2013. november 21., csütörtök

EU Konyec?

A mai nap folyamán döntött az ukrán kormány. A döntés értelmében Ukrajna nem lép be az Európai Unióba. Jövő héten kellett volna aláírni a csatlakozási szerződést. Márpedig semmit sem fognak aláírni. Az EU döbbenten fogadta az ukrán döntést. A kormány kijelentette, hogy sokkal fontosabbak számára a FÁK országokkal és a vámunió országaival folytatott kapcsolatai, mint az, amit jelenleg az EU ígérni tud.
Az egész játék egy hatalmas nagy sakkmeccs volt, és a három nagy szereplő, Ukrajna, Oroszország és az EU vívta egymással. Ukrajna igen nagy gazdasági bajban van. Nem húzhatta tovább a dolgokat, vagy ide, vagy oda kellett döntenie. Janukovics feldobta a labdát. Az pattogott is mindkét térfélen, és meg is tette mindkettő a megfelelő lépéseket.
Oroszország üzletet ajánlott Ukrajnának, és lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjon a Eurázsiai Vámunióba. Ezzel egy időben elkezdte a gazdasági nyomást is. Ukrajna mai napig gazdasági termelésének túlnyomó többségét ezekbe a régiókba adja el. Oroszország elkezdte sorra visszamondani az ukrán üzleteket, valamint beígért egy sor szigorú vámrendelkezést - amely a gázra és olajra is érvényes. Ukrajna egy év alatt a fennálló kereskedelmi kapcsolatai egy negyedét elvesztette. Bevételei rohamosan csökkenni kezdtek, és a kritikus szint alá süllyedtek. Mit ígért Moszkva? Lehetőséget a vámunión belül olcsóbb nyersanyagokra, és kereskedelmi kapcsolatokat, sőt, közös ipari fejlesztéseket.
Mit ígért az EU? Semmi egyebet, mint hiteleket. Ukrajna hatalmas gazdasági kieséseit hitelből pótolni. A belépés után, mivel az EU a NATO térfélhez tartozik, Ukrajna elvesztené katonai megrendeléseit egy perc alatt, és ezzel vége is lenne az ország gazdaságának, és politikai gazdasági kapcsolatrendszerének. Mindezt pedig nyugati felvásárlások, és hitelek pótolnák csak. Ennek felmérésére, és a háttér alkuk kisakkozására volt pár hónap. A belépés megszellőztetésétől felgyorsultak az események, és ritkán van példa arra, hogy elnökök teljes titoktartás mellett találkozzanak, de itt ez is megtörtént.
Ezen kívül az Ukrán kormány elutasított Tyimosenkó külföldi gyógykezelésére vonatkozó kéréseket is. Így a volt elnöknő továbbra is börtönben marad. Mikola Azarov miniszterelnök közölte, országa már így is jelentős veszteségeket könyvelhetett el, képtelenek lennének további veszteségeket elbírni. Egyértelműen kijelentette, hogy helyre kívánják állítani a kapcsolatokat Moszkvával. Kedden Putyin meghívta Ukrajnát egy háromoldalú egyeztetésre a vámunióval kapcsolatosan, amennyiben Kijev visszalép az EU csatlakozástól.
A kormány és a csatlakozási bizottság döntése mai nappal bejelentésre került. Feltételezzük, hogy Brüsszelben éppen a nyugtatókat kapkodják, Moszkvában meg pezsgőt bontanak. A sakkmeccs a végéhez közeledik. A kormány határozottan kijelentette, hogy a gazdaság helyreállítása leggyorsabban a vámunión belül lehetséges, az elvesztett üzleti körök vissza szerzésével együtt. Úgy fest jó irányba döntöttek.
Magyar vonatkozásban mit is jelent ez? Valamennyi terv, amely arra vonatkozott, hogy milyen lépéseket tesznek meg ha Ukrajna EU tag lesz, ezennel a múlté, vele együtt miniszterelnökünk - aki múlt héten még teljesen biztos volt a csatlakozásban - álmai is. Ugrott az országegyesítő nagy államelnök kép, a jó kis zsíros Ukrán EU üzletek, a lefizetések és a korrupt felvásárlások, melyben nyakig benne lettek volna a magyar parlament tagjai is. Ugrik a tranzitállamról dédelgetett álom is. Ugyanis most már nyilvánvalóan Ukrajna lesz majd a tranzitállam - erről bizonyosan megállapodtak Moszkvában - és ezt az EU is kénytelen lesz lenyelni. Olyan tranzitállam lesz, amelyben a gyeplőt keletről fogják. Ezen kívül erősödni fog a szláv nyomás, Moszkva amint stabilizálta magát jön a következő lépés. Most is konyec van - ahogy annak idején a Fidesz plakátolta, csak most éppen a nyugatnak.

http://www.hidfo.net/2013/11/21/eu-konyec


Photo Kremlin ru
Ukrajnát és Oroszországot összeköti a közös vallás is, a Hit. – Janukovics ukrán és Putyin orosz elnök közös istentiszteleten, – Putyin ukrajnai látogatása idején; 2013. július 27-én. Előtérben: Kirill, az Ortodox egyházfő. – Fotó: Kremlin.ru
A legfrissebb hírek szerint megjött az Ukrajnát irányító politikai elit józan esze, és az Oroszországgal és a FÁK-kal való gazdasági kapcsolataira való, – őszintének tűnő – érveléssel felfüggesztette az Európai Unióval megkötendő társulási szerződés előkészületeit.
A hétköznapi nyelvre lefordítva ez annyit jelent, hogy minden valószínűség szerint Kijev felállt az asztal mellől, és nem kíván közösködni népén, területén, és természeti kincsein a hiénával.
Csak dicsérni lehet ezt a bölcs döntést. Sejthető volt ez a végkimenetel, csak kissé érthetetlen a köztes cécó! Bár a politika – és azon belül a diplomácia, – már csak ilyen!
2ФЛОТ-4-РИА
A két testvéri országot összeköti a közös történelem, – egészen a Kijevi Rusztól, napjainkig. – Janukovics ukrán és Putyin orosz elnök közös megemlékezésen, – Putyin ukrajnai látogatása idején; 2013. július 28-án, – amikor is Szevasztopol 7 hónapos ostromában (1941-42) elesett ukrán és orosz hősök emlékműve előtt hajtottak fejet. – Fotó: RIA
A jelek szerint a kijevi vezetés hallgatott népére, szívére, eszére – és Moszkvára. A Kreml, – érthetően, – nem nézte jó szemmel a nyugati hiénacsorda nyálcsorgó ólálkodását a testvérország környékén. Mert lássuk be: viták ide-viták oda, a két ország és a két nép közös történelmi múltja, közös kultúrája további együttműködésre predesztinálja Ukrajnát és Oroszországot. De persze ebbe az együttműködésbe szilárdan beletartozik a “kistestvér” Belorusszia is! – A fentiek okán!
A mély gazdasági, politikai és identitásválsággal küszködő Nyugat-Európa számára pedig létfontosságú lett volna legalább a gazdasági bajaira némiképp gyógyírt jelentő Ukrajna megkaparintása. Időlegesen tudta volna tompitani a hasogató gondokat, de ez a farmacia kifogyott a patikából.
Misa, – a patikus – kiszólt: NYETU!
A cionatlantista hiénacsorda rövid időn belül másodszor volt kénytelen korgó gyomorral, – farokbehúzva visszakozni a kövér zsákmány reményével kecsegtető rekettyés szélétől! – Grúzia után Ukrajnát sem sikerült becserkészni! Ha úgy tetszik-Misa figyelt.
Az ukrán politikai vezetés pedig belátta: csatlakozása a rablóhordához öngyilkossággal felérő cselekedet lenne a részéről. Ukrajna inkább a TESTVÉRT VÁLASZTOTTA! A büszke közös múltat, és a szó szerint értelmezendő szebb jövőt.
Ukrajna ezúttal bölcsen döntött!
2ФЛОТ-6-РИА
Összeköti őket a közös védelmi koncepció. – Jelenleg is az Ukrajnához tartozó Szevasztopolban található az Orosz Fekete-tengeri flotta bázisa. – Fotó: RIA
E sorok beszerkesztését közvetlenül megelőzően a szerző, – több telefonbeszélgetést is folytatott Kárpátaljától, – Kijeven keresztül Odesszáig. Magyarokkal, ruszinokkal, lengyelekkel, románokkal, ukránokkal. Zömmel egyszerű ukrán állampolgárokkal.
Arra voltam kiváncsi, hogy ők, – egyszerű ukrán állampolgárok. – miként értékelik a mai kijevi döntést?
Számomra magától értetődően helyeselték. Egytől-egyig! Tudni kell: a megkérdezettek mind Nyugat-Ukrajnában élnek!
“Ezerszer együtt inkább az oroszokkal, – mint az EU-val!” – csengtek össze a vélemények.
Volt olyan sepetivkai beszélgetőpartnerem, aki a történek miatti zsidó dühöngést nevezte az utóbbi tiz év legszebb, élményének.
- Vonyít néhány jevréj, – de ez itt Galiciában várható volt! – mondta. – Végre Ukrajna érdekei szerint döntött a kormány, és nem úgy, ahogy ezek szerették volna! Eddig minden úgy történt, ahogy ők akarták, – de a finálé rosszul jött ki nekik! Az ő vinnyogásuk zene az ukrán füleknek, muzsika az ukrán léleknek! Állitólag már holnap fohászkodni akarnak Vinnyicán! Jobban tennék pedig, ha mindahányan inkább Jeruzsálemben fohászkodnának!
A mai nappal Ukrajna új útra lépett! A régi-új útra! A biztonságot jelentő régi-új, de már kitaposott útra. Itt már nem érheti őket meglepetés, nem lesz gáncs! Testvér mellett fog menni!
Igazságtalanság lenne részünkről nem kiemelni ennek a mai kijevi döntésnek az egyik korántsem mellékes kikényszerítőjét; Ukrajna Kommunista Pártját! Nagyon sokat tettek ők az ukrán kormány észre térítéséért! Hatalmas munkát végeztek a közvélemény mozgósitása érdekében, – az uniós paktum megkötése ellen! Ez a siker az ő sikerük is!
bf1eba04ebf2abdbbb0c02614b5f4776
Az EU ellenes Ukrán Kommunista Párt, – Ukrajna népéért áll ki mindig és mindenkor. – Két évtizede a nyugati pénzügyi befolyás ellen küzdenek, mely teljes nyomorba döntené az ország népét, – ha tehetné.
Gratulálunk a KPU-nak, és Ukrajnának!
Gratulálunk Ukrajna népének a bölcs, előrelátó döntéshez!
MAGYARORSZÁG NÉPE! ELŐTTÜNK A KÖVETENDŐ PÉLDA!
Bal-Rad – SzRTI



Ukrajna kártérítést akar az EU-tól


Nem elég, hogy az ukrán kormány felmondta a tárgyalást az Európai Unióval tervezett társulási egyezményről, már kártérítést kérnek az EU-tól a FÁK-piacon elszenvedett veszteségre hivatkozva. Erre utalt Jurij Bojko ukrán miniszterelnök-helyettes Kijevben.
“A kormány szünetelteti a tárgyalásokat az egyezményről. Egyelőre azt kell megértenünk, hogy Európa miként egyenlíti ki az ipari termelés ukrajnai csökkenését és a FÁK-államokhoz fűződő kapcsolatok gyengülését. Különben az országunk gazdaságát kár éri, ami negatívan fog kihatni polgáraink életszínvonalára” – magyarázta Bojko a RIA Novosztyi jelentése szerint. Az orosz hirügynökség arról is hírt adott, hogy az ukrán kormány felkérte az ország nemzetbiztonsági és védelmi tanácsát, vizsgálja meg, milyen problémát vet fel az Oroszországhoz fűződő kereskedelempolitikai és gazdasági kapcsolatok romlása. “E kapcsolatoknak nem csupán gazdasági befolyása van, hanem máris többek között olyan szociális és gazdasági problémákat vetnek fel, amelyeket a nemzetbiztonsági tanács szintjén kell kezelni” – hangoztatta az ukrán miniszterelnök-helyettes.
Bal-Rad komm : Milyen ismerős történet?! A cionatlantisták-csakúgy mint hazánk esetében-elkezdték különböző hamis igéretekkel az ukrán gazdaság teljesitményének a lecsökkentését, piacait megpróbálták megkaparintani! Nyilvánvaló, hogy Ukrajna gazdaságát már eddig is óriási károk érték!
Ám a hiénacsorda most először kénytelen szembesülni azzal, hogy az általa okozott kár megtéritését követelik tőle!
Nyilvánvaló, hogy nem akarnak majd fizetni! Csakhogy ezúttal más az alapállás! Mert eddig a becserkészett zsákmány-tagként már nem követelt-nem követelhetett!
Igen ám-DE EBBEN A KÉRDÉSBEN MISÁNAK IS LESZ NÉHÁNY KERESETLEN SZAVA A HIÉNAFALKÁHOZ!

Meg hát Oroszországnak eszközei is vannak, hogy “megtámogassa” Ukrajna kártéritési igényeit!
Nem elég az EU-nak, hogy megugrott a préda-még fizethet is az orvvadászatért!
Ami pedig egyenesen ajánlatos is a számára! Mert könnyen lehet a bumm után brumm-brumm!


Így pénzelik a hálózatokat

Az Európai Parlament (EP) kedden Strasbourgban túlnyomó többséggel megszavazta az uniós tagállamokkal kötött megállapodást az EU új, “hálózatfinanszírozási eszköznek” nevezett elkülönített pénzalapjáról, amelynek révén felgyorsulhat a legfontosabb európai közlekedési, távközlési és energetikai hálózatok kiépítése.

A hálózatfinanszírozási eszköz – 2011-es árfolyamon számolva – 29,3 milliárd euróból gazdálkodhat 2014 és 2020 között.
Az összegből 23,2 milliárd eurót a közlekedési ágazat számára kifejezetten a határoknál kialakult zsákutcák és szűkületek megszüntetésére, míg 5,12 milliárd eurót az energiainfrastruktúra modernizálására és bővítésére különítettek el, illetve az energiaellátás biztonságának növelésére szánnak. A maradék egymilliárd eurót a szélessávú távközlési hálózatok és a digitális szolgáltatások fejlesztésének ösztönzésére fordítják.
Az EP egyúttal elfogadta a transzeurópai közlekedési hálózatok (TEN-T) fejlesztésének alapelveit is. E hálózat kiépítésének célja, hogy a legfontosabb európai városok és kikötők összekapcsolásával hatékony európai közúti, vasúti, légi és vízi közlekedési hálózat létesüljön.
MTI

Amikor már lemondtak róla onkológusai… a Budwig diétának köszönhetően felépülő beteg története


James-Broomer
Amikor júniusban elhagyták a kórházat, Marilyn Broomernek azt mondták, hogy a rosszindulatú pleuralis mesotheliómában szenvedő férjét: James-t, már abba a kórházi részbe kellene szállítani, ahol a lehető legkényelmesebben töltheti el hátralévő pár hetét.
Ez a házaspár azonban szerencsére nem hallgatott az orvosokra, vagyis nem volt hajlandó elfogadni tanácsaikat, mert a korábbi kemoterápiás kezelésbe James majdnem belehalt.
Inkább étrendváltozást választottak.
A Broomer család a Budwig protokoll szerinti radikális étrendbeli változást vezetett be, amely egy speciális olaj-fehérje keveréken alapul, hidegen sajtolt lenmagolajat és túrót is tartalmazva. Ez a keverék biztosítja a szükséges omega-3 zsírsavak keverékét a sejtek méregtelenítésére, oxigénnel való feltöltésére és az optimális sejtfunkció elérésére.
Ez pedig James Broomer esetében csodálatosan működött.
“Amikor elhagyta a kórházat, orvosai arról beszéltek, hogy hospice ellátásban kellene részesülnie- ez olyan ellátás, amelyen csak a haldoklók vesznek részt azért, hogy megkönnnyítsék utolsó napjaikat- meséli Marilyn immáron otthonról, Ottawából (Ontario, Kanada). ”Azt mondtam akkor, hogy nem, nem, nem. Nem fogadom el. Kell, hogy legyen valami más megoldás is! Nem voltunk hajlandóak feladni a harcot. Nem tudom pontosan, hogy ez a kezelési forma miért működik, vagy hogy mennyi ideig fog működni, de figyelemre méltó, hogy James most is milyen jól van. Tegnap is kiment, hogy havat lapátoljon el a kocsibejáróról. “
A 74 éves James Broomer tolószékben, oxigénpalackkal jött haza a kórházból, tüdejében “PleurX” katéterrel (hogy rendszeresen leürüljön a folyadék a tüdejéből) és veséi is alig működtek. Ezt viszont ma már nem mondaná meg senki.
Az ezt követő néhány hónapban a tolószék járókeretté vált, majd a sétabot funkcióját töltötte be, végül pedig teljesen haszontalanná vált. A katéter már a múlté, mert James tüdeje 95 százalékos kapacitással működik, nyoma sincs benne folyadéknak. Visszanyerte korábbi súlyát is. A kemoterápia alatt több mint 40 kg-ot fogyott. Arca és megjelenése visszatért a normális kerékvágásba. A nővér pedig, aki korábban pár naponta járt vizsgálni őt, már nem jön otthonukba többé.
“A mesotheliomától nem lehet örökre megszabadulni, de a daganatok méretét lehetséges csökkenteni, vagy teljesen minimalizálni”- magyarázza Marilyn. ”Tudom, hogy valami nagyon jó történt azóta, hogy rátértünk erre a diétára. A legtöbb orvos tényleg nem ismeri eléggé a táplálkozás, étrendkiegészítők és a természetes folyamatok hatásait. A legtöbb ember még mindig a hagyományos orvoslás útvonalát választja. És az elején mi is azzal kezdtük, csak nem működött! Az embereknek meg kell érteniük, hogy más megoldások is lehetnek. “

2011-ben diagnosztizálták rákkal először

James Broomert 2011 júliusában diagnosztizálták pleurális mesotheliomával, de előrehaladott állapota miatt a műtéti lehetőség fel sem merülhetett. A szokásos kemoterápia nem tett mást, csak bosszantó mellékhatásokat okozott.
2012 elején áttért a gemcitabin nevű gyógyszerre, amely lefelé tartó spirál szerű drámai fogyást és többszörös vérátömlesztést hozott magával, mert a fehérvérsejtek és a vérlemezkék száma veszélyesen alacsony szintet ütött meg. Légzése leromlott, tüdeje megtelt folyadékkal.
“Azt mondták az orvosok, hogy nincs semmi más, amit tehetnének érte”- emlékezett vissza Marilyn. ”Nem hitték, hogy sokkal tovább fog élni. Mi veszíteni valónk van azzal, hogy megpróbáljuk ezt a diétát?- kérdezte magától Marilyn. “Minden este, miután a kórházból hazatért, válaszokat kerestem az interneten. Ennek volt értelme. Ezért akartam hazahozni őt. “

A Budwig diéta

Marilyn rátalált az ú.n. Budwig rákellenes étrend leírására. Az ötlet először 1953-ban fogant meg Johanna Budwig, egy német biokémikus fejében. Budwig, aki 2003-ban hunyt el, azt állította, hogy ezzel az étrenddel drámai módon csökkennek a daganatok, sőt néha még azok teljes eltünése is megfigyelhető.
A lenmagolaj / túró keverékén kívül, a diéta sok gyümölcsöt, zöldséget és rostanyagot tartalmaz, valamint kerüli az összes feldolgozott élelmiszert, a legtöbb húst, cukrot, hidrogénezett olajokat, a vajat és a margarint.
Naponta kétszer Marilyn fél liter lenmagolaj/túró keveréket készít, amit tetszőleges számú gyümölccsel, bogyós gyümölccsel és zöldséggel kever.
A reggeli általában egy tál főtt zabkása vagy főtt zab, gyümölccsel és mandulatejjel. Az ebéd teljes kiőrlésű kenyérből készült szendvics, sok zöldséggel és egy kis csirkével vagy hallal. A vacsora még több zöldségből, kis csirke, pulyka vagy hal húsból és gyümölcsből áll.
Minden nap bevesz egy étrendkiegészítőt is, ami több mint 30 különböző gyümölcs és zöldség keverékét tartalmazza. Ezek a: káposzta, bodza, zeller, kelbimbó, sárgarépa, cékla, árpafű, lucerna, szója rost és egy japán hínár keverék.
“Valami működik!”- mondta Marilyn. ”A daganatok mostanra már vagy eltűntek, vagy regresszálódtak (szunnyadó állapotba húzódtak vissza), és nem termelnek folyadékot többé. James lépcsőzik, rövid sétákat tesz és egy csomó olyan dolgot csinál, amiről ezelőtt még álmodni sem tudott. Saját lányunk is sokszor hitetlenkedve néz az édesapjára, hogy az mennyivel jobban néz ki. “-teszi hozzá Marilyn.
Nem ez volt az első alkalom, hogy a Bloomer családban valaki rákban betegedett volna meg. Lányuknál négy évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak, amit több műtét és kemoterápiás kezelés követett. Még mindig nagyon sűrűn kell ellenőrző vizsgálatra járnia.
“Átéltem már ezt a lányommal, és tanultam belőle- tette hozzá Marilyn- és beismeri: “Azt gondolom, hogy az onkológusok nem értik teljesen egészen ezt a betegséget. Amikor úgy döntenek, hogy már nem tehetnek semmi mást, akkor érzi magát teljesen elveszettnek az ember. Nos, velünk ez megtörtént! Szerencsések voltunk viszont abban, hogy találtunk valami olyan megoldást, ami számunkra működött. Egyébként nem tudom, mi történt volna. “
Próbáltad már a Budwig diétát? Vagy próbálta valaki akit ismersz?
Kérlek oszd meg velünk véleményed, vagy esetleges tapasztalataid a kommentár részben!

Natura Hírek

Egymillió új munkahely Dél-Kelet-Európában

Egymillió új munkahelyet hoznának létre Dél-Kelet-Európában a 2020-ig terjedő időszakban. Az erről szóló hosszú távú fejlesztési stratégiát csütörtökön fogadták el az érintett országok gazdasági miniszterei Szarajevóban.
A tanácskozáson Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Bulgária, Koszovó, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Macedónia és az Európai Bizottság képviselői, valamint a térség gazdasági szakemberei vettek részt.
Az elfogadott stratégia szerint a következő hét évben jobb gazdaságfejlesztési légkört teremtenének a térségben, megszüntetnék az adminisztrációs nehézségeket, még több befektetést vonzanának az országokba.
Goran Svilanovic, a bosznia-hercegovinai regionális együttműködési tanács főtitkára szerint elsősorban a munkanélküliség problémáját kell megoldani, de hasonlóan jelentős az Európai Unió országaihoz való felzárkózás ügye is.
Elmondta, hogy az utóbbi öt évben a térségben 800 ezer munkahely szűnt meg. Emlékeztetett arra is, hogy a szóban forgó országok egy főre jutó GDP-jének átlaga 2010-ben alig érte el az akkori 27 uniós tagállam egy főre jutó hazai össztermékének 36 százalékát.
Az egymillió munkahely megteremtésével a régió foglalkoztatottsági aránya 39-ről 44 százalékra emelkedne. Ezzel egy időben a teljes térségbeli gazdasági forgalom 94 milliárdról 210 milliárd euróra nőne, ami a régió egy főre jutó GDP-jét az uniós átlag 36 százalékáról 44 százalékára növelné.
MTI

9 és fél milliárdra büntették a csaló bankokat – Ez csak a kezdet ugye?

9 és fél milliárdra büntették a csaló bankokat

- Tizenegy bankot marasztalt el a GVH a végtörlesztés korlátozása miatt -

A végtörlesztés korlátozására irányuló összehangolt magatartás miatt tizenegy pénzintézetet összesen 9 és fél milliárd forint bírsággal sújtott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
A pontosan 9 488 200 000 forint bírság azért járt, mert a bankok összehangolták stratégiájukat, vagyis kartelleztek. A végtörlesztés ideje alatt drágábban kínálták újabb hiteleiket, így próbálva minimalizálni a végtörlesztés okozta veszteséget.
A bankok részvételével tartott egyeztetéseken, ún. „retail risk” reggelik során üzleti titkokat is megosztottak egymással, többek között az érdeklődő ügyfelekre vonatkozó információkat is megbeszélték, emellett egyes bankok között kétoldalú egyeztetésekre is sor került.
Ennyit fizetnek most:
- Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank: 283.500.000 Ft
- Cib Bank Zrt: 835.400.000 Ft
- Citibank Europe plc, Magyarországi Fióktelepe: 800.000 Ft
- Erste Bank Hungary Zrt: 1.725.700.000 Ft
- Kereskedelmi és Hitelbank Zrt: 983.300.000 Ft
- Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt: 1.000.000 Ft
- MKB Bank Zrt.: 783.000.000 Ft
- OTP Bank Nyrt: 3.922.400.000 Ft (!)
- Raiffeisen Bank Zrt: 583.600.000 Ft
- UCB Ingatlanhitel Zrt: 63.200.000 Ft
- UniCredit Bank Zrt: 306.300.000 Ft
A Gazdasági Versenyhivatal az egyes bankok esetében a 2011. évben az ingatlanfedezetű jelzálog-hitelezésből elért kamat-, jutalék- és díjbevételek összegéből indult ki. A kiszabott bírságok közötti nagyságrendi különbségek abból adódnak, hogy a pénzintézetek ezen bevételei között jelentős különbségek mutatkoznak, és az egyes bankok jogsértésben betöltött szerepe is eltérő volt.
Súlyosbító körülmény:
A bírság meghatározásánál súlyosító körülményként értékelte a GVH, hogy az érintett pénzintézetek többsége az összehangolt stratégiát végrehajtotta, valamint azt, hogy a vállalkozások a hazai bankrendszer legnagyobb piaci szereplői, együttes piaci részesedésük meghaladja a 90 %-ot.
Enyhítő körülmény... (az nincs! – a szerk.)
De sajnos a GVH nem így gondolja. Mert enyhítő körülményként vette figyelembe a GVH, hogy a fix árfolyamú végtörlesztés miatt a bankok veszteségeket szenvedtek el, valamint rövid idő alatt jelentős likviditási, munkaerőforrás és egyéb kapacitási korlátokkal kellett szembenézniük.
Hír24 nyomán – B-R – SzRTI

GODFREY BLOOM AZ EU POLITIKUSOKRÓL 2013. 11. 21.

Ragaszkodnak a minimálbér bevezetéséhez a német szociáldemokraták.

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) csak akkor lép kormányra a konzervatív CDU/CSU pártszövetséggel, ha bevezetik az egységesen kötelező minimálbért és kiterjesztik a kettős állampolgárság intézményét. Az SPD óránkénti 8,5 eurós minimálbér bevezetését szorgalmazza. A német munkavállalók nagyjából 17 százaléka ennél kevesebbet keres. (Egy nyolcórás, teljes munkaidős dolgozó minimálbére magasabb lehet 1400 eurónál – azaz 290 forintos euróárfolyamon átszámítva 406 ezer forintnak megfelelő összeg.)
Az Európai Unió országai közül 21-ben van törvényben rögzített minimálbér. Néhány országban – mint például Németországban is – jelenleg ágazati minimálbér van, szektoronként megállapodnak a cégek és a szakszervezetek, hogy mennyi legyen a legalacsonyabb munkabér.
Kettős állampolgárságot csak uniós tagországok és Svájc állampolgárai szerezhetnek majd Németországban megkötések nélkül, ez főleg a több mint 3 millió török származású lakost érinti hátrányosan.
A tervek szerint a koalíciós szerződést november végére dolgozzák ki. Az SPD-nél ezután kikérik a 470 ezres tagság véleményét, és akkor lépnek kormányra a CDU/CSU-val, ha a pártszavazáson a többség támogatja a koalíciós megállapodást. Ebben az esetben a kormány röviddel karácsony előtt alakulhat meg.
(profession)