2012. május 20., vasárnap

Ex-CIA ügynök: Bin Laden természetes halált halt

Egy ex-CIA ügynök felfedte, hogy Osama Bin Laden az Al-Qaeda vezére 5 évvel korábban halt meg természetes halállal, szemben azzal, mint ahogyan azt az USA bejelentette.
Berkan Yashar (egy török politikus) a „Russia Channel One”-nak adott interjújában azt mondta, hogy az Egyesült Államok hadserege nem ölte meg az Alk-Qaeda vezetőt.
„1992 szeptemberében Csecsenföldön voltam, amikor először találkoztam egy Bin Laden nevű személlyel. A találkozó Grozny városában egy kétszintes házban volt. A legfelső emeleten a grúz elnök, Gamsakhurdia (akit később kitoloncoltak az országából) családja volt. Mi a földszinten találkoztunk, Osama is ebben az épületben élt.” – mondta Yashar.
Az ex-CIA ügynök személyesen ismerte Bin Laden három csecsen testőrét, akik haláláig védték, s tanúi voltak halálának 2006. június 26-án.
„Még ha az egész világ elhinné, én akkor se tudnám elhinni. Személyesen ismerem a csecsen testőreit, akik védték őt, a nevük Sami, Mahmood és Ayub, s a legvégsőkig vele voltak.”
Csak három csecsen temette el, a pakisztáni-afgán határ hegyeiben a végakaratának megfelelően.
Yashar hozzátette még, hogy a CIA elrabolta az egyik testőrt, Samit, Bin Laden megölésének tavalyi bejelentése előtt. A testőr elárulta az amerikaiaknak a temetés pontos helyét.
„Nem volt támadás. Ismerem az amerikai hadműveleteket belülről: megtalálták a sírt, kiásták Bin Ladent és elmondták mindenkinek. Meg kell mutatniuk, hogyan dolgoztak a biztonsági szolgálatok technikailag, hogyan irányítottak minden egyes lépést és ezután ezt be kell mutatniuk hatalmas győzelemként, ezzel megmutatva az adófizetőknek, hogy nem a semmiért fizetnek.”
Washington 2011. május 2-án jelentette be, hogy Bin Ladent amerikai erők likvidálták a pakisztáni Abbottabad ban található rezidenciájában.
Az átláthatatlanság Bin Laden halálát illetően további kétségeket szült a bejelentéssel kapcsolatban.
PressTv

Engedélyezik az abortusz tablettát hazánkban - tiltakozás!

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet (GYEMSZI-OGYI) megadta az engedélyt az abortusztabletta magyarországi forgalmazására. A Medabon nevű tablettát az indiai Sun Pharmaceutical cég hollandiai központja Magyarország mellett Svédországban, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Norvégiában, Romániában és Szlovákiában is bevezetné. A gyógyszer spontán vetéléshez hasonló állapotot idéz elő. Hatására a nem kívánt magzat vagy petezsák erős vérzéssel távozik a szervezetből, ezért nincs szükség művi beavatkozásra, vákuumszívásra és a méhfal kaparására.

Az Alfa Szövetség tiltakozó akciót szervez:

 

NE VEDD BE a hazugságot!
„Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz,
a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.”

(Magyarország Alaptörvénye, II. cikk, 2011. április 25.)

Kockázat és mellékhatás: a
dr. TÉGLÁSY Imre,

Kegyelmet magunknak kegyelmet magzatunknak! Békét az anyaméhben! Vessünk véget a nemzeti vészkorszaknak!
az Alfa Szövetség elnöke
www.rajzoljbabat.hu  
tel.: +36 309 226 775


Abortusztabletta-körkép: hol milyen a szabályozás?

 

Tizenhárom országban térképezték fel az MTI tudósítói, hogy engedélyezett-e azokban az abortusztabletta használata.
A Magyar Nemzet múlt szombati számában írt arról, az úgynevezett abortusztabletta megkapta a magyarországi forgalomba hozatali engedélyt, így belföldön is lehetőség lesz a gyógyszeres terhességmegszakításra. A napokban több politikus, parlamenti párt, civil szervezet tiltakozott a készítmény bevezetése ellen, míg mások a mellett emeltek szót.
Az egészségügyi államtitkárság hétfői közleményében azt írta: az úgynevezett abortusztabletta regisztrációja az uniós tagállamok számára kötelezettség volt, az engedélyezési folyamat még nem zárult le. Szócska Miklós államtitkár hétfő este a Hír TV Rájátszás című műsorában kijelentette, hogy a tabletta alkalmazása kapcsán olyan mértékű szakmai vita alakult ki, amely nem megnyugtató és nem rendezhető, ezért úgy döntöttek: a készítmény beszerzésére, OEP általi támogatására, forgalmazására nem kerül sor. Hangsúlyozta: ezzel szeretné lezárni ezt a témát. Az MTI az abortusztabletta más országokban való szabályozásáról készített körképet.
Közép-Európa
Ausztriában 1975 óta engedélyezett a terhességmegszakítás a terhesség első három hónapjában. Az első három hónap alatt nincs szükség engedélyre, és nem kötik feltételhez az abortuszt. A terhességmegszakításra orvosi tanácsadást követően kerülhet sor, és orvosi közreműködéssel kell történnie. 1999 óta engedélyezett a gyógyszeres terhességmegszakítás is az első három hónap alatt. Az abortusztabletta házi- vagy magánorvosi praxisban nem, csak kórházakban vagy ambuláns rendelőintézetekben kapható. A tablettát legalább részben orvosi – kórházi – felügyelet mellett kell alkalmazni.  A gyógyszeres abortusz bevezetése megosztotta az osztrák társadalom konzervatív értékrendet valló részét. Az egyházak, leginkább a Katolikus Egyház, élesen ellenezték a bevezetését. A jobboldali Osztrák Néppárt (ÖVP) ugyanakkor nem ellenezte, de egyetértését ahhoz a feltételhez kötötte, hogy csak kórházi ellenőrzés mellett lehessen alkalmazni a tablettát.
Romániában a gyógyszerek engedélyezéséért felelős kormányzati ügynökség engedélyezte az abortusztabletta használatát. A gyógyszeres művi terhességmegszakítás magánkórházak kínálatában szerepel. Ennek a szolgáltatásnak az ára egy bukaresti magánklinikán például 550 lej (36 850 forint). Romániában pontatlanok az abortuszra vonatkozó statisztikák, mivel csak az állami kórházakban végrehajtott beavatkozásokat tartják számon. Ugyanakkor igen elterjedt a kiskorúak teherbe esése. Egy felmérés szerint a tinédzserek körében évente átlagban 23 ezer abortuszt hajtanak végre. Egy másik felmérés szerint a 18 és 32 évesek korosztályhoz tartozó nők több mint 35 százaléka már túlesett legalább egy abortuszon. Romániában nem okozott politikai vitát a tabletta engedélyezése.

Szlovákiában nem szerepel a jóváhagyott gyógyszerek listáján terhességmegszakításra alkalmas készítmény. „Ilyen készítmények bevezetéséről ez idáig még szakmai szinten sem esett szó” – erősítette meg az MTI-nek Földes Károly nőgyógyász. A terhességmegszakításra alkalmas gyógyszerjellegű készítmények bevezetéséről Szlovákiában eddig sem szakmai, sem politikai, sem társadalmi vita nem zajlott. Kivételt egyedül az úgynevezett esemény utáni tabletták képeznek, amelyek használata orvosi szempontból terhességmegelőzésnek számít. Ezek vény nélkül hozzáférhetőek a gyógyszertárakban. A hatályos törvények szerint Szlovákiában a terhesség 12. hetéig végezhető művi terhességmegszakítás.
Lengyelországban törvény tiltja a gyógyszeres terhességmegszakítást, így az abortusztabletta illegális, és csak a sürgősségi fogamzásgátlás engedélyezett. A lengyel jogszabályok csak szigorúan meghatározott esetekben engedélyezik az abortuszt: ha a terhesség a nő életét vagy egészségét veszélyezteti, vagy törvénytelen tett következménye, illetve a magzat komoly és maradandó fogyatékossága esetén. Az egyik varsói gyógyszerész az MTI-nek azt mondta, hogy ilyen esetekben a kórházi kezelésben engedélyezett a gyógyszeres terhességmegszakítás. Lengyelországban heves viták folynak nemcsak az abortusz, de a fogamzásgátlás kérdése körül is az ország katolikus kultúrája miatt. Ezen kívül az orvosokra vonatkozó úgynevezett lelkiismereti záradék szélesebb körű alkalmazását is sürgetik, hogy a gyógyszerészek is megtagadhassák az elveiket sértő magatartást, például a fogamzásgátlók kiadását.
Csehországban a legújabb abortusztabletta  (Mifegyne vagy RU 486) egyelőre nincs felvéve a gyógyszerek hivatalos jegyzékébe, mert hatásainak cseh elemzése, ami a bevezetés feltétele, még állítólag nem fejeződött be. A szakértői vélemények a tablettáról Csehországban is megoszlanak, de a közvélemény körében ez nem téma. A Lékarské listy című orvosi szaklapban közölt elemzés szerzői azonban reményüket fejezték ki, hogy a tabletta bevezetésére mihamarabb sor kerül. A Zdravotnické Noviny című szaklapban közölt ismertetés szerint a régebbi abortusztabletták (Postinor, Postinor-2 , Escapelle, Ellaone) használata Csehországban hivatalosan engedélyezett, de csak orvosi előírásra.  Ezeket az abortusztablettákat nemcsak a szakorvosok, hanem a családi és a gyermekorvosok is felírhatják.
Nyugat-Európa
Németországban 1999 óta lehetséges a tablettás, egyéb beavatkozást nem igénylő terhességmegszakítás, és erre a célra a Mifegyne néven forgalmazott tabletta használata engedélyezett. A tablettát orvosi felügyelet mellett, a terhesség kilencedik hetéig lehet szedni. Hozzáférése korlátozott, gyógyszertárakban nem kapható, csak a külön engedéllyel rendelkező klinikákon és nőgyógyászati rendelőkben árusítható. Az engedélyezéshez döntő lendületet adott az 1998-as kormányváltás, amelynek során a jobbközép konzervatív-liberális koalíciót a szociáldemokraták és a zöldek balközép koalíciója váltotta fel. A német statisztikai hivatal (Destatis) szerint 2011-ben 108.900 művi terhességmegszakítást jelentettek be a 82 milliós országban. Ez 1,4 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A bejelentett abortuszok 15 százalékát – bő 16 ezer terhesség-megszakítást – Mifegyne alkalmazásával hajtották végre.
Belgiumban 1990-ben törvénnyel liberalizálták az abortuszt. A terhesség művi megszakítása általános szabály szerint a terhesség 12. hetéig engedélyezett. Ettől eltér az abortusztabletta – az RU 486 (más néven: Mifepristone, Mifegyn, illetve Mifeprex) és a Misoprostol (más néven: Cytotec, Arthrotec, Oxaprost, Cyprostol, Mibetec, Prostokos, illetve Misotrol) – alkalmazhatósága: a tablettát az utolsó menstruáció kezdő napját követő 49. napig, vagyis hét hétig lehet használni. A tabletta családtervezési központokban, illetve nőgyógyászoktól szerezhető be.
A gyógyszeres abortusz 1988 óta engedélyezett Franciaországban. Bevezetésének lehetősége harminc évvel ezelőtt óriási vitát váltott ki az abortuszellenes mozgalmak részéről. Több mint 15 évig csak kórházi körülmények között volt alkalmazható, 2004 óta azonban nőgyógyászoknál, 2009 óta pedig az úgynevezett családtervezési egészségügyi központokban is hozzáférhető. A művi terhességmegszakításoknak ma már több mint harmada gyógyszeres úton történik Franciaországban.
Hollandiában 2000 óta forgalmazzák az abortusztablettát; csak receptre kapható, és csak a felhatalmazott egészségügyi intézményekben, de bizonyos korosztályoknak nem kell fizetniük érte. A világ legliberálisabb országai közé tartozó nyugat-európai államban a nyolcvanas évek eleje óta legális a művi terhességmegszakítás, de tablettát csak az előző évszázad legvégén engedélyezték. A szer bevezetését viták előzték meg: a kormány ezzel kapcsolatos javaslatát bírálták a keresztény kötődésű pártok, valamint a Katolikus Egyház is, de a szakmának is számos kifogása volt ez ellen a módszer ellen, köztük a mellékhatások és a nem kellően magas szintű megbízhatóság miatt. A tabletta engedélyezésére mindazonáltal a kormány és a gyógyszerhatóság jóváhagyását követően sor került. A holland szabályok szerint a terhesség megszakítására legkésőbb a 49. napon kerülhet sor. A szabadelvűségéről ismert országban az abortusz engedélyezése után sok külföldi is élt ezzel a lehetőséggel, ugyanakkor a művi terhességmegszakítások száma a statisztikák szerint jelentősen visszaesett. Egy kormánytól független holland szervezet, a Woman on Waves (Nők a hullámokon) úszó abortuszklinikát is működtet, amelyen nemzetközi vizeken – elsősorban abortusztabletta alkalmazásával – is tudnak beavatkozásokat végrehajtani, ez az „abortuszhajó”.
Nagy-Britanniában törvényesen a terhesség 24. hetéig végezhető abortusz, és a kilencedik hétig engedélyezik az abortusztabletta alkalmazását. Az eljárást – amely a Nagy-Britanniában honos módszer alapján valójában több, különböző hatású szer alkalmazását jelenti egy általában 48 órás kezelési kurzus során – a klinikák a terhességmegszakítás biztonságosabb formájaként javasolják azzal az érvvel, hogy e kezeléshez nem szükséges altatás, illetve helyi érzéstelenítés. A gyógyszeres terhességmegszakítás lehetősége a mindenki által ingyenesen igénybe vehető állami egészségügyi szolgálat, az NHS keretében is hozzáférhető, de ez a beavatkozás az NHS-kórházakban rendszerint várólistás.
Amerika, Oroszország, Kína
Az Egyesült Államokban, ahol a Planned Parenthood szélsőségesen abortuszpárti szervezet adatai szerint 45 éves koráig minden harmadik nő átesik művi vetélésen, az abortusztablettát a terhesség első kilenc hetében alkalmazzák, utána alapvetően kórházi terhességmegszakítást alkalmaznak. A gyógyszeres módszerrel az érintett lányok egynegyede él, de ez az arány fokozatosan növekszik. Egyrészt azért, mert növekedtek a biztonságosságra vonatkozó mutatók, másrészt pedig azért, mert az Egyesült Államok megyéinek 87 százalékában más mód nincs a terhességmegszakításra. A New York-i Guttman Intézet adatai szerint az Egyesült Államokban évi 1,21 millió abortuszt hajtanak végre. A Mirefex nevű, csak orvosi rendelvényre kapható, elsődleges abortusztablettát 2000-ben engedélyezték, és az a Planned Parenthood szerint az esetek 98,5 százalékában „hatékonynak” bizonyult.
Oroszországban 2000 óta engedélyezett az abortusztabletta használata, de csak orvosi felügyelet mellett. Az interneten számos oroszországi klinika ajánlja szolgáltatásként a gyógyszeres beavatkozást. A nőgyógyászati intézmények többsége felhívja a figyelmet arra, hogy az abortusztabletta nem feltétlenül jelent megoldást, és részletesen tájékoztat a gyógyszer használatának feltételeiről és annak esetleges mellékhatásairól. Többféle abortusztablettát is forgalmaznak Oroszországban, azokhoz elvileg a gyógyszertárakban nem lehet hozzájutni. A volt Szovjetunióban évtizedekig igen nagy számban végeztek abortuszt, a művi beavatkozások száma 1990 után még évekig nem csökkent jelentősen. 1990 és 2008 között 46 millió abortuszt végeztek az országban. 2009-ben a terhességek 40 százaléka végződött abortusszal.
Az abortusz 1953 óta legális Kínában. A kelet-ázsiai országban becslések szerint évente tízmillió művi terhességmegszakításra kerül sor, és csaknem ugyanennyi abortusztablettát értékesítenek. A RU486 (Mifepristone) abortusztabletta az 1990-es évek végétől kezdve használatos, ára jelenleg körülbelül ötszáz jüan, azaz 18 ezer forint. Bevezetését nem kísérte vita, mivel az a népességszaporulatot fékezni igyekvő központi törekvések megvalósítását és az 1979-ben bevezetett, egy gyermeket engedélyező szigorú családtervezési politika betartását segíti.
A Katolikus Egyház természetesen mind az abortusztablettát, mind az esemény utáni tablettát ellenzi, mivel a magzatot fogantatásától kezdve védendő személynek tartja.

MTI/Magyar Kurír


A Magyar Katolikus Családegyesület Elnökségének állásfoglalása az abortusztablettáról


Az elmúlt napokban az RU 486 jelű abortusztabletta kapcsán vita robbant ki. Az alábbiakban a Magyar Katolikus Családegyesület állásfoglalását olvashatják.
Az elmúlt napokban az RU 486 jelű abortusztabletta kapcsán vita robbant ki. Mint ahogy azt több nemzetközi és hazai testület kimondja, az emberi élet, amely a fogantatás pillanatától kezdődik, szent és sérthetetlen. Az Európai Unió Legfelsőbb Bírósága 2011. okt. 18-i döntése elismerte az emberi embriók jogait, a magyar alkotmány is kimondja: „Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.”(II. cikk.) A keresztény tanítás soha nem hagyott kétséget afelől, hogy a megfogant emberi lény élete sérthetetlen. Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata az élethez való jogot az ember legelemibb jogának tekinti. Az abortusz pedig az emberi élet kioltása.
Azok, akik az „abortuszhoz való jog”-ról beszélnek, figyelmen kívül hagyják, hogy ez az ún. „jog” ellentétben áll az Európai Emberjogi Konvencióval, amelynek éppen az a célja, hogy védje az emberi méltóságot és az emberi jogokat. Az emberi méltóságnak azonban megkerülhetetlen sarokköve az élethez való jog, ez pedig megilleti a meg nem születettet is.
Az abortusz, bármilyen eszközzel hajtják is végre, egy emberi élet kioltása, de azok a gondok, amelyek oda vezettek, hogy erre a cselekményre sor került, nem oldódnak meg. Sem a műtét, sem a hormonháztartás megzavarása az RU 486 tablettával nem tudja a konfliktus- és krízishelyzet problémáit megoldani, sőt, legtöbbször az abortusz után a helyzet rosszabbodik. Ezért kívánatos volna a krízishelyzetbe került gyermeket váró nők számára olyan intézkedéseket hozni, amelyek bátorítják őket a gyermek melletti döntésre.
Budapest, 2012. máj. 24.
A Magyar Katolikus Családegyesület Elnöksége nevében
Bíró László püspök


Szupervályog ház építés