2011. november 5., szombat

Hollywood módszerei

A cionista háttérhatalom Hollywoodon keresztül (is) vetíti az emberek agy-vásznajára a szélsőségesen liberális, abnormális ideákat. Abnormálisból normálisat kreálnak, normális lesz az abnormális. Különösen az bosszant, amikor egy filmben, egy jelenetben, ami nem is feltétlenül kapcsolódik a történethez, hintik el az üzenetet, nagy igazságként, nagy tanulságként, bölcsességként beállítva. Ezek mesterien vannak betoldva, hogy meg is maradjon!
Lássuk hát párat és nézzük meg az alapelveket:
  • A buzik jó fejek, pozitív szereplők.
    Aki a buzikat bántja, elítéli, általában negatív szereplő. Pórul is jár.
  • A kereszténység, a hit, csak problémákhoz vezet.
    Összességében egy régi, túlmisztifikált nem jó dolog.
  • Isten nincs, vagy ha van is, akkor Istent, vagy aki hisz benne, sose látjuk makulátlannak!
  • A gyerek, család, tisztes élet nyűg, mindig a problémákat mutatják ezzel kapcsolatban.
  • A Pénz, a pénzhajhászás mindenek felett! Az az Isten!
    A sok pénz elérése, bármilyen áron, csak jó cél lehet!
  • A karrier mindennél fontosabb. Ha mégis dilemmába kerül a szereplő és nem a karriert választja, megjárja! A film következtetése az lesz, hogy a karriert kell választani a család helyett!
  • A vitaminokról sose hallottam pozitív párbeszédet,
    viszont mindenki “fincsi” hamburgert zabál jóízűen!
  • A kávé az nagyon pozitív megítélésű! Mindenre jó, egy igazi társ!
  • Hogy célod elérd, lopj, csalj, hazudj! Az utad kalandos és nehézkes lesz, de elnyered jutalmad!
  • A becsület csak problémát okoz, inkább hazudj!
  • A zsidók is jó fejek, meg még sajnálatra méltók is! Bármi ami velük kapcsolatba kerül, az csak jó lehet, vagy csak szívszaggató. A zsidó szokások nem régiesek, nem túlmisztifikáltak, nagyon aktuálisak és tiszteletben tartandók! Aki merészeli elítélni a zsidókat,
    az antiszemita fajgyűlölő és nagyon pórul jár!
  • A marihuana egy csupa nagy móka, tök jó, mindenki csinálja, próbáld ki nyugodtan! Süsd bele sütibe, úgy a legjobb!
  • A kábítószer téma mindig kíváncsívá teszi a nézőt. Szórakoztató filmek születnek, sose igazán elítélendő cselekedet a filmek szerint. Kábítószerezni kalandos, egy új világba jutsz!
    Nem vagy kíváncsi rá?
  • A társaskapcsolat mércéje a szex!
  • Egy nő igazi értéke a külseje! igazán akkor lehet csak boldog, ha szép meg még vékony is!
  • Sugallat: Minden emberi faj egyforma! Mondom egyforma! Érthető?!
  • A sajtó, a média CSAKIS az igazat mondja, mindent úgy, ahogy az megtörtént!
  • A becsületes kormányzat, rendőrség mindig megvéd téged! Még nyomoznak is!
  • Az összes hatalom mindig az USA elnök kezében összpontosul, ő az atyaúristen! Az elnöki beszédek Hollywoodban mindig az igazságon alapulnak! Az újabban csak néger elnökök akkor hazudnak, ha nagyon rákényszerülnek, de azt is csak a lakosság érdekében! Ha már túl késő, az elnök a becsületes sajtón keresztül a TV-ben bejelenti, hogy mi az igazság!
  • Félj, félj, félj! Atomháborútól, UFÓktól, felmelegedéstől, meteortól, terroristáktól, háborútól, stb stb közeleg az idő, úgy sem tehetsz semmit! NEM TE VAGY AZ AKIN A DOLGOK MÚLNAK!
  • Az összefogásnak semmi értelme, annak úgyis csúnya vége lesz, hisz tudod, az egyén mindig fontosabb, mint a közösség! Az egyén általában jogosan bomlasztja a közösséget, hisz igaza van!
  • Ha vége a filmnek örülj szaros életednek és holnap hálát adva menj be dolgozni!
    (már ha van munkád)
Hollywood, a filmipar (is) csak egy eszköz, mellyel létrehozható, egyéni világkép kialakítására, önálló véleményalkotásra nem képes ösztönlény egy fogyasztó/rabszolga massza!

Alapjaiban remeg a nemzetközi pénzrendszer

Alább olvasható a világ legveszélyesebb bankjainak kikiáltott pénzügyi szervezetek listája, melyek között a világ legnagyobb bankjai is megtalálhatók.
Ami az érdekes, hogy a Kínai Népi Bank (Bank of China), mely információink szerint a világ legtőkeerősebb bankja, szintén felkerült erre a listára. Feltehetőleg azért, mert az amerikai s az európai recesszió, a végén Kínát is lehúzhatja, lévén külföldi befektetéseinek legnagyobb része, ebben a két birodalomban van elhelyezve...
A nemzetközi pénzpiaci felügyelet, a Pénzügyi Stabilitási Testület (FSB) pénteken megnevezte azt a 29 rendszerkockázati jelentőségű bankot, amelyeknek 1-2,5 százalékos többlet tőketartalékot kell majd képezniük. De, hogy miből fogják ezt azok megtenni, azt természetesen nem mondta meg.
A pénzintézetek között 17 európai, 8 amerikai és csupán 4 ázsiai van. Jelentősebb magyar érdekeltséggel rendelkező bankok közül kettő, a Citigroup és a UniCredit került fel a listára.
A listán az alábbi bankok szerepelnek ABC-sorrendben:
Bank of America
Bank of China
Bank of New York Mellon
Banque Populaire CdE
Barclays
BNP Paribas
Citigroup
Commerzbank
Credit Suisse
Deutsche Bank
Dexia
Goldman Sachs
Group Crédit Agricole
HSBC
ING Bank
JP Morgan Chase
Lloyds Banking Group
Mitsubishi UFJ FG
Mizuho FG
Morgan Stanley
Nordea
Royal Bank of Scotland
Santander
Société Générale
State Street
Sumitomo Mitsui FG
UBS
Unicredit Group
Wells Fargo
Ezen felül, a pénzintézeteknek a jövő év végéig be kell nyújtaniuk válságmegoldó terveiket, azaz azokat a lépéseket tartalmazó csomagot, amelyet saját pénzügyi nehézségeik esetén hajtanának végre. Svein Andreson, az FSB főtitkára pénteken úgy fogalmazott: "ezek a minimum követelmények".
Mindezek mellett meg kell jegyeznünk azért azt is, hogy a Nemzetközi Hitelminősítők fel és leminősítései, vagy akár bármiféle elemzései, előrejelzései, - ezentúl még annyit se érnek mint eddig, vagyis egy fabatkát sem! Annál is inkább, mert ha ezek a nagy bankok, amelyek a háttérből pénzelték a hitelminősítőket tönkremennek, akkor már nem lesz, aki fizesse őket, s így minősíteni (sem fel, sem le), nem fognak többé.
Index nyomán - Szabad Riport Tudósító Iroda


http://www.inter-alpha.com/default.htm

Egy nyugdíjas levele

Tisztelt "politizáló elit"!

Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!

Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?
A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!
.
Nyugdíjas Barátaim!
Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat. Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:
- Az úthálózat, járdaépítés,
- villamoshálózat, a
- vízvezeték- és csatornahálózat, a
- telefon- és a
- gázvezetékrendszer építéséhez a hozzájárulás.
Szabadnapjukon és munka után, társadalmi munkában a gyári munkások, bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek.
Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők ma a nyugdíjasok.
Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él.
Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve.
Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.
A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.
.
Valójában:
Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton. Most az újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.
Ezt a hazugságot!
Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyűtte - már azokat, akik akkor is nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet? Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni!
.
És be is villannak a tanultak:
Katona József. Bánk Bán. Tiborc panasza.
"Ők cifra márványos házakat építenek, ahova nekünk belépni nem szabad. Ha egy beteg feleség, vagy egy szegény himlős gyerek, megkívánná. Lesújtunk egy galamb fiat. Tüstént kikötnek. De aki száz, meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít."
.
Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 25 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek ... Soroljam még?
.
Tisztelt nyugdíjas barátom!
Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.
.
Egy nyugdíjas

Füzesi Zsolt: Jézus közbenjárása feltétlen, Szűz Máriáé feltételes

Az Egyházban legelterjedtebb és legvalószínűbb vélemény Szűz Máriáról, hogy mennyei dicsősége minden szentét és angyalét felülmúlja. Csak Jézus Krisztus áll végtelenül fölötte a mennyben. Szűz Mária közbenjáró hatalma ennek következtében minden más teremtménynél nagyobb. Ennek folyományaként azt is valószínűsíti az Egyház, hogy Szűz Mária minden kegyelem közvetítője és Szent Fia után Társmegváltónk.
     Ezeket a tételeket az Egyház igen valószínűnek tartja, de mert csak következtetéses módon olvassa ki a kinyilatkoztatásból, és abban való közvetlen szerepelésüket (eddig) nem állapította meg, a hit engedelmességével nem kötelez az elfogadásukra. Vagyis katolikus marad valaki anélkül is, hogy ezeket megingathatatlanul vallaná. Mindemellett tudni kell, hogy a keresztény jámborság számos megnyilvánulása és nem közönséges tudományú és életszentségű hittudósok és pápák tanúsága áll a tételek mögött.
Elöljáróban egy fontos dolgot tisztázni kell: A mennyországban mindenki hiánytalanul és tökéletesen boldog lesz, de nem lesz mindenkinek egyforma a mennyei dicsősége (gloria calestis), és nem lesz mindenkiben egyforma a boldogság foka (vö. Egy fél decis pohár is teljesen tele lehet öntve és egy literes korsó is. Mindkettő egyformán tele van, de mégsem egyforma mennyiségű folyadék van bennük).
     Isten tehát mindenkinek túlcsordulóan adja a mennyben ajándékait, de hogy ki mennyit kap belőlük, az attól függ, hogy a földi életben az ember mennyire készítette fel önmagát, azaz mennyi boldogság befogadására lett alkalmas. Nyilvánvaló, hogy egy hitvalló vértanú és egy halálos ágyán őszintén megtérő hitehagyott, ill. egy a szüzessége védelmében meghalt leány és egy a pokoltól való félelmében bűnével felhagyó idős prostituált mennyei dicsősége nem lesz és nem is lehet azonos.
Szűz Mária mennyi dicsőségéről állítjuk, hogy felülmúlja minden emberét (szentét) és minden angyalét. A Római Egyház, a bizánci, örmény, kopt, szír és a malabár egyházak egyhangúan tanúskodnak emellett, és a liturgiájuk is őrzi a hitvallást. („Ki a keruboknál tiszteltebb, és a szeráfoknál hasonlíthatatlanul dicsőbb vagy, – szólítja meg az Istenszülőt a bizánci szertartás.) Mária bűntelensége (vagyis amit nem tett) és óriási üdvtörténeti szerepe (vagyis amit tett) biztosítja neki a létező legnagyobb mennyei boldogságot, melyet ember elérni képes lehet. Ebből az állításból következik annak megvallása, hogy Szűz Mária közbenjáró hatalma minden szentét megelőzi.
Itt is szükséges egy fogalmi tisztázás: A közbenjárásnak két értelmét használjuk. Az egyik jelentése csak Jézus Krisztusra vonatkozik. A szó teljes értelmében csak Ő az egyetlen közbenjáró Isten és ember között. Vagyis csak az Ő istenemberi mivolta a kapocs az ember és a felfoghatatlan isteni Lét között. Az Ő kereszthalála hozta meg az embernek a megváltást, és ez hathatós illetve elégséges lesz az üdvösségre, amíg csak ez a világ fennáll.
     Azonban a közbenjárásnak használjuk egy másik, hétköznapi értelmét: valakinek puszta imádsággal, kéréssel segítséget nyújtani, más helyett vagy más mellett tanúskodni, Isten vagy ember előtt közbenjárni. Bizonyos, hogy egymásért imádkozhatunk és imádkoznunk is kell, tehát a közbenjárásnak ezt a fajtáját nem tagadhatjuk. Nem szabad tehát fogalmi kérdést csinálni a dologból, és az alapján elvitatni az emberi közbenjárás lehetőségét, hogy csak Jézus a közbenjáró. Itt ugyanis nyilvánvaló, hogy a közbenjárásnak két teljesen más minőségű módjáról van szó. Jézus közbenjárása feltétlen, a szenteké, s így Szűz Máriáé is feltételes. Jézus közbenjárása végtelen erejű, a szenteké mindig véges és mindig csak a jézusi művön keresztül aktualizálódó. A szó két értelmének egymás elleni kijátszása könnyen elvezethet egy nyilvánvalóan abszurd állításhoz, mely lényegében ehhez hasonló: „Minden levél része valamely növénynek. A postai levél is levél. Tehát a postai levél is része valamely növénynek.”
A szentek közbenjáró ereje Isten-szeretésük tökéletességétől és Isten-közelségük fokától függ (Thom. Aquin. STh. III. 211. 83,11). Jézushoz való testi-lelki közelsége, bűntelensége és istenanyai méltósága révén, Szűz Máriának összehasonlíthatatlanul hatékonyabb a közbenjárása, mint bármely más emberé. Jézus Krisztus mint tisztességes fiú, mindig különös „engedelmességgel” fogadja anyja kérését, különösen, hogy Mária bizonyosan mindig csak szent és Isten akaratával összeférhető dolgokat kér földi gyermekei részére. Fontos, hogy Mária közbenjárását nem szabad Jézus feletti uralkodásként felfogni. Az Egyház is tiltja azokat a képeket, amelyek Máriát, mint az Üdvözítő úrnőjét ábrázolják.
Az előbbi gondolatsor nyomán tételezi fel az Egyház, hogy Mária minden kegyelem Anyja. (Egyesek szerint ez csak jámbor vélemény, de tény, hogy XIII. Leó, Szent X. Pius, XV. Benedek és XI. Pius pápák használták és támogatták ezt a kifejezést: Minden kegyelem közvetítője).
     A tétel azt tartja, hogy minden kegyelem, akár megszentelő, akár segítő, akár az Egyházon belül, akár azon kívül, úgy jut el azokhoz, akikhez szánva van, hogy Máriának rész jut a kiosztásban, vagyis semmiféle kegyelem nem kerüli meg őt mennybevétele óta.
     Ebből pedig következik, hogy Mária társmegváltó (Mediatrix secundaria). Természetesen ez a társmegváltói mivolt csak hasonlóságon és nem ténylegességen alapul. Nemcsak abban az értelemben, hogy közvetítő szerepe Krisztushoz mérve alárendelt jellegű, hanem főként azért, mert ha van is Szűz Máriának óriási kegyelemközvetítő szerepe, azt mindenestül Krisztustól kapta. Szíriai Szent Efrém szavaival: „Mária az egész világ közvetítője a Közvetítő /Krisztus által.” (per Mediatorem mediatrix totius mundi)
     Szentlőrinci Richárd nyomán állítjuk, hogy Szűz Mária csak gyűjtő és szétosztó medence lehet, melyet a forrás tölt meg. Mária közvetítése tehát relatív, míg Krisztus közvetítés abszolút.
A társmegváltói mivolt ne botránkoztasson senkit, hiszen mindannyian társmegváltói vagyunk önmagunknak és másoknak. Nem abban az értelemben, hogy a krisztusi megváltói mű nélkülünk, vagy akár Mária nélkül tökéletlen, hanem abban az értelemben, hogy – szemben a protestáns felfogással –, a krisztusi megváltás eleve azokban realizálódik, akik egyesülnek Krisztus keresztjével, azaz saját üdvösségükön vagy mások üdvösségén maguk is teljes erővel fáradoznak. Ezért mondja Szent Pál apostol: „Örömmel szenvedek értetek, és testemben kiegészítem, ami Krisztus szenvedéséből hiányzik, testének, az Egyháznak javára. (Kol 1,25) Hogy-hogy? Hát mi hiányzik Jézus szenvedéséből? – kérdezhetnénk. Hát az, amit nekem kell hozzátennem. Mária ebben az értelemben társmegváltó, csak éppen az emberi mérték maximuma szerint.




A KATOLIKUS EGYHÁZ MÁRIA-DOGMÁI
Kihirdetve:
I. EFEZUS, 431ben – Egyetemes Zsinat, I. Celesztin pápa:
     A SZENT SZŰZ ISTEN ANYJA, VILÁGRA SZÜLTE ISTEN TESTTÉ LETT IGÉJÉT
II. LATERÁN, 649-ben – Zsinat, I. Márton pápa:
     SZŰZ MÁRIA a SZENTLÉLEK ÁLTAL FOGANT, SZÜLÉS UTÁN IS SÉRTETLENÜL MEGŐRIZTE SZÜZESSÉGÉT
III. VATIKÁN, 1854-ben – Ex Catedra , IX. Pius pápa:
     SZEPLŐTELEN FOGANTÁS – SZŰZ MÁRIA FOGANTATÁSÁNAK ELSŐ PILLANATÁBAN AZ ÁTEREDENDŐ BŰNNEK MINDEN SZENNYÉTŐL MENTES VOLT
IV. VATIKÁN, 1950-ben – Munificentissimus Enciklika, XII. Pius pápa:
     A SZENT SZŰZ FÖLDI ÉLETPÁLYÁJA BEFEJEZÉSE UTÁN TESTÉVEL, LELKÉVEL FELVÉTETETT A MENNYBE
Kihirdetésre előkészítve:
V. Az ötödik Mária-dogma kihirdetésre előkészítve – II. János Pál Szentatya pápasága alatt a dogma tartalmára több szentbeszédében utalt:
     A SZŰZANYA MINDEN KEGYELEM KÖZVETÍTŐJE [TÁRSMEGVÁLTÓ] – KIZÁRÓLAG EGYEDÜLI MEGVÁLTÓ AZ ÚR JÉZUS KRISZTUS. A SZŰZANYA azonban TÁRSA A MEGVÁLTÁSBAN (hiszen a két Szent Szív: EGY)


(forrás: www.katolikus-honlap.hu/forum.htm – 2010. május 17.)



Imádságra hívás az ötödik Mária-dogma kihirdetéséért.

Dr. Mark Miravalle, a Vox Populi Mariae Mediatrici elnöke, a teológia és máriológia professzora (313 High Street, Hopedale, Ohio 43976, USA) 2008. február 27-én közreadott információs leveléből emeltük ki az alábbi részleteket:
Idézzük XVI. Benedek pápa a betegek világnapja alkalmából megfogalmazott 2008. február 11-i üzenetének részletét, amelyben a mai napig a legegyértelműbb tanítást olvashatjuk Mária társmegváltói szerepéről, ahogy Jézussal a Szent Szűz a szenvedésben a Golgotán osztozott: „Mária nem vonakodott fia életében osztozni és a Golgotán a kereszt alatt a kinyilatkoztatás „igenjét” megújítani... A Boldogságos Szűz Mária jelenlétével a keresztnél tanúja, együtt szenvedésével pedig részese volt Fia szenvedésének”…
2008. február 8-án öt bíboros (őeminenciája Telesphore Toppo bíboros, Luis Aponte Martínez bíboros, Varkey Vithayathil bíboros, Ricardo Vidal bíboros és Ernesto Corripo Ahumada bíboros) egy sajtóközleményt hozott nyilvánosságra arról a levélről, amit 2008. január 1-én a világ összes püspökének és bíborosának eljuttattak. Ebben a levélben arra kérik a világ egyházi elöljáróit, hogy csatlakozzanak hozzájuk, akik XVI. Benedek pápától annak a dogmának az ünnepélyes kihirdetését kérik, amely a Boldogságos Szűz Mária, az emberiség lelki Édesanyja, három szerepét rögzíti: Megváltó társa, a kegyelem közvetítője és szószóló (közbenjáró). E történések üzenete számunkra a következő: Imádkozzatok kérlek, imádkozzatok az eddigieknél is erősebben az ötödik Mária dogmáért! Mától kezdve ajánljátok fel napi rózsafüzéreiteket, szentmiséiteket és áldozataitokat Benedek pápáért és az ötödik Mária dogmáért! Idén a kinyilatkoztatás ünnepét március 31-én ünnepeljük (mivel március 25., a Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe húsvét nyolcadába esik). Szeretnénk ezt a napot az ötödik Mária dogmáért felajánlott rózsafüzér világnapjává nyilvánítani. Kérünk Titeket, hogy a rózsafüzért az öt bíboros Benedek pápa elé terjesztett kérésének teljesülése érdekében imádkozzátok családi körben, az imacsoportotokban és a plébániákon. Imádkozzatok azért, hogy a pápa minél hamarabb kinyilatkoztassa, hogy Mária, az emberiség lelki Édesanyja a Megváltó társa, a kegyelem közvetítője és szószóló. A bíborosok példája jár előttünk. Itt az ideje, hogy kövessük őket! A mi feladatunk támogatni őket, hogy az ötödik Mária dogma a megváltás és a béke kiáradó kegyelme által termékeny lehessen a Világ és az Egyház számára. Különösen szükség van erre a mindennapjainkat jellemző általános és morális válság, a természeti katasztrófák, a háborúk és a terrorizmus térnyerése miatt. Mindenkinek hozzá kell járulnia ahhoz, hogy Szeplőtelen Édesanyánkat a társmegváltói dogma koronája valóban díszíthesse. Ez a mozgalom egy-egy imával, egy-egy beszélgetéssel, a Mária hitünk melletti kiállással bontakozik ki, s meggyőződésem szerint e törekvésünkre a pápai kinyilatkoztatás teszi fel Szűzanyánk koronáját. Közös Édesanyánk iránt érzett szeretettől vezérelve fontoljátok meg, milyen módon tudtok a Szentírás felszólításának eleget tenni: „Ezentúl boldognak hirdet minden nemzedék.” (Lk 1,48). Imádkozzatok Benedek pápáért, és az ötödik Mária dogmáért!
***
Március 31-e már elmúlt, de az információ továbbítását mégis fontosnak tartom. Egyébként az imákra nem csak egy-egy kiemelt napon van szükség… (Jánossy Gábor) Stella Maris Alapítvány, 2008. április
u.i.: a dogmákkal kapcsolatban tervezzük egy külön kis füzet megjelentetését

Világcsapás. A világ eljövendö sorsa

Engesztelő imák
Felajánlás a mennyei Atyához

Örök Atya! a végtelen szeretet Atyja, Jóság és Irgalom!
Mária Szeplõtelen és fájdalmas Szíve által egyesülve Jézus dicsõséges nevelõ atyjával, Szent Józseffel és minden angyallal és szenttel - most, minden ember és a tisztítóhelyen szenvedõ lelkek nevében, fölajánlom Neked szeretet Fiadat, Jézus Krisztust - istenségével és emberségével együtt.
Örök Atya - szeretettel, hálával és engesztelésül -, fölajánlom Neked Jézus megsebzett, vérző és megtört Szívét.
Örök Atya - szeretettel, hálával és engesztelésül -, felajánlom Neked Jézusnak értünk ontott minden csepp drága Vérét.
Örök Atya - szeretettel, hálával és engesztelésül -, felajánlom Neked isteni Fiad szörnyű haláltusáját és elhagyatottságát halála elõtt az Olajfák hegyén.
Örök Atya - szeretettel, hálával és engesztelésül / 177 / -, felajánlom Neked Krisztus tövissel koronázott szent Fejét, az isteni Bölcsesség székhelyét - kimondhatatlan Szépségben és fönségben.
Tekints, örök Atya, mindenek fölött szeretett leányodnak, Máriának, a Szentlélek Mátkájának orcájára. Fogadd, örök Atya, Mária könnyeit, Szíve fájdalmát, és szenvedéseit - erényeit, érdemeit és tökéletességét.
Örök Atya - szeretettel, hálával és engesztelésül -, felajánlom Neked mindazt a szeretetet, amellyel isteni Fiad, a boldogságos Szűz Mária és az összes szentek érdemszerzõ cselekedeteiket véghezvitték.
Örök Atya - szeretettel, hálával és engesztelésül -, felajánlok Neked minden szentmisét, amelyet eddig már bemutattak, s amit majd eztán mutatnak be.
Örök, jóságos és irgalmas mennyei Atya, fogadd el Jézus és Mária egyesült Szívét, engesztelésül az egész világ bűneiért, isteni haragod csillapítására, a legszentebb Szentháromság megdicsõítésére, a Szentatya, a püspökök, papok és szerzetesek megvilágosítására, s a tisztítóhelyen szenvedõ lelkek - köztük hozzátartozóim, barátaim és ellenségeim - váltságára. Amen.

Engesztelõ ima Jézus Legszentebb Szívéhez

Jézus legszentebb Szíve, te túláradó jóságodból kiárasztod szeretetedet az emberekre és biztos menedéket nyújtasz nekünk, bűnösöknek, Mária Szeplõtelen Szíve által.
Alázattal és bűnbánattal megvalljuk, hogy sokat vétettünk gondolattal, szóval, cselekedetekkel és mulasztással, a hitben való lanyhasággal, közömbösséggel, / 178 / a felebaráti szeretet elhanyagolásával: kötelességeink elmulasztásával; hálátlansággal isteni jóságod iránt. Ezzel kiérdemeltük igazságos büntetésedet. Ezért irgalomért és megbocsátásért esedezünk. Irgalmazz nekünk, szenvedésed és kereszt halálod végtelen érdemei által. Bízunk abban, hogy Mária Szeplõtelen Szíve érdemeiért elnyerhetjük irgalmasságodat.
Bűneinkért elégtételül és engesztelésül el akarunk fogadni minden próbatételt és szenvedést, amelyet szereteted számunkra rendel.
Újra hinni akarunk, erősen és gyermeki hittel, többet imádkozni és szeretni Téged azok helyett is, akik nem hisznek, nem imádkoznak, és nem szeretnek Téged.
Jézus legszentebb Szíve, dicséret, dicsőség és engesztelés Neked Mária Szeplõtelen Szíve által. Amen.
Engesztelõ ima a káromkodás bűneiért

"Dicséret, imádás, szeretet és magasztalás az Isten szent Nevének minden teremtmény részérõl, amelyet Isten alkotott a mennyben, a földön és a föld alatt. Különösen illesse tisztelet és dicsőítés az isteni Nevet az Oltáriszentségben jelenlévõ Jézusnak legszentebb Szíve által, és Máriának szeretettel teljes Szeplõtelen Szíve által"
"Ó Jézusom, kívánom, hogy a lelkek iránti szeretettel teljes szomjúságod mindenkor kielégítést nyerjen, s hogy Téged minden emberszív igazán szeressen és vigasztaljon." Amen. / 179 /

Engesztelõ ima Mária Szeplõtelen Szívéhez

Mária Szeplõtelen Szíve, alázattal és bűneink megbánásával engesztelést akarunk nyújtani Neked minden bűnért, amellyel isteni Fiad legszentebb Szívét megbántottuk, s amellyel a Te Szívedet is bántalommal illettük.
Bocsánatot kérünk saját bűneinkért, hálátlanságunkért és hidegségünkért. Bocsánatodért esedezünk minden szegény bűnös számára, aki tudatlanságból, elvakultságból, vagy gonoszságból vétkezett.
Mária Szeplõtelen Szíve, kérünk Téged, növeld bennünk a hitet és esedezz Jézushoz, fogadja ezt kárpótlásul oly sok ember hitetlenségéért. Jézus Szent Szíve növelje szeretetünket és hálánkat a Te Szent Szíved iránt és fogadja kárpótlásul a bűnösök hálátlanságáért.
Mária Szeplõtelen Szíve, bízunk Benned, és Hozzád könyörgünk azokért is, akik Téged nem szeretnek, nem bíznak anyai szeretetedben és jóságodban, s ezért nem könyörögnek Hozzád.
Mi is meg akarjuk tenni azt, amit a fatimai gyermekektől kértél: hogy "magunkat Istennek átadjuk, készek vagyunk meghozni minden áldozatot, minden szenvedést vállalunk, amit csak Isten reánk küld. Vállaljuk õket, mint engesztelést a sok bűnért, amellyel az emberek megbántották Istent, az Õ Szent Fölségét. Vállaljuk a bűnösök megtéréséért, a káromkodások és mindazon megbántások engeszteléséért, amelyeket Szeplõtelen Szíved ellen elkövetnek."
Térítsd meg, Ó Anyánk, térítsd meg a bűnösöket és nyilatkoztasd ki nekik is Szeplõtelen Szívedet, mint biztos menedékhelyet, ahol istenkáromlásuk / 180 / Isten dicsõítésévé, hitetlenségük hitté, közömbösségük imádsággá, gyűlöletük szeretetté változik.
Add, hogy Istenünket és Urunkat többé soha meg ne bántsuk, akit már eddig is annyiszor megbántottunk. Eszközöld ki Szentséges Fiadtól a kegyelmet, hogy az engesztelésben hűségesen kitartsunk, és Szeplõtelen Szívedet utánozzuk a tiszta lelkiismeret, alázat, áldozatosság, és igaz Isten és felebaráti szeretet által.
Mária Szeplõtelen Szíve! Dicséret, magasztalás és szeretet Neked. Mi bízunk Benned! Segíts bennünket minden küzdelemben, szükségben és veszélyben, most és halálunk óráján. Amen.

Mária Szeplõtelen Szíve! Gyõzd le a sátán hatalmát és könyörögj értünk, hogy Isten szent akaratát mindenkor megcselekedjük. Amen.
Jézus isteni Szíve, könyörülj rajtunk!

Napi imák Szűz Mária Szeplõtelen Szívéhez

Anyánk, fájdalmas és Szeplõtelen Szívednek szenteljük magunkat, hogy ezáltal jobban Jézus Szívének legyünk szentelve, aki az Atya Szívén nyugszik, a Szentlélek szeretetében. Amen.

Mária fájdalmas és Szeplõtelen Szíve, testestül-lelkestül Neked szentelem magam most és mindörökre, mindazokkal együtt, akik nekem kedvesek, s akik tőlem idegenek. Amen. / 181 /


Ó legjobb és legszeretőbb Anya, Szeplõtelen Szíved által segíts, hogy miként Te, én is egészen teljesítsem a mennyei Atya akaratát. Amen.

Mária Szeplõtelen Szíve, fogadj el, amint vagyok, és tégy olyanná, amilyenné Te kívánsz engem tenni. Amen.

Mária, Anyám vagy, én a Tied vagyok.
Mária, Te Királynõm vagy, szolgálok Neked.
Mária, Te Úrnõm vagy, engedelmeskedem Neked.
Mária, Te tanítóm vagy, hallgatok Rád.
Mária, Te csillagom vagy, követlek Téged.
Mária, Te erõm vagy, Veled együtt küzdök.
Mária, Te oltalmam vagy, Rád bízom magam.
Mária, Te szentélyem vagy, Szeplõtelen Szívedben elrejtőzve akarok élni, szeretni, szenvedni Jézusért és meghalni. Amen.

Anyánk, szeretett Királynõnk, add a Te lelkületedet minden munkához, cselekedetünkhöz, add a Te védelmedet, szeretetedet és segítségedet egész napon át. Engedd, hogy mi és Isten minden szolgája a Te Szeplõtelen Szívedben lakozhassunk. Amen.

Csodálatos Anya, add a Te Szeplõtelen Szívedet az én vétkes Szívem helyébe, hogy így mûködhessék bennem isteni Fiad. Hallgasd meg kérésemet minden kegyelem hatalmas és hűséges közvetítõje. Amen. /182 /


Jóságos Jézus, add a Te isteni, megsebzett Szívedet az én bűnös szívem helyébe, hogy így mûködhessék bennem a Szentlélek, s így növekedjél bennem Te, irgalmas szívű Jézus. Hallgasd meg kérésemet, jóságos, hűséges szerető szívű Jézus, hogy csakhamar mint a béke királya uralkodhass ezen a földön. Amen. (A "Szívcsere" mindkét imáját a Szûzanya adta Marienfried-ben, 1947-ben.)

Kilenced Szűz Mária Szeplõtelen Szívéhez

Bevezető ima mindennap

Égi Királynõnk és Anyánk! Gyermeki bizalommal és szerető lélekkel közeledünk Szeplõtelen anyai Szívedhez, hogy erőnkhöz mérten dicsérjünk, magasztaljunk, és közbenjárásodat kérjük.
Csekély hódolatunkat egyesítjük azzal a dicsérettel, amellyel Téged a boldog angyali Karok, minden szentek a mennyben és hű szolgáid a földön buzgalommal magasztalnak. Egyesítjük mindenekelõtt azzal az egyedülálló dicsérettel, amellyel Téged a Legszentebb Háromság megtisztel. Téged dicsõítenek, Isten kiválasztott Leánya, Mátkája, Isten Anyja. Ne feledkezz meg rólunk, akik Hozzád sóhajtozunk, és nagy bizalommal kiáltunk e siralom völgyébõl. Eszközöld ki Istentõl számunkra azokat a kegyelmeket, amelyeket e kilencedben kérünk.

Elsõ nap

Ó Mária Szeplõtelen tisztaságban ragyogó Szíve! Te vagy a legszebb virág Isten virágos kertjében. Te vagy az a csodálatos Édenkert, amelyet a bűn / 183 / soha, soha nem kerített hatalmába. Eszközöld ki nekünk ezt a kegyelmet, hogy mi is, miként Te magad, Isten megbántását, még a legcsekélyebbet is minden erőnkkel kerüljük,
Üdvözlégy… Litánia Mária Szeplõtelen Szívéről. *

* Ennek szövegét lásd a kilenced után.

Második nap

Mária Szeplõtelen Szíve, örök szüzességben Istennek szentelt Szív! Te vagy az érintetlen liliom, a virágzó oázis a világ sivatagában, amelyben Isten Szeme gyönyörködik. Vonzz sok lelket szüzességed követésére, hogy a világ csábítását legyőzzék, és magukat osztatlan szívvel Istennek szenteljék.
Üdvözlégy… Litánia

Harmadik nap

Mária Szeplõtelen és isteni szeretettõl lángoló Szíve! Te vagy az égő lámpás, amelyet maga a Szentlélek gyújtott lángra, és szeretetének olajával táplált: a Te Szívedben a szent Tűz soha nem aludt ki. Gyújtsd lángra a mi lanyha szívünket is az isteni szeretetnek azzal a Tüzével, amely a Te Szívedben oly nagy lánggal égett.
Üdvözlégy… Litánia / 184 /

Negyedik nap

Mária Szeplõtelen és szemlélődésben elmerült Szíve! Gondolataiddal, vágyaiddal mindenkor Istennél időztél. Szent Fiad szavait és a megváltás titkait szent hallgatással őrizted Szívedben. Ûzd el a nyugtalanító gondolatokat, amelyek megzavarják összeszedettségünket, és irányítsd lelkünket Isten felé.
Üdvözlégy… Litánia

Ötödik nap

Ö Mária Szeplõtelen és egészen alázatos Szíve! Minél gazdagabb lettél kegyelmekben és erényekben, annál mélyebbé változott alázatosságod. Szerény és visszahúzódó lelkületed különösen kedves volt Istennek, és emiatt méltatott arra az Isten Fia, hogy Szívedben szállást vegyen. Taníts bennünket is igaz alázatra és Isten akaratának követésére!
Üdvözlégy… Litánia

Hatodik nap

Ö Mára Szeplõtelen és sok szenvedéssel eltelt Szíve! Mint Krisztus Anyja és a Megváltásban Társa, egészen kiürítetted a szenvedés kelyhét. Segíts bennünket, hogy a szenvedésnek ezt a mértékét, amelyet az Isten jósága és bölcsessége számunkra kijelölt, bátran és bízó lelkülettel viseljük.
Üdvözlégy… Litánia / 185 /


Hetedik nap

Ó Mária Szeplõtelen és a mi üdvösségünkért aggódó Szíve! Emlékezz meg a szegény bűnösökrõl, akiket vad szenvedélyek bilincse tart rabságban és Istentõl távol élnek. Segítsd õket, hogy kötelékeiktõl megszabaduljanak, és újra Isten gyermekeinek szabadságára jussanak.
Üdvözlégy… Litánia

Nyolcadik nap

Ó Mária Szeplõtelen, és Krisztus Egyházával szeretettel törõdõ Szíve! A kereszt alatt nekünk, embereknek, és az egész Egyháznak Anyja lettél. Imádkozz, könyörögj Jézusnál szüntelenül az Õ szeretett Jegyeséért. Egyházáért a földön. Vedd oltalmad alá a pápát, a püspököket, a papokat és Istennek egész népét. Védj meg bennünket a gonosztól.
Üdvözlégy… Litánia

Kilencedik nap

Ó Mária Szeplõtelen és királynõi Szíve! Földi életed elmúltával az Úr fölvitt Téged a mennybe, s az Õ felülmúlhatatlan örömének birodalmában adott Neked szállást. Testestül-lelkestül a mennybe vétettél, ahol Szent Fiad Királynõvé koronázott. Élj e királynõi hatalommal a mi javunkra, jöjj segítségünkre mindenkor, ha kérünk, ha nem. Hadd legyünk Általad mi is méltók a mennyei koronára a Te jóságos közbenjárásodra!
Üdvözlégy… Litánia / 186 /

Felajánló ima az egész kilenced végén

Mennyei Atya, Mária Szeplõtelen Szíve által felajánlom Neked Szent Fiadat, Jézust, ahogy Õ is a kereszten, föláldozta magát az egész világ üdvéért, s oltárainkon most is szüntelenül áldozatul adja magát. Fogadd kegyesen ezt az áldozatot Mária Szeplõtelen Szíve által, és irgalmazz nekünk.
Ne hulljon hasztalan ez a drága Vér, amely oltárainkon jelen van! Ne esedezzen értünk hiába Mária Szent Szíve. E szent áldozat és Mária könyörgései által fordulunk az atyai Jóságodhoz. Adj a bűnösöknek bocsánatot, a haldoklóknak kegyelmet az üdvösség elnyerésére, a világnak békét, az Egyháznak pedig egységet és minden mennyei jót. Amen.

Litánia Mária Szeplõtelen Szívérõl

Uram, irgalmazz nekünk!
Krisztus kegyelmezz nekünk!
Uram, irgalmazz nekünk!
Krisztus hallgass minket!
Krisztus hallgass meg minket!
Mennyei Atyaisten, irgalmazz nekünk'
Megváltó Fiúisten, irgalmazz nekünk!
Szentlélek Úristen, irgalmazz nekünk!
Mária Szíve, az Isten Szívének mintájára alkotott Szív - könyörögj érettünk!
Mária Szíve, a Szeplőtelenül Fogantatottnak Szíve, Mária Szíve, a Szentlélek méltó lakhelye,
Mária Szíve, az örök Bölcsesség Anyjának Szíve, Mária Szíve, a szép Szeretet Anyjának Szíve, Mária Szíve, az Isteni Ige Anyjának Szíve,
Mária Szíve, a halálnál is erõsebb Szív a szeretetben, / 187 /
Mária Szíve, a fájdalmak tõreivel átdöfött Szív,
Mária Szíve, a kereszt alatt Jézussal egyesült, megfeszített Szív,
Mária Szíve, Jézus Szívének képmása,
Mária Szíve, Jézus Szívének gyönyörűsége,
Mária Szíve, a szentség kincsesháza,
Mária Szíve, a minden kegyelem Közvetítõjének Szíve,
Mária Szíve, bűnösök menedéke,
Mária Szíve, szomorkodók erõssége,
Mária Szíve, elhagyatottak vigasztalója,
Mária Szíve, csüggedők felemelője,
Mária Szíve, üldözöttek menedéke és bátorítója, Mária Szíve, haldoklók reménye,
Mária Szíve, a szorongatottak mentsvára,
Mária Szíve, az Egyház védelme a sötétség ereje elleni harcban,
Mária Szíve, az okosság lakhelye, amely minden tévtanítást szertefoszlat,
Mária Szíve, az egész világ Királynõjének dicsõséges Szíve,
Mária Szíve, Anyánk Szíve, Mária Szíve, minden dicséretre méltó Szíve,

Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit, kegyelmezz nekünk!
Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit, hallgass meg minket!
Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk!

Imádkozz érettünk, Istennek Szent Anyja, hogy az isteni Tűz, amely a Te Szívedet kimondhatatlanul betöltötte, a mi szívünket is lángra gyújtsa!
Könyörögjünk! Mindenható örök Isten! Te a Boldogságos / 188 / Szűz Mária Szívében a Szentlélek méltó lakhelyét készítetted el, add meg nekünk és mindenkinek - aki Mária Szeplõtelen Szívét tiszteli -, a kegyelmet, hogy Hozzá mindig hasonlóbbakká váljunk. Kérjük ezt Krisztus, a mi Urunk által. Amen.

Imafüzér a Világ Gyõzedelmes Királynõje tiszteletére

A keresztnél:

Itt függ a mi hitünk, a mi reményünk, a mi szeretetünk, életünk, üdvösségünk és győzelmünk! Üdvözlégy… (háromszor)

A nagy szemeknél:

Dicsõség az Atyának, dicsõség a Fiúnak, dicsõség a Szentléleknek, a Szeplõtelen Szűz, a Világ Gyõzedelmes Királynõje által, most és mindörökkön-örökké. Amen. Alleluja! Ave Maria!


A kis szemeknél:

Világ Gyõzedelmes Királynõje, mutasd meg hatalmadat!

A végén háromszor:

Szent, szent, szent a seregek Ura és Istene, telve van az ég és föld az Ö dicsõségével! Áldott, ki az Úr nevében jõ! Dicséret, hála, szeretet és dicsõség legyen Néked, Istenünk, hogy a Világ Gyõzedelmes Királynõjét adtad minékünk! / 189 /

Építsük fel az engesztelõ kápolnát*

A nehéz viszonyok csak még sürgetõbbé teszik, hogy népünk jövõjéért áldozatot hozzunk Istennek, aki egyedül segíthet. Ezért épülnek fogadalmi szentélyeink a legsúlyosabb idõkben. A háború alatt tettük le az alapkövét, most pedig Bíboros Fõpásztorunk 1947. május 8-án ismét elindította az engesztelõ kápolna felépítését szolgáló mozgalmat. Hogy a megbántott Isten kegyesen fogadja népünkért a Szûzanyának felajánlott fogadalmunkat, tartsunk õszinte bűnbánatot, küzdjünk a tömegbűnök ellen (misemulasztás, káromkodás, paráznaság, válás, bimbózó élet ellen merénylet, gyűlölködés, könyörtelenszívűség, gondoskodjunk az ifjúság tiszta, krisztusi életérõl, imádkozzunk naponta a rózsafüzért. De vonjunk is meg valamit magunktól és adakozzunk szívesen az engesztelés oltárára! Aki Istennek ad, a legjobb kamatra ad! Ajánljuk fel távollevõ, vagy elhunyt szeretteinkért is. Rendezzünk elõadásokat egyesületeink által, terjesszük az eszmét ismerőseink között!

* Az eredeti adakozási felhívást tartalmazó röpirat szövege, amelyet Mindszenty Irt alá, a következõ közléssel: "Akaratom, hogy a magyar engesztelésnek szentély épüljön'" / 190 /

Mondd napjában többször minden óraütésre, harangszóra:
/ 191 /

Világcsapás. A világ eljövendö sorsa

Bevezetés

Az itt szereplõ közlések a La Salette-i, a fatimai, a garabandáli és legújabban a medjugorjei Máriajelenések üzeneteivel rokonok. A közlések lényege: Isten a történelem végén (de a végítélet elõtt) oly módon lép be a történelembe (jelek, csodák, katasztrófák által), hogy minden lélek számára "egy csapásra" nyilvánvalóvá lesz az Isteni Valóság léte és igazsága, és ez Isten és a sátán közti választásra késztet minden embert. Isten közbelépésének legfõbb jellemzõi:

1. Szűz Mária által történik.
2. Eredményképpen a bűnös világ megtisztul.
3. Maga az Egyház is megtisztul, megújul. Végül pedig:
4. Ez az időszak nemcsak a mennyei béke időszaka lesz, mintegy "második Paradicsom", hanem Mária tiszteletének soha nem látott mértékű felvirágzása. Az ehhez vezető úton az Egyház még két (egyes közlések szerint csak egy) Mária-dogmát fog kihirdetni, nevezetesen a Mediatrix (Minden Kegyelmet Közvetítõ) és a Corredemptrix (Társmegváltó) dogmáit. / 141 /


Az isteni Szív titka

Egyszer, látomásban, az Úr megmutatta nekem azt, hogyan válik romhalmazzá a világ legnagyobb része. Láttam a városokat és a földeket, s minden olyan volt, mint valami rettenetes tûzvészben elpusztult erdő. Az életnek semmi jele nem mutatkozott. Azonban hirtelen megjelent az isteni Magvetõ. Láttam, amint az üszkös romok között járkál, jobbját az ég felé tartotta, baljával pedig a föld felé mutatott. Megkérdeztem: "Jézusom, mit keresel itt a romok közt?" Ö így válaszolt: "Egy talpalatnyi földet keresek, hogy mennyei Atyám ígéreteinek magvát elvethessem; de minden csupa üszök és rom." Megértettem, hogy Jézus égre emelt jobb keze a fölfüggesztett büntetést, bal keze pedig a kiárasztott irgalmat jelenti. Amíg a látomást szemléltem, Jézus jobb keze fölött a következõ írás tűnt fel az égen:" Nem lesz így, ha népem megtér. Az engesztelések miatt a mennyei Atya irgalmazni fog a világnak." Megismertem az isteni Szív egy rendkívüli titkát is: Sok ember nem születhetne meg, ha a teljes pusztulás bekövetkezne. A végtelenül jóságos Szív azonban nagy részvéttel van azon lelkek iránt, akik így meg lennének fosztva az örök dicsõségtõl.

"Ismét mondom"

Jézus mondta: "Ismét mondom, imádkozzatok, hogy még a világ szent békéje és a nagy kegyelem elérkezése elõtt az Egyház és a világ bűnösei Istenhez térjenek, kegyelmeimet befogadják, és bűnös életüket rendezzék. (Jézus nagy kegyelemnek nevezi azt az egy - más közlések szerint több- világcsapást, katasztrófát, amely a nem megrögzött bűnösöket is megtéríti, s előkészíti a szent béke idõszakát, Mária uralmát a földön.) / 142 / Különben mindazok, akik sem a kegyelem idején, sem pedig előtte Istenhez meg nem térnek, örök halállal lakolnak"
"Ti igazak, ne féljetek! Imádkozzatok és bízzatok az ima szent erejében! Örvendezzetek, mert mennyei Atyámnál irgalmat nyertetek. Ne féljetek, sõt örüljetek, mert Szeplőtelen Anyám királynői hatalmával, a kegyelem teljességével és az angyali seregek erőivel megsemmisíti a pokol erőit!"


Miért késik a világbéke?

Egy pap tette föl ezt a kérdést nekem; én a Szűzanyától a következõ választ kaptam: "A világbéke idõszaka nem késik. A mennyei Atya pusztán idõt kíván adni azoknak, akik képesek megtérni és bűnbánó lélekkel Istenhez menekülni. Még azok közül is sokan megtérnek és hisznek majd Istenben, akik addig létezését is tagadták. Ezt a többlet kegyelmet, a büntetésig fennmaradó idõt azért kapja az emberiség, mert a világ minden táján hosszú éveken át végzett engesztelést és bűnbánati cselekedeteket a mennyei Atya szívesen fogadta. A megtértek elõtt bezárulnak a pokol kapui, nem kárhoznak el. Megtérésük kegyelmi ereje őrzi őket, hogy bűneikbe többé ne essenek vissza. Engeszteléseteknek azért van ereje, mert Én, a Világ Győzedelmes Királynõje veletek együtt imádkozom és engesztelem a megbántott Istent. Lányom! Még / 143 / lélegzetvételetek is engesztelő imádság legyen Isten elõtt!"*

* Ugyanerre a kérdésre Jézus - L. Ramonet közléseiben a következõ választ találjuk, szintén a Szent Szűztõl: "Ha egykor Isten csak fokozatosan terjesztette szét a vízözön víztömegét, hogy a bűnösöknek idõt adjon a megtérésre, úgy tesz ma is végtelen jóságában és főleg nagy irgalmasságában. Figyelmeztetésként hol itt, holott méri csapásait, hogy így üzenjen a lelkeknek - akár azért, hogy figyelmeztesse őket, akár azért, hogy lehetővé tegye haragja következményeinek elkerülését, avagy enyhítését. Ha ezek a tisztító csapások eredményesek, felhagyhattok a félelemmel. Egyébként még nagyobb büntetésekkel tisztítja meg a lelkeket az ég." (Forrás: Két Szív, Vallás és élet kiadása, 1978.)



A sátán diadalmámora

A Szent Szűz azt közölte velem, hogy amikor a sátán már-már mindenütt hatalomra jut, amikor a legtöbb lelket meghódította magának, amikor azt hiszi mértéktelen gőgjében, hogy elpusztíthatja a jót és Isten egész teremtését, a lelkeket is beleértve, amikor az igazi hit és világosság már csak néhány lélekben él, mert az ingatagok mind hajlottak a sátán csábítására - akkor következik el az isteni irgalom és kegyelem döntő győzelme, amely véget vet a hazugság tobzódásának, s megnyitja az utat a világ szent békéje elõtt.*

* "Abban a pillanatban, amikor a sátán elfoglalja helyét, mint a világ ura és már győztesnek érzi magát, Én magam tépem ki kezéből a zsákmányt. A végső győzelem egyedül az Enyém és Fiamé lesz." (Stefan Gobbi milánói papnak adott közlések egyike. Forrás: Az Egyház és jövõje, V. és to. /980/)


A szeplõtelen hatalom

Jézus mondta: "Gonoszságában megátalkodott ez a világ. Minél megátalkodottabb, annál távolabb / 144 / kerül Tőlem. De szeretetemtől mégsem menekülhetnek el. Kezemet nyújtom feléjük, ami büntetés és irgalom egyszerre: az Engem szeretõknek irgalom, az elvetemülteknek büntetés. Ha Én szólok hozzátok, annak szavát halljátok, aki mindenek felett áll. Ha kezemet nyújtom felétek, Szeplõtelen Anyám jelenik meg nektek, hogy megmeneküljetek. A gonoszság önmagát sodorja még féktelenebb gonoszságok felé. Már maga a gonoszság könyörög megálljért! Szeplõtelen Anyám hatalma képes megállítani a leomló hegyeket; visszatartani a medrükbõl kilépõ folyamokat, lecsitítani a tenger háborgó vizét; Ö segít rajtatok"*
* "Igen, figyelmeztetésem szerint rettenetes lesz a felfordulás a földön, mert a bűn sarával beszennyezett emberiség elveszítette az Istenhez vezetõ utat." "Ez a világ és az Egyház legsúlyosabb idõszaka lesz." - "A csapások és a zűrzavar ezen óráiban meneküljetek Mária Szeplõtelen Szívéhez, Õ lesz menedéketek és Általa nyertek irgalmat." (A Szűzanya szavai J. L. Ramonethez. Op. cit.)


A Szűzanya közbenjárása

A világcsapást és a bűnbe merült világ pusztulását a Szûzanya Szeplõtelen Szíve akadályozta meg napjainkban is. Szörnyű sors vár az emberiségre, ha nem tér meg. Az Úr Jézus Szeplõtelen Anyánkon keresztül kívánja kegyelmeit adni. Ezért a Szent Szűz szólít fel bennünket engesztelésre, bűnbánatra. Az Úr Jézus mindent a mi szép és gyõzedelmes Szűzanyánk közbenjárására ajándékoz nekünk, hiszen a Szûzanya szünet nélkül könyörög az emberiségért. / 145 /


A Szentlélek kiáradása

Láttam Isten Szent Lelkét - mint valami pusztító tüzet -, kiáradni a világra. Nem békességet hozott ez a tűz és nem is irgalmat, hanem súlyos és rettenetes büntetést. Ahol a Szentlélek lángja végigsöpört, a kárhozott lelkek ezrei hullottak a pokolba. De még mielõtt minden romhalmazzá változott volna, láttam, amint a Szent Szűz könyörögve térdre hull Jézus elõtt, és irgalomért esedezik a világ számára. Jézus nem nézett Anyjára, hanem a mennyei Atyára figyelt. A mennyei Atya pedig a világ fölé haragjában kiterjesztett kezét nem vonta vissza. Ekkor a Szent Szűz levetette két válláról a békesség palástját, és hirtelen ráterítette a világmindenségre. Mindazok a részek, amelyeket a Szûzanya palástja befedett, megmenekültek a büntetéstől és a békesség kék színében fénylettek. Ám ott, ahová a palást nem ért el, továbbra is a harag vörös színe izzott. Megértettem, hogy az isteni büntetést csak akkor kerülhetjük el, ha a Szûzanya palástja alá menekülünk, s Hozzá folyamodunk irgalomért.


A Szûzanya gyõzelmének sürgetése

Egy papi személy azzal a kéréssel fordult hozzám, kérdezzem meg a Szűzanyát, mit tegyünk mielőbbi győzelméért. A válasz így hangzott: "Ha siettetni és segíteni kívánjátok királynői győzedelmem nagy csodáját, amellyel megmentem a világot, akkor ti, akik közel vagytok Hozzám (egyházi személyek), csatoljátok az engeszteléshez, az ima és életáldozathoz a feltétlen és gyermeki bizalmat Bennem és isteni Fiamban. Bizalmatok eleddig / 146 / nagyon is hiányos volt. Pedig imádságotok hatékonysága bizalmatok mértékétől függ. Ha így imádkoztok, a győzelem, amelyet annyira vágytok, hamarabb meghozza a világbékét és a megtisztult mindenség örömeit. Bizalom! Végnélküli bizalom, gyermekeim!".*
*Jézus szavai J. L. Ramonet-hez: "Az engesztelő szeretet felajánlása átalakítja szívünk sebeit az élet forrásaivá. Lehetővé teszi számunkra, hogy hódítóként jöjjünk vissza erre a felforgatott földre, megfékezzük a vihart, egy felséges mozdulattal szétszórjuk a sok hittagadót, akik pokoli dühhel igyekeznek lerombolni hiteteket és mindent, ami Istenhez tartozik. Ez a felajánlás lesz az összhang, amely betölti a világegyetemet, a legyõzhetetlen remény szava mindenki számára... De ez a királyi és királynõi uralom csak akkor valósul meg egyetemesen, ha elõbb belsőleg, szívetekben létezik, mint mindenen áthatoló bizalom. Lelketek titkos szentélyében alapítjuk meg a világosság, az irgalmasság és a szeretet isteni uralmát, amely elhozza a földre a kimondhatatlan béke égi szellõjét."


Jézus imádkozik

Egy alkalommal láttam Jézust, amint a mennyei Atyához fohászkodott. Megkérdeztem: "Én Jézusom! Most kikért és miért imádkozol?" Jézus így válaszolt: "Gyermekem! Azokért imádkoztam, akikért nektek is imádkoznotok kell. Esedezzetek a mennyei Atyához, hogy a földön mihamarabb véget érjen az emberi gonoszság. Fohászkodjatok, hogy az emberek szívét eltölthesse a szent és mennyei béke, amelyet Én hoztam a földre, hogy elterjedjen mindenütt. Könyörgésem által kieszközöltem Atyámtól, hogy hamarosan véget érjen a szenvedés, és közétek jöjjön az égi öröm korszaka. Addig azonban még nehéz megpróbáltatások állnak előttetek, amelyek súlyát imával, könyörgéssel, / 147 / szüntelen engeszteléssel csökkenthetik. Imádkozzatok hát buzgó és szent reménységgel, hogy az ég angyalai és szentjei Velem és Szeplõtelen Anyámmal egyesülve irgalomért könyörögjenek értetek mennyei Atyámnál. Engeszteljétek a megbántott Istent egymás bűneiért is. Csak így lesz hathatós köztetek a nagy csoda kegyelme, amely már igen közel van."


A világbéke

Jézus egy látomásban megmutatta nekem, hogy késõbb, a megtisztítás után az emberek angyali és tiszta életet fognak élni. Végetérnek a hatodik parancsolat elleni vétkek, a házasságtörések, a hazugságok. Az Üdvözítõ ezt a jövendõ tiszta világot úgy mutatta meg, mint amit szüntelen szeretet, boldogság, isteni öröm hat át. Láttam, hogy Isten áldása bõségesen árasztja el a földet. A bűn és a sátán vereséget szenved és visszavonul. *
A nagy megtisztítás után a szerzetesek és a világiak élete szeretetben és tisztaságban virágzik. A megtisztított világ a Szûzanya által nyeri majd el az Úr békéjét. De hogy mindez mikor fog megvalósulni, nem mondta meg nekem az Úr."

* "A világ koporsóban fekszik majd, de vérében megtisztulva feltámad, oly dicsõségesen, ahogyan Én keltem ki a sírból" (Jézus szavai M. J. Jahenny-nek, Az Egyház jövõje, V. és Eo. 1980.). "Pompás lesz békém uralma és napkelettõl napnyugatig segítségül hívják és dicsérik az Én Nevemet" (uo.). "Isteni akaratom kiterjeszti ragyogását az egész világra. Ez a ragyogás meghívás a népek számára, hogy jöjjenek és meneküljenek Szívembe. Mondd meg gyermekeimnek, ne kételkedjenek az eljövendõ diadalban, mert Engem sértenek kételkedéseikkel". (uo.) / 148 /


Az Egyház megpróbáltatásai

Az Úr Jézus tudomásomra hozta, hogy a világbéke beköszöntése elõtt, közvetlenül a nagy csapást megelõzõen, nagy rémület és zűrzavar lesz úrrá az Egyházban. Ennek a zűrzavarnak oka az istentelenség behatolása az Egyház zárt szentélyeibe is, a világiasság és a hagyományok feldúlása mindenütt. Ez a zűrzavar együtt fog járni a nemzetek közötti ellentétek végsőkig való éleződésével, amely mindenféle háborúk kirobbanásához vezet. Megtudtam azt is, hogy sokan fogják támadni az Egyház évezredes építményét; céljuk az, hogy a hívőket elidegenítsék az Egyháztól, megfosszák őket a bizalomtól, s mindannyiukat kiszolgáltassák a sátánnak. *

* "A keresztény társadalomról Isten lemetszi a megromlott és üszkös tagokat, hogy megmentse Egyháza titokzatos testének többi részét" "Az égbõl érkezõ tűz az embereket bölcsebbekké, alázatosabbakká fogja tenni. Egy új világ támad, amelyben Jézus megdicsőül. A megújult Egyháznak is jobban fognak engedelmeskedni és jobban fogják tisztelni Őt, mint azelõtt. Szentek új nemzedéke támad a földön, akik Isten igazi gyermekei lesznek. Angyali szolgák gyanánt hirdetik meg majd a világban a Szent Evangéliumot, a Szentlélek tüzével eltelve, a lelkek üdvösségéért" (Jézus szavai J. L. Ramonet-hoz, op. cit)

A meg nem tértek sorsa

Az Üdvözítõ azt mondta: "Atyám jobbja eltörli azokat a bűnösöket, akik a kegyelem, a figyelmeztetések és az Egyház szakadatlan fáradozásai ellenére / 149 / sem térnek meg." Hogy ez mi módon fog megtörténni, az Üdvözítõ nem adta tudtomra.*

*Minden Népek Nagyasszonya jelentette ki 1952-ben. "Az Egyház rettenetes küzdelmek elõtt áll. Minden romlásnak indul benne, de a mag megmarad." Ekkor a látnok a földgömböt látta, s rajta szerte futkosó, láthatóan megzavarodott bárányokat; a bárányok közül némelyek verembe estek, mások másként pusztultak el; de sokan élve maradtak. A Nagyasszony rájuk mutatva így szólt: "Látod ezt? Az Egyház, a nyáj, szétszóródik, és sokan elvesznek így. De azután a Minden Népek Nagyasszonya visszavezeti õket az egy akolba." (Szűz Mária kinyilatkoztatása az Amszterdami Látnoknõnek. Forrás: Minden Népek Nagyasszonya. V. és É. 1972.)
"Isten bosszút fog állni az Egyház mártírjaiért és az istenteleneket megbünteti."

A megtisztult Anyaszentegyház

"A közös nagy szenvedésben megtisztult Anyaszentegyház ismét beöltözik kezdeti szegénységébe, az alázatosságba és egyszerűségbe. Nem lesznek sem adományozott, sem vásárolt címek és rangok. Ehelyett azonban a szentség Lelke járja majd át az Egyház minden tagját, s a Hegyi Beszéd követelményei szerint fognak élni a keresztények. Ahogyan közelebb jutunk a végsõ dolgok beteljesedéséhez, úgy fog végbemenni és elterjedni ez az egyszerűség és a szegénység.
A világcsapás után nem lesz mód nagy palotákat építeni és díszes ruhákat hordani. A címek is eltűnnek, mert mindenki tudni fogja, mi a kötelessége. A felszentelt pap elnevezése: paptestvér, és még Krisztus helytartójának is ez lesz a megszólítása: pápatestvér. Szükséges, hogy mindaz bekövetkezzék, mert e nélkül nem jöhet el a mennyek országa, a dicsõséges béke, a boldogság országlása."*

*"Mialatt ellenfelem sötétbe borította az Egyházat és oly sokakat elpusztított annak pásztorai közül, Én, az Én Szívem titkos mélyén előkészítettem az új Egyházat, amely egészen a fényé. Ugyanaz az Egyház, de megújult, amelyben visszatükrözõdik a Legszentebb Háromság dicsõsége, és amelyben minden lélek imádni fogja Jézust és dicsérni Öt, egyetértésben és teljes egyszerűségben. Az Egyház olyan fényben ragyog majd, amilyet még sohasem tapasztalt az Utolsó Vacsorától mindmáig." (Jézus szavai S. Gobbinak, op. cit.)
/ 150 /


A Békesség Királynõje

Láttam, hogy amikor a földön béke lesz, és Isten szeretete uralkodik, egy Pásztor lesz és egy Akol. Mária, minden hívõ Anyja a legkülönbözőbb formákban megjelenve fogja irányítani a lelkek életét. Ö, a béke korszakának Királynõje, Nagyboldogaszszony, a fehéreknek fehér, a feketéknek fekete, a sárgáknak, barnáknak, vöröseknek pedig sárga, barna és vörös Madonna gyanánt fog megjelenni. Ö lesz minden tisztelet közvetítõje Isten felé Jézus Krisztus által, és minden égi kegy átadója a ráruházott hatalom által. Palástja beteríti a világmindenség csillagos egészét, hármas Szentkoronája pedig az ezeréves béke földjét fogja díszíteni. Az Ö Szíve - Jézus Szentséges Szívével egyesülten fogja irányítani a világot egészen a végsõ ítélet elérkeztéig.*

*Nemzetek! A Minden Népek Nagyasszonya könyörög hozzátok! Jól figyeljetek: Isten Anyja soha nem szólt még így az emberekhez. Azért üzenek nektek, hogy megmentselek benneteket pusztító találmányaitoktól, s elvezethessek titeket a szent béke birodalmába. Kérjétek az Atyát, a Fiút és a Szentlelket, hogy Isten védje meg népét, s állítsa vissza a részekre / 151 / töredezett világ egységét az Ö dicsõségére. A nemzeteknek eggyé kell válniuk a bölcsességben és a szeretetben; eggyé kell lenniük a Minden Népek Nagyasszonyának vezetése alatt Egy közösséggé kell válnotok. Hangsúlyozom: egy közösséggé" (Minden Népek Nagyasszonyának üzenete az Amszterdami Látnoknõn keresztül, op. cit)
"Az istentelenek trónja helyén két dicsõséges trónus fog emelkedni: Jézus Szentséges Szívéé, és a Szeplõtelen Szívemé."

Az eljövendõ békérõl

Jézus: "Békét hoztam, amikor megszülettem, de a világ még nem élvezte azt. A békét a világnak meg kell kapnia. Az emberek Isten gyermekei. Isten saját lelkét lehelte beléjük. Isten nem engedi magát megszégyeníteni, ezért Isten gyermekeinek élvezniük kell a békét, amit megígértem nekik"

A VILÁG ELJÖVENDÕ SORSA ISTEN TERVÉBEN:

Nincs ember a földön ma, akinek nem érintette szívét a szorongás, mi lesz az emberiség jövõje? Háború? Béke? Túléljük-e az atomkorszakot, amely egyaránt válhat boldogulásunkra és pusztulásunkra is? De ha megfigyeljük a mai emberiség lelkületét, a gyilkolást, terrorizmust, az egyre jobban elhatalmasodó bűnöket, joggal félhetünk, hogy ilyen lelki talajból nem nőhet ki a béke, a nemzetek megértése Bűnös talaj bűnös virágot hoz.
A kutató elme Istenre tekint, választ, reményt Tõle vár. 1917-ben Fatimában az emberiség megmentését Isten a Szûzanya Szeplõtelen Szívének tiszteletétõl tette függővé. Ha növekszik bennünk a Beléje vetett gyermeki bizalom, szeretet, úgy Isten megadja a világnak a békét. Mi bűnösök nem tudjuk önmagunkat megmenteni. Ehhez a Szeplõtelen Szív könyörgése kell. Jézus kérte az öt elsõszombat megtartását: rózsafüzért, a negyedórai elmélkedést, szentáldozást e napon, a Szeplõtelen Szív szándékaival egyesülve. Jézus ismerve az emberi természetet, konkrét feladatot adott részünkre ezzel a gyakorlattal.
Felmerül a kérdés: vajon elterjedt-e eléggé ez a tisztelet? Elterjedt-e annyira, hogy Isten megmenti az emberiséget? Ha megvizsgáljuk magunkat. félelemmel kell megalázkodnunk.
Az 1940-es években Isten újra nyilatkozik Magyarországon Natália nõvérnek, és bemutatja neki a jelen történelmi idõ végsõ korszakát. / 152 /


A VILÁG VÉGSÕ KORSZAKA ISTEN TERVEIBEN MÁRIA KORSZAKA

"Láttam, amint a Szentháromság tanácskozott a bűnbe merült világ sorsa fölött. Angyalok. szentek, és az egész mennyország leborulva mélységes csendben imádták ezalatt. A mennyei Atya szólt:
- "A bűnbe merült világnak igazságosságom szerint el kell pusztulnia" - Akkor láttam, hogy Jézus, az Irgalmas Szeretet, Hozzá simult, könyörögve kérte, leborult Előtte, és bár egybeforrt Vele, mégis külön Személy volt:
- "Atyám, Fiad vagyok. Te rendelted el hogy meghaljak e világért!" - és megmutatta Sebeit, amelyek égtek mint a tűz.
A mennyei Atya hatalmas keze - mely nem atyai kéz volt, hanem súlyos igazságos és büntető kéz - a világra nehezedett. Akkor Jézus, sebes kezét odatette a mennyei Atya keze alá és kérte:
- Kegyelmezzél még... De a mennyei Atya / 153 / keze csak nyomta lefelé Jézus ragyogó sebekkel ékes kezét:
- "Nem, Fiam. Már a bűn kiált Hozzám pusztulásért!"
Rettenetes volt, mert úgy tűnt, hogy az Igazság győz az Irgalmas Szeretet felett. Akkor Jézus oldalra tekintett a Szûzanya felé, és így kiáltott: - "Szeplõtelen Anyám, jöjj, segíts a mennyei Atya büntető kezét fönntartani, az Én kezem kevés!" A Szûzanya alig tette tenyerét Jézus keze alá, a mennyei Atya fölemelte az Igazságosság kezét, és így szólt: - "Fiam! Gyõzött az Irgalom. A bűnös világ kegyelmet nyert a Szeplõtelen Isten anya könyörgésére. A világ megmentését a Szűzanyára bízzuk. A világ megmentéséhez hatalom kell". Ezért a Szeplõtelen Istenanyát felruházzuk királynõi hatalommal. Ö lett a világ gyõzelmes Királynõje. A bûnbemerült, pusztulásra ítélt világnak mintegy második Társmegváltója, aki által az emberek kegyelmet nyernek, és üdvözülnek. Uralma alá rendeljük az angyali seregeket is."
Amint a mennyei Atya e szavakat kimondta, a mennyei seregek örömujjongásban törtek ki, ünnepelve Máriát. A Szûzanyát hármas legnagyobb erénye ékesítette, amikor megjelent: szeplõtelen tisztasága, lángoló szeretete, és olyan mélységes alázatosság, hogy láttam - bár Isten adta Neki, mégis - még Isten is csodálja azt.
Boldogság töltötte el, hogy beteljesednek az ismeretlen kis názáreti lánykának szavai a Magnificatban : "És fölmagasztalja az alázatosakat..." Őrajta . " Mert ekkor a Szentháromság megkoronázta / 154 / a Szûzanyát. A korona ragyogott, hármas volt. Az Atya, Fiú, Szentlélek jelképeként.
Amikor királynõi palástját hozták, láttam, hogy díszes kapcsában élet van. A Szentháromságnak a Szűzanyához való kapcsolatát jelképezte, az volt benne: Az Atyaisten Lánya, a Fiú Édesanyja, a Szentlélek Mátkája.
A három isteni Személy működött a Szűzanyában. A Szentlélek mintegy újból beárnyékolta Öt, hogy újból a világnak tudja adni Jézust. A mennyei Atya a kegyelmek zuhatagával árasztotta el Öt. A fiúból kimondhatatlan boldogság és szeretet áradt felé, mintegy "gratulált neki", miközben így szólt: - "Szeplõtelen Anyám, világ gyõzelmes Királynõje, mutasd meg hatalmadat! Ezúttal Te leszel a bűnös emberiség megmentõje. Ahogy akaratom szerint közreműködtél a megváltásban, mint Társam, mint Társmegváltó, úgy részesítelek királyi hatalmamban is. Ezzel Rád bízom a bűnös emberiség megmentését, amit királynõi hatalmaddal most már megtehetsz. Kell, hogy mindenben részesítselek Téged, akarom, hogy mindenben Hozzám légy hasonló. Társmegváltója vagy az emberiségnek."
Akkor láttam, hogy palástja Jézus Vérével van átitatva, piros és bíborszínben játszik. Figyelmem ekkor az angyalok felé irányult, akik mély tisztelettel vették körül királynõjüket. Fehér, piros és fekete ruhában. Megértettem, a fehér szín a világ eljövendõ tisztaságát jelképezi, a piros a tisztulás vértanúságát, a fekete az elkárhozottak fölötti gyászt. Ekkor a Szûzanya elindult, szelíden és mégis méltósággal teljesen, a világ felé, uszálya végét nem láttam, de tudtam, hogy a mennyei Atyánál van. A világot mint óriási gömböt láttam, amelyet / 155 / a bűn töviskoszorúja szorított, telve volt bűnnel. A sátán mint kígyó tekeredett rá, és minden bűn és piszok belőle jött.
A Szûzanya mint Gyõzelmes Királynõ állt rá erre a világot jelképezõ gömbre. Elsõ királynõi cselekedete az volt, hogy Jézus Vérével átitatott palástját ráterítette. Majd megáldotta a világot, és én láttam, hogy vele egyidõben a Szentháromság áldja meg a világot.
A sátáni kígyó ekkor rettenetes dühhel és elszántsággal támadt felé, nyitott pofájából lángot lövellt. Féltem, hogy ruhája elég, de még csak nem is érinthette azt. A Szûzanya nyugodt volt, mintha nem is harcolna, csendesen nyakára lépett. A kígyó tovább okádta a tüzet, a gyűlölet és bosszú jelképét, de ezzel már ártani nem tudott, a világ körül eltűnt a bűn töviskoszorúja, és kivirágzott középrõl egy liliom.
Láttam azt is, hogy a Szûzanya áldása minden népre, nemzetre, és emberre száll. Hangja fenséggel és leírhatatlan kedvességgel szólt:
- "Jövök!
- Segítek!
- Fegyelmet és békét hozok! MEGMENTELEK TITEKET!"

Jézus megmagyarázta nekem: "Szeplõtelen Édesanyám legyõzi a bűnt, királynõi hatalmával. A liliom jelenti a világ megtisztulását, az elkövetkezõ paradicsomi korszakot, amikor az emberiség mintegy bűn nélkül fog élni. Egy új világ, egy új korszak lesz. Ez lesz az a kor, amit az emberiség elvesztett a paradicsomban. Amikor Szeplõtelen Anyám a kígyó nyakára lép, bezárulnak a pokol kapui. A / 156 / harcban részt vesznek az angyalok seregei is. Az enyémeket már megjelöltem."

A VILÁG KIRÁLYNÕJE GYŐZELMÉÉRT

"SZEPLŐTELEN ANYÁM ENNEK A KORSZAKNAK IS MINTEGY MÁSODIK MEGVÁLTÓJA LESZ" -mondotta Jézus.
- Jézusom, mit tegyünk, hogy mielőbb eljöjjön Szeplõtelen Édesanyánk és Királynõnk gyõzelme? - "Kérjétek Õt sokszor:
SZEPLŐTELEN ÉDESANYÁNK, A VILÁG GYŐZELMES KIRÁLYNÕJE, MUTASD MEG HATALMADAT!"
Én elmondtam e fohászt, és megkérdeztem Édesanyánkat: "Mit kívánsz a Te gyermekeidtől, mit cselekedjünk, amíg eljön dicsõséges korszakod?" A Szûzanya ruhája akkor megváltozott. Fekete tüllfátyol övezte, de ezen is rajta volt a hármas korona. Boldog arca eltűnt, mély bánat ült rajta, kezét összekulcsolva könyörgött a világhoz, és miközben könnyei folytak, mindenkit hívott: "Jöjjetek, kedves Gyermekeim! Jöjjetek, Velem együtt engeszteljétek a súlyosan megbántott Istent!"
Világosan megértettem, hogy e n g e sz t e l n ü n k kell, az egész világnak, de különösen Magyarországnak!
Jézus több alkalommal megmagyarázta nekem, hogy mit ért engesztelésen és mit kíván tőlünk!

1. "Engesztelésen elsősorban azt értem, hogy mindenki jobb legyen, mint eddig volt. Vagyis, aki eddig káromkodott, az dicsérjen; aki lopott, többé ne tegye; aki gyűlölködött felebarátjára, eztán szeresse őt. Aki testének szolgált, szolgáljon lelkének, / 157 / stb. Mindenki tartson eddigi élete fölött bűnbánatot, és valamiben mindig térjen meg.

2. Én a világot böjttel, virrasztással és szenvedéssel váltottam meg. - Böjtöket kívánok enyéimtõl, virrasztást, imádságban töltött szent órát, és a szenvedések elviselését Irántam való szeretetbõl."
A böjtről: A Szûzanya Medjugorje-ban pénteken kéri a böjtöt kenyéren és vízen. A Szeretetláng kiválasztottjától hétfõi napon kéri a böjtöt kenyéren és vízen, a tisztítóhelyen szenvedõ papi lelkek kiszabadításáért.
Az egészen különleges böjt: Jézus Natália nõvértõl szigorúan és határozottan nem az étel böjtjét, hanem a nyelv böjtjét kérte: Ne szóljuk meg testvéreinket, mert ez az ostorozás õt éri. Haraggal szólt arról, hogy szentmisérõl jövünk, és máris megszólunk másokat. - Csodálkoznak azon, hogy nem teljesítem kéréseiket. Még véres az ajkuk és már gyaláznak Engem. Így hiába az imádság, és hiába minden önsanyargatás."
A virrasztásról és engesztelõ szentórákról: A Szeretetláng-üzenetben a Szûzanya csütörtökön és pénteken Szent Fia különös engesztelését kéri családi engesztelõ szent óra keretében. Ezt az imaórát végezhetjük otthon, a szentolvasó imádkozásával, elmélkedéssel, szóbeli ima nélkül, Jézus és a Szûzanya jelenlétébe helyezkedve. Ha engesztelõ Szentséglátogatást végzünk, vagy a kitett Oltáriszentség elõtt engesztelõ szentség imádást tartunk, különös kegyelmet ígér nekünk a Szûzanya. A haldoklók lelkének megmentéséért éjszakai virrasztást kér, mert: "minél több az áldozatos és imában virrasztó lélek, annál nagyobb lesz Szeretetlángom ereje a földön." / 158 /
A szenvedések elviselésérõl: "Találkozzatok Velem minden pillanatban. a szenvedések óráiban is. mondjátok Nekem: "Köszönöm, áldott légy" Legyen, ahogy akarod!" Ennél többet embertõl nem kívánok. Többet ér, mintha reggeltõl estig ostorozná magát valaki."

3. Jézus kéri a rózsafüzér imádkozását - Láttam, hogy minden szemnél Jézus Vérének egy-egy cseppje hullik arra, akiért mondjuk, vagy azok lelkére, akiket Jézus meg akar menteni, de különösen könyörögnek érte a tisztítóhelyen szenvedõ lelkek.

4. Jézus legfõképpen Édesanyja Szeplõtelen Szívének tiszteletét és engesztelését kéri tõlünk. Ennek megalapozását és módját a következõ fejezet ismerteti.

A SZEPLŐTELEN SZÍV TISZTELETE

1934-ben kértem Jézust, hogy életének 33 éve tiszteletére, amelyet a földön töltött, adjon nekünk olyan kegyelmet, amely naponta megújulást hoz nekünk.
(Natália nõvér ekkor ismételten kérte Jézustól, hogy mindenben szeretne hasonlítani Hozzá, abban is, hogy akkor haljon meg. Valóban, halálos betegséget kapott. A zárdában le is mondtak róla az orvosok. Ekkor Jézus szelíden, szeretettel kérdezte tõle, nem akarna-e még élni és Érte szenvedni, lelkeket menteni? Natália nõvér akkor azt válaszolta, hogy a világ végéig is szeretne élni, hogy szenvedhessen, ha ezzel Jézusnak örömet szerez.)
Jézus akkor kérte õt, kívánjon bármit, teljesíteni fogja. Ekkor kérte Natália nõvér a fenti kegyelmet. S Jézus válasza:
- "Olyan kegyelemben részesítelek téged, és / 159 / minden embertestvéremet, amely sok örömet hoz nektek életetek minden napján."*

* A rendelkezésünkre álló kéziratok: szerint úgy tűnik, hogy Natália nõvér ezeket a kegyelmi ígéreteket az Úr Jézustól 33. születése napjára kapta. Abból az idõbõl ennek nincs írásbeli nyoma csak az Úr megjegyzése maradt fenn, mely szerint ezt az ajándékát Õ Szeplõtelen Édesanyja tiszteletéhez fűzi.(Vö. - 14. oldal) Majd nyolc évvel késõbb - Natália nõvér lelki életének érettebb fokán -, az Úr Jézus csodálatos látomás folyamán megalapozta és elmélyítette a Szeplõtelen Szív tiszteletét, s egyúttal megerõsítette 33 ígéretét is- lelki vezetője utasítására e látomást, valamint az ehhez fűzött kegyelmi ígéreteket akkor írásban is megörökítette, amint a fenti sorokból kitűnik.


1942. aug. 15-én az Úr Jézus nagy kegyelemben részesített, amennyiben egy látomás folyamán nagy ígéreteket tett azoknak, akik a Szeplõtelen Szív tiszteletére kilencedet tartanak.
Amint imádkoztam, láttam, hogy Jézus megállt mellettem. Kézen fogott és a Szûzanya elé vezetett, majd így szólt:
- "Gyermekem, tekintsd Édesanyádat, mint a Világ Királynõjét. Szeresd Öt, és gyermeki bizalommal vedd körül. Ezt kívánom tõled és mindenkitõl"
Ekkor az Úr Jézus kissé felemelte a Szûzanya palástját és Szeplõtelen Szívére mutatva így szólt: - "Ahogy Én Szeplõtelen Anyám Szívén keresztül jöttem a világra, úgy ti is az Ö Szeplõtelen Szívén keresztül jöjjetek az Én Szívemhez"
Erre titokzatos módon kezébe vette Szeplõtelen édesanyja Szívét, és a világhoz fordulva így szólt: - "Íme, a Szeplõtelen Szív, melybe kegyelmeimet helyeztem a világ és a lelkek számára. Ez a / 160 / Szív kegyelmeim forrása, melyből a világ élete és megszentelõdése ered. Amint az Atya Nekem adott minden hatalmat az égben és a földön, úgy adom a világ és bűn feletti hatalmat Szeplõtelen Anyám Szívébe. - Leányom - Margit * - által már tettem nagy ígéreteket a világnak. Minthogy jóságom kimeríthetetlen és kegyelmem végtelen, most még többet ígérek.
Ha az emberek azt akarják, hogy ígéreteimet elnyerjék, szeressék és tiszteljék Anyám Szeplõtelen Szívét. Adják jelét ennek a tiszteletnek azáltal, hogy kilenc egymásután következõ elsõ-szombaton - s a hónap elsõ-péntekein ugyanígy -, megfelelõ elõkészülettel, bűnbánattal járuljanak a szentáldozáshoz. Szándékuk az legyen, hogy isten Szívemet engeszteljék, egyesülve Anyám Szeplõtelen Szívével."
Megértettem, hogy Jézus ugyanazt kéri, amit a gyászruhás, fájdalmas Szûzanya kért: hogy Vele együtt engeszteljük a megbántott Istent. - Megkérdeztem Jézust, kell-e külön engesztelni a Szûzanyát is - mivel tudtam, mennyi hálátlanság és káromlás éri Õt is. - Jézus azt felelte:
- Kedves Gyermekeim! Aki Engem megbánt, megbántja Anyámat is. Aki Engem engesztel, engesztelést nyújt Anyámnak is. Anyám és Én Egyek vagyunk a Szeretetben."
Amikor az Úr ezt mondta, sok örvendetes dolgot tudtam meg, ami a Két Legszentebb Szív egyesülését illeti.

*Alacoque Szent Margit (1690), a Jézus Szíve-tisztelet megindítója. / 161 /

Jézus tudtomra adta, hogy aki havonta gyón, nem kell külön gyónnia akkor, ha nem követett el halálos bűnt. Ha azonban az elsõ-szombat korábban esik az elsõ-pénteknél, akkor - ha lehetséges - gyónjunk újra.
Jézus megtanított egy imádságra, amit elsõszombaton imádkozzunk:
"Jézus Szíve, fölajánlom Neked Mária Szeplõtelen Szíve által ezt a szentáldozást, hogy engesztelést nyújtsak minden megbántásért, amellyel illetnek Téged."
Az Úr Jézus ígéretei:

Az ígéretek mindazok számára érvényesek, akik megtartják az elsõ-szombati kilencedet a fentiek szerint:

1. "Mindazt, amit Anyám Szíve által kérnek - feltéve, hogy a kérések megegyeznek Isten végzésével - megadom nekik még a kilenced idején, ha ezt Tőlem bizalommal kérik.

2. Minden körülmények között érezni fogják Anyám különleges segítségét és áldását.

3. Béke, egyetértés és szeretet fog uralkodni lelkükben és családjukban.

4. A családokat megóvom a botrányoktól, a csalódásoktól és az igazságtalanságoktól.
5. A házastársak együtt maradnak, és az eltávozottak visszatérnek családjukhoz.

6. A családtagok meg fogják egymást érteni és mindvégig állhatatosak maradnak a hitben.

7. A gyermekeket váró anyák Anyám különös oltalmát tapasztalják, és mindazt elnyerik, amit maguknak és gyermeküknek kérnek.

8. A szegények lakáshoz és táplálékhoz jutnak. / 162 /

9. Elvezetem õket az imádság és a szenvedés szeretetére, megtanulják szeretni Istent, felebarátjukat és ellenségeiket.

10. A bűnösök különösebb akadá1yok nélkül megtérnek, akkor is, ha más végzi el helyettük a kilencedet.

11. A bűnösök nem fognak visszaesni elõzõ bűneikbe, s nemcsak bűneik bocsánatát nyerik el, hanem a tökéletes bánat és szeretet álta1 a keresztségi ártatlanságot is.

12. Akik ezt a kilencedet a keresztségi ártatlanságban végzik, ezután nem fogják Szívemet egészen halálukig egyetlen súlyos bűnnel sem megbántani. (Különösen áll ez a gyermekekre!)

13. Az őszintén megtérő nemcsak a kárhozattól, hanem a tisztítótűztõl is megmenekül.

14. A lanyhák elhagyják tespedésüket, buzgóságukban kitartók lesznek, és rövid idõ alatt nagy tökéletességre és szentségre jutnak.

15. Ha a szülõk, vagy valamely családtag végzi el az elsõ-szombati kilencedet, nem kárhozik el senki a gyermekek és a családtagok közül.

16. A fiatalok közül sokan megkapják a papi, vagy szerzetesi életre szóló hivatást.

17. A hitetlenek hitre jutnak, az eltévelyedtek visszatérnek az Egyházba.

18. A papok és szerzetesek hűségesek maradnak hivatásukhoz, a hűtlenek elnyerik a bűnbánat és visszatérés lehetõségének kegyelmét.

19. A szülõk és az elöljárók nemcsak lelki, hanem anyagi gondjaikban is segítséget kapnak.

20. A test megszabadul a világ és a sátán kísértéseitõl.

21. A kevélyek alázatosak, az indulatosak egymást szeretőkké lesznek. / 163 /

22. A buzgó lelkek megtapasztalják az ima és az áldozat édességét; nyugtalanság, kétségek, aggályok nem gyötrik õket sohasem.

23. A haldoklók halálküzdelem és a sátán támadása nélkül fognak távozni, a hirtelen és készületlen haláltól megmenekülnek.

24. A haldoklók oly nagy vágyat éreznek az örök élet után, hogy magukat akaratomnak megadva Anyám karjai közt távoznak a földi életbõl.
25. Az ítéletnél ugyanõk Anyám különös oltalmát fogják tapasztalni.

26. Megkapják a kegyelmet, hogy az Én szenvedésem és Anyámé iránt részvétet és szeretet éreznek.

27. A tökéletességre törekvõk kiváltságképpen elnyerik Anyám fõerényeit: az alázatosságot, a tisztaságot és a szeretetet.

28. Bizonyos külsõ és belsõ öröm és béke fogja õket kísérni egész életükben, mind egészséges, mind beteg állapotukban.

29. A papok elnyerik azt a kegyelmet, hogy minden nehézség nélkül az Én Anyám jelenlétében éljenek.

30. Azok, akik a Velem való egyesülésben elõrehaladtak, megkapják a kegyelmet, hogy ezt az egyesülést át is éljék. Tudni fogják, mit jelent ez: már nem õk élnek, hanem Én élek bennük. Vagyis: szívükkel Én szeretek, lelkükkel Én imádkozom, nyelvükkel Én beszélek, egész lényükkel Én szolgálok. Át fogják élni, hogy ami jó, ami szép, ami szent, ami alázat, ami szelídség, engedelmesség, érték, ami csodálatos van bennük, az Én vagyok. Én, a mindenható, végtelen, egyetlen Úr, egyetlen Isten, egyetlen Szeretet. / 164 /

31. Azok lelke, akik ezt a kilencedet végzik, mint fehér liliomok ragyognak Anyám Szeplõtelen Szíve körül az örökkévalóságban.

32. Én, az isteni Bárány, Atyámban és a Szentlélekkel egységben mindörökké örvendezem e lelkeket látván, akik Anyám Szeplõtelen Szíve által eljutnak az örök dicsõségbe.

33. A papi lelkek a hit szerinti életben és az erényekben mindig elõbbre jutnak.


A Szűzanyának, mint a világ Királynõjének ünnepélyes, nagy ígérete:

"Minden hónap elsõ szombatján a pokol kapui bezárulnak. E napon senki nem kárhozik el. Kinyílnak a tisztítóhely kapui, sokan jutnak be a mennybe. Ezt Fiam irgalmas szeretete ajándékozta Nekem, hogy megjutalmazza azokat, akik tisztelik Szeplõtelen Szívemet."
Az Egyház képviselõi fölkértek, kérdezzem meg az Üdvözítõt, miért kért a Szûzanya Fatimában 5 elsõ-szombatot. Ö pedig kilencet? Az Úr Jézus ezt válaszolta:
"Az 5 elsõ-szombat kérése Szeplõtelen Édesanyám alázatának jele, amelyet Ö az égben is él. A kilenc elsõ-szombat kérése pedig az Én szeretetemnek jele, amely nem tudja elviselni, hogy Én többet kapjak, mint az, akivel szeretetben összeforrtam."
Vagyis: Amint Jézus Szíve tiszteletére kilenc elsõpénteket tartunk, úgy tartsunk kilenc elsõ-szombaton engesztelést a Szűzanyával együtt. Ezzel Jézust engeszteljük, és a Szûzanyát megtiszteljük, magunkat Néki átadjuk, s így Szeplõtelen Szívén keresztül Jézushoz érkezünk. / 165 /



LEGÚJABB ÉGI ÜZENETEK *
1985 - 1986


1985

Ez év tavaszán a Szûzanya így szólt:

Eurázsiai Unió: problémák, perspektívák

Az „Új Oroszország” létezésének elmúlt 20 éve alatt az összes nemzetközi probléma mellett legélesebben a volt szovjet államok közötti kapcsolatok alakulása jelent meg. Az egykor egységes államot alkotó, egy egyedi civilizációt létrehozó közel 200 nép tagjai sorsának összefonódása továbbra is nyugtalanítja a posztszovjet világ lakosainak összes rétegét. És ez nemcsak egyfajta nosztalgia az anyagi jólétért, hanem ennél mélyebb, valami más. Szerintem, ezt az érzést jól kifejezte egy antik szerző, mikor azt mondta: „… az embernek a teljes boldogság eléréséhez dicső hazára van szüksége”. Bármennyire is igyekeznek befeketíteni a szovjet múltat, a nagyság és a dicsőség érzete megmaradt a volt Szovjetunió összes népében.

És mivel újra megjelent az egyesülés iránti vonzerő, ezért találják ki népeik történelmében az új államok „történészei” a saját „dicsőséges múltat”, az orosz történelmet, az orosz nép szerepét pedig igyekeznek bagatellizálni, meg nem történté tenni. Például, így állították be a 90-es években Oroszországot és az orosz népet, mint agresszorokat, megszállókat, gyarmatosítókat Soros pénzén a FÁK országok történelemkönyveiben. Kivételnek számít félig-meddig Belorusszia és Örményország, ahol a közös történelmünket viszonylag objektívan írják le. De kiirtani a népek történelmi emlékezetét, határokkal választani el az egységes kulturális, történelmi és szellemi világot nem sikerült. Eltérő korú emberek folytatják ebben az életüket. Az összes választási kampány során, legyen az elnöki vagy képviselői, és nemcsak Oroszországban, a FÁK országok integrációja elsőbbséget élvez. Jelcin, a 2006-os elnökválasztások előestéjén bejelentette az Orosz és Belorusz Egyesült Állam megalakulását, vagy még 1995 szeptemberében aláírt egy rendeletet, miszerint az orosz politika legfőbb nemzetközi prioritása a volt szovjet államok mély integrációja. Az igaz, hogy se az első, se a második nem valósult meg.

Az okok eltérőek, de egy világos: a politikai döntések megkövetelik a komoly tudományos előkészületeket, a megfelelő koncepció megállapítását, a folyamatok modellezését, a tervezést. Sajnos a legtöbb felhozott ötlet nem részesül a megfelelő fejlesztésben és az adott pillanat politikai jelszava marad. Vegyük az előbb említett Egyesült Államot. A mai napig senki sem tudja, mit is jelent. Nincs elmélete, a gyakorlatban nincs példája (valami hasonló létezik, Bosznia és Hercegovina, de ez csak ideiglenes és kikényszerített, perspektíva nélküli állapot), nincs tervezete, csak a szándéknyilatkozat van. Akkor jogos a kérdés: mit is építünk és építünk-e valamit egyáltalán? Szeretnénk reménykedni, hogy ezúttal V. Putyin az Eurázsiai szövetségről szóló ötletei megkapják a megfelelő körvonalakat, és a bevezetés stádiumába lépnek mind tudományos tervezet formában, mind a politikai gyakorlatban. Mert ez az idő követelése, válasz a modern világ kihívásaira.

Az emberi világ globalizációjának egyik megjelenési formája olyan geopolitikai alanyok megjelenése, akik a világ eseményeit alakítják. Ezek az alanyok gyakran veszik magukra az állam feladatait, míg azok pedig sok értelemben elveszítik a szubjektivitásukat a politikában, a gazdaságban és a szociális kérdésekben. A világ színpadon megjelentek már olyan transznacionális szervezetek, akik kihívás elé állították az államokat. Az egyik ilyen alany a világpolitikában mára a legerősebb lett: 45 ezer multinacionális vállalat, több mint ezer bank, 16 nemzetközi pénzügyi központ, saját irányító szervezetek, mint az IMF, a Világbank, saját pénznyomda – FED. Az egyet nem értők kényszerítésére ott vannak a NATO, az USA titkosszolgálatai. Éppen ez a monstrum az, aki alakítja a világ eseményeit. Az ő erőivel következett be a forradalmi változás a világgazdaságban: a pénz elszakadt a termeléstől, nemcsak, mint fizető eszköz létezik, hanem maga is áru lett, sőt az élet értelme. Válaszként kulturális és történelmi alapokon nyugvó világi és vallási egyesülések keletkeztek. Mint például – a Nagy Kína, Európa, India, az aktívan egyesülő Latin-Amerika, és soron következik az iszlám világ.

3 geopolitikai központ határozza meg jelenleg a világ eseményeit, egyidejűleg könyörtelen harcot vívnak egymással, és megteremtik a feszültségek globális harcmezejét. Ezek – Észak-Amerika, Európa, Kína. Ők rendelkeznek azokkal a feltételekkel, amelyek a világ vezetőivé teszik őket: önálló gazdasági terület legalább 400 milliónyi saját fogyasztóval, nem kevesebb, mint 20 trillió dollárnyi GDP, saját világpénz, a világ bármely pontján, tengerén és az űrben bevethető hadsereg, geopolitikai doktrína és globális stratégia, saját stratégiai fejlődéstervezet. Oroszországot a játékosok második vonalának tartják, és elsősorban az atomfegyverzetének, továbbá földrajzi helyzetének, természeti kincseinek, és a Szovjetunió geopolitikai nagyságának jogfolytonossága miatt ismerik el, hogy egy a világbirodalmak közül. De mindez csak a múlt hagyatéka, új geopolitikai potenciált az Új Oroszország nem hozott létre. A milliárdosok, a limuzinok számának növekedése, a korrupció erősödése koránt sem a geopolitikai színpadhoz tartozik. És ha a jelenlegi Orosz Föderáció nem változat a fejlődés irányán, úgy az elkövetkező pár évtized alatt átcsúszunk a harmadik vonalba, a nyersanyag bázisok és a kevésbé vagyonosok közé. Habár továbbra is rendelkezni fogunk pár ballisztikus rakétával.

Ha megfelelően tekintünk a „szovjet tervre”, észrevesszük, hogy az nem volt más, mint a jelenlegi geopolitikai központok „próbaterme”. Ezért nevezte A.G. Lukasenko, miután elolvasta Putyin cikkét az „Eurázsiai szövetségről” az „Izvesztyijában”, „a Szovjetunió szétesését a 20. század legnagyobb, legtragikusabb hibájának” (maga Putyin korábban úgy beszélt a Szovjetunió tragédiájáról, mint egy „geopolitikai katasztrófáról”).

Az Eurázsia szövetség tervezete igencsak aktuális, perspektívával is rendelkezik, de van benne sok „de” is. Először, az eurázsiai térség feletti ellenőrzésért, a kincseiért, az infrastruktúrájáért és a piacaiért a világ geopolitikai központjai küzdenek – USA, Kína, Európa. Ráadásul a Közép-Ázsia feletti befolyásért 3 iszlám szervezet vezetői is harcban állnak egymással: Törökország, Irán, Szaúd-Arábia. Türkmenisztán és Üzbegisztán vezetői nem igazán hajlanak feladni a nemzeti önállóságukat, vagyis a hatalmukat. Kirgizisztán kötelezettségekkel terhelt, mint a WTO tagja. Tádzsikisztán pedig nem tud belépni az egységes vám és gazdasági szövetségbe, az Oroszországtól és Kazahsztántól való földrajzi elszigeteltsége miatt. A Kaukázusban Örményországon kívül más nem igazán érdeklődik Putyin javaslata iránt, ő meg nem rendelkezik közös határral se Oroszországgal, se a jövőbeni tagokkal. És végül Ukrajna. Az elit és persze a lakosság jelentős része Európában, és nem Ázsiában szeretne élni. Maga Oroszország se vonzó perspektíva a maga mélyvidéki valóságával, a kőolaj és a gáz inkább az irigység tárgyai, de nem többek. Ráadásul Európa az uniós tagság lehetőségét, mint a mézesmadzagot húzza Ukrajna orra előtt. A szövetség jövőbeli tagjai közé Oroszországon, Belorusszián és Kazahsztánon kívül nincs más jelentkező. Ettől függetlenül fel kell építeni az Eurázsia Szövetséget. De nem szabad csak a gazdaságra koncentrálni. A kínaiak, indiaiak, brazilok, illetve korábban a japánok gazdasági sikereit megelőzte a nemzeti értékekhez való visszatérés, a kulturális és történelmi hagyományok és a technológiai fejlődés eredmények sikeres összekapcsolása. Teng Hsziao-ping legfőbb erénye volt, hogy visszavezette a kínaiakat a konfucianizmushoz, a „Változások könyvéhez”, a kínai civilizáció gyökereihez. A világon mindenhol a „Tianxia” (Tjanszjan, az ég alatti) jel lett a kínaiak nemzeti (geopolitikai) vezérlő elve. A kínaiak sikerét nemcsak a gazdaságban láthatjuk, hanem az oktatásban, a kultúrában, a tudományban, a szociális életben. A reformok alatt a kínaiak átlag magassága 11 cm-rel nőtt. Ez a személyiség fejlődése, a jövőbe vetett hit eredménye. Ezért az Eurázsiai Szövetség tervezetében a gazdaság, mint az egyén és a társadalom komplex fejlődésének feltétele, és nem, mint célja, kell, hogy megjelenjen. A liberális gazdasági modell, a lét nyugati értékei ellentmondanak az orosz (szovjet) értékeknek, melyek Oroszország és a Szovjetunió minden népébe beleívódtak. Erről már írtak a XIX. – XX. század kiemelkedő orosz írói is. Meg vagyok győződve arról, hogy a Szövetség első sikerei után a Közösség további államai is keresni fogják a csatlakozási lehetőségeket. De, még ha a FÁK összes tagállam csatlakozik a Szövetséghez, az is kevés lesz sikeresen versenyezni Kínával, az USA-val, Európával és a transznacionális pénzügyi óriással. Egy világ alapjait kell lerakni, összegyűjteni a jelenlegi rendszerrel egyet nem értőket. Egy ilyen szövetségnek már kirajzolódtak a körvonalai: Sanghaji szerződés, BRICS, ASEAN, stb. Az Eurázsiai Szövetségnek Oroszországgal egy teljes egészet kell alkotnia. Majd egy önálló geopolitikai központ létrehozásába kell fogni (kezdetben – gazdasági területen). És itt megint csak szükség van komoly tudományos alapokra és alaposan kidolgozott stratégiára.

Létezik még egy komoly probléma a Szövetséghez vezető úton. Ez a bürokrácia. A Szovjetunió szétesést követően egy teljesen új típusú bürokrata született. A szovjet bürokrata erős felelősségtudattal rendelkezett a neki kiosztott feladatokat illetően. A felelősségre vonás lehetett adminisztratív, pártoldali, társadalmi és büntetőjogi. Már a munkahelyi, illetve pártfegyelmi elegendő volt egy karrier derékba töréséhez és a megfelelő végrehajtást serkentette. Mára a hivatalnokokat egyáltalán nem a hozzáértésük alapján válogatják ki, nem valamiféle állami vagy társadalmi célért vállalják el a pozícióikat, hanem általában vagy a saját boldogulásukért vagy azéért, aki odajuttatta őket a pozícióra. A vezető erő nem az SZKP (kommunista párt) volt, még Gorbacsov idejében sem.

Mindettől függetlenül az Eurázsiai Szövetségre a FÁK összes népének szüksége van, ezért azonnal neki kell fogni a megvalósításának. A Közösség országainak kormányai nemrég megállapodtak egy szabadkereskedelmi zóna létrehozásáról – ez egy jó gyakorlati lépés a megfelelő irányba. Azonban a folyamat már itt fennakadhat a bürokrácia tüskéin – a hivatalnokok elkezdik fejni a vállalkozói szférát, így fékezik az elnöki és kormányrendeleteket. Az üzleti tervekhez szükség lesz egy védelmi és támogatói rendszerre mind az állam részéről, mind pedig az üzleti élet szereplőitől saját maguk védelmére és támogatására, egyfajta „Rendkívüli Helyzetek Alap”. Egy hasonlót a „Gyelovaja Rosszija” (Üzleti Oroszország) szervezet kezdeményezhetne, például A.R. Petroszján levédett elméleti munkája, az „Egyenlő esélyek ügynöksége” alapján, de lehetne más, hasonló is. De megint csak: elmélet nélkül nem boldogulunk.

Végezetül még egy érv a szövetség mellett. A szovjet vezetők egyik mondása volt: ha az ellenség kritizál, akkor jó úton haladunk. Putyin javaslata könnyű pánikot és erős kritikát váltott ki nyugaton. A Szovjetunió feltámadásáról kezdtek el beszélni, méghozzá nyugtalanul. Távol áll tőlem az a gondolat, hogy a nyugati politikusok a válság közepén épp a mi boldogulásunkért aggódnának: ők a saját érdekeikért aggódnak, ami helyes is. Vagyis az Eurázsiai Szövetség – a Közösség népeinek érdeke. A keretei között ott kell lennie a közös (de legalább igen hasonló) külpolitikai pozíciónak, a gazdasági érdekek együttes védelmi gyakorlatának, a kollektív önvédelem rendszerének. A Nyugatnak természetesen egyszerűbb lenne a dolga a különálló, posztszovjet államokkal, és éppen ezért kell az országainknak egyesülniük.

2011. október 30.

Szerző: Leonyid Ivasov – vezérezredes, a Geopolitikai Problémák Akadémiájának elnöke

Topwar.ru