2014. január 3., péntek

Jönnek a választások, repkednek a milliárdos pályázatok

Az hiszem a címben nagyjából röviden el is mondtuk a lényeget. A kormány (persze mindenféle álneveken) két gigatendert írt ki nagyon rövid időn belül, és láss csodát, valamennyi pályázat reklám célú.
Az egyik pályázat az idei MNB "kommunikációs" pályázat, a másik pedig kimondottan reklám célú tevékenységre szól. Az elsőt a Magyar Nemzeti Bank írta ki, a másodikat a valójában megszűnt Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Az előbbi hat milliárd forint, a második 2.9 milliárdos. Nos így kell közpénzekből választási propagandát finanszírozni. a recept egyszerű, mi adunk állami giga megrendeléseket milliárdos összegekben, te pedig hálából ingyen és bérmentve megcsinálod a választási propaganda munkát. Minden kéz tiszta, szó sem érheti a tisztelt ház elejét.
Miért nem szólal fel egy párt sem amelyik a melegedőben ül? Mert ugyan ezt csinálják és csinálták. Közpénzekből finanszíroznak gyakorlatilag magáncélokat, magyarul lopnak. A szerényebben lopkodók meg arra hivatkoznak, csak azt viszik, amit a törvény megenged. De mivel a törvényeket maguknak csinálják, eleve úgy is csinálják, hogy megengedje.
Nevetséges ez az egész fővárosi nagycirkusz ami a parlamentben folyik, idomított állatokkal és bohócokkal.

http://www.hidfo.net/2014/01/03/jonnek-valasztasok-repkednek-milliardos-palyazatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése