2012. április 13., péntek

Gender: tovább semlegesítik a nyelvet és az óvodát Svédországban

Semleges megszólítási módot találtak ki Svédországban, ahol küzdenek a semleges nemekért, a semleges vécéért és a semleges óvodáért. Egy baj van: a gyermekek újratermelik a „sztereotípiákat”.
Svédország sokak számára a nemi egyenlőség fellegvára: a Világgazdasági Fórum 2010-ben a legegyenlőbb országnak kiáltotta ki e téren. Itt dolgozik a legtöbb nő, van parlamenti kvóta, férfiak is otthon maradnak a gyerekkel. 
De sokak számára ez nem elég. Ők nem csupán a „társadalmi nemek” egyenlőségére vágynak (gender-equality), hanem „gender-semlegességre” – írja a slate.com. Azaz az államnak és a társadalomnak érzékenységet kell mutatnia azok felé is, akik sem nőnek, sem férfinak nem érzik magukat. Ennek jegyében például mindenféle felállásban engedélyezni kellene a házasságot. 
A semlegesség aktivistái szerint engedélyezni kellene, hogy akármilyen nemű is a gyerek, akármilyen nevet lehessen neki adni – habár már van 170, hivatalosan elfogadott „semleges” név Svédországban, az engedélyt ki kellene terjeszteni minden névre: egy fiút is lehessen Lisának, egy lányt is Jacknek nevezni. Nemrég egy svéd ruhacég megszüntette a külön fiú- és lányszekciót a boltjaiban, egy játékgyár pedig traktorozó lánnyal és babázó fiúval hirdeti magát. A svéd szociáldemokrata politikusok kezdeményezték semleges nyilvános vécék felállítását, hogy az embereknek ne kelljen magukat férfiként vagy nőként definiálnia. 
Nemrég arról folyt vita, hogy az óvodákban hogy szólítsák a gyermekeket, mivel az óvodának küzdenie kell a „hagyományos nemi sztereotípiák” ellen, ezért a „jó reggelt, lányok és fiúk” kifejezést sokak szerint nem szabadna használni. 
A nemzetközi nőnap előtt újabb győzelmet könyvelhettek el a semlegesség-aktivisták: az online svéd nemzeti enciklopédia kibővült egy szócikkel, a hen-nel, ami a semleges megszólítás szava lesz a férfiak megszólítására használt han és a nők megszólítására használt hon mellett (sőt, az aktivisták azok helyett használnák). Mintha az angolban a Mr. és a Mrs. mellé feltalálnának egy „semleges” megszólítást is. A szó egyébként megküzdött az életért, mivel még a hatvanas években hívta létre  Hans Karlgren nyelvész.
Mint azt a slate.com írja, a gender-semlegességről a vita egy újságban indult, majd tévéműsorokban és blogokon folytatódott. Aztán Jesper Lundqvist kiadta az első semleges mesekönyvet, a  Kivi och Monsterhundot, amiben a főhős, Kivi meg akarja ünnepelni az ő (azaz hen’s) születésnapját. A könyvben a mama és papa (mammor és pappor) helyett is olyan semlegesnek szánt szavakat használ a szerző, mint a mappor és pammor. A  Nöjesguiden című svéd életmód magazin egyik számában pedig végig a hen szót használja.
Ugyanakkor Jan Guillou, az egyik legismertebb svéd szerző egy interjúban a nyelv rombolásával vádolja a semlegességpártiakat. Úgyszintén kritizálja a semlegesítést több pszichológus is, akik szerint ez veszélyezteti a gyermekek egészséges fejlődését. Elise Claeson például felhívta rá a figyelmet, hogy összezavarja a gyerekeket, ha el akarják velük hitetni, hogy létezik „köztes nem”.
Nemrég itthon is hírül adták, hogy az Egalia nevű svéd óvodában mindent úgy alakítottak ki, hogy elkerüljék a hagyományos nemekre való utalást, a játékoktól a dekoráción át a szóhasználatig. A svéd zöld párt pedig egyenesen azt indítványozta, hogy minden stockholmi óvodában legyen egy „gender-pedagógus”.
Mint arra  Nathalie Rothschild, a cikk szerzője felhívja a figyelmet: míg mindez annak jegyében történik, hogy megszabadítsák a svéd gyermekeket a hagyományos normáktól és tabuktól, rögtön új normákat és új tabukat erőltetnek rájuk. Egy óvodában meg is szüntették a szabad játékidőt, mivel a pedagógusok felfigyeltek arra, hogy ekkor a gyermekek maguktól „újratermelik” a „sztereotípiákat” és a hierarchiát. Ezért a felszabadítás nevében a gyermekek minden egyes percét szemmel tartják, hogy szabadon tartsák őket a hagyományos sztereotípiáktól.
Magyar Kurír (szg)

Lezuhant az észak-koreai hordozórakéta

Működésképtelenné vált és lezuhant az államalapító tiszteletére fellőtt észak-koreai műhold hordozórakétája. A történteket az ország állami hírszolgáltatója is megerősítette. Az Uhna-3 rakétát, ami a műholdat föld körüli pályára állította volna, kora reggel az ország északnyugati partvidékéről lőtték fel. A műholdat már nem tudták Föld körüli pályára állítani, az észak-koreai hírügynökség szerint a technikusok most vizsgálják a hiba okát. A hordozórakéta megfigyelők szerint pár perccel a kilövést követően visszazuhant a Sárga-tengerbe.
A dél-koreai megfigyelők szerint a rakéta több mint 20 darabra esett szét és a tengerbe zuhant - a védelmi minisztérium bejelentetése szerint a hadsereg már a rakéta maradványai után kutat. Feltehetőleg azt vizsgálják, hogy volt-e egyáltalán működőképes észak-koreai műhold, vagy csak rakétatesztről volt szó.
Hogy mi történt a kilövéskor, az még nem tisztázott, de Japán korábban bejelentette, hogy lelövi a rakétát, ha az megközelíti a japán légteret. Japán mobil rakétavédelmi rendszereket telepített a hordozórakéta feltételezett repülési útvonala alapján a déli szigetekre, és az Egyesült Államok térségben tartózkodó egységei is készenlétben voltak. Mindenesetre Észak-Korea nem jelentette ki, hogy a hordozórakéta külső beavatkozás hatására zuhant volna le.
Az esetet ennek ellenére az Észak-Korea elleni "határozottabb fellépésre" használják fel. Az Egyesült Államok elítélte a "provokatív akciót", mondván hogy az a "nemzetközi jogba ütközik". A Fehér Ház szóvivője szerint Észak-Koreának "számolnia kell a következményekkel". Az esetnek azért lett ekkora visszhangja, mert Észak-Korea februárban beleegyezett, hogy felfüggeszti atomprogramját és a ballisztikus rakéta teszteket, cserébe egy 240000 tonnás amerikai élelmiszerszállítmányért. Az Egyesült Államok szerint a műhold fellövése pedig egy ballisztikus rakéta teszt volt, a műhold csak ürügyként az egyezmény kijátszását szolgálta.
Az ENSZ BT máris aktivizálta magát, még a mai nap folyamán rendkívüli ülést tartanak az eset kapcsán. Csakhogy a felszólításokon kívül mást nem nagyon tehetnek: az Egyesült Államok nem vállalna fel egy összeütközést mindaddig, amíg az országnak bevetésre kész atomfegyverei vannak. Többek közt ennek köszönhetően a rendszeres élelmiszerszállítmányok is - mert ha az élelmiszerválság borítja a politikai rendszert és az ország egyik pillanatról a másikra destabilizálódik, egyáltalán nem egyértelmű, hogy hány atomfegyver van Észak-Korea birtokában, és hogy azok hova kerülnének.
Molnár István

A magyar állampolgárság megvonása elkerülhetetlen lesz az áruló, 'nyugatos' zsidóktól

Magyarországon elképesztő mértéket öltött az országot eláruló, Nyugat-barát, jórészt a pesti gettóból kiszabadult csőcselék leszármazottainak pofátlansága. Tehetik mindezt, hiszen nálunk egyelőre nem ütköznek olyan, velük szemben fellépő valódi erőbe, amelytől igazán tartanának, és a bomlasztó tevékenységük kifejtésére a parlamenti szereplésen túlmenően a fősodratú sajtó is a legszélesebb nyilvánosságot biztosítja. Ez egy meglehetősen jól behatárolható, egymással szövevényes kapcsolati hálót képező társaságot jelent, amely már az egypártrendszer időszakában is befolyásos pozíciókat foglalt el, még ha nem is mindig váltak 'közszereplővé'. Ez az a siserahad, amelynek díszpéldányai felelősek hazánk elárulásáért 1989-után – kék szalag bizottság, szdsz-es, Soros által irányított zsidók és társaik -, az államadósság fenntartásáért és az állami vagyon kiszolgáltatásáért, valamint kamatgyarmati állapotunk bebetonozásáért és országunk cionista protektorátussá züllesztéséért.
Figyeljük meg, kik azok a személyek, akik most a kormányzatot arra ösztökélik, hogy mielőbb egyezzenek meg az IMF-fel, ami köztudattan a világot uralni szándékozó cionista pénzügyi körök gyarmatosító szervezete, amely gazdaságilag fejti ki tevékenységét – a katonai utasításaikat pedig a NATO hajtja végre. Közülük kerülnek ki azok a személyek is, akik a Velencei Bizottság diktátumát hangoztatják és mielőbbi behódolást sürgetnek. A kormány látszólagos ellenállásától most tekintsünk el, a kormányzat képviselői is a 'körön belül' vannak, és a nép számára rendezett cirkusz kedvéért ezt kell tenniük.
Mielőtt bedőlnénk a kormány 'hősies ellenállásának a gyarmatosító Nyugattal szemben', vegyük figyelembe, hogy most a Soros-pénzen nevelkedett és kontra-szelektált emberek akarnak megegyezni az IMF-fel, miután Soros (rá még visszatérünk) azt mondja, hogy az EU széthullik, kivéve ha radikális lépéseket tesznek. A radikális lépés márpedig a szorosra fogott EU-s gazdasági kormányzat, ami az Európai Egyesült Államokat jelenti, bármilyen fedőnéven is emlegetik – hiszen mi mást tudnának még kitalálni?
Láthatjuk, hogy ez a jórészt fővárosi zsidókból álló 'ötödik hadoszlop' gátlástalanul folytathatja tevékenységét, így volt ez a múltban is, és így lesz mindaddig, amíg ezt a többségi társadalom eltűri tőlük. A cigányokhoz hasonlóan ők is csak az erőt tisztelik. Mindazonáltal a változások után elkerülhetetlenné válik nem csak a közszerepléstől eltiltásuk, hanem a magyar állampolgárságuk megvonása is. Bízunk benne, hogy a Nemzeti Ítélőszék szigorú, de igazságos ítéleteket fog hozni a hazánk elárulásában és gyarmattá tételében közreműködő, vagy ezeket elősegítő személyek ellen – ami a 22 éve egymást váltó kormányok, politikusok és képviselők mindegyikét érinteni fogja. A kisebb bűnösök kisebb büntetést kapnak, a nagyobb bűnösök nagyobbat – a természetjog alapján.
Újszászi István


Szegedi Csanád puccsra készül

 

A Jobbik újra hallatott magáról az elmúlt napokban. A Hetek című lapban jelent meg egy érdekes cikk a pártról. A hír, ami saját információink szerint hiteles lehet, arról szólt, hogy Szegedi Csanád a pártelnöki székbe készül az ősszel. Mi is nyomoztunk az ügyben, illetve elemeztük Szegedi Csanád eddigi pályafutását is. Az eredmény megdöbbentő, és szinte biztosra vehető, hogy Szegedi nagy dobása a küszöbön van. Miből vehetjük ezt szinte biztosra? Először is érdemes megvizsgálni Szegedi múltját – és jövőbeli céljait.
Ki lehet jelenteni, hogy Szegedi Csanád nem ambiciózus, hanem rettenetesen, sőt gusztustalanul törtető, előre kidolgozott taktikát alkalmazó személy. (Mondhatnánk, hogy a klasszikus zsidó taktikára hasonlít a stílusa.) A múltban minden megtett, hogy az élre és ezzel egy időben a fazék közelébe kerüljön. Szegedi Csanád mindig megelőzve a pártelnök Vonát, elsőnek lépett elő az elmúlt időszak választásain. Így volt ez az időközi választáson 2009-ben Ferencvárosban és befutó helyen volt az EP listán is. A több mint kétmilliós fizetéssel a háta mögött és pöffeszkedve az országos alelnöki székben azonban nem elégedett. Járkál az országban, avatja a rovásírásos táblákat (biznisz!) és közben sütögeti a pecsenyéjét a jelenlegi pártvezető és az ellenlábas országos alelnökök és megyei elnökök ellen. Persze ezt jórészt a brüsszeli tevékenysége bánja. És lám! Kit lehet állandóan a médiában és a radikálisnak álcázott sajtóban látni, hallani és olvasni? Természetesen őt! Ha statisztikát csinálnánk, akkor biztosan jól láthatóan az lenne az eredménye, hogy Vona messzemenően kevesebbet szerepel, mint a magát egyre erősebben előtérben tartó Szegedi Csanád. Vannak természetesen dózer módjára segítő emberek, akik a becsületes embereket eltakarítják Szegedi Csanád útjából, azokat, akik tetteikkel vagy szavaikkal fellépnek az önkényeskedő törtetők ellen. Ezek az emberek nagyrészt Vona pártiak és ezeket folyamatosan teszik el láb alól. A dózer szerepet Staudt Gábor az etikai és fegyelmi bizottság vezetője játssza, aki vidáman dobja ki Csanád vélt vagy valós ellenfeleit, amíg a selejtet és pénzhajhászokat Csanád barátait a rendszerben tartja. De mit mond a jövő? 2014-ben újra választás lesz. (Ha lesz... – szerk.) 2012-ben az a pártelnök, akit megválasztanak, az fogja a pártot irányítani a választásokon majd. Ő fogja az irányt meghatározni és a rotyogó gulyással teli kondér mellett kiosztja majd a tányérokat is a haszonlesőknek. Persze mi van ha győznek? Akkor ő lesz az, aki elsőnek jelentkezik majd nagy kegyesen miniszterelnöknek is. Ez nála csak természetes lesz, sőt már most is az. De mi a helyzet Szegediék egykori hátországban Borsodban? Most választották újra Csanád bátyját, Szegedi Mártont a miskolci elnöki székben, de azt is úgy sikerült elérni, hogy Szabó Gábor pártigazgatót (Csanád gyerekkori cimboráját) és magát Csanádot kellett oda szállítani, mert ha nincsenek jelen, akkor biztosan bukott volna a bratyó. A választás során azok jelentek meg, akik csak kétévente vesznek részt alapszervezeti ülésen, amikor Szegedi Márton mandátumát meg kell hosszabbítani. (Az ismert taktika – szerk.) Ezek a személyek azok, akik nem dolgoznak a hétköznapokban a pártnak, nem hordják ki a szórólapot és az újságokat. Mondhatnánk egy szóval, hogy a lekenyerezettek és a család. De kik is ők, akik szavaztak nagy hévvel? A következők: Szegedi Márton és Csanád feleségei, rokonaik, Márton ifjú szeretője, Staudt Gábor öccsének előző barátnője. Csanád brüsszeli titkára és az üzlettársak. Ilyenkor az egyszerű mezei jobbikosoknak csendben kell lenni, a feladatuk nekik a csicska munka elvégzése volt mindig is, beleszólási joguk nem volt soha sem. A miskolci emberek sem találkoznak ezekkel az elitbe tartozó emberekkel, a meghirdetett miskolci jobbikos rendezvényeiken meg csak lézengenek néhányan a külső szemlélők, szinte érezve a helyi alapszervezet hozzáállását a dolgokhoz. (Miskolcon 170000 ember él.) Szegedi Csanád is kialakította új fészkét Szerencsen, ahol egy máig Fideszben titokban tagsági viszonyt fenntartó Jobbikos alakkal összefogva és attól átvéve a stafétát helyi elnök lett a szerencsi Jobbikban. (Itt tart a Jobbik erkölcsileg.) Most a Szegedi Márton és Csanád féle csapat a jelenlegi borsodi vezetés és Endrésik Zsolt megyei elnök ellen készül és próbálja őket lapátra tenni bármi áron, hogy bebiztosítsa a hátországot a nagy országos kongresszus előtt. A bebiztosítást már állítólag az egyik megyei megbeszélésen megkísérelte 2010-ben Szabó Gábor cinkos jóváhagyásával Borsodban. Ez Szegediék csúfos vereségével zárult a most már bukása felé evező Vona akkori hallgatásával együtt. 2011-ben pedig megbukott helytartójuk az előző megyei elnök Egyed Zsolt, aki szintén jól kihasználja pecsenyéjének sütögetésére országgyűlési képviselői pozícióját. Az hírlik még mostanában, hogy Szegediék a megyében új szervezeteket alapítanak titokban, hogy elsöpörjék a másik ellenlábas oldalt.
Borsodban is puccsra készülnek a nyár elején, amit októberben akarnak majd megismételni az országos kongresszuson. Vonát pedig addig altatják. Valószínűleg van valami a kezükben Vona ellen, de valószínűleg az a dolog, amivel a jelenlegi elnököt megfogják majd, az ki fog majd esni hamarosan a Szegedi Csanád postaládájából. És látjuk, hogy mennek a dolgok a Jobbikban a feleslegessé váló emberekkel szemben. Megjelenik 1-2 kép meg felvétel, mint Kiss Róbertnél a gárda korábbi kapitányánál. Volt kapitány, nincs kapitány. Volt Vona! Nincs Vona!
Eperjesi József


Szegedi Csanád offenzívája beindult Borsodban

 

Reméljük figyeli az eseményeket Vona Gábor, mert láthatja azt, ami vele fog történni néhány hónapon belül. Megírtuk, de most alig néhány nappal elemző cikkünk után a történések minket igazolnak. Az elmúlt hétvégén Borsodban megyei választmányi gyűlést tartott a Jobbik. Állítólag a helyszín a Miskolc melletti Onga település volt.
A történet ott kezdődik, hogy Szegedi Csanád a Jobbik pártelnöki székébe készül. Amikor elemeztük korábbi cikkünkben a viselkedését megemlítettük, hogy taktikája zsidó taktika. Azóta többen jelezték, hogy ez nem véletlen, ugyanis Szegedi Csanád származásilag is zsidó. Számunkra ez nem újdonság, amit nem tudtunk, hogy ez már ennyire köztudott. Anyai nagyanyja Klein Magdolna 93 éves miskolci lakos, aki megjárta az auschwitzi üdülőtábort is 1944-ben. (A bizonyítékokról később, a megfelelő időben.)
De térjünk vissza Borsodba, ahol a hírek szerint lemondott az Endrésik Zsolt vezette megyei vezetés a hétvégén, mert a Szegedi Csanád és csapata elkezdte azt a támadást, amit előre diagnosztizáltunk a Vona elleni lerohanás előtti helyzetet elemezve. Állítólag szabálytalanul, a háttérben talpnyalói segítségével komoly pénzeszközöket bevetve és fizetve a leendő tagoknak, jobbikos szervezeteket csinált, szám szerint 39-et. A megyei vezetés, amely jórészt radikális értelmiségiekből áll (állt), látva azt a nyomást, amit ez a szemtelen zsidó fejt ki, alantas eszközöket is bevetve és uniós pénzből titkárként és szakértőként fizetett, pártkatonákat alkalmazva, tiltakozásként lemondott. Tehát elkezdődött a megye szétverése és megsemmisítése, így a mozgalom a MIÉP által egykor jól kitaposott ösvényre lépett.
Borsod a Jobbik legerősebb bástyája volt, de az ott történtek előrevetítik a párt számára azt a katasztrófát, ami hamarosan a Szegedi klán miatt bekövetkezik. Az, ami a megyében zajlik már legalább kétszer lezajlott Miskolcon, ahol Szegedi Csanád és testvére, illetve csapata már többször szétverte a miskolci Jobbikot. Úgy néz ki, hogy a jórészt valóban megbecsült emberekből nem kér a párt vezetése, hanem a szélhámosok csapatát akarja visszahelyezni korábbi pozíciójukba.
A fősodratú médiában közölt véleménnyel ellentétben nem radikálisok csaptak össze a radikálisokkal Borsodban, hanem a radikális-ultraradikális Endrésik csapat a pénzért mindent feladókkal akaszkodott össze, amelynek az élén Szegedi Csanád és testvére Szegedi Márton áll. Állítólag Endrésik pártján állnak azok az erők is a megyében, amelyeket még mozgósítani lehet abban az esetben, ha valamelyik cigánytelep nem bír magával, de mellette áll több gárdista szervezet is. A vele szemben állókkal, azaz Szegediékkel ezek a szervezetek szóba sem állnak, sőt bármikor nagyon szívesen kardélre hánynák őket! A lemondott megyei elnökség tagja az a Kisgergely András, aki 2006-ban felgyújtotta a tv székház előtt a rendőrségi vízágyút is. Magyarán radikális körökben kultusszal bír a mai napig. Nem egy szájkaratés, radikálisnak látszani akaró zsidó ripacs, mint Szegedi Csanád és holdudvara.
Szegedi maga mögött sorakoztatta fel a harcban az általa felvásárolt radikálisnak álcázott sajtót is, amiben kénye-kedvére alakítja a gondolkodni nem akaró radikális oldalt, de látszik, hogy az értelmesebb része a mozgalomnak felismerte a betűk mögött megbúvó bibliai kígyót. Ez a történet, ami Borsodban zajlik bizonyítja, hogy a Jobbik semmivel sem jobb a korábbi pártok harácsolóinál, de rossz hír a becsületes jobbikosoknak és magának a bukása felé csukott szemmel sodródó pártelnöknek is.
Szegedi Csanád ellen elindítottak egy etikai vizsgálatot is, sajnos gyanítható, hogy következmények nélkül megússza, míg a háttérben dolgozók ezeket az egyszerű, de egyenes embereket akarják majd kidobálni a pártból. Azokat, akik emelt fővel távoztak a posztjukról, mert nem akartak részt venni a Szegedi testvérek Jobbikot romboló és Vonát támadó manővereiben. (A hozzájuk hasonló, becsületes jobbikosok hamarosan rá fognak jönni, hogy nincs más lehetőség, mint a fennálló rendszer lebontása és a hungarista elveken nyugvó új nemzeti Magyarország felépítése, bármely eszközt bevetve. A cél közös, de az eszközök is hamarosan azok lehetnek...) A borsodi helyzet mellett hasonló a helyzet Szabolcsban, ahol a megye által elutasított szakállas zsidó Gyüre Csaba már most a hírek szerint 15 szervezetet alakított a maga támogatására olyan módszerekkel, mint Szegedi, ott, ahol őt korábban a párt több, mint 80 százaléka elutasította a korábbi tisztújításon. A szemtelen alak most akar visszatérni saját megyéjében a vezetés élére, ahol a Bakó Józsefet és csapatát akarja kinyomni úgy Szabolcsban, mint cionista hittestvére Endrésikéket Borsodban. Most ő is készül Szegedivel együtt arra, hogy bebiztosítsa magának a székét az országos elnökségben és adott időben Vonát lapátra tegyék.
SZEBB JÖVŐT! (De ezekkel nem lesz az...)
Eperjesi József