2013. július 15., hétfő

A pakisztáni tálibok kialakítottak egy bázist Szíriában


A pakisztáni tálibok az elmúlt hónapokban kialakítottak egy bázist Szíriában azzal a céllal, hogy csatlakozzanak a külföldi országok és cionista hatalmak által támogatott fegyveresekhez és felvegyék a harcot a szír kormányerőkkel. Egy Vezető talibán parancsnok elmondta, hogy tehriki pakisztáni tálibok, illetve egykori afgán és közel-keleti harcosok segítségével jött létre a bázis. A tehriki tálib erők az afganisztáni határ mentén élnek, szigorú iszlám közegben és a legradikálisabb muzulmánok közé sorolják őket. Sokan közülük Afganisztánban is harcoltak korábban. 12 hadászati szakértő is érkezett már az elmúlt hónapokban Pakisztánból Szíriába, hogy kiértékelje a helyzetet. A hadászati szakértők a kialakult helyzetet felmérték és kidolgozták a végrehajtandó műveleteket is. A bázis sejtje folyamatosan jött létre az elmúlt 10 hónapban. Olyan harcosokat vittek már a bázisra, akik korábban Afganisztánban harcoltak. Pakisztánban már most is több tucat tálib harcos várja, hogy Szíriába mehessen harcolni. A szír kormány bejelentette, hogy rengeteg külföldi militáns csoport van Szíriában, akiket külföldről pénzelnek. Mind a Nyugat, mind pedig az áruló keleti amerikai szövetséges arab országok is ezt teszik, leginkább Szaúd-Arábia. Azonban Omran al-Zoubi szír tájékoztatási miniszter bejelentette, hogy a hadsereg komoly tisztogató műveleteket indított, amelynek keretében csapást mértek már a pakisztáni szélsőségesekre is. 
Ungvári Bertalan

Ennek sohase lesz vége? - Tíz kaszinót indítanának

Több ezer félkarú rabló és több száz játékasztal üzemeltetésére írna ki meghívásos koncessziós pályázatot a nemzetgazdasági tárca. A kormány tíz vidéki kaszinó létesítésének jogát ajánlaná fel.
Varga Mihály gazdasági miniszter levélben kérte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának véleményét a meghívásos pályáztatásról, amelyben több ezer félkarú rabló és több száz játékasztal üzemeltetését írnák ki.
A levél szerint a meghívásos pályázatban tíz vidéki kaszinó létesítésének jogát ajánlanák fel. A lap szerint a tavaly októbert követő 3 hónapban az állam 3,2 milliárd forint adóbevételtől esett el az intézkedés miatt, amelynek nyertese a három nagy kaszinó volt. Az azokban működő pénznyerő automaták bevétele tavaly az előző évinek majd a háromszorosa lett. A tárca a 10 új kaszinótól évente egyenként 850 millió forint adóbevételre számít.
A levél szerint azok, akik eddig is hódoltak szerencsejáték-szenvedélyüknek, most kisebb részben külföldön, illetve az interneten, nagyobb részben az illegális piacon játszanak tovább.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a liberalizált piac megszüntetése óta több mint 9000 ellenőrzést tartott, ebből összesen csak 137 esetben talált illegálisan működtetett nyerőgépeket.
(MTI)

Nemzeti

Nem tudni az elnevezésnek ez a divatos módja mennyire kötelező, ha költségvetési adósarcbázisú pénzekhez van vágyad jutni, vagy ez, az egybrancsbélieknek csak úgy dukál? Néhányan már megint gyanakszunk, hogy a megtévesztés szándéka lehet a trikolorra írt elnevezésekben, mert a cégérek mögötti intézmények, hatóságok, cégek működését a magasztosságnak e megfelelője nem járja át.
Sőt, mintha tervezetten az ilyen olyan, a tisztesség rostáján mindenképpen fennakadó s persze a hatalom védelmét élvező, kebelbeliek közt firtathatatlan, mások számára
tilos tevékenységek magátólértetődő jelzője volna. Van ilyen kicsi bolt a cigarettázók örömére a korzón, de az érdekesen „áriásítottak” bánatára, egy felhergelt ország ellenszenvétől kísérten. Aztán valahogy ilyenné lett az adókat akár vér formájában is kipasszírozó hatóság, mely előtt kucsmagyűrögető Tiborcnak lenni pusztán az előnév okán milyen más. A régi jóbarátok egyik másik milliárdos magánvállalata az előnevet előjogként uralva fejheti döglöttre a közös tehenet, miközben a jelzőt nem birtokló hasonlóprofiluak végigjárhatják a tönkrementek haláltáncát.
Azon sem kell megütköznünk, ha ugyanezzel kezdődik egy miniszteriális hely neve, mert ha nem volna valami huncutság a falai mögött, ezer év államiság után, becsületes magyarnak eszébe sem jutna annak nevét előtitulálnia. Ennek tetejébe, látva mekkora hangerővel hirdeti magát hasonlóképpen a nemidevalóknak örömére a lábát oly nagyon széttevő magas kormányzat, hát eléggé kibúvik a szög a zsákból. Mindezek miatt tehát nem lepődhetünk meg azon, hogy nekünk gyalogmagyaroknak, ha lépést nem váltunk, ezzel az előtaggal lassan már csak a tragédia marad.
Nagy Tibor (Vasas Pasas)

Nyári egyetem az atlantista utánpótlás nevelés céljából

Hibátlanul és olajozottan koordinált atlantista-szabadkőműves művelet keretében első alkalommal szervez fiatal közép-európaiaknak nyári egyetemet az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont.
A programsorozat középpontjában a visegrádi együttműködés áll.
A módszerváltás utáni első atlantista miniszterelnökről, Antall Józsefről elnevezett intézet mától július 26-ig nemzetközi nyári egyetemet rendez a Budapesti Corvinus Egyetemen (a hazai szabadkőműves értelmiség utánpótlás neveléséért felelős második vonal gyűjtőhelyén). A program elsősorban a visegrádi (V4) és a közép-európai együttműködésről szól, amely egy, az Európai Unió széthullásának esetére kidolgozott projekt, a közép-kelet-európai térség cion-atlantista érdekövezetben való megtartása céljából (lásd korábbi írásunkat).
A V4 országainak - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - és más európai államoknak az ösztöndíjasai a kurzuson politikai, gazdasági és kulturális kérdésekkel foglalkoznak. A szervezők diákokat hívtak Japánból, Kínából és Katarból is, hogy segítsék a fiatalok párbeszédét - összehangolják a térség jövőbeli szellemi elitjének személyes kommunikációját -, és megismertessék a közép-európai térséget Európától távol eső országok ösztöndíjasaival is.
Az angol nyelvű előadásokat magyar és külföldi egyetemi oktatók, diplomaták és szakértők tartják.
A programsorozatot Martonyi János külügyminiszter, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Antall Józsefné, a tudásközpont alapítója és Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti irodájának vezetője nyitja meg. Ezt követően Jeszenszky Géza oslói nagykövet, korábbi külügyminiszter tart előadást a visegrádi együttműködés történetéről.
A diákok előadásokat hallhatnak a V4 kialakulásáról, gazdaság-, energia-, kül- és védelempolitikájáról, a visegrádi országok kulturális kapcsolatairól, továbbá az együttműködés jövőjéről. Az előadók között lesz Szilágyiné Bátorfi Edit, Magyarország V4-koordinátora, Surányi György - a hazaáruló kékszalag bizottság (ötödik had)oszlopos tagja -, az olasz Intesa Sanpaolo bankcsoport regionális vezetője, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke, Balázs Péter, a Közép-európai Egyetem professzora, korábbi külügyminiszter, valamint Peter Doran, az amerikai Európa-politikai Elemző Központ kutatási igazgatója.
Figyelemreméltó, hogy a fentiekben felsorolt nevek és elnevezések kivétel nélkül szorosan kapcsolódnak az atlantizmushoz és a szabadkőművességhez (Soros Györgyről már nem is beszélve). A szabadegyetemen résztveő fiataloknak pedig azt javasoljuk, hogy ne tervezzenek hosszú távra az atlantista orientáció vonatkozásában - legalábbis ha a jövőjüket itt képzelik el.
Hídfő.net

DemokRÁKcia

A vércsepp érzi a zenét!

Eddig is éreztük, de most már bizonyított is! A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét! Példátlan  kísérletnek indult, szenzációs felfedezés lett belőle. A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója,
Anette Kolb és Katharina Sinner friss vért cseppentetek fekete alapra és bekapcsolták a nagy felbontású kamerát .
Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes szerkezete is kirajzolódott a szélen nagyobb a közepén kisebb üregekkel. Ezt követően bekapcsolták a CD lejátszót, méghozzá jó hangosan.
Egy könnyed zongoradarabbal kezdték a vér szórakoztatását, és a csepp szinte azonnal reagált a hanghullámokra. Jól láthatóan besűrűsödött a szerkezete, mintha valamilyen művészi igényű szőttes lett volna. És jött a hevimetal Dübörgött a dob, és bömböltek a torzított gitárok, a vércsepp pedig szó szerint szétesett. Kis híján elemeire bomlott a szerkezete. A rendhagyó kísérlet igazolta, hogy szervesebben hallgatunk zenét, mint ahogy gondoltuk volna. Nemcsak fülünk, hanem testnedveink is részesei a muzsika hatásának, élvezetének.

A stuttgarti kutatók olyan kérdéseket vetett fel, hogy például a vércseppeken kirajzolódó minták miként hatnak a testre. Lehet-e terápiás kezelésre használni ezt a jelenséget? De a hanghatással való manipulálás és befolyásolás lehetősége is érdekesnek tűnik. Manfréd Spitzer orvosprofesszor és Bernd Köplin mérnök is beszáll a vérpezsdítő kutatásba. A zene hatalma A zene hat a lélegzésre, a vérnyomásra, az immunrendszerre, a hangulatra, befolyásolja az emésztést. Gyógyító erejét sokféleképpen felhasználják az orvosok. Az egyik hamburgi klinikán nehéz műtét előtt Chopin zongoraszonátáinak segítségével oldják a feszültségét. Máshol Dvorzsákra esküsznek. A jól megválasztott muzsika az aneszteziológusok szerint is sokat javíthat a beteg állapotán. Hatására rendeződik a szív ritmusa, csökken a vérnyomás, lassul az anyagcsere, gyengül az izomtónus. Mindez csökkenti a félelem- és fájdalomérzetet.
A zene erejét nem csak gyógyításra, hanem tanulásra és sok minden másra is fel lehet használni. Washington államban az ázsiai bevándorlók észrevehetően gyorsabban tanulják meg az angol nyelvet, ha tanítás közben Mozart zenéje szól. A kanadai Edmonton városában a nyilvános tereken Mozart vonósnégyesei szólnak a hangosbeszélőből a zaklatott járókelők megnyugtatására. Kiderült: még a kábítószer-kereskedelem is lanyhult a zene hatására. A japán Ohara szeszfőzdében Mozart melódiái mellett készül a rizspálinkához az élesztő. A szakértők szerint különlegesen jó a minősége....

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/tudomany/2613-a-vercsepp-erzi-a-zenet