2013. szeptember 11., szerda

Belekapaszkodtak az utolsó fűszálba

Az Egyesült Államok belekapaszkodott az oroszok által átnyújtott fűszálba, mely szerint elkerülhető lehet a bombázás Szíriában. Orosz felvetésre ilyen gyorsan még soha nem reagáltak az amerikaiak, mint a mostanira, gyakorlatilag már órákkal később John Kerry nyilatkozott, hogy Szíria elkerülheti a bombázást, ha elfogadja az orosz javaslatot. 
Nem csoda, hogy kapva kaptak az ötleten, mivel fogalmuk sem volt róla, szorult helyzetükből hogyan szabaduljanak. Egyre nyilvánvalóbb volt, hogy hibásan és elkapkodva futottak neki a bombázási ötletnek. Mi lett az orosz javaslattal? Asszad szó nélkül elfogadta, ez várható is volt, mivel semmi szüksége jelenleg vegyi fegyvereire, mint azt előzőleg már írtuk, hónapokkal ezelőtt kijelentette, semmilyen körülmények között nem vetnek be ilyen fegyvert. Így nincs vesztenivalója. A mai nap folyamán a szíriai külügyminisztérium hivatalosan is bejelentette, hogy hajlandó átadni a vegyi fegyvereket.
Az USA elnöke azonban már napokkal ezelőtt az utcára zavarta feleségét, Páviánnét, hogy kampányoljon a bombázás ellen. A szokásos zsidó módszer, "mind a két kapuba a mi emberünket állítjuk, így akárki nyer, azzal mi is nyerünk" elvet követik. Ezt teszik már a jakobinusok óta. Páviánné pedig szorgosan kampányolt is saját férje ellen.
Az már csak hab a tortán, hogy az oroszok által benyújtott bizonyítékok olyan meggyőzőek, hogy Obama a mai napon kénytelen volt fontolóra venni Asszad ártatlanságát, és felszólította a szenátust, hogy halassza el a szavazást a bombázás ügyében. De mint mondotta, a szíriai bombázás amerikai érdek! Csak kibújt a szög a zsákból. Az már nyilvánvaló, hogy beavatkozás nélkül a terroristák nem képesek legyőzni Asszadot. Csakhogy a külpolitikai nyomás egyre nagyobb az amerikaiakon, és a közvélemény nem támogatja a Fehér Ház militarista ámokfutását. Ha már az angolok is kihátráltak - a másik cionista fő fészek -, akkor ott komoly gondok vannak. Minél jobban húzzák az időt, annál jobban kicsúszik a talaj a bombázási ötlet alól. 
Most a jelentősebb sajtóorgánumok egyértelműen arról írnak, hogy az orosz felvetés megmenti Obama jó hírét. Magyarra fordítva kihúzta a bajból, de az igazi nyertes maga Asszad. Csapatai tovább folytatják a hadműveleteket. A terroristák északon elfoglaltak egy pár falut. Ezzel szemben délen mind Daraja, mind Damaszkusz vonatkozásában vesztésre állnak. Amint Daraja teljesen felszabadult, a harapófogó bezárul Damaszkusz külső térségei körül is, és az egész nyugati és déli régióban vége a lázadóknak. Már csak a törökökhöz közeli északi régió maradhat a kezükön, amelynek felszámolása a délen felszabaduló katonai erőknek hetek kérdése lesz. Ahogy megírtuk annak idején, ha nyár végéig kitart Asszad rendszere, akkor őszre dűlőre viszik a dolgot. Jelenleg ez a forgatókönyv esélyes. A déli harcokban a Hezbollah harcosai továbbra is kimagasló teljesítményt nyújtanak.
Kemény Gábor


Az amerikaiknak kotródás van a Közel-Keletről és a saját CIA-s hálózatát fel kell számolnia és az oroszok veszik át a helyzet rendezését.
Izraelnek meg kuss van, de nagyon!



A valosagos helyzet az, hogy az iszlam “felkelok” tomegesen fejezik le a keresztenyeket Sziriaban. Ezt a tevekenyseget tamogatja Obama.
Erosebb idegzetuek szamara: http://www.youtube.com/results?search_query=christian+beheaded+sirya&oq=christian+beheaded+sirya&gs_l=youtube.3 …992.13052.0.13312.20.20.0.0.0.0.0.0..0.0…0.0…1ac.1.11.youtube


“Az ENSZ jelentése szerint a szíriai csatatéren “büntetlenül követnek el mészárlásokat”, és mindkét oldal kegyetlen háborús bűncselekményekért felelős.
Ezzel párhuzamosan szerdán az AFP hírügynökség arról számolt be, hogy egy ősi keresztény faluban, amelynek környékén napok óta összecsapások folynak, a radikális iszlamista felkelők fegyverrel kényszerítettek az iszlámra való áttérésre helyi lakosokat.”
http://index.hu/kulfold/2013/09/11/ensz_a_sziriai_felkelok_is_haborus_bunosok/#

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése