzet Patkánya fog kuporogni, arany-üveg kalitkában átszállitják a Szent István Bazilikába, hogy azt a Szent Jobb-körmenetek alkalmával körbe tudják hurcolni a népek nagy gyönyörűségére.
https://balrad.wordpress.com/2013/08/31/kozhirre-tetetik-orban-rahel-budan-megy-ferjhez/