2014. június 23., hétfő

A britek többsége kilépne az Európai Unióból

A brit szavazók több mint fele támogatná a kilépést az Európai Unióból az EU-tagságról tartandó referendumon, ha a tagság jelenlegi feltételei a szavazásig változatlanok maradnak. A The Guardian által közölt adatok szerint a szavazók mintegy 48%-a támogatja egyértelműen a kilépést, míg az EU-tagság fenntartására csak 37% szavazna, ami a referendumon többséget biztosít a kilépésnek. A felmérés szerint a szavazók a vezető politikusok EU-tagságról alkotott véleményét nem tartják mérvadónak, vagyis feltehetőleg az ő nyilatkozataikra építő pozitív propaganda teljességgel hatástalan marad. Mindössze 18%-nyi válaszadó szerint van reális esély arra, hogy David Cameron újratárgyalja a tagsági viszony feltételeit.
Hídfő.net | Európai Unió
Cameron jelenleg egy mérsékeltebb irányvonalat képvisel, főként azzal próbál érvelni, hogy maradjon az ország az Európai Unió része, de a tagság feltételei legyenek újratárgyalva. Erre válaszul Nigel Farage Függetlenség Pártja nyerte a május 22-i EP-választásokat, ami az Európai Unióból kilépéssel és a bevándorlás visszaszorításával kampányolt.
A UKIP (UK Independence Party) ugyan megnyerte az EP-választásokat, de a közvélemény-kutatások továbbra is azt mutatják, hogy az országgyűlési választásokon csak 17%-ot kapna a párt, ami azt mutatja, hogy a választók többnyire elégedettek a kormánypárt belpolitikai tevékenységével, de az Európai Unió irányába már nem hajlandók kompromisszumra, annyira nyilvánvalóak a tagság negatív következményei. A felmérés szerint erre a kompromisszumra (megtartani a tagságot, de változtatni a feltételeket) már olyannyira nincs esély, hogy abban az esetben, ha a kormány nem hajlandó az Európai Unió ellen fordulni, a Függetlenség Párt a belpolitikában is elszívhatja a szavazóbázis jelentős részét az EU-párti szerveződésektől.
David Cameron miniszterelnök szerint az ország 2017-ben tart referendumot az Európai Unióból kilépésről. Az atlantisták úgy gondolják, 3 évi propagandával meg tudják győzni a lakosságot arról, hogy feledjék el az Európai Unióban töltött évtizedek káros következményeit.

http://www.hidfo.net/2014/06/23/britek-tobbsege-kilepne-az-europai-uniobol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése