2014. május 23., péntek

Levél az Orosz Föderáció állami vezetőihez-a Luhanszki Népköztársaság vezetőjétől


Vlagyimir. D. Bolotov, a Luhanszki Népköztársaság vezetője a tegnapi nap (május 22-én) folyamán levelet irt.
A levél cimzettjei:
Vlagymir Putyin az Orosz Föderáció Elnöke
Szergej Narjiskin az Állami Duma Elnöke
Valentyina Matvijenko Oroszorszá Szövetségi Tanácsa elnöke
“Ma hajnali négy órakor-hasonlóan a ’41-es véres fasiszta támadáshoz-az ukrán fegyveres erők agressziót követtek el a Luhanszki Népköztársaság területe, és az ott élő polgári lakosság ellen.
Erre válaszul felszólitottuk Ukrajna kormányát, követelve valamennyi ukrán fegyveres erő és csoport haladéktalan kivonását, és a Luhanszki Népköztársaság területén élő lakosság elleni vérfürdő, valamint falvaink és városaink elleni támadások azonnali leállitását.
A Luhanszki Népköztársaság vezetése azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy a lehető leggyorsabban küldjenek békefenntartó erőket a Luhanszki Népköztársaság területére…”
A levél további részében Bolotov kitér a LNK vezetésének legitimitására és felhatalmazottságára, valamint a kialakult helyzetre, és az LNK-nak a kijevi új hatalommal szembeni álláspontjára. Jelzi továbbá, hogy a fiatal Luhanszki Népköztársaság nem rendelkezik azzal a szükséges erővel, hogy az egyre növekvő agresszióval szemben meg tudja védeni magát.
A levél befejető részében igy fogalmaz Bolotov:
“Humanitárius katasztrófa fenyeget Ukrajna illegitim kormányának intézkedései nyomán, amelyet csak az Oroszország által a területünkre küldött békefenntartó erők tudnak megakadályozni.
Nincs kétségünk afelől, hogy az Önök testvéri országa előbb-vagy utóbb megteszi ezt az intézkedést. És mi reméljük, hogy ez az intézkedés korábban megtörténik, mint a humanitárius katasztrófa a Luhanszki Népköztársaság területén, amelyet a szomszéd állam Ukrajna nacionalista kormánya mesterségesen idéz elő”
A Luhanszki Népköztársaság vezetője:
V.D. Bolotov
(Forrás: kprf.ru)

http://balrad.wordpress.com/2014/05/23/level-az-orosz-foderacio-allami-vezetoihez-a-luhanszki-nepkoztarsasag-vezetojetol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése