2014. március 23., vasárnap

Kína komolyan gondolja – Xi Jiping beszéde a hágai atom csúcson



nuklecaris_biztonsagi_csucstalalkozo_haga_2014Magyarról magyarra
Xi Jinping kínai államelnök a március 23-i hágai atomcsúcson elmondott beszéde megérdemli, hogy alaposabban is átolvassuk, ügyelve a finom retorika mögött megbújó lényegi elemeire is. Különösen annak fényében, hogy Hágába menet megfordult még itt-ott a világban, sőt még a csúcs előtt is folytatott megbeszéléseket néhány ismert politikussal.
Miről is szól ez a szépen megfogalmazott, a kínai udvariasságnak megfelelően becsomagolt beszéd?
Amit persze nem árt komolyan venni az érintetteknek. Vegyük hát sorra Xi Jiping elnök úr által elmondottakat.

Kína komolyan veszi a biztonságos nukleáris energiafejlesztést és felhasználást, nem csak Kínában, de a világon mindenütt.
„A nukleáris biztonság megerősítése egy tartós folyamat, az atomenergia fejlesztése nem szűnik meg, nem adjuk fel az erőfeszítéseket a nukleáris biztonság megerősítéséért”, „Ragaszkodnunk kell a racionális és összehangolt állásponthoz”, „…mind a fejlesztés, mind a biztonság fontos”, „..amennyiben nem tudjuk garantálni a nukleáris biztonságot és nem tudjuk ésszerűen kezelni a nukleáris anyagokban és létesítményben rejtett kockázatot, az atomenergia katasztrófát jelent az embereknek, „Szabályok nélkül nem megy a dolog.”

Amikor azt mondja hogy felelősséget vállal, akkor ez azt jelenti, hogy megtesz mindent azért, hogy elhárítson minden veszélyeztető tényezőt.
Egyebek között ugyanerre a felelősségteljes viselkedésre szólítja fel a többi országot és kormányt is.
„A különböző kormányoknak és a nukleáris energiával foglalkozó cégeknek el kell ismerniük, hogy nem szabad a biztonság feláldozása árán atomenergiát fejleszteni.”
„Kína arra szólította fel a különböző országokat, hogy gondolkodjanak a nukleáris anyagok védelméről és a nukleáris terrorizmus visszaszorításról szóló egyezményeken.”
„A nukleáris biztonság először egy állami feladat és a kormány vállalja érte a felelősséget. A nukleáris biztonság megerősítése nemcsak az ország, hanem a világ számára is felelősséggel jár”

bendib-iran-and-israel-nukes-cartoonMeglátásunk szerint néhány komoly fricskát – figyelmeztetést (!) is tartalmaz ez a beszéd
Ugyanakkor elismeri, hogy az atomenergia békés felhasználásoz való jogát minden országnak, sőt azt is, hogy biztonsági információik védelméhez is joguk van. „Tiszteletben kell tartanunk, ha egy ország az adottságainak megfelelően megpróbál nukleáris biztonsági politikát bevezetni és intézkedéseket tenni. Tiszteletben kell tartani az országok nukleáris biztonsági információk védelméhez való jogát is.”
Ha Irán folyamatos vegzálására, bojkottjára, és pénzeinek zárolására (ellopására) gondolunk, akkor feltehetően az nem véletlen. Ahogy az sem, hogy az atomegyezményen kívüli Izrael nem csak békés atom arzenálját, meg a kutya sem felügyeli. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Haaretz írása arról a bírósági meghallgatásról, mely 44 egészségkárosodást szenvedett dolgozó keresetét vizsgálja. Ugyanis Dimonia atomreaktorban üzembe helyezése óta sorozatosan fordultak elő a dolgozók egészségét veszélyeztető balesetek és szivárgások. Sőt, mint Danni Ajalon, izraeli külügyminiszter-helyettes közölte Izrael az Egyesült Államok támogatásával fenntartja a “homály” politikáját atomfegyverprogramjával kapcsolatban. Mohammed Kázi levele szerint éppen az izraeli atomarzenál jelenti “a legközvetlenebb és legkomolyabb fenyegetést a világra és a térségre nézve”.

300-tons-radioactive-water-japan1Aztán van még más finom oldalvágás a beszédben, méghozzá Japán felé: „Az egyik országban szivárgó nukleáris anyag az egész világot fenyegeti.”
És az USA figyelmeztetése sem maradhatott ki: „A nukleáris biztonsági kérdés gyökeres és végleges megoldásához pedig stabil és békés körülményeket kell teremteni az országok között”

Kínát nem lehet megkerülni, és nincs egyedül
„Kína a nukleáris anyagok illegális kereskedelmének visszaszorítása érdekében erősíti meg az együttműködést Oroszországgal és Kazahsztánnal.”
És ha még bárkinek kétségei maradtak volna Kína elszántságát illetően, Xi Jiping egyértelművé tette, hogy Kína nem megkerülhető tényező a nukleáris kérdésben sem.
„Kína támogatja a NAÜ vezető szerepét abban, hogy segítséget nyújtsanak a fejlődő országok nukleáris biztonsági képességének fejlesztésében. Kína továbbra is részt vesz a nukleáris biztonsággal foglalkozó rendezvényeken.”
„Kína határozottan biztosítani kívánja a világ és a térség békéjét és stabilitását; ragaszkodik ahhoz, hogy az egyenlőségen alapuló tárgyalásokon és baráti tanácskozásokon keresztül ésszerűen kezeljék az ellentéteket és nézeteltéréseket”

Arató Péter – Szabad Riport

Xi Jinping kínai államelnök a hágai atomcsúcson elmondott teljes beszéde

Kutyaharapást szőrével?

A népi gyógymód szerint a kutyaharapást szőrével lehet gyógyítani. Van ebben valami homeopátiás tapasztalat, és ez nem csak a kutyaharapásra vonatkoztatható, hanem sok minden másra is, most épp a NATO csapatösszevonásaira az EU keleti országaiban. Politikai elemzők úgy vélik, hogy ez katonai nyomásgyakorlás az oroszokra, mert a gazdasági szankciók semmit nem érnek.
Hídfő.net | Holland páncélosok Hajmáskéren, "Várpalota Challenge 2014"Holland páncélosok Hajmáskéren, "Várpalota Challenge 2014"
A NATO annál sokkal gyávább és gyengébb, hogy megtámadja Oroszországot. Különösen most, amikor Putyin népszerűsége az egekben, és a nemzeti öntudat szintén. Na meg az atomfegyverrel is számolniuk kell, mert az oroszok háború esetén azonnal megsemmisítő csapást mérnének egész Nyugat-Európára. Ezt az orosz katonai doktrína elő is írja, pontosabban fenntartja a jogot az atomfegyver elsőkénti bevetésére. Nem azért költöttek milliárdokat erre az elrettentő fegyverre, hogy a bázisaikon nézegessék. A fegyvercsörtető NATO azért azt tudja, hogy az oroszok eddig minden ellenségüket megverték. Mongolok, tatárok, törökök, franciák, németek, svédek és minden támadó erő katonái orosz földben hasznosulnak, zászlóik a Kreml termeit díszítik. Grúzia és most a Krím bizonyítja azt, tudják, hogy kell ma háborúzni. Afganisztánban az orosz vezetés megtiltotta a légierő bevetését, mivel sok civil áldozattal járt volna. Amikor Afganisztánból kivonult a szovjet haderő, utána még két évig baráti rendszer volt ott hatalmon. Az USA és a NATO Afganisztánban csak bombázni tud, de győzni nem. Földi harcban képtelenek eredményt felmutatni. Ahonnan kivonulnak, káosz marad utánuk.
Egy ilyen impotens, harci tapasztalat nélküli NATO haderő nem ellenfele az orosznak. Ez tény, és az is, hogy a háború jó, ha 24 óráig tartana számukra. A tér adta orosz fölény kiegyenlíthetetlen, és amikor egész Európa már csak volt, az óriási Oroszország még mindig van. Az is tény, hogy az oroszok nem támadó gondolkodásúak, de ha megtámadják őket, Isten legyen irgalmas a támadóhoz (mert az orosz nem lesz).
A kérdés ezek után az, hogy ha nem az oroszok ellen vonul fel a NATO Kelet-Európában, akkor miért? Alkérdésként feltehetjük azt is, hogy mit keres itt egy holland sereg közel 500 harcjárművel. Azért érdekes ez a kérdés, mert a hollandok pocsék katonák, genetikailag gyávák, és Srebrenyicánál elfutottak a jóval kisebb szerb csapatok elől, sorsára hagyva a lakosságot. Az orosz haderő számára csak vadkacsavadászat lenne ezekkel egy háborús találkozás. Lengyelországban sem különb a helyzet, csak annyival, hogy ott hasonló harcértékű vegyes NATO sereg gyülekezik.
A kutyaharapást szőrével - elvet az oroszok is ismerik. A NATO attól retteg, hogy az oroszok is hasonló taktikával lazítják fel a csalódott társadalmakat, és okoznak súlyos zavarokat Kelet-Európában. Úgy, mint az atlantiak Szíriában, Libanonban, vagy most Ukrajnában. Kelet-európai országokban is tömegek lennének vevők az ilyen zavargásos műveletekre, sokkal többen, mint most Ukrajnában. Csak pénzkérdés az egész, semmi más.
Oroszország eddig erkölcsi okokból nem folyamodott ilyen eszközökhöz. Talán a jövőben sem fog, de mivel "ki mint él, úgy ítél", az atlantiak szinte biztosra veszik az ilyen jellegű orosz ellenműveleteket. Magyarországon a hollandok a magyarok ellen készülnek bevetésre, különös tekintettel a választás utáni feszült helyzetre. A vesztes atlantista lakájok által kiprovokálandó összecsapásoknak gyászos vége lenne a provokátorokra nézve, és valakinek meg kell védeni őket, illetve le kell verni a provokátorok ellen fellépőket. Ezért vannak itt a hollandok, de hogy visszamennek-e, az kérdéses. Futni ugyan tudnak, de a lövedékeknél gyorsabban biztosan nem.
Ravasz dolog volt hollandokat vezényelni ide. Talán arra gondoltak a terv kiagyalói, hogy a világháború után sok magyar gyerek került Hollandiába, családokhoz, átvészelni a nehéz időket. Ez rokonszenves lehet a magyarság számára. Furcsa dolog ez. Az egész NATO-n belül ez az egyetlen olyan momentum, amely egy kis pozitívumot tartalmaz. Csak ennyi? Igen, csak ennyi!
Kassai Ferenc

A kijevi bábkormány lezárta a Krím nyugati kijáratát

Magyar idő szerint 14:00-kor az illegitim kijevi vezetés egyoldalúan lezáratta a Krím-félszigetről nyugatra vezető szárazföldi határátkelőhelyet. Az átkelőn semelyik irányban nem engednek át senkit. Azon az ukrán katonai egységek állománya, akik az Oroszországhoz csatlakozott félsziget elhagyása mellett döntöttek és a kijevi bábkormány által előidézett anarchiát választották továbbszolgálásuk helyszínéül egyenlőre nem tudják elhagyni a Krím területét. Mintegy 2000 főről van szó, a többi 18000 katona a Krími Orosz Hadsereg kötelékébe való belépést választotta.
Hídfő.net | A kijei bábkormány lezárta a Krím nyugati kijáratát
A Krím-félszigeten tartózkodó ukrán haderőnek a 10%-a választotta az Ukrajnába való visszatérést, a maradék csatlakozott az orosz haderőkhöz.
Ez a kijevi cionfasiszták válasza azoknak a szerencsétleneknek, akik az ő szekerüket szerették volna tolni: Ha nem haltatok meg értünk, akkor nem kelletek! Ez a mentalitás mindent elárul a kijevi juntáról. Nekik nem kellenek az élő ukránok. Nekik csak a halott ukránok kellenek.
http://www.hidfo.net/2014/03/23/kijevi-babkormany-lezarta-krim-nyugati-kijaratat




Krím-félsziget: Rövid "harc" a Balbek légibázison


Kijev parancsára a Balbek légibázis parancsnoka nem adta fel a bázist. A bázison nagy számban orosz származású katonák állomásoztak, kisebb számban ukránok. Miután Krím hivatalosan is kilépett az ukrajnai államból és Oroszországhoz csatlakozott, az ukrán katonák állomásozása orosz területen hadi cselekménynek számít.
Hídfő.net | Krím-félsziget: Rövid "harc" a Balbek légibázisonRohamra készülődő katonák.
A légibázis közelében tartózkodó orosz alakulatok felszólították a bázison állomásozó katonákat, hogy aki nem teszi le az esküt az új krími vezetésre az hagyja el a bázist, szabadon távozhat. Mivel a légibázis parancsnoka megtagadta az utasítást, az orosz egységek erővel hatoltak be a bázisra. Egy BTR betörte a kaput, majd figyelmeztető lövéseket adott le. Ezután behatoltak a bázisra, ellenállásba nem ütköztek. A katonai egység az ott maradó orosz katonákkal birtokba vette a bázist, csak kisebb dulakodás tört ki egy helyen, amit pillanatok alatt lerendeztek. A légibázis ukrán katonái és parancsnoka egyes hírek szerint elhagyták a bázist, más hírek szerint a parancsnokot letartóztatták (az esetleges ukrán letartóztatások miatti fogolycsere okán ésszerű lépés).
Hídfő.net | Krím-félsziget: Rövid "harc" a Balbek légibázisonA képen a kapu áttörő BTR a "betörés" pillanatai előtt.
Bizonyos nyugati híroldalak nagy lövöldözésről, órákig tartó csatáról számoltak be, de ennek csak az az oka, hogy a kétségbe esett cionista sajtó nyomást akar gyakorolni a nyugati kormányokra, katonai fellépést kierőszakolni. A valóságban semmi nem történt a pár figyelmeztető lövésen kívül.
http://www.hidfo.net/2014/03/24/krim-felsziget-rovid-harc-balbek-legibazison

Ebola fertőzöttek érkezhetnek Európába?

Közel hatvan haláleset a bizonyíték arra, hogy ebola-járvány tört ki Guineában, ami Sierra-Leónéra is villámgyorsan átterjedt. A járványt a küldött minták alapján megerősítette a Lyonban található biológiai labor is. Az ebola gyógyíthatatlan vérzéssel (esetenként elvérzéssel) járó, kíméletlen epidémia, mivel összeomlik a szervezet vérelválasztó képessége. Sierra-Leóneban egy 14 éves fiú halt meg ebolában, aki részt vett egy Guineában zajló temetésen. A WHO (World Health Organisation, Világegészségügyi Szervezet) emberei jelenleg is a helyszínen vannak, és megpróbálják lokalizálni azokat az egyéneket, akivel a fertőzött még kapcsolatba léphetett a halála előtt. Már most 33 tonna eszközt és berendezést szállítottak a helyszínre, hogy a járványt mielőbb megfékezzék.
Hídfő.net | Ebola fertőzöttek érkezhetnek Európába?WHO tagok hagynak el egy települést Uigeben, 300km-re északra Angola fővárosától, miután mintát vettek egy ebolában meghalt ember véréből. A fent látható öltözet jelenleg az egyetlen ismert hatásos védelem az ebola cseppfertőzéssel való terjedése ellen.
Nekünk, európai népeknek is figyelmeztetőek az ott zajló események, hiszen bárminemű ellenőrzés nélkül zúdulnak ezek az előemberek az öreg kontinensre menekültként. Félelmetes invázió zajlik jelen pillanatban is, ami a fehér fajt hivatott biológiailag félreállítani. Azon túl, hogy a fajkeveredés mindent megrontó bűne készíti elő a fehér faj alkonyát, komoly, halálos kórság is felütheti fejét, ami rövid időn belül elharapózhat az európai féltekén. A "tolerancia bajnokai" állandóan a "minden ember egyenlő!" szlogent üvöltik véres torkukkal, de erre alaposan rácáfol az események kapcsán megfogalmazódott, egyszerű magyarázat: nem vagyunk egyenlőek, hiszen vannak egészséges és fertőzött, beteg emberek. Ezeket pedig Európára ereszteni aljas terrorizmus, egyfajta romboló, biológiai hadviselés, a kultúrnépek közösségei ellen.
Az események tükrében bátran kimondhatjuk: Európa nem kér a színes bevándorlókból. Nem akarjuk megérni a fehér faj holokausztját!
Balassa Viktor

Az extrémista Index hírportál megkezdte a forradalmi agitációt

"Hiányzik a 2006-os őszi balhé? Utazzon Madridba!" címmel hozott le cikket, a megszálló erők elsőszámú lakáj-orgánuma, az Index. Tetten érhetjük azt az uszító propagandát, ami kiteljesedve emberéleteket követelhet. A gazdasági megszorítások ellen tüntetőkről cikkeznek, pozitív hősökként aposztrofálják a gyújtogató, erőszakos rendzavarókat. Egyfajta példaként állítják ki őket a magyar emberek elé, akiket követnünk kellene.
Hídfő.net | Az extrémista Index hírportál megkezdte a forradalmi agitációtMadrid, megszorítás ellenes tüntetés, 2014.03.22.
A tüntetéseket kiváltó előzményeket felesleges itt kitárgyalni, elég csak az Index szerepét megfigyelni és a szövegkörnyezetüket tanulmányozni. A szélsőséges hírportál szándéka teljesen egyértelmű: uszítani azokat, akik elégedetlenek, belehajszolni őket egy polgárháborús légkörbe, ami az események véres elfajulását hozhatja. A sötét erők olyan munkába kezdtek, amit meg kell akadályozni, a józanság kell legyen meghatározó, a körültekintés és az események higgadt elemzése. Mert ugyanazok irányítják az eseményeket Spanyolországban, Magyarországon és máshol is, akik Ukrajna számára elhozták a legsötétebb poklot.
Balassa Viktor

Az 1989-től szabad választások napjainkig és a mögöttes MAZSIHISZ

Lehet-e nagyobbat hazudni? Természetesen. Lehet-e fokozni a kommunista diktatúra évtizedei alatt elkövetett becsapásokat? Mindezeket már időtartamban is meghaladja az az évszázados fondorlatos megtévesztés, amit a zsidóság tett a magyarság ellen. Ennek igazolására azonnal fellapozható a minden család otthonában fellelhető ÚTMUTATÓ a 2005. évi személyi jövedelemadó bevalláshoz, melynek 7. oldalán kezdődik az egyházak listája. Ez máig érvényes, csak még bővebb lett jó néhány lumpen alakulattal.
A felsorolás elején a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, ezt követi a Karma-Kagyüpa Közösség, később a leghosszabb nevű OM VISHWA GURU DEEP HINDU MANDIR Vallási Közösség és Szellemi iskola, a leghangzatosabb nevű pedig a Szakja Tasi Csölig Buddhista Egyházközösség. A zsidóság NINCS a magyar történelmi egyházak sorában! A nevében zsidó (és az alig felismerhető, mégis zsidó érdekeltségű) csoportok elvegyülnek a hivatalos nyomtatvány 129 csoportosulást tartalmazó felsorolásában. Közülük ma a legismertebb nevű a MAZSIHISZ (Magyarországi Zsidó Hitközségek szövetsége), melynek neve éppenséggel azt mutatja, hogy nem egyház, hanem civil szervezet. Ugyanolyan szövetség, mint a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége), ami természetesen nem azonos sem a katolikus, sem a református egyházzal.
Megjegyzendő, hogy a KÉSZ az egyházak listáján nem is szerepel, és nem kér adományt az adózók egyházi felajánlásából. A MAZSIHISZ azonban igen, az idézett adózási ÚTMUTATÓ egyházi rangsorának 32. helyén. A MAZSIHISZ-nek természetesen nem rabbija van, hanem elnöke, alelnöke, akiknek nem a zsidó hitéletben, hanem a magyar politikában van szerepe. Világosan mutatja ezt a debreceni zsidó hitközség is, melynek ügyvezető igazgatója egy volt szocialista építőipari vállalat kultúrfelelőse, elnöke pedig a helyi kórház (anyagi botrányai miatt) bukott gazdasági igazgatója. Nem is kellene velük foglalkozni, ha nem ez a hitközség szervezné rendszeresen, immár hetedik éve a zsidó testvérközösségek nemzetközi konferenciáját. Ennek keretében rendre meghívták és díjazták a politikai élet elöljáróit, így Kósa Lajos (Fidesz) debreceni polgármestert, Torgyán József (FKgP) minisztert, Nagy Bercelt (az Országgyűlés alelnökének, Áder Jánosnak a tanácsadója volt), Kiss Péter MSZP kancellária minisztert. Az általuk alapított tolerancia-díjban részesültek a helyi és az országos, tudományos és hitélet vezetői: köztük Glatz Ferenc (MTA akkori elnöke), Bölcskei Gusztáv református püspök, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát és legutóbb Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek. A debreceni hitközségnek nincs rabbija sem, így Erdő Péternek a helyi hitközség által adományozott tolerancia díja érseki rangjához méltatlan közegben került átadásra. Erdő Pétert 2006-ban megválasztották az Európai Katolikus Konferencia elnökének. A MAZSIHISZ egy helyi, az Európai Katolikus Konferencia pedig egy európai civil szerveződés, ami lehet a Vatikán meghosszabbított karja, de működésében politikai célokat szolgál. Az utóbbi elnökeit nem nemzeti, hanem éppenséggel nemzetek fölötti, európai érdekből és szolgálatért nevezik ki. Az európai szolgálat ma hazaárulást jelent politikai, egyházi és tudományos szinten. A MAZSIHISZ név szerint is zsidó, az Európai Unió pedig megjelölés nélkül, a nemzetközi zsidóság alattomos erőszakszervezete. Erdő Péter közszereplésével az a kép válik teljessé, melyben látszólag demokratikus keretekben (pl. európai uniós parlamenti választással, de alkotmány hiányában!) a vezető politikusok, az egyházi és a tudományos élet elöljárói és a rejtőzködő zsidóság szövetsége dönt.
Mintha Márai gondolatával - így Sándor napjának elhaladtával hiú reménységet, vak melegséget hozva - ismétlődnének a történtek:
„És a világ beszél csodáról,
Papok papolnak bátorságról.
Az államférfi parentálja,
Megáldja a szentséges pápa.”
Glatz Ferenc és Vízy E. Szilveszter vezetésével a Magyar Tudományos Akadémia is fényes külsőségek között rendezte meg 56-os emlékkonferenciáját, idézve `56-nak a kádári, és a ma sem különb posztkádári értelmezését. Mert a tudósok sem a költő nyomán keresték a választ: – Miért, hogy meghasadt az égbolt,/ Mert egy nép azt mondta: „Elég volt.”. A magyar népet évszázadokon át sanyargatta a „trón és „oltár”szövetsége. A mai utódok álnemzeti, álkeresztény és áltudományos színben teszik ugyanezt. Lásd az eleddig markáns ideológia nélküli Jobbikot, aki mostanra valami furcsa véletlen folytán tradicionalizmusra építi fel jövőjét és a Fidesszel köt titkos választási paktumot a háttérben a posztkommunista-cionista MSZP teljes felszámolására, szétzúzására. Ami még nem lenne baj, sőt! De a Jobbik belső mechanizmusa számunkra már ismeretes, remélem ti is emlékeztek még az előző választásokra és az utána történt bomlasztások sorozatára. Ha vezetői nem, de a magyar nép, a tizenötmilliós magyar nemzet érti-e még, lesz-e bátorsága kimondani Dr. Nagy Attila orvos, közíró igaz és buzdító szavait, hogy: KOMMUNISTA, CIONISTA UNIÓ – BÜSZKE, SZABAD MAGYARNAK NEM VALÓ!

Várhegyi Kálmán

Vegyszert eszünk, gyógyszert iszunk

A Salon.com készített egy összeállítást arról, hogy a fitneszfasizmus és az egészséges táplálkozást népszerűsítő kampányok ellenére miért híznak el ennyien. Megállapították, hogy erről valószínűleg az élelmiszer-ipari eljárások és a mesterséges adalékanyagok tehetnek.
A New York Times nemrég cikket írt arról, hogy a vágóállatokat mennyi antibiotikummal tömik. Bár ezzel az állatokat szeretnék megóvni a fertőzésektől, az antibiotikumnak hizlaló hatása van. Nemcsak az állatokra, hanem azokra is, akik megeszik az állatok húsát vagy tejét.
A kutatók szerint az antibiotikum azért növeli a zsírszövet mennyiségét, mert megváltoztatja a bélbaktériumok működését, így azoknak javul a táplálékfelvételi hatékonysága. Ez a mellékhatás mindenesetre nem újdonság.
Egy, az 1950-es években végzett guatemalai kutatásban megállapították, hogy az antibiotikumtól a gyerekek 1 év alatt 2,5 kilóval többet híztak, mint azok, akik nem kaptak gyógyszert.
1974-ben az amerikai haditengerészet katonáin vizsgálták, hogy valóban hizlal-e az antibiotikum.Csak két hetet kellett várni, hogy beigazolódjon: valóban hizlal. Dán kutatók kísérletei szerint azok a babák, akik életük első fél évében antibiotikumokat kaptak, hétéves korukra nagyobb eséllyel híznak el, mint azok, akik nem.
Az antibiotikumoknak való kitettség inkább az Egyesült Államokban jelent problémát. Martin Blaser, a New York-i Egyetem antibiotikum-kutatója szerint minden gyerek legalább hússzor kap belőlük, mire felnő. Azonban nemcsak orvosságként, hanem táplálékként is bejuthat a szervezetbe, mivel az állatok húsában és tejében is megmarad az antibiotikum. Pi-pi-pi, madárkáim, hoztam Topmaxot!
Az állatok persze nemcsak antibiotikumokat kapnak, hanem tömegnövelő szereket is. Ezeknek a hatása valószínűleg ugyanúgy jelentkezik, mint az állatoknál. Minden állatra különbözőt használnak: a Ractopamine-t például disznóknak adják, az Optaflexxet a szarvasmarháknak, a Topmaxot a pulykáknak.
Ezeket a szereket a világ több országában már betiltották, de csak az Egyesült Államokban a sertések 60-80, a szarvasmarhák 30, a pulykák isten tudja hány százaléka kapja meg ezeket a tömegnövelőket. 454442721
Nem árt figyelembe venni, hogy a raktopaminra például nem vonatkozik a vágás előtti türelmi idő, vagyis nem kell megvárni, hogy feldolgozás előtt kikerüljön az állat szervezetéből a tömegnövelő. Az állattenyésztők szerint ezek amúgy sem szívódnak föl az állatokban, az ürülékkel távozik a szervezetükből. (És abból trágya lesz, ami a földekre kerül.)
Szerencsére az európai országokban tiltott a veszélyesebb hormonok használata, amiket az USA-ban a gazdák még szabadon adhatnak a szarvasmarháknak. Hogy mikről van szó? Ösztradiol-17, trenbolon-acetát, zeranol, melengeszterol – és ezek nem ártalmatlan, bocihizlaló vegyületek. A zeranolról például kimutatták, hogy zsírképző hatása van ugyan, de erős ösztrogén vegyszer is, és stimulálhatja a mellrákos tumorok növekedését.

A fogkrémtől elhízhat a magzat

Egyes antibiotikumokban és mesterséges ízesítőszerekben endokrinromboló vegyszerek (EDC) vannak - ezeket használják a műanyaggyártásban, illetve tűzálló szigetelés fejlesztéséhez. Az olyan EDC-ket, mint a BPA-t (biszfenol-A) például tilos cumisüveggyártáshoz használni. A biszfenol-a egyébként az egyik leggyakoribb vegyszer, évente 2,7 millió tonnát gyártanak belőle.
De a triklozán sem sokkal jobb. Erről például kimutatták, hogy baktériumölő hatása van: népszerű fogkrémben és mosogatószerben is használják, épp emiatt. Csakhogy a triklozánról kimutatták, hogy nemi elváltozásokat okozhat, ezenkívül meddőséget, alacsony spermaszámot, korai pubertást, cukorbetegséget idézhet elő. Azt is kimutatták, hogy már a magzatra is olyan szinten kihat a jelenléte, hogy az a későbbi elhízásban is jelentkezni fog.

Sugar and spice

Azt már több kutatás is kimutatta, hogy a cukormentes édesítőszerek nem annyira hatékonyak elhízás ellen, mint hirdetik. Sőt, a legfrissebbek szerint épp az ellenkező hatást váltják ki.
A Texas Egyetem Egészségügyi Kutatóközpontja 474 ember bevonásával készített vizsgálatot. A résztvevők fele naponta legalább kétszer ivott édesítőszerrel ízesített italt. Ötször annyit szedtek föl, mint azok, akik ugyanazt itták, mint ők, csak éppen igazi cukorral.
Hogy mi van ezekben? Például aceszulfám-k, meg aszpartám. Ez utóbbiról már régóta folyik a vita, hogy mérgező-e, de egyelőre nem tudták bizonyítani. Az aszpartámról az EU kijelentette: a vizsgálatok szerint nem rákkeltő anyag.
Az édesítőkkel más problémák is vannak.
  • Lassítják az anyagcserét. Az édesítőszerrel készült étel lassabban halad át a szervezeten, így fogyókúrás táplálékként nem érdemes használni.
  • Az édesítőszer a cukorfüggőség előszobája. A mesterséges édesítőszerek elválasztják a hagyományos táplálékkereső ösztönt a valódi cukor nyújtotta jutalmazásérzettől. Emiatt viszont édességfüggőség alakulhat ki: az agy ösztönösen keresni kezdi a cukor szervezetre gyakorolt pozitív hatását, de mivel édesítőt eszünk, nem kapja meg a szükséges cukrot. A fogyókúrázók ezzel gyakorlatilag rászoktatják magukat az édességfüggőségre.
  • Nem biztos, hogy csak édesítő van benne. A cukorpótlókat sokan nyakló nélkül fogyasztják, azzal a megnyugtató tudattal, hogy nincs benne cukor. Pedig elképzelhető, hogy van benne, de erre sokan nem figyelnek oda.

Ha nem lenne Meki minden sarkon  

Az általánosan rossz helyzeten a modern gyorséttermi kultúra sem javít. Van, aki úgy látja, megoldást jelentene, ha az emberek nem kerülnének kapcsolatba a hizlaló ételekkel. Egyes brit kutatók szerint segítené az elhízás elleni harcot, ha nem építenének gyorséttermeket otthonok és irodák közelébe.
Index

Olaszország - Veneto 89%-a szavazott a függetlenedésre

Veneto tartomány lakosainak több mint 89%-a szavazott a Rómától függetlenedésre és a független Velencei Köztársaság helyreállítására a pénteken lezárult referendumon. Több mint két millió ember vett részt az online népszavazáson, melyet az elszakadást támogató pártok és helyi vezetők szerveztek. Veneto tartományban mintegy 3,8 millió szavazásra jogosult él, így a referendum érvényességéhez megvolt a szükséges részvételi arány.
A referendumon a függetlenség kinyilvánításán kívül arról is kérdezték a szavazókat, hogy az eurozóna, az Európai Unió és a NATO kötelékében akarják-e tartani az országot a Rómától elszakadást követően. A válaszokból kiderült, hogy a venetoi lakosok 55%-a akar az Európai Unióban maradni, 51% akarja megtartani az eurót, és több mint 64,5% akar a NATO része maradni.
Az eredményeket pénteken Treviso városában hirdették ki, ahol aktivisták tömege vonult fel a függetlenedés támogatására, sokan a régi Velencei Köztársaság zászlajával. 
A független Velencei Köztársaság zászlaja
Korábban a referendum szervezői bejelentették, hogy abban az esetben, ha a szavazáson az elszakadást támogató eredmény születik, kiadják a függetlenségi nyilatkozatot és a tartomány hivatalai leállítják a római központi kormánynak történő adófizetést.
Az elszakadás támogatói szerint újjáépíthető a régi Velencei Köztársaság, mely a mai világban is képes egy erős gazdaságú, fejlett kultúrájú kereskedőállammá fejlődni a római pénzelszívó gépezet lerázásával. Veneto tartomány több mint 70 milliárd euró adót fizet Rómának, melynek csak töredéke jut vissza a tartomány fejlesztésére. A régió egyben Olaszország leggazdagabb vidéke, legstabilabb adózója is, így az olasz gazdaság megroppanhat Veneto kilépésével.
A népszavazás igencsak kínos foltja lett az Európai Uniónak. A szervezők láthatóan el akarták kerülni, hogy nyugaton arra hivatkozva kritizálják az eredményeket, hogy ez egy IGEN-szavazás volt, emiatt a külpolitikai vonatkozásokra nemet kellett mondani a kilépéshez, nem egyszerű igent. Ennek ellenére az emberek 45%-a kinyilvánította, hogy ki akar lépni az Európai Unióból, 49%-a pedig, hogy fel akar hagyni az euró használatával. Ez - annak ellenére, hogy nem többség - egy nagyon beszédes eredmény, tekintve, hogy Veneto tartomány nem a legelmaradottabb régiók egyike, hanem Olaszország leggazdagabb vidéke.
Az "euroszkepticizmust" többnyire a gazdasági gondokkal szokták magyarázni, amolyan válságreakcióként hivatkoznak rá, ami a válság enyhülésével mérséklődik. Mit mondanak arra, ha egy olyan régió minden második polgára támogatja a kilépést, ami továbbra is egy EU-tagállam gazdaságának bástyája? Ha a leggazdagabb területek fele támogatja az EU-tól elszakadást, milyen eredmény születne a legszegényebb régiókban?

http://www.hidfo.net/2014/03/23/olaszorszag-veneto-89-szavazott-fuggetlenedesre

Zsirinovszkij több országnak is adna egy darabot Ukrajnából

Zsirinovszkij levelét megkapta állítólag Budapest és Bukarest is: szerinte Magyarországnak Kárpátaljára, míg Romániának Csernyivcire kellene igényt tartania. Ukrajna számára csak az ország középső része maradna.

Ukrajna felosztását javasolja Lengyelországnak, Magyarországnak és Romániának Vlagyimir Zsirinovszkij, a szélsőségesen populista Liberális Demokrata Párt elnöke, az orosz Állami Duma alelnöke – értesült a TVP1 lengyelországi tévé.

A tévé híradása szerint – amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség is idézett – az orosz alsóház alelnökének erről szóló “hivatalos” levelét megkapta a lengyel, a magyar és a román külügyminisztérium is.

A radikális megnyilvánulásairól és kirohanásairól ismert politikus azt javasolja Varsónak, hogy követelje népszavazás kiírását öt nyugat-ukrajnai terület, a volhini, a lvivi, az ivano-frankivszki, a ternopili és a rivnei megye csatlakozásáról Lengyelországhoz.

Zsirinovszkij levelét megkapta állítólag Budapest és Bukarest is: szerinte Magyarországnak Kárpátaljára, míg Romániának Csernyivcire kellene igényt tartania. Ukrajna számára csak az ország középső része maradna, amely a lengyel tévé honlapján az ukrán zászló színeivel, kékkel és sárgával van feltüntetve.

A TVP1 szerint a lengyel külügyminisztériumban “furcsának” találta a levelet. Közölték, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij “illedelmes” választ fog kapni felvetésére.

Zsirinovszkij már korábban is javasolta Ukrajna felosztását. A parlamenti pulpitusnál azt hangoztatta, hogy Kijev sosem egyezik bele Ukrajna föderalizációjába, mert ez esetben “nem lesz mit irányítania”. A TVP1 szerint Zsirinovszkij úgy fogalmazott, hogy mindig fiaskóval értek véget Ukrajna kísérletei az állam létrehozására. Azt mondta, hogy “Luck, Lemberg (Lviv) és Ternopil lengyel föld”.

Egy új szer felrobbantja az agydaganatot

Az egyik leghalálosabb agydaganat lehetséges ellenszerét találták meg a stockholmi Karolinska Intézet kutatói. Több mint ezer különféle molekula közt találtak egyet, amely szó szerint felrobbantja a glioblasztóma (GBM) sejtjeit, miközben az egészségeseket békén hagyja. A Cell című tudományos lapban publikált tanulmány szerint még csak egerek sejtjein vizsgálták a módszert, szóval még sok vizsgálatot el kell végezni, hogy embereken is alkalmazható legyen.  
Nem szabad halogatni a kísérleteket, mert a GMB az egyik leghalálosabb rákos megbetegedés. Most a páciensek átlagosan 15 hónapot élnek túl vele, és csak a páciensek 5 százaléka él három évnél tovább.
A Vacquinol-1 néven ismert új molekulával azonban óvatosan kell bánni, mert oly módon öli meg a rákos sejteket, amilyent még soha senki nem látott. A hatóanyag lekapcsolja a rákos sejt forgalomvezérlő képességét, amely azt szabályozza, hogy mi kerülhet át a sejtfalon. Az anyag hatására a sejtek elkezdenek megtelni mindenféle anyaggal, majd megtelnek és egyszerűen szétrobbannak. A rákos sejtet körülvevő egészséges sejtek azonban épek maradnak, tehát úgy tűnik, a kezelés valóban csak a GBM-re hat.
Persze ami a Petri-csészében működik, az nem mindig ugyanúgy zajlik le egy élő szervezetben. A kutatók ezért élő egereket öt napon át etettek az anyaggal, és azt vették észre, hogy a tumor elkezd visszahúzódni, és a végén el is tűnt a kísérleti állat szervezetéből. Súlyos mellékhatást nem tapasztaltak. A nyolc állatból hat 80 napig élt, nagyjából 50 nappal hosszabb ideig, mint a semmilyen kezelést nem kapó kontrollcsoport.
Most olyan dolgokat kell tisztázni, hogy milyen mennyiségű gyógyszer bevitele szükséges ahhoz, hogy az el is jusson a rákos sejtekig. Elképzelhető, hogy nagyobb mennyiség bevitelével már mellékhatások is megjelennek.
(index)

Madridban összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel, 101 sebesült

Madridban egy békésnek indult tüntetés erőszakba csapott át. A tüntetők a megszorító intézkedések ellen vonultak utcára, és a kormányt hazudozással vádolják, a követelésük a megszorítások leállítása. A menet végén a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, 101 sérült, ebből 67 rendőr. 29 embert őrizetbe vettek.
Hídfő.net | Madridban összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel, 101 sebesültMadrid, megszorítás ellenes tüntetés, 2014.03.22.
"A tüntetés épp a végéhez érkezett, amikor maszkos fiatalok elkezdték kövekkel dobálni a rendőröket, a rendőrség próbálta visszatartani őket, ekkor szabadultak el az indulatok" - jelentik a helyszínről. "Amikor a rendőrség próbálta hátrébb szorítani a tüntetőket a kordonoktól, akkor azok tüzijátékkal kezdték lőni a rendőröket, akik gumilövedékekkel válaszoltak."


http://www.youtube.com/watch?v=1dBl4qnM0VE
Miről is szól ez a történet? Az EU államokat is érintik a megszorítások, akármilyen kellemetlen is ez nekik. De milyen megszorítások ezek? Nem más, mint az Egyesült Államok felé való globális adófizetés. Ugyanis a világ országainak államadósságának nagy részét az USA-ban székelő bankok és befektetőházak tartják kézben. Ezek pedig nagyon keményen bevasalják a jussukat, hiszen az ottani etnikumokat bizony keményen kell tömni pénzel, hogy elkerüljék a négerlázadásokat. Több ilyen nincstelenségből fakadó lázadás az Egyesült Államokat végképp térdre kényszerítené, főleg egy háborús készülődés alatt lenne ez halálos döfés. Emiatt az USA mindent megtesz, és ennek az európai emberek fizetik meg az árát, hiszen itt még úgy-ahogy dolgoznak és adót fizetnek az emberek. Ez persze az afrikai menekültek tömeges betelepítésével meg fog változni nagyon hamar.

http://www.hidfo.net/2014/03/23/madridban-osszecsaptak-tuntetok-rendorokkel-101-sebesult

Afganisztán: "Tiszteletben tartjuk a Krím döntését."

Hamid Karzai afgán elnök kijelentette, hogy tiszteletben tartja a krímiek döntését az Oroszországgal való újraegyesülését illetően. Karzai ezt egy Kabulban tartott találkozón mondta el, a dolog pikantériája az, hogy ezen a találkozón jelen voltak amerikai szenátorok is, mind a demokrata, mint a republikánus pártból. Ez a kijelentés azért érdekes, főleg ilyen "illusztris" közönség előtt, mert ezzel Karzai kifejezésre juttatta, hogy nem bízik tovább az USA bármilyen ígérgetésében Afganisztánra vonatkozólag.
Hídfő.net | Hamid Karzai Afganisztán elnökeHamid Karzai, Afganisztán elnöke
Karzai tökéletesen tisztában van azzal, hogy az USA magára fogja őt hagyni, miután befejezik a kivonulást. Ez számára a halálos ítéletet jelenti, mert a taliban még aznap kivégzi őt és a hozzá közel állókat. Érthető módon új barátot keres, legcélszerűbb lenne erre a pozícióra Oroszország, akik megmutatták, hogy az Egyesült Államokat mire is tartják valójában. Karzai a hatalmát nagy valószínűséggel nem lesz képes se átmenteni, se konzerválni, a mostani helyezkedés az ő esetében már csak az életben maradását dönti el.
Az Egyesült Államok ismét megmutatta, hogy milyen nagyra is tartja a szövetségeseit. Senkiben ne legyen illúzió, Magyarországot is csak a "járulékos veszteség" kategóriába sorolják.

http://www.hidfo.net/2014/03/23/afganisztan-tiszteletben-tartjuk-krim-donteset