2013. szeptember 11., szerda

Belekapaszkodtak az utolsó fűszálba

Az Egyesült Államok belekapaszkodott az oroszok által átnyújtott fűszálba, mely szerint elkerülhető lehet a bombázás Szíriában. Orosz felvetésre ilyen gyorsan még soha nem reagáltak az amerikaiak, mint a mostanira, gyakorlatilag már órákkal később John Kerry nyilatkozott, hogy Szíria elkerülheti a bombázást, ha elfogadja az orosz javaslatot. 
Nem csoda, hogy kapva kaptak az ötleten, mivel fogalmuk sem volt róla, szorult helyzetükből hogyan szabaduljanak. Egyre nyilvánvalóbb volt, hogy hibásan és elkapkodva futottak neki a bombázási ötletnek. Mi lett az orosz javaslattal? Asszad szó nélkül elfogadta, ez várható is volt, mivel semmi szüksége jelenleg vegyi fegyvereire, mint azt előzőleg már írtuk, hónapokkal ezelőtt kijelentette, semmilyen körülmények között nem vetnek be ilyen fegyvert. Így nincs vesztenivalója. A mai nap folyamán a szíriai külügyminisztérium hivatalosan is bejelentette, hogy hajlandó átadni a vegyi fegyvereket.
Az USA elnöke azonban már napokkal ezelőtt az utcára zavarta feleségét, Páviánnét, hogy kampányoljon a bombázás ellen. A szokásos zsidó módszer, "mind a két kapuba a mi emberünket állítjuk, így akárki nyer, azzal mi is nyerünk" elvet követik. Ezt teszik már a jakobinusok óta. Páviánné pedig szorgosan kampányolt is saját férje ellen.
Az már csak hab a tortán, hogy az oroszok által benyújtott bizonyítékok olyan meggyőzőek, hogy Obama a mai napon kénytelen volt fontolóra venni Asszad ártatlanságát, és felszólította a szenátust, hogy halassza el a szavazást a bombázás ügyében. De mint mondotta, a szíriai bombázás amerikai érdek! Csak kibújt a szög a zsákból. Az már nyilvánvaló, hogy beavatkozás nélkül a terroristák nem képesek legyőzni Asszadot. Csakhogy a külpolitikai nyomás egyre nagyobb az amerikaiakon, és a közvélemény nem támogatja a Fehér Ház militarista ámokfutását. Ha már az angolok is kihátráltak - a másik cionista fő fészek -, akkor ott komoly gondok vannak. Minél jobban húzzák az időt, annál jobban kicsúszik a talaj a bombázási ötlet alól. 
Most a jelentősebb sajtóorgánumok egyértelműen arról írnak, hogy az orosz felvetés megmenti Obama jó hírét. Magyarra fordítva kihúzta a bajból, de az igazi nyertes maga Asszad. Csapatai tovább folytatják a hadműveleteket. A terroristák északon elfoglaltak egy pár falut. Ezzel szemben délen mind Daraja, mind Damaszkusz vonatkozásában vesztésre állnak. Amint Daraja teljesen felszabadult, a harapófogó bezárul Damaszkusz külső térségei körül is, és az egész nyugati és déli régióban vége a lázadóknak. Már csak a törökökhöz közeli északi régió maradhat a kezükön, amelynek felszámolása a délen felszabaduló katonai erőknek hetek kérdése lesz. Ahogy megírtuk annak idején, ha nyár végéig kitart Asszad rendszere, akkor őszre dűlőre viszik a dolgot. Jelenleg ez a forgatókönyv esélyes. A déli harcokban a Hezbollah harcosai továbbra is kimagasló teljesítményt nyújtanak.
Kemény Gábor


Az amerikaiknak kotródás van a Közel-Keletről és a saját CIA-s hálózatát fel kell számolnia és az oroszok veszik át a helyzet rendezését.
Izraelnek meg kuss van, de nagyon!



A valosagos helyzet az, hogy az iszlam “felkelok” tomegesen fejezik le a keresztenyeket Sziriaban. Ezt a tevekenyseget tamogatja Obama.
Erosebb idegzetuek szamara: http://www.youtube.com/results?search_query=christian+beheaded+sirya&oq=christian+beheaded+sirya&gs_l=youtube.3 …992.13052.0.13312.20.20.0.0.0.0.0.0..0.0…0.0…1ac.1.11.youtube


“Az ENSZ jelentése szerint a szíriai csatatéren “büntetlenül követnek el mészárlásokat”, és mindkét oldal kegyetlen háborús bűncselekményekért felelős.
Ezzel párhuzamosan szerdán az AFP hírügynökség arról számolt be, hogy egy ősi keresztény faluban, amelynek környékén napok óta összecsapások folynak, a radikális iszlamista felkelők fegyverrel kényszerítettek az iszlámra való áttérésre helyi lakosokat.”
http://index.hu/kulfold/2013/09/11/ensz_a_sziriai_felkelok_is_haborus_bunosok/#

Sokan támogatják az orosz kezdeményezést

Több állam is bejelentette, hogy támogatja azt az orosz kezdeményezést, mely szerint Szíria helyezze nemzetközi felügyelet alá valamennyi vegyi fegyverét. Ezzel Oroszország sok államot húz ki abból a csávából, amibe belekeveredett.  Az USA-nak nem marad semmilyen elfogadtatható jogalapja a további fenyegetőzéshez. Szíria többször jelentette ki, hogy nem használt, nem használ és nem is fog saját területén vegyi fegyvereket használni. Így nincs vesztenivalója. A nemzetközi felügyeletben amúgy is benne lesz Irán és Oroszország is, tehát a fegyverek lefoglalása, ellopása elleni védelmet már a nemzetközi csoportnak kell biztosítania. 
A moszkvai felvetéssel kapcsolatosan már John Kerry amerikai külügyminiszter is nyilatkozott, hogy Szíria elkerülheti a bombázást, ha átadja vegyi fegyvereit egy nemzetközi ellenőrző csoportnak.
Eközben az USA Today egy érdekes információt közölt. 1239 halálraítéltet küldött Szaúd-Arábia Szíriába harcolni Asszad rendszere ellen. Cserébe otthoni családjuk zsoldot, ők pedig kegyelmet kaptak. Ezzel gyakorlatilag a gyilkosságért, nemi erőszakért, rablásért halálra ítélt bűnözőket szabadítottak rá Szíriára. Ezek között voltak afgán, egyiptomi, pakisztáni, jemeni, és egyéb muszlim területek bűnözői.
Egy nemzetközi szakértői csoport az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 24. ülésén meggyőző bizonyítékokat adott át arról, hogy a vegyi fegyver támadás következményeiről készült felvételek már jóval a 21-ei támadás előtt elkészültek. Ez az orosz külügyminisztérium kedden közzétett közleményében olvasható. A közlemény arra is kitér, hogy szemtanúk tanúvallomása is bizonyítja, a szíriai terroristák használtak vegyi fegyvert. 
Hídfő.net

Vona Gábor: „Embertelen kultúrát terjeszt az Egyesült Államok”

Vona Gábor_ Fotó_ Oroszország Hangja

- Orosz interjú a Jobbik elnökével -

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, az Oroszország Hangja Rádiónak adott exkluzív interjújában szólt a „globális kapitalizmus” veszélyéről, a keresztény Európa történelmi értékeinek elárulásáról, és arról is, hogy az amerikai indiánok sorsa vár-e Közép-Európa népeire.
Oroszország Hangja (OH): Az Ön pártja, a Jobbik „elvi, konzervatív, radikálisan hazafias, keresztény pártként” határozza meg magát. Mit jelent ez a jelenkori politikai világban?
– Az értékközpontúság, a konzervativizmus és a nemzeti radikalizmus valójában arra a modern világra kimondott határozott nem, amely ma az euroatlanti térségben körülvesz bennünket. Látszólag jólét van, a válságok ellenére is optimista gazdasági várakozások, demokrácia és csupa elsőre szépen hangzó dolog. De véleményem szerint a dolgok mélyén elképesztő rothadás található. Európa és a nyugati világ a legalapvetőbb és legősibb értékeit tagadta meg. A gazdasági krízis csupán a felszín tehát, amelyre nem lesz megoldás, mert a valódi válság lényege: hogy Európa eljutott a XVIII-XIX. század óta tartó értékválságának a mélypontjára. Ahol homoszexuális párok házassága a közélet lényegi kérdése lehet, ott valami nagy baj van. A pártok többsége igyekszik igazodni ezekhez a trendekhez, még ha látja is a romlást, azt gondolják, talán lehet javítani, reformálni. A mi véleményünk teljesen más. Ezzel a mostani világrenddel nincs mit kezdeni. Szembe kell fordulni vele. Magyarként ezt nyilvánvalóan Magyarországon, magyar viszonyok között tehetjük meg, de biztosan tudom, hogy a mi harcunk nem csupán egy nemzet harca, hanem annál sokkal lényegesebb.
OH: Számos befolyásos európai politikus munkálkodik azon, hogy az Egyesült Államok mintájára föderatív állammá alakítsa az Európai Uniót. Ez feltételezi, a központi kormányt, és azt is, hogy az EU tagjai nemzeti szuverenitásukat átadják Brüsszelnek. Mi erről a véleménye?
– Egy elhibázott diagnózisra alkalmazott elhibázott terápia. Európa sohasem lehet föderatív szuperállam. Ez az Egyesült Államokban is csak úgy sikerült, hogy előbb az ott lévő történelmi népeket, az indiánokat kiirtották vagy rezervátumokba zárták. Persze lehet, hogy Európa történelmi nemzeteinek is ezt a sorsot szánják. Egyfajta bamba kultúr-idiótaként végignézzük, ahogy rabszolgasorba taszítják az államainkat, vagy ha lázadunk, akkor partvonalon kívülre szorítanak, ha ez sem megy, akkor pedig kriminalizálnak. Ettől persze még nem fog sikerülni a tervük, mert ahogy jeleztem az egész rossz és hamis alapokra épül. Európa vagy visszatér a gyökereihez, és felépíti a nemzetek Európáját ezeken, vagy egy állandó konfliktusgóc lesz, amelyet a többi nagyhatalom – USA, Oroszország, Kína, az arab világ stb. – majd idővel feloszt egymás között.
OH: Az Európai Unió akcióiban felfedezhető a pontos, szemmel látható keresztényellenesség. Mennyire nehéz most keresztény pártnak lenni, keresztény értékeket képviselni?
– Amikor a keresztény értékekről beszélünk, akkor fontos egy pontosítást tennünk. Mi nem egy klerikális, hittérítő párt vagyunk. A keresztény értékrend valójában számunkra az egyetemes és ősi emberi értékekkel azonos, mint Isten, rend, hierarchia, bátorság, igazság, szentség, természetesség, közösség, szemben a modern individualizmussal, értéktelenséggel, devianciákkal, liberalizmussal. Az, hogy ezt keresztény értékrendnek nevezzük, ez azért van, mert keresztény kultúrkörben élünk, de éppen ezért nekünk semmiféle problémánk nincs sem az iszlám, sem a buddhista, sem egyéb kultúrákkal, ha azok szintén ezen az alapokon állnak. Ilyen értelemben pedig tényleg nagyon nehéz politizálni, mert mi az úgynevezett kereszténydemokrata – értsd: besimuló, langyos – pártokkal ellentétben valóban felvesszük a kesztyűt, valóban a problémák gyökeréig hatolunk, és kimondjuk a tabunak tekintett dolgokat is.
OH: Az egyik interjújában Ön azt állította, hogy a „globális kapitalizmus” átfogó krízisének következménye az európai pénzügyi válság. Mit jelent a „globális kapitalizmus”, és miért rossz olyan országok számára, mint Magyarország? Lehet-e a neokolonializmus formájának tekinteni a „globális kapitalizmust”?
– A globális kapitalizmus valójában az Egyesült Államok vezette gazdasági-politikai világrend, amely a saját játékszabályait – liberális demokrácia, szabadkereskedelem, multinacionális tőke, nemzetközi bankhálózat, liberális kultúrpolitika – rákényszeríti a világra. Az, hogy ezt teszi, még önmagában nem is meglepő, hiszen minden birodalom ezt tette a történelemben. Az igazi baj abban áll, hogy amíg a történelem nagy birodalmai igyekeztek valami élhető és egészséges kultúrát teremteni, még ha ez nem is sikerült mindig, addig az amerikai birodalom már egy eleve beteg és torz rendet igyekszik terjeszteni. Ez a világrend azért nem hasonlítható az ókori Rómához, mert az ókori Róma – mégha katonai erővel és gazdasági számításokkal is, de – élhető és emberhez méltó kultúrát terjesztett. A mai “Róma”, vagyis az USA viszont egy emberalatti kultúrát terjeszt, amelynek már tényleg csak gazdasági érdekei vannak, semmi más. Természetesnek tartom, hogyha ezt az ember belátja, akkor igyekszik küzdeni ellene. Ki-ki a maga hazájában.
OH: Az európai propaganda egyik kedvelt érve az az állítás, hogy a kelet-európai országok nem képesek EU-tagság nélkül erős gazdaságot létrehozni, magas életszínvonalat elérni. Vagy az is, hogy az Európai Unió, minden problémája mellett, az egyedüli út az üdvösséghez. Önök milyen alternatívát kínálnak?
– Ennek éppen az ellenkezője igaz. Kelet-Közép Európát gyarmatosították. Nem nekünk kellett az EU, hanem mi kellettünk nekik. Az olcsó munkaerő, a piacaink – ez számított. Nézze meg, hol tartanak most a régiónk országai. Sikerült felzárkóznunk? Dehogy. Sőt, a szakadék egyre nagyobb. És ezt a Nyugat nagyon jól tudta, csak elhúzta előttünk a mézesmadzagot. Mit gondol, Törökországot miért nem veszik fel az Unióba? Azért mert muszlimok? Dehogy. Azért mert erős és független gazdasága van, amit nem lehet úgy gyarmatosítani, mint ahogy a magyart, a románt, a szlovákot stb. Az ő cégeik erősek, a piacuk jól védett. Bennünket viszont könnyen bedaráltak. Az alternatíva csak valamiféle regionális együttműködés lehet. Ezért is sürgetem rendszeresen az itt élő nemzetek történelmi megegyezését.
OH: Nemrégiben egy román – magyar politikai botrány az Ön nevéhez fűződött. Traian Basescu román elnök még azt is megígérte, hogy „rendre utasítja Budapestet”. A magyar kormány beavatkozott a konfliktusba. Hogyan viszonyul Ön ehhez a skandalumhoz?
– Az egyik újságíró megkérdezte, hogy a magyar érdekek képviselete esetén vállalom-e a konfliktusokat is. Erre azt mondtam: természetesen. Mire az jött le a sajtóban, hogy hadat üzentem. Tipikus példája a sajtó kártékony működésének. Persze jól látható, hogy az új politikai pályáját előkészítő Basescu akart valami balhét. Neki volt szüksége arra, hogy bebizonyítsa, kemény román politikus, aki szembemegy a magyarokkal. Szánalmasnak találom. Rövidtávú gondolkodás, ami magát az ember minősíti.
OH: Székelyföld életében milyen változások elégítenék ki Önt?
– Az autonómiát tartom olyan reális célnak, amelyet Romániának is előbb-utóbb el kell fogadnia. A magyarság történelmi szerepe Erdélyben megkérdőjelezhetetlen. Jó lenne, ha mindenki belátná, hogy együtt kell élnünk, sőt, közösen kellene küzdenünk a globális kapitalizmussal szemben. Az együttéléshez azonban méltó feltételek kellenek. Olyanok, ahol senki sem érzi vesztesnek magát. Amíg ez így marad, addig nem lesz nyugalom.
OH: A nemrégiben Moszkvában tartott konferencián Ön úgy fogalmazott, hogy a kelet-európai hazafias szervezetek egymás között harcot vívnak, ahelyett, hogy azok ellen küzdenének, akik a globalizációs folyamatokat vezetik. Miért van ez így? Megvan-e a lehetőség arra, hogy Európa hazafias erői – a múlt árnyaival való harc helyett – együtt munkálkodjanak a közös cél eléréséért?
– Ez nem egyszerű feladat, és éppen a mostani magyar-román vita mutatja, mennyire törékeny lábakon állhat a jövőben egy ilyen együttműködés. Az ellenfeleink szinte pillanatok alatt egymásnak ugraszthatnak bennünket. A mai médiatizált, manipulált világban pedig ez még könnyebbé vált. Nézzük csak meg, hogyan fordítják most szembe az arab tavasz után ezeket az országokat, sőt, az országokon belül a társadalmakat. Szóval nagyon őszintének és nagyon elszántnak kell lennünk, ha mi, kelet-európai népek együtt akarunk küzdeni. Én a magam részéről erre nyitott vagyok, és erről már számtalanszor beszéltem. Sajnos kevés pozitív visszhanggal.
OH: Ha Ön lenne a kormányfő, milyen kapcsolatokat építene ki Oroszországgal és Kínával?
– Oroszországot kulcsfontosságú országnak tekintem. Törökország mellett a másik olyan eurázsiai nagyhatalomnak tartom, amelyek vezetésével az euroatlanti tömbbel szemben érdemi politikai, gazdasági és kulturális ellenállás fejthető ki. Persze a dolgok nem fehérek és feketék, ezt tudom, de ettől ez még tény. Ezért is vállaltam el a magyar Országgyűlésben én leszek a magyar-orosz baráti tagozat vezetője, és ezért igyekszem a lehető legjobb török kapcsolatokat kiépíteni. Kínától tartanám a két lépés távolságot. Egyfajta semleges hozzáállással figyelem Kínát. Megkerülni nyilvánvalóan nem lehet, de úgy látom, Kínát inkább a Csendes-óceán és Afrika érdekli, nem Európa.
OH: Hogyan értékeli Izrael külpolitikáját?
– Izraelt rá kell kényszeríteni a független Palesztin állam elismerésére, valamint arra, hogy a Magyarországgal kapcsolatos kolonizációs törekvéseit függessze fel. Erről Simon Peresz beszélt egy üzleti konferencián, tehát nem az én összeesküvés elméletem, mint azt a balliberális sajtó igyekszik bemutatni. Ha ez megtörtént, igyekezni kell a korrekt kapcsolatokra Izraellel, de nyilvánvalóan ne várja senki, hogy a többi európai vezetőhöz hasonlóan én is ott fogok hajbókolni nekik.
OH: Hogyan gondolkodik a szíriai konfliktusról?
– Ez valójában egy nemzetközi konfliktus, amelynek Szíria a színtere. Az Egyesült Államok és Izrael igyekszik felborítani a korábbi status quo-t. Nagyon bízom benne, hogy mihamarabb sikerül megoldást találni rá, mert a civil szféra szenvedi meg az egészet. Nyilvánvalóan ennél többet is tudnék mondani, de mivel a folyamatok napról napra változnak, most elég, ha csupán a béke fontosságára hívjuk fel a figyelmet.
OH: Abból, ahogy az Önök tevékenységét bemutatja a magyar és a nyugati sajtó, arra következtethetünk, hogy nagyon nem szeretik Önt és pártját. Ennek dacára a Jobbik elég sikeres, népszerűsége nő. Mi egy radikális párt sikerének titka?
– Ma a Jobbik Magyarországon a fiatalok között már a legnépszerűbb párttá vált. Két titkunk van. Egyrészt igazunk van, másrészt nem félünk.

2013-ban az Erdélyben élő magyarság Európa legnagyobb nemzetiségi közössége,amelynek nincs autonómiája

Van egy Belgiumnál háromszor nagyobb terület Közép-Európában, amely az utóbbi ezer évben több nép otthona volt és általuk egy színes kultúrájú, nagy múltú régió lett. Ez Erdély, melynek lakói azonban gazdaságilag, kulturálisan teljesen kiszolgáltatottak saját hazájukban. Az erdélyiek ma még nem dönthetnek befizetett adójuk felhasználásáról, nemzeti jelképeikről, arról, hogy milyen tankönyvekből tanulhatnak gyermekeik, milyen nyelven intézhetik hivatalos ügyeiket és milyen fejlesztésekre lenne szükségük…

1898. szeptember 10. - Erzsébet királyné meggyilkolása

A jó öreg szabadkőművesség már akkor is működött. Csakúgy, mint a trónörökös meggyilkolásánál is. Így köszönhetjük nekik az első világháború kirobbantását, a magyarirtó júdeokommunista Őszirózsás forradalmat, aszisztálást Trianonhoz, stb.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQKAJxCKlBC9dmkZF3njNpb4tMeMlnC_gig_rDMXHstoetSs669
„Valami misteriósus dicsfény födi az ő alakját, mintha régen, nagyon régen élt volna egy királyné, aki minket nagyon szeretett, aki értünk sokat tett. Hogy mit tett, nem bírjuk elemezni, történetkönyvek, okmányok, krónikák nem hirdetik világosan, de az érzésekben ott él és mint bizonyosság él az a tudat, hogy ez a szent asszony örködött a nehéz órákban Magyarország fölött, hogy az ő szivéből, melyet most átvert a gyilkos tőre, fakadtak ki elsőbben azok a sugarak, melyek most elöntenek fényükkel, melegükkel.”

(Mikszáth Kálmán: A királyné meghalt. Országos Hírlap, 1898. szeptember 11.)

1898. szeptember 10-én vesztette életét Genfben Erzsébet magyar királyné, miután egy Luigi Lucheni nevű olasz anarchista szíven szúrta őt. A világszép Sisi halála Magyarországot is mélyen megrázta, hiszen hosszú évszázadok után ő volt az első királyné, aki szeretettel és érdeklődéssel fordult nemzetünk felé.
Erzsébet 1837-ben, Bajorországban látta meg a napvilágot, édesapja Miksa József, a Wittelsbach-ház egyik oldalágának hercege volt. Miután Sisi a sorban harmadiknak született, nem számíthatott rangon felüli vőlegényre, a történelem szeszélye folytán azonban mégis Európa egyik legelőkelőbb dinasztiájába házasodott be. Sorsa 1853-ban vett új fordulatot, amikor Zsófia főhercegné nyomására a 23 esztendős Ferenc József császár (ur. 1848-1916) Bajorországba utazott, hogy feleségül kérje Miksa József legidősebb leányát, Ilonát. Az uralkodó azonban müncheni tartózkodása alatt egy másik Wittelsbach-leányba, a mindössze 16 esztendős Erzsébetbe szeretett bele, így 1854 áprilisában végül őt vezette az oltárhoz. Az újdonsült császárné entrée-ja nem sikerült túl jól, ugyanis a Hofburg köreihez képest – főleg a műveltség terén – nagyon sokat kellett még fejlődnie, közben pedig állandó megaláztatások érték őt.
Legnagyobb ellenlábasa anyósa, az igencsak akaratos asszony hírében álló Zsófia volt – róla korábban azt is mondták, hogy ő az egyetlen férfi a bécsi udvarban –, aki nap mint nap éreztette Erzsébettel alsóbbrendűségét, miközben egy szemernyi szabadságot sem hagyott menyének. A császárné már igen fiatalon, 17 évesen anyai örömök elé nézett, első két leányát, Zsófiát és Gizellát azonban zsarnokoskodó anyósa szándékosan távol tartotta tőle, nevelésüket pedig teljesen kisajátította. Sisi megbecsülése aztán még tovább romlott, mivel 1857-ben kierőszakolta, hogy magyarországi körútjára magával vihesse gyermekeit, és idősebbik lánya, Zsófia az utazás során – tífuszban – életét vesztette. A halálesetet Erzsébet gondatlanságának tulajdonították be, így aztán a hamarosan megszülető Rudolf koronaherceget elszakították édesanyjától, és Zsófia főhercegné elvárásainak megfelelően – gyakorlatilag spártai körülmények között – nevelték.
Erzsébet a Hofburg fagyos viszonyai, a folyamatos megaláztatások, konfliktusok, leánya halála és gyermekei távolléte miatt aztán az évtized végére egyik betegségből a másikba esett, és mély depresszióba zuhant. 1859-ben a császárné el is hagyta az udvart, és – orvosa tanácsára – tengeri körutazásra indult, majd később Velencében élt. Sisi két év elteltével aztán elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy – miután visszatért Bécsbe – kiharcolja önállóságát, majd pedig érvényesítse szavát a kormányzásban és gyermekei nevelésében is. A szabad szellemben nevelt császárnénak jelentős szerepe volt abban, hogy a császár engedett a liberalizációs tendenciáknak, sőt, sokan úgy vélik, befolyását az 1867. évi kiegyezés érdekében is latba vetette.
Ezzel függhet össze, hogy a dualista átalakulást megelőző tárgyalások során Erzsébet jó barátságot kötött gróf Andrássy Gyula későbbi magyar miniszterelnökkel, kapcsolatukat azonban az akkori közvélemény szerelmi afférnak próbálta beállítani. Bár a számos alkalommal megörökített titkos viszonyra azóta sem talált senki bizonyítékot, ez a hiedelem olyannyira erősen meggyökerezett, hogy egyesek Mária Valéria főhercegnőt Andrássy gyermekének tartották – erre utalt a Budán született leány kétértelmű „magyar gyermek” elnevezése is.
Miután Erzsébetet 1867-ben – a budai Nagyboldogasszony-templomban – magyar királynévá koronázták, személyét a Lajtán túl mind nagyobb szimpátia vette körül: a Burg rideg falai között továbbra is boldogtalan feleség ezután gyakran „menekült” Magyarországra, hazánkban pedig elsősorban Budán, vagy a – nászajándékul kapott – gödöllői Grassalkovich-kastélyban tartózkodott. Ferenc Józseffel kötött házassága a kiegyezés utáni időszakra már menthetetlenül megromlott, a császár-király ugyanis mind jobban beleszürkült megcsontosodott rendszerébe, Erzsébet pedig mindent megtett annak érdekében, hogy kerülje az uralkodói reprezentációt. A pár  1889 januárja után – miután a trónörökös  Rudolf főherceg Mayerlingben öngyilkosságot követett el – teljesen elidegenedett egymástól.
Erzsébet a fájdalomtól teljesen magába zárkózott, miközben fia haláláért a bécsi udvar zordságát és saját gyengeségét okolta. Sisi egészen haláláig gyászban élt – így mutatkozott az 1896-os magyar millenniumi ünnepségeken is –, miközben „Mater dolorosa”, azaz szenvedő anya álnéven járta a birodalmat és a nagyvilágot. Utazásaira egyedül hű társalkodónőjét, Ferenczy Idát vitte magával, aki aztán a végzetes napon is mellette volt. A boldogtalan asszony élete hátralévő éveiben nagyrészt kedvenc rezidenciái – Bad Ischl, Gödöllő, vagy Korfu szigete – között ingázott, vagy külföldön tartózkodott, miközben egyetlen célja volt: igyekezett a lehető legtávolabb maradni Bécstől.
Ez a szándék vezérelte aztán Erzsébetet végzetes svájci útjára is, mely során 1898. szeptember 10-én elhatározta, hogy hajóra száll, és kirándul egyet a Genfi-tavon. A sétahajókázás végül tragédiába torkollott, a kikötőben ugyanis egy Habsburg-ellenes olasz anarchista, Luigi Lucheni – egy élesre fent reszelővel – merényletet követett el a királyné ellen. A támadás után Erzsébet azonnal lábra állt, így a sérülés súlyossága először nem volt nyilvánvaló, Lucheni fegyvere viszont éppen az asszony szívét találta el. A vérveszteség hamarosan ájulást eredményezett, a királyné kísérői azonban már csak a hajó elindulása után jöttek rá, hogy Sisi komoly veszélyben van, és életét már nem tudták megmenteni.
Erzsébet váratlan halálát az egész Monarchia megrendülten fogadta, Magyarországon pedig különös tisztelettel adóztak emlékének. Budapesten és az ország számos pontján hamarosan utakat és településeket neveztek el a királynő után – például Pesterzsébetet –, köztéri szobrokat állítottak, parkokat alapítottak, így a 20. század első éveire kész kultuszt épült Sisi alakja köré. Erzsébet a magyar népi emlékezetben egyszerre testesítette meg a kor nőideálját, a fájdalmas anyai sorsot és a szabadságért folytatott küzdelmet, míg máshol főleg a lázadó, romantikus szépség imágója maradt meg; a királynéról 110 év alatt regények, filmek és zenedarabok sokasága született, melyek tükrében a tündérmesék világába emelkedett Sisi mellett mind nehezebben tudjuk felidézni Erzsébet fájdalmasan realisztikus alakját.


A magukfajta gyilkosokat "jó magaviseletük" miatt, ha bezárják egyáltalán, pár hónap ~ év után kiengedik a börtönből. Nekünk lenne egy véleményünk. Előbb a pártok képviselőit, rendőröket, bírókat, ügyvédeket, ügyészeket és jogászokat, valamint a bankárokat és banktisztviselőket kéne börtönbe csukni, legalább 10 évre, hogy gondolkozzanak el a hazai igazságszolgáltatás tarthatatlanságán, ami ellenkezik azokkal a magasztos elvekkel, amiket ezek a HAZAÁRULÓ hazug szervezetek hirdetnek magukról!

Csak romák maradtak az olasz iskolában

Kudarcot vallottak az olasz és roma diákokkal indított vegyes osztályok az északolasz Landiona településén, ahol az olasz gyerekeket szüleik kivették az iskolából. Máshol a bevándorló gyerekek száma jelent gondot.

Feszültség övezte a szerdán kezdődő tanévet a 600 lakosú piemonti Landionában, ahol az általános iskolában csak a roma gyerekek maradtak. Az olasz diákokat szüleik átíratták a szomszéd település iskolájába. 12 olasz gyerek hagyta el az iskolát, 25 cigány kisdiák maradt, de közülük csak hatan járnak rendszeresen iskolába – jelentette a Corriere della Sera napilap. „Túl sok a roma. A roma családok a menzát sem fizetik!” – mondták az olasz szülők, akik szerint nem a romákat, az olasz gyerekeket diszkriminálják.
Marisa Albertini polgármester csütörtökön tagadta, hogy diszkrimináció történt volna a településen húsz éve élő cigányokkal szemben. Szerinte a szülők egyszerűen iskolát váltottak. Arra emlékeztetett, hogy a gyerekhiány miatt tíz évvel ezelőtt bezárás fenyegette a helyi iskolát, amelyet a roma gyerekek beiratkozásával sikerült fenntartani. Súlyosnak nevezte a történteket Francesco Cavagnino, az önkormányzat kisebbségi felelőse, aki szerint Landiona nem rasszista, de mindez rossz színben tünteti fel az egész települést. Az ügyben parlamenti interpelláció is indult.

Az iskolások nagy része bevándorló

A lombardiai Costa Volpino általános iskolájában az első osztályos olasz tanulók szülei szintén kivették gyerekeiket a külföldi diákok túl nagy száma miatt. Az alig húsz fős osztályban 14 a bevándorló kisgyerek. Az olasz diákok megtartása érdekében az iskola erre két külön osztályt indított, két csoportra osztva a külföldieket. A piemonti Torinóban az idei tanévtől lépett életbe az az önkormányzati program, amelynek keretében a város cigánytelepein élő gyerekeket mindennap iskolába kísérik.
Olaszországban a héten 9 millió gyerek kezdte el a tanévet az óvodától a gimnáziumig. A tanulók jelentős része bevándorló családban született, különösen nagy az arányuk az északi tartományokban.

MTI

Kína a világ harmadik legnagyobb befektetőjévé nőtte ki magát

Tovább növelte tavaly külföldre irányuló közvetlen befektetéseit Kína, amely immár a globális piac harmadik legnagyobb szereplőjévé vált - jelentette be a kínai kereskedelmi minisztérium hétfőn.

A közvetlen külföldi befektetések értéke 87,8 milliárd dollárra nőtt 2012-ben - közölte a tárca a nemzeti statisztikai hivatallal és a devizaszabályozásért felelős szervvel, a SAFE-val közösen. Ez éves szinten 17,6 százalékos növekedés, miközben a globális átlag - a világgazdasági környezet bizonytalanságai miatt - 17 százalékkal csökkent.

A kínai tőke fokozódó áramlása külföldre azt is jelenti, hogy a kelet-ázsiai ország ma már a világ harmadik legnagyobb befektetője az Egyesült Államok és Japán után, miközben 2011-ben még csak a hatodik helyet tudta magáénak. A statisztikák szerint a kínai cégek tavaly 457 felvásárlást és összeolvadást (M&A) bonyolítottak külföldön, összesen 43,4 milliárd dollár értékben, ez a számot és az értéket illetően is új rekord.

Az ország külföldre irányuló közvetlen befektetései 2002 és 2012 között átlagosan évi 41,6 százalékkal nőttek, az évtized közepéig az évi 17 százalékos növekedés fenntartása a cél. A külföldi befektetések értéke 2015-ben akár a 150 milliárd dollárt is elérheti - becsülte korábban a kereskedelmi minisztérium.

A múlt év végén a kínai cégek külföldi befektetésekben lévő teljes kinnlevősége az 531 milliárd dollárt is meghaladta - olvasható ki az adatokból. A kínai befektetők 179 országban mintegy 22 ezer vállalatot alapítottak, s 80 százalékuk működik sikeresen.

A központi gazdaságtervező ügynökség, az NDRC egy korábbi becslése szerint 2013 során az előző évhez képest akár 15 százalékkal is nőhet a Kínából külföldre irányuló befektetések nagysága. A befektetési kedvet a központi vezetés kezdeményezőbb nyitási politikái is növelhetik majd. A kormány minden vállalatot hajlandó és kész külföldi befektetéseit illetően támogatni és irányítani - áll az NDRC jelentésében.

A kínai cégek legkedveltebb célpontjai között Kanada, az Egyesült Államok, Németország és egyre inkább a feltörekvő országok szerepelnek.
Kitekintő

Fasiszták és kutyacsip

A legundorítóbb náci-fasiszta szabadkömüves elemensek itt Szlovákiában az Új Szó napilapban találhatók, így egyáltalán nem meglepö módon, talán az összes szlovákiai újság közül, a kisebbségi magyar Új Szó napilap próbálta a napokban legjobban megfélemlíteni a lakosságot "kutya és macskacsip" ügyben, melyröl amúgy már sokan tudják, hogy valójában nem az állatvédelemröl szól, hanem köztes lépés a lakosság megcsipezése felé vezetö náci-fasiszta "új világrendi" úton. Szlovákia egyébként idáig nem volt élvonalbeli ezen dolgok teljesítésében: Magyarországgal ellentétben, aholis a kötelezö kutyacsip a náci-fasiszta Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor kormányzása idején már fokozatosan bevezetésre került. Nemhiába Szlovákiában is épp Orbán Viktor jóbarátja, Róbert Fico kormányzása idején történtek meg ezen lépések.
2013. augusztus 31-én címlapon hozta le az ÚJ Szó a következö hírt:
Kinyomozzák a csip nélküli kutyát
"Októbertől csipvadászat kezdődik : ellenőrök sétálnak majd az utcán, és megállapítják, melyik kutyában van csip, és melyikben nincs. ...
Tévednek azok a kutyatulajdonosok, akik azt hiszik, megkerülhetik a hatóságokat, és bírság nélkül tarthatnak olyan ebet, amelyiknek nincs elektronikus azonosítója.
...
Az állatorvosok műszerei csak körülbelül 20 centiméteres távolságból képesek leolvasni a csipeket, az állat-egészségügyi felügyelet műszereinek hatótávolsága viszont sokkal nagyobb, mondta kérdésünkre Farkas Orsolya komáromi állatorvos. „Nem is kell az állat közvetlen közelébe kerülniük. A kutyákat ilyenekkel fogják ellenőrizni” – jegyezte meg. Az állatorvosnak szintén kötelessége lesz jelenteni, ha szeptember harmincadika után olyan kutyát, macskát vagy vadászgörényt visznek hozzá, amelyikben nincs azonosító."
Ugyanezen szám mindjárt második oldalán is található egy újabb megfélemlítö cikk:
Dupla bírság a makacs gazdiknak
"Pozsony. Aki szeptember 30-ig nem csipelteti kutyáját vagy macskáját, 300 euróig terjedő bírságra számíthat. Az sem lélegezhet fel, akit egyszer már megbírságoltak, tudtuk meg Paulina Komarovától, az állategészségügyi felügyelet szóvivőjétől. „Ha a bírság kiszabása után egy éven belül ismét fény derül arra, hogy a gazdi nem teljesítette törvényi kötelességét, a hatóság a bírság kétszeresét is kiszabhatja” – mutatott rá a szóvivő."
Hogy mennyire mocskos-undorító-gátlástalan elemensek állnak mindezek mögött Szlovákiában, azt jól példázza például az is, hogy az Új Szó napilap 2013. szeptember 4-én, vagyis a szíriai válság legkritikusabb napjaiban, amikor a világ lényegében egy lépésre állt egy újabb világháborútól, nem habozta lehozni címlapon a következö cikket:
"Pozsony. Bármennyire hihetetlenül hangzik is, vannak olyan önkormányzatok, amelyek a 21. században fontosnak tartják, hogy községükben új civilvédelmi létesítményeket építsenek.
...
Újabban a városrész területrendezési tervének módosításában megjelent egy civilvédelemről szóló cikkely, mely alapján akár arra is kötelezhetik a telkek tulajdonosait, hogy parcelláikon civilvédelmi létesítményt építsenek.
...
Hogy miért van szükség új civilvédelmi létesítmények megépítésére a főváros területén, ráadásul olyankor, amikor Pozsony több fölöslegessé vált bunker eladását tervezi, az illetékesek több hét elteltével sem adtak egyértelmű választ."
(idézet vége)
Szemmel láthatóan a gyanútlan lakosság totális, gátlástalan félrevezetéséröl van szó, ugyanis nemhogy titkolják elölük, hogy az emberiség potenciálisan egy újabb világkonfliktus felé tart, hanem még azt a minimális civilvédelmi intézkedést is igyekeznek meghiúsítani, ami még benne maradt a szlovák törvényekben.
Apropó, mintha az anyaországi magyarok se állnának valami jól hasonló ügyekben, az ö figyelmükbe pedig a magyar Külügyminisztérium honlapját ajánlanám. A magyar diplomáciát is mintha ugyancsak kétes elemensek irányítanák, akik nem éppen a világbéke és az igazságosság hívei.
"Magyarország következetes elvi álláspontot képvisel a szíriai válság kapcsán. Hazánk világossá tette, hogy a saját népe ellen folytatott, eszközökben nem válogató háborújával az Aszad-rezsim elveszítette törvényes jogát az ország irányítására. A 2013. augusztus 21-i vegyifegyver-támadás azonban még az eddig százezernyi halálos áldozatot követelő vérontásban is egy határvonal átlépését jelentette. A folyamatosan napvilágra kerülő bizonyítékok egyre egyértelműbben az Aszad-rezsimet teszik felelőssé e szörnyű támadásért."
Ó igazán? Én másként tudom. S azt a 100 000 halálos áldozatot Asszadra fogni, kinek országát már 2011 óta ostromolják a CIA és Szaúd-Arábia által létrehozott, fejlevágó Al-Kaida terroristák, az se semmi!
Talán ha az urambátyám befogná a pofáját, az kifejezetten jobb hatással lenne a világbékére.
Ne feledjük azt se, hogy az elsö világháború egyik kirobbantója is 1914-ben Magyarország volt, s 2012-ben kishíján a harmadiké is.

Elöbbi levét aztán 1919-ben nem is annyira a sötét és ostoba politikai elitjei, hanem föleg a magyar nép itta meg. S ez a helyzet most, szük 100 évvel késöbb, kísértetiesen hasonlít az 1914-esre, a magyar politikai elit éppoly korom-sötét mint 100 évvel ezelött is volt, s ami a lakosság beletörödését és tétlenségét illeti, az se sokat változott.


http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=112:ujszo&catid=23:belfoeld&Itemid=60

A madárijesztő - Kritika a mai társadalmunkról

A horvát orvosok és ápolónők csaknem 70 százaléka sztrájkba lép

A horvát orvosok és ápolónők 60-70 százaléka meghatározatlan időre sztrájkba lép szeptember 18-ától.
orvos 1
Ettől a naptól kezdve a sürgősségi és az alapellátásban dolgozókon kívül mindenki, azaz csaknem 46 ezer orvos és ápolónő teszi le a munkát. A sztrájk addig tart, amíg nem sikerül megállapodni a kormánnyal az új kollektív szerződésről.
A tárgyalások augusztus 26-án szakadtak meg. A munkavállalók azt követelik, hogy a heti 40 óra felett munkával eltöltött időt túlóraként rögzítsék az új kollektív szerződésben, és a plusz munkáért járó összeget 50 százalékkal emeljék meg.
Addig, amíg nem teljesül a munkavállalók követelése, a kórházak vasárnapi munkarend szerint dolgoznak majd - a sztrájkot meghirdető horvát ápolónők szervezetének a bejelentése szerint.
Forrás: hetivalasz.hu

Cionisták meggyilkoltak egy orosz diplomatát

Abháziában hétfőn "ismeretlen fegyveresek" meggyilkoltak egy vezető orosz diplomatát. Az áldozatot - Dimitrij Viszernyevet, az abháziai orosz nagykövetség főtitkárát - közelről lőtték le, közvetlen azután, hogy otthonát autóval elhagyta volna. A merénylet során a célpont életét vesztette, felesége súlyos sérüléseket szenvedett.
Az orosz nagykövetség nem kommentálta az esetet.
Abházia belügyminisztériumának szóvivője annyit közölt, hogy terrorista támadás történt.
Abházia a Szovjetunió felbomlását követő háború során 1991-ben vívta ki függetlenségét a grúz kormánnyal szemben. Oroszország Abháziát és egy másik elszakadó tartományt, Dél-Oszétiát 2011-ben független államként ismerte el, miután elsöprő vereséget mért a területeket megszálló grúz haderőre. Moszkva azóta mindkét térségben csapatokat állomásoztat, a nyugati országok pedig nem ismerik el a két ország függetlenségét.
Nem lehetnek kétségeink afelől, hogy a merénylet egy jelzés Moszkva számára, amit a cionista Nyugat a szíriai agresszió megakadályozása miatt küldött. Egyben hadüzenet is; azt jelenti, ha Oroszország továbbra is kitart a szír kormány mellett, a Nyugat a szíriaihoz hasonló műveletekbe fog kezdeni az orosz határ mentén, ahogy teszik azt Dagesztánban és más, "terroristák" által fenyegetett térségekben is. "Amerika nem vár sokáig" - ez a 'nobel-békedíjas' Barack Obama dühödt válasza Szíria lerohanásának ellehetetlenítése miatt.
Hídfő.net