2012. július 26., csütörtök

Európa vakon halad az összeomlás felé, figyelmeztetnek vezető közgazdászok

Az euró rendszer használhatatlanná vált és drasztikus változtatások hiányában a teljes összeomlás felé tart, „kiszámíthatatlan gazdasági veszteségeket és emberi szenvedést eredményezve,” figyelmeztetnek vezető közgazdászok

Európa „vakon halad a katasztrófa felé” figyelmeztet 17 szakértő, akik az elmúlt hetek során arra hívták fel a figyelmet, hogy „a fő adós országokban a helyzet drasztikusan romlott.”

„Az emberek egyre inkább azt érzik, hogy a jelenlegi válságnak soha nem lesz vége, semmi sem állíthatja meg a dominókat. Ennek véget kell vetni. Az utolsó dominó, Spanyolország, napokra van a likviditási válságtól,” mondják a közgazdászok. A szóban forgó szakértők között van a Német Közgazdászok Tanácsának két tagja és a London School of Economics két vezető euró szakértője is. Valamennyien az euró támogatói.
„A drámai helyzet okozója az eurózóna rendszer, ami jelen szerkezetében teljességgel működésképtelen. Az ok, a rendszer teljes összeomlása,” mondják a közgazdászok.
„Valamennyi európai nemzet, amelyik részt vett a hibás rendszer tervezésében felelős a kialakult helyzet orvoslásáért. Közös válasz hiányában az euró megszűnése elkerülhetetlen,” írják az Új Gazdasági Gondolkodás Intézet számára közösen készített jelentésben.
A figyelmeztetés azután érkezett, hogy a spanyol fejlemények hatására veszélyes szintre emelkedtek az olasz hitelkiadások. Az olasz értékpapírok árfolyama mondhatni szabadesésben van, amióta egyértelművé vált, hogy a júniusi EU csúcs nem volt képes megtörni az omladozó bankok és szuverén államok közötti kölcsönhatást.
A válság gellert kapott és most Németország felé halad, ahol a júliusi PMI termelési index hároméves mélypontra esett. Ott tartunk, hogy már Németország hitelképességét is megkérdőjelezik.
Kedden az amerikai kötvényóriás PIMCO közölte, hogy folytatja a német kötvénypiacról történő kivonulását, miután a Moody’s negatívra rontotta Németország, Hollandia és Luxemburg AAA hitelbesorolásának kilátását. „További leminősítésre számítunk,” nyilatkozta a csoport.
A Moody’s arra figyelmeztet, hogy a görög kilépés, valamint a spanyol és olasz helyzet utóhatásai és a német bankok tetemes kitettsége a legrosszabb helyzetű eurózóna tagországokban „sokkot eredményezhetnek” Németországban. A figyelmeztetés nem volt azonnali hatással a német hitelpiacokra.
A Moody’s az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (ESFS), tehát Európa mentőalapjának kilátását is stabilról negatívra rontotta kedden.
A 17 szakértő szerint a bajt egy végső hitelező intézmény létrehozásával lehetne azonnal orvosolni, ami ütközőként szolgálna a kötvénypiacok számára. Ezt az EKB mobilizálásával vagy az Európai Stabilitási Mechanizmus bankká alakításával lehetne elérni, hogy az így kölcsönt vehessen fel az Európai Központi Banktól.
A javaslat a Német Szakértői Tanács által felvázolt terven alapul. Minden ország a Maastrichti 60%-os GDP arányos adósságplafon feletti adóssága összegével járulna hozzá az alaphoz. Minden ország maga felelne saját adósságáért, de azért lehetősége lenne kölcsönt felvenni közös kötvények formájában. Más szóval Németország hitelkártyájával fizetné a hiányzó összeget.
Az adósságot 20 év alatt kellene visszafizetni, ami alatt minden ország köteles lenne valuta, arany és egyéb tartalékokat képezni a veszteségek fedezetére. Ez a fiskális unió ellentéte: az eurózóna visszatérne a fiskális szuverenitáshoz és mivel a kötelezettségek rögzítettek lennének, az alap pedig önkiegyenlítő, a felállás nem lenne ellentétben a német alkotmánnyal.
A szerzők szerint egy ilyen lépés „megváltoztatná a játékot”. Igaz, hogy Németországnak sokba kerülne, de még mindig nagyságrendekkel kevesebbe, mint minden más alternatíva esetén. A Német Szakértői Tanács szerint az ország 3000 milliárd eurós kárt könyvelne el, amennyiben a monetáris unió szétesik.  Ezt az összeget az euró-szkeptikusok igencsak vitatják.
A keményvonalas német politikusoknak szánt burkolt kritikaként, a szakértők elmondták, hogy a válság gyökere az elmúlt évtized féktelen tőkeáramlásai okozta fellendülés-válság hullámvasút, nem pedig gondatlan nemzetek kötelességmulasztó viselkedése volt. „Az egyes országok ellen kimért büntetések mértéke nem tükrözi hűen a büntetést elszenvedő nemzetek felelősségének arányát,” írják.
Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a jelenlegi irányvonal fenntarthatatlan. Az egyre mélyülő válság „alapjaiban rázza meg a deficittel küzdő országok egész társadalmi szerkezetét”.
Mivel a megoldásnak még csak az árnyéka sem látható, a negatív hatás mind az adós, mind pedig a hitelező országokban érezhető. A kérdés csupán az, hogy az északi vagy a déli államoknál telik be a pohár először.

Forrás: Telegraph.co.uk

Csányi Sándor kilóra megvette az államot

Nemrég információkat szereztünk arról, hogy az IMF tárgyalásokkal párhuzamosan a kormány egy másik nagy üzlet megkötésén is munkálkodott, ami azt hivatott biztosítani, hogy nem történik meg az államcsőd, amíg a kormány hozzá nem jut az IMF hitelhez – ami ugyebár újabb évvel tolná ki az államcsődöt, mert a kapott pénzből lehet majd tovább költekezni. A kormány és az IMF közti megegyezés egyelőre 2013 utolsó, 2014 első negyedévére van betervezve, addig valahonnan mozdítható pénzeket kellett szerezniük. Hogy a problémát átmenetileg megoldják, az Orbán-kormány konyhanyelven szólva „a magánbefektetőkhöz fordult”. Azzal a Csányi Sándorral egyeztek meg, aki köztudottan Magyarország leggazdagabb embere.
Információink szerint ennek a megállapodásnak az lenne a lényege, hogy Csányi pénzeli a kormányt, amíg az hozzá nem jut az újabb IMF-hitelhez. Ezt az üzletet Orbánék állampapírokon keresztül akarták megoldani, és történtek is ezen a téren jókora üzletek – de a kormány által hangoztatottakkal ellentétben nem a magyar lakosság vásárolja az állampapírokat (miből vásárolná?), hanem Csányi érdekeltségei. Az állam pénzelésért cserébe azonban valami egészen mást is kellett adniuk – Csányi nem fogadta el fedezetnek az állampapírokat, mivel azok bármelyik pillanatban értéktelenné válhatnak, ha az állam fizetésképtelen lesz. A kormány éppen amiatt van rászorulva a „magánbefektető” pénzére, mert az állam csődközeli helyzetben van – és egy ilyen helyzetben nem jó döntés állampapírt venni, a tapasztaltabb befektetők most minden eddiginél jobban kerülik a magyar állampapírokat, éppen a fent említett viszonyok miatt.
Csányinak az értéktelen papírfedezeten felül föld kellett – rengeteg föld. A kormány pedig nyélbe ütötte az üzletet. A termőföldekre kiírt pályázatokat mind Fidesz-közeli személyek nyerték (a helyi gazdákkal szemben) és a fideszes strómanok az eladásra meghirdetett földeket is országosan felvásárolták. Ezek a földek mind az üzlet részévé váltak, Csányi birodalma több millió hektár földet kapott meg cserébe a kormány pénzeléséért.
Ez már túlmutat azon, hogy a kormány pénzszűkében van. Egyetlen ember kezében van Magyarország termőföldjeinek több mint fele, és ez az ember nem nagybirtokost akar játszani, hanem el fogja adni a földeket jókora haszonnal. Nem kell sokat töprengeni azon, hogy kinek fogja egyben eladni a magyar termőföldek nagy részét – Áder nemrég jött haza Izraelből és bejelentette, hogy az izraeliek érdekeltek a magyar mezőgazdaságban és vízgazdálkodásban, a kormány a közeljövőben ezen a téren „együttműködik” Izraellel.
Milyen érdekes, hogy a Csányi üzlet megkötésével a magyarországi zsidó érdekeltségek is elkezdték követelni a jogot a fegyveres közösségi önvédelem megszervezésére! Az Orbán-kormány épp most játssza a zsidók kezére a földet, amin majd „gazdálkodhatnak” és importálhatják a zsidó telepeket Izraelből – és vele együtt az „Izraeli Védelmi Erőket”, mert a földek mellé a fegyveres közösségi önvédelem jogát is megkapják (megveszik).
Már rég nincs se idő se lehetőség a demokratikus változásra, mert köztudottan a nemzeti radikálisok központi figurái is kivétel nélkül zsidók! Az egyetlen nemzeti radikális párt számlájára is annyi írható, hogy bábáskodott egy törvény létrehozásánál, aminek köszönhetően a betelepülő izraeliek kettős állampolgárságot kaphatnak. A törvény megalkotása óta 300.000 külföldi kapott kettős állampolgárságot, ebből 200.000 esetben volt szükség névváltoztatásra. Mégis kik akarnak névváltoztatással magyar állampolgárok lenni? Mert nem azok, akik eleve magyarok, vagyis magyar nevük van!
Csányi kilóra megvette a kormányt, megkapta a magyar termőföldeket, és nemsokára nyélbe ütik a nagy üzletet az izraeli „agrárcégekkel”. Ezt már nem lehet megakadályozni, mert Csányi letartóztatása és a teljes vagyonelkobzás is csak annyit érne el, hogy ugyanahhoz a kormányhoz kerülnének vissza a földek, aki épp az imént egyezett meg az izraeliekkel a mezőgazdasági egyezményekről. Fel kell készülnünk a magyar föld visszafoglalására! A tétlenség nem visz előre! Csatlakozz te is a Magyar Nemzeti Arcvonal helyi népi akciócsoportjához!

Fenyvesi Áron

A világ pénzügyi pöcegödre

A világ pénzügyi pöcegödreNéhány nappal ezelőtt a Down Jones Newswire lehozott egy jelentést amely maghatározó az új évezred "eddigi " legnagyobb pénzügyi csalásával kapcsolatban. Nem azért tettem idézőjelbe az eddigit, mert még nincs vége az évezrednek, hanem azért mert még kiderülhet egy nagyobb csalás is a közeljövőben, bár azt már nem igazán lehet túlszárnyalni. Ez utóbbi pedig az illuminátusok évezreden túl nyúló csalássorozatának "teljes számlája", ami szinte számokban kifejezhetetlen, de most nézzünk Murdoch szerepét, és az általa kiadott információk tartalmát. A Rupert Murdoch média leleplezi a múlt pénteki bankbotrány szereplőinek egy részét(?), valószínűleg nem véletlenül, de nézzük, ki is ez a Rupert Murdoch?

Murdoch médiamágnás jelentős szerepet játszott az utolsó három amerikai elnökálasztásban. Fontos szerep jutott számára a közigazgatásban lezajló változások terén, beleértve a 9/11-es USA-Izrael koprodukcióban előadott "önmerénylet" méda szintű tálalásában, és szolídan fogalmazva az iraki és afganisztáni gazdasági visszaesésnek nevezett megszállás és népirtás le ill. félre kommunikálásában.

Murdoch, Ausztráliában született, bár izraeli állampolgár és zsidó. Miért fontos ez? Murdoch beismerte, hogy ellenőrzik a politikai rendszert Nagy-Britanniában és Amerikában két évtizede. Ő volt a terelgető médiahatalom, hogy megválasszák azokat a "nemzeti vezetőket" akik meghatározzák a szakpolitikát és a jogszabályok bevezetését tetszésük, vagyis a Bilderberg Group érdekei szerint. Honnan jön ez az erő?
Mint már tudjuk, hatalmát kémkedés, megvesztegetés és propaganda alapozta meg . Mi célból?

Egyszerű a válasz:

Murdoch esetében nem elsődleges motiváció, hogy "Izrael számára" teremt meg mindent. Murdoch talán a legbefolyásosabb izraeli tábornok, erősebb, mint Netanjahu. Az igazi probléma az, hogy a hitét az úgynevezett "ultra-nacionalisták" köré építi. Az ultra-nacionalisták ismert háborús uszítók. Azt tervezik, és sajnos nem csak tervezik, hogy terrortámadásokkal manipulálják az embereket, mint hogy ezekben a konfliktusokban a rasszizmust láttatják a félelem és a pánik eszközeivel, és egyúttal erre hivatkozva pénzügyileg tönkretesznek mindenkit.
Ha valaki nem teljesen hülye, akkor rájön, de leírom, hogy a Sean Hannity, Bill O'Reilly, Glenn Beck, Rush Limbaugh "gazdája" és a Fox News Murdoch tulajdonában van. Egy hosszú listát lehet összeállítani tulajdonában lévő médiacégekről.
Ami nem az övé, "az nem ért egyet vele". A Fox egy média csoport, és Murdoch aki bár oly sok újság tulajdonosa az Egyesült Államokban, ettől függetlenül egy idegen ott. Reagan adott neki amerikai állampolgárságot. Murdoch ígéretet tett, hogy segíti a Fox News -al a republikánusokat. Nem számít mennyire rossz, ostoba, vagy - mint láttuk az elmúlt évtizedekben - az ügy milyen mélységesen gonosz. Ami igazából fontos, az az volt, hogy a Fox News cégét használta az izraeli kémkedési műveletekhez. És ezt tette is kétféle módon: Izrael először kapott egy csomó haditechnikai -és katonai titkot, melyekkel meg tudott szabadulni az ellenségeitől Amerikában. Mint látható, Murdoch jó üzleti érzékkel rendelkezik, "hogyan állítsa meg a napot".

Másrészt Murdoch segített Izraelnek, hogy a kongresszust ellenőrzésük alatt tudják tartani. Így az izraeliek vezetik a szenátust az USA-ban.

Ez mit is jelent?

Nagy-Britanniában vesztegetés és zsarolás segítségével a rendőrséget, a katonaságot és a kongresszust is a kezében tartja. Murdoch írt az elmúlt 20 évben az amerikai történelemről is. A politikusok elé tette a választási lehetőséget a hatalom felé. Ő tervezte meg a politika elképzeléseiket. Ha azt gondolnánk, hogy ezek a döntések csak a saját elképzeléseit tükrözik, tévedünk. Elsősorban a pénzügyi oligarchák jelentik a környezetét. Ilyen a Rothschild család is, akik a Federal Reserve és a szervezett bűnözés urai. A Mossad és CIA, valamint a CSIS látja el naprakész információkkal, és stratégiai elemzésekkel.

Van egy izraeli vagy zsidó aspektusa is az ügynek, de nem az antiszemitizmus értelemében. A Murdoch birodalom, a "nem zsidók számára engedélyezett" - áll a Republikánus Párt bajnokságában meghirdetve. Egész egyszerűen saját, igen erős hatással van a jó öreg "Új Világrendre", az általuk vezette kábítószer-üzletre, fegyver-és emberkereskedelemre, manipulált valuták és az adósság bevezetésére, az amerikai és európai gazdasági összeomlás összeesküvésében, az olajtársaságok ármanipulációjában.
Mindez tökéletes Murdoch és barátai számára, megmutatva Oszama bin Laden és a gonosz liberálisok "hosszú kezét". Az Egyesült Királyságban először mint "konzervatívok" kezdtek, és aztán "liberálisok" lettek. Ők ássák alá a legális kormányzást. Elpusztították a nemzet és a közvélemény bizalmát a kormányban. Nem számít, hogy ki volt kormányon! Blair és Cameron, Murdoch utasításai alapján döntött és dönt, mint az ellenőrzése alá tartozó többi bábú, és mint ahogy tette, ezt Bush elnökökkel és barátaival is annó.

Az módszer egyszerű. Végletekig kifacsarja az országot, egészen az utolsó centig, és egy részét arra használja fel, hogy megvesztegeti a politikusokat. Vesz nekik rendőrséget, és részt kapnak az országtól kizsarolt pénzből. Közben helyettük, és velük hazudik a népnek. Ellenségei gyűlölik őt, mert megrendezi a háborúkat, amelyekben részt is vesz uszítóként.
De nem mindenki útálja. Társai a Fox News banda, az úgynevezett "neokonok" az izraeli lobbi, az ADL, az AIPAC és a Likud. Netanjahu szerint a Knesszet is.
Ezek az emberek gyűlölik az Egyesült Államokat. Egy hasonló Murdoch csoport gyűlöli az Egyesült Királyságot. Ausztráliában is megvan a gyűlölők ezen csoportja, akik kezelik és működteti az országot, hogy teljesen a földbe döngöljék. Szabályozza Németországot, Kanadát, és általában minden korábbi "szabad országot".

A kérdés most az, hogy miért teszi ki ezt a cikket? Az akar bosszút állni, fújni a rendőrsípot, aki saját machinációival idézte elő ezt a helyzetet?
(A választ a cikk végén megadom!)

A Murdoch-média összefoglaló jelentésében leleplez egy 8000 milliárd dolláros csalást, a közelmúltban benyújtott 69 jelentés alapján. A SEC (Securities and Exchange Commission - Étékpapírok és Csere Jutalék) pénzügyi kimutatásai, amelyek már eltűntek, egy Johnny Earl Satterwhite nevű texasi által jelezte, hogy több mint 8000 milliárd dollár értékben részvények jelentek meg a nyilvánosan működő társaságoknál, mint a Microsoft, az Exxon Mobil, a City National Bank, és más cégek. Jones dokumentumokat, kapott amelyek bizonyítják, hogy csalárd módon - Satterwhite, akiért kezeskedtek a részvények tulajdonosai - több mint 1000 milliárd dollárt jutatott a Microsoftnak.

Ez teljességgel lehetetlen Jones magyarázata szerint:

"Ezek 1500-szor nagyobb értékű részvények, mint a Microsoft társ-alapítójának, Bill Gates-nél, és összességében amennyi a Microsoft 36 éves történetében valaha is felötlött. Csak részvényekben a megjelent összeg 8.400 milliárd dollár volt. A pénzügyi kimutatások tekintetében az Exxon Mobil, a City National Bank és más befektetési cégek hasonló számokkal jelentek meg, amelyek messze meghaladják az összes forgalomban levő részvényeik számát és értékét összesen."
Ez egy sokkal nagyobb botrány, mint Bernie Madoff-féle. Nyilvánosságra került, de ez csak az egyik eleme, egy sokkal nagyobbnak.
Satterwhite Jones-nak elmondta, hogy ő nyújtotta be a pénzügyi kimutatásait "személyek csoportja" nevében, akik meg akarják őrizni anonimitásukat. Satterwhite állítása szerint senkit sem zavartak a SEC-nél a fantasztikus számok. Ezen események fényében, nem annyira hihetetlen, hogy CMKM Diamonds beperelte a SEC fejét és más magas rangú tisztviselőket "potom" 3870 milliárd dollárra.

Egy pont a vádirat szerint:

"2004. Június 1-től 2005 októberéig a CMKM Diamonds Inc. 2.250 milliárd dollár értékű "fantom" részvényeinek eladása a piacon ... A részvények többsége nyilvános értékesítését jelentette be a SEC" Ez a (!) legnagyobb csalási ügy a történelemben. A feljelentést 2012. január 8-án, az US District Court, a Kaliforniai Központi Kerületi ügyészségen lett benyújtva. Az ügyész Al Hodges Pasadena volt.
Nyers szavakkal, a SEC a cinkosságával, csalárdul értéktelen billiónyi részvényt/értékpapírokat adtak el szerte a világon. Gratulálunk minden értékpapír-befektetőnek! Az érintettek nézzék meg, lehet, hogy annyit sem érnek a részvényeik, mint a papír, amire nyomtatták őket.

Kik lehetnek ezek az emberek, akik névtelenek akarnak maradni? Nem kell keresni, a népirtásban érdekelt bankmaffiát, meg a barátaikat.
De lesz még jobb is. A Jones jelentés rámutat egy homályos történetre, amelyben a SEC is részt vesz. Az incidens 2005-ig nyúlik vissza, és kapcsolódik az egykori kormányfő és a FED elnökéhez:

Egy kanadai cég nevében egy kérés az IPO-hoz 3600, milliárd dollár értékben. "Empire Earth" néven akartak létrehozni egy nyelvet, egy kultúrát és egy pénznemet. A cég testülete elutasította az all-star cast, köztük egy korábbi kanadai miniszterelnököt, több amerikai elnököt és Al Greenspant. Később, a SEC állítása szerint az Apollo közzétette a félrevezetett befektetők névsorát...

Elképesztő, hogy ezek a kinyilatkoztatások Murdoch birodalmától származnak. Ezért ismertettem "dióhéjban" Rupert Murdoch eddigi tevékenységét.


Mint a korábbi hírekből tudhatjuk, a brit pénzügyminiszter George Osborne, múlt héten csütörtökön, a londoni alsóházban tartott tájékoztatóján zaklatottan és dühösen felfedve a visszaéléseket. Vizsgálat folyik a HSBC, a Royal Bank of Scotland, a Citigroup és a UBS ellen. A Libor és az Euribor a globális nagybani likviditáspiac két legfontosabb irányadó kamatlába. Ha manipulálják, az közvetlenül befolyásolhatja a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók közötti több ezer milliárd dollár értékű pénzügyi tranzakciók értékét, közvetve pedig a lakossági jelzálogkamatokat és a hitelkártya-használati díjakat is.
Pénzügyi szolgáltatói adatok szerint a Libor 360 ezer milliárd dollár összértékű globális pénzügyi tranzakcióhoz szolgál referenciakamatként. A csalás mértékét a világgazdaság teljes évi hazai össztermékének (GDP) több mint ötszörösére becsülik.

A brit pénzügyminiszter csütörtökön, felfedte, hogy már ez is vizsgálat alatt áll az ügyben. Osborne szerint az FSA feltáró vizsgálata "sokkoló vádirat" a bankoknál a pénzügyi válság kirobbanása előtt eluralkodott magatartási kultúráról.
Jellemzően a világméretű csalásban a pénzmosás szálai bontakoznak ki, de mást is mutat a helyzet.

A bankmaffián belül megkezdődött a harc egymás ellen. Már korábban is jeleztem, hogy az NWO-s felállásban "csak egy maradhat" az utolsó menetben, de ez még nem az, de már nincs szükség a talpnyalók hihetelenül nagy tömegére. Nincs szükség átmeneti újgazdagokra, kisebb bankokra, akik korrupciós lehetőségeiken keresztül, árulásukkal még nagyobb vagyonra tehetnek szert, hisz ezt a vagyont a Bilderberg Group elől lopják el, legalábbis az "ötök" így gondolják !
A bankszféra hamarosan még rohamosabban fog összeomlani, mert megkezdődött a második menet a hatalomért, és ebben nincs helye már a "kisebb rablóhalaknak" sem.
Kíváncsian várom, hogy mikor kongatják meg a vészharangot gazdagjaink a tőlünk ellopott vagyonuk védelmében...
A hülyébbjeik még azt hiszik, el lehet bújni valahol a világon, de tévednek! Vagy a Bilderberg Group, vagy mi találjuk meg őket... és akkor már nem a vészharang, hanem a lélekharang fog megszólalni...

/Tulok/