2014. május 23., péntek

Amerikai szenátorok vesznek részt a DK kampányában


A Szabadság térre tervezett emlékmű építésére vonatkozó tervek feladását kérte 30 zsidó származású amerikai szenátor Orbán Viktortól, akik az Orbánnak fogalmazott közös levelet fel is tették a Zsidó Világkongresszus honlapjára. Azt követően a sajtó figyelmét is felhívták rá, hogy így a Gyurcsány-Bajnai tengely oldalán kiállva részt vegyenek az EP-választások előtti kampányban. A levél tovább folytatja azt a propagandairányvonalat, amit a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció folytatott. "Miközben voltak olyanok Magyarországon, akik aktívan segítették a nácik által üldözötteket, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a lakosság egy része akkor készségesen vett részt a nácik fellépésében, beleértve a magyar zsidók deportálását" - áll a levélben.
A fentiekben látható, hogy amerikai közbeavatkozással a DK újra a közélet középpontjába akarja állítani az "emlékezetpolitikai vitát", amit a többségi társadalom démonizálásával kíván elérni. A szenátorok azért éppen most tették közzé ezt a levelet, mert ezzel aktívan részt vesznek a Demokratikus Koalíció kampányában, mely elsősorban arra épül, hogy a többségi társadalom kollektív bűnössé nyilvánításával, mesterséges veszélyérzet keltésével saját hasznára mozgósítsa a zsidó szavazókat az EP-választásokon.
A levél nagy része ennek a démonizálásnak van alárendelve. Részletesen fejtegeti, ki és hány zsidó ellen, mit követett el 70 évvel ezelőtt, majd erre hivatkozva szólít fel a német megszállási emlékmű építési munkálatainak leállítására.
Hídfő.net | Megszállási emlékmű
Korábban az Amerikai Népszava az emlékmű felrobbantására szólította fel a magyarországi zsidókat, arra az esetre, ha az emlékmű a tiltakozásuk ellenére is megépülne. Az Amerikai Népszava által kiadott publicisztika szerint a kormány teret enged az antiszemitizmusnak, felszámolja a demokráciát, emiatt a magyarországi zsidóknak erőszakkal kell eltávolítani az Orbán-kormányt a hatalomból. A magyar külügy az amerikai szövetségi hatóságok közbenjárását kérte ezügyben. Természetesen az amerikai fél nem volt hajlandó fellépni az Amerikai Népszava ellen, arra hivatkozva, hogy az régóta működő amerikai sajtóorgánum, melyet amerikaiak írnak amerikaiaknak, ezért a magyar hatóságoknak nincs beleszólása abba, mit írnak és hogyan.
Az Amerikai Népszava terrorcselekmény elkövetésére tett felhívását követően tüntetések kezdődtek a Szabadság térre tervezett emlékmű építési területén, melyet hivatalosan a Demokratikus Koalíció és hazai szövetségesei szerveznek. A tüntetők őrizetbe vétele során azonban már az első alkalommal kiderült, hogy a tüntetést amerikai állampolgárok szervezik. A kormányra történő nyomásgyakorlásban részt vett a Mazsihisz, mely a Demokratikus Koalíció kampányának részeként a többségi társadalom démonizálásában aktívan részt vesz, mindezt 70 évvel ezelőtti eseményekre hivatkozva. Az EP választások előtt megfogalmazott nyílt felhívás is ennek a kampánynak a része. A Demokratikus Koalíció hazai támogatás híján a nemzetközi zsidó szervezetek propagandatevékenységére alapozza a kampányt, amely láthatóan továbbra is a többségi társadalom elleni agitációra épít.

http://www.hidfo.net/2014/05/23/amerikai-szenatorok-vesznek-reszt-dk-kampanyaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése