2014. január 17., péntek

Megbukott a feltétel nélküli alapjövedelem

Megbukott a feltétel nélküli alapjövedelem javaslata az Európai Unióban és Magyarországon is. A hatalmas szociális előrelépésként beharangozott javaslatnak EU-szinten egymillió aláírást kellett volna összegyűjtenie - ennyi szükséges ahhoz, hogy az Európai Bizottságnak kötelező jelleggel foglalkoznia kelljen a kezdeményezéssel. Ennek azonban töredékét sem sikerült összszedni, az Európai Unió csaknem 500 milliós lakosságából alig több mint 200 ezren támogatták az ötletet.
Az alapfelvetés szerint minden uniós állampolgárnak alanyi jogon biztosítani kellene egy általánosított létminimum közeli összeget, függetlenül attól, hogy dolgozik, vagy soha semmilyen, a társadalom számára hasznos munkát nem végzett. Annak ellenére, hogy megbukott, ez egy olyan javaslat, amivel, mint jelenséggel megkerülhetetlenül foglalkoznunk kell, nyilvános társadalmi vitát kell folytatni róla. Mert ennek a kérdésnek a megtárgyalása sokkal mélyebbre vezet, mint azt a kiötlői gondolták volna.
Az Európai Unióban a feltétel nélküli alapjövedelemért leginkább kardoskodók többnyire abból a társadalmi rétegből kerülnek ki, ami a kapitalista rendszer második számú kedvezményezettje. Nem a multimilliomosok támogatják, hanem a rendszer kiszolgálói, akik a hatalom megtartásához szükséges szellemi holdudvart jelentik. Olyan, a felsőközéposztályból kikerülő, liberális társadalomfilozófusok foglalkoznak ezzel a kérdéssel, akik többek közt az államok leépítését, az állami tulajdonok elherdálását és a nép végletekig eladósítását, otthonaiktól megfosztását is támogatták.
Ennek kitűnő példája Magyarország, ahol a nyugati iskolákban szocializálódott, a nyugati liberalizmus eszméjén nevelkedett szabadkőművesek tevőlegesen és/vagy szellemi hitelesítő tényezőként részt vettek a társadalmi javak szétrablásában, most pedig, hogy támogatóik a nép javait elvették, alamizsnát adnának a kifosztottaknak. Mára jött el az az utolsó pillanat, amikor rádöbbentek, hogy a népek kifosztása nem marad következmények nélkül. Rádöbbentek, hogy süllyed a hajó, és nem csak mérhetetlen társadalmi feszültségeket okoztak a korábbi rendszer javainak szétlopásával, de ennek valamennyi következménye mind az ő nyakukba borul, ha sürgősen nem tesznek valamit.
Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy enyhítse a társadalmi feszültségeket, vagyis késleltesse a működésképtelen társadalmi modell összeomlását, ezért egyszerű túlélési stratégiának kell tekinteni.
A fent említett szellemi holdudvarban egyesek még mindig úgy gondolják, hogy a különböző fajtájú és kultúrájú emberek együttélése kizárólag azon múlik, hogy adottak-e hozzá az anyagi feltételek. Csakhogy ez nem így van. Egymással ellentétes kultúrákat nem lehet összevegyíteni, még a legnagyobb anyagi jólétben sem. Van, akinek teljesen természetes, hogy embert ölni nem szabad, másnak pedig ugyanilyen természetes a szülőföldjén ősi hagyománynak számító kannibalizmus. Nekünk teljesen természetes, hogy ami saját magánterületen van, az a mi tulajdonunk, a magántulajdont nem ismerő cigánynak pedig ugyanilyen természetes, hogy amit meglát, azt el lehet vinni. Nem véletlen, hogy a kettőt összevegyíteni szándékozó multikulturális társadalom az összeomlás szélére jutott. A fent említett kékszalagos "filozófusok" úgy gondolják, az emberek majd nem lázadnak a kannibálok és farkasfalkaként portyázó cigányok ellen, ha elég pénzt kapnak. Azt gondolják, ha mindenkinek eleget fizetnek, az eltűnteti a kulturális különbségeket és a magántulajdont nem ismerők/ nem tisztelők majd nem fognak lopni.
Mindemellett egy valamivel látványosan nem számoltak: hogy minderről mi lesz a véleménye a még dolgozó rétegnek. Már ez is árulkodó, mert a munkásréteg az egyetlen, aminek a reakcióit nemhogy nem vették figyelembe, de eszükbe sem jutott számolni vele. Márpedig a kezdeményezés visszhangja majdhogynem egyöntetű volt. Senki nem fogja tűrni, hogy az ő munkájából eltartsák a dolgozni nem akarókat. Aki a segélyezést is elutasította, az elutasítja a feltétel nélküli alapjövedelmet is, mert az a segélyezés egy kiterjesztett formája. Az emberek teljesen reálisan végiggondolták és a propagálókon kívül mindenki belátja, hogy ezt a kezdeményezést a mai rendszerben csak a dolgozók kifosztásával lehet véghezvinni. Nem véletlen, hogy nem gyűlt össze a szükséges szavazat töredéke sem. Senki ne támogatta ezt a felvetést.
Azon kevesek pedig, akik elkeseredett helyzetükből fakadóan mégis támogatták a kezdeményezést, mert nem látnak más kiutat, nem vették figyelembe a gazdasági realitásokat. Ők rá kellett döbbenjenek, hogy a munkások túlnyomó többsége nem akar azért többet dolgozni, hogy mások munka nélkül is jól megéljenek. A felvetés szerint ugyanis a feltétel nélküli alapjövedelem összegével csökkennének a bérek. (!) Vagyis aki 8-12 órában dolgozik, az nem kapna feltétel nélküli alapjövedelmet alanyi jogon, hanem egyszerűen nem kapna semmit. Mintha a rendszer annyit mondana: mindegy, hasznos vagy-e a társadalom számára vagy nem, ugyanannyit érsz. Ez már nem egyszerű segélyezés, hanem az értékteremtő munka teljes megalázása és az európai munkakultúra sárban tiprása.
Van még egy vonatkozása ennek a kérdésnek és ez a fentiek mellett legalább annyira lényeges: a személyi hitelesség. Aki egyszer már leszerepelt és részt vett a nép kifosztásában, az hiába áll elő, hogy változott a helyzet, most inkább osztozkodna. Akármivel is állnak elő a kékszalagosok, a teljes politikai garnitúrának mennie kell. Ha a politikai elit eltakarodott, akkor pedig módszeresen meg kell tisztítani a szellemi életet. Aki tegnap még vadkapitalista és liberális volt, az ma és holnap nem fogja népi szocialistának eladni magát. Álljanak elő akármilyen világmegváltó ötlettel is, vannak bűnök, amiket nem lehet eltörölni. Bármit is találjanak ki, amit korábban tettek, jár érte az akasztófa. Azt követően pedig, ha a jelenlegi siralmas helyzet előidézőit utolérte a társadalmi igazságosság, majd akkor a munkás társadalom dönt arról, hogy akar-e feltétel nélküli alapjövedelmet, vagy inkább a becsületes munka megérdemelt jutalmát akarja. Az eredmény majdhogynem mindegy. Ugyanis, ha a társadalom kiveti magából azokat a köröket, akik ezzel a kezdeményezéssel előálltak, ha helyre lesz állítva a munka becsülete, a társadalom csak jól működhet.
Molnár István

Élő egyenes adás Nagy-Britanniából - (f)ordítsatok!

Üdvözletünk az olvasóknak!

Rendhagyó cikkünk a Daily Times hasábjairól származnak, eredeti angol szöveggel, bárminemű torzítást mellőzve! Olvassátok, vagyis inkább fordítsátok le magatoknak! (Azért egy fordítást adtunk a cikk végén.) Érdekes! Érdemes! Talán már értik a világnak azon a fertáján is, mi miért vagyunk oly intoleránsak a cigánycsürhékkel szemben!

Bulgarians and Romanians were last night preparing to travel to Britain as restrictions on working here are lifted tomorrow.
Almost all flights from Romania to England are full – even though one airline doubled the number to meet demand – with one-way tickets selling for up to £3,000 each.
And all tickets for seats on buses leaving the Bulgarian capital of Sofia until January 9 have been snapped up.
Wizz Air, the low cost airline that serves Eastern Europe, has doubled the number of flights it is offering. However, because of the demand, even these no-frills flights are being sold at around £300 each.
At the central bus station in Sofia, a large poster showing Big Ben, a London bus and traditional red phone box advertise the bus routes to a new life here.
The poster reads: ‘Regular routes to London, Germany, Spain, France, Luxembourg and Greece’ and offers a 5 per cent discount for booking online with agent, Balkan Horn.
All seats on two British Airways flights from Sofia to London Heathrow next Sunday and Monday – each carrying more than 152 passengers – have been sold.
When controls imposed in 2005 are lifted tomorrow, 29million from the two countries will gain the right to work in Britain.
While some of those coming here have expressed a desire to find ‘any job they can’, messages on internet forums show others making inquiries about benefits.
One user of a popular website wrote: ‘My husband and I want to have a child in the UK. We want to know what kind of benefits we can apply for. We are interested in receiving a council house.’
A mother described how she is hoping to move her family to the UK in the hope of claiming child tax credits – while a man spoke of his desire to be given a house.
A pregnant Romanian woman said: ‘I have read on this website I can get £190 a week from the British government from the 25th week of pregnancy. Could somebody help me with the documents?’
Others wrote of their hopes to give birth in a British hospital.
A pregnant woman wrote: ‘Can I give birth in the UK for free given that neither my husband nor I have the correct papers? Will we get British citizenship for our child?’
Aleksandra Dzhongova, who runs a legitimate employment agency in Sofia, said other firms had been set up with the specific intention of helping immigrants understand Britain’s welfare system, rather than filling job vacancies.
One firm offered to help its Romanian clients avoid paying fines issued by HM Revenue & Customs.
A source at a firm helping Romanians find work in Britain told the Mail: ‘There are already many using these social benefits without necessarily having an urgent need for them.
'I hope Romanians in the UK do not tell those from home that they are entitled to claim benefits because everyone will try to claim.
‘If you ask Romanians why are they claiming benefits they say, “If it is allowed by the law, then why not?” They have seen the Brits claiming and other nationalities too, so they want to join the queue.’
The Daily Mail asked Priority Point, which gives Romanian migrants advice on settling in the UK, whether they could help a Romanian woman with two children with no legal documents to claim benefits while looking for a job as a housekeeper. A member of staff said they could, for a free.
The employee said: ‘There is no problem. But first she will need to apply for a national insurance number and then she can apply to receive money for the kids.’
When asked if the company will fill out the paper work, the employee replied: ‘Yes, we will do. For the documents for claiming child benefits you’ll be charged £70.’
Travel agencies in Sofia as well as the Romanian capital of Bucharest reported huge demand for tickets. At the Central Bus Station in Sofia, travel agent Svetlanka Beaucheva said: ‘Everything is booked until Thursday, January 9. There are no seats left.’
Sixteen coaches carrying more than 50 passengers each will make the 1,500-mile journey by road to London from Sofia next month.
A manager at coach company Karats Eurolines said prices had gone up due to the high demand.
Another, at coach firm Balkan Horn, said: ‘It is very busy, many people want to travel to England, especially with the change in EU rules. But everything is booked up, it’s hard to get there.’
Ion Prioteasa, president of Dolj county in the south of Romania, claimed that the numbers travelling from there to the UK will double to 70,000 next year.
- Daily Times




Bolgárok és románok készülődtek tegnap éjjel a Nagy-Britanniába való utazásra, hiszen az ottani munkavállalással kapcsolatos tilalmak holnap feloldásra kerülnek.
Majdnem minden Angliába tartó repülőgépjárat betelt – annak ellenére, hogy egy légitársaság megkétszerezte a járatok számát a kereslet kielégítésére – „csak oda” jegyek eladásával, darabonként akár 3000 angol fontért.
Minden jegyet megvettek január 9-ig, a bolgár fővárost, Szófiát elhagyó buszokra. Az alacsony árú Wizz-Air, mely a Kelet-Európai országokat szolgálja ki, megduplázta járatainak számát. A kereslet miatt még ezek a fapados jegyek is körülbelül 300 angol fontért kelnek el.
A szófiai központi buszpályaudvaron egy hatalmas plakáton a Big Ben, egy londoni busz és egy hagyományos piros telefonfülke hirdeti a busz utakat egy új élethez.
A plakáton ez olvasható: „Rendszeres utak Londonba, Németországba, Spanyolországba, Franciaországba, Luxemburgba és Görögországba”; 5 százalékos kedvezményben részesül az, aki online foglal utazást a „Balkan Horn” ügynökségnél.
Minden jegy elkelt a British Airways két, Szófiából a londoni Heathrow repülőtérre tartó járatára (mindkét gép 152 utast szállít).
Holnap lesznek eltörölve a 2005-ben beiktatott szabályozások,ezáltal a két országból 29 millió ember nyeri el a jogot,hogy Nagy-Britanniában dolgozzon.
Mialatt az ide érkezők közül néhányan bármilyen munkát szívesen elvállalnának, addig mások az internetes fórumokon a járulékokról érdeklődnek.
Egy népszerű weboldal felhasználója ezt írta: „A férjem és én az Egyesült Királyságban szeretnénk gyereket vállalni. Szeretnénk tudni, hogy milyen járulékokra leszünk jogosultak. Érdekelne bennünket,hogy hogyan kaphatnánk egy önkormányzati lakást.”
Egy anya leírta, hogy szeretné, ha a családja az Egyesült Királyságba költözne különféle gyermekellátási segélyek reményében, míg egy férfi arról a vágyáról beszélt, hogy szeretne egy házat kapni.
Egy terhes román nő a következőt mondta: „Ezen a weboldalon azt olvastam, hogy 190 fontot kaphatok hetente a brit kormánytól a terhesség 25. hetétől. Valaki tudna nekem segíteni a papírokkal?”
Mások arról írtak, hogy brit kórházakban szeretnének szülni.
Egy terhes nő írta: „Szülhetek az Egyesült Királyságban ingyen annak ellenére, hogy se nekem, se a férjemnek nincsenek megfelelő papírjai? Megkapjuk az angol állampolgárságot a gyermekünkért?”
Aleksandra Dzhongova, aki egy legitim foglalkoztatási hivatalt működtet Szófiában, azt mondta, hogy vannak olyan cégek, melyeket azzal a különleges elgondolással alapítottak, hogy segítsenek a bevándorlóknak megérteni a brit jóléti rendszert, az üres állások betöltése helyett.
Egy cég a román ügyfeleinek azt kínálta, hogy segít elkerülni a HM Revenue & Customs által kiszabott büntetések kifizetését.
Egy cég – mely románoknak segít munkát találni Angliában – forrásai szerint: „Már sokan vannak, akik ezeket a szociális juttatásokat használják anélkül, hogy sürgős szükségük lenne rájuk.”
Remélem, hogy az Egyesült Királyságban élő románok nem mondják el az otthonról érkezőknek, hogy ők jogosultak juttatások igénylésére, mert így mindenki megpróbál majd igényelni.
„Ha megkérdezed a románokat, miért igényelnek juttatásokat, azt mondják, hogy ’engedélyezett a törvény által, akkor miért ne?’ Látják, hogy a britek és mások is igényelnek segélyeket, így ők is be akarnak állni a sorba!”
A Daily Mail megkérdezte a Priority Point nevű céget, mely a román kivándorlóknak ad tanácsot az angliai letelepedésben.Vajon tudnának-e segíteni egy kétgyermekes román nőnek a segélyek igénylésében, amíg házvezetőnői állást keres,mert nincsenek rendben a papírjai. A személyzet egyik tagja azt felelte, hogy igen, ráadásul ingyen!
Az alkalmazott azt mondta: „Semmi gond. Először egy nemzeti biztosítási számot kell igényelni, majd jelentkezhet a gyermekei után járó pénzért.”
Amikor megkérdezték, hogy a cég segít-e a papírmunkában, az alkalmazott így felelt: „Igen. A papírokért és a gyermekellátási juttatások igényléséért 70 angol fontot kell fizetni.”
Szófiai és bukaresti utazási ügynökségek hatalmas jegyvásárlási igényekről számoltak be. A szófiai központi buszpályaudvar utazási ügynöke, Svetlanka Beaucheva azt mondta: „Január 9-ig mindent előre lefoglaltak. Nem maradtak szabad helyek!”
Jövő hónapban 16, egyenként 50 utas szállítására alkalmas távolsági busz vág neki az 1500 mérföldes útnak Szófiából Londonba.
A Karats Eurolines (távolsági buszokat biztosító cég) igazgatója azt mondta, hogy az árak megnőttek a magas keresletnek köszönhetően. A Balkan Horn (szintén egy buszos cég) igazgatója azt mondta: „Nagy a forgalom.Rengeteg ember akar Angliába utazni, különösen az EU szabályainak változása miatt, de már mindent előre lefoglaltak.Nehéz oda jutni!”
A dél-romániai Dolj megye elnöke, Ion Prioteasa szerint a kivándorlók száma jövő évben megkétszereződhet 70000 főre.

Fordította:Molnár Szabolcs

Izrael nem tudja zsarolni Amerikát



OBAMA MEGTÖRT, DE NÁLUNK ELHALLGATJÁK
"Én inkább a béke és a diplomácia híve vagyok és ez az egyik oka annak, hogy üzenetet küldtem a kongresszusnak, hogy ne vezessünk be új szankciókat Irán ellen" - mondta Obama. Robert Gates (volt védelmi miniszter. A szerk.) is megismételte ezt, miszerint ellenzi a katonai támadást iráni nukleáris létesítmények ellen, mondván, hogy ez nem szüntetné meg az ország nukleáris programját. Irán már többször vehemensen óva intett a katonai offenzíva ellen, azt igérte, hogy egy ilyen támadásra a válasz Izrael szétzúzása lenne. Irán szerint az új amerikai szankciók végét jelentheti a genfi ​​nukleáris találkozó folytatása. (presstv, részlet) Kép: amerikai megszállók 2001-ben Szomáliában, ahol azóta is polgárháború van. Ezt az országot nem tudták Amerika-bérencé és támaszponttá tenni és ezért gengszterbandákat küldenek oda, hogy ne legyen nyugalom

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/izrael-nem-tudja-zsarolni-amerik%C3%A1t

'Idegenrendészeti eljárás' a zsidók halálba küldése

Októberben egy semmiből megjelent kormányrendelet rendelkezett a Veritas (latinul: Igazság) történelemkutató intézet felállításáról. A kormány az intézet felállításának szükségességét „a nemzeti összetartozás erősítésének”, „a magyar közjogi hagyományok méltó módon történő bemutatásának” szükségességével indokolta.
A Veritas Intézetre a költségvetésben 260 millió forintot különített el a kormány, ebből személyi juttatásokra 192,4 millió forint, dologi kiadásokra 12 millió forint jut 2014-ben.
A Veritas számára kijelölt korszak kutatására jelenleg is működnek jelentősebb kutatóintézetek, kutatócsoportok. Ilyen például a XX. Század Intézet, illetve a XXI. Század Intézet, amit a Terror Házát is felügyelő „Közép és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány” működtet. D KOS20140115025 Szakály Sándor történész a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatójaFotó: Koszticsák Szilárd
A Veritas 25 alkalmazottal februártól kezdi meg a működését, három kutatócsoportja az 1867 és 1990 közötti időszak történetével foglalkozik. Vezetője a hadtörténész Szakály Sándor az MTI-nek saját történelemszemléletéről mesélt, amely több meghatározó esemény értékelésében is abszolút szembemegy a történelemtudományos konszenzussal.
Szakály „kormányzati szándék”-nak nevezi ki a történelem olyan időszakaival való foglalkozást, amelyek „kevésbé kerültek eddig reflektorfénybe”. A történész szerint a Veritasnak „kicsit más szellemiséget kell képviselnie", mint a már meglévő történettudományi kutatóműhelyeknek. Idegenrendészeti eljárás
A „más szellemiség”-re Szakály felhozott konkrét történelmi témákat is:
Arról is beszélni kell, hogy a Magyarországról kialakított képpel ellentétben az itteni zsidóságot igazán attól kezdve érte jelentős veszteség, amikor a német haderő bevonult Magyarországra, s így az ország szuverenitása erősen korlátozottá vált 1944. március 19. után.
A Magyarországra menekült mintegy 20 ezer zsidó 1941-es Kamenyec-Podolszkba történt deportálása – a zsidókat rögtön lemészárolták a németek –, Szakály szerint
inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki. Amikor kiderült, hogy sokakat közülük meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra.
A visszatérés a kitoloncoltak tizedét érintette, a többiek meghaltak. Ráadásul a magyar hatóságokat senki nem kényszerítette a kitoloncolásra, és azt is nehéz elképzelni, hogy ne lettek volna legalább sejtéseik arról, hogy a német hadműveleti területre kipaterolt zsidóknak nem lesz jó sora. A humanitárius szempontból elfogadhatatlan tett „idegenrendészeti” rutinként való tárgyalása megdöbbentő.
Szakály az újvidéki vérengzés, valamint a keleti frontra a túléléshez elégtelen felszereléssel kiküldött zsidó munkaszolgálatosokat – róluk nem is olyan rég zajlott nálunk egy komoly vita – nem említi. Fehérterror és Don-kanyar
Szakály Sándor más kérdéseket is rövidre akar zárni, így például szerinte le kell számolni azzal a „pártállami időszakban sulykolt” nézettel,
miszerint a németek provokálták volna Magyarország hadba lépését 1941-ben Kassánál a szovjet felségjelzésű repülőgépekről ledobott bombákkal.
Kassa bombázása ma is a magyar történelem vitás kérdései közé tartozik, és hacsak Szakály nem fedezett fel új dokumentumokat az ügyben, kérdéses, ugyan mi alapján akar leszámolni a német bombázás elméletével.
A történész azt is cáfolná, hogy a II. világháborúban a Don-kanyarnál elpusztult 2. magyar hadsereget a vezetés „odadobta volna” az ellenségnek, illetve a Tanácsköztársaság utáni fehérterrort is más szemszögből láttatná, mivel
nem illik azt mondani, hogy nem volt valami, ami a fehérterrort kiváltotta.
Hasonlóképpen a Horthy-rendszer kommunistaüldözéseit is inkább annak tükrében akarja láttatni, hogy „a helyi kommunista párt a Kommunista Internacionálé szekciója volt", ami azt jelentette, hogy annak tagjait idegen hatalom számára kémkedő személyekként tartották nyilván, és a hatalom ennek megfelelően járt el velük szemben.
A Veritas az olyan baloldali mítoszok rombolásában is közreműködne, mint Ságvári Endréé, akiből a baloldal „Petőfi típusú héroszt faragott”, holott a történelmi tények azt mutatják, hogy a német megszállás után nem fejtett ki aktív ellenálló tevékenységet, és letartóztatásakor „a maga által kezdeményezett” tűzharcban esett el. A Ságvári-ügy felmelegítésével Szakály nyitott kapukat dönget, hiszen pár éve komoly és átfogó vita folyt a nyilasok ellen egyébként a harmincas években erőszakosan is fellépő szociáldemokratáról.
A Veritas elemezné a népbíróságok 1945 utáni tevékenységét is, ahol Szakály azt kifogásolja, hogy „ezek visszamenőleges hatállyal hozott jogszabályok alapján ítélkeztek”, amire azonban nem lett volna szükség, mivel a korabeli törvények alapján is felelősségre lehetett volna vonni a keretlegényeket.
A Veritas Intézet által felvetett kérdéseket hamarosan alaposabban is körül fogjuk járni.
Index

Gondolattal irányított okos-otthonokat jósol a Facebook játék

A napokban több hír is érkezett a Google háza tájáról. Az egyikből megtudtuk, hogy a cég 3,2 milliárd dollárt, vagyis közel 700 milliárd forintot fizetett egy olyan cégért, amelynek gyakorlatilag 2 terméke van: egy termosztát és egy füstjelző, amelyekkel azonban reményei szerint “betörhet” a lakásainkba, ráadásul maguktól tanuló okoskészülékeken keresztül. A másik hír szerint pedig a könnyek vércukorszintjét mérő okos kontaktlencsét fejleszt cukorbetegeknek.
További bizonyítékkén arra, hogy miért gondolja a Google és más hasonló cégek, hogy a jövő (és a jelen) megfigyelési és társadalomirányítási módszereit az emberek nagy része elfogadja majd, az idei CES látogatói egy érdekes játékban vettek részt, a világ legnagyobb technológiai cége, az IEEE által kifejlesztett „Mi jön most?” nevű Facebook játékon keresztül.
Melyik technológia lesz a következő? 1. Beszélő eszközök, 2. Panel nélküli eszközök, 3. Gondolattal irányított eszközök
A jövő itt van, és ahogy az alábbi sorokból látni fogjuk, a gondolattal irányított eszközök ennek szerves részét képezik.
A jövő trendjeinek megjósolására tervezett játékban résztvevők 42 százaléka nem elégedne meg egy automata „előrejelző otthonnal”, amelyben a tárgyakat igényeik szerint lehetne programozni. A játékosok ezen hányada inkább gondolattal irányítható eszközöket akar.
Dean Aslam, az IEEE (Villamos- és Elektronikus Mérnökök Intézete) tagja és a Michigani Állami Egyetem informatika professzora, a következőket mondta:
„Különböző hordható, nem tolakodó, agyhullám és izom érzékelőkkel felszerelt mikrorendszerek segítségével képesek leszünk bizonyos mintákat és gondolatok úgy beállítani, hogy azokkal bekapcsolhassunk dolgokat. A ventillátort, gépeket vagy a lámpákat például. Ha fázik az ember, nem kell mást tennie, mint kétszer kacsintani a bal szemével és máris feljebb állította a termosztátot. Ha valaki elalszik anélkül, hogy kikapcsolta volna a tévét vagy eloltotta volna a lámpát, nem kell aggódnia, mert amint érzékelik, hogy elaludt, a szenzorok automatikusan lekapcsolnak mindent.” (forrás)
Az eredmények láttán a játék fejlesztője arra a következtetésre jutott, hogy a jövő kütyüje TE magad vagy. Az IEEE úgy értelmezte az eredményeket, hogy az emberek nem állnak készen arra, hogy teljesen autonóm rendszerekre bízzák magukat, hanem inkább maguk irányítanák a körülöttük lévő tárgyakat. Például:
A résztvevők szerint egyetlen dolog van, ami jobb, mint egy alkalmazás, ami közli a kávéfőzőnkkel, hogy ideje megfőzni a reggeli kávét, mégpedig ha az agy közli ezt az információt a géppel. A résztvevők 42 százaléka úgy gondolta, hogy a jövő háztartásai gépei gondolattal irányíthatóak lesznek.
Bár első hallásra pozitív fejleménynek tűnhet, hogy az emberek nem akarják kiadni az irányítást a kezükből, az általános rövidlátás mégis elég aggasztó. Gondoljunk csak bele. Olyan mintha azt mondanánk, hogy azért mert én döntöm el, hogy milyen alkalmazásokat telepítek a telefonomra, akkor az az alkalmazás teljesen az én tulajdonom és pontosan úgy fog működni, ahogy azt én akarom, anélkül, hogy személyes adataimat összegyűjtené, rögzítené és általam ismeretlen célokra továbbítaná. Az elmúlt egy évben talán mindenki eleget hallott a megfigyelési botrányról ahhoz, hogy ezt a feltételezést további magyarázat nélkül naivnak mondhassuk.
Tehát ismerve, hogy milyen mértékben folyik az emberek személyes adatainak gyűjtése és rögzítése, tényleg közvetlen utat akarunk nyitni az agyunkba?!

A mobiltelefonokhoz hasonlóan az agy-gép interfészek is kétirányú utcának számítanak. Bár a játékban résztvevők úgy érezték, hogy különleges hatalmat kapnak, ha a gondolataikkal irányíthatnak eszközöket, ez nem egyéb, mint az agykontrol hagyományos értelmezésének a megfordítása és az elit által alkalmazott számos pszichológiai befolyásoló technikák egyike.
A jövő agykontrollja lemond a média és a politikai segítségével közvetetten végrehajtott tudatmódosításról, felhagy a tudatmódosító drogokkal és környezeti mérgekkel. A jövő agykontrollja pontosan olyan lesz, mint a fokozatosan kialakuló okos-otthonok és okosvárosok, amelyek végső célja az okostársadalom felépítése. Milyen ironikus elnevezés! Ez már a digitális elme közvetlen programozása lesz, az éppen kiépítés alatt álló kétirányú interfész-rendszeren keresztül.
Erről beszél a technokrata elit. Ezért a hihetetlen befektetések a két behemót, a Google és a Microsoft háza táján, a kiterjesztett valósághoz szükséges technológiák terén, ami nem mellesleg a másik legfontosabb trend az idei CES kiállításon. A gondolattal irányított számítógépek, tabletek, telefonok, videójátékok és egyebek már megérkeztek. Az elme és az érzékek módosítását célzó közvetlen kísérletek előkészítik az embereket az ilyen jellegű manipulációk elfogadására az élet más területein. Az adatok fogadása és továbbítása más értelmet nyer. Minden kétirányú tevékenységet rögzítenek majd a technológiai cégek, az adatokat pedig továbbítják az állami adatbázisokba.
Maga a Facebook is befektet a mesterséges intelligencián alapuló technológiákba és épp a napokban nevezte ki Yaan LeCun-t, a New Yorki Egyetem munkatársát, hogy a cég ilyen irányú erőfeszítéseit irányítsa.
A spekulációk szerint a Facebook erőfeszítéseinek célja a mesterséges intelligencia terén, hogy kihasználja a rendelkezésére álló hihetetlen mennyiségű fogyasztói adatot egy intelligens kereső és válaszoló szoftver kifejlesztésére, ami úgy beszél majd a felhasználókkal, mint a Star Trekből ismert számítógépek. (forrás)
Ahogy LeCun az alábbi bejátszásban (angol nyelven) elmagyarázza, amit ma a legtöbben egyszerű internetes tevékenységként látnak, már mesterséges intelligenciának nevezhető. Ilyenek az online keresések, a piacterek személyre szabott termékjavaslatai, vagy a Google által megjelenített hirdetések. De ezeknek a viselkedéseknek az előrejelzése, hogy a Star Treknél maradjunk, a végső frontvonal.
Elsőként és elsősorban természetesen az újítás trendi és kényelmi előnyeit adják el az embereknek, az egészségügyi és biztonsági felhasználási lehetőségekkel megspékelve. (Az alábbi linken 8 olyan gondolattal irányított technológiáról olvashatunk, ami már ma is létezik: link.)
A gondolattal irányított drónok, robotok, gördeszkák, számítógépek, sőt emberek már itt vannak.
Látva, hogy milyen ütemben fejlődik a „dolgok Internete” és, hogy milyen erős a vágy az emberi agy és a számítógépmátrix összekötésére, nem lehet messze az a nap, amikor elkezdenek az agy tartalmának feltöltésével kísérletezni.
Tudva, hogy ezeket az alacsonyabb rendű rendszereket mennyi féle módon képesek megfigyelni és feltörni, vajon az agy mentes lenne ettől, illetve a külső módosítás lehetőségétől? Tényleg erre szavazunk?

Forrás: Activist Post

http://idokjelei.hu/2014/01/gondolattal-iranyitott-okos-otthonokat-josol-a-facebook-jatek/

Hős születik? – Már 10 milliót ér a feje, nyomában egy egész hadsereg



140113_lehelbank_05

- A kifosztott devizahitelesek között keresi a bankrobbantót a rendőrség -

Jól írtuk két nappal ezelőtt: Nem igazán állja meg a helyét, a “hülye rabló verzió”, – a bankrobbantás ügyében. Ki képes csak úgy felrobbantani egy egész bankot, hogy hozzájusson némi pénzhez az automatából. – Az, aki ezt akarta beadni az embereknek, – maga sem hitt ebben igazán.
A rendőrség meg pláne nem, hiába kommunikálta a média felé a sikertelen bankrablás verzióját, – már bizony elkezdték a nyomozást a devizahitelesek után. Azon megfontolásból; nem kizárt, hogy valaki közülük állt bosszút a hétfő hajnali robbantással, – a CIB, vagy a Budapest Bankon, a XIII. kerületi Lehel úton.
A fizetésképtelennek bizonyult devizások adatait bekérte tehát a rendőrség. Beidézik és kikérdezik azokat a devizahiteleseket, akik az elmúlt időszakban váltak fizetésképtelenné, vagy mostanában került behajtási szakaszba az ügyük.
Olyan esetekről is bekérték a rendőrök az adatokat, amikor a bankfiókokban vita, vagy esetleg szélsőséges, agresszív cselekedet történt. Vagyis amikor egy devizahiletes felháborodott azon, hogy milyen pofátlanul és előre megfontolt szándékkal fosztotta ki őt a bank.
Tehát a rendőrség szerint sem kizárt már az, hogy egy feldühödött devizahiteles állt bosszút a pénzintézeteken hétfő hajnalban. Bár a rablós verziót lebegtetik még egy kicsit, hátha nem találják meg a devizás robbantót.
Hiszen a CIB bank pénzkiadó automatájának páncélozott pénzkazettája is megsérült, ezért a rendőrség szerint mégsem zárható ki, hogy valójában a tettes csak ki akarta fosztani az ATM-et.
Ennek azonban merőben ellentmond, hogy a motorkerékpárral érkező elkövető meg sem győződött arról, hogy a robbanás után mi történt a pénzzel.
Őt keresik _Térfigyelő kamera felvétele a robbantóról
Őt keresik – Térfigyelő kamera felvétele a robbantóról.
Egyszóval a rendőrség gőzerővel keres és nyomoz az új népi igazságtételt osztó robbantó után, akinek a fejére már 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki Magyarország rendőrfőkapitánya. A Nemzeti Nyomozó Iroda nem akármilyen nyomozócsoportot állított fel; 135-en nyomoznak a motoros után, akiről feltételezik a robbantás elkövetését. De lehetséges, hogy az országos főkapitány még ezt a létszámot is bővíteni fogja, s így már egy egész hadsereg ered a nyomába.
A nyomozás a rendőrség tájékoztatása szerint, – a teljes szakértői vizsgálatok, bizonyítás tekintetében, – elsődleges prioritást élvez.
Nagyon úgy néz ki, hogy valakiből éppen most válik népi hős. Ha elkapják, akkor pedig a rendőrség mártírt is csinál belőle. Egy élő legenda lesz.
Azt regéli majd róla a szegény nép: “Ő volt az első ember, aki legyőzött egy bankot.”
SzRTI

Fogyasztóvédelem – Százmilliós új piacot jelent a szakreferensek képzése

A kormányoldal több százmillió forintos új piacot teremtett a fogyasztóvédelmi törvény decemberben elfogadott módosításával, az így létrehozott üzletből pedig most a Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas néhány fővárosi vezetője is készül profitálni.

                                                                Ott tanyáznak, ahol nincsenek is… A jogszabályváltozás értelmében a kiskereskedelemmel, szolgáltatások nyújtásával foglalkozó nagyobb vállalkozásoknak, közszolgáltatóknak ezentúl megyénként egy fogyasztóvédelmi szakreferenst kell alkalmazniuk, munkájuk a területet érintő feladatok összefogása, koordinálása. Az érintett több ezer társaság két dolgot tehet: olyan személyt alkalmaz, aki rendelkezik szakirányú fogyasztóvédelmi képzettséggel, vagy dolgozóját beíratja egy százórás képzésre.
Mivel fogyasztóvédelmi szakreferensből nincs annyi, amennyire a vállalkozásoknak szükségük lesz, marad az utóbbi lehetőség, vagyis a képzés – jó pénzért. Piaci becslések szerint egy személy felkészítése 200–400 ezer forintba kerül, és várhatóan több ezer fogyasztóvédelmi referenst kell kiképezni július végéig. A törvény szerint már januártól kötelező a szakemberek alkalmazása, ám a hatóságok csak július végétől ellenőrzik, hogy a munkatársak rendelkeznek-e megfelelő képzettséggel.
Az új piac a jókora egyszeri bevétel mellett állandó megbízásokat is jelent. A kiskereskedelemben és a szolgáltatóiparban nagy a fluktuáció, így a következő évekre is jelentős, legkevesebb évi tízmilliós megrendeléshez juthatnak a referensképzéssel foglalkozó vállalkozások. A képzést a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) felügyeli, a hatóság engedélyezi, kik képezhetnek referenseket. Eddig ugyan egy képző sem adott be kérelmet, ám – piaci forrásaink szerint – ez azzal magyarázható, hogy a jogszabály is nagyon friss, a képzéssel foglalkozó cégek pedig most állítják össze a fogyasztóvédelmi referensi képzés anyagát. A tananyag kialakítása mellett gondot okoz a megfelelő oktatógárda kiállítása is, mert viszonylag kevés az elérhető képzett fogyasztóvédelmi szakember.
Az új piaci lehetőségre gyorsan rámozdult a Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ (FRKK) Kft., amely információnk szerint a napokban több nagyobb kereskedőláncot is megkeresett azzal, hogy fogyasztóvédelmi referenseket közvetítene ki a cégek számára, illetve vállalta ilyen szakemberek képzését. Cégbírósági bejegyzések szerint az FRKK alapító okirata két nappal a fogyasztóvédelmi törvény módosításának zárószavazása előtt, december 16-án született, magát az ötmillió forint törzstőkével létrehozott céget pedig a jogszabály zárószavazásának napján jegyezték be.
Érdekes, hogy az FRKK a nagy kereskedelmi cégek minőségbiztosítási vezetőinek címzett leveleiben címeként az NFH József körúti címét adta meg. A levélben feltüntetett telefonszámon hívásunkra egy fiatalember jelentkezett be, aki nem volt hajlandó elárulni a nevét, azt azonban elismerte, hogy az NFH épületében béreltek irodát a Magyar Államkincstártól. Érdeklődésünkre az NFH-nál azt mondták, hogy nem ismernek ilyen szervezetet, s korábban sem biztosítottak – sem bérleti, sem más jogviszony alapján – helyiséget más civil szervezetnek, illetve „a félreértésre okot adó címmegjelölés korrigálása érdekében a szükséges intézkedéseket megtették”.
Bár a vonal túloldalán lévő fiatalember többszöri érdeklődésünkre sem árulta el a nevét, másoknak e vonal végén Asztalos Dávidként mutatkozott be. Asztalos Dávid neve ismeretlen a fogyasztóvédelem területén, a kormányoldalon azonban korántsem az. A XVII. kerületi Fidelitas elnökét hívják így, aki Németh Szilárd mellett a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának szakembere. A cég internetes honlapja szerint az FRKK ügyintézője egy bizonyos Barkó Ivett – így hívják a XVII. kerületi Fidelitas alelnökét. A cég honlapját is Barkó Ivett regisztrálta – szintén egy nappal a fogyasztóvédelmi törvény zárószavazása előtt.
A FRKK ügyvezetője és tulajdonosa egy bizonyos Asztalosné Miklós Julianna, aki eddig inkább a szállítmányozási piacon volt ismert, egy XVII. kerületi logisztikai vállalkozás, a Super-Five Kft. résztulajdonosa. A képzőcég elektronikus elérhetőségként a mr.davidasztalos@ gmail.com címet adta meg a Cégbíróságnak.
Kérdéseinkkel megkerestük a vállalkozást, illetve képviselőit, ám lapzártánkig nem reagáltak.
A rezsibiztos szerint fontos a referens

Amíg 2013 a rezsicsökkentés éve volt, addig 2014-ben működni kezd a megerősített fogyasztóvédelmi rendszer – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd. A Fidesz parlamenti képviselője, rezsibiztosa kifejtette: a fogyasztóvédelem hatékonyabbá tételét szolgálja egyebek mellett a bírság felső határának 100 millióról 500 millió forintra emelése, a közszolgáltatóknál az egységes számlakép előírása, a negyedéves mérőleolvasás lehetőségének megteremtése, a fogyasztók jogainak megsértése esetén járó tízezer forintos kötbér, továbbá a fogyasztói csoportok létrehozásának a megtiltása. Emellett húsz kormányhivatalban megszervezték a fogyasztóvédelmi rezsipontokat, és ugyanilyen fontos az is, hogy a nagyvállalatoknál, valamint a közműszolgáltatóknál kötelező – megfelelő képesítéssel rendelkező – fogyasztóvédelmi referenst alkalmazni.
(NOL)

Bal-Rad komm : Valljuk be őszintén, hogy a döbrögista ötletgyár ismét remekelt! Úgy finanszirozzák a következő rablógenerációt, (Fidelitas) hogy azt nem a költségvetési forrásokbó markolják ki, hanem a “piaccal” fizettetik meg. (Végső soron velünk.)
Mert a “rezsivédelmi” Főparancsnok szerint “…fontos az is, hogy a nagyvállalatoknál, valamint a közműszolgáltatóknál kötelező – megfelelő képesítéssel rendelkező – fogyasztóvédelmi referenst alkalmazni.”

Akik kiképzésére CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAg a narancspalánták alkalmasak. Talán akkor sem tévedünk nagyot, ha úgy gondoljuk, hogy ezek a kiválóan kiképzett és felkészitett “fogyasztóvédelmi referensek” is a döbrögista ifjúsöpredék táborából kerülnek majd ki! Természetesen nem közmunkabérért!
Az előkészületek időbeni egybeesése pedig csakis és kizárólag a véletlen műve volt.
Hát igy rág és szaporodik a féreg!

Elhunyt Onoda Hiroo – „az utolsó szamuráj”

Onoda Hiroo 91 éves korában, 2014. január 16-án hunyt el, az a japán katona, aki a II. világháború befejezése után közel 30 évig folytatott gerillaharcot a Fülöp-szigeteki dzsungelekben, mert nem hitte el, hogy vége van a harcnak.
Onoda 1922. március 19. én született Kainan városában. A Japán Császári katonai iskola hallgatójaként mindent megtanult a gerillataktikákról és a hírszerzés fontosságáról a háborúban.
1944-ben helyezték a Fülöp-szigetekre 250 katonájával. A harcokban azonban nagy részük odaveszett, míg ők csupán kis veszteségeket okoztak az amerikaiaknak. Mivel embereivel nem értesültek hazájukat ért atomtámadásról és az azt követő kapitulációról, folytatták a harcot.
Az amerikai légierő hamarosan röplapokat dobott le, és ezt követte egy japán tiszt felhívása megafonon keresztül, amelynek hatására a 40 fős egység többsége letette a fegyvert. 1946 áprilisában már csupán Onoda és három embere folytatta tovább a rejtőzködést. Onoda úgy érvelt, hogy a röplapok, és a háború végéről szóló hírek csupán az ellenség megtévesztései, amik arra irányulnak, hogy akkor árulja el hazáját, amikor annak legnagyobb szüksége van rá.
1974. február 20-án talált rá egy Szuzuki Norio nevű egyetemista, aki az ő felkutatására indult, és igen hamar összebarátkoztak. Onoda azonban kijelentette, hogy nem hajlandó addig letenni a fegyvert, amíg erre parancsot nem kap egyik felettesétől. Így hát régi felettese a szigetre utazott és parancsára Hiroo 1974. március 9-én letette a fegyvert.
Onoda tetszését nem igazán nyerte el az új Japán. Túl korruptnak és fegyelmezetlennek, valamint amerikai irányítás alatt állónak tartotta, így 1975 áprilisában Brazíliába költözött. 1976-ban megházasodott, és a brazíliai japán közösség meghatározó tagjává vált. Miután olvasott arról, hogy 1980-ban egy japán tinédzser megölte a szüleit, 1984-ben visszatért Japánba, és oktató táborokat hozott létre az ország különböző pontjain a japán fiataloknak.

Nyugodjék békében!
Felhasznált forrás: wikipedia

Mesterséges édesítőszer: korunk legkomolyabb új betegségokozója


A mesterséges édesítőszer-betegség ma mindenhol felüti fejét és végigsöpör a világon, Magyarországon is több tízezer fogyasztót érintve. A nyugati – nyugodtan placebónak is tekinthető - orvostudomány nem nevezi nevén, hogy mi is ez valójában, az orvosok pedig jól felfogott érdekből méregdrága gyógyszereket írnak fel rá. Valljuk be, a világmédia szemét, szemérmetlen reklámáradata meg kiemelt stratégiai partner ebben a kórságban. Tüneteit nevezzük nemes egyszerűséggel visszatérő fejfájásnak, elviselhetetlen migrénnek, depressziónak, szorongásnak, izomfájdalomnak, ízületi gyulladás fellángolásának, fülzúgás vagy fülcsengésnek, krónikus fáradtságnak, fibromyalgiának, irritábilis bél szindrómának (IBS), Crohn-betegségnek, gyulladásos-, sőt savas refluxnak, de ne hívják szintetikus édesítőszer okozta betegségnek, mert a beteg még leállhat a fogyasztásával és akkor nincs több felírt gyógyszer és orvosi vizit és profit és profit és...
A tünetek egyik napról a másikra változhatnak, attól függően, hogy mennyi és milyen típusú édesítőszert fogyasztott az illető. Egyes kombinációk különösen mérgezőek lehetnek. A fogyasztók tünetei gyomorrontástól, migrénes fejfájástól a hányáson át látási zavarokig, a központi idegrendszeri rendellenességektől görcsökig és ideges rángatózástól kóros reflexekig terjedhetnek. Az egész akkor kezdődött, amikor korábbi amerikai színész, Ronald Reagan hivatalba lépett, 1980-ban. Azonnal kirúgta az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszeripar vezetőjét és Dr. Arthur Hull Hayes Jr-t vette fel, aki engedélyezte az aszpartámot. Ez az évtized volt a diéta őrület korszaka és ennek „vezéralakja”, ha úgy tetszik guruja – Rumsfeld - egy vagyont keresett a mesterséges édesítőszer-üzlettel, amelyet már évtizedekkel azelőtt betiltottak laboratóriumi vizsgálati eredmények alapján, amelyek egyértelműen kimutatták karcinogén mivoltát. Ugyanez a korrupt jóváhagyási eljárás engedélyezte 1991-ben a szukralóz bevezetését, majd 2003-ban a szorbitét. Ahogy a történelem mutatja, amit Amerikában engedélyeznek, az Magyarországon is zöld utat kap. Az amerikai kormány nemcsak háborús káoszt terjeszt szerte a világon, hanem betegségeket is. Az élelmiszerek vegyi adalékai kémiailag állandóan megbetegítenek bennünket és megváltoztathatják testkémiánkat. Ez nem lehetséges, mondanák sokan. Csakúgy, mint ahogy az amerikai kormány állt a szeptember 11-es World Trade Centerben történtek (9/11) mögött, meggyilkolva saját állampolgárait majd ezt követően több millió iraki anyát, apát és gyermeket. Manapság, mint saját szemünkkel láthattuk a napvilágra került videókat ez is lehetséges – ezek kortárstörténések. Az Öböl-háború-szindrómát elsősorban szintetikus édesítőszer okozta (hiszen a katona kénytelen felszerelésének súlycsökkentése céljából a legkönnyebb-, legkisebb kiszerelésű „tápanyagot” szükségleteinek és az eltöltendő idő függvényében magával vinni). Nem véletlen, hogy fibromyalgia sújtotta az amerikai csapatokat az Öböl-háború idején. Tanulmányok kimutatták, hogy „diétás” (hadtáp) italokat fogyasztani 46 °C-os hőségben súlyos egészségügyi következményekkel jár. Ugyanis ezek az anyagok a hőség hatására megváltoztatják szerkezetüket és bomlásuk következtében mérgező anyagokat termelnek magukból. Ezt ügyesen az “Öböl-háború-szindróma” gyűjtőfogalom alá söpörték, de a kimutatások és tünet együttesek alapján ugyanazokkal a problémákkal küzdenek a csapatok Irakban és Afganisztánban is. Önmagukkal is háborút viselnek. Ugyancsak nem véletlen, hogy 5-ből 4 esetben a fibromyalgia nőket érint, akik gyakrabban fogyasztanak diétás italokat és élelmiszereket, mint a férfiak. Szinte minden rágógumi és leheletfrissítő tele van mesterséges édesítőszerekkel. A népszerű mondás, hogy “nincs elég mesterséges édesítőszer a termékekben ahhoz, hogy az egészségügyi problémákat okozzon” – ez egy nagy hazugság. Különösen most, hogy 2012-től az összes élelmiszer, ital, rágógumi és cukorka több mint 25%-ban vannak szintetikus édesítőszerek. A sok hatás összeadódik (a szervezet képtelen kiüríteni illetve méregteleníteni önmagát, hiszen ezen anyagok nagy része megragad a sejtekben, másrészt meg a napi rendszeres mennyiségi bevitel egyszerűen feldolgozhatatlan, ezért inkább felhalmozódik a szervezetben) és tulajdonképp kevés is, ill. szinte semmilyen szabályozás alá nem esnek ezek a vegyi anyagok az élelmiszerekben. Köszönhetően a fent említett lobbi-tevékenységek áldásos tematikájának, de hát nem is kell az új birodalomban csak félmilliárd ember összesen a Földre, úgyhogy ebben a szellemben végül is had hulljon a férgese. Nem igaz? Nincs olyan vényköteles gyógyszer, amely gyógyítaná, gyógyíthatná ezeket a problémákat, amelyek a mesterséges édesítőszerek hatásait ellensúlyoznák. Tény, hogy az eddig dokumentált fibromyalgia eseteknek több mint 70 százaléka, - például a krónikus depresszió vagy a savas reflux - az elfogyasztott vegyi anyagok számlájára írandó. A rák a távoli, hosszú távú fogyasztás után jelentkező komoly következmény, talán ez könnyen be is látható. A receptre kapható „gyógyszerek” amelyeket ezen “krónikus betegség”-ekre kap a páciens, annyi mellékhatással rendelkeznek és az édesítőszerekkel kombinálva még azokkal gyakran reakcióba is lépnek, ami még súlyosbítja a már így is kialakult helyzetet.
A jó hír az, hogy mégiscsak van rá gyógymód! Mi ezt kínáljuk - vagy orvosiasan szólva javalljuk - neked, ha kiértékelted és járható a számodra is, akkor fogadd meg és tégy belátásod szerint. Tehát a mesterséges édesítőszer kór kezelése teljesen ingyenes és nem jár orvoshoz járással, egészségügyi biztosítással, mellékhatásokkal.
A gyógymód a következő, figyelj:
* El kell dobnunk a cukormentes rágógumit és cukorkát,
* A kukába az összes édesítőszeres, “light” étellel és itallal,
* El kell olvasni a címkéket minden ételen és italon, hogy ki tudjuk szűrni az összes mesterséges édesítőszert a termékekben, köztük az aszpartámot, szukralózt, szorbitot, aceszulfám-K, aszparaginsav, és a szacharin tartalmat.
Van annyi nyavalya így is a világban. Ne mérgezd és betegítsd meg magad feleslegesen! Élj a természettel harmóniában, úgy nagy baj nem érhet!

Dr. Madarasi Pál
Hernád Völgye Háztáji Közösség

A nyugat meghal, feltámad az orosz birodalom

Ukrán kormányközeli források által kiszivárogtatott információk szerint legkésőbb február 7-ig elkészül annak a szerződésnek a végleges változata, melyet a kormány az Eurázsiai Gazdasági Bizottsággal fog aláírni és Ukrajna vámuniós csatlakozását rögzíti.
Szimbolikus dátum ez a február 7. - 2014. február 7.-én lesz egyéves évfordulója annak, hogy Belorussziában az állami archívumból nyoma veszett a Szovjetunió felbomlását kinyilvánító, a XX. század talán legféltveőrzöttebb történelmi dokumentumának.

1991. december 8.-án Borisz Jelcin orosz elnök és Sztanyiszlav Suskevics, a Belarusz Köztársaság Legfelsőbb Tanácsának elnöke aláírja a Szovjetunió felbomlását hivatalosan is kinyilvánító történelmi dokumentumot...
Most, hogy a dokumentumok eltűntek, - a Szovjetunió nemlétezését semmilyen hivatalos dokumentum nem igazolja. Ennek egyéves évfordulójára készül el az ukrán vámuniós szerződés, valamint ezen a napon kezdődik a Szocsiban megrendezett téli olimpia, ami a fentiek miatt valójában az Orosz Birodalom újjászületésének ünnepe!
http://www.hidfo.net/2014/01/17/nyugat-meghal-feltamad-az-orosz-birodalom








EZ A HARC LESZ A VÉGSŐ.....ELVTÁRSAK!
Gondolkodni Nagy Gond, de ajánlatos és hasznos a következtetés. Putyin elnök nem hülye, mindig a dolgok EGÉSZÉT nézi. Putyin "őrzi" Snowdent és ha bármilyen adatra szüksége van, azt megkapja tőle. (Érdekes, hogy Snowden nehéz falat lett több ország számára is. Hazájába nem óhajt visszamenni, mert bosszút állnának rajta. A német parlament ki akarta hallgatni, de ebből még nem lett semmi. Ma este Obama csak újabb ködösítő beszédet tartott a kém-ügyről, de a németek és pár EU-s ország továbbra is mogorván követelik az ügy tisztázását Obamától. El lehet képzelni, hogy a NATO-ra ez milyen hatással lehet...A szerk.) Putyin eddigi szokásait megfigyelve látható, mindig azt az országot célozta meg "tárgyalgatás” végett, ahonnan adatkiszivárogtatás történt Snowden által. Putyin fütyül a hitvány üzletre, amit a médiában mutogatnak. Putyin olyat tud a magyarországi zsidó politikusokról, amit kihasznál ellenük és megpróbálja zsarolni őket. Főleg most, a választások előtt kirukkolhatna a kellemetlen igazsággal, s csak egy nagyon szűk kaput nyít, hogy mit kell csinálniuk, hogy egyáltalán életben maradhassanak. Teljesen világos, hogy mi az a szűk lehetőség, amit egyedül tehetnek: az USA-nak IzRáheltől el kell válni radikálisan és nyíltan, s az oroszok fütyülésére kell táncolniuk. Ha esetleg a lúdtalpasok abbahagynák ezt a "táncot" azonnal végük van. Nézzük meg Putyin eddigi sikereit a cionista-imperialista pokolfajzatok ellen:
Az oroszok egységben vannak a következő államokkal:Kínával, a Dél-Amerika-i államokkal, Iránnal, Észak-Koreával, stb. (Csupa kényes és fontos ország, ami borzolja Amerika idegeit. A szerk.) Amerika tudja, hogy minden szempontból vége van, épp ezért közölte Obama, hogy az amerikai zsidó banda azt üzente az izráheli zsidó bandának, hogy kuss legyen, de végleg. A pokolfajzatoknak a pokolban a helyük. Ez a végidejük, amikor kapkodnak a megmenekülésükért, de ez az utolsó harcuk már teljes reménytelenségben fog majd lezajlani.
"Mentetek elfoglalni mindenhol az első helyeket, de én az utolsó helyre kényszerítelek bennetek,
a nemzet fiai előtt foglak megszégyeníteni titeket!" - mondá Jézus a pokolfajzatoknak.(tudósítónktól)
A szerkesztő megjegyzése: Nagyjából 3 éve új időszámítás van Amerika és Izrael kapcsolatában. Ez a mindjobban erősödő törésvonal az Arab Tavasz óta kezdődött és a 2008-as gázai népirtás után. Hatalmas pofon volt Izrael számára, amikor rakétákat kaptak a palesztínoktól és a híres védelmük sok rakétét le se tudott szedni, tehát a „vaskupola” méregdrága rakétarendszerük semmit sem ér. Ez nagy égés volt nekik. Utána sorozatban kapták a pofonokat, amikor az amerikai diplomaták helyretették Izraelben Nyahu vezetését, hogy mi az új ábra. Magyarul: semmi pénzt nem kapnak és ne is kérjenek. Utána jött az, hogy Nyahut nem is fogadta Amerikában Obama. Az idei évben sem javult meg ez a fagyos és reménytelen viszony. Ebbe a képbe tartozik az is amitől Izraelben megőrülnek, hogy nem lesz Irán ellen háború, sőt nemzetközi tárgyalás oldotta fel a szankciókat ellenük. Mindenki tudja, hogy Izraelnek csak egyetlen „támasza” van, Amerika, amellyel végzetesen megromlott a viszonyuk, de ennél is nagyobb pánikot okoz számukra az, hogy Amerika is nagyon beteg...Kína tartja lélegeztető gépen a Nagy Testvért. Ezek csak nagy vonalakban jelzik a furcsa páros siralmas helyzetét. Az biztos, hogy az idei év második felében már könnyebb lesz mérleget vonni USRAEL szánalmas viszonyáról. Kép: pressTV, Putyin az iráni elnökkel

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/s%C3%A1t%C3%A1nfajzatok-kil%C3%A1t%C3%A1sai-0


„Rendkívüli válság” szükséges az „Új Világrend” fenntartásához, írja az elit




Az Atlanti Tanács Globális Állampolgár Díjának átadása, 2013, New York City

A Washingtoni központú prominens stratégiakutató szervezetnek, az Atlanti Tanácsnak írva, Harlan K. Ullman arra figyelmeztet, hogy egy „rendkívüli válságra” van szükség az „Új Világrend” fenntartásához, aminek kisiklatását a rendszeren kívüli tényezők, mint például Edward Snowden veszélyeztetik.
Az Atlanti Tanács egy igen befolyásos szervezet, amit szoros szálak fűznek a világ számos vezetőjéhez. Jelenleg Brent Scowcroft tábornok, az Egyesült Államok George H.W. Bush elnöksége alatti nemzetbiztonsági főtanácsosa vezeti, aki Barack Obama tanácsadója is volt már.
Harlan K. Ullman a „shock and awe” (sokk és megfélemlítés) elmélet kidolgozója, jelenleg a különböző államfőknek tanácsadói szolgálatot biztosító Killowen Csoport elnöke.
A „Terror elleni háború nem az egyetlen veszély” című cikkében Ullman azt fejtegeti, hogy a világban folyó „tektonikus változások átformálják a nemzetközi geostratégiai rendszert”, arra a következtetésre jutva, hogy nem a Kínához hasonló katonai nagyhatalmak, hanem a rendszeren kívüli szereplők, mint Edward Snowden, Bradlay Manning és anonim hekkerek jelentik a legnagyobb veszélyt a „365 éves vesztfáliai rendszer számára”, mert arra bátorítják az embereket, hogy vegyék kezükbe sorsuk irányítását és szüntessék meg az állami kontrollt.
„Nagyon kevesen figyeltek fel erre és még kevesebben tettek valamit az ügyben,” jegyzi meg Ullman, azon keseregve, hogy az „információs forradalom és a valósidejű globális kommunikáció” letéríti a George H.W. Bush által már több mint két évtizede beharangozott „új világrendet” a vágányról.
„Egy rendkívüli válság nélkül nem sok esély van arra, hogy a megbukott vagy omladozó kormányzás által okozott károk visszafordíthatók vagy korlátozhatók legyenek,” írja Ullman, arra célozva, hogy egy másik szeptember 11 jellegű kataklizma lehetővé tenné az állam számára, hogy megerősítse dominanciáját, miközben a „rendszeren kívüli új szereplők jelentette veszélyeket is izolálhatnák, csökkenthetnék és kiküszöbölhetnék”.
Ullman tehát arra a következtetésre jutott, hogy az államon kívüli szereplők és egyéni hatalommal rendelkező személyek elmozdítása szükségszerű az új világrend megmentése érdekében. Az anyag tartalmából úgy tűnik, hogy az Atlanti Tanács definíciója szerint az „új világrend” egy globális technokrácia, amit a nagytestvéri kormány és a nagyvállalatok fúziója vezet, és amely alatt az állampolgárok egyéniségét a transzhumanista szingularitás veszi át.
Ullman retorikája némiképp hasonlít a Trilaterális Bizottság társalapító és rendszeres Bilderberg résztvevő Zbigniew Brzezinski által kifejtettekhez, aki 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa egyik gyűlésén elmondta, hogy a „globális politikai ébredés” és az elit tagjai közötti csatározások hátráltathatják a világkormány felemelkedésére irányuló törekvéseket.
A „rendkívüli válság” előidézésére tett burkolt felszólítás pedig kísértetiesen emlékeztet az Új Amerikai Évszázad Projekt 1997-es kijelentéséhez, amiben afelett siránkoznak, hogy „egy katalizátorként ható súlyos esemény, mint egy új Pearl Harbor hiányában” az amerikai militarizmus kiterjesztése lehetetlen.
2012-ben pedig Patrick Clawson, a befolyásos, Izrael párti Washingtoni Közel-Keleti Politika Intézet (WINEP) tagja vetette fel, hogy az Egyesült Államoknak egy megrendezett provokációra van szüksége az Irán elleni háború elindításához.
Vajon Ullman aggodalma arra enged következtetni, hogy az elit tart az Internet segítségével egyre gyorsabban folyó „globális politikai ébredéstől”?
Időkjelei : A Bibliából tudjuk, hogy az Antikrisztust szinte „az egész világ” követni fogja. A dolgok jelen állása szerint azonban egyre több ember látja meg a világ irányításában rejlő problémákat, így valószínűleg szükség lesz egy megrendezett akcióra a felemelkedő új világrend ellen, amolyan irányított rendszerváltásként, hogy az „Új Világrendet” egy még újabb győzhesse le, ezúttal az Antikrisztus vezetése alatt. Így azok a „felébredtek”, akik csupán egy politikai szervezkedést látnak az elit törekvéseiben, teljes vállszélességgel a „megmentő” erő mellé állhassanak majd.
„Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.” 2. János 1:7
Forrás: Infowars.com

A világot újra kell indítani, mondja a Világgazdasági Fórum alapítója

Itt az idő megnyomni a világ „reset” gombját, mondta szerdán a Világgazdasági Fórum alapítója a médiának, a néhány napon belül kezdődő davosi fórum előtt.
„A világ összetett, gyorsan mozog, és minden mindennel összefügg, mi pedig itt Davosban tükröt próbálunk állítani elé, hogy olyannak lássuk, amilyen valójában. Ez az összejövetel nem csupán egy kérdéssel foglalkozik. Ez egy olyan találkozó, ami világunk összetettségére koncentrál,” mondta Klaus Schwab, a WEF alapítója és ügyvezető elnöke.
A sajtótájékoztató célja leginkább a globális politikai és üzleti elit közelgő éves összeruccanásának és céljaiknak népszerűsítése volt. Legfontosabb kimondott célja pedig nem kevesebb, mint a világra 2014-ben váró kihívások leküzdése.
Schwab a következőket mondta még a szerdai eseményen:
Meg kell nyomnunk a reset gombot. A világ még mindig le van ragadva a válságkezelés üzemmódnál. Sokkal konstruktívabb módon és stratégiai szempontból kell vizsgálnunk a jövőnket. Erről szól Davos.” Hozzátette még, hogy Davos azért is különleges, mert „nincs még egy hely a világon, ahol a globális jövő ennyi érintettje lenne jelen egyszerre, akik teljes egységben küzdenek a világ állapotának javításán.”
Schwab azt mondta, hogy válság nehéz éveit követően a bizalom kezd visszaszivárogni a globális gazdaságba, azonban sok ország számára még mindig olyan, „mintha egy hátizsákkal a vállukon futnának.”
Több mint 2500 meghívott érkezik majd a svájci hegyekben fekvő városkába, akik között számos országvezető és neves üzletember is lesz. Az idei összejövetel hivatalos mottója: „A világ átformálása: következmények a társadalom, a politika és az üzleti élet számára.”
A fórumon többek között az alábbi politikai vezetők is beszélnek majd:
Tony Abbot, Ausztrália miniszterelnöke,
Shinzo Abe, Japán miniszterelnöke,
David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke,
Enrico Letta, Olaszország miniszterelnöke,
Enrique Peña Nieto, Mexikó elnöke,
Park Geun-Hye, a Koreai Köztársaság elnöke,
Dilma Rousseff, Brazília elnöke.
Időkjelei:
A fenti nyilatkozatot követő napon a WEF kiadta Globális kockázatok 2014-ben című jelentését, amiben felsorolja a világot fenyegető legkomolyabb veszélyeket.
A 10-es toplistát megvizsgálva megtudhatjuk, milyen területeken várhatunk komolyabb lépéseket a közeljövőben, és egyúttal kirajzolódik az épülő világkormány sokak számára már jól ismert ideológiája. A lista tehát a következőképpen néz ki:
- Pénzügyi válság a fontos gazdaságokban,
- Strukturálisan magas munkanélküliség, alacsony foglalkoztatottság,
- Vízválság,
- Súlyos egyenlőtlenség a jövedelmekben,
- A klímaváltozás kezelésének elmulasztása,
- Nagyobb számú időjárási események (pl. árvizek, viharok, tüzek),
- A globális kormányzás elmaradása/sikertelensége,
- Élelmiszerválság,
- Vezető pénzintézet, pénzügyi mechanizmus bukása,
- Komoly politikai és társadalmi bizonytalanság.
Tehát elvileg ezek orvoslásán munkálkodik majd a 2500 résztvevő. A „megoldást” pedig előre megtudhattuk: globális reset.

Forrás: USAtoday.com

GMO-fertőzött méz Magyarországon!

Az Európai Parlament határozott arról, hogy a virágport mostantól a méz természetes alkotóelemének kell tartani, nem pedig összetevőjének. Emiatt mostantól a címkéken nem kell feltüntetni a genetikailag módosított virágpor jelenlétét, mert a mézben a virágpor aránya nem haladja meg azt a mértéket, amely fölött a törvény szerint az alkotóelemeket jelölni kell. Gyakorlatilag egyetlen törvény szövegének módosításával kiszolgáltatták hazánkat a GMO maffiának. Mivel hazánk továbbra is az Európai Unió tagja, a határellenőrzés hiánya és a törvény által engedélyezett hiányos tájékoztatás miatt Magyarországot is eláraszthatják olyan termékek, melyek genetikailag módosított alkotóelemekkel fertőzöttek.
Ennek hatásáról pedig már nyugaton is meggyőző tanulmányok születtek. Emlősökön végzett állatkísérletek bizonyítják, hogy a genetikailag módosított élelmiszerrel etetett élőlények génállománya már néhány generáció után súlyosan roncsolódik, életképtelen, születésüknél fogva beteg egyedeket hoznak a világra. Az ember jóval hosszabb élettartama miatt lehetetlen vizsgálni és érdemben bizonyítani, hogy a GMO-fertőzött élelmiszerek fogyasztása hosszabb távon milyen hatással van az emberi génállományra, de az emlősökön végzett állatkísérletek eredményei miatt a minimum az lenne, hogy bizonyító erejű, átfogó vizsgálatok befejeztéig évszázadokra betiltják a génmódosítás minden formáját, mert a táplálékláncon keresztül igen hamar az emberi szervezetbe kerülhetnek a "hibás programok".
Ezzel szemben az EU gyakorlatilag eltörölte a GMO-val fertőzött méz forgalmazására vonatkozó korlátozásokat. A magyar EU-képviselők ugyan bírálták a törvénymódosítást, de ez édeskevés. Ultimátumot kell adnunk az Európai Uniónak! Vagy visszavonják a törvény módosítását, vagy Magyarország lezárja a határokat és lépjen ki a schengeni-övezetből! Nem engedhetjük, hogy a GMO-szennyezett termékek elárasszák Magyarországot! Továbbá hazánk számára nemzetbiztonsági kockázatot jelent a szomszédos országok által alkalmazott GMO-szabályozás is, mert amint egy szomszédos ország is enged a korlátozásokon, a beporzáson keresztül a fertőzés pillanatok alatt hazánkban is jelen lesz. Akkor pedig már késő.
Követeljük, hogy az EU képviselők adjanak ultimátumot az Európai Uniónak! Követeljük, hogy Magyarország nyilvánítsa nemzetbiztonsági kockázati tényezővé a GMO kérdést! Követeljük, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból és a schengeni-övezetből!
http://www.hidfo.net/2014/01/17/gmo-fertozott-mez-magyarorszagon