2011. december 12., hétfő

Putyin gátat szab a zsidók aknamunkájának

Most, hogy az Egységes Oroszország Párt újra biztosította helyét a politikában, a zsidó üzleti körök kísérletet tesznek az orosz gazdaság destabilizálására. Az első botrány egy zsidó (izraeli) tulajdonú konzorcium körül robbant ki.
A Vekselberg csoporthoz tartozó erőmű tulajdonosai bejelentették, nem engedik lejjebb a megtermelt elektromos áram árát. A cég Bogoslovsk városban működik, ahol az ország egyik legnagyobb alumínium-feldolgozó cége is, 3000 munkással. Az alumínium-feldolgozót a helyi elektromos erőmű látja el árammal. A cég az orosz piacon a legmagasabb áron állítja elő az áramot. Olyannyira, hogy a mesterségesen magasan tartott ár miatt már az alumínium-feldolgozó került veszélybe.
A cég vezetése a gazdasági minisztérium kérésére, majd figyelmeztetésére sem vitte lejjebb az árakat. Az izraeli tulajdonú céggel kapcsolatban felmerült a konspiráció vádja, ami miatt Putyin miniszterelnök személyesen vette kézbe az ügyet. A helyszínre utazott és összehívta a gyár munkásait. Személyesen közölte a dolgozókkal, hogy a gyár nem fog bezárni. Közölte, hogy az alumínium-feldolgozó az ország jelentős vállalatait (elektronikai, autógyártó, haditechnikai) látja el, és ezért stratégiai fontosságú.
A Vekselberg cég tulajdonosait felszólította, hogy azonnal kezdjenek tárgyalásokat a Deripaska nevű vállalattal, amely átveszi a cég irányítását és tulajdonlását. Ez a cég tulajdonosai felé nem egy kérés volt. Putyin kijelentette, hogy sem hibából, sem tudatlanságból, sem hozzá nem értésből, sem szándékosságból nem hagyja destabilizálni az orosz vállalatokat.
Tálas András


Prohorov indulna az elnökválasztáson

 

A volt orosz pénzügyminiszter, Alekszej Kudrin nemrég azt nyilatkozta a Vedomosti napilapnak, hogy kapcsolatban van Mihail Prohorovval, és megvitatják egy új párt létrehozásának lehetőségét. Úgy tűnik, a Nyugat tényleg képtelen felismerni az orosz viszonyokat és alkalmazkodni a kialakult helyzethez.
Vlagyimir Putyin nem véletlenül került hatalomra Oroszországban. Az IMF egyszer már megkörnyékezte az orosz kormányt a szokásos receptekkel a "gazdaság megmentésére": nyersanyagszektor kiárusítása, szociális juttatások megnyirbálása (természetesen a kiadáscsökkentés okán), egészségügy privatizálása, hadsereg leépítése - mindenki ismerheti már, gazdasági helyzettől függetlenül a világ minden pontján ezek kerülnek elő, ha az IMF megjelenik. Az orosz nép Putyin megválasztásával kifejezte, hogy ezt nem akarja. Nem akar se védekezésre képtelen országot, se létbizonytalanságot, se buzifelvonulásokat.
A cionista nyugat ugyanazzal a módszerrel próbálkozik mindenhol. Alapítványokat hoznak létre, amelyeken keresztül támogatni lehet a gomba módra szaporodó jogvédő szervezeteket, amik kiállnak a frissen létrehozott liberális szervezetek törekvései mellett - amelyek az ország kiárusítása mellett a legkülönbözőbb ferde hajlamokat hirdetik, egészen addig, ameddig a társadalomromboló tevékenység ellen az állam fel nem lép. Onnantól diktatúrát, elnyomást kiáltanak, és követelik a szabadságjogokat, a jogegyenlőséget, a politikai foglyok szabadon bocsátását (a legkülönbözőbb bűnözők és pedofilok). Ha az állam fellép ellenük, a nyugati államok nyíltan támogatják őket, és a politikai foglyokból könnyen Clinton által elismert "legitim kormány" lehet, ha az állam nem a megfelelő kezekben van.
Csakhogy Oroszországban az állam megfelelő kezekben van. A gazdaság növekszik, folyamatosan nő az életszínvonal, van közrend, van közerkölcs, a buzik nem vonulhatnak. Az embereknek semmi oka arra, hogy változást akarjanak. Ilyen feltételek mellett akar a Nyugat szabadságot hirdetni. Csakhogy az átlag orosz erre azt mondja, köszöni szépen, ő szabad, meg van elégedve a jelenlegi helyzettel. Ha nem így lenne, akkor a facebook-on szervezett tüntetésre nem néhány tízezren mentek volna ki, hanem néhány millióan. A lehetőségük megvolt rá, a rendőrség megadta az engedélyt. Az emberek otthon maradtak. Prohorov az Igaz Ügy nevű liberális párt jelöltjeként indult a választásokon, de ez a próbálkozás nem jött össze, mert a liberális párt mindösszesen 0,6%-ot szerzett. Nem véletlenül. Ez az, amit a Nyugat még mindig nem akar felismerni.
Lehet szabadságjogokat kínálni a buziknak, pedofiloknak, transznemű élőlényeknek, közönséges bűnözőknek, és ez működhet is egy olyan országban, ahol a közerkölcs hiánya és a felbomlóban lévő közrend már eleget termelt ki ezekből a társadalmi betegségekből. Ahol ez nem történt meg, ott kínálhatnak nekik akármit! Ha kétezer buzi van az országban, akkor az a kétezer buzi fog kiállni a ferde hajlamok egyenlőségéért. A Nyugatnak szembesülnie kell vele: Oroszországban nem nyerhet demokratikus választást a buzik, pedofilok, bűnözők szavazataival. Prohorov pártja nem véletlenül kapott csak 0,6%-ot.
Ennek ellenére Mihail Prohorov hétfőn bejelentette, hogy indul az elnöki címért, és kihívja Putyint. A pénzember külön kihangsúlyozta, hogy a döntést nem tárgyalta meg a Kreml-el, és Putyinnal, illetve Medvegyevvel sem találkozott még. A "jogvédő" szervezetek tüntetéseire odacsalt emberek szemében akarja hitelesíteni magát, mondván hogy ő nem a kormány embere. Prohorov saját blogján azt írta, nem lát lehetőséget arra, hogy Putyin elnyerje az elnöki címet, a Putyin ellen szervezett tüntetéseket követően pedig azt mondta, "Akár tetszik az oroszoknak, akár nem, Putyin nem az egyetlen, aki vezetni tudja az államgépezetet." Ezzel a néhány ezer tüntető egyet is értett. A Nyugatnak pedig marad a 0,6%.
Molnár István


Oroszország bekeményít

Irán világszenzációt keltő cselekedete volt, mikor eltérítettek egy lopakodó pilóta nélküli kémrepülőgépet. A gép szinte sérülés nélkül került az iráni hadsereg birtokába, őrzését és elrejtését az Iszlám Forradalmi Gárda végzi. A gép az USA legféltettebb csúcstechnológiáit rejti. Az amerikai kormány ugyan tett egy kísérletet, hogy visszaszerezze a gépet, mondván azzal csak Afganisztán felett hajtottak végre feladatot, Irán azonban a visszaszolgáltatást megtagadta, mivel nyílt titok, hogy az USA és Izrael légiereje iráni célpontokat kíván támadni.
A két Amerikával szemben álló nagyhatalom, Kína és Oroszország azonnal bejelentkezett, hogy meg kívánják vizsgálni a gépet. Irán azonban súlyos igényt támasztott ennek lehetővé tételéért. Közölte mindkét állammal, hogy megengedi a szétszerelésben és a vizsgálat elvégzésében való részvételt, amennyiben nem tagadják meg a továbbiakban Irántól az S-300 PMU-1 légelhárító rendszer leszállítását.
Mindazonáltal a Nyugat jól tudja, hogy Irán nincs olyan technológiai szinten, hogy egy ilyen, műholdról irányított gép felett átvegye az irányítást, ezért kijelentették, hogy ez valójában orosz katonai siker. Oroszország egy hónappal ezelőtt adta el Iránnak a legmodernebb zavarótechnológiát. Ennyi idő alatt azonban még a kezelő személyzetet sem lehet kiképezni, tehát Izrael és az USA egyértelműen orosz "munkának" tekinti az esetet. Mivel a gép iráni területen ért földet, Teherán jogosan tart igényt ellenszolgáltatásra - mindennek ellenére.
December 7-én Izrael a Fehér Házzal egyeztetve azonnal elküldte Moszkvába Liebermann izraeli külügyminisztert tárgyalni, hogy ne adják el Iránnak a rakétarendszert, valamint egyéb kérésekben se működjenek közre Iránnal. Teherán ugyanis még kiegészítésként kérte a két országot, hogy a továbbiakban is segítsék az iráni atomprogramot, valamint a nagy hatótávolságú rakéták üzemanyagrendszereinek kikísérletezését.
Vlagyimir Putyin röviden és tömören visszautasította a tárgyalást, nem fogadta a zsidó állam külügyminiszterét, majd Medvegyev elnöknél próbálkoztak, de ő sem volt hajlandó tárgyalni.
Ezek után az USA próbálta rávenni az orosz vezetést, hogy fogadják a külügyminisztert, személyesen Obama telefonált, de a tárgyalásokat továbbra is visszautasították. Izrael egyértelműen kijelentette, hogy a Nyugat közel-keleti politikája az oka, hogy nem lehet tárgyalni az orosz féllel. Oroszország ugyanis a Nyugat politikája miatt sok befolyását vesztette el Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Válaszul most Moszkva nem fogadja a Nyugat küldöttjét, és Iránnal tárgyal.
Izrael ezek után jelentette ki, hogy Oroszország a cyber háborút előretolta Irán területére, és ott teszteli új eszközeit. Olyan zavaróeszközöket, amelyek a közvetlenül műholdról érkező, többszörösen kódolt digitális jeleket képes zavarni, csak Oroszország volt képes kifejleszteni. Így Moszkva a RQ-170 gép megszerzésében aktív szerepet játszott. Az pedig, hogy Moszkva nem fogadta a külügyminisztert, ezt a gyanút erősíti.
Ám azzal is tisztábban kell lenni, hogy ha az orosz technika képes volt ilyen zavarást megvalósítani, akkor a Tomahawk rakétákat, valamint a csapármérő egységeket irányító AWACS gépeket is képes zavarni. A technika viszont biztosan nem mindenható, nem véletlenül kérik továbbra is a fejlett légvédelmi egységeket az irániak. Moszkva a technikai szakembereket már Iránba küldte, hogy elkezdjék az amerikai robot repülőgép vizsgálatát. Ráadásul a választások utáni oroszországi megmozdulásokban a Moszad és a CIA keze mélyen benne van, és ezt az orosz vezetés nagyon jól tudja. Bolond lenne éppen azokkal tárgyalni és engedményeket tenni, akik a jelenlegi politikai vezetés ellen lázítanak. Oroszország bekeményített. A múltkori katari eset, majd a moszkvai zavargások után, valamint a szíriai történések tükrében egyáltalán nem csoda, ha Moszkva is elkezdte felhúzni a kesztyűt a víváshoz. Az iráni eset még csak a kezdet, egy picike kis ízelítő, Oroszország éppen csak megvillantotta a jelenlegi hadiipari technikai képességét.
Kemény Gábor

 

Orosz védelmi rendszer Iránnak

 Oroszország jelentősen növelte Irán védelmi képességeit. A közelmúltban leszállítottak Teheránnak olyan zavaró állomásokat, amelyek képesek az AWACS gépeket, repülőket, robotrepülőket zavarni.

A Kolguha rendszer egy 30 éves fejlesztés, Irán most a legújabb, 2009-es modifikációját kapta meg az orosz gyártótól. Moszkva engedélyezte a leszállítást. A külügyminisztérium helyettes államtitkára, Konstantin Biryulin egy orosz internetes lapnak elmondta: „Mi nem beszélünk rakéta alkatrészekről, tengeralattjárókról, vagy S-300-as rendszerről. Ez egy kifejezetten védelmi berendezés, amely növeli Irán védelmi képességét."
Kína szintén egyetértett a rendszer leszállításával, azt az oroszok a pekingi vezetéssel megegyezve szállították le. Az utóbbi idők figyelmeztetései után mindkét állam komolyabban veszi a fenyegetettséget, és jobban hajlanak stratégiaia partnereik felszerelésére.
A leszállítással egyidőben Oroszország és Kína sürgette az ENSZ-nél, hogy oldják fel az embargót Irán ellen. Irán már üzembe helyezte az első atomerőművét, és semmi jele annak, hogy atomfegyvert akarna előállítani. Ezt viszont az ENSZ nyugati képviselője jelentette.
Oroszország sokáig védte kereskedelmi partnerét, de hosszas huzavona után 2010-ben beleegyezett az Irán elleni minimális embargóba, és nem szállította le a megrendelt S-300-as védelmi rendszereket. Helyette idén egy legalább olyan jelentőségű védelmi eszközt szállított, amely képes a repülőket irányító AWACS gépek tevékenységének korlátozására, kommunikációjuk és felderítési képességeik zavarására. Ezzel Moszkva semmilyen embargót nem sértett meg.
Juhász Pál

Rákosok utcája Almásfüzitőn

Mivel fenyeget a Duna elsekélyesedése?

Európa lakossága váratlan problémával találja magát szemben, írja a Novije Izvesztyija c. lap. Aszály miatt csökkent a Duna vízszintje, ami hatalmas vesztségeket okozhat egész Közép-Európának. Megbénult a hajózás a régió fővízi útvonalán, nagy hajózási társaságok hatalmas veszteségeket szenvednek, kisebb hajózási társaságok viszont csőd szélén állnak. Emellett, az utóbbi évek során most télen először a folyó egész hosszán befagyhat. A Duna partjai mentén horgon álló kis és nagy hajók láthatók. A szállítandó árut vasúton vagy közutakon kénytelenek szállítani.
Szakemberek állításai szerint, ha a víz szintje további 50 cm-re csökken, kénytelenek lesznek megállítani kompközlekedést Románia és Bulgária között. Több helyen a Duna annyira sekély, hogy látni lehet a második világháború alatt elsüllyedt hajók maradványait.
Már akadozik a lakosság és iparvállalatok villamos energiával való ellátása Szerbiában, ahol energia nagyobb részét vízerőművek biztosítják. Boszniában nemcsak villamos energiaellátás akadozik, hanem ivóvíz-ellátás is problémát jelent. Szarajevóban és más boszniai városokban éjszaka egyáltalán szünetel a vízellátás. Bukarest attól tart, hogy le kell állítani az egyetlen romániai atomerőművet Cernavoda-ban, mert a reaktor hűtésére a Duna és a Fekete-tenger közötti csatornából veszik vizet.
Komoly következményekkel járhat a szárazság a mezőgazdaság számára olyan országokban, amelyeken keresztül a Duna folyik.
Előrejelzések szerint Romániában jövőre búzatermés legalább 20%-kal lesz alacsonyabb. Még súlyosabb a helyzet Magyarországon, ahol az 500 milliméteres évi csapadékmennyiségből 2011. év 11 hónapja alatt csak 240 milliméter esett. Nincs kizárva, írja a Novije Izvesztyija lap, hogy a magyar kormány kénytelen lesz segítségért fordulni az EU-hoz, ami a jelenlegi helyzetben nem kívánatos.
ruvr.ru

Az ENSZ öko-fasiszta világkormány-tervezete a durbani klímacsúcson

Az ENSZ bürokratái az eddigi legdrákóibb klímaváltozási egyezményt dolgozták ki a durbani klímacsúcson, aminek értelmében a nyugatnak kötelessége lenne tiszteletben tartani „földanya jogait” a kötelezőnek szánt „klímaadósság” megfizetésén keresztül, ami egyúttal a világkormány megalakításához és működtetéséhez szükséges forrásokat is előteremtené.
Miközben az ember által előidézett globális felmelegedés támogatóinak maradék hitelessége is elpárolog a második klímabotránynak* köszönhetően, a kezdeményezés mögött rejlő bürokratasereg töretlen erővel masírozik előre. Lord Christopher Monckton rendkívül részletes jelentése kitér a konferencián megfogalmazott célok legfontosabb pontjaira, amelyekből a legfontosabbakat ismertetnénk.
„A fővonalas média hallgatásának köszönhetően, szokás szerint a klímacsúcson hangzott el először az őrült terv, amit Rajendra Pachauri és bürokratahada el akar fogadtatni a világ hatalmaival,” írja Lord Monckton, hozzátéve, hogy a klímakutatás, mint tudomány, illetve annak kutatási eredményei egyáltalán nem kerültek napirendre a klímacsúcson.
Az egyezmény a széndioxid kibocsátás 50%-os csökkentését tűzte ki célul az elkövetkezendő nyolc évre, ami egymagában képes lenne csődbe juttatni a világgazdaságot, azonkívül további 100%-os csökkentést 2050-ig, ami feltételezésünk szerint csak úgy lehetséges, ha előtte megszabadulnak néhány milliárd embertől, nehogy túl sok széndioxidot lélegezzen ki.
„Tehát nincs több benzinhajtású autó, le a gázzal hajtott erőművekkel, repülőkkel és vonatokkal. Vissza a kőkorszakba, azzal a különbséggel, hogy ez alkalommal tüzet gyújtani sem lesz jogunk barlangunkban, mert az túl nagy széndioxid kibocsátással járna,” írja Lord Monckton.
Az egyezmény előírja a hőmérséklet 2 ̊C-os csökkentését, ami Lord Monckton szerint több millió ember halálát okozná és egy második jégkorszakot idézne elő.
Az egyezmény által szükségesnek ítélt széndioxid kibocsátás csökkentés pedig a növények kipusztulásához vezethet, hiszen a növényeknek minimum 210 ppmv széndioxidra van szükségük a túléléshez.
A nemzeti hadseregeket is fel kellene számolni, mivel szerintük jelentős mértékben hozzájárulnak a klímaváltozás előidézéséhez. Feltételezhetően ezt követően az ENSZ venné át a globális rendőrség szerepét.
tartozna és kötelezné a nyugati országokat „klímaadósságuk” törlesztésére, valamint meghatározná a harmadik világ országai által, a széndioxid kibocsátás csökkentése fejében fizetendő alacsonyabb mértékű adót. A terheket a „történelmi felelősség” alapján határozták meg, ami szerintük azt jelenti, hogy az időjárás változásaiért az ipari hatalmak felelősek, ezért bűnhődniük kell.
És most jön a lényeg: A karbonadót az ENSZ szedné, és miután levonták járandóságaikat, a maradék pénzt saját bürokratáinak döntése alapján osztanák szét. „Ahogyan azt egy vezető beosztású ENSZ diplomata mondta nekem tavaly, ’Az ENSZ létezésének egyetlen célja van: több pénzt szerezni.’ Ez az egyetlen ok, amiért az ENSZ ilyen érdeklődést mutat a klímaváltozás iránt,” írja Lord Monckton.
Az ENSZ környezetvédelmi végrehajtó testületei világkormányi hatalmat kapnának a klímaváltozás elleni harc nevében. „Az egyezménytervezet megfogalmazza, hogy közös irányelvekre és eljárásokra valamint koordinációs és felügyeleti funkcióik biztosítására van szükség a UNFCCC (ENSZ éghajlat-változási keretegyezménye) számára,” azaz a politikai, gazdasági és környezetvédelmi hatalom globális központosítására a klímahatóság szinte láthatatlan, de hihetetlen hatalommal bíró szépen manikűrözött kezében. Semmilyen rendelkezés nem szól a klímahatóság vezetőinek demokratikus megválasztásáról.
A klímakormány előírja a nyugati országok számára, hogy kétévente jelentést készítsenek az elért fejlődésről, majd hozzák meg a világkormány által számukra előírt intézkedéseket.
Az ENSZ több új pénzalapot is létrehoz pénzes ládái megtöltésére, beleértve az új hajó és repülőgép üzemanyag adót, a szintén új „zöld klíma alapot” és természetesen a globális kibocsátáskereskedelmet. A kiadások fedezetének terhét, legalábbis annak oroszlánrészét, átadják az adófizetőknek.
A fenti néhány pont csupán néhány azok közül az intézkedések közül, melyeket az ENSZ kötelező érvénnyel rá akar kényszeríteni a világra.
*2009 novemberében nyilvánosságra került a Kelet-angliai Egyetem Klímakutató Központjában dolgozó egyes tudósok több ezer emailből álló levelezése. Egyes emailek a klímaszkeptikusok (az ember által okozott klímaváltozás tényét tagadók) szerint arra utalnak, hogy a kutatók manipulálták vagy elrejtették az adatok egy részét, hogy megvédhessék tudományos álláspontjukat a klímaváltozás veszélyeiről és emberi eredetéről. 

Forrás: Infowars.com