2014. január 3., péntek

Támadásba lendült a Szíriai Elektronikus Hadsereg

A Szíriai Elektronikus Hadsereg (Syrian Electronic Army - SEA) hacker konglomerátum egy a Skype ellen intézett támadáshullámmal indította az újévet. Feltörték a Skype Twitter és Facebook felhasználóját valamint hivatalos blogját is.
A Microsoft tulajdonában lévő Skype közösségi hálókon működő média felhasználóit érte a támadáshullám, melynek során üzeneteket helyeztek el a célpont oldalakon. A "Ne kémkedjetek az emberek után" és hasonló tartalmú üzenetek mellett a Skype hivatalos felhasználóin keresztül felszólították az embereket, hogy ne használják a Microsoft levelezőrendszereit, mert a vállalat a kormányok számára értékesíti a személyes adatokat.
Később a Skype Facebook oldalán is hasonló üzenetet jelenítettek meg, amit az oldal tulajdonosa rövid időn belül el is tüntetett. A SEA saját Twitter oldalán is közzé tette a linket, ami röviddel kihelyezése után már nem működött. A Skype hivatalos blogja szintén a támadás áldozatául esett.
A Skype blogjára később újabb üzeneteket helyeztek el, melyben felszólították az Egyesült Államokat, hogy az hagyjon fel a globális kémtevékenységgel.
A Szíriai Elektronikus Hadsereg 2011-ben kezdett nyilvánosan működni. Hivatalosan nem ismerik el a kormánnyal folytatott együttműködést, független csoportként definiálják magukat, mely az ország elleni agresszív beavatkozás hatására, hazafiasságból kezdte meg tevékenységét.
2013-ban több olyan nagy nyugati médiavállalat elleni támadásért is vállalták a felelősséget, mint a New York Times, a Washington Post, a Huffington Post és a Thomson Reuters.
Korábban szintén a SEA tevékenységének köszönhetően került ki az Associated Press hírügynökség Twitter oldalára egy álhír, miszerint Barack Obama halálosan megsebesült egy a Fehér Ház elleni terrortámadásban.

http://www.hidfo.net/2014/01/03/tamadasba-lendult-sziriai-elektronikus-hadsereg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése