2013. június 18., kedd

Három piramist találtak az Antarktiszon

Európai és amerikai kutatók meglepő dolgot fedeztek föl: az Antarktisz területén három olyan objektumot vettek észre, melyek nagyon emlékeztetnek a piramisokra. Ugyanakkor a kutatók hozzátették, hogy ezek az ősi formák biztosan mesterségesek.



A kutatók elmondták, hogy az egyik piramis közvetlenül a partoknál van, a másik két piramis pedig 16 kilométerre a partvidéktől található. Vizuálisan a piramisok az egyiptomiakra emlékeztetnek, melyek közül a legidősebb építési idejét Kr.e. 2670-re becsülik.




További fotók: http://s1260.photobucket.com/user/riseearth/media/6831317_1.jpg.html
Pyramids Found In Alaska And Antartica!
https://www.google.hu/search?q=pyramids+antarctica&num=100


Oroszország hangja - fenyorveny.hu

Bulgária újratöltve?

A bolgár kormány épülete előtt több mint hétezer tiltakozó gyűlt össze, immár negyedik napja folytatva a szocialisták (BSZP) vezette kabinet elleni tüntetést. Szófiában hétfőn éjjel ismét tüntetők ezrei követelték Plamen Oresarszki bolgár miniszterelnök távozását. Oresarszki előzőleg óva intett mindenkit egy az újabb politikai patthelyzettől, amely szerinte lemondásával alakulna ki.
A bolgár kormány épülete előtt több mint hétezer tiltakozó gyűlt össze, immár negyedik napja folytatva a szocialisták (BSZP) vezette kabinet elleni tüntetést. A résztvevők ezután – megbénítva Szófia belvárosának forgalmát – sorra járták a parlamenti pártok székházát, hogy kifejezzék elégedetlenségüket.
Болгария беспорядки Болгария протест Болгария
A kormányt csak kívülről támogató nacionalista Ataka párt épületénél, ahol az Ataka aktivistái felsorakoztak a pártvezetés védelmére, éjfél előtt összetűzés alakult ki. A bolgár közszolgálati rádió (BNR) híradása szerint a felek üvegekkel és kövekkel dobálták egymást. Hét tüntető és az Ataka egyik parlamenti képviselője könnyebben megsérült. A rendőrök egy tüntetőt őrizetbe vettek.
A történtekre reagálva Volen Sziderov, a szélsőséges nacionalista párt elnöke kijelentette, hogy “azon pártok székházánál kellene tüntetni, akik az elmúlt húsz évben vezették az országot”. Szerinte Oresarszki kormányfőnek nem szabad lemondania, mivel “feltétlenül szükséges a választójog reformja”, és “a korrumpálódott politikusoktól is meg kell szabadulni”.
Oresarszki a bTV kereskedelmi tévének adott interjújában maga is azt hangoztatta, hogy lemondása semmit sem oldana meg. A májusban hatalomra került korábbi pénzügyminiszter szerint ehelyett azzal kell foglalkozni, hogy Bulgáriában több ágazat is “az összeomlás szélén áll”, így például az energetika és az egészségügy rendszere.
Bulgáriában pénteken kezdődtek a tiltakozások, amikor kiderült, hogy Deljan Peevszki médiamogul került a bolgár nemzetbiztonsági ügynökség (DANSZ) élére. A tiltakozások hatására Peevszki a kinevezése után egy nappal le is mondott.
Roszen Plevneliev államfő hétfőn a parlamenti pártoknak azt javasolta, hogy június 20-án, a nemzetbiztonsági konzultatív tanács keretében vitassák meg a politikai válság megoldásának tervét. Plevneliev hangoztatta, “megcsappant a bizalma a kormány iránt, de ez nem azt jelenti, hogy alkotmányos jogköre keretében nem kész együttműködni vele”.
A májusi választásokon második helyen befutó szocialistáknak és a török kisebbség velük koalícióra lépett pártjának (DPSZ) összesen 120 képviselője van a parlamentben. A korábban kormányzó, jobboldali Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) bár első helyen végzett, nem tudott kormányképes koalíciót alakítani.
(MTI)

Oroszország kitart Szíria mellett

Moszkva továbbra is kitart Szíria mellett, a G8 találkozón Putyin és Obama álláspontja nem közeledett egymáshoz.
Obama személyes megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyinnal, és megpróbálta meggyőzni, hogy mennyire fontos a humanitárius segélyek eljuttatása miatt a repüléstilalmi övezet kialakítása Szíria felett, de az orosz elnök nem adja be a derekát. A megbeszélés után a riporterek tettek fel kérdéseket. Alexínder Lukasevich szóvivő tájékoztatta a közvéleményt a Reuters riporterének kérdésére, hogy továbbra sem egyeznek bele a repüléstilalmi övezet kialakításába, és Oroszország élni fog az ENSZ vétójogával. 
Lukasevich a következő kérdésre meg is indokolta Oroszország kitartását. Moszkva nem fog még egy líbiai forgatókönyvet engedélyezni, ahol visszaéltek bizalmával, és becsapták az egész világot. Repüléstilalmi övezet címén ugyanis a NATO gépei a líbiai hadsereget támadták, és városokat bombáztak. Ez sért minden nemzetközi jogot és szuverenitást. Ebbe a csalásba még egyszer Oroszország nem egyezhet bele, még egyszer nem fogják becsapni a világot. Mivel ez vitathatatlan tény, sem az újság, sem más nem szállt vitába, vagy védte meg a líbiai eseményeket.
Az USA részéről a G8 találkozó teljes eredménytelenséggel ért véget, mivel a találkozónak ez volt a legsarkalatosabb pontja. Előtte az izraeli külügyminiszter is felkereste Vlagyimir Putyint, és magukat sajnáltatva próbálta meggyőzni róla, hogy az S-300 légvédelmi rendszer mekkora veszélyt jelent Izraelre, és elérni, hogy ne szállítsák le azokat. Indokai között szerepelt, hogy a rakéták hatótávolsága miatt a szírek egész Izrael felett képesek lennének lelőni nem csak katonai, hanem polgári gépeket is bármikor. Putyin szerint egyetlen konkrét indokot sem hallott, amely felülbírálhatná legutóbbi döntését.
A megbeszélés után az izraeli külügyminiszter sajnálkozva tájékoztatta a sajtót. Történt ugyan előrelépés, de az elnök urat nem sikerült meggyőzni. A sajtótájékoztató sorok közé rejtett üzenete egyértelműen ennyi volt: Izrael nem tud semmit felajánlani azért cserébe, hogy ne szállítsák le a rakétákat. A politika ugyanis bizonyos fokon üzlet. Az üzletben pedig valamiért valami jár. Főleg annak kell többet adnia, aki a szorultabb helyzetben van. Izrael pedig semmit nem tudott felajánlani, mivel már semmi sincs a tarsolyban. 
Kemény Gábor