2013. december 23., hétfő

Bevándorlásügy EU szerte: Magyarország elmarad?

Miközben Európa szerte minden liberál-démon(kratikus) országban(Franciaországtól kezdve, Svédországon át, Nagy-Britanniáig, csakhogy a jéghegy csúcsát említsem, de a kisállamok közül például Svájc alapból szigorú, Dánia se tűri meg a hivalkodást) gőzerővel és azonnali hatállyal foganatosítanak különböző szankciókat és azokat sokszor karhatalmi bevonással megvalósítják a bevándorlók és a már hőzöngő „betelepültek” ellen, addig az Unió szaktárcái Magyarországot megrovásban részesítik, hogy nem elég intenzív a ”befogadóképességünk”! Pedig higgyék el uraim, hogy a nagyszerű „kedves pásztor” Balog Zoltán és díszes bandája az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Bevándorlásügy, a különböző jogvédő intézetek a Kormánnyal karöltve mindent megtesznek. Annak érdekében, hogy elfogadjuk a több tízezres befogadó lágerek újabb létesítését és azoknak időszerű feltöltését. A TV ontja a tolerancia-műsorokat, a címlapokon néger kanok csókolnak svéd nőstényárja szőkéket és a fantázia határtalan, ha akarod…
Nos, nem védelmezzük ezeket az európai kapitalista Csoda-országokat, mert tudjuk, mire megy ki valójában a játék. De jöjjünk azzal tisztába, mint a fenti példán láthatjuk, hogy országunk amúgy is a legmocskosabb erkölcstelen erők markában tobzódik. Úgy látszik, hogy a bűnöző cigány, a gyilkos román, a pakisztáni és szír „háborús” menekült sehol sem talál szerető otthonra Európában, nem beszélve a szegény üldözött zsidóról! Aki ha beteszi ide a lábát, „nálunk” máris zsíros, nem túl megerőltető (vagyis nem kőbányai) állásban részesül és nem botütésben vagy puskatusban végzi, mint kellene (csak hogy tudja, itt mi a szokásrend, mihez tartsa magát)! Nekünk viszont a jelek szerint kellenek ezek a remek példányok! Szeretetért, ételért, kitartottságért rablással-fosztogatással, gyújtogatással hálálkodnak és beígérték már a verést, a gyilkolást is, ha nem teljesülnek álmaik. Ilyen a közhangulat a lágerekben és válik veszélyessé a környék, a mi hazánkban. Mivel százezrek menekültek külföldre az építő generációinkból megélhetésért! Hangsúlyozom megélhetésért!!!
Nem egyelőek ezekkel a barmokkal. A mi kényszeredett fiaink elismert, értékes, értékteremtő munkaerő - sajnos - külföldön. Csak a mi kormányunknak nem az! Itthon nem éri meg elismerni kellő bérezéssel. Nem kiemelkedő bérrel csak kellővel! Pont annyival, ami az elvégzett munkáért jár. Nem többel, csak ennyivel honorálnák! Mert ennyivel is bőven beérnék már, és fütyörészve gyarapítanák itthon a közjót!
Ezek a nemzettestvéreink még akarnak valamit kezdeni az életben és nem élősködni az általuk is eltartott (mindegy az ebben az esetben, hogy az EU-ba adóznak vagy itthon) szociális háló valamelyik átláthatatlan pénzpumpa szektorában. Az Alapítványok jól lefedik ezeket, mondhatnánk, hogy az egész rendszer ezek Szövetkezetét alkotják. Kell a helyünkre valaki, ha már mi odébb álltunk. Ezek a szociális rendszerek pedig gondoskodnak arról, hogy pénzeljék, törvényesítsék és lepapírozzák ily „elveszett nemzettörzseink” honosítandó állampolgárságát. Itt korántsem a székelyekről, a felvidékiekről, a kárpátaljaiakról vagy a délvidékiekről van szó sajnos. Ők az álca a nagy Nemzetpolitikában! Ennek egy része a Honosítási – Szavazatgarantáló Papírosztály! Minden mindennel összefügg! Milyen érdekes, ezek mind egyből, hogy törik a magyart, - ahol érik - viszont a beszédük folyékony, legfeljebb „hebegős tájszólás” jellegű. Ezek itt vannak köztünk, a közhivatalokban!
Szóval, például Angliában is mindennaposak az etnikai-bevándorlási lázongások. Ennek most törvénnyel próbálják elejét venni, miszerint a tartózkodási idő és a munkavállalás terén szigorítanak be, hogy ne lehessen hónapokig vagy akár kiskapukkal évekig is lógni a rendszeren, mint „szociális potyautas” – ahogy fogalmaz a Times. Franciaország drasztikusabb módszerekben érdekelt, itt bizony a puskatus-effektus dívik. Svédországban az egyszerű svéd lakosság összefogással, „gerillaakciókkal” a karhatalom szemhunyása mellett, vagyis hallgatólagos támogatásával paterolja ki a viselkedni nem tudókat és nem akarókat…
Tehát Európa szerte van példa erre is arra is.
Mi mikor és mivel mutatunk példát, dicső kormányunk, nagyra becsült rendőrségünk, drága Honfitársaim, Testvéreim?
Várhegyi Kálmán

Kínos karácsonyi ajándékot kapott Orbán Viktor

A világ legkeményebb diktátorai közé ékelődött be Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi jogvédő szervezet 2013-as évet összefoglaló kampányfilmjében. A független újságírók nélkül csak úgy látnánk a világ diktátorait és a demokrácia intézményével megkérdőjelezhető módon bánó vezetőit, hogy nevetnek, játszanak, gyerekekre mosolyognak, vagy kutyát simogatnak - ez derül ki a Riporterek Határok Nélkül nevű nemzetközi jogvédő szervezet decemberi kampányfilmjéből, amelyben Kim Dzsong Un és Vlagyimir Putyin mellett Orbán Viktor is szerepel. A magyar kormányfőről bevágott kép egy tarpai családlátogatás során készült. Mellette felbukkan a felvételen Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök, Bassár el-Aszad szír elnök, Silvio Berlusconi, Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök és Robert Mugabe is. Az ironikus videó rövid leírásában a szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy 2013-ban még mindig jellemzőek voltak az újságíró-gyilkosságok, a bloggerek bebörtönzése és a cenzúra.

A film szombattól lesz látható a francia tévécsatornákon:

A brit hírszerző ügynökségek eladták magukat az Egyesült Államoknak

Az MI-szexelt az NSA-val? Az NSA + CIA = Mossad, no ezt meg az FSB használja, vazelin nélkül. Az Egyesült Államok hatalmas mennyiségű információt vásárolt a brit Kormányzati Kommunikációs Központtól – jelentette ki George Galloway brit parlamenti képviselő. Az Oroszország Hangjánakadott interjújában a politikus arról panaszkodott, hogy Nagy-Britannia ”prostituált módjára eladta magát az Egyesült Államoknak”. Szerinte a Kormányzati Kommunikációs Központ végzi el az NSA helyett a mocskos és illegális munkát.
”Évente 120 millió fontot fizetnek a nemzetközi közösség elleni bűncselekményért, amiért Európa-szerte lehallgatjuk a telefonbeszélgetéseket. Mindössze 120 millió fontot! Hát nem olcsó?” – mondta Galloway.
Oroszország Hangja

Valami nagy erő elszabadult Törökországban

Óriási a felfordulás Törökországban, befolyásos üzletemberek egész sorát gyanúsítják korrupcióval, rendőrfőnököket váltanak le tucatjával, a miniszterelnök sötét erőkről, mocskos támadásról beszél. Az egész felfordulás mögött egy Amerikában élő 72 éves imám állhat, amely csendben terjeszkedő iszlám iskoláival szerzett befolyást és rengeteg pénzt.
Egyszerű oktatási reformnak tűnt egy török kormányzati javaslat még novemberben, amellyel megszüntettek volna egy speciális fizetős iskolatípust. Valójában azonban Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök hadüzenete volt az egykori szövetségeséből lett ellenfelének, Fethullah Gülennek. Az 1999 óta Amerikában élő Gülen a Hizmet (Szolgálat) nevű nemzetközi, modern, pacifista iszlám vallási-szociális mozgalmat vezeti, amely sok ilyen iskolát működtet világszerte, köztük Törökországban is. Ezek egyrészt a mozgalom bevételeit is adják, másrészt ezeken keresztül nagy befolyásuk van Törökországban. A kormányzati lépéssel olyan háború indult, amely már így több tucat ember karrierjét törte meg, és még sok magas rangú politikust, rendőrt és befolyásos üzletembert fenyeget.
Múlt kedden a török rendőrség korrupció gyanújával őrizetbe vette a belügyi, a gazdasági és a várostervezési miniszterek fiait, és több tucat Erdogan-közeli üzletembert. Emellett házkutatást tartottak az állami Halkbank ankarai székházában (ezzel 13 százalékos árfolyamzuhanást okozva), valamint az Agaoglu nevű, magánkézben lévő építőóriásnál. Összesen 52 embert érintett a rendőrségi akció, amely mögött a Reuters szerint sokan első pillanattól Gülent sejtették, akinek az emberei állítólag mostanra befolyásos posztokat szereztek a rendőrségnél, az igazságszolgáltatásban, sőt, még Erdogan AKP nevű pártjában is.
Musa Cam ellenzéki képviselő a letartóztatott politikusok portréival
Forrás: AFP/Adem Altan
Erdogan azonnal támadásba lendült: "nem jelölheti kik az irányt a sötét erők és bandák által támogatottak. Sem kívülről, sem belülről nem kavarhatja fel senki a dolgokat az országomban, és állíthat ocsmány csapdákat" - mondta, és rendőri vezetőket rúgott ki, köztük az isztambuli rendőrkapitánytt, Huseyin Capkint, aki a belügyminisztériumban kapott egy befolyás nélküli, alacsony posztot. Pénteken aztán folytatódott a tisztogatás, 14 újabb rendőri vezetőt váltottak le. Erdogan szerint mocskos akció készült a kormányzat ellen, amely összefügg a nyári kormányellenes tüntetésekkel is.

Barátból ellenség

Gülen tagadja, hogy köze lenne a török belpolitikát felforgató botrányhoz, és Erdogan sem ejtette ki ellenfele nevét az ügy kapcsán. A Hizmet nem kommentálta a letartóztatásokat, Gülen ügyvédje pedig közölte, hogy ügyfelének a legcsekélyebb kapcsolata sincs az akciókkal és az abban résztvevő hatóságokkal.
A kemény összecsapás ellenére a Hizmet korábban támogatta Erdogant abban, hogy a hadsereget kizárja a politikából, ezzel véget vetve annak a gyakorlatnak, hogy a hadsereg söpörjön el választott kormányokat, köztük egy iszlamisták által vezetett és Erdogan által is támogatott kabinetet 1997-ben. A Time összefoglalója szerint ráadásul negyven évvel ezelőtt Erdogan gimnáziumi osztálytársa volt a Hizmet egyik törökországi vezetője.
Hi-tech iskolák, fizetésből leadandó pénzek
A 72 éves, interjúkat soha nem adó Gülen mozgalmának befolyása jóval túlterjeszkedik Törökországon, iszlám iskolák százait, elemzőközpontokat és médiacsoportokat működtet Kenyától Kazahsztánig, támogatók millióival és dollárok milliárdjaival a háta mögött, írja a BBC. A britek elemzése szerint a Hizmetnek nincs formális, látható szervezete, sem hivatalos tagsága, ennek ellenére vélhetően a legnagyobb muszlim hálózatává nőtte ki magát. 

A szervezet saját elmondása szerint a közjóért dolgozik, laza hálózatok és összefogások segítségével, Gülen iránymutatásai alapján. Az imám a megértő, elfogadó iszlám mellett kampányol, ami az önzetlenséget, kemény munkát és oktatást hangsúlyozza.

A támogatók a hírek szerint a bevételeik 5-20 százalékát adják oda a mozgalomnak, amelynek az iskolái hi-tech épületek, és sok tanuló Gülen-közeli üzletemberektől kap ösztöndíjat. Az intézmények világiak, de a tanároknak példaképként kell szolgálniuk, a dohányzás, italozás és a válás helytelenített.

A kritikusok szerint a mozgalom célja ugyanakkor az, hogy hatalmat szerezzen, és az iszlám hitet terjessze, elnyomva az ellenzőket. Egy 1999-ben nyilvánosságra került videóra is hivatkoznak, melyen Gülen azt mondja a követőinek, hogy meg kell próbálni beférkőzni a nagy intézményrendszerekbe.

Gülent ezután vádolták meg a világi állam aláaknázának, az egyházi állam kiépítésének kísérletével, ekkor menekül Amerikába. A vádakat később ejtették. A Hizmet legnagyobb kritikusai közül többeket bebörtönöztek Törökországban.
Az elmúlt években azonban már észrevehetők voltak súrlódások: Gülen nem értett egyet például a szíriai lázadók támogatásával, barátibban közeledne Izraelhez, másként kezelte volna a Mavi Marmara ügyet. Amikor tavaly Erdogan a rendőrségben próbálta visszaszorítani a Gülen-befolyást, akkor Gülen embereinek tartott ügyészek próbálták bíróság elé citálni Erdogan hírszerzési főnökét, Hakan Fidant arra hivatkozva, hogy hangfelvételek szerint kurd terroristákkal tárgyalt. Fidant idén több amerikai lap is bírálta Törökország szíriai és iráni politikája miatt. Idén pedig a nyári tüntetések kezelését rótták fel a Gülen-közeli médiumok Erdogannak. A Hizmetről lassan világossá vált: állam lett az államban, amely akár szembe is fordulna a kormányfővel. Amikor pedig Erdogan oda akart csapni, ahol az a legjobban fáj, vagyis az iskolákra, úgy tűnik, támadásba is lendült.

Soha nem látott támadás

Gülennek nincs akkora támogatottsága, hogy komoly kihívója legyen Erdogannak, és nem is akar pártot alapítani, de ahhoz elég ereje van, hogy aláássa Erdogan tekintélyét a 2014-es helyhatósági, majd elnökválasztás előtt. Nem véletlen, hogy a korrupcióval támadják Erdogant: ez az AKP gyenge pontja, hiszen Erdogant is egy korrupciós botrány miatti népharag emelte a posztjára a 2002-es választásokon.
Szombaton Erdogan már Törökországot érő, soha nem látott erkölcstelen támadásról beszélt, vasárnapra 70-re nőtt az elmozdított rendőri vezetők száma, és 24-nél állt az eredeti, állítólagos korrupciós, pénzmosási és megvesztegetési ügyben letartóztatottaké (erről itt olvashat bővebben). A belügyminiszter Twitteren utasította vissza a korrupciós vádakat, és ellentmondásosnak nevezte a média által bemutatott dokumentumokat. Ugyanaznap ezrek tüntettek Erdogan ellen Isztambulban "mindenhol az AKP, mindenhol korrupció" szlogent skandálva. A tömeget vízágyúval és könnygázzal oszlatta szét a rendőrség.
A kormányfő folyamatosan "párhuzamos rendszert kiépítésének kísérletéről", az"állami intézményekbe beszivárgott erőkről", az ország egységének szétveréséről, a növekedés lelassításának szándékáról beszél, minden napra időzítve egy-egy nyilatkozatot a sötét erőkről és gonosz csapdákról, amik ellen kemény visszavágást ígér. A török líra árfolyama rekordmélységekbe zuhant hétfőre.
A korrupciós botány nem az első súlyos politikai válság idén Törökországban: júniusban azért heteken át tartó erőszakos tömegtüntetések robbantak ki egy parkátalakítás elleni békés tiltakozásból. A tüntetők szerint a kormány tekintélyuralmi rendszer bevezetésére tett kísérletet. A rendőrökkel történt összecsapásokban hatan meghaltak és nyolcezren megsebesültek.

Rovó Attila

Oroszország kapta meg a finn atomerőmű-építési szerződést

A Rusatom Overseas társaság – a Roszatom orosz atomenergetikai állami korporáció külföldi részlege – szerződést írt alá a finnországi Hanhikivi 1 atomerőmű építésére vonatkozólag. A Rusatom Overseas azonkívül szerződést kötött, amelynek értelmében a részvények 34%-t szerzi meg a Fennovoimatársaságban, amely az atomerőmű-építés megrendelője. A Roszatom azonkívül megállapodott arról,hogy fűtőanyagot fog szállítani az erőműbe a jövőben.
Az 1200 MW kapacitású Hanhikivi 1 atomerőművet az északnyugat-finnországi Pyhäjoki városban építik fel.
Oroszország Hangja

Követendő (ez is) orosz példa!

Az orosz oktatási intézményeknek ezentúl kötelező lesz kiakasztaniuk a nemzeti lobogót az épületükre, valamint az oktatási szünetek utáni első tanítási napokon lejátszaniuk az orosz himnuszt – olvasható a Kreml honlapján hétfőn közzétett rendeletben.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által aláírt rendelet célja, hogy hozzájáruljon “az állampolgári tudat és a hazafiasság” megerősítéséhez.


A rendelet értelmében a fehér-kék-piros zászlónak állandóan kinn kell lennie az oktatási intézmények területén vagy épületeinek falán.

A nemzeti himnuszt a szeptember elseji tanévkezdéskor le kell játszani, akárcsak a többi nemzeti vagy helyi ünnep miatt elrendelt oktatási szünet utáni első tanítási napon.

“Az orosz zászlóról” és “az orosz himnuszról” szóló törvények erre vonatkozó módosítása 2014. szeptember 1-jén lép életbe.

Putyin korábban úgy nyilatkozott, a törvénymódosítás hozzájárul ahhoz, hogy “hazafiakat neveljen a fiatalok között”.
Egy augusztusi tanulmány adatai szerint az oroszok közel harmada keveri a nemzeti zászló színeit. Az oroszok 54 százaléka tudja fejből a himnusz első sorait, a megkérdezettek ugyanekkora hányada vallotta, hogy “büszkeséget és csodálatot érez” az állami szimbólumok láttán.

(MH)

Mind meghalunk? 20 perces, kötelező anyag

Az alábbi videóban Rózsa Péter biogazda osztja meg velünk gondolatait fennmaradásról, nemzetről, emberiségről. Az elhangzottak a “nyugalom” megzavarására alkalmasak lehetnek.Főleg azért, mert a mindennapi valóságunkról van szó, nem pedig valami elvont, bizonyíthatatlan összeesküvés-elméletről.
Hallgassuk végig, és gondolkodjunk el rajta, mi pontosan mire is vállalkoztunk.
Be kell következnie egy általános szemléletváltásnak, mert különben mindegy lesz, hogy vannak-e bankok és kártevő politikai maffiózók a nyakunkon, vagy nincsenek.
Idézet a videóból:
“…ezt a temérdek pénzt, ami ide befolyik, és milliárdok kerülnek autópályákba, meg logisztikai központokba, meg internet-fejlesztésekbe. Ezekben nincsen semmi, ezek fikciók. A tény az, hogy mit eszünk meg, mit iszunk. Ez az élet.”
Itt tekinthető meg:
http://vimeo.com/82285967

Fizetős lesz a német autópálya

Németországban évente nagyjából harmincezer forint lehet a külföldi autósokat terhelő autópályadíj, fizetni várhatóan 2015-től kell majd.
Alexander Dobrindt közlekedési miniszter a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak elmondta, hogy a tárcánál a matricás rendszer bevezetésén gondolkodnak, és 2014-ben nyújtják be az autópályadíjról szóló törvényjavaslatot a parlamentnek.
A tervek szerint 2015-ben felálló rendszerben minden autósnak fizetnie kell, de a németeknek visszatérítik a díjat. Az éves matrica 100 euró körüli összegbe kerülhet - mondta a miniszter. A bajor konzervatív CSU politikusa milliárd eurós nagyságrendű bevételre számít a külföldieket terhelő autópályadíjból.
A Bild am Sonntag a héten megalakult német kormány összes miniszterétől megkérdezte, hogy politikusi minőségében mi a karácsonyi kívánsága. Alexander Dobrindt azt mondta, szeretné, ha az első autópályamatricát felragaszthatná a koalíciós társ szociáldemokrata párt (SPD) elnöke, Sigmar Gabriel kocsijának szélvédőjére.

Már kampánytéma is volt

A CDU/CSU pártszövetség és az SPD koalíciós szerződése szerint az autópályadíjról jövőre törvényt kell alkotni, a díj nem növelheti a német autósok terheit, és az uniós jognak megfelelő megoldást kell kidolgozni a bevezetésére.
A csaknem 13 ezer kilométeres német autópálya-hálózat használatáért a tehergépjárművek után már 2005 óta fizetni kell, és 2012-ben több mint ezer kilométernyi főutat is fizetőssé tettek. Az már többször felvetődött, hogy a személygépkocsikra is ki kellene terjeszteni a rendszert.
A témát a CSU vette elő a szeptemberi választások előtti kampányban. „Ember nem érti, miként fordulhat elő, hogy nekünk majdnem minden szomszédunknál fizetni kell, a szomszédok viszont nálunk ingyen használhatják a sztrádákat” – mondta el kampányrendezvényein Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a CSU elnöke.
Az autópályadíj bevezetését eredetileg a CDU és az SPD is ellenezte.

Hír 24

Sorra mondják le a szocsi meghívást a nyugati vezetők

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem él a meghívással, nem utazik el Szocsiba a téli olimpiai játékok nyitóünnepségére – közölte hétfőn a Maariv című izraeli lap.
Barack Obama amerikai és Francois Hollande francia elnök után az izraeli miniszterelnök is lemondta részvételét, ő sem utazik a téli olimpiára a Fekete-tenger partján lévő üdülővárosba.
A lap szerint egyre inkább nem hivatalos bojkottnak tűnik Oroszországgal, illetve az azt irányító Vlagyimir Putyinnal szemben, hogy a nyugati vezetők sorra bejelentik távolmaradásukat. Eddig Obama mellett így döntött David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke, Justin Harper kanadai kormányfő, Francois Hollande francia és Joachim Gauck német elnök is.
Putyin és Netanjahu között eddig a szoros kapcsolat és kölcsönös nagyrabecsülés volt a jellemző, legutóbb egy hónappal ezelőtt találkoztak. A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalban mégis egyértelműen azt közölték, hogy a kormányfő nem megy Oroszországba az olimpiára, és még csak nem is mérlegelték az utazás lehetőségét.
HVG

A kuvaiti kormány mind a tizenhat minisztere beadta lemondását hétfőn

A kuvaiti kormány mind a tizenhat minisztere beadta lemondását hétfőn – jelentette a KUNA kuvaiti hírügynökség a parlament elnökére hivatkozva.
Helyi sajtóhírek szerint az uralkodócsalád hét tagját is magában foglaló kormány korrupciós ügyek miatt kényszerült a lemondásra. A parlament kedden szavazott volna a kabinet egyik tagja ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról – írja az MTI.
Ugyanakkor értesülések szerint nem írnak ki új választásokat, a kormány lemondását a kabinet átalakítása fogja követni. E folyamat során egyes képviselők tervei szerint átfogó parlamenti vizsgálaton kell majd átesniük a végrehajtó hatalom új vezetőinek.
A térségben kifejezetten erősnek számító és a kabinetet gyakran felelősségre vonó parlamenttel rendelkező Kuvaitban nem ritkák a mostanihoz hasonló kormányválságok.
A most lemondott kormány a júliusi parlamenti választásokat követően, augusztusban alakult meg. A nyári voksolást azután írták ki, hogy a kuvaiti alkotmánybíróság eltörölte a 2012. decemberi választások eredményét. Az egy évvel ezelőtti voksolást pedig pont egy hasonló kormányválság miatt kellett kiírni.

http://index.hu/kulfold/2013/12/23/lemondott_16_kuvaiti_miniszter/

Ma 100 éves a FED: nem Kis Miska, hanem Mágnás Miska


Az egész finanszírozott XX. század szinte egy lélegzetvételnyi időt sem hagyott nyugalomra áhító teremtményeinek. Mozgásba lendült a Pénz és mozgásban tartotta a kifulladni látszó törekvést (ez az eredeti „kerékvágás”, „a mindennek megvan a maga ideje” népnyelven), sőt, törtetéssé fokozta azt. Az elmúlt 100 év az emberiség hajszolt történetének a legvéresebb korszaka volt: két világháború, hidegháború, megszámlálhatatlanul sok felszított helyi összetűzés, nagyhatalmi intervenció, népirtás, terrorizmus, éhínség, a társadalmi különbségek növekedése és a természeti erőforrások kétségbeejtő kimerítése fémjelzi.
Carpe Diem! Szándékra sugallva, mintha holnapra elmúlna a világ, tehát élj a mának! – divat-diktált szlogennel. Ezzel üzemeltetjük a gépezet motorját – a kőolaj és földgáz csak részletkérdés. Vágy a szükségtelenre, a gyenge jellem, a ferde hajlam, a rossz szándék tartja életben. A gépezet védjegye a DEI (latinul Feljebbvalót jelent) márkanév. Vagyis „Divide Et Impera” (szintén latin) szó szerinti fordításban „oszd szét, és/de birtokold”… motorja a PÉNZ (latinul: BANCO – BANK-PÉNZHÁZ)!
Ebben a szellemiségben ültek boszorkánycsillaggal osztott kerekasztalhoz 1913. december 23.–án a vérrel áldozók, hogy sátáni erőiket immár összevonva, egy uralmi rend mellett kötelezzék el magukat és kötelezzék le a világot, jó szorosan és lehetőleg örökre. Ez a jól kidolgozott zsarnokság két hatalmat hozott ekkor létre. Egy láthatót és egy láthatatlant. Ez az eddigi ismert történelem legnagyobb szabású és érvényű csalása a világ igába hajtásának kísérletére. A látható rész lett az, amit most névleges választmányi kormányoknak (demokrata-republikánus-liberál, stb.) látunk és ismerünk. A láthatatlan pedig a függetlenség homályába burkolózó Mentsvár, a FED kizárólagos kibocsátási joggal, minden és mindenki feletti oriens control-gyakorlattal. Tehát felette már nem őrködik senki, ő a szem a piramis csúcsa.
Független márpedig, hogy lehet, mikor konkrét személyekhez köthető, jól meghatározható ideológia és faji alapú besorolás szerint? Egyszerű paraszti ész kell csupán ahhoz, hogy tudjuk bármelyik cég vagy gyár magán hordozza a főnöke/tulajdonosa személyiségjegyeit. Ezt a világformáló eseményt az amerikai Kongresszus vitte keresztül az akkori törvénykezésen e hatalmas össze-esküdt oligarchia iszonyú nyomására és játszotta kezére a világi pénzrendszer összevont felügyeletét. Az akkori elnök Woodrow Wilson, aki pedig maga szentesítette aláírásával a Federal Reserve (FED) létrehozásáról szóló törvényt, 1916-ban már pontosan tudta döntésének súlyos következményeit, ennek az iszonyú monstrumnak mindössze 3 esztendő kellett ahhoz, hogy érezhetővé váljon az úgynevezett joggyakorlata: „Ezt a nagy ipari nemzetet most már a pénzhitel rendszere ellenőrzi. A hitelek nyújtása központosítva lett. Ezáltal az ország növekedése, és valamennyi tevékenység ellenőrzése néhány ember kezébe ment át. A legrosszabb uralom alá kerültünk, kormányzatunk egyike a civilizált világ leginkább ellenőrzött és dominált kormányzatának. Ez a kormány többé nem a választók szabad döntésének, hanem befolyásos csoportok véleményének és kényszerének megfelelően cselekszik”
Mivel még a függetlenségi mítosz teljes lerombolásának úgy látszik nem jött el az ideje a részükről (ők erre találták ki az Összeesküvés-elméletet) és még nem hirdetik országok, a világ előtt (pont azért mert még országok vannak és még nem csak egymagában az Új Világrendnek hívják), így ezt a Centenáriumot ma még csak néhány kiváltságos üli meg és tartja világi torját (Hála Istennek!) FÜGGETLENÜL!

Íme, a díszes társaság névsora
Befolyással rendelkező klánok az alábbiak: a New York-i Goldman Sachs, a Rockefeller, Lehmans, Kuhn Loebs, a párizsi és a londoni Rothschild, a hamburgi Warburg, a párizsi Lazard és a római Israel Móses Seif családok.
A Federal Reserve Bank mind a tizenkét fiókját a következő tíz bank tartja ellenőrzése alatt: a londoni NM Rothschild, a berlini Rothschild Bank, a hamburgi Warburg Bank, az amsterdami Warburg Bank, a New York-i Lehman Brothers, a párizsi Lazard Brothers, a New York-i Kuhn Loeb Bank, az olaszországi Izrael Moses Seif Bank, a new yorki Goldman Sachs és a szintén New York-i JP Morgan Chase Bank.
A Fed-részvények nagy részét négy személy birtokolja: William Rockefeller, Paul Warburg, Jacob Schiff és James Stillman. (A Schiffek szoros kapcsolatban állnak a Kuhn Loebs családdal. A Stillmanek pedig a XX. század fordulóján beházasodtak a Rockefeller klánba.)

Várhegyi Kálmán

Béketárgyalás, háborús álmokkal....

Tamer Mohamed

Úgy tűnik, hogy az új közel-keleti egyensúly-politika összeütközésbe került a szaúdi rendszerrel, azzal a rendszerrel, amelyet még Nagy-Britannia alapított a XIX. század végén, hogy ez által tudják védeni a gyarmatosító érdekeiket, később pedig a térség cionistáit is. A technikai fejlődést követően pedig a Nyugat számára akarták bebiztosítani a szükséges energiát. Ma már teljesen új funkciója is lett a szaúdi rendszernek; Izrael védelmezőivé léptek elő a térségben. Emiatt keményen szemben is állnak minden arab felszabadító erővel, amely a nyugati érdekeket fenyegeti. A történelmi kutatók hangsúlyozzák, hogy szilárd kapcsolat van a vezető szaúdi család és az úgynevezett wahhabista vallási csoportosulás között. A wahhabistákra az jellemző, hogy sok-sok szervezetre támaszkodnak, ők az egyetlen vallási szövetség Szaúd-Arábiában, és éppen ezért semmilyen módosítást, változtatást nem hajlandók elfogadni. A múlt század hetvenes éveiben azonban mégis érződött némi elmozdulás ezen a területen is, amikor Dzsahiman el-Oteybi forradalmának köszönhetően egészen Mekka szívébe is behatoltak és onnan indították el a felszabadítási forradalmukat, ám a Franciaországból beszerzett ideggázzal megsemmisítették őket. Ennek ellenére a szaúdiak a dzsihad szimbólumának tekintették el-Oteybi mozgalmát, s ez lett a wahabbistáknak is a fő ideológiája. Erre támaszkodott Osama bin-Laden mozgósítása is. A történelem kutatói, elemzői azt mondják, hogy a szaúdi wahabbista mozgalom már két ágra szakadt, amelynek egyik ága az úgynevezett klasszikus, mely azt vallja, hogy vallásilag lefednek mindent, amit a szaúdi vezető családok cselekszenek, mindent, amit akarnak a hercegségben; akár tiltanak vagy akár megengednek. Amit a király elrendelt, ők azt tartják helyesnek. A másik ága is eredeti, de ők már az úgynevezett szélsőségesek, akik a rendszer hibái ellen felszólalnak. Az el-Oteybi forradalmának leverése után a szaúdi rendszer a nyugati háborúkba bekapcsolódott, olyan felirat alatt, hogy a kommunisták ellen küzdenek. A háborúkban való részvétellel – amelynek csúcsa volt az afganisztáni és a csecsenföldi harcokban való jelenlét – úgy érzik, az a célja a vallási vezetőknek, hogy a wahabbisták kettészakadt ágát is egyesítsék. A nemzetközi világi dzsihádban is a wahabbisták vezetnek azzal, hogy szolgálják az amerikaiak stratégiáját, olyan hamis felhanggal, hogy védik a muszlimok érdekeit. Tehát a szaúdiak már exportálják hosszú évtizedek óta a terrort a világba, mert félnek a belső robbanástól, és a wahabbista rendszer szétesését is csak a harcok árán tudják megakadályozni. Szaúd-Arábiában is nagyon sok a szegény, egyes elemzések szerint több milliónyian vannak, akik nyomorban élnek és akiknek a lázadása bármikor bekövetkezhet. A szaúdi hercegek kezében a hatalom, ám ők a nyugati érdekeket teljes mértékben kiszolgálják, cserében a háborúskodásokkal védeni tudják hatalmukat. A Szíria elleni háborúban való részvétel is mintegy alkalom volt a szaúdiaknak, hogy exportálhatták a terroristákat és a belpolitikai gondjaikat áthárították a szíriai népre. Ma már azonban nemcsak a legszegényebbek lázonganak, hanem a középosztály is, akik liberálisabb nézeteket szeretnének országukban, például alkotmányos királyságot és a nők jogainak javítását. Ennek következtében a vezető családok és a wahabbista szervezetek is több felé kezdenek szétoszlani. Vannak közöttük, akik vallási és politikai reformokat követelnek, s tovább bonyolítja a helyzetet az is, hogy Abdul Aziz és családja, akik Szaúd-Arábiát alapították, már túl öregek, kilencven év körüli az átlag életkoruk, ezért sokan a hercegi családokból fiatalítani szeretnének a vezetésben is. Sokan a hercegek második vonalában is szeretnék, ha változás következne be. Az a nyilvánosságra hozott szám, hogy 3000 szaúdit öltek meg Szíriában, egyben a veszély jele a belpolitikában, mivel sok ezren még most is harcolnak a terroristák között és több száz szaúdi fogoly is van már a szíriai börtönökben, akik között több a hivatásos tiszt, katona és a titkosszolgálat embere. Szaúd-Arábia már hivatalosan kérte a kiadatásukat, ezzel elismerte a szíriai jelenlétüket. Ha Szíriában megáll a háború, ez azt jelenti, hogy nagy a veszély áthárul a szaúdi királyságra, mert a terrorista csoportokról feltételezhető, hogy ha visszamennek a hazájukba, a jelenlegi rendszer ellen még élesebben fognak fellépni. Ez azért is jelent különösen nagy veszélyt, mert a terroristák között sokan vannak, akiket súlyos börtönbüntetésük elengedésével küldtek ki harcolni – gyilkosságért, erőszakos cselekményekért kapták a büntetésüket -, s most, mint fegyveres harcosok térnek vissza. Az al-Kaida csoportok, akik közül sokakat azért küldtek Afganisztánba harcolni, hogy maradjanak is ott, ne jöjjenek vissza, például Pakisztánnak még sok-sok millió dollárt is fizettek azért, hogy letelepedjenek, de ezek a zsoldosok is most vissza akarnak térni Szaúd Arábiába. Bendar ben-Szultán, a szaúdi titkosszolgálat vezetője, aki a terrorműveleteket irányítja Szíria ellen, már új funkciót kapott, hogy a szaúdi egyensúlyt valahogy teremtse meg. Először is védje a királyságot a belső robbanástól, ennek érdekében bármilyen áron folytatnia kell a terroristák további exportálását, így mostanában látjuk, hogy Izraellel is együttműködve ma már Amerika ellen is felszólalt a korábban Amerika-barát titkosszolgálati főnök, mert az USA igyekszik a béketárgyalást sürgetni. A Genf2 konferencia lesz az első bázis, ahol a terrorizmus ellen nyíltabban fel tudnak lépni a nyugati szövetségesek. Ahogy Putyin orosz államfő is kifejtette: régen Szíria ellenében szervezték a találkozót, ma pedig a terrorizmus visszaszorításáért, ezért megelőzve a Genf2 tanácskozást, létrehozták Szíriában az Iszlám Frontot, amely hét csoportból áll. Izrael és Bendar ben-Szultán szervezte e Frontot, s biztosítják Amerika támogatását. Ezzel az ürüggyel érkezett Amerikába az izraeli új nemzetbiztonsági főnök, s meggyőzte a tárgyalópartnereit, hogy több tízezer katonával képesek megbuktatni Aszad elnök hatalmát. Kifejtette, hogy ennek a Frontnak 6 milliárd dollárt kell biztosítani a célja eléréséhez, s ezzel megbuktatják a szíriai rendszert. Hozzátéve, hogy az afganisztáni, iraki és a térség más háborúira Amerika már 6 trillió dollárt áldozott fel, ehhez képest a szíriai bukásra a 6 millió dollár csekélység.
Az Iszlám Frontról azt állítják, hogy egyensúlypolitikát folytatnak, nem szélsőségesek és az al-Kaidával sem lehet összemosni őket. A CIA úgy számolja, hogy 75 ezer harcoló embert érint ez a Front, a szaúdi-izraeli csoport éppen ezért azt kérte Amerikától, hogy emeljék a katonai kiképzésen résztvevők számát a jelenlegi 200 főről 500 főre. Annak ellenére, hogy ez az Iszlám Front nemrég született, már kész programjuk van a céljuk eléréséhez, amelynek első helyén Aszad elnök megbuktatása szerepel, s egy iszlám rendszer létrehozása mindenhol, mert azt vallják, hogy ezzel Isten akaratát valósítják meg. Ugyanis nem az ember akarata a törvény, hanem Istené. Programjukban szerepel a „kisebbség” - így a keresztények, drúzok, alawisták és több más csoport - védelme is, akiket, mint másodosztályúak, úgy tekintenek. Amerika elfogadta ezt a programot, ami igen furcsa egy demokráciát hirdető vezetés részéről, akik a külvilág felé a béketárgyalások szorgalmazását kérik. De az elkövetkező napok fogják eldönteni, hogy ki mit akar, mert ha egyetértenek a nagyhatalmak ezzel a stratégiával, akkor óriási vérfürdő várható Szíriában is, de akár az Közel-Keleten. A szíriai hadsereg azonban mára már annyira megerősödött, hogy képes Bendar ben Szultán fantáziáját is megbuktatni, nemcsak a stratégiai elképzeléseit, s erről az elmúlt időszakban már többször bizonyságot is tettek.

Világ Magyarság, 2013. dec.23.