2014. március 23., vasárnap

Afganisztán: "Tiszteletben tartjuk a Krím döntését."

Hamid Karzai afgán elnök kijelentette, hogy tiszteletben tartja a krímiek döntését az Oroszországgal való újraegyesülését illetően. Karzai ezt egy Kabulban tartott találkozón mondta el, a dolog pikantériája az, hogy ezen a találkozón jelen voltak amerikai szenátorok is, mind a demokrata, mint a republikánus pártból. Ez a kijelentés azért érdekes, főleg ilyen "illusztris" közönség előtt, mert ezzel Karzai kifejezésre juttatta, hogy nem bízik tovább az USA bármilyen ígérgetésében Afganisztánra vonatkozólag.
Hídfő.net | Hamid Karzai Afganisztán elnökeHamid Karzai, Afganisztán elnöke
Karzai tökéletesen tisztában van azzal, hogy az USA magára fogja őt hagyni, miután befejezik a kivonulást. Ez számára a halálos ítéletet jelenti, mert a taliban még aznap kivégzi őt és a hozzá közel állókat. Érthető módon új barátot keres, legcélszerűbb lenne erre a pozícióra Oroszország, akik megmutatták, hogy az Egyesült Államokat mire is tartják valójában. Karzai a hatalmát nagy valószínűséggel nem lesz képes se átmenteni, se konzerválni, a mostani helyezkedés az ő esetében már csak az életben maradását dönti el.
Az Egyesült Államok ismét megmutatta, hogy milyen nagyra is tartja a szövetségeseit. Senkiben ne legyen illúzió, Magyarországot is csak a "járulékos veszteség" kategóriába sorolják.

http://www.hidfo.net/2014/03/23/afganisztan-tiszteletben-tartjuk-krim-donteset

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése