2014. június 23., hétfő

Újoroszország hirei

Az orosz hadsereg békefenntartó alakulata gyakorol.
Az orosz hadsereg Központi Katonai Körzetében (KKK) elrendelt teljes harckészültséget követően a csapatok összpontositása zajlik a kijelölt területeken. A Szamara-Kemerovo-Cseljabinszk-régiókban kijelölt összpontositási területeken a csapatok a “nagy távolságokra ISMERETLEN feladatok végrehajtása céljából” történő menetelést fogják gyakorolni június 21. és 28. között.
gyak
Az emlitett térségben a 2. és a 41. kombinált hadseregek és a légi szállitású 15. gépesitett lövészdandár egységei települnek.
jór
Igor Sztrelkov összefoglalója a tegnap délutántól éjfélig lezajlott tűzszüneti eseményekről:
Kramatorszk térségében a donbasszi erők tűzharcba keveredtek a kijevi junta 24. gépesitett dandárjával. Három zsoldos ottmaradt, legalább 15 megsebesült. Egy URAL-teherautójuk kiégett. A milicia egy katonája megsebesült.
A Piskunovszki-járás 190. számú magaslatáról a latorhorda tüzet nyitott a miliciára géppuskából. Aknavetővel el lett hallgattatva. Hogy ott meghalt-e közülük valki, nem tudni?
Jampolnál a latorhad megtámadta a helyreállitott ellenőrző posztunkat. Egy tankkal, öt páncélozott járművel, és öt teherautóval közeledtek. A milicisták visszahúzódtak az erdőbe. Visszavonulás közben viszont rábukkantak Piskunovkánál a Szlavjansz ellen készülődő bűnbanda összevonási területén tanyázó csoportositására. A Szeverszkij Donyec összeomlott hidja helyett létesitett pontonhidon már legalább 20 ellenséges tank átkelt. RPG-vel egyet kilőttek a milicisták-de több ilyen fegyver már nem volt-ezért továbbálltak.
Tegnap bizonyitást nyert, hogy a zsoldoshad gyalogsági aknákat telepit Szlavjanszk északi külvárosának határában, valamint a környéken lévő temető mellett. A bizonyosságot sajnos egy civil szolgáltatta, aki a helyszinen életét vesztette.
Igor Sztrelkov igy zárta tegnapi összefoglalóját: “fegyvernyugvás mint olyan-nincs! Az összecsapások gyakorisága és hevessége kissebb, de egyáltalán nem beszélhetünk fegyverszünetről. Ahhoz előbb a megszállóknak ki kell vonulniuk Donbassz területéről.”


http://balrad.wordpress.com/2014/06/23/ujoroszorszag-hirei/



Tegnap délután három óra tájban vonat érkezett a Rosztov-régióbeli Kamenyszk-Sahtyinszk vasútállomásra.
Ez önmagában-tekintve hogy vasútállomásról van szó-nem menne különlegességszámba. Még az sem, hogy tehervonat érkezett.
Hanem ez a vonat nem ment tovább! A vagonok tartalma elkezdett szépen learaszolgatni, és valamivel odébb kigurultak az útra. És ott sorba álltak egymás után. Valamivel több mint két kilométer hosszan sorakoztak fel.
Kamenyszk-Sahtyinszk alig harminc kilométerre van az ukrán határtól. Nyolcvanra Luhanszktól. Egészen kiváló út köti össze a két várost. Ezen az úton sorakoztak fel a “rakományok”. Orral-csővel Luhanszk felé.
Укропы паникуют
A “rakomány” tankokból, páncélozott szállitó járművekből, meg kissebb-nagyobb teherautókból áll.
Felfedezte az út szélén fölsorakozott rakományt Valcman udvari sajtója is! “Jönnek az oroszok!”-jajdultak fel. Egyenlőre még nem mennek! Még csak elvonultak az útról, átadva azt a forgalomnak. Igaz, a határ felé hagyták el Kamenyszk-Szahtyinszkot. De már ettől frászt kapott a kijevi latorhatalom.
Mert-ha eddig még elfelejtettük volna közölni, most megtesszük: az orosz hadsereg vagonirozott ki tegnap Kamenyszk-Sahtyinszk vasútállomásán.
Persze a kijevi udvari amiatt is jajong, hogy a Krimben is valamiféle hasonló mozgolódás észlelhető. Aggódnak a Nyalókakirály kijevi udvarában. A fene tudja miért? Pedig a hirek szerint békefenttartók jöttek!
És mintha az utóbbi napokban olyan hirek is napvilágot láttak volna, hogy Oroszország területére gránátok potyogtak. A szomszéd felől!
Persze az is meglehet, hogy az orosz katonák csak összeszedik a föl nem robbant gránátokat-oszt’ visszamennek. A KKK-ba!
Nem biztos hogy igy lesz!-de előfordulhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése