2013. december 23., hétfő

Sorra mondják le a szocsi meghívást a nyugati vezetők

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem él a meghívással, nem utazik el Szocsiba a téli olimpiai játékok nyitóünnepségére – közölte hétfőn a Maariv című izraeli lap.
Barack Obama amerikai és Francois Hollande francia elnök után az izraeli miniszterelnök is lemondta részvételét, ő sem utazik a téli olimpiára a Fekete-tenger partján lévő üdülővárosba.
A lap szerint egyre inkább nem hivatalos bojkottnak tűnik Oroszországgal, illetve az azt irányító Vlagyimir Putyinnal szemben, hogy a nyugati vezetők sorra bejelentik távolmaradásukat. Eddig Obama mellett így döntött David Cameron, Nagy-Britannia miniszterelnöke, Justin Harper kanadai kormányfő, Francois Hollande francia és Joachim Gauck német elnök is.
Putyin és Netanjahu között eddig a szoros kapcsolat és kölcsönös nagyrabecsülés volt a jellemző, legutóbb egy hónappal ezelőtt találkoztak. A jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalban mégis egyértelműen azt közölték, hogy a kormányfő nem megy Oroszországba az olimpiára, és még csak nem is mérlegelték az utazás lehetőségét.
HVG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése