2013. január 10., csütörtök

Olaszországban túlzsúfoltak a börtönök

Az Emberi Jogok Európai Bírósága felszólította Olaszországot, hogy oldja meg a börtönökben uralkodó túlzsúfoltság problémáját.
Virgilio Balducchi, az olaszországi börtönlelkészek vezetője így nyilatkozott a témáról: „olyan ítéletet hoztak, amely megerősíti azt, amit évek óta mondanak a börtönökben szolgálatot teljesítők: a helyzet tarthatatlan.” Hangsúlyozta, hogy az állam nem tarthat fenn törvénybe ütköző helyzeteket olyan emberek esetében, akiknek éppen a nevelését, beilleszkedését kellene megoldania.

Az olasz börtönökben 66 ezer ember raboskodik, holott a befogadóképesség 46 ezer főre elegendő. A rabok 40,1 százaléka előzetes letartóztatásban van, ami nagyon magas arány: Franciaországban 23,7, Németországban 15.3 százalék az előzetesben raboskodók aránya.

A tábori lelkész szerint nem szabadna hosszú időn keresztül fogva tartani olyan embereket, akiknek vélt ártatlanságára még nincs cáfolat. Ezen túl pedig úgy véli, az alternatív büntetés irányába kellene haladni, le kellene győzni az előítéleteinket. Számadatok bizonyítják, hogy a visszaesés sokkal magasabb arányú a börtönbüntetést letöltöttek, mint az alternatív büntetési módban részesülők között – írja a SIR.

Magyar Kurír

Piszkosul gazdag: milliomos, de hajnal 3-tól az utcát takarítja

Milliós kártérítést kapott az államtól egy földvásárlás okán, a kínai nő mégsem ült bele a luxuslétbe, máig szorgalmasan takarítja az utcákat. Azt mondja, nem akarja elveszíteni a munkaerkölcsét.
 


Titkos kettős életet él egy kínai nő, aki mindössze havi 50 ezer forintnak megfelelő jüanért kora hajnaltól utcát takarít - pedig közben boldogan ülhetne a millióin, amiket öt éve kapott a kormánytól. Az 54 éves Yu Youzhen 10 millió jüant - 364,5 millió forint - kapott kárpótlásként, amikor az állam ingatlanfejlesztésbe kezdett és emiatt elvették az asszony családjának tulajdonában lévő földterületet. Az emberek többsége ilyen esetben hátradőlne és élvezné a milliomosok kényelmes luxuséletét, Yu azonban úgy döntött, továbbra is szorgalmasan dolgozik.
Azóta is minden nap hajnali 3 órakor kel, hogy aztán felvegye a narancssárga kabátot és sapkát, majd a kukával felszerelt biciklijével elinduljon a városba: az útmenti árokból szedi fel az eldobált szemetet. Azt mondta, azért nem adja fel a munkáját, mert nem szeretné elveszíteni a munkaerkölcsét, vagy rossz példát mutatni a gyermekeinek. "Példát akarok mutatni a gyerekeim számára, nem akarok tétlenül ülni és rágódni a szerencsémen" - magyarázta.
Fotó: YouTube
"A munka nemcsak fizetést ad, de koncentrálttá is tesz. A lustaság az oka, hogy az emberek mindenféle rossz szokásokat vesznek fel" - egészítette ki a magyarázatát, hogy miért végez még mindig egy nem is túlzottan megbecsült munkát.
A kétgyermekes anya még a csaknem 40 évnyi munka után sem tervezi a visszavonulást, az évek során mindenféle munkát elvállalt, volt mezőgazdász, szakács, teherautósofőr és most utcaseprő. Heti hat napot dolgozik, főnöke szerint az elmúlt 14 évben még sosem késett el és mindössze három nap szabadságot vett ki, amikor az anyóság és az apját temették. Két fia szintén megtartotta a munkahelyét, sőt, a 33 éves Liang még sorsjegyárusként is dolgozott - mesélte el a nő.

 
Ma

Mire jó a Bibliaolvasás?

A történet egy öregemberről szól, aki Kentucky hegyei közt élt fiatal unokájával.
Minden reggel a nagyapa korán kint ült a konyhában, és olvasta régi, megviselt Bibliáját.
Az unokája, aki ugyanolyan szeretett volna lenni, mint ő, mindenben utánozni igyekezett a nagyapját. Egyik nap megkérdezte, "Papa, én is próbálom olvasni a Bibliát úgy, mint te, de nem értem azt, és ami...t értek, azt is elfelejtem, amint becsukom. Mire jó a bibliaolvasás?"
A nagyapa, aki közben szenet tett a tűzre, csendesen odafordult hozzá, és azt mondta: "Fogd meg ezt a szenes kosarat, menj le a folyóhoz, és hozz egy kosár vizet!" A fiú úgy tett, ahogy mondták neki, bár az összes víz kicsurgott a kosárból, mielőtt visszaért volna a házhoz.
A nagyapa nevetett, és azt mondta, "A következő alkalommal egy kicsit jobban szedd a lábad!", és visszaküldte azzal, hogy próbálja újra. Ezúttal a fiú gyorsan futott, de a kosár csak üres volt, mire hazaért. A szuszból kifogyva mondta nagyapjának, hogy lehetetlen a kosárban vizet hozni, és elindult, hogy vödröt kerítsen a kosár helyett. Az öregember ezt mondta, "Nem akarom, hogy vödörrel hozd a vizet; én egy kosár vizet kérek. Meg tudod te azt csinálni, csak nem igyekszel eléggé", ezzel el is indult, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy megnézi, hogyan sikerül a következő forduló. Bár a fiú tudta, hogy lehetetlen, most már csak azért törte magát, hogy lássa a nagyapja az igyekezetét. Megmerítette a kosarat, és futott, ahogy csak tőle telt.
Természetesen sokkal azelőtt, hogy elérte volna a nagyapját, a kosár már üres volt.
Alig bírt beszélni, "Látod, papa, nincs értelme, ugye te is így gondolod?". Az öregember azt mondta: "Nézd meg a kosarat!". A fiú ránézett, és a kosár másmilyen volt. A régi, piszkos szenes kosár helyett egy tiszta kosár volt.
 "Fiam, ez történik akkor is, amikor a Bibliát olvasod. Lehet, hogy nem érted, vagy nem emlékszel mindenre, de amikor olvasod, az kívül-belül megváltoztat. Ez Isten munkája az életünkben. Ez az, amit csak Isten tud elvégezni, átalakítani bennünket kívül-belül, és lassan Krisztushoz, a Fiához hasonlók leszünk..."
Szánj időt, hogy elolvass Isten szavából valamennyit mindennap! Élj egyszerűen, szeress nagyvonalúan, törődj őszintén, beszélj kedvesen, a többit hagyd Istenre.
(levélben kaptam)

A RETTEGÉS ORSZÁGA

Kis országunkban terjednek az egyre nagyobb félelmek. A félelem toplistáját még mindig a munka vagy a devizahitelből vásárolt otthon elvesztése vezeti, de egyre többen féltik már a bőrüket is. Húsz évvel ezelőtt még ritka eseménynek számított a gyilkosság Magyarországon, különösen a véres rabló-gyilkosság (amit nálunk megélhetési gyilkosságnak illik nevezni), ma már pedig az egyik követi a másikat. Van aki imádkozik, hogy ő vagy szerettei soha ne kerüljenek az áldozatok közé, mások igyekeznek másra gondolni vagy banalizálni, a bátrabbak viszont nyiltan felháborodnak... és ekkor jönnek a hivatásos gondolat-ajatollák, akik felháborítóan felháborodnak azokon, akik jogosan felháborodnak. Ugyanis, ma már a gyilkosságok túlnyomó részét nálunk egy bizonyos kissebség tagjai követik el és azokat, akik merészelnek erre rámutatni, nyomban "rasszistának" minősítik a gondolat-ajatollák. Ezutóbbiak egyébként nem félnek attól, hogy ők is a helyszínelők munka-anyaggá váljanak egy nap, mert rendszerint olyan helyeken élnek, ahol több a megfigyelőkamera és a biztonsági járőr, mint bolha a kóborkutyában. E napokban például sok port vert fel Bayer Zsolt egyik írása. Több port, mint maga a a gyilkosság (azaz, a gyilkosságok rendszeres ismétlődése az utóbbi években) amely kihozta Bayert a sodrából. Olyan ez, mint amikor a kínai mesében a bölcs a holdra mutat az újjával, de az idióta nem a holdra néz, hanem az újjat bámulja. Bayer talán nem egy "bölcs" a szó szoros értelmében (ehhez valószínűleg túl indulatos), de legalább bátran kimeri mondani azt, amit sokan csak gondolni mernek.

Amikor az ország számos településein sokan már ki sem merészkednek az utcára alkonyat után s aludni sem tudnak anélkül, hogy minden zajra riadtan felébredjenek, mert tudják hogy egyesek nem csak megélhetéslopnak, hanem könnyedén megélhetésgyilkolásznak is néhány ezer forintért (utoljára például négy nappal ezelőtt, Ózdon) vagy csupán egy mobiltelefonért amikor nem nemi vágyból vagy egyszerűen csak heccből ("Van egy cigid?...) , mi mást szólhat a józan ész, mint hogy ami sok az sokk... Bayer szavait idézve, "Mert kést rántanak nyomban, ha negyvenen is vannak, és szúrnak. Szívre, sokszor egymás után. Uramisten, mennyire elviselhetetlen mindez, mennyire tönkretesz mindent, ami emberi." És mennyire nincs helye itt semmiféle magyarázkodásnak és toleranciának!" Erre az a polkorrekt válasz, hogy a rendőrség szinte mindig elkapja az elkövetőket és ez igaz is... de minek? Hiszen, miután letöltöttek néhány évet vagy (ha netán túlélte az áldozat) hónapot a haverokkal és rokonokkal mindig tele, viszonylag komfortos börtöneinkben (az ingyen koszt és fűtés mellett ingyen konditerem, pszichológus, tanulási lehetőség és persze a munka sem kötelező...), rendszerint újra és újra "visszaesnek" (mi van a "három csapás" törvénnyel?). Ráadásul, ha bár erről sem illik szólni, sokan tudják hogy kialakult egy "bűnözési kultúra" az érintett társadalomban ahol annál "menőbb" valaki a kamaszok köreiben, hogy több időtt töltött a rács mögött s főleg, hogy több erőszakos bűncselekményt követett el.

Ahogy írja Bayer a politikailag nem korrekt cikkében: "na most akkor, nagyokosok, mi legyen? Vagy úgy is kérdezhetjük: ez itt még egy társadalom?"


Szélvéső 
 
 

Mi lesz?

 

 
Avagy ami a Bayer-írásból kimaradt. Mert valami kimaradt! Nem sok, csak a lényeg. 
Bayer Zsolt tollából január 5-én, a Magyar Hírlapban jelent meg egy írás Ki ne legyen? címmel. A szándékoltan botrányt kavaró írás az évet megnyitó szigethalmi késelés kapcsán született, és kendőzetlenül beszél a cigánykérdés létező problémájáról és megoldását sürgeti. Jogosan. Erre menetrendszerűen jött a liberális visítás, és persze a Fidesz kötelességszerű elhatárolódása. Bayer január 8-i válaszában megerősítette állásfoglalását. 
Bayer írásai velősen mutatnak rá a lényegre. Velős, de nem rendkívüli az állásfoglalás. Mert az egyszerű vidéki emberek évek óta erről beszélnek, csak eddig odafent nem tetszettek meghallani! Nem véletlenül szavaztak tömegek a Jobbikra. Sőt, erről beszéltek azok a kamaszok, akik pont 30 évvel ezelőtt tarra borotválták a fejüket, és már akkor megénekelték, hogy nem lesz így jó! 30 éve! A kormánypárti publicista pedig most ébred fel? 
Nem lenne gond ezzel, elvégre jobb későn, mint soha. Egyetlen probléma van ezzel a coming out-tal. Az írásokból kimaradt a lényeg! A kérdést maga Bayer teszi fel a második cikkben: "ki tehet minderről"? A válaszlehetőségek pedig: 
"A rettegő szülők, a rettegő falusi öregek, a megalázottak és megnyomorítottak – vagy azok a cigányok, akik elkövették mindazt, amit elkövettek? És mennyiben felelősek mindazok, akik rosszul értelmezett emberjogi érzékenységüktől vagy csupán egyszerű érvényesülési szándékaiktól vezérelve adják alájuk a lovat, és bármit tesznek is, mindig előállnak valami magyarázattal, és mindig a többségi társadalmon akarják elverni a port?" 
A második mondat jó felé indul a válaszadásban, de megáll félúton. Magunk korábban válaszoltunk már erre a kérdésre, így csak ismételni tudjuk magunk. Nyilván felelősek maguk az elkövetők, akiknek közvetlenül a kezéhez tapad a vér. Ez már nem a tyúklopás kategóriája, megélhetési bűnözésről nem lehet beszélni! A brutális, állati kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságokat, csoportos támadásokat, védtelenek elleni erőszakot, nemhogy közösség-, de társadalomellenes magatartást nem lehet mentegetni, magyarázni. Ezek elítélése és megtorlása nem cigánykérdés, hanem igazságé és jogé. Cigánykérdés pedig azért lesz belőle, mert a legtöbb hasonló bűncselekmény elkövetői cigányok. Nem a cigányok, hanem cigányok. Aki nem érti a különbséget, az - Bayer szavaival élve - hülye! A cigánykérdés (és nem csupán cigánybűnözés), ha tetszik, ha nem, létezik! Nem csak a többségi társadalom, de a cigányság számára is. Azok számára is - sőt, számukra kiemelten - aki cigány származással nem a Bayer által (jogosan) állatoknak minősített kategóriába tartoznak. Közülük is felelősek viszont, akik akár csak kiállásukkal is, de szolidaritást vállalnak az elállatiasodott bűnözőkkel, és potenciális bűnözőkkel. Akik rasszizmust kiáltanak, és tiltakoznak a tények kimondása ellen. Ahelyett, hogy az előítéletekért, fajtájuk becsületének kútba eséséért az állatok ellen tiltakoznának, és maguk követelnék a helyzet kezelését, és a cigánykérdés közös akarattal való megoldását. Míg lehet. (Már nem biztos, hogy lehet.) 
Még inkább felelősök a liberális szellemiség fertőjének terjesztői, akik olyan gyalázatos igazságtalanságot és tehetetlenséget kényszerítenek a népre, mely egyik érintett félnek sem jó (kivéve az állatokat). Nem jó a cigányság beilleszkedni akaró (nagyrészt inkább beilleszkedni hajlandó) részének sem, mert a problémák gyors és igazságos rendezésének elodázásával a feszültséggel együtt nő az általánosítás is. Ennek pedig adott helyzetben ők is meg fogják inni a levét. 
A fő felelős azonban, és ez az, amiről Bayer Zsolt szemérmesen hallgat: a hatalom. A mindenkori hatalom, és annak minden kormánya, pártja, ebben a rendszerben. Mindannyian felelősök, mert szabadon engedték terjedni a liberális fertőzést, igazságtalan törvényeket hoztak, melyeket ráadásul diszkriminatív módon érvényesítenek (és nem a magyarság javára). Továbbá olyan demográfiai folyamatokhoz asszisztáltak, mely törvényszerűen vezet a nemzet kivéreztetéséhez. Szó szerint, és az eret a "romák" kései vágják. 
Segélyek, lakás, megélhetési bűnözés, bűnpártolás, és a probléma letagadása. Ezzel szemben a többségi társadalom munka nélkül (vagy még munkával is) éhezik, megfagy a saját otthonában, kilakoltatás áldozata lesz, gyakorlatilag szabadon meglophatják, kirabolhatják, leszúrhatják. Fizeti az adókat, a közszolgálati díjakat, az iskolát, stb. Ha még kocsija is van, orrba-szájba büntetik, mert ugye a bűnt üldözni kell... Lehetne hosszasan sorolni mind a szembetűnő kontrasztot, mindazokat a hatalomra terhelhető okokat, melyek ide vezettek. Melyek sokszor azt az érzést keltik, hogy mindez ráadásul szándékosan történt! 
Mert ekkora idiotizmus egyszerűen nem létezik! Megölnek valakit, és azért kell felháborodni, mert valaki kimondja, hogy az elkövető cigány? Eszkalálódnak a bajok vidéken, és az önvédelemre szerveződő magyarokat üldözik? Ilyen nincs! Ezek nem hibák, ezek bűnök! 
Meg kell említeni, hogy a magyarság is minimum hibásnak tekinthető. Mert nem tanul semmiből, mert birkamód tűr. Mert ne csodálkozzon az a szülő, akinek alig-ruhában, éjjel diszkóban vonagló tizenéves gyereklányát megerőszakolják, és holtan hagyják az út szélén. Ne csodálkozzon az, aki cigány állattal üzletel, barátkozik, vagy csak jó pofizik, hogy a saját házában verik agyon. Ne csodálkozzon az, aki elfogadja a liberális maszlagot, hogy pontosan ennek esik áldozatul. Ne csodálkozzon, aki testedzés és az életre való készülés helyett naphosszat a számítógépet nyomogja, ha pofán verik, leköpik, megalázzák. Ne csodálkozzon, aki nem mer kiállni magáért! Arról már ne is beszéljünk, hogy esetleg másokért. A szomszédért, egy ismeretlenért. Egy másik magyarért. A cigánykérdés burjánzik, a hatalom közvetetten gyilkolja a népet. Az meg tűr. Ezért felelős. 
Visszatérve, a lényeg azonban a hatalom bűnössége, amit Bayer Zsolt, mint a jelenlegi, nem kis mértékben bűnös kormánypárt tagja elfelejt megemlíteni. Annál is inkább bűnösök, mert ezt a kérdést (sok mással együtt) csak hatalomból lehet megoldani. Ennek a rendszernek a szereplői azonban láthatóan nem hajlandóak erre. Bűnösök ebben, és sok másban, pont úgy, mint az a cigány, aki közvetlenül végrehajtja az erek átvágását. A kezét azonban ti irányítjátok! Ezért a büntetésetek is ugyanaz lesz, mint nekik! 
Mert a lefojtott probléma előbb-utóbb robbanni fog. Pontosan olyan kegyetlenül fröcskölve szét a vért, ahogy az ártatlan magyarok otthonaiban festette a falat, padlótól a plafonig! 
Bányai Péter
 
 
Nemrégiben Kiskunlacházán brutálisan meggyilkoltak egy fiatal lányt. (2009.03.01.)

Előzmények:
a 14 éves gyereklány az éjszakában alig-ruhában riszálja magát nyálcsorgató cigányok előtt egy diszkóban.
Következmények: általános felháborodás, lincshangulat, cigányellenes fennhangok.

Ki a bűnös?

Az elsőszámú főbűnös minden tekintetben a zsidó-szabadkőműves cionista rendszer, mely évszázados álnok aknamunkával alakította ki a jelenlegi körülményeket, ahol ilyen esetek megtörténhetnek. A zsidó szellemű rombolás közvetlen következménye az erkölcsi hanyatlás, a gyermeknevelési hiányosságok, valamint a szabadjára engedett bűnözés, de még a cigányprobléma is ennek tudható be!
Nekik köszönhető a diszkónak nevezett kuplerájok létezése, ahol alkohol és drog mámorában, állati ösztönöket felszabadító zenére, a szexuális figyelemfelkeltést szolgáló ruházatban vonaglanak a „kikapcsolódni” vágyók, a szabad-szerelemben kiteljesedve.
Nekik köszönhető a család szerepének megtörése, az elhanyagolt gyermeknevelés. A szülők túlhajszoltsága, felelőtlenné válása. Hogy a gyermek sem a családban, sem másutt nem kap megfelelő útmutatást az élethez. Hogy egészséges család- és ifjúságpolitika helyett a családok szétverése, gyermekeink lelkének megfertőzése, lezüllesztése, az ifjúság testi, lelki és szellemi erejének megtörése folyik.
Nekik köszönhető az alacsony hatásfokú bűnüldözés, a kevés jogkörrel rendelkező rendőrség, az elrettentő hatású büntetési tételek hiánya mellett elszabadult, mind nagyobb méretű bűnözés. Hogy halálbüntetés helyett több joga van az élethez egy aberrált gyilkosnak, mint az áldozatnak.
De nekik köszönhető az is, hogy a cigánykérdés ekkora problémává fajulhatott! (Amit ma arra használnak fel, hogy a népharag elé lökve a saját bőrüket mentsék. Ahogy szabadjára engedték a cigánybűnözést, most úgy engedik szabadjára annak taglalását.)
A napjainkban mind gyakoribb megdöbbentő esetek fő felelőse a cionista zsidó rombolás! Felelősök, sőt gyilkosok mindazok, akik tudatosan munkálkodtak, munkálkodnak a cionista világrendért. De bűnösök azok is, akik támogatják a rendszer létezését, fennmaradását!
Adott esetben kétségtelen a szülők felelőssége is. Mi a jó francot keres egy 14 éves gyermek egy éjszakai diszkóban?!
Van-e cigánykérdés? Van hát! De ez mond valakinek újat? Az akkor lázadónak tekintett fiatalok 20-30 évvel ezelőtt megmondták, hogy ebből nagy baj lesz!
Ma számunkra az egyre nyíltabban taglalható cigánykérdés – a helyzet elfajulása mellett – azt mutatja, hogy igen nagy bajban van a rendszer. És a népharagot igyekszik magáról másra irányítani. Félreértés ne essék! A cigányprobléma, és annak rendezése tekintetében számunkra nincs semmi, ami kérdéses lenne. Épp ezért, szót sem érdemel. A maga idejében mindez 24 óra kérdése.
A szóban forgó eset elkövetőit pedig – származástól függetlenül – szó nélkül fel kell lógatni!

(Az MNA Észak-magyarországi központjának Bástya nevű hírleveléből átvett cikk)