2014. május 23., péntek

Besorozva!

Magyarország — Nagyot nézett Zoltán és Tímea, amikor két egyenruhás katona a napokban átnyújtotta nekik azt a levelet, amelyben közlik: leltárba veszik a család kilencszemélyes kisbuszát.
A hivatalos iromány szerint az autót a jogszabályok szerint indokolt esetben kötelesek a honvédség rendelkezésére bocsátani.
buszA besorozott jószág
– Nem hittünk sem a szemünknek, sem a fülünknek – kezdte Tímea, aki szerette volna, ha teljes nevét nem áruljuk el. – A két katona elmondta, hogy velünk együtt összesen hatszázan kaptak hasonló levelet, ezeket mind személyesen kézbesítették – magyarázta az asszony, aki férjével öt gyereket nevel.
Az első sokk után Tímeáék tárcsázták a Honvédelmi Minisztérium számát, hogy tisztázzák, miért is akarnak számolni az ő járgányukkal.
– Azt mondták, hogy ez állampolgári kötelességünk. A rendőrség és az illetékes szervek az adatbázis alapján a mi kisbuszunkra is igényt tartanak, ha háborús helyzet alakul ki. De nem csak ekkor állíthatják szolgálatba az autót: hadgyakorlat, árvíz esetén is kérhetik azt, sőt ha sürgős gyógyszerszállítmányt kell vinniük, akár külföldre, akkor is behívhatják a buszt – sorolta a háborgó nő.
Tímea szerint a családnak a megélhetéshez szükséges az autó, ezért nem érti, hogyan kerülhettek bele a kalapba.
– Ráadásul azt mondták, hogy be kell jelentenünk, ha esetleg eladjuk a kocsit, amivel az új tulajdonosnak ugyanúgy rendelkezésre kell majd állnia. De azt is jeleznünk kell, ha elromlik. Hogyan rendelkezhetnek a mi saját járművünkkel? – értetlenkedett Tímea.
A Honvédelmi Minisztérium kérdéseinkre adott válasza szerint a nyilvántartásba vétel nem jelenti a kijelölt eszköz tényleges igénybevételét, arra alapvetően csak a honvédelmi típusú különleges jogrendben kerülhet sor. Nem igaz tehát az a feltételezés, hogy „bármikor jöhetnek, vihetik.” Csak a kijelölt eszközöket és csak a honvédelmi típusú különleges jogrendben kerülhet sor, vagyis békében, napjainkban, semmilyen körülmények között nem kerülhet rá sor.
(Blikk)
Bal-Rad komm : Valójában volt ilyen “besorozás” a szocializmus idején is, amikor még volt MAGYAR NÉPHADSEREG!
Most “komoly nagy haderőt” tart fenn Banditisztán. A 444.hu készitett egy szemléletes összeállitást a “magyar” Honvédségről, annak összetételéről.
mh1mh2
Ha figyelmesen megtekintjük ezt képes statisztikát, könnyen világossá válhat: ezt a rengeteg főtisztet meg tábornokot nem lehet teherautóplatóra ültetni “mozgósitás” esetén! Lássák már be végre a besorozott járművek tulajdonosai, hogy szükség van ezekre a kisbuszokra! A kisérőszemélyzetről nem is beszélve. (Polgári alkalmazottak, “markotányoshölgyek”, barátnők szintén “kellékei” egy “jól felkészült “magyar” Honvédségnek! “Bevetések” alkalmával is!) Minimum 2500 kisbusz tehát kell! Úgyhogy több megértést! A Haza Védelméről van itten szó kérem! Olyan “hadfiak” szállitásáról, akik felesküdtek a “HAZA” védelmére!
A “harcos” alakulatok katonái meg vezénylőik pedig fölférnek alig 300 platósra. (Annyi teherautója meg azért van a “magyar” Honvédségnek!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése