2012. május 20., vasárnap

Ex-CIA ügynök: Bin Laden természetes halált halt

Egy ex-CIA ügynök felfedte, hogy Osama Bin Laden az Al-Qaeda vezére 5 évvel korábban halt meg természetes halállal, szemben azzal, mint ahogyan azt az USA bejelentette.
Berkan Yashar (egy török politikus) a „Russia Channel One”-nak adott interjújában azt mondta, hogy az Egyesült Államok hadserege nem ölte meg az Alk-Qaeda vezetőt.
„1992 szeptemberében Csecsenföldön voltam, amikor először találkoztam egy Bin Laden nevű személlyel. A találkozó Grozny városában egy kétszintes házban volt. A legfelső emeleten a grúz elnök, Gamsakhurdia (akit később kitoloncoltak az országából) családja volt. Mi a földszinten találkoztunk, Osama is ebben az épületben élt.” – mondta Yashar.
Az ex-CIA ügynök személyesen ismerte Bin Laden három csecsen testőrét, akik haláláig védték, s tanúi voltak halálának 2006. június 26-án.
„Még ha az egész világ elhinné, én akkor se tudnám elhinni. Személyesen ismerem a csecsen testőreit, akik védték őt, a nevük Sami, Mahmood és Ayub, s a legvégsőkig vele voltak.”
Csak három csecsen temette el, a pakisztáni-afgán határ hegyeiben a végakaratának megfelelően.
Yashar hozzátette még, hogy a CIA elrabolta az egyik testőrt, Samit, Bin Laden megölésének tavalyi bejelentése előtt. A testőr elárulta az amerikaiaknak a temetés pontos helyét.
„Nem volt támadás. Ismerem az amerikai hadműveleteket belülről: megtalálták a sírt, kiásták Bin Ladent és elmondták mindenkinek. Meg kell mutatniuk, hogyan dolgoztak a biztonsági szolgálatok technikailag, hogyan irányítottak minden egyes lépést és ezután ezt be kell mutatniuk hatalmas győzelemként, ezzel megmutatva az adófizetőknek, hogy nem a semmiért fizetnek.”
Washington 2011. május 2-án jelentette be, hogy Bin Ladent amerikai erők likvidálták a pakisztáni Abbottabad ban található rezidenciájában.
Az átláthatatlanság Bin Laden halálát illetően további kétségeket szült a bejelentéssel kapcsolatban.
PressTv

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése