2011. október 28., péntek

Globalizmus vs. szociális államkapitalizmus

Úgy hiszem, az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov aggodalmai az Egyesült Államokkal és az Egyesült Államok kormányzatával kapcsolatban megalapozottak.
Az orosz külügyminiszter Szergej Lavrov, az orosz elnök Dimitrij Medvegyev és az orosz miniszterelnök Vlagyimir Putyin három különösen ragyogó elme, és többévnyi munkájuk során végig tolerálták az Egyesült Államok választott adminisztrációját.
Az orosz kormányzat mostanra már figyelembe veszi az Egyesült Államok kormányzatával kapcsolatban a következő tényeket:
1) Az Egyesült Államokban 1970-ben tetőzött az olajkitermelés. A 2020-as és 2030-as év közt már számolni kell az olajkészletek kimerülésével. Az Egyesült Államok szállítási rendszere jelenleg teljes egészében a fosszilis energiahordozókra épül. De a helyzet ennél bonyolultabb, mert az olajat ennél sokkal több mindenre használják, beleértve a műtrágya, a műanyag, és a kozmetikumok előállítására.
2) Mivel az Egyesült Államok nagyon is tisztában van az olaj sebezhetőségével és azzal, hogy nem áll rendelkezésre a szükséges mennyiség, ezért az Egyesült Államok kormányának elsődleges célja, hogy biztosítsa az olaj- és földgáztartalékokat, legyenek azok akárhol a világon.
Ez a probléma egyre sürgetőbbé válik, figyelembe véve azt a tényt, hogy a mexikói olajmezők 2020-ra kimerülnek. Ezeken az olajmezőkön évről évre 30-35%-al csökken a kitermelés. Mexikó exportálja az olaját az Egyesült Államokba.
Kanada az Egyesült Államok fő olajbeszállítójává vált az Alberta területén folytatott kitermeléssel. Észak-Albertában az olajhomokot bányásznak nagyon közel a felszínhez, és ez így lesz 2020-ig. 2020 után az olajhomok bányászásának költségei fokozatosan növekedni fognak, ahogy egyre mélyebb és mélyebb gödrökre lesz szükség. Az olajhomok készletek is fokozatosan csökkenni fognak. Végül nem tudnak elég olajat beszállítani az Egyesült Államokba ahhoz, hogy fenntartsák a jelenlegi olaj alapú gazdaságot.
3) Szerte a világban vannak olyan országok, melyek nem akarják eladni az olaj- és földgáz tartalékaikat az Egyesült Államoknak. Ezeket az országokat sorra megszállják, hgy hozzáférjenek a készletekhez. Afganisztán (az olaj- és gázvezetékekért), Irak (a nyersolaj készletekért) és Líbia (nyersolaj készletek) erre a legjobb példa.
A líbiai konfliktus könnyebben érthető, ha valaki tudja, hogy a Brit-szigeteket jelenleg olajjal ellátó északi-tengeri olajkészletek a mexikóihoz hasonlóan kimerülnek a közeljövőben. Az Északi-tenger olajmezőinek kitermelhetősége már most évente 30-35%-al csökken évente, kimerülésük 2020-ra várható.
Így a líbiai olajtartalékok biztosítása különösen fontos volt az Egyesült Királyság, Európa, az Egyesült Államok és Kanada számára. Az Egyesült Államok, Kanada, a NATO a líbiai kormány fölötti teljes ellenőrzést akarják, hogy ezzel biztosítsák az olaj- és földgázkészletekhez szükség esetén az azonnali hozzáférést.
A líbiai konfliktus legnagyobb vesztese Kína volt, akit így kizártak az energiaforráshoz való hozzáférésből. (ahogy várhatóan Oroszországot is)
Líbia másik értékes "árucikke" a hatalmas földalatti édesvizi tava. Aki ellenőrzése alatt tartja Líbiát, az hozzáfér a három legfőbb természeti erőforráshoz, az olajhoz, a földgázhoz és az iható édesvízhez, valamint értékesíteni tudja azt.
4) Meg kell érteni az Egyesült Államok kormánya és a nyugati demokráciák működését. Az Egyesült Államokban a demokrácia illúziója van csupán, két politikai párttal, a Republikánus és a Demokrata Párttal, ami ugyanazon érem két oldala. Az Egyesült Államok igazi kormányát nem választják, az egy másik hatalmi bázison alapul. Ez a hatalom gondosan megtervezi és végrehajtja a politikai döntéseket, amiket a megválasztott kormányzatnak követnie kell. Így a választott kormányzat csak bábja egy az országot irányító sokkal hatalmasabb szervezetnek.
5) Az Egyesült Államok pénzforgalmát nem az Egyesült Államok kormányzata irányítja, hanem a Federeal Reserve Bank. A Federal Reserve Bank egy privát banki intézmény. Ez a privát banki intézmény irányítja az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság és Európa pénzkészletét. A pénzkínálat ellenőrzésével a magánintézmény bankárai a világpolitikát is irányítják.
6) A világ pénzügyi szabályainak megállapításával ez a csoport a világ pénzügyi rendszerét irányítja. Ez a WTO (Világkereskedelmi Szervezet) és az IMF (Nemzetközi Valutaalap) működésével teljesedik ki.
Ha egy szegény országnak pénzre van szüksége, és azt akarják, hogy a fent említett szervezetek szabályai szerint működjön, az USA dollárhoz folyamodnak, ami jelenleg alapértelmezett pénznem a világon mindenhol. Ez a helyzet állt elő, miután az első és második világháború mondhatni megsemmisítette a gyáripart a Brit-szigeteken, Európában, Oroszországban, Japánban és Kínában. Az Egyesült Államok volt az egyedüli modern ipari nagyhatalom, melyet nem érintettek a világháborúk.
A két világháborút követően az érintett országok mind az Egyesült Államok valutáját fogadták el szabványnak, mert ez volt az egyetlen módja, hogy a lehető leggyorsabban import áruhoz jussanak. Miután az Egyesült Államok olajkitermelése 1970-ben elérte a csúcspontot, ez a pénzügyi felépítmény határozta meg a teljes világgazdaságot.
Ez a pénzügyi szabályozás arra lett felhasználva, hogy az Egyesült Államok kormánya irányíthassa a világ azon országainak gazdaságát, melyekből nyereséghez juthatnak.
7) A pénzügyi hatalmi bázis megváltoztatására irányuló törekvéseket nem tolerálják. A pénz, a hatalom, és az irányítás kéz a kézben jár. Mikor John F. kennedy elnök kísérletet tett arra, hogy az Egyesült Államok pénzügyi ellenőrzését elvegye a Federal Reservtől és visszaadja az Egyesült Államok kormányának, azonnal meggyilkolták. Ezt követően egyetlen amerikai politikus sem próbálta visszaszerzeni a pénzkészlet irányítását az Egyesült Államok kormányának.
8) Miért épült az Egyesült Államok európai rakétavédelmi pajzsa?
Két fő oka van az Egyesült Államok európai rakétavédelmi pajzsa megépítésének, és annak, hogy Oroszország is része akar lenni, de egyszerre aggódik is miatta.
Oroszország a bolygó legnagyobb olaj- és földgázkészleteivel rendelkezik. Az orosz olaj és földgázkészletekre igényt tart Kína, India, Európa, az Egyesült Államok, és Oroszország maga. Oroszország ezen kívül számos más természeti erőforrással rendelkezik és kolonizálható területekkel. Oroszország lakossága 135 millió fő és egyre csökken - mellette az egymilliárdos kínai lakossággal, aminek nem áll rendekezésre elég élettér, fogynak az erőforrásaik, gazdaságuk pedig évente 9%-ot növekszik. Oroszország egy elfogadható terület Kína számára, hogy megszállásával és irányításával növelje saját birodalmát pusztán a társadalom elemi szükségletei okán.
Az Egyesült Államokkal és az Európával való partnerség segítségével kiépített Európai Rakétavédelmi pajzs segítséget is jelent Oroszországnak olaj- és földgáztartalékainak, valamint termőterületeinek megvédésében. Természetesen cserébe az export olajért és földgázért. Semmi sincs ingyen.
Mindazonáltal 2020 és 2030 között a bolygó összes ismert olajtartaléka olyan mértékig csökken, hogy az Egyesült Államok számára szükségessé válik a Kaszpi-tenger olaj- és földgázkészletei feletti irányítás megszerzése. Ebben az esetben az európai rakétavédelmi pajzs az orosz haderő ellen fordul és biztosítja a könnyű és gyors katonai megszállást.
A probléma ebben az esetben az, hogy Kínának szüksége van az orosz kőolaj- és földgáztartalékokra és nem tűri el, hogy elvágják attól.
9) Tehát Oroszországnak szüksége van egy gazdasági megoldásra, ami függetleníti a magánbankok által előállított nyugati pénzkészlettől, attól a folyamattól, amivel a FED gazdaságilag és politikailag irányítása alatt tartja az országokat.
Csak egy független pénzügyi rendszer biztosíthatja, hogy Oroszország saját maga teremtse meg jövőjét. Ellenkező esetben a magánbankok a WTO és az IMF megállapodásain keresztül fogják diktálni a feltételeket. Egy ilyen lehetséges megoldás Orosszország számára a kreditrendszer.
A kreditrendszer pénzügyi felépítménye megváltoztatja az ország pénzkészlete kezelésének módját, amivel az rábírja az állampolgárokat a munkavégzésre, hogy azok a közösség, a város, az állam és az ország érdekében dolgozzanak.
A kreditrendszer alapú társadalomban az ember válik a legértékesebb természeti erőforrássá, és a társadalom minden tagja a hozzáadott munkának megfelelő juttatásban részesül.
Tegyük fel, Dimitrij Medvegyev orosz elnök azt akarja, hogy minden orosz állampolgár 50000 dollárnyi összeget keresssen egy évben. Ennek értelmében a következőket veszik számításba:
A személy gazdasági értéke a nemzetgazdaság szempontjából = (100 év - a személy életkora) x 50000 dollár évente
Az ország teljes pénzkészlete = (100 év - a lakosság életkorának mediánban vett értéke) x 50000 dollár évente
Az állam pénzügyi alapja = az ország pénzkészlete x 7% (például)
Az orosz társadalom mindenféleképpen nyer rajta:
A munkanélküliség elképzelhetetlen. Minden fiatal 50000 dollár gazdasági értékkel kezdi a pályát, amit a kormányzat felé le kell dolgoznia (helyi, országos vagy szövetségi) katonai, társasági, magánvállalkozói, kereskedői-közvetítői téren, otthon szülőként gyermekneveléssel, vagy akár a felsőoktatásban való részvétellel.
A szegénység megszűnik. Mindenkinek van egy alap 50000 dolláros gazdasági értéke egy évben, amit le kell dolgoznia a közösség javára.
A hajléktalanság megszűnik létezni, mivel az emberek azonnal meg tudják fizetni saját otthonuk árát vagy másnak meg tudják fizetni, hogy megépítse azt.
A gyermek gazdasági befektetéssé válik a szülők számára, ami arra ösztönzi a szülőket, hogy gyermeket vállaljanak. Minden gyermek után évente 50000 dollár jár, ami ételre, ruhára, lakhatásra, oktatásra és más, gyermekneveléssel kapcsolatos dolgokra költhető.
A gyermekek többé nem maradnak szülő nélkül, mert az örökbefogadás is megéri gazdaságilag, jó befektetéssé válik.
Az orosz lakosság növekszik és erősebbé, magasabban képzettebbé válik, és boldogabbá, mit a történelemben eddig bármikor.
Az orosz lakosság a világ legmagasabban képzett lakosságává válik. A tanulmányok fizetett foglalkozássá válnak 4 éves kortól egészen 24 éves korig, vagy az idősebbek számára is. A lakosság fejleszeteni fogja képességeit és növelni tudását, miután éveken át a közösség javára munkát végzett.
Az orosz kormányzat nem szenved hiányt az államigazgatásban dolgozók kifizetése terén, mert minden, az államigazgatásban dolgozó személy évente 50000 dollárnyi gazdasági értéket képvisel.
Az orosz hadsereg többé nem szenved pénzhiányban, annyi katonát foglalkoztat Oroszország védelmére, amennyi szükséges, és ki tudja fejleszteni a szükséges védelmi rendszereket, hogy megvédje Oroszországot a megszállástól. Minden orosz katona 50000 dollár alap gazdasági értékkel bír évente.
Az orosz cégek nem szenvednek pénzhiányban az orosz állampolgárok foglalkoztatása terén, mert minden foglalkoztatott eleve 50000 dolláros gaazdasági értéket jelent egy évben, és ez rendelkezésére áll.
Az orosz vállalkozóknak rendelkezésre áll 50000 dollár kredit a közvetítő tevékenység folytatásáért, mert az a közösség érdekében történik.
Az újonnan kezdő vállalkozók meg merik valósítani az új ideákat és ötleteket, és a kreativitás utat tört Oroszországban, mert a kezdetektől fogva meg lesznek fizetve ezért a munkáért, így a kezdő vállalkozások nagy része nem lesz eleve halálra ítélve.
A teljes orosz társadalom érdekelt lesz a munkahelyteremtésben, a termelésben, a közvetítésben, az oktatásban, a lakosság számának növekedésében, és az általános jólétben.
A kreditrendszer nem az egyenlőségről szól. A kreditrendszer arra ösztönzi a lakosságot, hogy vállaljanak munkát azon a téren, ami hozzájárul a közösség egészéhez.
Minden személy 50000 dollárnyi hozzárendelt gazdasági értékkel rendelkezik évente. A hiányszakmák terén további kreditekkel ellensúlyozzák a hiányt, és a jelenleg is uralkodó önzés fel fogja tölteni a megüresedett pozíciókat.
Az emberek azt fogják csinálni, amit szeretnek, az orosz állam pedig fizetni fogja őket ezért, és ezzel az orosz társadalom hatalmasabbá válik, mint valaha.
A kreditrendszer független lesz az energiaforrásoktól. Ez azt jelenti, hogy mikor a fosszilis erőforrások kimerülnek 2030-ban, az orosz gazdaság és az orosz bankrendszer tovább fog működni bármilyen különösebb probléma nélkül.
Ez nem lesz igaz a nyugati és az európai bankrendszerre, ami csak a fosszilis erőforrások olcsósága esetén működőképes. Mikor a jelenleg leggyakoribban felhasznált fosszilis erőforrások, az olaj és a földgáz többé nem elérhető, a nyugati és az eurpai bankrendszer össze fog omlani, milliók válnak munkanélkülivé és a vállalatok csődbe mennek.
Az orosz kreditrendszer egy stabilabb pénzügyi rendszert fog jelenteni
10) A legnagyobb veszély, ami az Egyesült Államok és Európa hatalmi központjaira leselkedik az, hogy Oroszország ki fogja építeni ezt a kreditrendszert, amivel létezni tud a befolyásuk és irányításuk nélkül is. És ha Oroszország meg tudja tenni, megteszi Kína is, India, és más országok is újraértékelik a pénzkészleteiket.
11) A kreditrendszer nem váltja fel a kapitalizmust, hanem felerősíti azt, így hatalmas gazdasági növekedéssel kell számolni.
12) A kreditrendszer pénzügyi felépítménye megoldja az orosz társadalom alapvető problémáit azzal, hogy munkára ösztönzi a társadalom minden tagját, így megszűnteti a munkanélküliséget, a szegénységet és a hajléktalanságot, beindítja a lakosság számának növekedését, fokozza a bevándorlást, hatékonyabban védi Oroszország határait, erőforrásait. Oroszország független marad a nyugat gazdasági rendszerétől, nem irányítható a WTO és az IMF szervezetén keresztül.
Arnold Vinette - UVM Economics
University of Vermont
Burlington, Vermont
Jövőnk.info megjegyzés: A kredit-rendszer nem megerősíti, hanem átalakítja a kapitalizmust. Végső soron talán államkapitalizmussá, mely nem kommunista, vagy nemzetiszocialista jellegű, hanem patrióta (protekcionalista) állami (össznépi) kapitalizmus lenne - ha ez még kapitalizmusnak nevezhető egyáltalán.


Milliárdokat bukik Oroszország Líbiában


Egyelőre feltételes módban (bukhat), de a végeredményt úgy is tudjuk. Pár hete adtunk hírt róla, hogy az ÁNT - mint nemzetközileg elfogadott új kormánya Líbiának - egyszerűen közölte Oroszország képviselőjével, hogy felül fogják vizsgálni a két ország között megkötött szerződéseket, és valószínű, hogy valamennyi megrendelésüket visszamondják. A fegyverzeti megrendeléseket már vissza is mondták mindenféle felülvizsgálat nélkül.
Egyes elemzők úgy vélik, hogy a NATO szándékosan bombázta le azokat a létesítményeket, ahol a kínai és orosz cégek dolgoztak, hogy az országból minél előbb evakuálni kelljen ezeknek az országoknak a dolgozóit, és így sokkal egyszerűbb lesz a cégeket kipaterolni. Ráadásul a feltárásokat és az építkezéseket a nyugati cégek fogják folytatni. A megsemmisített víz, elektromos hálózat, közművek, üzemanyag tárolók, és feldolgozók újjáépítése hatalmas összegekbe fog kerülni. A városokban szinte nincs olyan létesítmény, amely ne sérült volna, a hosszabb ideig kitartó városok szó szerint romhalmazzá változtak és még nincs vége, mivel az ÁNT éppen tegnap kérte a NATO-t a bombázás folytatására (akkor mégsem győztek Kadhafi megölésével?). Az újjáépítés csillagászati összeg lesz.
Csakhogy az állam 143 milliárd dolláros aranytartaléka sehol sincs. Eddig úgy gondolta mindenki, hogy Kadafi szállíttatta el. De - és itt a lényeg! Amikor Kadhafit elfogták, rövid úton kivégezték! Senki nem volt rá kíváncsi hol a pénz? Ez két dologra enged következtetni.
Első: vagy nagyon jól tudták, hogy akit kivégeztek, az nem Kadhafi, hanem valamelyik dublőre (állítólag tucatnyi volt belőle, és a videó szerint a férfi végig azt mondja, nem ő Kadhafi).
Második: Kadhafinak semmi köze a hatalmas aranytartalék eltűnéséhez. Ezért nem is voltak rá kíváncsiak. Ugyanis ha előkerült volna, akkor a világot bejárta volna az arany hegyekről készült fotók. Ez viszont sehol sincs, és egyre több emberben vetődik fel a kérdés, akkor vajon hol van? (Az ilyen feltevések után biztosan lesz majd a romok alatt valahol pár tucat aranyra festett fémdarab.)
Az egész háború alatt több esetben követhető volt a nyugati különlegesen felkészített csapatok ténykedése. Mikor először írtuk meg, hogy Tripoli elfoglalása egyértelműen a NATO műve volt, először lebolondoztak minket (még a keleti országok olvasói is hitetlenkedve fogadták, olvastuk a visszajelzéseket), majd láss csodát, pár napra rá már egyértelmű tény volt (és a különböző fórumokon a minket lehülyéző, 'szennyportálozó' zsidók még csak elnézést sem kértek, hogy bocsánat, tévedtünk, ismét a hungaristáknak és a Jövőnknek volt igaza...).
Az is érdekes, hogy újabban az EU-ban újra sok lett a pénz, kisegítenek ezt is, azt is, pedig a görögök már azért nem tudták a további odaítélt pénzt lehívni, mert nem volt. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy egy speciális akció keretében már a kezdetekkor szó szerint a NATO valamelyik "elit" egysége kirabolta a Líbiai Állami Bankot. Ennek két célja lehetett. Az egyik, hogy kellett a pénz, a másik, hogy ennek a tartaléknak a hiányában a szó szerint rommá bombázott ország újjáépítése hitelek nélkül nem fog menni. Így a nyugati bankok betehetik végre a lábukat egy olyan országba, ahová eddig be sem engedték őket. Elképzelhető, hogy azért hagyták eddig életben Kadhafit (mint ahogy az orosz tanácsadó tiszt az interjúban elmondta, miszerint a NATO végig tudta hol tartózkodik Kadhafi), hogy kellőképpen leamortizálják az országot. Persze ez az ellenállók hősiességén semmit nem változtat.
A légicsapások nem csak a kész, hanem a készülő létesítményeket is érték. Képzeljük el, mekkora befektetések készülhettek, ha csak Kína 30 000 dolgozója dolgozott Líbiában, márpedig a legegyszerűbb kétkezi munkára biztos nem Kínából vittek munkásokat.
Az ÁNT legújabb Oroszországgal szembeni kijelentései pedig súlyos milliárdoktól foszthatják meg Oroszországot. Az ÁNT ugyanis kijelentette, hogy nem csak a megrendeléseket vizsgálják felül, hanem a lejárt szerződéseket, amiket Líbia eddig még nem fizetett ki. Ez sok milliárd dollárt tesz ki. Az ÁNT kijelentése szerint, ha úgy találják, hogy a szerződés nem volt előnyös Líbia számára, akkor nem fogják kifizetni. Márpedig egészen biztos, hogy úgy fogják találni.
Mikor Oroszország elismerte az ÁNT-t, mint új kormányt, azzal a hozzáfűzéssel tették, hogy remélik az új kormány fenntartja a már megkötött szerződéseket. Az senkinek fel sem merült, hogy a teljesítések kifizetését is megtagadnák. Sőt! Az orosz képviselő a tárgyaláson éppen arra hivatkozott, hogy átütemezhetik az adósság törlesztését, ha megtartják a szerződéseket. 
A líbiai cégek új vezetői azonnal az orosz cégekkel kezdtek kötekedni. Állítólag a Gazprom nem teljesítette időre az új mező feltárását. Éppen úgy tesznek, mintha nem tudnák, hogy az elmúlt 8 hónapban háború folyt az országban. Ezt Oroszország kifejezetten rossz szándékú hozzáállásnak minősíti. Kérdés azonban az, hogy mikor fogja Oroszország a líbiai vezetés tetteit a Nyugat tetteinek minősíteni. Onnantól ugyanis egész más lenne a képlet, és Moszkvának megvannak a lehetőségei, hogy érvényesítse akaratát a Nyugat felé, elég ha pár számlát ők sem fizetnek ki azok felé az országok felé, amelyek a líbiai szerződéseiket fogják megkaparintani. Hivatkozni Oroszország is tud akármire, miért nem fizet.
Egy forgatókönyvet tudunk valószínűsíteni, hogy Líbia megtart pár szerződést, kifizet az adósságból egy kis részt, hogy addig is Moszkva befogja a száját. Aztán jó ideig eljátszanának a bíróságokon, közben Líbia többször kijelentené hogy fizet, majd mégsem. Ezt a cionista játékot mi már itt Magyarországon nagyon jól megtanultuk, ezért ment csődbe millió vállalkozó.
Kérdés, hogy Moszkva belemegy-e ebbe az átlátszó játékba, és vállalja, hogy fut a pénze után. Vagy nyel egyet, elkönyveli a veszteséget, és elindítja a válaszlépéseket.
Az egyik jelentős orosz internetes oldal megkérdezte egy neves orosz gazdasági elemző csoport vezetőjét, Szergej Dimidenkot, hogy szerinte megkapja-e Oroszország a kintlévőségeit Líbiából.
„A válaszom egyértelmű és tömör: nem. Oroszország semmit nem fog Líbiából kapni, sem pénzt, sem szerződéseket - beleérte a védelmi és a közlekedési iparágakat is. A líbiai piac orosz vonatkozásban nem olyan jelentős. Európai vonatkozásban viszont az. A líbiai olajkitermelésben idáig Franciaország 31%-os részesedéssel vett részt. Most valószínű, hogy ez a cég (ENI) bekebelezi az egész olajpiacot Líbiában. Nagy-Britanniának és Olaszországnak is nagy az étvágya ebben a vonatkozásban. Szűk lesz ez az ország Oroszország nélkül is."
„Líbiának egyetlen esélye lenne, ha megfelelően a sarkára tudna állni, és ő diktálna, de nem fog. Már csak azért sem, mert nem fogja elkerülni a belső politikai válságokat, mint ahogy annak súlyos jelei már mutatkoznak. Így a külföldi cégek munkafeltételei is nagy mértékben romlanak. Épen arra a forgatókönyvre számítok, mint például Irakban. A Husszein utáni erők nem voltak képesek megegyezni egymással, az ország újjáépítése éppen ezért rendkívül lassan halad. A hatalomból kiszorított erők, akik viszont jelentős fizikai erővel rendelkeznek, könnyen megtalálják a célpontjaikat a nyugati érdekeltségekben. Emiatt pedig (a sok áldozat, és a rengeteg így szerzett ellenség) könnyen találnak követőket is. Irakban mindennaposak a gáz és olajvezetékek robbantásai, a kitermelés szinte sehogy sem halad. A képességekhez képest nulla mennyiségű olajat tudnak eladni."
„A líbiai olaj a világ teljes forgalmának 3%-át tette ki. Ez nagyon minimális, és ráadásul az ország területén az olaj már nagyon fogyóban van. Az újjáépítés pedig hosszú idő lesz. Az egész országot feltérképezték már, ezt jól tudjuk, hiszen a felmérések jó részét pont az orosz mérnökök végezték. Moszkvai tudósok éppen egy olyan csomagot akartak Kadhafinak átadni, hogy megfelelő befektetéseket javasoljanak a geológiai ismeretek tudatában. Ezek hiányában bármilyen további fúrás és befektetés hatalmas kockázatot jelent."
„Amennyiben a Nyugat évek alatt elvégzi ugyanazokat a felméréseket, mint amit az orosz cégek, akkor rá fog jönni, hogy Líbia nem is olyan hatalmas befektetés már. Ezek után a nyugati cégek könnyen lehet, hogy egyszerűen kivonulnak majd onnan (persze előbb kitermelik amit még lehet). Ugyanis a drága kitermelés a nagy katonai kockázattal együtt igen rossz üzlet. Oroszország jelentős pénztől eshet el, de talán nem véletlen, hogy Moszkva nem futott azonnal líbiai ügyei után.  Rengeteg tapasztalat van már az efféle dolgokban, azt viszont tudjuk, hogy maga Líbia járhat legrosszabbul az egész forradalommal." 
Kemény Gábor

Fantomversenyek készülhetnek? - Mi lesz a magyar sportolókkal a londoni olimpián?

Schmitt Pál dirigálása: leesett ikonok, - Gyárfás Tamás irányítása: fantom olimpiai kvalifikációs verseny
A következő nyári olimpiai játékok kezdetéig nagyjából kilenc hónap van hátra. A 2012. július 27-től, augusztus 12-ig zajló eseményekre Londonban kerül sor. Az angol főváros, amely a New-York, Tel-Aviv, Párizs szabadkőműves tengely egyik erős bástyája (ha nem a legerősebb, - a szerk., a XXX. Olimpia rendezője.
De ahhoz, hogy versenyzőink kijussanak az Olimpiára, meg kell szerezniük a megfelelő olimpiai kvótákat. Ám Magyarország nem áll jól a kvótaszerzésben. Egyelőre a hivatalos kimutatások szerint félszáz sportolónk részvétele a biztos. Pedig állítólag a háttér káprázatos: szinte az összes szövetség, és klub élén – nyíltan, vagy burkoltan – a kormányzópárt emberei állnak.
A XIV. olimpiai játékokat, 1948-ban (07.28-tól, 08.14-ig) szintén Londonban rendezték. Ezen 129 magyar résztvevő (108 férfi, 21 nő) volt jelen, és 10 arany, 5 ezüst, valamint 13 bronzérmet szereztek. Összesen 28 színes medált akasztottak a magyar sportolók nyakába, akkor. De, hogy 64 esztendő múltán, jövőre mennyit nyernek el majd, az még elválik.
Nos, láthatatlanban (is) borítékoljuk, hogy biztosan nem lesz közel harminc érem – utoljára 2008-ban Pekingben 11 jött össze (3, 6, 2). Kínában 174 sportolónk – 91 férfi, 83 hölgy – járt, valószínűleg ezt a határt sem sikerül túllépni, de előfordulhat, hogy a 1948-as londoniét (129), sem tudjuk elérni.
A MOB – Magyar Olimpiai Bizottság – honlapja szerint a cikk írásáig összesen 51 kvótával rendelkezik Magyarország (plusz a csapatsportágak közül a férfi és a női vízilabda válogatott indulása szinte biztosra vehető.) Lehet osztani, szorozni, mellébeszélni, de ez nagyon vékony eredmény.
Annak ellenére, ahogyan az imént írtuk; a szakszövetségek és klubok élén, nyíltan, vagy rejtve, de fideszes személy áll. Például az ABC sorrendben elől helyezkedő autó és motorsport szövetség első embere, Rogán Antal. A Bp. V. kerületi polgármester tény és való, hogy látható volt már párjával a motor nyergében, de sejtelmünk sincs arról, mennyit tudhat, mondjuk az oldalkocsis-szakágról. Az viszont tagadhatatlan, hogy alkata és magassága megfelelő lenne Forma-1-es pilótának.
(Bár mi most azért gondolunk nem éppen nagy szimpátiával Rogán úrra, mert az ő ötlete alapján a legnagyobb részt fideszes önkormányzatok, korlátlanul adóztathatják, sarcolhatják majd az embereket. - a szerk.)
Persze a politikusaink nagy része, az ország, a települések, a kerületek irányítása (?) mellett fenemód ért máshoz is. Ez alól természetesen a sport irányítása sem kivétel. Ha már olimpia, itt van Schmitt Pál. A köztársasági elnök 1983-1989-ig a MOB főtitkára, majd ezután 2010-ig az elnöke volt. Közben sok minden más pozíciót is betöltött. 1993 és 2002 között például diplomata volt Madridban, majd Bernben.
Ez idő tájt, a kilencvenes évek évek végén esett meg, és ezt saját szemünkkel láttuk, amikor a hazafelé tartó kisbusza Tata magasságában felborult, és bizony a „rakomány” között értékes ikonok is voltak… Láttunk, amit láttunk, de „csempészetre” természetesen gondolni sem mertünk…
Mint ahogy csalásra, vagy okirat hamisításra sem, éspedig az 1996-os atlantai olimpia előtt történtek kapcsán akár ez is felmerülhetett. Erre is kevesen emlékeznek (vagy emlékezhetnek).
A Gyárfás Tamás vezette úszószövetség 1996 júniusában „fantomversenyt” rendezett, és így juttatta az atlantai olimpia „kvótájához” a versenyzőket. Tömören a lényeg: a Magyar Úszószövetség több magyar úszót, egy meg nem tartott verseny – papíron a Komjádi uszodában - hamis eredményeivel juttatott ki az atlantai olimpiára. Az állítólagos úszóversenyen, amelynek időpontjául 1996. június 6–8-át jelölték meg, tizenegy ifjúsági korú úszó elérte – papíron legalábbis – az „olimpiai nevezés szintidejét”, és résztvevője lehetett a nyári játékoknak.
A több mint furcsa esetek felsorolásánál nem hagyhatjuk ki azt sem, hogy Gyárfás Tamás (Fantom,) anno létrehozta a Sport Plusz OTP úszóklubot, amelynek elnöke a pénzintézet akkori és mostani vezetője, bizonyos Csányi Sándor volt, aki manapság az MLSZ dirigense. És akkortájt, a kilencvenes években Gyárfás Tamás a lapjában, a Sport Pluszban éppen a futballt ütötte-vágta, még álbundákat (Haladás-Csepel, 1989) is kitalált, hogy a focitól elriassza a támogatókat, így azokat az úszáshoz csalogassa… Ügyes.
Az viszont roppant kellemetlen volt, ahogyan a legutoljára olimpiai kvótát szerzett Berki Krisztiánnal kapcsolatban írogatott néhány tájékozatlan újságíró kolléga. Japánban, októberben világbajnoki aranyérmet nyert lólengésben, ám néhány újságíró megkérdőjelezte az olimpiai kvótáját.
Okoskodás helyett elő kellett volna venni a szabálykönyvet, amely szerint: „az olimpiai kvótához egy szeren érmesnek kell lenni, két másikon pedig az összes versenyző átlag pontszámának 85 százalékát kell produkálni.” Ez megtörtént. (Berki Krisztián tagja annak a 10 fős elit csapatnak, kikre a MOB potenciális éremszerzőként tekint, a 2012-es londoni olimpián.)
Kicsit még a tornánál maradva: ez a szövetség egy cseppet jelent a tengerben. Ugyanis, nem politikus áll az élén, hanem a lólengésben kétszeres olimpiai bajnok, dr. Magyar Zoltán. Róla biztosan senki nem állíthatja, hogy testnevelésből megbukott. Viszont sok korábbi és mai politikai személyiség úgy fest, mint aki tornából fel volt mentve. Mégis dirigálnak…
Hát igen. Nem ennek kellene lennie a prioritásnak, de a sport, pláne egy olimpia közeledtével "látványos projekt”, lehet vele villogni, ki lehet tenni később az ablakba, stb.
Sorolhatnánk még, de ez nem az MSZP, az SZDSZ, és a Fidesz hibája külön-külön, hanem 22 évnyi tevékenységük együttesen. Csak az a problémánk, hogy ugyanazt a keringőt játsszák, mint mondjuk a futball élvonalbeli edzőink. Eredmény sehol, de a padra odaférnek mindig. Még, ha kevés az olimpiai kvóta, akkor is.
Az eddigi 51 kvóta sportági megoszlása:
Asztalitenisz (2)
Atlétika (3)
Birkózás (3)
Evezés (2)
Kajak-kenu (14)
Ökölvívás (3)
Öttusa (4)
Sportlövészet (3)
Úszás (17)
Plusz csapatsportágban: Vízilabda (1 plusz 1)
Nemrég jött a hír: Berki Krisztián mindenképpen ott lesz a londoni olimpián. A Nemzetközi Torna Szövetség nyilvánosságra hozta honlapján a játékokra kvótát szerzett versenyzők listáját, s a névsorban - a várakozásoknak megfelelően, a Tokióban vb-címét megvédő Berki neve is szerepel.
Ősér - Szabad Riport Tudósító Iroda

A gyümölcs kezdete és vége

Ahogy a fáról alá hull egy alma, úgy hullott alá a nemzetünk sora is az utóbbi időkben. Azonban az almai is céllal és küldetéssel hullik alá, az őt megteremtő fa öléből.
Amikor földet ér megütődik, héja meghasadhat, apró barna foltok jelennek meg rajta és minden, ami ízét, zamatát, és szépségét adta neki, az elkezd rohadni és pusztulásnak indul. Nemzetünk életében is minden, ami egykoron szép és dicső volt ellenkezőjére fordult alá. Minden, ami örömet és büszkeséget adott, az most visszájára változott át!
Mert minden okkal történik, és ahogy a szépséges gyümölcs héja és húsa elporlad, úgy porladtunk el mi is minden dicsőségünkkel, és minden külső szépséggel együtt, majdnem hogy semmivé. De minden okkal történik, így a gyümölcs húsa majd termőtalajt ad a megújulásnak, mely nem másból fog szárba szökkenni, mint magából a gyümölcs magjából. Mert mindennek lényegi magja, maga a mag, mely magában hordozza a kezdetet és a véget. A pusztulás csak ahhoz kell, hogy egy új megújulás vehesse kezdetét az élet menete szerint. Minden, ami elveszett azért múlott el, hogy a helyébe valami szép és jó dolog megújulása jöhessen létre, a múltnak nyomán. A magyarság is porrá mállott a felszínen, de magjában hordozza mindazt, amelynek ha kellő gondozás és lehetőség akad, újra megnyilvánulhat. És akkor a gyümölcs pusztulása nem volt hiába való, mert száz és száz új termés fog fakadni abból az egy magból, amelynek végig kellett mennie a pusztuláson, hogy végül megérhesse a feltámadást. És akkor abból az egy magból, egy új Élet Fája fog fakadni, mely mézédes gyümölcsöket fog a világ számára teremni. A jó és a rossz tudásának fáját így értik meg az emberek, hogy ami keletkezett, az egyszer el is fog múlni. Mert a kezdetben benne van a vég, és a végzetben benne van a lét!
Az idők kezdetén a mi nemzetünk is egy gyümölcsként hullott alá a teremtő öléből, mely nagy feladattal és küldetéssel látott Nap Világot! Ez a küldetés az idők során magában hordozta a fényt és az árnyékot, és a fénnyel együtt, az árnyékot is meg kellett tapasztalni. Mert aki magasra akar ugorni, annak előtte mélyre kell hajolni, hogy lendületet tudjon venni az elrugaszkodáshoz. Sok elrugaszkodásból fakad majd a szárnyalásunk, de ehhez hozzá társul még majd minden térdhajlítás is, hogy lendületet vegyünk a nagy repüléshez.
Egyszer fent, egyszer lent. Akik most fent vannak, majd mind alá hullanak tetteiknek nyomán az általuk megérdemelt helyre. Akik pedig lent vannak, felemeltetnek oda, ahová érdemeik szerint tartoznak. Mélységet magasság követ, magasság után a mélység jöhet. Így változik az idők kezdete óta és ez adja az életnek a hullámzását. A hullámok pedig örökkön örökké át folytatódnak. Ez pedig vonatkozik nemzetünkre is, hogy egyszer fent, aztán lent. Így kapjuk az élet áramlását, mely nélkül az óceánok poshadttá és unalmassá válnának. Ha nem tapasztalnánk meg a mulandóságot, nem tudnánk értékelni az örökkévalóságot. Erről szól az élet, és erről szól a nemzetünk élete is. Mert ami kicsiben, az mutatkozik meg nagyban is!
Most pedig a feltámadás fog következni, mely új irányultságot fog adni az egész emberiség sorsának, mert érték lesz az érték, és értéktelenség az értéktelenség. A rend helyre áll, akár csak az őseink korában, és ha a rend rendbe jött, akkor majd mi magunk is rendben leszünk minden téren. Az égben és a fényben!
Hát úgy legyen!
Az idők kezdetén minden egy volt az Egyben, ahogy a kettős kereszt is magában foglalja. Amikor az egy, ketté vált, létre jött a világ, ahol volt választási lehetőség, hogy az emlékezést, vagy az elfeledést választjuk. Ha visszaemlékezünk nincs mitől félnünk, mert tudjuk, hogy öröktől valók vagyunk, így mi magunk egyek vagyunk vele, mint az idők kezdetén. Azonban, ha elfeledjük igazi önmagunkat, akkor marad a mulandóság, a kettősség. Az egység egészen addig nem tér vissza, míg vissza nem emlékszünk rá. Ha visszaemlékszünk megértjük majd az élet alakulásának okait és rájövünk, hogy nincs igazságtalanság, mert mindenki csak azt kapja, amit elvetett, és mindenki azt aratja, amit megtermelt. Az évek jönnek, mennek, de a lényeg megmarad öröknek. És ez a mi szerencsénk, mert aki visszatér a lényeghez, megtalálja az öröktől valót, és nem a mulandóságnak fogja szentelni életét. Mi jelenleg a mulandóságban hiszünk, az elmúlásban és a semmiben, hogy a sár alkotta az életünket, és mi magunk is ezzé a sárrá változunk az életünk befejeztével. Azonban, ahogy telnek-múlnak az évek, az éltek, úgy kell egyre gyakrabban rádöbbennünk arra, hogy minden rendben a világgal, mert csak egy álom az álmodó álmában, aki nem más, mint maga a teremtő, aki mindenkit megálmodott.
A kezdet és a vég magában foglal mindent, minden gondolatunkat, minden álmunkat, vágyunkat. És a kezdet kezdetén Isten önmagából teremtett mindenkit, hogy megtapasztalhassa azt, hogy milyen, amikor nem önmaga lehet. Milyen, amikor elfeledni azt, hogy Ő igazándiból ki is. Ezért teremtett létezést, ahol lehetősége volt önmagát apró részletekből szemlélni. Mondjuk példának okáért egy ember szemszögéből. Ahogy pedig elkezdte szemlélni egy ember szemszögéből a világot annyira belefeledkezett a szemlélődésbe, az ember nézőpontjába, hogy teljesen megfeledkezett arról, hogy az egész életet ő maga álmodja, csak már nem emlékszik vissza rá. Amikor pedig néha egy pillanatra elfelejtette önazonosságát, akkor betekintést kaphatott a világon túli dolgokba, melyek olyan fantasztikus végtelenséget rejtettek magukban, amit az emberi agy gyakorlatilag felfogni képtelen. Így jöttek létre az életeink álmai, melyek még most is tartanak minálunk, azonban amikor felébredetté vált valaki, visszaemlékezett arra, hogy ő ki is igazándiból és ez a felfedezés megnyitotta számára a kapukat, hogy álmodhassa tudatosan az életélt, és megvalósíthassa a legszebb álmot a világban, hogy elhívja a Mennyországot. A nemzetünk feladata, hogy visszaemlékezzen arra, hogy milyen, amikor igazi önmagával azonosítja magát és nem az anyaggal, és amikor ez sikerülni fog neki, akkor ezt a tudást majd a többi ország népeinek is át kell majd adnia, hogy eljöjjön a Földre a Mennyeknek Országa! Ez a mi feladatunk, de ehhez kellett a sok elmúlás, és a sok veszteség, hogy ne az anyaggal azonosítsuk magunkat, hanem azzal, akik mi igazándiból vagyunk. Amikor megértjük, hogy mi Egyek vagyunk az Élet Álmodójával, akkor képesek leszünk a világot újjá álmodni, az Ő segítségével, és ez lesz az idők végezete, amiket sok jövendölésben olvashattatok már. Ez lesz a nagy felvilágosulás kora, amikor rájönnek az emberek, hogy a megvilágosodás azt jelenti, hogy a világossá válik, hogy a világ mi magunk vagyunk és a határaink pedig nem a testel érnek véget, hanem a végtelennel. Ez a Magyarok küldetése, hogy ezt megértsék és aztán ezt a tudást átadják mindenkinek a Világon. Amikor ezt a tudást megkapják az emberek, akkor rá fognak jönni arra, hogy nincs értelme a háborúknak, mert mindenkinek egyaránt jut elég mindenből. Nincs értelme a háborúknak, mert mindenki egyaránt Egy! Önmagad pedig nem szép dolog elpusztítani, mert saját magaddal végzel, ha végzel másokkal, hiszen mindenki Egy!
Egy mindenkiért, mindenki egyért!
A világnak ez lesz a megváltása, nem pedig hangzatos gazdasági szólamok, mert anyagi szinten semmi sem jön létre. Mindennek először gondolatban kell megjelennie ahhoz, hogy aztán a lélek érzései által késztetve megvalósulhassanak a világban. A jelenlegi vezetés mindent csak az anyag szemszögéből vizsgál, így nem veszi észre, hogy az önzés és az ösztönlénység diktálja életük minden lépését. Az ilyen Ösztönlénység pedig csak szenvedésre és pusztulásra tanítja az emberiséget. A magyarság fog az emberiségnek egy olyan nézőpontot nyújtani, ami meg fogja változtatni az egész világ arculatát, és az egész világhoz való hozzáállását is.
Ehhez pedig nekünk magunknak kell változnunk. Levetkőzni a korlátoltságot, a kishitűséget, az önromboló hiedelmeket, melyek nem segítenek, csupán csak hátráltatnak bennünket minden téren, hogy azok legyünk, akik igazándiból vagyunk. Amikor pedig felfedezzük önvalónkat, akkor pedig sikerülni fog az Ő hatalma által visszaállítani az egységet az egész Földön, és az egész világon, mert akkor jönnek el azok az idők, mikor is új korszak veszi kezdetét a négy égtáj szerint. Ez pedig a Kárpát-medencéből a Föld Szívéből fog elindulni, és elképesztő hatást fog kiváltani a Világra.
Legyetek jók, és akkor vissza találtok a legnagyobb Jóhoz, a Boldogsághoz, az Istenhez. Ez a visszatalálás a magyarság küldetése, és ezen a visszatalálás nyomán létre jövő tudás eljuttatása minden emberhez, minden nemzethez, az egész emberiséghez. Amikor pedig ez bekövetkezik, akkor jön el a Földre a béke, a Világ Béke, amit már sok nemzedék és generáció óta vár az emberiség, de a különböző tévutak miatt nem ismert fel, és nem talált meg. Az a Mennyország, amiért már 2000 éve imádkozunk!
A magyarság küldetése a lelkek nevelése, az emberek tanítása, így közületek csak azok törekedjenek vezető pozícióra, akik alkalmasak ezen feladatokra, egy ilyen jelentős dologra hivatott nemzet életében. A többiek ki fognak hullani, mert nem fogják tudni befogadni azt a megújulást, amely a hazánk számára hamarosan el fog következni! Ezért legyetek jók és kedvesek, amennyire tőletek telik, hisz a nagy feladatok nagy felelősséggel is járnak. Álmodjátok az életet szépre, jóra, békésre, hogy ez a béke aztán a Föld szívéből szétsugározódjék.
Legyetek Jók, ha tudtok, mert a többi nem számít!
Legyetek Jók!
A második ezredév után
Pannónia váratlan erőre kap,
királyok gyűlése lesz Budán,
de császáruk magyar marad.
Kelet s nyugat központja lesz,
egy évszázadra legyőzhetetlen,
szembeszállni velük nem érdemes:
uralkodik a Lélek és a Szellem.


Jön majd egy ember, a második
millenium után, ki felette áll
minden torzsalkodásnak: Ő lesz az itt,
ki Pannonföldről Istenhez kiált,
és Isten meghallgatja imádságait.
Ő lészen az, kinek uralkodása folytán
Pannnónia ismét erős lesz és gazdag,
nagyobb lesz, mint akármely szultán,
az ő szavára minden országban adnak,
s önként kezére bíznak minden hatalmat.


A kétezredik év után hamar
nagy lesz az ország és erős,
visszatér hazájába mindegyik magyar,
s magyar földben nyugszik minden ős.
De a magyar föld része lesz a nagynak,
erős királyság, melynek nincs határa,
a keresztények farkasai már nem ugatnak,
Krisztus ellenségeit a föld kizárja.


http://mkh.valosag.net/index.php/gyuemoelcs