2013. február 28., csütörtök

Irán felajánlotta Indiának és Oroszországnak, hogy közösen harcoljanak a terrorizmus ellen

Iránnak, Oroszországnak és Indiának közösen kell szembeszállni a terrorizmussal, amelynek veszélye Afganisztánból más országokra is kiterjed – hangoztatta Ali Laridzsani, az iráni parlament elnöke Szalman Kursid indiai külügyminiszterrel rendezett new yorki találkozóján.
„Az amerikai csapatok távoznak Afganisztánból, amikor ott tombol a terrorizmus, és a helyzet rendezése érdekében jelentős erőfeszítéseket kell kifejteni Irán, Oroszország és India részéről” – hangsúlyozta Laridzsani.
(Oroszország Hangja)

Az orosz hadiflotta megszilárdítja pozícióit a Földközi-tengeren


Oroszország a Földközi-tengeren saját érdekei védelme és hadiflottája állandó ottani jelenléte céljából létrehozza a haditengerészeti operatív alakulata hivatalát, hangoztatta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a tárca vezető testülete moszkvai ülésén – jelenti az Oroszország Hangja tudósítója.
Sojgu azonkívül rámutatott, hogy Oroszország Tartusz szíriai kikötőben műszaki bázist tart fenn.
(Oroszország Hangja)

Cyber ellenőrzés

Kémkedni, fontos információkat gyüjteni ismeröseidröl, szomszédaidról, élettársadról már nem fantázia. A Riot (vagy hasonló) program használatával egy napon mindez megvalósítható lesz mindenki számára ...
Csak be kell írni a személy nevét, és a RIOT (Rapid Information Overlay Technology) nevü szoftver, az interneten valamint a szociális hálózatok (Facebook, Twitter stb.) adataibázisaiból kinyerhetö információk lefuttatásából összegyüjti, majd tetszés szerinti szürés után kilistázza a kívánt adatokat

Még ijesztőb az a tény, hogy a Riot a megjeleníthető képek alapján képes behatárolni a tartozkodási hely pozícióját, meghatározni a keresett személy, milyen gyakorisággal érhetö el egy adott helyen.
Ez lehetővé teszi, hogy a szoftver megjósolja ahol a személy egy adott időben a legnagyobb valószínüséggel megtalálható lesz.


Félsz, hogy figyelik minden mozdulatodat? Ne aggódj, a programnak megvannak a határai. Ha biztonságos a Facebook fiókod, és a megfelelő adatvédelmi beállításokat használod (pl. hozzáférést a fotókhoz csak korlátozott számú ismerös kap), akkor nem kerülsz a RIOT karmai közé.

A kémprogramot a volt amerikai fegyvergyártó, a Raytheon cég készítette, amely eddig is különböző, speciális védelmi rendszereket fejlesztett ki. A Riot feladata; az amerikai nép biztonságának érdeke. Az amerikai kormány és az ipar vezetöi azt várják el, hogy a nemzeti biztonsága megfelelő legyen. A Rayton piacra kerülését (eladását) jelenleg nem tervezik.

Forrás: http://www.vtx.ch/de/blog/cyberuberwachung




Internet 2 a kibertámadások és a szólás szabadsága ellen
Danny Hillis, ismert feltaláló és tudós arra figyelmeztet, hogy az Internet „saját határait is túllépte” és egy „katasztrófa” felé halad, ezért szerinte egy „B” tervre van szükség vészhelyzet esetére.
Hillis, a több szuperkomputerből álló „Kapcsolatgépet” megalkotó Thinking Machines (Gondolkozó Gépek) nevű cég alapítója korábban az MIT egyetem munkatársa volt.
A TED 2013-as konferenciáján a Wired magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte, mivel ma annyi egymással kapcsolatban lévő rendszer függ az Internettől „saját magunk hozzuk létre a készülő katasztrófát, mint ahogy tettük azt a pénzügyi rendszer esetében is.”
A Stuxnet vírust, az amerikai katonai adatok kínai eltérítését és az egész világhálót érintő, egyre gyakoribb szolgáltatás kiesést okozó támadásokat hozva fel példának, Hillis azt javasolja, hogy egy második, amolyan tartalék Internetet kellene létrehozni, ami egy tartalékgenerátorhoz hasonlóan működésbe lépne, amikor „az Internet bajban van”.
Hillis egy másodlagos Internetet képzel el, amit vészhelyzetben lehetne használni, a jelenlegi világhálótól eltérő protokollokat használna és attól teljesen elszeparálva működne. „A higiénia alapkövetelmény lenne,” mondta Hillis. Tehát amikor az igazi Internet leáll, a rendőrség, a kórházak és a repülőterek a tartalékinternetről továbbra is üzemelni tudnának.
Figyelembe véve, hogy a nagyvállalatok és a kormány milliárdokat veszítene, ha az Internet irányítását a rosszfiúk vennék át, nem beszélve az így kialakuló káoszról, az a néhány százmillió, amibe Hillis terve kerülne, nem tűnik olyan soknak.
Ez a „B” terv vagy másodlagos Internet tökéletes ürügy lenne a hatóságok számára, hogy a jelenlegi vadnyugatszerű Internetrendszert egy új, alaposan szabályozott és cenzúrázott szerkezetre cseréljék, amiben mindenkinek engedélyre lenne szüksége ahhoz, hogy egy weboldalt üzemeltessen.
Természetesen a pénzes cégeknek vagy befolyásos magánszemélyeknek ez csupán egy rutin eljárás lenne, de a független hangokat, a szólás szabadságának utolsó bástyáit, teljesen megfojthatná.
Az állítólagos kiberbiztonsági veszélyekre hivatkozva a kormányok egyszerűen lekapcsolhatnák a régi webet és átállhatnának az új, teljesen ellenőrzött Internetre, amihez nem férnének hozzá a terroristák, a bűnözők és bomlasztó elemek, illetve senki, akit az állam veszélyesnek ítél.
Végre bevezethetnék a régóta tervbe vett Internet azonosítókat vagy engedélyeket, amit csak a hatóságok által jó magaviseletűnek ítélt egyének kapnának meg. A Nagy Kínai Tűzfalat az egész világhálóra bevezethetnék, véget vetve a sok bosszúságot okozó alternatív oldalaknak és visszafoglalva a tömegtájékoztatást a fővonalas média számára.
A probléma Hillis érvelésével, hogy az általa említett kiberbiztonsági veszélyeket ugyanaz a katonai-ipari hatalom hozta létre, amelyik az új Internet Kettőből hasznot húzna.
Az öt legutóbbi komoly számítógépes vírust például – a Stuxnet, Flame, SP, SPE és IP vírusokat – minden valószínűség szerint az amerikai és az izraeli kormány titkosszolgálatai készítették.
Hillis elég hevenyészett módon próbálja rossz hírbe hozni a jelenlegi világhálót, meg sem kísérelve, hogy kevésbé átlátszó magyarázatot adjon az új terv szükségességére.
Forrás: Infowars.com

Lenyelhető számítógép, avagy Internet a testünkben


A Freescale chipgyártó megalkotta a világ eddigi legkisebb ARM-hajtotta chipjét, ami új fejezetet nyit a hálózatba kötött számítógépek világában.
A kedden nyilvánosságra hozott Kinetis KL02 mindössze 1,9×2 milliméter nagyságú és részét képezi egy teljes mikrokontroller (MCU), azaz processzor, RAM, ROM, óra és I/O egység, tehát minden, amitől egy eszköz számítógépnek hívható.
A KL02 32k flash memóriával, 4k RAM-mal, és egy 32 bites processzorral rendelkezik, a perifériákhoz pedig analóg digitális konverter és kis fogyasztású UART (univerzális aszinkron adóvevő) tartozik. Az extra alkatrészeknek köszönhetően a gyártók lényegesen kisebb eszközöket tudnak előállítani, rendkívül apró alaplapokat és eszközöket eredményezve.
Hogy mennyire aprót? A Freescale szerint a chip egyik felhasználási területe az ehető számítógépek lennének. Nem elírás, tényleg számítógépről van.
„Ügyfeleinkkel és partnereinkkel közösen olyan termékek kifejlesztésén dolgozunk, amiket le lehet nyelni, de a még be nem jelentett termékekről most még nem áll módunkban nyilatkozni,” mondta Steve Tateosian, globális marketingigazgató.
A KL02 része a Freescale erőfeszítéseinek, aminek célja, hogy minden termék rendelkezzen a hálózatba történő csatlakozás lehetőségével. A KL02 lehet a csatlakoztatott eszközök kulcseleme, kezdve a lépéseinket vezeték nélkül rögzítő cipőktől (a Nike+ természetes evolúciója) a csővezetékekig, amik jelzik a szivárgást.
Némi elképzelésünk azért van arról, hogy miként kerülhet a chip a gyomrunkba. A Freescale már számos egészségügyi és wellness ügyféllel rendelkezik. Például a Fitbit és az OmniPod inzulin adagoló is Freescale chipeket használ. Nem nehéz elképzelni az eszközök olyan új generációját, amik belülről figyelik a test egészségügyi állapotát vagy a gyógyszerek szedését.
„Már most is naponta használunk ilyen mikrokontrollereket, anélkül, hogy tudnánk róla, például amikor megszólal az ébresztőóra, amikor kávét főzünk, parkolóórát, MP3-as lejátszót használunk vagy leengedjük az autó ablakát,” mondja Tateosian.
Bár a KL02 általános felhasználásra is rendelkezésre áll majd, a fejlesztésbe egy ügyfél kérésére kezdtek, akinek kilétét a cég nem hozza nyilvánosságra. Kellett egy 3 milliméteresnél kisebb chip és a KL02 az eredmény. Érdekes lesz megtudni, hogy kinek kell egy ilyen apró chip. Legalábbis úgy gondoljuk…
Forrás: wired.com

Az adósrabszolgaságunkból nincs kiút ? A devizahitelezés miatt az állam is elvesztette hitelességét!

Nagyon érdemes előtte az alábbi beszélgetést meghallgatni ! (Boros-Bogár-Bayer)
Adósságról, IMF-ről, arról a színjátékról, ami nemzetközi színtéren is zajlik:
"Amit úgysem mondhatnak ki felső szinten"..... Mi viszont kimondhatjuk !
"A társadalmaknak kell eljutni oda, hogy tudják..,kimondják...., és elsöpörjék ezt a globális kizsákmányoló rendszert....."
És hogy világos legyen miben vergődik most az Orbán-kormány :
2008-ban mesterséges hisztériát keltve a szocialisták az IMF-től 20milliárd euró gyorsan visszafizetendő hitelt vettek fel egyenesen a bankok zsebébe rakva (amik túlnyomórészt külföldi tulajdonban vannak....).
Ennek árát viszont csak a magyar lakosság kárán lehetne visszafizettetni !
Csak hogy értsük : ebben az évben annyit kellene törlesztenünk mint az összes magyar aktív 4 millió kereső összes évi bruttó jövedelme adóval mindennel együtt !
Ebbe a satuba húzták bele Magyarországot a nemzetközi pénzhatalmi elit és magyar hazaárulók segítségével - amiből sajnos Dunát lehet rekeszteni! Ebből próbálunk kimászni IMF nélkül és borotvaélen táncolva, hogy közben éhen ne haljunk..... (SBG Buddha)




A devizahitelezés miatt az állam is elvesztette hitelességét


A devizahitel hibás termék, mert nem hitel. Ha a magyar jogrendszer arra jut, hogy ez egy hitel, akkor egy világviszonylatban egyedülálló álláspontot foglal el - mondta Róna Péter egy pénteki konferencián.
A devizahitel azért nem hitel, mert a hitel egy meghatározott összeg kölcsönadása, melyet az adósnak meghatározott feltételekkel vissza kell fizetnie. A devizahitelnél ezzel szemben nem tudjuk, mekkora összeget kell visszafizetni, mert ezt az összeget egy devizaárfolyam alapján számolják ki.
Emiatt a hitelfelvevő nem tudja, mekkora kötelezettséget vállalt sem a a teljes futamidőre előretekintve, sem közben, a hitel törlesztése folyamán - mondta Róna Péter közgazdász, egyetemi tanár a devizahitel-probléma megoldásáról szervezett pénteki konferencián. (A rendezvényt Doubravszky György, pénzügyi jogok biztosa szervezte.)

A devizahitel-konstrukció eltér az évszázadok során kialakult hitel fogalmától - mondta Róna. Eltér attól a kockázatközösségtől, ami a hitelre jellemző. A hitel lényege, hogy a hitelező és az adós meghatározott feltételekkel szerződést köt. A törlesztendő tőke, a kamat és az egyéb kötelezettségek előre meghatározottak kell legyenek. Ez a termék Róna szerint hibás, mert nincs előre meghatározva a tőke összege, és nincs előre meghatározva az egyéb kötelezettségek pontos összege. Ilyen feltételekkel sehol a világon nem minősül egy hitelszerződés szerződésnek.

Megoldások

Az első megoldás az, amely felé a Kúria mozdult el, hogy azt ne feszegessük, hogy ez hitel vagy nem hitel, ez egy szerződés. Azzal foglalkozhatunk, mi minősül ezekben a szerződésekben tisztességtelennek, amit rendbe kell rakni. Ez Róna Péter szerint nem oldja meg a problémát, mert az, hogy az egész nemzetgazdaságot egy olyan hitelállomány terheli, amely nem hitel, nem élhető. Az nem lehet, hogy egy társadalom tagjai, polgárok és vállalkozók folyamatos bizonytalanságban éljenek. További probléma, hogy ezek a konstrukciók terhelik a bankok mérlegét.

A Magyarországon felvehető hitel két és félszer akkora, mint Szlovákiában és Csehországban. Ennek oka, hogy a piac nem tudja értékelni a magyar pénzügyi rendszer mérlegét, nem tudja értékelni a valós kockázatokat. Magyarországon a devizahitel kockázata átszövi az egész pénzügyi rendszert. A devizahitel az, ami miatt az egész magyar gazdaság kiszámíthatatlanná vált. A Kúria értelmezése, a tisztességtelen pontok érvénytelenítése ezt a terhet nem veszi le a magyar gazdaságról.

Van egy drámaibb és radikálisabb másik megoldás: ez nem hitelszerződés, a szerződés nem is jött létre. Vagyis eszerint semmissé kellene nyilvánítani a szerződéseket. Ez egy atombomba lenne Róna Péter szerint, mert az eredeti helyzet visszaállítását jelentené, és ez bizonytalan, beláthatatlan következményekkel járna.

Róna Péter egy harmadik megoldást javasol: a hitelszerződéseket szerződéseknek kell tekintenünk, de az a megoldás, hogy kigyomláljuk a szerződésből azokat a tételeket, ami miatt ez nem hitel. Ki kell venni a szerződésekből a devizaalapú tételeket, vagyis az egész devizahitelre vonatkozó számítási módszereket. Az adóst pedig a felvett összeg visszafizetésére kell kötelezni, kamatokkal és egyéb költségekkel. Ha az adós felvett négymillió forintot, ezt köteles visszafizetni, és köteles bizonyos kamatot fizetni, ami Róna Péter szerint a jegybanki alapkamat lehetne. Emellett meg kell fizetnie az egyéb költségeket is.


Mi lesz, ha nem oldjuk meg a problémát?

A devizahitelek tönkretették a magyar monetáris politika mozgásterét is. Ugyanis ma a magyar nemzetgazdaság adósságállományának kétharmada devizaadósság. A Magyar Nemzeti Bank monetáris politikájának nincs és nem is lehet hatása a svájci frank kamatára és árfolyamára, és így nincs hatása az adósságállomány kétharmadára. Így az MNB monetáris politika csak az adósságállomány egyharmadára hathat. Így a monetáris politika olyan stratégiát próbál követni, amellyel az adósságállomány kétharmada elviselhető mértékű terhet jelent.

Azonban emiatt a forint kamatszintje nem a magyar gazdaság teljesítőképességétől és igényeitől függ, hanem attól, hogy megpróbáljuk elkerülni, hogy a devizaadósságunk ne omoljon össze. Teljesen értelmetlen olyan kamatszintet meghatározni, amely messze meghaladja az adott gazdaság teljesítőképességét. Lehet, hogy egy 13 százalékos kamat visszaszorítaná az inflációt, de közben elpusztulna a nemzetgazdaság – példázott Róna Péter.

Elveszett a gazdaság termelőképessége és a tőke ára közötti szerves kapcsolat, elveszett az árfolyampolitika lehetősége. Elveszett az állam, az igazságszolgáltatás, a bankok és a jogásztársadalom hitelessége, mert egy olyan problémával sújtották ezt a társadalmat, amelynek nem lett volna szabad megtörténnie. A másik három visegrádi ország illetékesei ennek a problémának a kialakulását leállították – mondta Róna Péter.

Egy állam, amely nem képes egy társadalmat és gazdaságot egy ilyen komoly problémától megóvni, nagyon súlyos hitelességi problémával kell szembenéznie, és ez a hitelességi zavar nem fog megoldódni, ha nem vetünk véget a devizahitelezésből származó problémáknak. (hvg)

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/az-adosrabszolgasagunkbol-nincs-kiut.html