2014. január 31., péntek

Moszkva öt S-300 zászlóaljat küld Kazahsztánba

Oroszország nemsokára újabb S-300-as rendszereket küld Kazahsztánba, - az Anatolij Antonov védelmi miniszter helyettes által vezetett katonai delegáció nemrég érkezett meg az országba, hogy a megállapodást véglegesítsék.
A posztszovjet köztársaság az integrált légvédelemről kötött megállapodásnak köszönhetően ingyenesen kapja meg a légvédelmi rendszert. Nemsokára öt újabb zászlóalj érkezik meg az országba. Kazahsztán része a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének, így a légvédelmi rendszer nem csak az ország, de a katonai szövetség légterének védelmét is ellátja.
Az S-300-as modellt eredetileg a szovjet fegyveres erők rendszeresítették 1985-ben. Egy zászlóalj legfeljebb 6 mobil rakétaindító rendszert tartalmaz, az innen indított 5V55R rakéták 90 kilométeres távból alkalmasak a célpont megsemmisítésére. Kazahsztán jelenleg tucatnyi ilyen rendszerrel rendelkezik, ezek főként a főváros köré vannak telepítve.
Moszkva és Kazahsztán tavaly írtak alá megállapodást egy integrált légvédelmi rendszer létrehozásáról. Oroszország ugyanilyen egyezményt írt alá Belorussziával, de egy ideje Örményországgal is folyamatban vannak a tárgyalások.

http://www.hidfo.net/2014/01/31/moszkva-ot-s-300-zaszloaljat-kuld-kazahsztanba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése