2014. június 23., hétfő

Ma úszott el a nyugat utolsó reménye Szíria lerohanására

A nemzetközi közvetítők szerint az utolsó vegyi fegyver is elhagyta a szír partokat, - az Asszád-rendszer tömegpusztító fegyvereit elszállító utolsó hajók is elhagyták az országot, miután ma délután berakodtak Latakia kikötőjében az Ark Futura dán hajóra. Az állítólagos vegyifegyver-készleteket állítólag nemzetközi vizeken megsemmisítik, az amerikai haditengerészet Cape Ray nevű hajóján. A nemzetközi megállapodások értelmében Szíria június 30-i határidővel köteles megsemmisíteni a tömegpusztító fegyvereket, - mivel ez megtörtént, a nyugati országoknak nem maradt semmilyen logikus indoka a Szíria elleni beavatkozásra.
Ark Futura - így úszik a nyugati beavatkozás utolsó reménye
Az utolsó szállítmány indulását követően, nemsokára nemzetközi megfigyelők érkeznek az országba, hogy hitelesítsék a vegyi fegyverek eltüntetését. Ha a nyugati országok legitim látszattal akarják folytatni a szíriai felforgatást, ezek a megfigyelők fognak jelezni valamiféle visszaélést. Bármely más esetben kijelenthetjük, hogy a keleti hatalmi tömb kihúzta a nyugati propagandagépezet alól a talajt.
Az USA korábban több esetben tömegpusztító fegyverekre hivatkozva kezdett szárazföldi inváziót térségi államok ellen. Szíria ellen szintén ezzel próbálkoztak, mígnem az Asszad-kormány egy rejtélyes moszkvai látogatást követően beleegyezett a nemzetközi színjátékba, hogy eltávolítsanak minden vegyi fegyvert az országból és ezt nyugati közreműködéssel tegyék. Addigra teljes gőzzel robogott a nyugati propaganda, miszerint az Asszad-kormány vegyi fegyvereket vet be a civil lakosság ellen. Most ez az agymosó-gépezet hatástalanítva lett - nyugaton senki nem tud felhozni egyetlen értelmes indokot arra, hogy miért kellene Bashar Asszadot eltávolítani a hatalomból. Annál is inkább, mivel a közelmúltban Szíria lebonyolított egy a nemzetközi jogi normáknak megfelelő elnökválasztást, amit nemzetközi megfigyelők is hitelesítettek.

http://www.hidfo.net/2014/06/23/ma-uszott-el-nyugat-utolso-remenye-sziria-lerohanasara

Moszkva Kijevi-pályaudvarán ma igazán figyelemte méltó épületdiszt csodálhattak az arra járók.


Valcman Nyalókakirály fényezi Obama majom ülepét egy legalább 4mx2m-es poszteren. Obama szemmel látható elégedettségére.
Mindez a pályaudvar főépületének közepén volt látható.
Amúgy pedig Valcman-Porosenko helytartó, maradék-Ukrajna megbizott felügyelője eléggé népszerű mostanság bizonyos moszkvai művészkörökben. Akik teljesen odavannak a kijevi főzsidrákért, mert már kiakasztottak róla Moszkvában egy hasonló méretű posztert. Igaz, azon csak a durcás ábrázata volt.

http://balrad.wordpress.com/2014/06/23/valcman-nyalokakiraly-moszkvaban/

Népellenes parancsot hajtott végre a rendőrség – 74 éves nénit lakoltattak ki!

…”Nem maradnak örökké büntetlenek az erőszakkal elkövetett népellenes cselekedetek. Akárki követte is el őket, – az aki a határozatot, a végzést, vagy a parancsot kiadta, vagy akár “csak” teljesítette, – bankár, bíró, ügyintéző, végrehajtó, vagy rendőr, – egyszer a nép bírósága előtt fognak felelni azért, – hogy embereket fosztottak meg egyetlen otthonuktól.

És még örülhetnek majd, ha “csak” a bíróság vonja őket felelősségre, s nem a kilakoltatott áldozataik, vagy azok hozzátartozói. Ha egyszer a nép dühe fellángol”… – Lesújtó véleményünk a hír után olvasható.

- Hír és vélemény -
Hír: “Rendőri segítséggel lakoltatták ki a 74 éves nő Kecskésen – írta a Szegedma.hu

...”Egy 74 éves nő Kecskés-telepen lévő otthonához hívta a nyilvánosságot reggel 9 órára Tóth Péter, a Jobbik szegedi és megyei elnöke. Az idős asszonyhoz az invitálásnak eleget tevőkön kívül egy végrehajtó iroda képviselői, illetve az iroda által hivatalosan segítségül kért rendőrségi szervek látogattak el. Mint kiderült, a ház – immáron volt – tulajdonosa még 2005-ben vett fel devizaalapú jelzáloghitelt lánya vállalkozásának megsegítésére, de az ügy, negatív irányt véve, azóta egészen odáig gyűrűzött, hogy a jelzálog által terhelt ingatlant elárverezték a feje fölül. A hétfő délelőtt pedig már a kilakoltatás időpontját foglalta magában.

‘Mentségére’ legyen szólva, – az eljárást lefolytató végrehajtó szakmája egyik legjobbja lehet, legalább is a fellépése ezt türközte. Hiába kérlelték őt szép szóval, kérték őt jogszabályi érvelésekkel, hajthatatlannak bizonyult a halasztást illetően. Másfél órán át tartó tortúra révén végül átléphette a telek határát, miközben az idős nő lányát rendőrök kísérték el sokadik felszólítás után erőszakkal a kapu elől.
kilakoltatas06_gs
Az ajtózárat lakatos tette ártalmatlanná, így a néni már tehetetlenül kellett, hogy végignézze, amint a több mint 50 éve az otthonául szolgáló házat a végrehajtó és az új tulajdonos birtokba veszik – sebtében elvégzett seregszemlénk szerint közel egy tucatnyi rendőr kíséretében.
„Egy újabb szomorú történetnek lehettünk ma itt szemtanúi. Folytatódnak a kilakoltatások, de el kellene gondolkodni azon, hogy talán nem csak a devizahiteles ügyekben lenne fontos a moratórium, hanem minden egyéb ügyben is. Ha igaz, amit a végrehajtó mondott, közel 20 ezer eljárás van folyamatban jelenleg, csak itt a környékben. Azt gondolom, megdöbbentő, ha idős emberek, akik egy életet becsülettel dolgoztak végig, ilyen körülmények közé jutnak. Ebből is jól látható, hogy a bankok diktátumai, egyoldalú szerződései miként hatnak, míg a kormány továbbra is cselekvőképtelen. Keményen kell harcolnunk, mert a jelenlegi helyzet fenntarthatatlan” – fogalmazott a történtek kapcsán Tóth Péter.
„Azt gondolom, szükséges lenne a végrehajtási szakág államosítására. Sajnos vannak olyan végrehajtók – általánosságban mondhatom, legalább 90 százalékuk -, amelyek különböző maffiamódszerekkel, másokkal összejátszva kizsákmányolnak még idős embereket is. A szakág államosítása mellett szintén fontos lépés lenne a végrehajtás sikerdíját minimalizálni törvényileg” – tette hozzá Rácz Tibor, jobbikos önkormányzati képviselő.”
szeged1szeged2szeged3szeged4szeged5szeged6

A rendőrség siralmas közleménye, az ‘Ügyintézés’ rovatban:

“Bírósági végrehajtásnál működtek közre
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
2014. június 23. 15:18
Két embert előállítottak.
A végrehajtást foganatosító bíróság végzése alapján működött közre egy bírósági végrehajtásnál a Szegedi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség Szegeden a Kandó Kálmán utcában 2014. június 23-án.
A rendőrség a helyszínről két személyt állított elő, akik a rendőri felszólítás ellenére is akadályozták a bírósági végrehajtó eljárását. Ellenük jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt indult eljárás.”

A Szabad Riport – Bal-Rad véleménye:

Micsoda kemény férfiak ezek a rendőrök! Szolgálnak és kilakoltatnak! Nem a nép érdekében intézkednek, – hanem az embertelen végrehajtó, a fosztogató bank és a hiéna ‘új tulajdonos’ érdekében.

Ezt tudja a készenléti rendőrség: Öreg nénikkel, rokkantakkal keménykedni, – de amikor az egyszerű magyar állampolgárnak szüksége lenne rájuk, nincsenek sehol. Gyáván megbújnak, későn érkeznek. Közben pedig a bűnözők gyilkolnak, rabolnak, kifosztanak. Több városban fényes nappal kockázatos az utcán lenni anélkül, hogy az embert ne a kifosztás, az agyonverés, vagy a meglincselés veszélye fenyegetné, – eközben a magyar rendőrség öreg néniket lakoltat ki egyetlen otthonukból.
Ezek a ‘férfiak’ nem rendőrök már, – hanem a hiénák őrzői, – bankőrök, a kifosztó piszkos kapitalista rendszer hűséges pribékjei. Bűnlajstromukat most újabb idős és beteg néni kilakoltatásával tetézték.
De pillantsunk csak bele, – milyen bátrak is voltak ezek rendőrnek nevezett emberek az elmúlt években:
484369_428906510508277_324417497_n
És egy másik mélységesen ember alatti bűntett:
Fotó Etam Samat, 2012. júl. 02.

De nem maradnak örökké büntetlenek ezek az erőszakkal elkövetett népellenes cselekedetek. Akárki követte is el őket, -az aki a határozatot, a végzést, vagy a parancsot kiadta, vagy akár “csak” teljesítette, – bankár, bíró, ügyintéző, végrehajtó, vagy rendőr, – egyszer a nép bírósága előtt fognak felelni azért, – hogy embereket fosztottak meg egyetlen otthonuktól.

És még örülhetnek is majd, ha “csak” a bíróság vonja őket felelősségre, s nem a kilakoltatott áldozataik, vagy azok hozzátartozói. Ha egyszer a nép dühe fellángol… akkor itt kő kövön nem marad.

Nagy a pusztítás – Vége a bank legyőzhetetlenségi mítoszának
Vége lett a bank legyőzhetetlenségi mítoszának, hiába tesznek úgy, mintha nem történt volna semmi. - A robbantónak hiába tűztek ki a fejére 10 milliós vérdíjat, – a rendőrségnek ez a feladat meghaladta erejét.
12360_589010407815030_134958282_n
Ámde az idősek és rokkantak kilakoltatásában példás eredményeket tud a rendőrség felmutatni.
Ennyit érnek, ilyen kemények, – a gyengékkel és védtelenekkel szemben. – De, amikor a valódi bűnnel és agresszivitással találják szembe magukat, – az egész testület egy nagy nulla!
Tovább folytatódik tehát a magyar emberek kifosztása, a családok megsemmisítése. – Az úgynevezett ‘Kilakoltatási moratórium’ egy nagy humbug. És nem is tartják be. – Amúgy sem vonatkozik eredetileg a számlaadósokra, a forint hitelesekre, és a devizahitelesekből lett albérlőkre, akik saját otthonukban lettek albérlői az ‘új tulajdonosnak’, – aki a banktól szerezte meg potom pénzen az ő otthonukat. – Mert bizony a végrehajtási eljárások egyetlen percre sem álltak le.
A fosztogatók, a hiénák és a burzsoázia nem nyugszanak, míg ki nem provokálják a társadalmi összeomlást. – Otthontalanok és éhezők ezrei, tízezrei, sőt milliói bolyonghatnak majd zombiként az utcákon, vagy szerveződnek szabadcsapatokba, – s kezdhetik majd el gazdagék kifosztását, így fizetvén kamatostul az évtizedes nyomorukért, s a kezeletlen betegségben, éhségben, s a kilakoltatás után elpusztult családtagjaikért. – Na uraimék, és hölgyek, nemzetessyék, – akkor aztán lehet jajgatni, ajvékolni, – ha lángolnak a paloták.
De nem a néptől kell félnie elsősorban a fosztogató burzsoáziának, – hanem saját magától. Hiszen a társadalmi válságot ők maguk idézik elő, ők az eredői mindennek. – A mindenképpen bekövetkező pénzügyi összeomlásban tekintélyes vagyonok olvadnak majd semmivé, szinte órák alatt. – Nem lesz már pénz semmire, – s dominó máris dőlni is kezd.
Lehetetlennek tűnik. Nem az.
Ha a kormánykörök – és velük együtt, az eddig mindig napos oldalon járó, s minden hasznot kizárólagosan élvező bankár, végrehajtó és befektetőnek nevezett hiénák, – Magyarország ukrajnaizálását akarják, – hát a legjobb úton vannak afelé.

Szabad Riport/Fort András – Bal-Rad/Bohun – Népköztársaság Mozgalom

A britek többsége kilépne az Európai Unióból

A brit szavazók több mint fele támogatná a kilépést az Európai Unióból az EU-tagságról tartandó referendumon, ha a tagság jelenlegi feltételei a szavazásig változatlanok maradnak. A The Guardian által közölt adatok szerint a szavazók mintegy 48%-a támogatja egyértelműen a kilépést, míg az EU-tagság fenntartására csak 37% szavazna, ami a referendumon többséget biztosít a kilépésnek. A felmérés szerint a szavazók a vezető politikusok EU-tagságról alkotott véleményét nem tartják mérvadónak, vagyis feltehetőleg az ő nyilatkozataikra építő pozitív propaganda teljességgel hatástalan marad. Mindössze 18%-nyi válaszadó szerint van reális esély arra, hogy David Cameron újratárgyalja a tagsági viszony feltételeit.
Hídfő.net | Európai Unió
Cameron jelenleg egy mérsékeltebb irányvonalat képvisel, főként azzal próbál érvelni, hogy maradjon az ország az Európai Unió része, de a tagság feltételei legyenek újratárgyalva. Erre válaszul Nigel Farage Függetlenség Pártja nyerte a május 22-i EP-választásokat, ami az Európai Unióból kilépéssel és a bevándorlás visszaszorításával kampányolt.
A UKIP (UK Independence Party) ugyan megnyerte az EP-választásokat, de a közvélemény-kutatások továbbra is azt mutatják, hogy az országgyűlési választásokon csak 17%-ot kapna a párt, ami azt mutatja, hogy a választók többnyire elégedettek a kormánypárt belpolitikai tevékenységével, de az Európai Unió irányába már nem hajlandók kompromisszumra, annyira nyilvánvalóak a tagság negatív következményei. A felmérés szerint erre a kompromisszumra (megtartani a tagságot, de változtatni a feltételeket) már olyannyira nincs esély, hogy abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó az Európai Unió ellen fordulni, a Függetlenség Párt a belpolitikában is elszívhatja a szavazóbázis jelentős részét az EU-párti szerveződésektől.
David Cameron miniszterelnök szerint az ország 2017-ben tart referendumot az Európai Unióból kilépésről. Az atlantisták úgy gondolják, 3 évi propagandával meg tudják győzni a lakosságot arról, hogy feledjék el az Európai Unióban töltött évtizedek káros következményeit.

http://www.hidfo.net/2014/06/23/britek-tobbsege-kilepne-az-europai-uniobol

Közel-Kelet - a nyugat mindent egy lapra tett fel

Az atlantista nyugati szövetség elismerte, hogy 30 éve készültek a mostani arab tavaszra - amit Észak-Afrikában többé-kevésbé sikerült is kivitelezni, mindenesetre azt elérték, hogy minden nemű önállóság megszűnt Líbiában, Tunéziában, feje tetejére állt Egyiptom. Az arab területeken azonban sehol sem jártak sikerrel. A perzsa birodalom felszámolta a nyílt liberális narancslázadást, Szíriában pedig vérrel és kínokkal, de megverik lassan a nyugati bérben harcoló kannibálokat, akik vallási fanatikusoknak, iszlamistáknak nevezték el magukat. Afganisztán és Irak pedig mindkét esetben katonai csőd. Egyik államot sem sikerült maradéktalanul elfoglalni, sem politikai rendszert meghonosítani, sem pedig az akaratukat rákényszeríteni a népekre. Márpedig a háború örök törvénye, hogy az győz, aki az akaratát rákényszeríti az ellenségre. A terror megy egy darabig, de az csak egy átmeneti állapot, amely vége totális átállás a másik félhez, vagy lázadás, esetleg szabadságharc.
Mikor Asszad elnök Szíriában a legnagyobb meglepetésre kijátszotta a kurd kártyát, akkor dőlt össze mindenestül a harminc éves terv. A kurd kérdést azért is tudta kijátszani a szíriai elnök, mert a CIA hatalmas információs hiánnyal, illetve dezinformációkból kiindulva kezdett bele a műveletekbe. Őket ugyanis úgy tájékoztatták, hogy a kurdok önállóságért át fognak állni. Csakhogy két nagy baj történt. Az egyik, hogy a kurdok nem Asszad, hanem Moszkva lekötelezettjei, mivel a törökök elleni kurd ellenállást évtizedekig Moszkva pénzelte, a PKK Kurd Munkáspárt, ami a legnagyobb törökországi kurd erő, Moszkva közvetlen híve. Az egész szíriai konfliktus során, főleg a kezdeti időben Oroszország szemmel láthatóan nem lépett semmit. Ennek köszönhetően Asszad jószerével az egész ország feletti irányítást elvesztette. Aztán történt valami, Moszkva egyik napról a másikra elkezdte Asszadot támogatni. Ennek oka pedig az, hogy Moszkva úgy tudta keverni a lapokat, ahogy neki a legjobb. Iránt egyértelműen mérsékelt politikára kényszerítette, Asszadot ellátta technikával, és megegyezett a Hezbollahhal, hogy segítse a szír kormányerőket. Mivel a Hezbollahot egyedül Putyin elnök ismerte el, velük is igen jó a kapcsolata Moszkvának. Egészen bizonyos, hogy ha a szíriai háború véget ér, megkapják a megfelelő jutalmat, a libanoni kormányt.
Ezzel Moszkva egyet ért el; létrejön egy kelet-nyugati irányú tengely, amely szó szerint elvágja az arab világot az európaitól. Ennek a tengelynek az egyetlen és kényes pontja Kurdisztán. Ez az ország ugyanis még nem létezik. Már közel állnak a független kurd állam kikiáltásához, de még nem történt meg. Asszad a segítségért cserébe teljes függetlenséget adott a kurdoknak, valamint felállította és fegyverrel látta el az önálló kurd hadsereget. A másik nagy kurdok lakta terület észak Irakban van. Az itt működő kurd autonómia teljes mértékig együttműködik Iránnal és Szíriával. Légtere felett bántatlanul repülnek át az iráni fegyverszállítmányok, ami miatt már többször tiltakozott Washington, eredménytelenül. Ha az Iránból leszakadó legkisebb kurd terület, az iraki és szíriai területekből kilépő területekkel összefogva bejelenti az önálló kurd államot, Törökország jó részének beteljesedik a sorsa, ugyanis azonnal ki fog újulni a függetlenségi harc. Belépett még egy tényező, ez pedig az afganisztáni és iraki kormányok viselkedése. 
Kurdisztán kikiáltásakor a környező országból kiszakadó területek
Afganisztán
Hamid Karzai elnök láthatóan egyre többet jár Moszkvában, elismertsége erőteljesen csökken az USA-ban. Hatalmas bajok vannak már az afgán régióban, a nyugatnak egyre kevesebb pénze van támogatni a hadurakat, a rend bomlik, Karzai pedig megpróbál életben maradni. Ez úgy tűnik, csak orosz segítséggel oldható meg, mert az amerikai oldal kimerült. Nincs pénz, nincs szándék sem, kitartás annál kevésbé. A csapatok kimerültek, az amerikai technika rendkívül rosszul bírja az afganisztáni környezetet, hatalmas összegekbe kerül a géppark fenntartása. Olyan mennyiségű karbantartó eszközt szállítottak mára Afganisztánba, hogy egyszerűbb felrobbantani, mint elszállítani. Menekülnének valahogy, de lehetőleg úgy, hogy a befolyás megmaradjon.
Irak
Irak esetében is nagy a baj. Az ország lakosságának nagyobb hányada síita. Emiatt az új kormány is túlnyomó többségében síita. Ez mindaddig jó volt a nyugat számára, amíg a szunnita kisebbséget képviselő Husszeint kellet megbuktatni mondvacsinált okokkal. Csakhogy az atlantistáknak esze ágában nincs stabilizálni és megerősíteni egy síita államot Izrael közelében. Mivel a káosz már több mint tíz éve uralkodik Irakban, csak idő kérdése volt, mikor nyitnak a környék egyetlen stabil síita állama, Irán felé. A nyitás megtörtént, olaj és gáz üzletet szándékozott bonyolítani a két állam, Irán befektetéseket kezdett Irakban, kiterjedt mezőgazdasági együttműködéseket kötöttek. Irán elfoglalt területet adott vissza, szintúgy Irak is.
Pakisztán
Ennek az államnak a legkomolyabb üzleti partnere Kína. Az orosz-kínai baráti szövetség miatt Moszkvával is megvan a jó kapcsolat, de itt elsősorban Peking az összekötő kapocs; katonai, rakéta- és atomtechnológiai együttműködés, gazdasági kapcsolatok. Az USA fizetett Pakisztánnak azért, hogy az afganisztáni háborújához Pakisztán bázisként szolgáljon. A kapcsolatok egy darabig jók voltak, - mindaddig, míg az USA nem kezdett Pakisztáni területen civileket bombázni. Ezek után a kapcsolat rohamosan romlani kezdett. A Bin-Laden elleni akció volt az utolsó csepp, az USA Pakisztán értesítése nélkül kezdett katonai akcióba az ország területén. Nem sokkal később az Egyesült Államok bázisait felszámolták, és Pakisztán elnöke leállított minden, az országon keresztül történő utánpótlást. Ezzel egy időben nagyobb számban rendszeresítette a Kínával közösen gyártott új vadászrepülőjét és az S-300 alapján készült kínai klón légvédelmi rendszert szerzett be.
Ennek a katonailag és gazdaságilag rendkívül hangsúlyos elhelyezkedésű szövetségnek már állnak az alapjai, és megvalósításában is körvonalazódik, a nyugat legrosszabb rémálma válik valóra. Ahelyett, hogy az egész arab világ anarchiába süllyedt volna, kialakul egy rendkívül erős és halálos szövetségi tengely. Olyannyira körvonalazódik már ennek az egységnek a létrejötte, hogy a legnagyobb meglepetésre olyan államok is kezdenek felsorakozni mögötte, amelyek kifejezetten Amerika-barátnak számítottak, például Afganisztán; Karzai kormányát maguk az amerikaiak hozták létre, de mára nagyon megromlott a kapcsolat, Karzai többször látogatott Moszkvába az utóbbi időben; vagy Pakisztán, amelynek Kínával van igen jó kapcsolata, ezen keresztül nyitva áll a kapu mind Moszkva felé, mind a BRICS államok felé. Mi történne, ha a felsorolt államok mellé Afganisztán és Pakisztán is besorakozna? Létrejönne az arab terület legerősebb, szinte birodalmi jellegű államszövetsége. Atomfegyverrel ellátva (Pakisztán). Ez a katonai erő pedig bőven elegendő ahhoz, hogy szó szerint kisöpörje a társégből a nyugati erőket. Még akár Izraelt is.
Ennek az egész tengelynek egyetlen még lyukas pontja van; Kurdisztán. Ha ezt sikerülne megakadályozni, akkor a terv valójában nem működne, legalábbis nem úgy, ahogy kellene. Felmérte ezt már a nyugat is, nem véletlenül folytatja töretlenül Szíria destabilizálását. A szír háború elhúzásával az egész folyamatot hátráltatja. A támadó jellegű, káoszba taszító arab tavaszból így lett egy kétségbeesett védekező háború. Szaúd-Arábia is kétségbeesetten próbálja megfordítani a háború menetét, pénzzel, fegyverrel, kiképzéssel, de ebben a nagy mérkőzésben már ő a legkisebb játékos. Ez most már a gigászok harca lett. Mi lenne, ha a kurdok kikiáltanák a független Kurdisztánt? Először is Irak olajmezőinek jelentős része az északi kurd területen van. Vagyis azonnal meglenne az ország gazdasági alapja. Kurdisztán központi közlekedési és kereskedelmi csomópont lenne. Amennyiben megépülne valamilyen gázvezeték akár Iránból, vagy Irak és Irán kezdeményezésére, a szír újonnan feltárt mezőkkel együtt, Kurdisztán szintén központi helyen lenne. Vagyis kiváló elhelyezkedés, és adottságok. Ezt az államok közötti szövetségi (birodalmi) kezdeményezést kell mindenáron megakadályoznia az Egyesült Államoknak. Egyrészt azért, mert ezzel a legerősebb szövetség keleti orientációjú lenne, másrészről Izrael napjai meg lennének számlálva. A támadó háborúkból egy szabálytalan előzéssel kivitelezett védekező háború lett.
Az CIA újra bevetette kannibál csapatait, - amelyek eredménytelenül harcoltak Szíriában, most Irakba kerültek bevetésre. De miért is Irakban? Miért tűnik úgy, hogy az USA-barát iraki kormány elleni iszlamista fellépésről van szó? Valójában szó nincs róla. Az USA kényesen ügyelve kivonta zsoldosait (120 000 Blackwater dolgozik Irakban) az adott területről, és szabadjára engedte kannibáljait. Az ISIL, amely már Szíriában is otthagyta névjegyét, most Irakban lendült támadásba, hogy a fent leírt folyamatot igyekezzen megakasztani azzal, hogy elfoglalja és leigázza az iraki kurd területet. Moszul városában törtek ki a harcok, majd terjedtek át egyre nagyobb területekre. A kormánycsapatok eleinte szó szerint felszereléseiket elszórva menekültek a ISIL harcosai elől. Az USA tanácsadók eltűntek, az eddig rengeteg civil áldozatot követelő drónok is eltűntek az égről, sem helikopterek, sem bombázók. Mintha az USA a világon sem lenne, pedig ott vannak a régióban jelentős erőkkel. Az ISIL harcosai pedig ahelyett, hogy nekiesnének az amerikai zsoldosoknak, az első nap elárulták magukat és valódi céljaikat; nekiestek a kurdoknak. A kurd területekről tízezrével menekülnek a gyerekes családok, pillanatokon belül humanitárius katasztrófa fog bekövetkezni. Irak lakosságának nagy része síita. Az ISIL szunnita, amit az USA pénzel Szaúd-Arábián keresztül. Ki kell egészíteni a gondolatsort azzal is, hogy ha a fent említett államok szövetsége létrejön, a nyugatot kiszolgáló despotikus elmaradott rendszereknek rövid úton vége lesz, mint Szaúd-Arábia, vagy Bahrein. Az ISIL banditái gyilkolnak büntetlenül, erőszakolnak amerre járnak, és legfőképpen síita szentélyeket rombolnak le. Érdekes módon nagy mennyiségű hátrahagyott amerikai fegyvert zsákmányolnak (találnak raktárakban). Irán, úgy tűnik, elegendő erőt érez magában ahhoz, hogy látva a csapdát, mégis lépjen. Segítséget ajánlott fel Irak síita kormányának és 2000 Forradalmi Gárdista harcol máris Irakban. Irán és a kurdok, ez a két célpont, hogy ne alakulhasson ki a tengelyszövetség, hanem hosszú távra káoszba döntse a még békés területeket. 
A szabálytalan előzés
A CIA taktikája pontosan olyan, amit a cionistáktól megszoktunk több száz év alatt. Mindkét erő mögé beáll, és amelyik nagyobb támogatottságot szerez, amelyik könnyebben elvégzi a számára fontos piszkos munkát, azt kezdi támogatni, a másikat felszámolja. A jelenlegi kormányt ők hozták létre, állították fel az új iraki hadsereget, képezték ki őket, látták el eszközökkel, - de érdekes módon az ISIL kannibáljait is ők finanszírozzák, látják el eszközökkel, képezik ki, toborozzák, és fizetik a zsoldját. Mivel a jelenlegi kormány meginogni látszik, kényszeríteni kell. Aki belerángatja Iránt a háborúba, és amelyik megakadályozza a kurd állam kikiáltását, azt fogják teljes erővel támogatni, mindegy, melyik lesz az. Ez az utolsó remény, amely már most megbukott, de egyvalamire jó lesz; hogy némi időt nyerjen az USA számára. Aki pedig időt nyer, csatát nyer - tartja a mondás, vagyis mindent megtesznek némi haladékért. Ez azonban csak késlelteti a végjátékot, nem változtat rajta semmit. Csak elnyújtja az ott élők szenvedéseit.
Végeredmény
A közel-keleti háború kiszélesedik, de ez egyet jelent azzal is, hogy egyre többe kerül, és egyre nagyobb területet kell utánpótlással ellátni, mozgatni, felügyelni. A nyugat ebben a régióban most feltette mindenét az utolsó lapra; vagy nyer, vagy mindent veszít. Ha az ISIL elveszti a háborút és az iraki vezetés tovább halad azon az úton, amin elindult, akkor valóban mindent elveszítenek ebben a régióban. Akkor feláll az a kelet-nyugati irányú tengelyszövetség, amely nagyon sokáig meghatározó lesz az egész térségben.

http://www.hidfo.net/2014/06/23/kozel-kelet-nyugat-mindent-egy-lapra-tett-fel

Barátainak utalta a munkanélküli segélyt a kormánytisztviselő Borsodban

Ősszel várható ítélet a Miskolci Törvényszéken annak a huszonéves fiatalembernek az ügyében, akit azzal vádolt meg az ügyészség, hogy összesen 56 és fél millió forintot utalt át ismerősei számlájára jogtalanul a munkaügyi központ számlájáról – írja a Borsod Online hírportál.
A férfi kormánytisztviselőként dolgozott a munkaügyi központban, és többek között az volt a feladata, hogy az álláskeresőket nyilvántartásba vegye és a nekik járó állami juttatásokat határozattal megállapítsa, valamint hogy gondoskodjon azok kiutalásáról, folyósításáról.
A férfi 2010 elejétől 2011 szeptemberéig 127 valós, de ellátásra nem jogosult személy részére állapított meg határozattal álláskeresési ellátást. A munkaügyi központ számítógépes rendszerében hamis adatokat rögzített az illetők munkaviszonyára, illetve álláskeresési időszakára vonatkozóan.
A rendszer ezek alapján maga számolta ki, hogy milyen időszakon keresztül, milyen összegű ellátás folyósítható, majd havi rendszerességgel átutalta a vádlott által megadott 15 bankszámlára, melyekre összesen 56,5 millió forint érkezett jogtalanul.
Üzelmeit egy belső ellenőrzés tárta fel. A fiatalembert nyolc társa segítette. Az egykori kormánytisztviselő fényűzően élt, cserélgette a luxusautókat, mesés utazásokra vitte a barátnőjét.
A férfi cselekményéért akár 12 évet is kaphat.

“Safari Ukrajnában”

A “BlackWater” nevű-természetesen az USA-ban “bejegyzett vállalkozás”-bűnbanda “utazásszervezője” a könnyű pénzkeresetben reménykedő leendő gátlástalan férgek számára meghirdetett ukrajnai “szafari” reklámjában a “munka terifáját” is közzétette.
Az “ukrajnai Szafarin” részt vevő zsoldosok látszólag nem bonyolult melót kéne hogy elvégezzenek. Csak lövöldözni kell tarackkal, meg tanklöveggel.
Наемник BlackWater опубликовал расценки по участию в карательных операциях на стороне украинских властей против мирных жителей ЛНР и ДНР
7777
Ezért a melóért az alábbi dijazás jár:
Lövöldözés (tarackkal)                   = 100 USD
Lövöldözés (tanklöveggel)            = 200 USD
Lövöldözés falura vagy városra  = 350 USD
A “szafari” résztvevői a jelek szerint (a szerszámajánlatból legalábbis úgy néz ki) nem találkoznak a levadászandókkal. A meló csak jó messziről, biztonságos távolságból való lövöldözés.
Van annál jobb móka, mint mondjuk szép nyári napokon vagy éjszakákon 10 kilométerről ágyúval lövöldözgetni egy város vagy egy falu felé?
A “szafari” szervezőjének soraiból nem derül ki, hogy a dijazás az óránként vagy naponta értendő?!
De hát nem is lényeges az! Akad elég munkanélküli, deviáns, gyilkos ösztönű, beteglelkű féreg a földkerekségen, akik boldogan vállalják még akár a napi 100 dolláros dijazásért is (+koszt-kvártély) a gondtalan durrogtatást.


http://balrad.wordpress.com/2014/06/23/safari-ukrajnaban/

Újoroszország hirei

Az orosz hadsereg békefenntartó alakulata gyakorol.
Az orosz hadsereg Központi Katonai Körzetében (KKK) elrendelt teljes harckészültséget követően a csapatok összpontositása zajlik a kijelölt területeken. A Szamara-Kemerovo-Cseljabinszk-régiókban kijelölt összpontositási területeken a csapatok a “nagy távolságokra ISMERETLEN feladatok végrehajtása céljából” történő menetelést fogják gyakorolni június 21. és 28. között.
gyak
Az emlitett térségben a 2. és a 41. kombinált hadseregek és a légi szállitású 15. gépesitett lövészdandár egységei települnek.
jór
Igor Sztrelkov összefoglalója a tegnap délutántól éjfélig lezajlott tűzszüneti eseményekről:
Kramatorszk térségében a donbasszi erők tűzharcba keveredtek a kijevi junta 24. gépesitett dandárjával. Három zsoldos ottmaradt, legalább 15 megsebesült. Egy URAL-teherautójuk kiégett. A milicia egy katonája megsebesült.
A Piskunovszki-járás 190. számú magaslatáról a latorhorda tüzet nyitott a miliciára géppuskából. Aknavetővel el lett hallgattatva. Hogy ott meghalt-e közülük valki, nem tudni?
Jampolnál a latorhad megtámadta a helyreállitott ellenőrző posztunkat. Egy tankkal, öt páncélozott járművel, és öt teherautóval közeledtek. A milicisták visszahúzódtak az erdőbe. Visszavonulás közben viszont rábukkantak Piskunovkánál a Szlavjansz ellen készülődő bűnbanda összevonási területén tanyázó csoportositására. A Szeverszkij Donyec összeomlott hidja helyett létesitett pontonhidon már legalább 20 ellenséges tank átkelt. RPG-vel egyet kilőttek a milicisták-de több ilyen fegyver már nem volt-ezért továbbálltak.
Tegnap bizonyitást nyert, hogy a zsoldoshad gyalogsági aknákat telepit Szlavjanszk északi külvárosának határában, valamint a környéken lévő temető mellett. A bizonyosságot sajnos egy civil szolgáltatta, aki a helyszinen életét vesztette.
Igor Sztrelkov igy zárta tegnapi összefoglalóját: “fegyvernyugvás mint olyan-nincs! Az összecsapások gyakorisága és hevessége kissebb, de egyáltalán nem beszélhetünk fegyverszünetről. Ahhoz előbb a megszállóknak ki kell vonulniuk Donbassz területéről.”


http://balrad.wordpress.com/2014/06/23/ujoroszorszag-hirei/



Tegnap délután három óra tájban vonat érkezett a Rosztov-régióbeli Kamenyszk-Sahtyinszk vasútállomásra.
Ez önmagában-tekintve hogy vasútállomásról van szó-nem menne különlegességszámba. Még az sem, hogy tehervonat érkezett.
Hanem ez a vonat nem ment tovább! A vagonok tartalma elkezdett szépen learaszolgatni, és valamivel odébb kigurultak az útra. És ott sorba álltak egymás után. Valamivel több mint két kilométer hosszan sorakoztak fel.
Kamenyszk-Sahtyinszk alig harminc kilométerre van az ukrán határtól. Nyolcvanra Luhanszktól. Egészen kiváló út köti össze a két várost. Ezen az úton sorakoztak fel a “rakományok”. Orral-csővel Luhanszk felé.
Укропы паникуют
A “rakomány” tankokból, páncélozott szállitó járművekből, meg kissebb-nagyobb teherautókból áll.
Felfedezte az út szélén fölsorakozott rakományt Valcman udvari sajtója is! “Jönnek az oroszok!”-jajdultak fel. Egyenlőre még nem mennek! Még csak elvonultak az útról, átadva azt a forgalomnak. Igaz, a határ felé hagyták el Kamenyszk-Szahtyinszkot. De már ettől frászt kapott a kijevi latorhatalom.
Mert-ha eddig még elfelejtettük volna közölni, most megtesszük: az orosz hadsereg vagonirozott ki tegnap Kamenyszk-Sahtyinszk vasútállomásán.
Persze a kijevi udvari amiatt is jajong, hogy a Krimben is valamiféle hasonló mozgolódás észlelhető. Aggódnak a Nyalókakirály kijevi udvarában. A fene tudja miért? Pedig a hirek szerint békefenttartók jöttek!
És mintha az utóbbi napokban olyan hirek is napvilágot láttak volna, hogy Oroszország területére gránátok potyogtak. A szomszéd felől!
Persze az is meglehet, hogy az orosz katonák csak összeszedik a föl nem robbant gránátokat-oszt’ visszamennek. A KKK-ba!
Nem biztos hogy igy lesz!-de előfordulhat.

“őszödi botrány” jöhet Lengyelországban is

A Wprost lengyel heti magazin közölte: megszerezte egy beszélgetés felvételét, amelyen Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter kijelenti, hogy az Egyesült Államokhoz fűződő szoros kapcsolatok “mit sem érnek”, sőt “még károsak is, mert hamis biztonságérzetet keltenek”.
len
A beszélgetés rövid átiratát közlő lap a múlt hét végén azzal kavart politikai vihart, hogy közzétette más, kompromittáló kijelentéseket tevő csúcsvezetők titkos felvételeit. A most napvilágra került átiratban Sikorski azt mondja Jacek Rostowski volt pénzügyminiszternek, a lengyelek naivan azt hiszik, hogy az Egyesült Államok növeli biztonságukat. A lleirat szerint Sikorski konkrétan azt mondja: “Teljes bullshit, hogy konfrontálódunk Németországgal és Oroszországgal, és majd azt hisszük, hogy minden szuper, mert bekaptuk Amerikának (ezt akár “leszoptuk Amerikát”-nak is lehet fordítani). Balekok, komplett balekok.”
A varsói külügyminisztérium addig nem kíván megjegyzést fűzni az ügyhöz, amíg az egész beszélgetés meg nem jelenik. A Wprost hétfőn szándékozik közreadni a hangfájlokat.
(MTI)



Bizalmi szavazást tartana a lengyel kormányfő


Donald Tusk lengyel miniszterelnök bizalmi szavazást kezdeményezett kormányával szemben a pár napja kirobbant "lehallgatási botrány" miatt, miután több ellenzéki párt is felszólította, hogy mondjon le posztjáról. 
Hídfő.net | Donald Tusk
Tusk Polgári Platform pártjának és a vele kormánykoalícióban lévő Lengyel Parasztpártnak elegendő helye van a parlamentben, hogy a koalíció hatalmon maradhasson, - a bizalmi szavazás sokkal inkább a kedélyek csillapítására tett kísérletnek tekinthető. Ugyanakkor az öszödi beszédhez hasonlítható megnyilvánulás hű képet fest a nyugati típusú demokráciáról: a politikust azonnal lemondásra szólítják fel, ha akár egyetlen őszinte megnyilvánulása is - kiszivárogtatás útján - nyilvánosságra jut, mert az őszinte megnyilvánulásaikban csak kivetni való van, kizárólag a gátlástalan hazugság tartja fenn hatalmukat.
Egyszerűbb lenne őszintének lenni a választókhoz, - de hát mit mondhatna a lengyel kormányfő, meg az összes többi európai kormányfő; "leszoptuk Amerikát"? Ez egy olyan igazság, aminek hosszú évek után, kiszivárogtatás útján kellett napvilágra jutnia, így legalább a lengyel kormányfő szájából hallja mindenki. Feltehetőleg a választók nem szavazták volna meg a politikust egy ilyen kampányszlogennel. Ahogy Orbán Viktor se azzal kampányolt, hogy "egy izraeli-amerikai állampolgár pénzén, nyugaton tanultam".

http://www.hidfo.net/2014/06/25/bizalmi-szavazast-tartana-lengyel-kormanyfo



Ukrajna: 80 km határszakasz a milícia kezén

Hetek óta folynak a harcok a határvonal ellenőrzéséért. Az ukrán haderő tisztában volt azzal, hogy ha kicsúszik a kezéből a határvonal ellenőrzése, a kijevi junta ellen fegyvert fogott oroszok helyzete stabilizálódik, élelemhez és felszereléshez jutnak. Bármennyire is próbálta Kijev elzárni a határokat és megerősíteni, mostanra a milícia nagyjából 70-80 kilométeres szakaszon ellenőrzi a határt. A radarállomás elvesztésével a kijevi junta katonai vezetése teljesen elvesztette a légtér ellenőrzését, csak a nagy magasságú repüléseket tudják felügyelni. Azóta állítólag Oroszország felől civil helikopterek hordják az utánpótlást. Déli oldalon a milícia által ellenőrzött terület és az orosz határ közé , egy nagyjából 15 kilométer széles és 50 - 60 kilométer hosszú sávba beszorultak az ukrán csapatok.
Hídfő.net | Ukrajna: 80 km határszakasz a milícia kezén
A piros az a határvonal, ami mára teljesen a milícia felügyelete alatt áll. Az egyes pont az, ahol az ukrán hadsereg jelentősen igyekszik megerősíteni a védelmet, mert a legvalószínűbb, hogy itt próbálják meg az orosz erők elvágni (kék nyíl) a sávba szorult ukrán csapatok utánpótlását. Jelenleg az egyes ponton nagy mennyiségű fegyvert és utánpótlást igyekeznek bejuttatni a kettes pont irányába, ahol folyamatosan megkísérlik észak felé visszaszerezni a határellenőrzést, mindeddig eredménytelenül. A hármas ponton észak felől próbálták meg visszaszerezni a határellenőrzést előzőleg, de a folyóátkelés alkalmával jelentős veszteségeket szenvedtek. Itt ugyanis egy természetes akadály (folyó) jelenti a határvonalat. Ugyanezen a folyón próbáltak több esetben a négyes ponton átkelni Luganszk irányába, mindeddig sikertelenül. Ukrán jelentés szerint a milícia egyre komolyabb eszközállománnyal rendelkezik. Hogy ez az oroszoktól származik, vagy a kezükbe került laktanyák fegyverzetét kezdik használni, egyenlőre megválaszolatlan kérdés.
Tegnap a minisztérium egyik Mi-8-as gépét lőtték le, amely futárszolgálatot teljesített. Zakotnov település mellett 2 BTR-t lőttek ki, ahol az ukrán erők megpróbáltak áttörni a védelmi vonalon.

http://www.hidfo.net/2014/06/23/ukrajna-80-km-hatarszakasz-milicia-kezen