2014. január 3., péntek

Elhallgatott hírek a hazai sajtóban













HATALMAS KOLONC AMERIKÁNAK IZRAEL
Első képen Kerry amerikai külügyér Izraelbe látogatott Bibi nevű idegbajos barátjához, hogy meggyőzze őt arról, hogy a telepek építését hagyja abba, mert különben beindulhatnak a palsztín rakéták. A tárgyalásnak semmi eredménye nem lesz, főleg amiatt, hogy Izrael teljesen elégedetlen Amerika bánásmódjával. Amerikának annyi baja van már, hogy egy oldalon még a címeket sem lehetne fölsorolni.
A következő képen egy izraeli drón van, amit általában lelőnek a térségben. Következő képen az amerikai tanárok egyesületének plakátja, hogy Amerika bojkottálja Izraelt a palesztínok elleni vérengzések miatt. Hírek szerint volt eredménye a kampánynak, mert az amerikai cionista lobbinak nagy fejfájást okoz ez a kampány. Eddig csupa olyan hír volt, amit elhallgatnak nálunk, a következő is az, ahogy Amerikában tüntetnek a kongresszus előtt a magántelefonok lehallgatása miatt, stb. és a mindenütt kamerákkal figyelik a népet, több mint 700 drón, robotrepülő van Amerika légterében és erről lesik az emberek viselkedését...A következő képen az ideges francia elnök, aki mentegetőzik a pocsék francia gazdaság állapota miatt. Hírek eszerint eddig egy francia elnökkel se voltak ennyire elégedetlenek a gallok, mint a mostanival. A következő egy nagyon szép orosz tablókép Kalasnyikov elvtárs temetéséről, aminél a díszőrség éppen nem az ő fegyverével tisztelgett!
A volt angol gyarmat, Hong Kong már közel húsz éve kommunista Kínához tartozik és most ott lázadnak a kommunista párt uralma ellen. Ebből még baj lesz, az biztos. Az utolsó képen egy kairói egyetem diákjait terrorizálják a rendőrök, jobb szélen éppen egy lányt fojtogatnak és gumibottal is ütlegelték őket, mert elegük van a katonai vezetésből.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/k%C3%BClf%C3%B6ldi-h%C3%ADrek-k%C3%A9pekben-138

Újévi köszöntők - eget verő különbség

Meghallgattuk Áder János köztársasági elnökünk beszédét. Hát mit is mondjunk.... Aranyos kis beszéd volt. Ha egy finn vagy holland meghallgatja, azt mondhatja milyen aranyos és hazafias. Ha egy magyar hallgatja meg, mindezen szavak álságosak, félrevezetőek és szenilisek. A beszéd kényesen ügyel két dologra. Ne ígérjen semmit. Sem az új évre, sem a jövőre nézve. Hiszen tudjuk választások jönnek, és a Fidesz abba a taktikába menekült, hogy már ígérni sem ígér semmit. Egyrészt mert úgysem tartja be, másrészt lehetősége sincs rá, hogy betartsa. Ehelyett - mivel mondani kell és illik ilyenkor pár szót - marad egy kis önfényezés, egy kis szemet elhomályosító tömjénfüst. Szabadságról - ami csak nekik van. Hazáról - amelyet éppen ők végeztek ki a többi ötpárti bűnbandával együtt. Hazaszeretetről - amelyről azt sem tudják mi az, hiszen ők Soros György kisfiai.
Vezető pártjaink pontosan azt csinálták, amelyre 25 évvel ezelőtt megbízatást kaptak. Azt a folyamatot legalizálták, amellyel a cionista már évszázadok óta folyamatosan gyűjtögeti a milliárdokat, hogy szigeteket vagy ribancokat vegyen magának, és herdálja mások verejtékes munkájának gyümölcsét. A taktika egyszerű. Be kell férkőzni egy jól működő területre. Szétverni mindent, közösségeket, hierarchiát, ipart, mezőgazdaságot, és hagyni mindent rothadni pár évig, hogy egyre rosszabb legyen. Hiteleket adni, amibe belerokkannak, de jó erre az üveggyöngy is, mint a négereknek. Aztán ha már minden rendkívül rossz, ha már az utcán alszanak emberek, ha már sokan éheznek, no akkor nyitunk bányákat, gyárakat, termelő egységeket, ahová az éhhalál elől menekülők örömmel mennek éhbérért dolgozni. Önként hajtják a fejüket az igába, és még hálásak is lesznek érte.
Áder ezt a rablást nevezi szabadságnak, hazaszeretetnek, és ebben látja a jövőt. Azt mondja legyünk büszkék a teljesítményünkre, mert mindezt magunk értük el. Igen, ők elérték, hogy a magyar éhbérért - sokan havi 48 000 forintért dolgoznak, és most még erre büszkék is legyenek?! Csak egy valami maradt el. Egyetlen konkrét tényszerű, számon kérhető ígéret, hogy végre mikor lesz valóban jobb? Mikor mond valaki egy dátumot, hogy igen, márciustól sokkal jobb lesz, mert lehetőséged lesz olcsón lakást venni, egy fizetésből eltartani a 4 tagú családodat, és fizetni késedelmek nélkül a csekkjeidet. Mert ezeket ígértétek 25 évvel ezelőtt. Azóta csak egyre rosszabb lett. Szegény az, aki már ígérni sem tud. Valóban. Ennyire elszegényedett a politika, ennyire lecsupaszítottak minket. Szép szavak mögé bújt a sanyarú jövő. A "nincsjövő". Mert nekünk itt az életünk már nem a jövőről szól, hanem a mindennapi életben maradásról, a napról-napra élésről. Ez maradt egy nem olyan régen még valóban büszke és erős országból.
Akkor most tekintsünk egy pillanatra kelet felé. Ahol ugyan ezekben a percekben Vlagyimir Putyin mondta el az újévi köszöntő szavait. És beszéde miről szólt? Semmi egyébről, mint tennivalókról, melyből olyan sok van, a jövőről, amelyet meg fognak nyerni az orosz népnek. "felépítjük, amit fel kell építeni, és helyreállítjuk, amit helyre kell állítani" Erős és büszke országot építünk. Elmondta, hogy a 2013-as évben hatalmas lépésekkel haladt előre az ország, növelte mind gazdasági mind politikai befolyását, erősítette gazdaságát, javította az életkörülményeket (amely nem csak szavakban ölt testet, hanem látható is). A beszéde semmi egyébről nem szól, mint harcról. Egy erős és biztos országért, egy újraszülető birodalomért. Szavai nem szentimentálisak, és nem is lagymatagok. Nem búskomor mesét mond, hajdani nagy eredményekről, emlékekről, hanem cselekvésre buzdít a jövőért, hogy abban az oroszoknak erős és biztos jövője legyen. Megemlékezett azoknak az áldozatairól, akik ez ellen a folyamat ellen acsarkodnak és mindent megtesznek, hogy ez ne sikerüljön. Ők másokat használnak tárgyként, felbújtott öngyilkos terroristákat, és megemlékezett azokról, akik ezek áldozatává váltak, de hozzátette, nem feledkezünk meg róluk soha. Támogatjuk családjaikat, és mindent megteszünk azért, hogy felszámolják (felszámoljuk) a hasonló cselekményre készülőket.
Szavaiból erő sugárzik, és a legfőbb erő az, hogy Putyin nem ígérget összevissza. Tudja, aki hallja, hogy komolyan is gondolja, és végre is hajtja. Hát ez a legfőbb különbség a mi politikusaink és az orosz politikusok szavai között.


http://www.hidfo.net/2014/01/03/ujevi-koszontok-eget-vero-kulonbseg

Erdélyből kikopott-hát minket “boldogit”!

Tavasszal ismét indul az európai parlamenti választásokon, februárban pedig apai örömök elé néz Tőkés László. Az erdélyi politikus múlt héten nősült újra Magyarországon, s fontolgatja, hogy magyar “színekben” is induljon újabb EP-képviselői mandáumért. Akadálya nincs, a Transindex információi szerint nem csak magyar állampolgár, lakással is rendelkezik hazánkban.
Februárban apai örömök elé néz Tőkés László, aki múlt hét szombaton Magyarországon nősült újra. A maszol.ro romániai magyar hírportál számolt be a történtekről. A volt református püspök és európai parlamenti képviselő új felesége az erdélyi származású Lévay Tünde, általános iskolai zenetanár lett. Az egyházi esküvőt a Pest megyei Gombán tartották. A kolozsvári lap úgy értesült az újdonsült feleség ismerősétől, hogy a településen már mindenki tud Lévay Tünde terhességéről, nehéz is lenne azt eltitkolni, miután a nyolcadik hónapban van.
A magyarországi esküvőt teljes diszkrécióval, szűk körben tartották. A romániai magyar hírportál úgy tudja, a 62 éves képviselő három testvére volt jelen a szertartáson. Tőkés László kabinetfőnöke, Szilágyi Zsolt azonban hárította a maszol.ro megkeresését az üggyel kapcsolatban, mondván “Úgy tudom hamarosan közlemény is lesz erről”.
Az EP-képviselő sajtóirodája végül a következő nyilakozatot tette közzé: “Tőkés László erdélyi európai parlamenti képviselő és Lévay Tünde zenetanárnő 2013. december 28-án, szombaton megtartott házasságkötése alkalmából sok boldogságot, Istentől megáldott közös életet és családi békét kívánunk”.
Tőkés László másodszor nősült, előző feleségétől Jóo Edittől huszonöt évnyi házasság után 2012 szeptember 27-én vált el jogerősen. A válást a férj hibájából mondták ki, a volt püspök jelenleg is vagyonmegosztási perben áll volt feleségével, akivel három közös, felnőtt gyermekük van: két fiú és egy lány.
A fiatal feleségnek sem ez az első házassága. Nyáron vált el előző férjétől, Kristály Lehel újságírótól – a Magyar Nemzet volt, és a Magyar Hírlap jelenlegi munkatársa – akinek két gyermeket szült, egy lányt és egy fiút.
Tőkés László idén újabb EP-képviselői mandátumért indul. Tavaly októberben vetődött fel először, mint a Transindex megírta, hogy a magyar kormánypárt, a Fidesz felé kacsintgat a politikus. “Saját elmondása szerint indulását az erdélyi magyar politikai szervezetek közös listáján, vagy függetlenként, de az is lehet, hogy egy másfajta felállásban képzeli el” – írta akkor a hírportál.
“A Fideszben valóban felmerült annak a lehetősége, hogy Tőkés László a magyar kormánypárt listáján induljon az európai parlamenti választáson” – erősítette meg aztán a sajtó értesülését december közepén Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke. Hozzátette: a néppárt elsődleges feladatának tekinti, hogy Tőkés számára biztosítsa a lehetőséget a brüsszeli munka folytatására.
A Krónika kérdésére elmondta, több lehetőséget is lát az az EMNP választási részvételére, nem zárva ki, hogy a volt püspök az Orbán Viktor kormányfő vezette alakulat színeiben indul, míg az erdélyi pártok közösen. De miért is oly fontos Tőkésnek az újabb EP-képviselői mandátum, az erdélyi magyarok érdekeinek oly sokat hangoztatott képviselete mellett?
A politikus hamarosan eléri az EP-képviselői nyugdíjkorhatárt: betölti a 63 évet, s így Brüsszelből vonulhatna vissza. Ez a Fidesznek sem lenne veszteség, hiszen akkor Tőkés helyére saját listájáról delegálhatna újabb jelöltet. Az erdélyi képviselő, ha megkapná a “csonka” mandátumot”, összesen kilenc, teljes évnyi mandátummal rendelkezne nyugdíjazásakor.
Ez azt jelenti – derül ki a Transindex számításaiból – hogy 2015-től megközelítőleg kétezer euró nyugdíjat kapna havonta az EP költségvetéséből, s ezt ráadásul Románia nyugdíjrendszerétől függetlenül fizetik.
A jelenleg érvényben lévő, az EP-képviselőkre vonatkozó jogszabályok értelmében Tőkés László indulhat Magyarország “színeiben” az idei választáson.A politikus magyar állampolgár is, s a magyarországi lakhely sem lehet akadály, mivel a Transindex információi szerint rendelkezik saját lakással Magyarországon.
Ha végül ezen forgatókönyvet követi tavasszal, akkor be kell jelentenie erre vonatkozó igényét, s igazolnia kell Romániának, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség a betölteni kívánt tisztséggel. Ezen felül nyilatkoznia kell róla, hogy nem indul más államban, így például Romániában is.
(Népszava)

Kismama lettem... Kirúgtak!

Rövid történetem talán segítség másoknak,akik járhattak így mint én. Magamról néhány szó.: Egy egyszerű hétköznapi lány vagyok,normális családi háttérrel. Szüleim dolgoztak – már nyugdíjasok- mindig is, apám a munkára nevelt nem a henyélésre. Óriási tervekkel,álmokkal indultam neki az életnek, aztán 2 eljegyzés,ami véget ért. Egy nagyon szép kis lakás ami a banké….de ez egy másik történet. Egészen fiatalon szerettem volna családot, gyerekeket, most így utólag örülök hogy mégsem jött össze. Már épp feladtam a reményt és hangoztattam áááá nekem nem lesz családom nekem mást terveztek az égiek . Volt pillanat amikor el is hittem, de belül éreztem hogy csak idő kérdése. Nekem is megvan a párom. Azóta rátaláltam, mindenben passzolunk egymáshoz, kiegészítjük egymást, nincs birtoklás, féltékenység, irigység. Csak tisztelet, bizalom, szeretet, pici aggódás. 400 km –re a barátoktól kicsit rázós az élet távol a szülőktől, egy idegen helyen idegen környezetben.
Gyorsan alkalmazkodom egy év alatt valamennyire megszoktam. Sokat beszéltünk a babáról, és lám eljött hozzánk egy csoda. Terhes lettem hirtelen azt sem tudtam ilyenkor mi is történik. Teljesen váratlanul ért, de örömittasan a föld felett lebegtem. Semmi nem érdekelt csak teljen az idő és biztos legyen az az apró lény a hasamban ami a kettőnk szerelméből fakad. Akkoriban egy gyárban dolgoztam nem éppen megfelelő volt de hát nincs más. Sokszor mentem sírva dolgozni alig bírtam folyamatos rohangálást. Mikor szóltam a főnökömnek nagy boldogságom tényéről, összegyűltek aztán beszélgettek. Aztán behívtak és közölte velem az egyik főnököm, igaz hogy pár nap( talán 2-3) van még a fél éves próbaidőmig és az igaz hogy meg voltak velem elégedve nem lógtam nem voltam beteges nagyjából kijöttem a többiekkel, hoztam a százalékot nem kellett noszogatni, de ők bizony nem hosszabbítanak. Sőt még megkérdezte a főnököm miért vagyok rosszul mert fájt a hasam lehet csak fel vagyok fázva az is produkálhat ilyen tüneteket. - ő egy férfi (!!!)- Ez kedves tőle, én csak pislogtam, ennyire megalázó módon még nem bántak velem, gondoltam végig hallgatom a mondókáját, de hát mit ért ő terhességhez.
Még egy remek kérdése: szedsz gyógyszert? nem akkor direkt estél teherbe. Ilyen hangnemben zajlott a beszélgetés, meg,hogy havonta hosszabbítanak szerződést bírom, ameddig bírom. A terhesség nem betegség dolgozni kell. Aham oké, 35 éves vagyok 15 éves korom óta veseköves. Márciusban sikeresen ( infúzió után ) pisiltem ki egy követ. Na de ez kit érdekel „a terhesség nem betegség”
Aztán mentem, dolgozni mert azt mondták…. gondoltam még jól is jön a társaság. Abból az egy hétből kb. 4 napot végig is imádkoztam, hogy ne legyen semmi bajom,ugyanis betettek az ablak alá,egy fűtetlen csarnok szélébe. 10 re nagyszerűen átfagytam a lábaim aztán jött egy kis huzat olyan délfelé.
A hetedik napon kibuktam sajgott a vesém a hasam lüktetett forró vízbe nem volt szabad ülnöm annyi teát megittam amennyit tudtam, de a folyamatos hideg megteszi a hatását. Szóltam megint a főnökömnek először azt mondta „megoldjuk” aztán jött, hogy szerez hősugárzót, aztán megint szólt adott egy vastag pulcsit! meg rám förmedt kissé ideges hangon hogy „ nem hiszem el hogy nem tudsz jobban felöltözni” Ekkor már vastag nadrág volt rajtam vastag melegítő alsó és nem klumpa ( ami egy számmal nagyobb rám ) mint a többieken, hanem zárt cipő és 2 zokni. A derekamon vastag pulcsi. Hát mi a szöszt húzzak még magamra….
Iszonyúan féltem, hogy elveszítem a picimet. És azért közben jöttek kedves hozzászólások a terhességemhez, meg „okítások” ne egyek zsírosan, ne hagyjam el magam. Jézusom én aki tudatosan élem az életem ezt hallgatni, amíg egyedül voltam oda se figyeltem. De ez életem legcsodálatosabb korszaka ÉLET fejlődik bennem! Én, aki még a reklámokkal sem szennyezem magam a tudatomat, pszcihológusok, pszcihiáterek könyvét olvasom a helyes gyereknevelésről ,ugyanis rendkívül fontosnak tartom már a terhesség alatt kialakítani a kapcsolatunkat,hiszen ő mindent érez a gondolataimat is és ez meghatározza az ő életet. Mozart-ot, Beethowent hallgatok minden nap meditálok, és megköszönöm a kicsinknek hogy itt van velünk, és azt feltételezi rólunk hogy megfelelő szülei leszünk. Ő nem fog ilyen helyen dolgozni! Sírtam,hogy mi lesz nincs munkaszerződésem nem jár semmi, 10 évet dolgoztam nagy része gyárban telt éjszakás délutános műszak, mert nem volt más….
Albérletben lakom egy idegen városban fél évet dolgoztam egy munkahelyen ahol addig kellettem amíg termelek, „ hozom a százalékot” Folyamatos a munkaviszonyom az utóbbi 2-3 évem,és most hogy terhes vagyok nem jár egy fillér sem. Ezt azért nem hagyom ennyiben, alig születik baba ebben az országban és így kell bánni egy leendő anyukával ?
(munkahelyiterror.blog.hu )

Jönnek a választások, repkednek a milliárdos pályázatok

Az hiszem a címben nagyjából röviden el is mondtuk a lényeget. A kormány (persze mindenféle álneveken) két gigatendert írt ki nagyon rövid időn belül, és láss csodát, valamennyi pályázat reklám célú.
Az egyik pályázat az idei MNB "kommunikációs" pályázat, a másik pedig kimondottan reklám célú tevékenységre szól. Az elsőt a Magyar Nemzeti Bank írta ki, a másodikat a valójában megszűnt Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az előbbi hat milliárd forint, a második 2.9 milliárdos. Nos így kell közpénzekből választási propagandát finanszírozni. a recept egyszerű, mi adunk állami giga megrendeléseket milliárdos összegekben, te pedig hálából ingyen és bérmentve megcsinálod a választási propaganda munkát. Minden kéz tiszta, szó sem érheti a tisztelt ház elejét.
Miért nem szólal fel egy párt sem amelyik a melegedőben ül? Mert ugyan ezt csinálják és csinálták. Közpénzekből finanszíroznak gyakorlatilag magáncélokat, magyarul lopnak. A szerényebben lopkodók meg arra hivatkoznak, csak azt viszik, amit a törvény megenged. De mivel a törvényeket maguknak csinálják, eleve úgy is csinálják, hogy megengedje.
Nevetséges ez az egész fővárosi nagycirkusz ami a parlamentben folyik, idomított állatokkal és bohócokkal.

http://www.hidfo.net/2014/01/03/jonnek-valasztasok-repkednek-milliardos-palyazatok

Elvehetik az ingyenes utazás lehetőségét a 65 felettiektől?

A Parlamentben tegnap vita kerekedett a 65. életévüket betöltött európai állampolgárok ingyenes utazásáról. Zakó László jobbikos országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy “egy agyonadóztatott magyar állampolgár fel nem foghatja, hogy miért utaztatjuk ingyen a nálunk lényegesen jobb módú, 65 feletti külföldieket”.
A problémafelvetéssel egyetértek, azonban e tárgykör nem kezelhető külön a kedvezményrendszer átfogó felülvizsgálatától. Amennyiben ez időszerűvé válik, a kérdés megoldási módozatait is készek leszünk megvizsgálni – jegyezte meg Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter. (A “választások” után időszerűvé fog válni! B-R)
Duplán az EU miatt van
A 65. életévüket betöltött személyek utazási kedvezménye életkor jogcímén nyújtott utazási kedvezmény, igy az úgynevezett objektív alapon nyújtott kedvezmények közé tartozik, amelyek – a diszkrimináció tilalmából és az egyenlő bánásmód elvéből adódóan – a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek, vagyis az uniós polgárok számára is biztosítandók és biztosítottak – írta a tárcavezető.
Válasza alapján ennek indokoltságát két szabály alapozza meg. Az egyiket az EU működéséről szóló szerződés 18. cikke (az Európai Közösséget létrehozó szerződés korábbi 12. cikke) foglalja magába, amely szerint tilos bármely, állampolgárságon alapuló megkülönböztetés. A másik szabályt az unió polgárainak és családtagjainak a tagállamok területén való szabad mozgáshoz és tartózkodáshoz való jogáról szóló 2004/38/EK irányelv tartalmazza, amely alapján a tagállami állampolgárokat a fogadó állam állampolgáraival egyenlő bánásmód illeti meg, ha más tagállam területén tartózkodnak.
Így e szabályból nemcsak az következik, hogy az EGT-beli (Európai Gazdasági Térség) államok polgárai a magyarokkal azonos feltételek mellett részesülnek utazási kedvezményekben, hanem az is, hogy más EGT-államok is kötelesek biztosítani a magyar állampolgároknak az ottani polgároknak biztosított előnyöket. Fontos tudni azonban, hogy az utazási kedvezmények biztosítása nem kölcsönösségen alapul, azaz a többi EGT-tagállamban a magyarok nem a Magyarország területén érvényben lévő utazási kedvezmények igénybevételére jogosultak, hanem az adott állam által biztosított kedvezményekére, ha megfelel az ahhoz szükséges feltételeknek és azt igazolni is tudja. E kedvezmények biztosítása a tagállamok nemzeti jogi hatásköre – írta Némethné
(penzcentrum )

Bal-Rad komm : A cimben megfogalmazott kérdés minden alapot nélkülöz! A jövő évi “választásokig” ugyanis ilyen elgondolást a döbrögista horda még csak megfontolás tárgyává sem hajlandó tenni! Megszüntetni ezt a kedvezményt? Hát hiszen akkor a Birkamenetek törzsközönségének számitókat mind-mind az összeharácsolt pénzből kellene a dúlások szinhelyére fuvarozni! Addig tartja magát a döbrögista horda az úniós szokásokhoz!
Majd a “választások” után! Majd akkor megvonják ezt a kedvezményt! A többivel együtt! A nyugdijjal együtt!
Oszt’ jónapot!
Dühöngjön odahaza a sok vénember! Nehogymá összejárogassanak elégedetlenkedni!

Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!

Ez lesz a felelőtlen durrogtatásból

A szilveszteri nagy őrjöngés után, amikor is kutyáink rettegve figyelték a robbanásokat és tüzeket, – számtalan esetben nem bírták már és sokkot kapva rémülten menekülni kezdtek.

Most gazdátlanul kóborolnak valahol a ködben.

Mindez azért, hogy a tűzijáték kereskedők ezen az éjszakán kifejezett extra profitot zsebeljenek be, – és a csökkent értelmű durrogtatók méregdrágán néhány másodpercnyi élvezetet szerezzenek maguknak.
Sok embernek és nemcsak állatvédőnek már elege van ebből. És egy Petíciót fogalmaztak meg:

Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!

Követeljük a szilveszterkor meggondolatlanul engedélyezett rakétázás újbóli betiltását, indokaink a következők:
- az illuminált alkalmi, mindenféle előképzettség nélküli “pirotechnikusok” kezében a rakéták ön- és közveszélyesek
- a hozzá nem értő használatkor a lakott területeken rendszeresen keletkeznek tűzesetek, melyek jelentős anyagi kárral és esetenként emberéletben esett kárral is járnak
- a tűzijáték rakéták hanghatása a csecsemőknek maradandó pszichés károsodást okoz
- a kisgyermekek szintén megijednek és nem tudnak pihenni
- az idős, beteg emberek halálra rémülnek
- a háziállatok a zaj és fényhatástól sokkot kaphatnak, az esetek jelentős részében ez azonnali pusztulásukkal is járhat (kisemlősök, egzotikus díszmadarak)
- a zaj és fényhatástól sokkos állatok kitörhetnek, elveszhetnek, balesetet okozhatnak, emberre támadhatnak
- a természetben élő állatok szintén sokkot kaphatnak, azonnal elpusztulhatnak, végső kimerülésig rohanhatnak, a pihenő madarak pihenő helyüket elhagyva, vakon repülve súlyosan, vagy halálosan sérülhetnek
- a fellőtt rakéták súlyos sérülést és pusztulást okozhatnak a vonuló madaraknak, illetve az éjszakai életmódot élő madaraknak
- a nagy mennyiségben kilőtt rakéták füstje hozzájárul a szmog kialakulásához, illetve a kialakult helyzet nagyságrendekkel történő romlásához, amely a lakosságnak súlyos egészségkárosodást okoz
kutyáink rettegve figyelték a robbanásokat és tüzeket- a rakétákból kilövéskor felszabaduló káros anyagok szennyezik a talajt és az élővizeket
A fenti okokból kérjük a pirotechnikai eszközök lakossági használatának teljes körű betiltását és a jövőben kizárólag pirotechnikus szakemberek által, limitált számban történő használatának engedélyezését, kizárólag adott helyre szakértő által készített hatástanulmány alapján.
Fekete Mária
A petíciót aláírni itt lehet: Peticiok.com
*
Szabad Riport Tudósító Iroda

Bálint Zoltán: Év eleji támadások


csasztiAkinek bármiféle ügye van folyamatban akár bankkal, akár mással, amiben hosszú ideje “csend van”, számítson rá, hogy az új év első két hónapjában nagy valószínűséggel meg fogják vele találni.
Gondolok itt most elsősorban a már hosszabb ideje felmondott banki szerződésekre, és egyéb jogcímen fennálló követelésekre, amiben még nem került sor semmiféle behajtási cselekményre. Januárban és februárban újult erővel lépnek akcióba a követeléskezelők és végrehajtók, meg a magyar állam egyéb pénzbehajtó szervei.
Különösen most, hogy a bankok a Kúria döntését számukra kedvezőnek értékelik, nyilvánvalóan fel fogják pörgetni nem csak a szerződések felmondását, de a már felmondott szerződések “mobilizálását” is.
Az év eleje a végrehajtások, inkasszók, letiltások ideje.
Ettől nem szabad megijedni, mert jelenleg ilyen világot élünk, és egyre többen kerülnek ebbe a helyzetbe. Viszont fel kell rá készülni!
Aki tudja, hogy számíthat ilyesmire, haladéktalanul kezdje meg a vagyonkimentést. Semmi olyasmi ne maradjon a nevén, amire az uzsorások, vagy a hazaáruló hatalom ráteheti a kezét. Amit lehet, át kell íratni más nevére, el kell ajándékozni olyasvalakinek, aki (egyelőre) nem érintett a történetben. És ugyanezt tegyék az adóstársak, kezesek is, ha vannak.
És mindezt azonnal!
Apropó, adóstársak, kezesek…
Ahol ez még nem történt meg, bizony bennük is tudatosítani kell, hogy egyetemleges adósnak számítanak, és végrehajtás esetén ugyanúgy úszik mindenük nekik is. Sőt, a végrehajtónak, épp azért, mert a készfizető kezes, és az adóstárs is egyetemlegesen felel, még csak sorrendiséget sem kell tartania. A szerződésben minden adós-adóstárs a lakóhelye szerint illetékes végrehajtókhoz kerül, és az eljárás személyre szólóan, külön folyik mindenki ellen.
Akkor is fogjunk össze, ha időközben megromlott velük a kapcsolatunk, vagy egyáltalán nem is tartjuk azt. A rokoni, vagy egyéb kapcsolattól függően az adóstársak, kezesek bizony sorsközösséget alkotnak az adóssal, ezt tudomásul kell venni. Teljesen mindegy, milyen viszonyban vannak, a baj közös. A vagyonkimentést nekik is el kell végezni, és célszerű egymással együttműködni a továbbiakban is, mert senkinek nincs kibúvó, aki szerepel a szerződésben.
Ha például valamelyikük pert indít, és a szerződés semmisségére hivatkozik, a bíróság perbe fogja vonni az adóstársakat is. Enélkül a per sem fog megindulni.
Fel kell tehát hagyni azzal a gyakorlattal, hogy atomizálva élünk, a problémáinkat titkoljuk, szégyelljük, és próbálunk a látszatra adni.
Kúria ide vagy oda, jelen pillanatban a bankokra csak a bíróságok határozatainak van kényszerítő ereje. Lehet vitatni, levelezni, fenyegetőzni,sőt, érdemes is. Időt lehet vele nyerni. De ez nem megoldás.
A polgári per is csak részben lehet megoldás, bár a tétlen megadásnál mindenképpen jobb.
Csalás történt, és a csalást a rendszer folyamatosan, újra és újra legalizálja.
A rendszer áruló mivolta pedig politikai kérdés.
Jelen pillanatban nekünk időre van szükségünk. Talpon kell maradnunk, hogy a politikai küzdelmet meg tudjuk vívni. A talpon maradáshoz pedig mindenkinek küzdeni kell minden elérhető eszközzel.
Legyünk erősek lelkileg, és ne hallgassunk a tartalmatlan szirénhangokra, amelyek eltántorítanak. A rendszer önmagát sosem fogja leváltani, ezt nekünk kell megtenni, együtt.
Ehhez kell egy élcsapat, aki ott lesz a Parlamentben.
Aki a Haza Nem Eladó Mozgalmat a párttá alakulás miatt szidja, attól csak kérdezzük meg, hogy ő mit tett eddig, és milyen eredménnyel, amit eddig mi nem tettünk meg? Ha pedig van jobb ötlete, miért nem csinálja?
Nem fognak tudni rá válaszolni, ugyanis senki nem tud csinálni semmit azon kívül, amit mi is megtettünk már eddig.
De nem is kell válaszolni.
Ugyanis a beszéd ideje lejárt. Az út adott. Nincs már miről beszélni a “technikai részleteken” kívül. Inkább adjunk hálát az égnek, hogy nem két-három év múlva lesznek a választások, hanem van esélyünk pár hónapon belül kiállni az ország színe elé. Ahol már nem lehet elhallgattatni minket.
Minden egyéb, teoretikus dolgon túl vagyunk.
Ez a Mozgalom nem csak a miénk, hanem mindenkié, aki azonosulni akar és tud a megfogalmazott célokkal. Aki pedig sajátjának érzi, az támogassa is, hisz róla szól!
Mert a Haza és az Emberi Élet nem eladó, semmi pénzért!

http://kaslerarpad.hu/?p=6053#post-6053

: A devizahitelezésből adódó problémák végleges rendezése


“a devizahiteles szerződések alkotmányellenességének és utólagos jogalkotási úton történő megváltoztatásának kérdését veti fel,
a többi között
1.az árfolyamkockázat adósokra hárítása,
2. az egyoldalú hitelezői kamatemelés és az árfolyamrés miatt, továbbá mert a
3. devizaalapú kölcsönök törlesztőrészleteinek növekedése a társadalom széles rétegeinek nehézséget okoz, és elengedhetetlenné teszi a devizahitelezésből adódó problémák végleges rendezését.”
Sorba is vehetjük:
“a devizahiteles szerződések alkotmányellenességének és utólagos jogalkotási úton történő megváltoztatásának kérdését veti fel,”
Inkább kimondják, hogy alkotmányellenesek a devizahiteles szerződések, mint azt kimondanák, hogy az adósok csalás áldozatai.
Először is nem vagyunk devizahitelesek. Mindenek vagyunk, csak devizahitelesek nem. Merthogy nem kaptunk pénzkölcsönt, mivel nem azt követelik, amit folyósítottak. Másodszor is. Nem volt az ügyletben deviza. A Kúria is kimondta a 6/ 2013. számú Polgári Jogegységi Határozatában,hogy a Bankok devizában meghatározott pénztartozást fizettek meg az adósoknak.
http://www.lb.hu/hu/joghat/62013-szamu-pje-hatarozat
“A felek a hitelezőnek és az adósnak a kölcsönszerződésből fakadó pénztartozását egyaránt devizában határozták meg (kirovó pénznem), és azt mindkét fél forintban volt köteles teljesíteni (lerovó pénznem).”
Tehát a Bankok nem pénzkölcsönt nyújtottak.
Mert ha valaki devizában meghatározott pénztartozást fizet meg Magyarországon, az nem devizát ad, hanem annak forintba átszámított értékét adja át.
Ptk.
231. § (1) Pénztartozást – ellenkező kikötés hiányában – a teljesítés helyén érvényben levő pénznemben kell megfizetni.
(2) Más pénznemben vagy aranyban meghatározott tartozást a fizetés helyén és idején érvényben levő árfolyam (ár) alapulvételével kell átszámítani.
Ez a törvényhely nem rendelkezésre bocsátásról ír, hanem átszámításról. Más pénznemben meghatározott tartozást kell forintra átszámítani. Nem a más pénznemben meghatározott tartozást kell rendelkezésre bocsátani forintban, hanem át kell számítani forintra. Átszámítani a meg nem lévő pénzt is át lehet minden devizanemből minden devizanemre. De rendelkezésre bocsátani csak akkor lehet egy meghatározott pénzösszeget, ha létezik a pénzösszeg, és nem csak meghatározva van.
svájci frankNekünk a Bankok a devizaösszeg forintba átszámított értékét bocsátották rendelkezésünkre. Konverziónak nincs bizonylata, ami igazolná, hogy a kapott forint egy konkrét devizaösszeg forintban történő rendelkezésre bocsátása lett volna.
Inkább kimondják azt, hogy alkotmányellenesek a szerződések, s ezért hajlandóak a szerződéseket jogalkotási úton megváltoztatni, csak hogy ne kelljen vizsgálni a szerződéskötés után történt elképesztő dolgokat. Azt a gátlástalan csalássorozatot, amivel földönfutóvá akarják tenni a magyar lakosság jelentős részét, s amiben a közjegyzők, a végrehajtók, a bírók egy jelentős része, az ügyészek szép száma, és most már a Kúria maga is segítségére van a Bankoknak azzal, hogy a banki szerződéseket az államhatalom erejével védi.
Pedig a szerződés maga még csak egyetlen elem. Igaz, hogy erre épül az egész folyamat, de akkor is egyetlen elem. Mert a neve pénzkölcsönszerződés. És erre hivatkozva a benne megjelölt kölcsönösszeget követelik a bankok kölcsönkamattal együtt, s nem foglalkoznak a saját kötelességükkel, hogy át is kellett volna adni ezt a kölcsönösszeget.
Ptk. 523. § (1) Kölcsönszerződés alapján a pénzintézet vagy más hitelező köteles meghatározott pénzösszeget az adós rendelkezésére bocsátani, az adós pedig köteles a kölcsön összegét a szerződés szerint visszafizetni.
(2) Ha a hitelező pénzintézet, – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – az adós kamat fizetésére köteles (bankkölcsön).
Aztán: az árfolyamkockázat adósokra hárításával foglalkozna az alkotmánybíróság. Természetes, hogy felmerül az árfolyam különbözet, ha az Adósnak devizában meghatározott pénztartozást kell megfizetnie.
Az már nem olyan természetes, hogy volt egy őrült elme, aki azt gondolta, Magyarországon elő lehet teremteni a svájci franknak megfelelő forintösszeget, miközben a jövedelmek a törlesztő részletek emelkedés miatt csökkennek, s így a bevételek kereslethiány miatt apadnak. Tehát akkor is kérdéses, hogy meg lehet-e fizetni a devizaadósságot, ha nincs kamat felszámítva rá.
Az egyoldalú kamatemelés és az árrés alkotmányellenessége. Kamatot emelnek. Miközben a devizaadósság azért merült fel, mert a deviza vételárát átadta a bank az Adósnak. Tehát devizát vett tőle. Akkor mire számítják fel a kamatot! Arra a devizára, amit az Adós a vételár ellenében megfizet. De az nem kölcsöntőke, hiszen nem átadott, hanem megvett követelés. Az árrés felmerülése azért lehetséges, mert az ügyleten belül vételi áron történik egy devizavétel, amikor a Bank kifizeti a devizakövetelés árát forintban. Majd hónapról hónapra folyamatos devizaeladás történik eladási áron, amikor az Adós a Banktól devizát szerez be, hogy a havi törlesztőt ki tudja fizetni. De ez egy vétel és egy eladás. A Bank tőlünk szerzi be a devizát, amit mi a futamidő alatt fizetünk meg. Tőlünk vesz és nekünk ad el. Ez nem más, mint devizakereskedelem. Mivel azonban a deviza vételárát hitelfolyósításként könyveli fel, és ellenében hiteltartozást könyvel, ezért tud kölcsönkamatot szedni. Ezért tudnak kamatot követelni arra az összegre, amit maga az Adós kell, hogy megfizessen, miközben a forint a devizakövetelés vételára lett, a deviza meg pénzeszközként a színen sem volt.
Tehát nincs az ügyletben kölcsöntőke.
És akkor az alkotmánybíróság most kezd el azon gondolkodni, hogy alkotmányellenesek voltak-e az egyoldalú kamatemelések, és alkotmányellenes-e az árrés felszámítása.
Kölcsöntőke nem volt, tehát a kölcsönkamat felszámítása jogalap nélküli. A szerződés pénzkölcsönszerződésként köttetett, ezért a valóságban zajló devizakereskedelem miatt felmerülő árrés megkeletkezése szintén jogellenes.
Aztán a kormány újabb kérdése:
“A kormány indítványa felveti többek között a gazdasági erőfölénnyel visszaélés kérdését és ezzel összefüggésben a fogyasztók számára egyoldalú, jelentős hátrányt okozó szerződési feltételek alaptörvény-ellenességét, továbbá hogy milyen feltételekkel módosíthatók fennálló szerződések jogszabály útján.”
Jelentős hátrányt okozó szerződési feltételek.
Ja.
Árfolyam különbözet megfizetése anélkül, hogy devizaforrásunk lenne.
Ügyleti kamat fizetés anélkül, hogy az ügylet során kölcsönbe lett volna adva valami.
Árrés fizetése, miközben árrés csak devizakereskedelem esetén keletkezik.
Idegen deviza kölcsön jogcímen, forintban történő rendelkezésre bocsátásakor ugyanis a konverzió már nem része az ügyletnek, mert a bent maradt deviza helyetti forintfolyósítás egy másik gazdasági esemény. De itt nem maradt bent deviza, mert a forint nem a deviza helyett lett folyósítva, hanem a devizakövetelés ára volt.
Mert csak követelnek, követelnek, követelnek.
És végül a kedvencem:
“A Kúria polgári kollégiuma december 16-i ülésén jogegységi határozatban mondta ki többek között azt, hogy a devizahiteles szerződések pusztán az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem tekinthetők érvénytelenek.”
Pusztán az Adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem tekinthetők érvénytelennek a devizahiteles szerződések.
Nem is a szerződések érvénytelenek, valóban.
Hanem a népnyúzás érvénytelen, ami a szerződéskötés után következett el.
Árfolyamkülönbözet devizaforrás nélkül. Kölcsönkamat pénzkölcsön nyújtás nélkül. Kereskedelmi árrés, ami a devizakereskedelem velejárója, de devizakereskedelemre nem kötöttünk szerződést. A mások nyomorának begyűrűzése.
A közjegyzők ténytanúsítványai, amelyeket bizonylat nélkül készítettek, hadd fizessen az a barom Adós.
A végrehajtók összejátszása a haverral, aki semmi pénzért elveszi a vagyont, miközben az adósság az Adós nyakába szakad.
A rendőrség asszisztenciája a kilakoltatásoknál.
A bíró, aki megmondta, hogy ” az Adós megkapta a devizát”, miközben autós szerződésnél eleve a forint a kölcsönösszeg.
Az ügyész, aki szerint az Adós nem sértettje az általa tett feljelentésnek olyan közokirattal kapcsolatban, amivel a teljes vagyonától megfosztják.
Rogán, akinek az órája nagyobb értékű, mint a legtöbb Adós háza.
Orbán, aki kimondta, hogy csaltak a bankok, de magatehetetlenül nézi végig, mit tesznek a magyar lakossággal és a vállalkozókkal.
Wellmann György szerint, aki a Kúria Polgári Kollégiumának elnöke, a felek érdekére nem kell tekintettel lenni a döntéshozatalkor a bíróságnak-nem hát, de akkor a Bankokéra miért vannak tekintettel ? (egyébként meg kire akar tekintettel lenni? )
Vezekényi Ursula, a Kúria bírója (Árpád pere és a Kúria 2013. december 16-i döntése ), aki szerint mi csak az adósságcsapdából akarunk kikerülni.
Igen. Mi abból az adósságcsapdából akarunk kikerülni, ami csalással keletkezett, közjegyzők kölcsöntartozást tanúsító okiratával történik a végrehajtás elrendelése, az állam sunyi közreműködésével zajlik a végrehajtási kényszerre hivatkozva az adós vagyonának elkobzása, bérének, nyugdíjának elvétele, Magyarország lakossága menekül az országból, hogy devizaforráshoz jusson, a családok szétesnek. Végezetül:
A HAZA NEM ELADÓ!
fehér galambForrás: www.pénzcentrum.hu

A Piros Cégér 11-12: A DOLLÁR ELTÉRÍTÉSE


Kevesen tudják, hogy az Egyesült Államoknak nincs igazi értelemben vett Nemzeti Bankja. Az amerikai jegybank, a Federal Reserve Bank, a nagy nemzetközi bankházak privát vállalkozása, az Egyesült Államok törvényhozásában 1913. december 22.-én rengeteg vita és szívós háttérmunka után kierőszakolt törvényben (Federal Reserve Act 1913) kizárólagos bankjegy-kibocsátási joggal felruházott részvénytársaság, melynek részvényesei és igazgatói mai napig a létrehozó nagy bankok és azok szakemberei.
A Federal Reserve Bank felállítását megelőző hosszú küzdelem vezéralakja és életében az amerikai pénzvilág vezető személyiségének és fő irányítójának vélt John Pierpont Morgan maga is a Rothschild-ház frontembere volt, mert ez utóbbiak pénzével dolgozott és azok utasításait követte. Csak halála után derült ki, valójában milyen csekély személyes vagyonnal rendelkezett. 
A Federal Reserve Bank igazi értelmi szerzője és a létrehozására irányuló, gyakran összeesküvés-jellegű kampány megszervezője Paul Warburg németországi zsidó pénzember volt, aki Felix nevű öccsével együtt 1904-ben vándorolt be az Egyesült államokba, és ott mint társ a New York-i Kuhn, Loeb & Co. bankházhoz csatlakozott. Ez utóbbi, mint a két Warburg maga is, a Rothschild-ház belső üzleti köreihez tartozott. Paul Warburg feleségül vette Nina Loeböt, Solomon Loeb lányát, míg Felix a bankház másik vezéralakja, Jacob Schiff Frieda nevű lányát vette nőül. Egyidejűleg mindketten társak lettek a cégben.
Schiff a kétlakásos frankfurti Rothschild-ház másik ikerlakásában született 1847-ben, a Rothschildokkal tehát gyermekkorától kezdve bensőséges kapcsolata volt. Amerikába való kivándorlása után a Rothschildok pénzével vásárolta meg üzletrészét a Kuhn, Loeb & Co. bankházban, és oda be is nősült. A Warburgok megérkezésekor már ő volt a szenior partner. Természetesen a két Warburg is Rothschild tőkével operált, éppúgy, mint fivérük, Max, aki Frankfurtban maradt, és ugyancsak Rothschild irányítással és segítséggel, a német birodalom pénzügyeit hálózta be.
Paul Warburg és testvére amerikai küldetése tehát egy előre kitervelt és már évtizedekkel előbb megindított, világméretű manőver szerves része volt, amely végső céljaként az Egyesült Államok pénzügyei fölötti hatalom megszerzését tűzte ki. Ehhez volt szükséges, hogy a Rothschild érdekeltségek New York tőkés centrumában, a Wall Streeten megalapozzák uralmukat, majd mikor ez megtörtént, saját kezelésben létrehozzák az amerikai központú jegybankot.
A Rothschildoknak már volt gyakorlatuk egy nagy ország jegybankjának átvételében, mivel londoni águk megalapozója, Nathan Meyer Rothschild, aki a Waterloo-i csata alkalmával elkövetett gigantikus méretű tőzsdei csalásával emelkedett Anglia valóságos pénzügyi nagyhatalommá, már a 19. század első felében sikeresen ellenőrzése alá vonta a Bank of Englandot - amely ugyancsak magánvállalkozás volt -, és azon keresztül az egész angol birodalom pénzügyeit.
A Rothschild-ház szervezte meg és irányítja mindmáig a Londoni Klub (hivatalos nevén London Acceptance Council) néven ismert, 17 nemzetközi bankból álló tőkés tömörülést is, mely előre látva az angol birodalom lehanyatlását - melyet, az évtizedek távlatából nézve, tevékenyen elő is mozdított -, a múlt század második felében megkezdte az Egyesült Államok pénzügyeinek behálózását a New York-i Wall Streeten létesített és nagy sietséggel kiépített tőkés hadállásain keresztül.
Innen, a Wall Streetről indult ki és folyt a kampány az amerikai jegybank létrehozásáért és az amerikai nemzeti valuta, a dollár kibocsájtásának jogáért. Ide építették be a Rothschildok Paul Warburgot, hogy Jacob Schiff és Solomon Loeb atyai támogatásával ezt a kampányt megszervezze és levezesse.
A Wall Street világuralmára irányuló, jól átgondolt manőverek a végrehajtásához a Rothschild-háznak és amerikai szövetségeseinek természetesen hasonló elképzelésekkel és tőkével rendelkező társakra is szükségük volt, és ilyeneket már a művelet első, előkészítő szakaszában sikerült is találniuk. Első és legfontosabb volt ezek közt a Rockefeller dinasztia, mely családi kapcsolatokra is épített a Rothschildokkal. (A Rockefellerek nem voltak zsidók, hanem német eredetű baptista család, akik az amerikai kőolajtermelés és kereskedelem monopóliumának megkaparintásával tettek szert fantasztikus vagyonra.)
A Rockefellerekkel John Pierpont Morgan amerikai pénzember közvetítésével már a 19. század utolsó éveiben létrejött kapcsolatoknak a gyümölcse volt a Rockefeller-birodalom New York-i Chase Bankja és a Rothschild-rokon Kuhn és Loeb bankház Manhattan Bankjának egyesülése Chase-Manhattan Bank néven, mely évtizedek óta a világ egyik legjelentősebb bankja, és napjainkban a legitim bankügyletek mellett vezető szerepet visz a fegyverkereskedelemtől a kábítószer-csempészésig az emberiség úgyszólván valamennyi rákfenéjének finanszírozásában és az ezek üzemeltetéséhez elengedhetetlen pénzmosásban is. (Lásd Nicolov, Nicola M., "The World Conspiracy, Portland, USA, 1990."; Warren Hough a "Spotlight" (Washington) folyóirat 1995. január 6.-i számában.)

Mindenekelőtt szükséges volt a megfelelő gazdasági légkör megteremtése, és ez John Pierpont Morgan feladata volt. Morgan, aki a Rothschildok megbízásából és pénzével szerezte meg a domináns érdekeltséget az amerikai vasútvonalak többsége fölött és hozta létre az egész amerikai acéltermelést ellenőrző United Steel Corporationt, saját, Rothschild tőkével működtetett bankházai, a Bankers' Trust Company és a J. P. Morgan & Company révén az Egyesült Államok egész bankvilágát összefogó National Bankers' Associationban is vezető szerepre tett szert, és már nagy gyakorlata volt mesterséges pénzügyi pánikok létrehozásában. Ezt a képességét "kamatoztatták" a bankárok az amerikai jegybank létrehozására irányuló összeesküvésükben is.
Mikor Paul Warburg már kellőképpen megalapozta magát az amerikai pénzvilág felső köreiben, Morgan és érdekeltségei 1907 őszén a Knickerbocker Bank és a Trust Company of Amerika, szolid közepes nagyságú amerikai bakok, állítólagos fizetési nehézségeiről terjesztett hamis nyilatkozataikkal és a Heinze, Morse és Thomas bankok ellen a New York-i Clearing Houseban indított, indoktalan fegyelmi eljárásokkal hatalmas pánikot keltettek a tőzsdén, majd amikor ennek ravasz kihasználásával legveszélyesebb vetélytársaikat tönkretették, az általuk mesterségesen szított válságot egy csapásra megszüntették.
Ezzel a manőverrel egyidejűleg Paul Warburg megindította az amerikai közvélemény megpuhítását a javasolt "banki reform" érdekében. A következő hat évben csaknem minden idejét pénzügyi cikkek írásának és széleskörű előadások tartásának szentelte, melyek fő témája volt, hogy okulva az 1907-es gazdasági válságból, az Egyesült Államoknak sürgősen szüksége van egy központi bankrendszerre. Mivel ez a "közjó" érdekében végzett szolgálata bankári működését akadályozta, a Kuhn, Loeb & Co. cég "nagylelkűen" évi 500,000 dollár tiszteletdíjat folyósított neki. Több évi kemény előkészítő munka után, Warburg 1910. november 2.-án létrehozott egy titkos megbeszélést a New York közelében fekvő Jekyll-szigeten Nelson Aldrich szenátorral, a Nemzeti Pénzügyi Bizottság elnökével, melyen kettőjükön kívül három Morgan-érdekeltségeket képviselő (valójában Rothschild-függőségű) pénzember és az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának egyik államtitkára vettek részt. Itt dolgozták ki, Warburg irányításával, tíz nap alatt a tervezett amerikai jegybank alapszabályát és működési elveit, melyeket Aldrich szenátor 1911. január 16.-án tett közzé, mint a vezetése alatt álló bizottság hivatalos javaslatát. Hosszas nyilvános, gyakran heves összetűzésekkel járó politikai és társadalmi vita alakult ki, melyben az "Aldrich terv" támogatói három vezető amerikai egyetem, Princeton, Harvard és a University of Chicago falai közt ütötték fel propagandatevékenységük fő hadiszállásait. Az "Aldrich terv" országos szinten való ismertetésének és általános elfogadásának költségeire a nagy amerikai bankok 5 millió dollár támogatást dobtak össze. Mikor a republikánus párt (melyhez Aldrich is tartozott) az 1912-ben tartott kongresszusi választásokon az eddig ellenzékben levő demokratákkal szemben a szenátusi többséget elvesztette és Woodrow Wilson személyében demokrata politikus került az elnöki székbe is, Warburg és társai, gyorsan lovat váltva, a demokratákat környékezték meg. Sikerült is nekik, ravaszul módosított formában és más fedőnévvel, a Jekyll-szigeten kidolgozott tervet most már a demokraták saját, az Aldrich-tervtől "különböző" javaslatát, a többségi párt támogatásával az amerikai törvényhozásban előterjeszteni. A kongresszusi vita végkifejletének napjaiban a szálakat gondosan kézben tartó Paul Warburgnak még saját irodája is volt a kongresszus épületében. A nagy szívóssággal és körültekintéssel folytatott kampány az amerikai dollár kézbekerítéséért 1913 végén el is érte célját az említett törvény által. Az idegen tőkések által így felállított "amerikai" jegybank 1914. november 16.-án kezdte meg működését. Jóllehet a törvény kikötötte, hogy a bank első igazgatóit az Egyesült Államok elnöke nevezte ki, Woodrow Wilson elnök későbbi elmondása szerint neki csupán egyetlen igazgató kijelölésére volt lehetősége, a többieket a jegybank részvényeit birtokló nagy New York-i bankok - gyakorlatilag mind Rothschild és Rockefeller-érdekeltség - nevezték ki. Ilyen körülmények között természetes volt, hogy az igazgatók egyike a kampányt megtervező és mindvégig irányító Paul Warburg lett. (Az amerikai jegybank létrehozását illetően lásd Mullins, Eustace, "The Secrets of the Federal Reserve", Jekyll Island Edition, 1991.)
 Így kaparintották meg a Wall Streeten tömörült nemzetközi bankárok a világhódítás minden fegyvernél hatékonyabb eszközét, az amerikai dollárt. Folytatjuk...

Endrey Antal

Támadásba lendült a Szíriai Elektronikus Hadsereg

A Szíriai Elektronikus Hadsereg (Syrian Electronic Army - SEA) hacker konglomerátum egy a Skype ellen intézett támadáshullámmal indította az újévet. Feltörték a Skype Twitter és Facebook felhasználóját valamint hivatalos blogját is.
A Microsoft tulajdonában lévő Skype közösségi hálókon működő média felhasználóit érte a támadáshullám, melynek során üzeneteket helyeztek el a célpont oldalakon. A "Ne kémkedjetek az emberek után" és hasonló tartalmú üzenetek mellett a Skype hivatalos felhasználóin keresztül felszólították az embereket, hogy ne használják a Microsoft levelezőrendszereit, mert a vállalat a kormányok számára értékesíti a személyes adatokat.
Később a Skype Facebook oldalán is hasonló üzenetet jelenítettek meg, amit az oldal tulajdonosa rövid időn belül el is tüntetett. A SEA saját Twitter oldalán is közzé tette a linket, ami röviddel kihelyezése után már nem működött. A Skype hivatalos blogja szintén a támadás áldozatául esett.
A Skype blogjára később újabb üzeneteket helyeztek el, melyben felszólították az Egyesült Államokat, hogy az hagyjon fel a globális kémtevékenységgel.
A Szíriai Elektronikus Hadsereg 2011-ben kezdett nyilvánosan működni. Hivatalosan nem ismerik el a kormánnyal folytatott együttműködést, független csoportként definiálják magukat, mely az ország elleni agresszív beavatkozás hatására, hazafiasságból kezdte meg tevékenységét.
2013-ban több olyan nagy nyugati médiavállalat elleni támadásért is vállalták a felelősséget, mint a New York Times, a Washington Post, a Huffington Post és a Thomson Reuters.
Korábban szintén a SEA tevékenységének köszönhetően került ki az Associated Press hírügynökség Twitter oldalára egy álhír, miszerint Barack Obama halálosan megsebesült egy a Fehér Ház elleni terrortámadásban.

http://www.hidfo.net/2014/01/03/tamadasba-lendult-sziriai-elektronikus-hadsereg