2013. december 23., hétfő

A kuvaiti kormány mind a tizenhat minisztere beadta lemondását hétfőn

A kuvaiti kormány mind a tizenhat minisztere beadta lemondását hétfőn – jelentette a KUNA kuvaiti hírügynökség a parlament elnökére hivatkozva.
Helyi sajtóhírek szerint az uralkodócsalád hét tagját is magában foglaló kormány korrupciós ügyek miatt kényszerült a lemondásra. A parlament kedden szavazott volna a kabinet egyik tagja ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról – írja az MTI.
Ugyanakkor értesülések szerint nem írnak ki új választásokat, a kormány lemondását a kabinet átalakítása fogja követni. E folyamat során egyes képviselők tervei szerint átfogó parlamenti vizsgálaton kell majd átesniük a végrehajtó hatalom új vezetőinek.
A térségben kifejezetten erősnek számító és a kabinetet gyakran felelősségre vonó parlamenttel rendelkező Kuvaitban nem ritkák a mostanihoz hasonló kormányválságok.
A most lemondott kormány a júliusi parlamenti választásokat követően, augusztusban alakult meg. A nyári voksolást azután írták ki, hogy a kuvaiti alkotmánybíróság eltörölte a 2012. decemberi választások eredményét. Az egy évvel ezelőtti voksolást pedig pont egy hasonló kormányválság miatt kellett kiírni.

http://index.hu/kulfold/2013/12/23/lemondott_16_kuvaiti_miniszter/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése