2014. május 23., péntek

Területi autonómiát Székelyföldnek?


Victor Ponta román miniszterelnök Szászrégenben tett látogatást, ahol felszólalt a Székelyföld területi autonómiájának terve ellen. Ponta szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a koalíciós időszak alatt soha nem kérte az autonómiát, jelenlegi követeléseik így egyszerű kampányfogásnak tekinthetőek. Elmondása szerint a párt a kampányidőszak zárultával ugyanúgy elfejti majd az autonómia-törekvéseket, ahogy eddig sem tettek erőfeszítéséket ezirányba. Ponta ezt úgy nevezte, "visszatérnek a dolgok a normális kerékvágásba" a kampány után.
Hídfő.net | Victor Ponta
A miniszterelnöknek, annak ellenére, hogy Székelyföld területi autonómiája ellen szólalt fel, egy vonatkozásban igaza van. A RMDSZ-nek nem valós célja a területi autonómia, ehelyett egyfajta ernyőpárt szerepét tölti be: felfogja mindazok támogatását, akik területi autonómiát akarnak Székelyföldnek, hogy addig se valós politikai munkába fektessék erőiket. A hangzatos nyilatkozatok helyett nem tesznek semmi valósat az ügy előremozdítása érdekében. A RMDSZ felfogja és leköti a területi autonómiát támogató erőket, melyek így nem tudnak kiteljesedni, vagyis a párt fékként működik a területi autonómia ellenében.
Székelyföld esetében már rég nem a területi autonómia elérése kellene legyen a cél. Romániának föderális állammá kell formálódnia, melynek - átmenetileg - tagállama lenne egy minden szempontból független országként működő Székelyföld. Ez az egyetlen járható út, ami a magyarság megmaradásának célját szolgálja. A területi revízió a Magyarország és Székelyföld közé ékelődő román többségű területek miatt már aligha lehetséges, de a föderalizálás járható út. Valószínűsíthető, hogy Románia a térségben zajló geopolitikai átrendeződés miatt egyébként is darabokra hullik a közeljövőben, ami nem csak a román többségi társadalom, de a magyarság számára is katasztrófával járhat. Aki a magyarság érdekét nézi, a területi autonómiát nem tarthatja elégségesnek.

http://www.hidfo.net/2014/05/23/teruleti-autonomiat-szekelyfoldnek


Kijev a halálba küldte a fiatalokat - lemészárolták a Donbasz zászlóalj felét


Mostanra több mint fele meghalt vagy súlyos sérülést szenvedett annak a különítménynek, amit a kijevi rezsim támogatói főként a Jobb Szektor tagjaira alapozva hoztak létre, hogy harcoljanak a Donyecki Népi Köztársaság függetlenedése ellen. A Donbasz zászlóalj parancsnoka, Simon Semencsenko elmondása alapján egy üzemanyagtöltő állomást akartak elfoglalni, aminek megközelítése lehetetlennek bizonyult a környéken működő mesterlövészek miatt. A zászlóalj parancsnoka szerint a stratégiai létesítmény megközelítése során csoportjának minden tagja megsebesült.
Hídfő.net | Donbasz-1 zászlóalj
A túlélőkkel visszavonultak és Semencsenko páncélozott harcjárműveket kért a további műveletekhez. A közeli Karlivka faluban is összecsapások bontakoztak ki, ahol a Donbasz különítmény további 9 emberét vesztette el. A faluban RPG és mesterlövészek várták őket. Mint kiderült, az ukrán hadsereg figyelmen kívül hagyta a megkereséseiket. Nem küldtek erősítést, és Semencsenko szerint nem adtak visszajelzést semmilyen olyan kérésre, amiben erősítést kértek.
Korábban a Donbasz különítményeket főként a Jobb Szektor embereiből állították össze, hivatalosan abból a célból, hogy letörjék a dél-keleti megyékben kezdődő felkeléseket. Akkor feltételezhető volt, hogy az illegitim kijevi kormány szándékosan küldi halálba az ukrán fiatalokat, hogy nyílt konfrontáció nélkül leszámolhasson a hatalmát veszélyeztető belső ellenzékkel.
Mostanra ezek a feltételezések beigazolódni látszanak. Kijev gyakorlatilag vágóhídra küldte a 17-18 éves fiatalokat, akik a szélsőjobboldali szervezet katonai szárnyában működtek. Bármiféle komolyabb kiképzés nélkül, szándékosan küldték őket a legveszélyesebb ellenállási gócpontokra, hogy így felszámolják a Jobb Szektor fegyveres erőinek egy részét.
A Jobb Szektor azon felül, hogy oroszellenes, a kijevi puccsot követően azt is bejelentette, hogy nem fogadja el az új kormányt, mert annak tagjai szinte kivétel nélkül zsidók. Az oroszellenességénél fogva felhasznált szervezet fiataljait most a halálba küldte a kijevi junta, mert a szervezet tagjai nem tették le a fegyvert és így veszélyt jelentettek az illegitim atlantista kormányra, aminek nem lett volna elég fegyveres ereje a Jobb Szektorral való leszámolásra.
Az ellenállás fő gócpontjai Kramatorszk, Mariupol, Donyeck és Luganszk, ezekre a területekre küldte a többnyire katonai alapkiképzésben nem részesült fiatalokat a kijevi junta.

http://www.hidfo.net/2014/05/23/kijev-halalba-kuldte-fiatalokat-lemeszaroltak-donbasz-zaszloalj-felet



Rádöbbent a Jobb Szektor vezetője, hogy mészárszékre küldték az embereit


Megkezdte a kijevi junta a felkelők kezén lévő Szlavjanszk központjának ostromát, - a nyugati fegyveresek a tőlük megszokott barbarizmussal jártak el, a támadás első óráiban három bevásárlóközpont és tucatnyi lakóház semmisült meg. A hírek nagyszámú civil áldozatról számolnak be. Eközben a Donbasz különítmény büntetőosztaga körbevette Karpovka területét (a Donyeck régióban).
A Donbasz különítmény tagjai Karpovka mellett
A hadművelet annyira sikeres volt, hogy a népi milíciák fogságba ejtették Simon Semencsenkot, a Donbasz különítmény vezetőjét. A zászlóalj mostanra szinte teljesen megsemmisült, de Kijevnek épp ez volt a célja.
Szlavjanszk kormányzója cserét ajánlott; a LifeNews újságíróinak szabadon engedéséért cserébe elengedik az ukrán foglyokat. Vjacseszlav Ponomarev, a helyi népi milícia vezetője nem említette, összesen hány katona esett fogságba, de tudni lehet, hogy Szlavjanszkban rengeteg ukrán katonát fogtak el.
Dmitrij Jaros, a Jobb Szektor vezetője mostanra ismerte fel, hogy szándékosan a halálba küldték az embereit. Jaros elismerte, hogy a Jobb Szektor tagjainak nagy része dél-kelet Ukrajnában harcol, és Kijevet a Jobb Szektor elárulásával vádolja. Lehetséges, hogy az ukrán káosz új fordulatot vesz, és a Jobb Szektor a kijevi atlantista kormány ellen fordul?

http://www.hidfo.net/2014/05/23/radobbent-jobb-szektor-vezetoje-hogy-meszarszekre-kuldtek-az-embereit






Lelőttek két Mi-24-es helikoptert a népi milíciák


Helyi hírforrások szerint Donyeckben a népi milíciák lelőtték a kijevi junta Dnyeper különítményének két Mi-24-es helikopterét. Az esetről a milíciák videofelvételt közöltek, amit egy orosz alternatív médiában tettek közzé.
A Youtube fájlmegosztó alig néhány óra alatt eltávolította a felvételt. A nyugati média különösen nagy hangsúlyt fektet a dél-kelet-ukrajnai események kapcsán az információs blokád fenntartására, rendszeresen, alig néhány óra után törlik azokat a felvételeket, melyek a népi ellenállás sikereit mutatnák be.
Május 1-jén a Szlavjanszk elleni offenzíva kezdetekor az ukrán hadsereg 20 helikoptere szállította az ellenőrzőpontok elfoglalására küldött különleges alakulatokat. Ezekből a gépekből az offenzíva kezdetekor 4-et lelőttek a népi milícia tagjai. Később hírek jöttek egy ötödik gép kilövéséről is, utóbbit azonban nem erősítették meg. Így is 20%-os veszteséget szenvedtek el a támadás első órájában. Ennek köszönhetően a Szlavjanszk elleni átfogó műveleteket elhalasztották, a milíciák sikeresen verték vissza az ukrán erőket.
A kijevi junta a dél-keleti műveletek során tucatszámra veszti a harceszközöket. A helikopterek lelövését követően az ukrán fegyveres erők forgalomból kivont, még a korábbi ENSZ misszió festését viselő gépeket is hadrendbe állítottak.
Hídfő.net | ENSZ Mi-24
Ezeket a gépeket szintén lelőtték, így derült fény az ENSZ jelzéseit viselő Mi-24-esek bevetésére. Ezek után az a hír, hogy a NATO az ukrán erők lekötöttségére hivatkozva mondta le a hadgyakorlatot, annak beismerését jelenti, hogy a dél-keleti harcok során az ukrán hadsereg mérhetetlen veszteségeket szenved. A népi milícia sikeresen ellenáll az idegen megszálló erőknek.

http://www.hidfo.net/2014/05/23/lelottek-ket-mi-24-es-helikoptert-nepi-miliciak



Hídfő.net | Donyecki Népi Köztársaság

Voliny gyászol és tiltakozik!


A “Donbassz” zászlóalj Volnahovánál (Donbassz)-majdhogynem teljes megsemmisülésével járó-végzetes vereségével végződött csata után a harcokban meghalt katonák hozzátartozói tegnap reggel 8-órától útlezárásos demonstrációt szerveztek Voliny-régióban.
Igen, Ukrajna északnyugati régiójában. Az események szinhelyétől legalább 1000km-re Nyugatra. A “büntetőzászlóalj” zömét ugyanis Ukrajna nyugati országrészéből verbuválták, a könnyű “rendfenntartó kaland és szép zsold” igéretével. (A Bal-Rad értesülései szerint legalább 150 zsoldosa veszett oda Volnahovánál a dicstelen hordának.)
Nyugat-Ukrajna mit sem sejtő lakosai csak tegnapelőtt szembesültek a ténnyel: Kelet-Ukrajnában harcok dúlnak. Amint tucatnyi család kapott értesitést hozzátartozójuk haláláról. Az első döbbenetet hamarosan felváltotta a düh!
A kijev-Varsó autópálya Volinyon áthaladó szakaszán ezért tegnap félnapos teljes útlezárással tiltakoztak a hozzátartozók és a szimpatizánsok.

http://www.youtube.com/watch?v=V-t3lQl-cXI

http://www.youtube.com/watch?v=uzFTHiwrvVc

Több száz ember-többségükben hozzátartozók-követelték a kijevi juntától a keleti műveletek azonnali leállitását, és a katonák kivonását Donbasszból. “Sebtében begyűjtött, kiképzetlen embereket küldtek golyófogónak Keletre! Köztük van sok besorozott fiatal is.”
A demonstrálók követelésére a helyszinre érkezett a Védelmi Minisztérium toborzóirodájának parancsnoka, és a Regionális Tanács vezetője. Sok jóval nem biztatták a tiltakozókat. “Megvigasztalták” őket, hogy a rotáció elvén tudják csak kivonni a most Donbassz-környékén lévő katonákat, amennyiben a mostanság behivott újoncok kiképzése befejeződik. De ez is eltart legalább két hónapig. Ám a csapatok kivonását AZT KÖVETŐEN SEM TERVEZI KIJEV!
A forgalmat teljesen lebénitó útlezárásos demonstráció miatt több tiz kilométeres járműoszlop torlódott fel mindkét irányban.
A hőmérséklet délre elérte a 35 fokot.
Volinyban a helyiek kétnapos gyászt hirdettek meg.
Van azonban a történetnek egy érdekes vetülete. A döbbenet-ami a tájékozatlanságból, a kijevi junta hazugságából fakad. Amely igyekszik minden agyonhallgatni mindarról, ami az országban történt-történik, és önfényezéssel árasztja el Ukrajnát, meg az EU és a NATO dicsőitésével, és Oroszország gyalázásával.
A volnahovai katasztrófa elemi erővel csapott le Nyugat-Ukrajna lakosságára, amely fölocsúdva az első döbbenetéből-mély gyászba merülve a
KIJEVI PUCCSISTA HATALMAT OKOLJA A VÉRES VALÓSÁG ELŐIDÉZÉSÉÉRT!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/25/ukrajna-voliny-gyaszol-es-tiltakozik/

Felhivás a Dél-Kelet-ukrajnai Anyákhoz!


Az ukrán Oktatási Minisztérium utasitása alapján Dnyepropetrovszk, Harkov, Zaporizzsja, és Odessza felsőoktatási intézményeinek első-harmadik évfolyamos fiúhallgatóinak 15-től 30 százalékának azonnal megszakitották a tanulmányait.
ribjati
Az Önök fiainak haladéktalanul be kell vonulniuk katonának, és kiképzés nélkül harcba küldik őket Szlavjanszk térségébe.
A gyerekek túlélésére semmilyen esély nincs! Egy civil ember alapszintű katonai kiképzéséhez legalább fél évre van szükség.
Hogy egy katona túléljen több hetet, legalább egy éves kiképzést kell kapnia.
Ha pedig az Önök gyerekei nem hajlandóak civilekre lőni Szlavjanszk, Donyeck, Luhanszk térségében,-őket öli meg a “Nemzeti Gárda” büntetőkülönitménye, ahogyan megtették ezt már ebben a hónapban egy ukrán sráccal, aki megtagadta a parancsot, hogy civilekre lőjön.
Kedves ukrán Anyák! Rejtsétek el fiaitokat a katonai sorozóirodák és a bevonultatás elől.
A hatalom a gyermekeiteket csak áldozatoknak tekinti, akiket be lehet mutatni kéeken az európai médiákban. A kijevi juntának nincs szüksége hatékony hadseregre. Gyermekeitek holttesteit mutogatva a kijevi banditák az EU és a NATO segitségét akarják kérni. A kijevi bűnös hatalom gazdasági és politikai összeomlásba sodorta. Ám a NATO katonai beavatkozása nélkül nem képes Ukrajnát kontrollálni.
Ezért akarják az Önök gyerekeit megölni. Vagy a Donyecki Népköztársaságba küldve őket a miliciák elleni harcban, vagy a “Nemzeti Gárda” büntetőgolyóitól vesztik életüket. És mindezért lehet vádolni Donyeck és Luhanszk védőit.
Védjétek meg gyermekeiteket. Amikor megkapják az idézést a sorozó irodáktól, a dékáni hivataltól az értesitést, küldjétek őket a rokonokhoz. Fehéroroszországba, Oroszországba.
Mentsétek gyermekeiteket! Nekik élniük kell, egészségben!
A fiaitoknak túl kell élni ezt a krizist. Hogy felépitsük együtt-velük a jó és tisztességes Újoroszországot!
A galiciai nácik, és a kijevi banditák és oligarchák nélkül.
(A felhivás eredeti szövege itt: http://www.oplot.info )
 http://www.youtube.com/watch?v=NMvp8d-eKc4
Максимальное распространение – Обращение к мамам Юго-Востока: Ваших мальчиков хотят убить
Министерство образования Украины дало инструкции высшим учебным заведениям Днепропетровска, Харькова, Запорожья, Одессы отчислить от 15% до 30% студентов с первого по третий курс. Ваших мальчиков сразу же заберут военкоматы – и отправят без подготовки воевать под Славянск. Шансов выжить у ребят нет. Чтобы из гражданского человека подготовить солдата, нужно полгода. Чтобы солдат выжил больше недели, нужен год подготовки. Если ваши мальчики откажутся стрелять в мирных жителей Славянска, Луганска, Донецка, их убьют каратели “Национальной гвардии” – за последний месяц они уже не раз убивали украинских ребят, которые отказывались стрелять по гражданским.
Дорогие наши украинские мамы, забирайте ваших мальчиков из военкоматов и военных частей, путь ваши мальчики бегут. Прячьте их, спасайте. Ваших детей хотят использовать, как мясо, как картинку для европейских СМИ. Киевской хунте не нужна боеспособная армия. Киевским бандитам нужны трупы ваших мальчиков, чтобы попросить помощи у Евросоюза и НАТО. Киевская преступная власть довела страну до экономического и политического краха – и без ввода войск НАТО они не смогут контролировать Украину. И потому они хотят убить ваших детей. Или отправят их под пули ополченцев Донецкой Народной Республики, или расстреляют силами “Национальной Гвардии”, всё равно потом обвинив защитников мирного населения Донецка и Луганска.
Защитите ваших мальчиков, если к ним пришла повестка из военкомата, если деканат подал на отчисление. Отправьте их к родственникам в Белоруссию и Россию. Спасите ребят. Они всем нам нужны живыми, здоровыми.
Ваши мальчики должны жить, чтобы строить Новороссию, чтобы жить в справедливой и хорошей стране без галицийских нацистов и киевских бандитов-олигархов.

2014 május 24. Új ország születik!


Holnap-azaz 2014 május 24-én szombaton-egy új ország születik.
Donyeckben holnap kerül megrendezésre a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság képviselőinek részvételével az a gyűlés, amely kimondja a két Népköztársaság unióját. Ezt még tegnap jelentette be a Luhanszki Népköztársaság vezetője Valerij Bolotov.

http://www.youtube.com/watch?v=-7pFj7e7rPA
A mostani két független Népköztársaság fúziójából kialakuló ország az Új Oroszország nevet fogja majd kapni. Ha pedig az új ország lakossága támogatja a határozatot!-miért is tennénk meg ezt a lépést?
A holnapi kongresszuk ki fogja dolgozni az új állam alapelveit, és azt a közeljövőben be fogják mutatni Harkov és Zaporizzsja-régiókban is. Bolotov hangsúlyozta, hogy Új Oroszország nyitva hagyja a csatlakozás lehetőségét más-most még Ukrajnához tartozó-régiók előtt.
(Szveta B-R )



Ukrajna dél-keleti megyéi Újoroszország néven egyesülnek


Paul Gubarev, a Donbasz Népi Milícia vezetője bejelentette, hogy sikeresen zajlottak a Luganszki és Donyecki Népi Köztársaság közti tárgyalások. A donyecki kongresszus megalapította az új népfrontot, amely egyesíti és egységes vezetés alá helyezi az Ukrajna dél-keleti régióiban működő felkelők népi milíciáit.
Hídfő.net | Paul GubarevA Donbasz Népi Milícia vezetője Szlavjanszkban
A két ország vezetői ma aláírták a dokumentumot, amely kimondja, hogy a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság független államok, melyek föderációként egyesülnek Novorosszija, azaz Újoroszország néven. Az új államalakulathoz a térség más megyéi is csatlakoznak, így Ukrajna fele függetleníti magát az atlantista fegyveres puccs által hatalomra jutott kijevi kormány fennhatósága alól.
Hídfő.net | Újoroszország

http://www.hidfo.net/2014/05/24/ukrajna-del-keleti-megyei-ujoroszorszag-neven-egyesulnek


Donyeckben 2014. május 24-én, szombaton a Donyecki Népköztársaság és a Luhanszki Népköztársaság képviselői aláirták a két Népköztársaság fúziójáról szóló megállapodást.
Az új állam neve a mai naptól “Новороссия-Újoroszország”
A Donbassz-régióban frissen alakult új államhoz a közeljövőben várhatóan csatlakozni várják a ma még Ukrajna területéhez tartozó Nyikolajev, Herszon, Dnyepropetrovszk, Odessza, Zaporizzsja és Harkov-régiók.
Az alapitó dokumentumot Oleg Carjov a Verhovna Rada egykori elnökhelyettese, visszalépett elnökjelölt, a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke Alekszandr Borodaj, és a Luhanszki Népköztársaság vezetője Alekszej Karjakin irták alá.
Az alapitó kongresszus Délkelet-Ukrajnából érkezett 145 küldöttje egyhangúlag megválasztotta a föderáció elnökévé Konsztantyin Dolgovot.
Bejelentették, hogy egyúttal megalakult az Ukrajna föderális átalakitását szorgalmazó “Egységes Nemzeti Front”
(Szveta B-R )


Van mit tanulnunk még szabadságharcból! A donyecki és luhanszki népköztársaság jelenlegi népi vezetői dokumentumot írtak alá szombaton, ami szerint a két kelet-ukrajnai megye közös független államot hoz létre Novorosszija, magyarul Új Oroszország néven. Gratulálunk! Lám, lehet ezt így is! Kivonni egy idejében ébredő, szabad népet a rabszolgaság előrevetített jövőképe alól és valódi lehetőségekkel felvértezni! Valahogy mi is így képzeljük el a nemzeti magyar valóságot itthon!
Az URA-Inform Donbassz internetes portál helyszíni tudósítása szerint a dokumentumot a Donyeck városában lévő "Sahtar Plaza" nevű szállodában írta alá az orosz állampolgárságú Alekszandr Borodaj, a donyecki népköztársaság miniszterelnöke és Alkeszij Karjakin a luhanszki népköztársaság köztársasági gyűlésének elnöke. A hotelben a kelet- és dél-ukrajnai megyék "népi képviselőinek" kongresszusát tartották szombaton, amelyen mikolajivi, odesszai, herszoni, dnyipropetrovszki, zaporizzsjai, és donyecki, valamint luhanszki többségi orosz ajkú népi vezetők vettek részt. A kongresszus végén látták el a donyecki és a luhnaszki szeparatista vezetők kézjegyükkel az egyesülésről szóló dokumentumot.
A hírportál tudósítása szerint az aláírási ceremónia zárt ajtók mögött zajlott, kizárva az atlantista média hivatali torzítóit - csak az orosz Rosszija 24 tévécsatorna munkatársai lehettek jelen az eseményen.
A két kelet-ukrajnai megyében május 11-én tartottak az illegitim "ukrán jogszabályok szerint törvénytelenné minősített, de a helyiek erre magasról tettek" népszavazást a terület önállóságáról, majd másnap a referendum eredményére hivatkozva mindkét megyében a népi milicisták bejelentették és ki is kiáltották a megye függetlenné válását a nyugatterrorista Ukrajnától. Jelezték továbbá, hogy a két megyében nincs helye ukrán elnökválasztásnak, hiszen azok már nem Ukrajna részei, hanem "szomszédos államok".
Helybéli informátorunk szerint a nép önfeledt és felszabadult hangulatban tölti a fellélegzett időt. De mindenki tisztában van azzal, hogy még nem teljes a győzelem és vannak még az újonnan kikiáltott területen megtorlásra kész ellenséges egységek. Az egyesített népi miliciák - közös döntés alapján - összehangolt akciókkal számolják fel ezen gócokat a következő hét folyamán és vonják felelősségre vagy kitoloncolásra kárhoztatva őket.
Az atlantista-vezérelt, bérenc Nyugat-Ukrajnában (bár Kelet-Ukrajna már nem létezik idő közben) ma tartják az előre hozott illegitim elnökválasztás első fordulóját. Ébredj Kárpátalja és a maradék Ukrajna még jövőlátó népe! Vessétek le az igát nyakatokból, még nem lesz teljesen késő! Keleten kél a Nap, a Nyugatnak nincs jövőképe, csak a pusztulás vár rátok ott!
Gölöncsér Miklós


Levél az Orosz Föderáció állami vezetőihez-a Luhanszki Népköztársaság vezetőjétől


Vlagyimir. D. Bolotov, a Luhanszki Népköztársaság vezetője a tegnapi nap (május 22-én) folyamán levelet irt.
A levél cimzettjei:
Vlagymir Putyin az Orosz Föderáció Elnöke
Szergej Narjiskin az Állami Duma Elnöke
Valentyina Matvijenko Oroszorszá Szövetségi Tanácsa elnöke
“Ma hajnali négy órakor-hasonlóan a ’41-es véres fasiszta támadáshoz-az ukrán fegyveres erők agressziót követtek el a Luhanszki Népköztársaság területe, és az ott élő polgári lakosság ellen.
Erre válaszul felszólitottuk Ukrajna kormányát, követelve valamennyi ukrán fegyveres erő és csoport haladéktalan kivonását, és a Luhanszki Népköztársaság területén élő lakosság elleni vérfürdő, valamint falvaink és városaink elleni támadások azonnali leállitását.
A Luhanszki Népköztársaság vezetése azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy a lehető leggyorsabban küldjenek békefenntartó erőket a Luhanszki Népköztársaság területére…”
A levél további részében Bolotov kitér a LNK vezetésének legitimitására és felhatalmazottságára, valamint a kialakult helyzetre, és az LNK-nak a kijevi új hatalommal szembeni álláspontjára. Jelzi továbbá, hogy a fiatal Luhanszki Népköztársaság nem rendelkezik azzal a szükséges erővel, hogy az egyre növekvő agresszióval szemben meg tudja védeni magát.
A levél befejető részében igy fogalmaz Bolotov:
“Humanitárius katasztrófa fenyeget Ukrajna illegitim kormányának intézkedései nyomán, amelyet csak az Oroszország által a területünkre küldött békefenntartó erők tudnak megakadályozni.
Nincs kétségünk afelől, hogy az Önök testvéri országa előbb-vagy utóbb megteszi ezt az intézkedést. És mi reméljük, hogy ez az intézkedés korábban megtörténik, mint a humanitárius katasztrófa a Luhanszki Népköztársaság területén, amelyet a szomszéd állam Ukrajna nacionalista kormánya mesterségesen idéz elő”
A Luhanszki Népköztársaság vezetője:
V.D. Bolotov
(Forrás: kprf.ru)

http://balrad.wordpress.com/2014/05/23/level-az-orosz-foderacio-allami-vezetoihez-a-luhanszki-nepkoztarsasag-vezetojetol/

Besorozva!

Magyarország — Nagyot nézett Zoltán és Tímea, amikor két egyenruhás katona a napokban átnyújtotta nekik azt a levelet, amelyben közlik: leltárba veszik a család kilencszemélyes kisbuszát.
A hivatalos iromány szerint az autót a jogszabályok szerint indokolt esetben kötelesek a honvédség rendelkezésére bocsátani.
buszA besorozott jószág
– Nem hittünk sem a szemünknek, sem a fülünknek – kezdte Tímea, aki szerette volna, ha teljes nevét nem áruljuk el. – A két katona elmondta, hogy velünk együtt összesen hatszázan kaptak hasonló levelet, ezeket mind személyesen kézbesítették – magyarázta az asszony, aki férjével öt gyereket nevel.
Az első sokk után Tímeáék tárcsázták a Honvédelmi Minisztérium számát, hogy tisztázzák, miért is akarnak számolni az ő járgányukkal.
– Azt mondták, hogy ez állampolgári kötelességünk. A rendőrség és az illetékes szervek az adatbázis alapján a mi kisbuszunkra is igényt tartanak, ha háborús helyzet alakul ki. De nem csak ekkor állíthatják szolgálatba az autót: hadgyakorlat, árvíz esetén is kérhetik azt, sőt ha sürgős gyógyszerszállítmányt kell vinniük, akár külföldre, akkor is behívhatják a buszt – sorolta a háborgó nő.
Tímea szerint a családnak a megélhetéshez szükséges az autó, ezért nem érti, hogyan kerülhettek bele a kalapba.
– Ráadásul azt mondták, hogy be kell jelentenünk, ha esetleg eladjuk a kocsit, amivel az új tulajdonosnak ugyanúgy rendelkezésre kell majd állnia. De azt is jeleznünk kell, ha elromlik. Hogyan rendelkezhetnek a mi saját járművünkkel? – értetlenkedett Tímea.
A Honvédelmi Minisztérium kérdéseinkre adott válasza szerint a nyilvántartásba vétel nem jelenti a kijelölt eszköz tényleges igénybevételét, arra alapvetően csak a honvédelmi típusú különleges jogrendben kerülhet sor. Nem igaz tehát az a feltételezés, hogy „bármikor jöhetnek, vihetik.” Csak a kijelölt eszközöket és csak a honvédelmi típusú különleges jogrendben kerülhet sor, vagyis békében, napjainkban, semmilyen körülmények között nem kerülhet rá sor.
(Blikk)
Bal-Rad komm : Valójában volt ilyen “besorozás” a szocializmus idején is, amikor még volt MAGYAR NÉPHADSEREG!
Most “komoly nagy haderőt” tart fenn Banditisztán. A 444.hu készitett egy szemléletes összeállitást a “magyar” Honvédségről, annak összetételéről.
mh1mh2
Ha figyelmesen megtekintjük ezt képes statisztikát, könnyen világossá válhat: ezt a rengeteg főtisztet meg tábornokot nem lehet teherautóplatóra ültetni “mozgósitás” esetén! Lássák már be végre a besorozott járművek tulajdonosai, hogy szükség van ezekre a kisbuszokra! A kisérőszemélyzetről nem is beszélve. (Polgári alkalmazottak, “markotányoshölgyek”, barátnők szintén “kellékei” egy “jól felkészült “magyar” Honvédségnek! “Bevetések” alkalmával is!) Minimum 2500 kisbusz tehát kell! Úgyhogy több megértést! A Haza Védelméről van itten szó kérem! Olyan “hadfiak” szállitásáról, akik felesküdtek a “HAZA” védelmére!
A “harcos” alakulatok katonái meg vezénylőik pedig fölférnek alig 300 platósra. (Annyi teherautója meg azért van a “magyar” Honvédségnek!)

Amerikai szenátorok vesznek részt a DK kampányában


A Szabadság térre tervezett emlékmű építésére vonatkozó tervek feladását kérte 30 zsidó származású amerikai szenátor Orbán Viktortól, akik az Orbánnak fogalmazott közös levelet fel is tették a Zsidó Világkongresszus honlapjára. Azt követően a sajtó figyelmét is felhívták rá, hogy így a Gyurcsány-Bajnai tengely oldalán kiállva részt vegyenek az EP-választások előtti kampányban. A levél tovább folytatja azt a propagandairányvonalat, amit a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció folytatott. "Miközben voltak olyanok Magyarországon, akik aktívan segítették a nácik által üldözötteket, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a lakosság egy része akkor készségesen vett részt a nácik fellépésében, beleértve a magyar zsidók deportálását" - áll a levélben.
A fentiekben látható, hogy amerikai közbeavatkozással a DK újra a közélet középpontjába akarja állítani az "emlékezetpolitikai vitát", amit a többségi társadalom démonizálásával kíván elérni. A szenátorok azért éppen most tették közzé ezt a levelet, mert ezzel aktívan részt vesznek a Demokratikus Koalíció kampányában, mely elsősorban arra épül, hogy a többségi társadalom kollektív bűnössé nyilvánításával, mesterséges veszélyérzet keltésével saját hasznára mozgósítsa a zsidó szavazókat az EP-választásokon.
A levél nagy része ennek a démonizálásnak van alárendelve. Részletesen fejtegeti, ki és hány zsidó ellen, mit követett el 70 évvel ezelőtt, majd erre hivatkozva szólít fel a német megszállási emlékmű építési munkálatainak leállítására.
Hídfő.net | Megszállási emlékmű
Korábban az Amerikai Népszava az emlékmű felrobbantására szólította fel a magyarországi zsidókat, arra az esetre, ha az emlékmű a tiltakozásuk ellenére is megépülne. Az Amerikai Népszava által kiadott publicisztika szerint a kormány teret enged az antiszemitizmusnak, felszámolja a demokráciát, emiatt a magyarországi zsidóknak erőszakkal kell eltávolítani az Orbán-kormányt a hatalomból. A magyar külügy az amerikai szövetségi hatóságok közbenjárását kérte ezügyben. Természetesen az amerikai fél nem volt hajlandó fellépni az Amerikai Népszava ellen, arra hivatkozva, hogy az régóta működő amerikai sajtóorgánum, melyet amerikaiak írnak amerikaiaknak, ezért a magyar hatóságoknak nincs beleszólása abba, mit írnak és hogyan.
Az Amerikai Népszava terrorcselekmény elkövetésére tett felhívását követően tüntetések kezdődtek a Szabadság térre tervezett emlékmű építési területén, melyet hivatalosan a Demokratikus Koalíció és hazai szövetségesei szerveznek. A tüntetők őrizetbe vétele során azonban már az első alkalommal kiderült, hogy a tüntetést amerikai állampolgárok szervezik. A kormányra történő nyomásgyakorlásban részt vett a Mazsihisz, mely a Demokratikus Koalíció kampányának részeként a többségi társadalom démonizálásában aktívan részt vesz, mindezt 70 évvel ezelőtti eseményekre hivatkozva. Az EP választások előtt megfogalmazott nyílt felhívás is ennek a kampánynak a része. A Demokratikus Koalíció hazai támogatás híján a nemzetközi zsidó szervezetek propagandatevékenységére alapozza a kampányt, amely láthatóan továbbra is a többségi társadalom elleni agitációra épít.

http://www.hidfo.net/2014/05/23/amerikai-szenatorok-vesznek-reszt-dk-kampanyaban

Lemondták az Ukrajnába tervezett NATO hadgyakorlatot


Az amerikai fegyveres erők európai törzskarának sajtószolgálata bejelentette, hogy az Ukrajnába tervezett NATO hadgyakorlatot határozatlan időre elhalasztják. A Rapid Trident 14 hadgyakorlat júliusban lett volna megtartva Kijev környékén, erre hivatkozva lehetett volna hivatalosan NATO haderő az országban. A sajtószolgálat most azzal indokolta a hadgyakorlat elhalasztását, hogy a kijevi fegyveres erők jelentős része a Luganszki és Donyecki Népi Köztársaság elleni műveletekben vesz részt. (hivatalos nyilatkozat szerint az ország dél-keleti részén, tehát a NATO még Ukrajna részének nevezi a független államokat).
Amit be akartak vonni a hadgyakorlatba, annak is egy része ócskavasként hever
Az indoklás szerint az ukrán hadsereg nem tudja onnan kivonni a harcoló alakulatokat és nincs elegendő erő emellett egy hadgyakorlat megtartásához. Mindez hűen mutatja a valós viszonyokat, - az ukrán hadsereg jókora része átállt a felkelőkhöz. Egy részük még Krímben, másik részük Donyeckben. A térségbe küldött alakulatok tekintélyes része pedig a felkelések leverése során állt át. Kijev amerikai zsoldosokat alkalmaz a felkelések leverésére, vagyis a még harcoló alakulatok kivonásával is tisztán amerikai hadgyakorlat lenne a kijevi NATO gyakorlat. Az ukrán haderő ezen felül is jelentős veszteségeket szenved a független területeken.
Korábban az orosz és belorusz külügy is kifejezte, nem fogják hagyni, hogy Ukrajna NATO tagállam legyen. Alexandr Lukasenko belorusz államfő kemény választ ígért arra az esetre, ha a testvérországot megpróbálják bevonni a NATO-ba, mert az közvetlen katonai fenyegetést jelentene Belorusszia számára.


http://www.hidfo.net/2014/05/23/lemondtak-az-ukrajnaba-tervezett-nato-hadgyakorlatot


Négymillióan a létminimum alatt

Bizonyos időközönként újra és újra előkerülnek a társadalom struktúrájával kapcsolatos témák a közbeszédben, amelyek főleg a középosztály helyzetével foglalkoznak. Bár a szociológia a társadalom részeinek osztályokként való definiálását meghaladta, a középosztály, mint fogalom a politikai közbeszédben továbbra is hivatkozási alap.
Ebben a fogalmi keretben tehát a széles középosztály megteremtése azért is fontos, mert az széles legitimációs bázisa lehet a demokratikus berendezkedésnek. Gyengülésével az állam demokratikus berendezkedése, a jóléti állam szerepe és ennek szolidaritásra épülő működése kérdőjeleződik meg.
Magyarországon és külföldön egyaránt jellemző, hogy a kormányok a középosztály megerősítését tűzik ki programjuk fő csapásirányaként.
Nem meglepő módon a 2010-től Fidesz-KDNP, a középosztály kormányaként határozta meg önmagát. Bár a szavak szintén ez megvalósult, kétséges, mennyire sikerült megerősíteni a középen elhelyezkedő rétegeket. A kormány kommunikációja ellenére nem egy alulról nyitott széles középréteget igyekezett kialakítani, hanem a felső-középosztályt igyekezett helyzetbe hozni.
Welcome-to-middle-class.png
A magyar középosztály nem több fikciónál?
A GfK és a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont együttműködésének gyümölcse az „Osztálylétszám2014”-nek elkeresztelt kutatás, amely a magyar társadalom osztályszerkezetét vizsgálta meg. A kutatás fő mondanivalója, hogy hazánkban mai napig nem alakult ki a középosztály. A társadalom rétegeit pedig az alábbi képen látható körte formával ábrázolták. Az alsóbb rétegek többen vannak, míg a rétegek közötti átjárás korlátozott, de lejjeb csúszni könnyebb, mint feljebb lépni.
GfK_osztalyletszam2014_korte_terulet-588x820.jpg
Az egyén helyét a társadalomban többféle indikátorral lehet meghatározni. Az egyén gazdasági tőkéje alatt a jövedelem, a vagyon, a megtakarítások és az ingatlanok léte, illetve hiánya jelenti. A kulturális tőkét magas kultúra (színház, múzeum, komolyzene, könyvek) és az új kultúra fogyasztása (pl. internetezés, közösségi oldalak látogatása, szabadidős sportokba bekapcsolódás) jelenti. A kapcsolati tőke pedig a kapcsolatok számát és minőségét jelenti.
A Gallup szerint a gyermekes családok felének gondot jelent az élelmiszer-vásárlás
A Gallup OECD-országokat vizsgáló kutatása során többek közt azt is megkérdezték, hogy előfordult-e az elmúlt 12 hónapban, hogy a családnak nem volt elegendő pénze élelmiszert vásárolni. Az eredmények nem túl szívderítőek Magyarországra nézve. Eszerint a magyar gyermekes családok majdnem felében (47 százalékában), a gyermektelenek több mint az egyharmadában (35 százalékában) előfordult, hogy problémát jelentett az élelmiszer-vásárlás.
Ez az eredmény mindkét csoportban a második legrosszabb Törökország után (utánunk mindkét esetben Mexikó következik, a negyedik legrosszabb helyen pedig az euró-milliárdokkal megsegített Görögország).
gallup.png
A Gallup rövid összefoglalójában kiemeli, hogy 2007 óta több országban is folyamatosan egyre nagyobb arányú elszegényedést jelez a mutató. A legnagyobb mértékű romlást Magyarországon mértek, itthon 6 év alatt 32 százalékkal nőtt azon gyermekes családok száma, akiknél előfordult, hogy nem volt pénzük élelemre. Második helyre ért oda Törökország a maga 22 százalékpontjával, és harmadikra Görögország 20 százalékponttal.
A Gallup eredményei nem meglepőek. Az OECD saját tanulmánya a Society at a Glance már korábban kifejezetten borús képet festett Magyarországról: a felmérés szerint a 2006/2007-es évekhez képest 2011/2012-re majdnem megduplázódott (17 százalékról 30 százalékra emelkedett) azok száma, akik úgy érzik, hogy még élelmiszerre sincs elég pénzük.
Jelentősek a területi különbségek
Az országon belüli különbségek sem túl szívderítőek. A legnehezebb helyzetben az Észak-Magyarországon, az Észak-Alföldön, a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon élők vannak. Ezek a térségek szerepelnek a legrosszabb 20-ban a vásárlóerő szempontjából, karöltve a bolgár, a román és a lengyel régiókkal az uniós listán.
Az uniós adatokat támasztja alá a Gfk-kutatása is a települések és megyék vásárlóerejéről. Mindössze hat megye vásárlóereje haladja meg az egy főre jutó országos átlagot. A rangsort vezető Budapest egy főre jutó 6520 eurós vásárlóereje 30 százalékkal magasabb, mint az országos átlag. Jól jellemzi a relatív jó helyzetet az, hogy a magyar főváros átlaga megegyezik a balti államok országos átlagával, de érezhetően elmarad a szlovák és a cseh országos 7500 eurós szinttől.
gfk vasarloero telepulesek.png
A települések közötti különbségek is egyre nagyobbak. A leggazdagabb településben közel 60 százalékkal magasabb, a legszegényebben 70 százalékkal kevesebb az elkölthető jövedelem átlaga. Ennek ellenére a fővárosiak átlagosan elkölthető 6520 eurója sem éri el az európai átlag felét.
A minimálbér bőven a létminimum alatt
A Központi Statisztikai Hivatal idén is közzé tette a létminimumösszegeket, de harmadik éve nem közlik, mennyien is élnek ez alatt. Utoljára 2010-ben közölték a létminimum alatt élők százalékos arányát, ekkor 37 százalék, azaz 3,7 millió ember élt a küszöb alatt. Pontos adatot immár nem tudunk, de a bűvös 4 milliós határt már 2012-ben átléphette a létminimum alatt élők száma. Ez egymillióval több, mint a kétezres évek elején. Mindenesetre a létminimum összege jócskán lehagyta a nettó minimálbért: 2013-ban egy egyedülálló felnőttnek 87 ezer 510 forintra, egy két felnőttből és két gyerekből álló családnak 253 ezer 779 forintra, míg egy egyedülálló nyugdíjasnak 78 ezer 759 forint jövedelemre lett volna szüksége a létminimum eléréséhez. A tavalyi érték minimálisan nőtt a 2012-hez képest: akkor 85 ezer 960 forintra lett volna szüksége egy felnőttnek a megélhetéshez a KSH szerint.
A bruttó minimálbér jelenleg 101 ezer 500 forint, de ez nettóban mindössze 66 ezer 483 forintot jelent, vagyis még az idei nettó minimálbér is messze alatta marad a KSH által meghatározott egy főre jutó tavalyi létminimum-összegnek.
letminimum_140606.jpg
(tenytar)
Bal-Rad komm: A magyar középosztályt-mint olyat-a rendszerváltással megszüntették. A mezőgazdaság szétverésével, és az ipar lepusztitásával, a piacaink idegen hóditók kezére játszásával.
A középosztály derékhadát ugyanis az ipar munkások és a mezőgazdasági dolgozók alkották.
Szavakban minden politikai elit-MONDJUK KI:POLITIKUSMAFFIÓZÓ-a középosztály erősitését szajkózta-szajkózza. És teszik az ellenkezőjét, idegen érdekek mentén. Persze jó apanázsért.
A magyarok tartalékai úgy tiz éve kezdtek elapadni. Azóta egyre többen kerülnek mély anyagi válságba, ahonnan viszont ez a politikai struktúra nem fog találni kiutat.
Az igazi probléma akkor fog előbújni, amikor az anyagiak után a remény is elapad. Ez pedig hamarosan be fog következni.