2014. január 3., péntek

Újévi köszöntők - eget verő különbség

Meghallgattuk Áder János köztársasági elnökünk beszédét. Hát mit is mondjunk.... Aranyos kis beszéd volt. Ha egy finn vagy holland meghallgatja, azt mondhatja milyen aranyos és hazafias. Ha egy magyar hallgatja meg, mindezen szavak álságosak, félrevezetőek és szenilisek. A beszéd kényesen ügyel két dologra. Ne ígérjen semmit. Sem az új évre, sem a jövőre nézve. Hiszen tudjuk választások jönnek, és a Fidesz abba a taktikába menekült, hogy már ígérni sem ígér semmit. Egyrészt mert úgysem tartja be, másrészt lehetősége sincs rá, hogy betartsa. Ehelyett - mivel mondani kell és illik ilyenkor pár szót - marad egy kis önfényezés, egy kis szemet elhomályosító tömjénfüst. Szabadságról - ami csak nekik van. Hazáról - amelyet éppen ők végeztek ki a többi ötpárti bűnbandával együtt. Hazaszeretetről - amelyről azt sem tudják mi az, hiszen ők Soros György kisfiai.
Vezető pártjaink pontosan azt csinálták, amelyre 25 évvel ezelőtt megbízatást kaptak. Azt a folyamatot legalizálták, amellyel a cionista már évszázadok óta folyamatosan gyűjtögeti a milliárdokat, hogy szigeteket vagy ribancokat vegyen magának, és herdálja mások verejtékes munkájának gyümölcsét. A taktika egyszerű. Be kell férkőzni egy jól működő területre. Szétverni mindent, közösségeket, hierarchiát, ipart, mezőgazdaságot, és hagyni mindent rothadni pár évig, hogy egyre rosszabb legyen. Hiteleket adni, amibe belerokkannak, de jó erre az üveggyöngy is, mint a négereknek. Aztán ha már minden rendkívül rossz, ha már az utcán alszanak emberek, ha már sokan éheznek, no akkor nyitunk bányákat, gyárakat, termelő egységeket, ahová az éhhalál elől menekülők örömmel mennek éhbérért dolgozni. Önként hajtják a fejüket az igába, és még hálásak is lesznek érte.
Áder ezt a rablást nevezi szabadságnak, hazaszeretetnek, és ebben látja a jövőt. Azt mondja legyünk büszkék a teljesítményünkre, mert mindezt magunk értük el. Igen, ők elérték, hogy a magyar éhbérért - sokan havi 48 000 forintért dolgoznak, és most még erre büszkék is legyenek?! Csak egy valami maradt el. Egyetlen konkrét tényszerű, számon kérhető ígéret, hogy végre mikor lesz valóban jobb? Mikor mond valaki egy dátumot, hogy igen, márciustól sokkal jobb lesz, mert lehetőséged lesz olcsón lakást venni, egy fizetésből eltartani a 4 tagú családodat, és fizetni késedelmek nélkül a csekkjeidet. Mert ezeket ígértétek 25 évvel ezelőtt. Azóta csak egyre rosszabb lett. Szegény az, aki már ígérni sem tud. Valóban. Ennyire elszegényedett a politika, ennyire lecsupaszítottak minket. Szép szavak mögé bújt a sanyarú jövő. A "nincsjövő". Mert nekünk itt az életünk már nem a jövőről szól, hanem a mindennapi életben maradásról, a napról-napra élésről. Ez maradt egy nem olyan régen még valóban büszke és erős országból.
Akkor most tekintsünk egy pillanatra kelet felé. Ahol ugyan ezekben a percekben Vlagyimir Putyin mondta el az újévi köszöntő szavait. És beszéde miről szólt? Semmi egyébről, mint tennivalókról, melyből olyan sok van, a jövőről, amelyet meg fognak nyerni az orosz népnek. "felépítjük, amit fel kell építeni, és helyreállítjuk, amit helyre kell állítani" Erős és büszke országot építünk. Elmondta, hogy a 2013-as évben hatalmas lépésekkel haladt előre az ország, növelte mind gazdasági mind politikai befolyását, erősítette gazdaságát, javította az életkörülményeket (amely nem csak szavakban ölt testet, hanem látható is). A beszéde semmi egyébről nem szól, mint harcról. Egy erős és biztos országért, egy újraszülető birodalomért. Szavai nem szentimentálisak, és nem is lagymatagok. Nem búskomor mesét mond, hajdani nagy eredményekről, emlékekről, hanem cselekvésre buzdít a jövőért, hogy abban az oroszoknak erős és biztos jövője legyen. Megemlékezett azoknak az áldozatairól, akik ez ellen a folyamat ellen acsarkodnak és mindent megtesznek, hogy ez ne sikerüljön. Ők másokat használnak tárgyként, felbújtott öngyilkos terroristákat, és megemlékezett azokról, akik ezek áldozatává váltak, de hozzátette, nem feledkezünk meg róluk soha. Támogatjuk családjaikat, és mindent megteszünk azért, hogy felszámolják (felszámoljuk) a hasonló cselekményre készülőket.
Szavaiból erő sugárzik, és a legfőbb erő az, hogy Putyin nem ígérget összevissza. Tudja, aki hallja, hogy komolyan is gondolja, és végre is hajtja. Hát ez a legfőbb különbség a mi politikusaink és az orosz politikusok szavai között.


http://www.hidfo.net/2014/01/03/ujevi-koszontok-eget-vero-kulonbseg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése