2010. augusztus 25., szerda

A CSIS jelentés

Ha Irán üzembehelyezi az oroszok segítségével 10 atomreaktorát, nincs visszaút. Augusztus 21. volt a határidő, amikor még nagy mennyiségű sugárzó anyag légkörbe kerülése nélkül lehetett volna megtámadni Iránt. Izrael hatalmi pozícióját próbálja megtartani a régióban, és a világ újrafelosztásában. A Fox News, és mások szerint is a sugárzás kockázatot jelent, és a levegőben terjedő sugárzás a Perzsa-öböl vizét is veszélyeztetheti.
John Bolton szerint: “Attól tartok, hogy (Izrael) már elszalasztotta a lehetőséget, hogy…”. Amely nagyon világosan kifejezi, hogy az USA számára jól induló háborút vezethessen Iránnal szemben. Az USA nem akar egyszerre három régióban harcot folytatni, ezért kivonja Irakból a szabad kapacitását, hogy támadást indíthasson Irán ellen.
Amerikai harcoló csapatok visszavonása Irakból
http://www.tagesschau.de/ausland/irakusa104.html
A szerencsétlen amerikai katonák örömmel hagyják el Irakot, és az egyiktől idézve: “Ez nagyszerű! Ez azt jelenti, hogy véget ért a hétéves háború, az iraki ‘Szabadság Hadművelet’, és büszke vagyok arra hogy mi vagyunk az utolsó küzdelemben résztvevő iraki dandár. Befejeztük, tevékenységünket méltó és méltóságteljesnek találtam…”
(a konvoj a 4. Stryker zászlóaljból és a 2. amerikai hadosztályból állt)
A katona szellemi színvonala is méltó gazdáihoz, és sajnos jellemző is!
Új küldetések az amerikai erők számára helyileg
A média hisztéria az állítólagos iráni atomfegyver előállításával kapcsolatban nem, indult jól. A média kihasználtsága hasonló mértékben csak az iraki háborút megelőző időszakban volt jellemző, amelyben az USA, az ENSZ beleegyezése nélkül támadta meg Irakot, mint egy közönséges bűnöző, mint egy rablógyilkos. Betörve az ajtót, a lakosságot legyilkolva, és ellopva az értékeket (pl. olaj). Most Irán lenne a soros, de 20%-os dúsítási fokú uránból nem lehet atomfegyvert készíteni, mivel erre 80-90%-os urán kell, így ez még “sovány” indok! Ha tetszik, ha nem, a Bushehr reaktor megkezdi működését!
A Központi Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok tanácsának (CSIS), az “agytröszt” jelentése szerint két csapásirány jöhet számításba: Az egyik az USA által kezdeményezett “középről”, Irak felől, a másik nem annyira ajánlott, Izrael által a Perzsa-öböl felől, Izrael “Dolphin” (Delfin) tengeralattjáróival, amiből három, atombombafejes
cirkálórakétákkal ellátott tengeralattjáró az öbölben tartózkodik. Az USA, Izrael háborús terveivel ellentétben, nem javasolja az Izraeli csapást, írja a RIA Novosti, a CSIS tanulmányány szerzőjének, Anthony H. Cordesman véleményére hivatkozva.
Eközben Obama a Newsweek interjúban azt mondja, a nukleáris létesítmények Irán területén elszórtan helyezkednek el, így célzott katonai tánadásnak nincs értelme. Irán nukleáris tevékenységét bizonyos mértékben legitimálja, hogy ellenőrizhetően próbálja növelni a nukleáris kutatásokat!
Mi is tulajdonképpen a CSIS, és kik tartoznak hozzá? Ez egy un. agytröszt. A Külkapcsolatok Tanácsával adják az USA tényleges kormányát, ami után a CFR és a Fehér-ház is csak fut. Innen kapják fontos kérdésekben az utasításokat, vagyis a RIIA, a CFR, a Royal Institute for International Affairs, London irányít. Tagjai, a CSIS és többek között Ábrahám Ben Elazar (azaz, Henry Kissinger, az angliai titkos futár) és Zbigniew Brzezinski. Bevallott, nyílvánosság számára, a tevékenységükről, a “személyzetről” itt : http://csis.org/
Ugyanígy a hülyeség netovábbja a lengyelországi rakétavédelmi rendszerek orosz határ mellé telepítés indoklásában, az Irán felől várható veszély emlegetése. Ez már meglágyult agyú agytrösztre utal, vagy enged következtetni (de csak az embereket nézik hülyének)!
Izrael olyan ország (az USAF 1999. szeptember-i, Waren D. Farr ezredes által készített jelentésében szereplő 1997-ig több mint 400 nukleáris töltet és 60-80 db-os, éves gyártási kapacitás birtokában), amely a térségben egyetlen meghatározó erőként akar szerepelni! Izrael célja a katonai fölény megőrzése!
A CSIS tanulmány értékeli a lehetséges támadási útvonalakat az izraeli vadászgépek, bombázók számára, és a lehetséges következményeket, valamint az USA politikáját. A déli útvonalú támadás diplomáciai bonyodalmakat okozna, és legfontosabb kőolaj beszállító, Szaúd-Arábia is akadályoztatott lenne. Az északi támadás útvonalról lemondanának, mert a szövődmények Törökországgal kritikus értékűek lehetnek. A légi utántöltő repülőgépek előzetes elhelyezése a helyi törökországi és szíriai radarok számára hamar nyilvánvalóvá válnának. Így csak a “Középső irány” marad, a CSIS ajánlása szerint. Főként az Egyesült Államoknak behódolt iraki bábkormány miatt. (a piros pontok az izraeli hadsereg iráni célpontjait jelölik)
A CSIS jelentés tartalmaz egy rakás értékelést, a várható iráni atomfegyver előállíthatóság időpontjára 2012-től 2015-ig, de a globális politikai véleményük szerint, Iránnak nem érdeke atombombát építeni.
Felvetődik a kérdés, mire jó ez a háborús cirkusz, az erőviszonyok térképének folyamatos rendezgetése, átrajzolása?
A válasz két okban határozható meg:
Az első, a globális világkormány létrehozásához vezető út építése, a második, a legtöbb ország túlnépesedésének problémája. A két cél, lényegét érintve, majdnem egy és ugyanaz!
Ha összerakunk néhány mozaikot, máris kezd kialakulni a kép!
Az USA, Bush kormányzatok által is betervezett gazdasági összeomlása, magával fogja rántani a kínai gazdaságot, amit még súlyosbítani fog az Európa piac teljes kiesése és Kína iráni energiaellátásának leállása a háború miatt. Oroszország nem lesz képes Dél-Amerikában, a Közel -és Távol-Keleten valamint európai frontján is harcolni, a szintén legyengült, és megfogyatkozott ellenségeivel szemben! Akár az USA-nak, akár Izraelnek, a legnagyobb dilemmája túlélési esélyek latolgatása, mert a győzelemre nincs garanciájuk, bár az elején még le lehet majd állni!
Ha elkezdődik a háború, könnyen lehet, hogy ismételten igaza lesz (mint annyiszor már), a már elhunyt vak, orosz látnoknőnek, aki 2014-ig elhúzódó irányított, és 2016-ig irányíthatatlanná vált háborúról jövendölt, amely atomháborúban éri el a végkifejletet.
Tulok