2014. április 8., kedd

Ma megtartotta első rendes ülését Donyeckben a Donyecki Népköztársaság (DNR) Ideiglenes Kormánya.



Ezen az első ülésen megfosztották tisztségétől az illegitim kijevi junta által a terület kormányzóját Szergej Tarutát, valamint az SZBU vezetőjét, és a belügyminisztérium kinevezett tisztségviselőit. Tájékoztatták a sajtó képviselőit, hogy hamis az a hiresztelés, miszerint a Donyecki Népköztársaság megszűnt.
Ezt követően lakossági panaszokkal foglalkozott az Ideiglenes Kormány. Sokan fordultak hozzájuk panasszal a városban előőforduló provokációk miatt. Az Ideiglenes Kormány intézkedésekre tett igéretet, hogy felkutatja a betolakodó provokátorokat.
(Forrás: http://krimfront.info)


Hídfő.net | Kelet-ukrajnában kikiáltották a Donyecki Népi Köztársaságot
 



Moszkva megvakítja a nyugat elektronikus felderítését

Az orosz kormánypárt politikusa benyújtott egy törvényjavaslatot, ami tiltaná, hogy az állami hivatalnokok, köztisztviselők, a választott politikusok, a katonai személyi állomány és az állami cégek vezetői bármilyen elektronikus kommunikációt használjanak, ami nincs ellátva az állam által rendelkezésükre bocsátott biztonsági szoftverrel. A javaslatot benyújtó Vlagyimir Gutenyov az Izvesztyija napilapnak adott interjúban elmondta, az intézkedés elsődleges célja, hogy a nyugati országok, különösen az Egyesült Államok elektronikus felderítése elé akadályt állítsanak. Emellett a politikus azt is kifejtette, hogy a külpolitikai helyzet kritikus, az állami alkalmazottak egyébként is jobban teszik, ha kevesebbet beszélnek, többet dolgoznak.
Gutenyov javaslatára összeállítják azoknak a telekommunikációs eszközöknek a listáját, melyeket az orosz állam biztonságosnak minősít. A politikus emellett javasolta az állami alkalmazottak további kategorizálását: külön csoportot képeznek majd azon állami alkalmazottak, akiknek egyes tevékenységekre kizárólag az állam által biztosított eszközöket szabad használniuk, valamint azok, akik minden tevékenységre és magáncélra is kizárólag az állam által adott technikát használhatják. Utóbbi kategóriát az adott személyek családjára is kiterjesztenék. Példának okáért: ne történhessen meg, hogy az otthonában állami laptoppal munkát végző családapát az NSA úgy hallgatja le, hogy a feleség, vagy valamelyik gyerek számítógépén aktiválják a hangrögzítést.
Gutenyov elmondta, hogy az utóbbi kategóriába tartozó személyek esetében a család által használt technikai eszközöket is ellenőrizni fogják, beleértve a gyerekeknek vett rádiókat, okostelefonokat is.
YotaPhone - jelenleg egy biztonságos készüléket ismernek el - készül az újabb lista
Az Edward Snowden által kijuttatott adatokból a közvélemény számára is nyilvánvalóvá vált, hogy a modern világban amit egyesek mindezidáig paranoiának neveztek, annál az elektronikus hírszerzés nem csak jóval többre képes, de igencsak aktívan folytatja a világ minden országában. Azt követően jött létre a YotaPhone nemzetközi vállalat, ami az orosz állam által garantáltan biztonságos készülékeket gyárt. Gutyenov elmondása szerint készül az újabb lista, a teljes átállás legfeljebb hat hónapot fog igénybe venni. Ezidő alatt az orosz szoftvergyártó cégek bevizsgáltathatják termékeiket a hatóságokkal, majd az állam kiadja a megbízható és az állami alkalmazottak által használható készülékek listáját.
Gutyenov a Snowden-botrány kirobbantását követően előirányozta, hogy a minisztériumok alkalmazottai számára tiltsák meg a nyugati közösségi hálók valamint levelezőrendszerek (Facebook, G-Mail) használatát, emellett az amerikai cégek által gyártott mobiltelefonok használatát is tiltsák be.
Gutyenov javaslata szerint az állambiztonsági intézkedéseket nem kellő komolysággal kezelő, vagy megszegő állami alkalmazottak számára 20 év börtönbüntetést írnak elő.


http://www.hidfo.net/2014/04/08/moszkva-megvakitja-nyugat-elektronikus-felderiteset

Rasmussen: Kelet-Ukrajnában elmérgesedhet a helyzet

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár a NATO Párizsban tartott konferenciáját követően felszólította Oroszországot, hogy lépjen vissza és ne avatkozzon be Kelet-Ukrajnában. A NATO ukrán helyzettel kapcsolatos konferenciája újra azt mutatja: az atlantista tömb terjeszkedni akar és Ukrajna egészét bekebelezné.
Rasmussen azt is kifejtette, hogy ha Oroszország beavatkozik Kelet-Ukrajnában, az egy "történelmi hiba" lesz és Oroszország számolhat a teljes nemzetközi elszigetelődéssel. Nehéz eldönteni, hogy ez egy fenyegetés volt és utalás a Szovjetunió összeomlására, vagy annak kifejeződése, hogy a NATO már nem mer közvetlen fenyegetéseket megfogalmazni.
Korábban a cseh államfő nyílt háborús uszítást folytatott Oroszország ellen, hangsúlyozva, hogy a kelet-európai országoknak aktívabb szerepvállalást kell tanúsítaniuk a NATO-n belül, és ha Ukrajnáról újabb területek szakadnak le, be kell küldeni a NATO-csapatokat az országba. Washington az utóbbi időben a kisebb, térségi országokat használja fel saját fenyegetéseinek közlésére.


http://www.hidfo.net/2014/04/08/rasmussen-kelet-ukrajnaban-elmergesedhet-helyzet


Nyafog az USA!
Az Egyesült Államok “súlyos aggodalmát” fejezte ki amiatt, hogy Ukrajna keleti részében fokozódott a feszültség, miután oroszbarát tüntetők elfoglalták a kormányépületeket három városban – jelenti a BBC News.
A brit tévé szerint John Kerry amerikai külügyminiszter telefonbeszélgetést folytatott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval, és arra figyelmeztette, hogy bármilyen orosz törekvés a destabilizálásra költségekkel jár majd.

“Az is szóba került, hogy közvetlen megbeszélést tartanak a következő tíz napon belül. Ukrajna pedig biztonsági közegeket irányít Donyeckbe, Luhanszkba és Harfkivba, ahol felkelők a kormányépületeket megrohamozták, Donyeckben pedig “népköztársaságot” hirdettek ki és népszavazás megtartását május 11-én az Ukrajnától történő elszakadásról.
Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Jen Psaki szerint Kerry a telefonbeszélgetés során arra szólította fel Oroszországot, hogy nyilvánosan határolódjék el a “szeparatisták, szabotőrök és provokatőrök” ukrajnai tevékenységétől.
Lavrov viszont – a brit Guardian című újság honlapja szerint – cáfolta, hogy Oroszország destabilizálná Ukrajnát és azzal vádolta meg a Nyugatot, hogy “feszültséget korbácsol”. Az orosz külügyminisztérium pedig közölte, hogy “szoros figyelemmel” követi a kelet-ukrajnai eseményeket, különösen Donyeckben,Luhanszkban és Harkivban.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Ez nagyon jó: “…költségekkel jár majd…”-nyafog az amerikai külügyminiszter. Vajon mire gondolhat? Ő, aki egyáltalán nem nyafogott akkor, amikor államtitkárnője cukorkát osztogatott a Majdanon a Nyugat által felbérelt hordának, arra ösztökélve őket, hogy döntsék már meg a törvényes kormányt Ukrajnában. Persze a jeles hölgy nem egyedül lázitott a “demokrácia” jegyében Kijevben. Szinte egymásba ért a f…k a nyugati “bátoritóknak” februárban, és egy szavuk nem volt az Ukrán főváros főterének lángba boritása láttán, az erőszakoskodások láttán! Mert az kedvükre való volt-ennél fogva azt törvényesnek és népakaratnak nyilvánitották. Persze Kelet-Ukrajna az szerintük más!
Pedig érdemes lenne John Kerrynek egy kicsit New Yorkra is figyelni. Pontosabban az ENSZ-ra! Még pontosabban Ban Ki Moon főtitkár megállapitására. Bár ez valószinűleg cionista füleknek annyira nem tetsző megállapitás! Hallgat is a dologról a “fősodratú de nagyon! Mert nézzük csak mit mondott a tisztelt úriember:
Az ENSZ BT nemzetközi jogi szakértők bevonásával megvizsgálta Ukrajna státusát, és egy fölöttébb furcsa tényre bukkantak.
UKRAJNA ÁLLAMI HATÁRAI AZ ENSZ REGISZTERÉBEN NINCSENEK RÖGZITVE! A Szovjetúnió megszűntét követően erről valahogy megfeledkeztek, márpedig mindennemű tevékenység ilyen-olyan megitéléséhez ez szükségeltetik.
Ráadásul a HATÁROK SZOVJET KÖZIGAZGATÁSI KÖRZETHATÁROK, amelyeket mindössze a FÁK-szerződés rögzit, és amelyekre az ENSZ keretében jogi érvényt nem lehet gyakorolni. És mivelhogy a nemzetközi jog szerint az ország (Ukrajna) nem rendelkezik hivatalos határokkal, hát nincs is mit megsérteni! Ezen az alapon nem lehet emlegetni szeparatizmust, nem lehet a határok módositásáról beszélni. Ugyanis ami nem létezik-az nem is módositható!
Ezekről a dolgokról tegnap este számolt be az angliai Temze Tv. egy Ukrajnával foglalkozó műsorában, ám fölöttébb érdekes módon a témára senki sem reagált. Nagy a világsajtóban a csend ez ügyben. (Megjegyezzük, hogy a Bal-Rad ezt az információt leellenőrizni nem tudja, ráadásul a hir forrása mindössze egy olvasói kommemtre hivatkozik a http://www.ntv.ru/novosti/891536/-oldalon.
Ám a jelek szerint az Ukrajna behabzsolása miatti EU-fória igencsak kezd lelohadni!
Olyannyira, hogy Barroso Nagykutya tegnap nem kevesebbet mondott, mint: Ukrajna nem érett az uniós tagságra, és a közeli jövőben sem lesz alkalmas a csatlakozásra, mondta José Manuel Barroso a Kölner Stadtzeiger című német lapnak adott interjújában. Szerinte Kijev nem kap egyhamar tagságot az Európai Unióban, és a közösség sem készült fel arra, hogy tagjai közé fogadjon egy olyan országot, mint Ukrajna.

A társulási szerződéssel viszont Ukrajna közelebb kerül az EU-hoz. A szerződés politikai részét már aláírták, és az EU egyoldalú vámkönnyítésben részesít ukrán termékeket, valamint 11 milliárd euró értékű támogatást (?!) ajánlott, mindez pedig jelentősen hozzájárulhat Ukrajna stabilitásához és az életszínvonal emeléséhez, mondta az EB elnöke.
A bizottság elnöke szerint az EU számos partnerországában volt már a “fejlődés motorja”, amire a legjobb példa éppen Ukrajna szomszédja, Lengyelország. Húsz éve ez az ország még szegényebb volt, mint Ukrajna, de az EU-s segítségnek köszönhetően, ma már jóval magasabb a lengyel életszínvonal, mint az ukrán.
A hülye Barrosonak nem ártana elmagyarázni: Húsz esztendeje Ukrajna a Szovjetunió egyik “örököseként” sokkal vagyonosabb volt a mostani Ukrajnánál. Huszonkét éve Ukrajnát egyre csak fosztogatják, egyre csak koptatják a szovjet családi ezüstöt, ami mára már elfogyott. Pontosan úgy, mint Magyarországon!
Ezzel szemben Lengyelországban az elmaradottság igen nagy volt AKKOR-és hát ONNAN ellopni kevés dolgot lehetett. Ráadásul Lengyelország politikai elitje sokkal lojálisabb volt országához és népéhez, mint magyarországi cimboráik.
Ugyanakkor Ukrajnát az EU-ba ugyanaz az elit “vinné be”-amelyik az ország vagyonát szétrabolta! Márpedig egy ilyen elit által uralt Ukrajnát az EU nem szivesen látna a brüsszeli nappaliban! Ezt hozta finoman az ukránok tudtára Barroso.. Amit akár úgy is felfoghat immáron a kijevi cionhorda, hogy: “fijúk! Az aranyatokat elhoztuk! Mi már jól jártunk! A problémáitokat meg oldjátok meg ahogy tudjátok!”
Barroso üzenetétől pedig alighanem a viszketés jött a kijevi zsidóhordára! Mert ha az EU kifarol mögülük, tudják az mit jelent! Egyszer már hallották: “Jön a hadsereg, és ti mind meghaltok!”
Nem véletlenül ragaszkod(ná)nak ők ennyire az uralkodáshoz! Kiváltképp Gázos Julcsi! Akinek már vannak komoly harkovi “élményei”!
(B-R )

Elrabolják lányaink…

Néhány hete „Borsodban is egyre aktívabbak a nőkereskedők” címmel jelent meg egy cikk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Észak-Magyarország napilapban.
A cikk azzal foglalkozott, hogy a rendőrség őrizetbe vett a közelmúltban egy csincsei férfit, aki két nőt vitt ki Hamburgba, hogy ott prostituáltként dolgoztassa őket, majd egyiküket eladta. A cikk írt arról, hogy egy kecskeméti férfit elítélt a bíróság, aki 200 ezer forintért „vett” két ózdi lányt, akiket Svájcba adott el, hogy ott örömlányként dolgozzanak, valamint néhány hónappal ezelőtt egy miskolci férfit vett őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda, mert egy nemzetközi bűnszervezet tagjaként adta-vette, futtatta a lányokat külföldön.
Mivel a megyei példák tehát sokasodtak, így nem mehetett el a téma mellett a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya sem, s az e havi elektronikus lakossági hírlevelét ennek szentelte. Gyakorlati tanácsokat adnak a külföldön munkát vállalni szándékozó nőknek, lányoknak, mire kell vigyázniuk, hogy ne váljanak futtatók, nőkereskedők prédájává.


Tanácsok kiutazóknak
Hogyan úszhatja meg, hogy eladják prostituáltnak külföldre?Talán a legfontosabb figyelmeztetés: gyanús, ha a hirdetés „könnyű” vagy „erotikus” munkát ígér, ha nyelvtudásra nincs szükség, ha mobiltelefonszámot vagy jeligét adnak meg. A törvényesen működő munkaközvetítő cégekről hivatalos nyilvántartás létezik. Akkor is érdemes gyanakvónak lenni, ha ismerős vagy rokon kínálja a könnyű pénzzel kecsegtető munkát. Kiutazás előtt fontos tájékozódni, és részletes szerződést kötni, a külföldi munkaszerződés kötelező tartalmáról Magyarországon jogszabály rendelkezik.
Ha mégis úgy döntött, belevág, az útleveléről készíttessen fénymásolatot, és hagyja itthon egy önről készült legfrissebb fotóval! Az otthoniaknak hagyja meg a kinti címét, és megbeszélt időpontokban telefonáljon haza! Legyen legalább egyvalaki, akit rendszeresen felhív, és akivel előre megegyezett valamilyen titkos jelmondatban, arra az esetre, ha netalán bajba kerülne és nem beszélhetne nyíltan! Az útlevelét soha ne adja ki a kezéből – ha azt valaki kéri, az biztos jele, hogy ki akarja használni! Ne fogadjon el semmilyen ajándékot, ne kelljen senkinek se „hálásnak” lennie! Legyen önnél legalább annyi pénz, amennyiből haza tud jönni!
A cikket olvasva eltöprengtem. Hová süllyedt a világ? Persze tudjuk nagyon mélyre, és várhatóan még mélyebbre fog és egyre gyorsabban és szaporábban. A gyengébbekkel szembeni agressziót mindig elitéltem. Meggyőződésem, hogy az erősebbnek nincs joga eltiporni a gyengébbet. Önvédelmi edzésen viccesen mindig azt mondom a legényeinknek, hogy bántani csak az erősebbet szabad, a gyengébbet védeni kell és segíteni neki, hogy erősebbé tudjon válni, és akkor, ha erősebb, akkor már lehet vele kezdeni.
Azonban, hogy egy embert rabszolgaságra kényszerítsenek, hogy eladjanak prostituáltnak, az, amitől gonoszabb tettet nem tudok elképzelni, amit egy ember személye ellen el lehet követni.
Gondoljunk bele egy lánynak a helyzetébe, aki ilyen helyzetbe kerül. Gondoljunk bele a családja, a barátja vagy a férje helyzetébe. Ha erre gondolok, ökölbe szorulnak a kezeim, és saját szeretteim jutnak az eszembe. Mit tennék, akkor, ha ők lennének az áldozatok? Te kedves olvasó! Te mitévő lennél akkor?
Nos aki látta az „Elrabolva” című akciófilmet Liam Neeson-nal, az úgy nagyjából el tudja képzelni, mit tudna tenni egy egészséges lélekkel rendelkező apa, férj vagy testvér, ha a szívéhez közel álló hölgyet bántanák.
De… Sajnos a gyávaság oly mértékben bele ette nálunk, az emberek lelkébe magát, hogy egy ilyen esetben sem az érintettektől, sem a társadalomtól nem várhatunk hasonló reakciót. Leírják a veszteséget, örülnek, hogy nem velük történt, és remélik, hogy elkerüli őket a hasonló baj. Csak a filmekben vannak olyan kemény legények, akik, ha nem segít rajtuk a „törvény”, akkor megoldják maguk a gondjaik.
Ám, mikor prostitúcióra való kényszerítésről beszélünk, akkor nem csak a közvetlen fizikai erőszakkal való kényszerítésre kell gondolni. Elrabolják, eladják, és a testüket használják.
Van ilyen is, sajnos egyre több, de nem ez a legfertőzőbb járvány, ami pusztít a világban.


Átvitt értelemben ugyan, de lányainkat, asszonyainkat prostitúcióra kényszerítik nap-mint nap.
Megmérgeznek minket lányainkkal, asszonyainkkal együtt. Fertőz minket a média és az elbutult ember tömeg. Öltözködés, életmód, az erkölcs hiánya, az önkorlátozás elfelejtése, a zabolátlanság. Ezek mind azok a dolgok, amik szinte kiprovokálják „elrablóink”, „eltipróink” bűnbeesését. Hisz mit tegyen egy bűnöző, egy gyenge ember, ha előtte hagyjuk értékeinket. Kiterítve, leplezetlenül és fedetlenül.
Mint az illusztrációkén mutatott képen is látszik, leánygyermekek mutogatják magukat az interneten. Ez a fotó is onnan való. Nem kellett soká keresni. A képválasztásnál igyekeztem olyan fotót választani, ami még nem pornográf, és csak mérsékelten botránkoztatja majd meg olvasóinkat, de jól mutatja, hová jutottunk. Mindenki nézzen körül a „facebook”-on és győződjön meg a saját szemével, az igazságról.
Lányaink, asszonyaink kitárják mindenük, megmutatják a hétköznapoknak, az utca emberének azt, ami legféltettebb kincsükként kellene őrizniük. Az erényük, a tisztaságuk. Akár önszántukból is, józanul (de elbutulva) odadobják bárkinek, egy senkinek is.
Megvallom, nagy tisztelője vagyok a női szépségnek, de hiszem azt, hogy vannak mértékek. Hagyjuk meg a kurváknak a kurválkodást. Nem illő és nem egészséges sem a testnek, sem a léleknek, azaz irány, amit a „világhóditók” ráerőltetnek lányainkra és asszonyainkra. És ráerőltetik a férfiemberre, hogy elvárja a nőktől, hogy kincseiket szórják, feleslegesen pózolva.
Mi férfiak is nézzünk magunkba. Mert ahogy lányaink elkurvultak, úgy mocskolódtak be fiaink is. Romlottak a szülők és romlott a világ, amiben élünk. Ismerjük föl és fogadjuk el. Mert csak így tudunk tenni ellene. A jó Isten teremtette a testünk is, a szépséget és a vágyat is ő adta nekünk. De adott mellé önuralmat, erkölcsöt és mértékletességet is. Adott szégyenérzetet és adott büszkeséget. Ezen tulajdonságokat, azonban meg kell tanulnunk uralni, de ne csak a testünket próbáljuk meg uralni, hanem a lelkünk és az eszünket is. Férfi testvéreim, asszony és leány nővéreim, és húgaim! Ne adjátok értékeiteket, és ne vegyétek mások javait méltatlanul, ne pazaroljátok erényeiteket, és ne kívánjátok mások erényét. Csak úgy vegyetek, ha adtok is érte. Csak úgy adjatok, ha tudjátok méltó arra az, akinek adjátok.
Sokan úgy tartják, hogy kard által hal, ki kardot ragad. Azonban az is meghal, aki csak áll és nem védekezik. Sajnos nem lehetünk ott mindig szeretteink mellett, ezért elengedhetetlen, hogy megtanulja mindenki megvédeni magát. Nem kell mindenkinek harcművésznek lenni, sem küzdősport bajnoknak. Az MNA már több csoportja nyitottá tette önvédelmi edzéseit, a lakosság részére. Ezzel példát szeretnénk állítani minden közösség elé, hogy van rá mód, hogy megvédjük magunk, van rá mód, hogy megtanuljunk túlélni. Gyertek el közénk, vagy alakítsátok meg saját önvédelmi körötök, ha kell, kérjetek segítséget tőlünk!

Ne öltözködjetek, és ne viselkedjetek kihívóan, és ami a legfontosabb ne éljetek áldozatként, ne lássa bennetek minden gonosz és rossz ember az áldozatot! Legyetek kosok, a bárányok között! Ha látják a bennetek rejlő élni akarást, akkor messzire kerülnek bennetek a farkasok.

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Ulisnyák Oktár

Amerikai különleges alakulatok az ukrán rendőrségben

Oroszország Külügyminisztériuma felemelte hangját a Kelet-Ukrajnában zajló amerikai csapatmozgások ellen és felszólította Kijevet, hogy azonnal állítsa le a katonai mozgósítást, mert ez az utolsó lehetőségük, hogy elkerüljék a polgárháborút.
Miután Donyeck és Harkov kinyilvánította függetlenségét, az illegitim kijevi kormány idegen katonai segítséget hívott a jelenleg még Ukrajnához tartozó orosz területek ellenőrzés alatt tartására.
"Fokozott aggodalomra ad okot, hogy a műveletekbe a Greystone Ltd. vállalat mintegy 150 amerikai zsoldosát vonták be, akik az ukrán különleges rendőri alakulatok egyenruháját viselik." - áll a KM közleményében. "Az ő felbujtóik felelősek az ukrán állampolgárok emberi jogainak, szabadságának és életének fenyegetéséért, valamint Ukrajna stabilitásáért".
Ukrajna illegitim belügyminisztere, Arszen Avakov megerősítette, hogy további rendőri egységek érkeztek a dél- és kelet-ukrajnai megyékbe. Elmondása szerint ezeknek a csapatoknak felhatalmazása van, hogy a helyi hatóságok figyelembe vételen nélkül járjanak el.
Látszólag ukrán rendőrök - valójában nyugati katonai magánvállalatok zsoldosai
Oroszország Külügyminisztériuma szerint a kelet-ukrajnai tüntetések felszámolására besorozták a Jobboldali Szektor tagjait is, ami egyértelműen polgárháborús előkészület. A KM elmondása szerint ezek a Kijev által küldött fegyveres erők a Jobboldali Szektor tagjaiból, valamint amerikai Blackwater (Greystone) és Falcon alakulatokból állnak. A LifeNews a Titan különleges alakulatok jelenlétéről is beszámolt Donyeck térségében.
Kelet-Ukrajna orosz lakossága ellen együtt lépnek fel az amerikai megszálló erők, valamint az orosz lakosság ellen etnikai alapon zsigeri gyűlöletet tápláló Jobboldali Szektor. Kijev illegitim kormányának törekvéseiben egyesül a gyarmatosítás, és az etnikai alapú agresszió. Az Ukrajnától függetlenedő lakosságnak nem az ukrán rendfenntartás ellen kell harcolnia, hiszen az ukrán rendvédelmi erők többsége nem követi Kijev utasításait. Az amerikai megszállók, és a Jobboldali Szektor jelentette fenyegetés az, ami az Ukrajnában rekedt orosz civilekre most fokozottan nehezedik.
Nem kérdéses, hogy Moszkva fel kell lépjen az ukrajnai orosz lakosság védelmében. Annál is inkább, mivel Turcsinov korábban tömeggyilkossággal fenyegette meg az ukrajnai oroszokat, amikor bejelentette, hogy minden egyes, az ukrán hatóságok ellen lázadó, orosz állampolgársággal is rendelkező személy halálbüntetést fog kapni. Ez alsó hangon több százezer kelet-ukrajnai oroszt jelent, vagyis az atlantista kijevi kormány bizonyíthatóan népirtásra készül.


http://www.hidfo.net/2014/04/08/amerikai-kulonleges-alakulatok-az-ukran-rendorsegben

Kezdődik: forradalom Harkovban és Donyeckben

Megkezdődött a kijevi kormány fellépése az Oroszországhoz csatlakozni vágyó orosz területeken Kelet-Ukrajnában, miután több város is kikiáltotta függetlenségét és helyi kormányhivatalokra kitűzték az orosz zászlót. Harkovban a tegnapi nap folyamán tüntetők elfoglalták az Ukrán Biztonsági Szolgálat helyi hivatalát, valamint a helyi adminisztráció központjait megrohanták.
A későbbiekben fizetett EU-párti tüntetők is feltűntek, akik összecsapásokat provokáltak ki a külvárosban. Az összecsapásban mindkét tüntetői tábor pirotechnikai eszközöket, esetenként füstgránátot is használt. Donyeckben pedig a puccsal hatalomra juttatott kijevi kormányt el nem ismerő oroszpárti tüntetők elfoglalták a helyi kormányhivatalt és kikiáltották a független Donyecki Népköztársaságot. A Donyeck régióban, Mariupol belvárosában korábban az oroszpárti tüntetők megrohamozták a helyi bírói hivatalt és követelték a helyi önvédelmi alakulatok vezetőjének szabadon engedését.
Ma reggel a kijevi belügyminisztérium bejelentette az országos "terrorelhárítási" műveletet. Arszen Avakov, a puccsal hatalomra jutott kormány belügyminisztere bejelentette, hogy felszabadítják az oroszpárti tüntetők által elfoglalt adminisztrációs épületeket és Kijev nem fogja megengedni újabb területek elvesztését. A művelet kezdetekor már több mint 70 oroszbarát tüntetőt letartóztattak. Harkovban a városközpontot és a metróállomásokat lezárták. A belügyminiszter szerint mostanra a kormányhivatal Kijev ellenőrzése alatt van.
Avakov elmondása szerint nem használtak fegyvereket az eljárás során. Továbbgondolván a tegnapi értesüléseket, miszerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat helyi központjának fegyverraktárát teljesen kiürítették az oroszbarát tüntetők, biztosak lehetünk benne, hogy az oroszpárti ellenállók valójában átengedték a kormánynak az épületeket. Az önvédelmi mozgalmak széles körben fegyverhez jutottak, az akció elérte célját.
A rendőrségi jelentések szerint könnygáz használatával szorították ki a tömeget az épületből. Válaszként néhány oroszbarát tüntető Molotov-koktélt hajított a kijevi EU bérenc puccsistákat védelmező rendőrökre, de komolyabb összeütközés nem történt. Meggyújtották viszont az épület köré hordott gumiabroncsokat, a rendőrségi jelentés szerint az épület első emelete már lángokban áll.


http://www.hidfo.net/2014/04/08/kezdodik-forradalom-harkovban-es-donyeckben

Sz. Kovács Péter: A rasszizmusról


  Ez egy felettébb érdekes téma… Engem, személy szerint, semmilyen vonatkozásában nem érdekel, nem is igen foglalkozom vele, mert miért is foglalkoznék vele? Rasszizmus, az egyfajta megbélyegző ideológia, bőrszín, vallási hovatartozás, és esetleg identitásbeli ferdeségek, másságok miatt… Magyarországon már ott tart ez a rasszizmusról folyó vita, hogy nem igazán lehet kimondani a cigány és a zsidó szavakat… Ha engem kérdez bárki, akkor a válaszom az, hogy ez egy mesedélutáni koholmány, és nekem nem tetszik! Miért nem lehet kimondani, hogy ez vagy az az ember cigány? Ettől őt milyen hátrány érheti?
   Sokat gondolkoztam ezen a kérdésen, kerek egy hónapig bíbelődtem, hogy egyáltalán írjak erről a dologról, aztán úgy döntöttem, megírom ezt az esszét, cikket, vagy akármit. Előre leszögezném, hogy nincsenek profetikus hajlamaim, így nem kívánok senkit különböző utakra vezetni, csak és kizárólag a témát szeretném egy kicsit felfejteni, úgy az én szájízem szerint.
   A kérdés a cigány és zsidó szavainkat érinti. Egy embercsoportot mindig igyekeznek megjelölni (itt nem a degradáló megjelölésre gondolok!), megnevezni, valami módon kategorizálni. Ha valaki cigány, akkor minek nevezzem? Romának, ez a mai megjelölése… Nagybátyám, a viccel ellentétben, felvetette a kérdést: hogy akkor ezentúl romapecsenyének kell nevezni az igen finom, ízletes ételt, és azt kell mondani, hogy romakereket hánynak a gyerekek az óvodában? De van egy másik gondolat: ha a fent említett romapecsenyét esszük, és félrenyelünk, akkor az a falat romaútra ment? Abszurdum, mivel a cigányok magukat cigányoknak nevezik, ebből következik, hogy mindenki más is így nevezi őket, függetlenül attól, hogy most lenézi ezt a népcsoportot, vagy éppen felmagasztalja őket. Megértem, bizonyos értelemben azokat, akik változtatni kívánnak a feszült viszonyokon. A mód nem jó…
   A stadionok lelátóin a cigány szó használata abszolút degradáló: fradista cigányok, újpesti cigányok, diósgyőri… stb… Csakhogy azt is meg kell említeni, hogy ezek a lelátói rigmusok ezelőtt harminc-negyven-ötven évvel ezelőtt is így szóltak, és senkinek nem volt ezzel az egésszel semmi baja, nem kötekedtek a cigány szó jogos vagy jogtalan használatán – elfogadták, és kész. Egyébiránt ez megint felvet egy kérdést, hogy maga a cigány szó miért lett az aljas, alantas, értéktelen, és még sorolhatnám minek a szinonimája. Mert valamiért ez így alakult, erről vagy tudomást veszünk, vagy nem. Valószínűleg a cigányság életében, életvitelében, mentalitásában, attitűdjében kell keresnünk a választ, hiszen ezek a lump elemek, akik nem hajlandóak dolgozni, rabolnak és fosztogatnak, primitívek, képtelenek az együttélésre, nem várhatják el, hogy a cigány szó említése fenségest, csodálatra méltót jelentsen…
   (Természetesen ezzel a gondolatmenettel mindjárt kirekesztő lettem, fajgyűlölő, náci, újnyilas, meg a bánat tudja, mi még…)
   Őszintén megmondom, engem nem érdekel, ki mire tart, hogyan vélekedik rólam; egy ép ésszel gondolkodó, nyitott szemmel járó ember ezt pontosan tudja, amit fentebb leírtam, nem kell neki bizonyítani semmit. Ez a rasszizmus dolog szépen generált feszültség, művi beavatkozással, kintről beiktatott kis cseppecskékkel operáló hadmozdulat, kísérlet, ha úgy tetszik… A pozitív diszkriminációval együtt az emberekben megjelent egyfajta ellenérzés, függetlenül attól, hogy ők éppen szeretik-e a cigányok, vagy nem. Csak meg kell nézni azokat az iskolákat, ahol a cigánygyerekek többségben vannak, máris látjuk, mi a helyzet: a szülők kiveszik a gyerekeket az osztályokból, vagy, ami rosszabb, be sem íratják oda őket! Erről a jövő hétig lehetne beszélni, és el sem mélyedtünk volna a témában…
   Hiszem, hogy a rasszizmusért a cigányok, a színes bőrűek tehetnek, ha ők változtatnak a hozzáállásukon, megtanulnak az adott ország állampolgáraival tisztességesen együtt élni, akkor lehet róla szó, hogy hirtelen megszűnnek a rasszista megnyilvánulások. Sajnos, ez a valóság: a cigányság nem törekszik rá, hogy a magyarokkal együtt tudjon élni, meglopják és megerőszakolják az öregasszonyokat; mindezeket néhány ezer forintért teszik… Attól még, hogy ezeket nem mondják el a rádiókban, tévékben, még nem jelenti azt, hogy nem létező gyalázatok, csupán annyit jelent, hogy a magyaroknak nincs joguk erről tudni – így döntöttek odafent „valakik”!
   Én úgy érzem, bármikor kimondhatom azt, hogy cigány, mert az illető valóban cigány! Így neveztük őket évszázadokkal ezelőtt, akkor nem értem, miért kell másmilyen szóval helyettesíteni ezt a szót, csak azért, mert mások azt mondták!
   Ím el is érkeztünk a következő gondolatmenet elejére!
   Ma már nem lehet csak úgy lezsidózni valakit, de nem ám! Sőt, ők még tagadják is, hogy zsidók lennének, hiszen ez egy vallás megjelölése, nomármost hogyan lehetne egy népcsoportot a vallása alapján megnevezni? Ilyenkor az emberben olyan érzés támad, hogy szándékosan hülyének nézik… Nem árulok el titkot, ha leírom: az egész életünk ilyen: hülyének néznek minket… Zsidók igenis vannak, ez egy népcsoport, egy létező nemzet, amely Izrael államban él, valamint a világ számos más országában. Ha róluk beszélünk, azt mondjuk: zsidók. Zsidó férfi, zsidó nő, zsidó gyerek…  
   Most megint felszabadul a kellemetlen súlyoktól egy egészen egyszerű kérdés: miért kötnek a zsidó szóhoz mindenféle negatív tulajdonságot az emberek? Különösen a magyarok, akik aztán a legkifejezőbb nyelvvel rendelkeznek, a legárnyaltabb különbségeket is hihetetlen precízen és szépen képesek megfogalmazni, bizonyára így akarták, hogy a zsidó, mint olyan, egyet jelentsen a hazug, csaló, tolvaj, népirtó, és még ki tudja milyen szavakkal… Ugye? Nem logikus… Az azonban már igencsak elképzelhető, hogy a magyar ember azért idomította nyelvezetében a gyalázathoz, áruláshoz, megtévesztéshez, hazugsághoz a zsidó szót, mert ezekkel az emberekkel kapcsolatban ilyen élményei voltak. Ez nekem sokkal hihetőbb, ebben látok rációt…
   Az antiszemitizmusról inkább nem írnék ebben a kis cikkben semmit, mert ezt már végigrágták nálam értelmesebb, műveltebb emberek.
   Egy dolog azonban biztos: a zsidók az úgynevezett megbélyegzést, kirekesztést csak és kizárólag maguknak köszönhetik, az embertől távol áll a kiközösítés, önmagában egyik ember sem zavarja el a közeléből a másikat, főleg akkor nem, ha együtt tud élni vele egy közösségben, mert jól tudnak együtt dolgozni, képesek együtt mulatni, és így tovább… Mi a bánat érdeke lenne bárkinek is a zsidókat abajgatni, ha azok tisztességes, becsületes emberek lennének? (A kérdés egyszerűsége szinte lenyűgöző, nem igaz?) Nagyon hálás lennék, ha egy szegény zsidó ember, legyen az akár Kertész Imre, akár Esterházy Péter, akár Köves Slomó, és árulja el nekünk, tudatlan magyaroknak, hogy a zsidókat miért nem szerették soha sehol ezen a csodálatos kék bolygón! Legyen ez egy beszéd, vagy egy nyilatkozat, egy cikk, egy esszé, bármi, csak álljon elő valamelyik szép férfiú, és adja elő a meséjét!
   Szenvedéseikről annyi könyv, film, darab készült; ennek komoly irodalma van az egész világon, ember legyen a talpán, aki mindent végig tud tanulmányozni a repertoárból. Számos emléknapon kéne megemlékezni a zsidóság szenvedéseiről; bevallom, én még életemben nem emlékeztem meg a holokausztról… Nem is hiszem el, de ez megint más kérdés…
   (Gondolom, ismét kirekesztő stílusban írok, megbélyegzem a cigányságot, lealacsonyítom a zsidóságot, mindezt önös érdekektől fűtve, tobzódva az önimádatban! A mai média számára ez egy gyűlöletcikk lehet, azonban kíváncsi lennék, melyik ponton uszítottam bárkit is, vagy mely ponton sugalltam gyűlöletet?)
   A legérdekesebb egyébként ebben a témában, hogy a szegény, meggyötört, érdemtelenül meghurcolt zsidóság felhasználja Magyarországon a cigányságot, hogy a magyarságon faragjon minden elképzelhető módon. (Ajánlom figyelembe a Magyarország szót, mert ez nagyon fontos!) Tehát a magyarok ellen, a saját hazájában! két népcsoport is acsarkodik, és az egyik felhasználja a másikat kisded játékaiban, hogy azok károsítsák meg a magyart, netán meg is öljék… Azért ez nem piskóta, mondhatná drága jó nagyapám!
   Meg is vagyunk, elérkeztünk az összefonódáshoz: ezt a két szót pontosan azért nem lehet használni, mert híven tükrözi a valós helyzetet, azonban Magyarországon a magyar embernek nincs joga kifejeznie véleményét, nincs joga nyilatkozni a valóságról, nincs joga megvédelmeznie magát, nincs joga bizonyos szavak használatához… Az én szememben ennyire egyszerű a történet!
   Természetesen lehet kételkedni a szavaimban, sőt én örülök neki, ha senki nem hisz el nekem semmit, mert a saját bőrünkön érzett tapasztalás az igazi. Elég kinyitni a szemünket, elég hallani a fülünkkel, máris lehet látni, hogy a problémák nem a kapuban vannak, hanem már a szoba szőnyegén bűzlenek! Utazzunk le Borsodba vagy Szabolcsa egy hétre; állítom, annyi sem kell, és máris megértjük, mi a valós helyzet… Azok az emberjogi aktivisták, akik teljes mellszélességgel kiállnak a cigányok jogai mellett, illetve még különböző előnyöket biztosítanának számukra, soha életükben nem láttak élőben cigányembert, legfeljebb fényképen vagy videón - én ezt gondolom. De ismét egyszerű a történet: egy ilyen aktivista költözzön csak be egy borsodi cigánycsaládhoz egy hétre, ott fürödjön, egyen, aludjon, és meglátjuk, hogyan fog onnan visszatérni a fővárosba. Gyanítom, hogy nem bírja ki egy hétig sem…
   A zsidókról kifejtett gondolatmenetnek sem kell hinni, egyáltalán nem vágyom arra, hogy bárki is higgyen nekem, csak arra kérek mindenkit: figyeljen! Nézzenek az emberek a szemeikkel, hiszen azért vannak azok, hogy lássunk; halljanak a füleikkel, azért adta a Jóisten!
   Egy olyan zsidóember, aki a humánum mézesmázos szavaival közelít, ígér mindent, amit csak az ember el tud képzelni, majdan az ellenkezőjét cselekszi, önmagáért beszél. De ők ígérhetnek nekünk bármit, hiszen mi nem is számítunk embereknek a szemükben, mi csak gójok vagyunk, tehát barmok, így aztán a nekünk tett ígéretek semmisnek tekinthetők. Gyurcsány Ferenc felesküdött miniszterelnökként, hogy Magyarországot minden erejével szolgálni fogja, törekedni fog felvirágoztatására, ezzel szemben hazavágott mindent, amit csak ért. A zsidóknál nem működik az élni és élni hagyni elv nemes egyszerűsége, náluk az én éljek, te dögölj meg elve a mérvadó. Ennek gazdag lenyomatát láthatjuk a való életben, az emberiség így él, hiszen a vezetők ezt sugallják, minden tettük ebbe az irányba mutat, és ezzel mélyen szántó lelki dekadenciát idéztek elő, rendkívül szívós munkával. A fejétől bűzlik a hal… Bölcs mondás, láthatjuk, ha a saját, illetve környezetünk életét nézzük, hogy valóban az én számít: én jól járjak, én kapjak meg mindent, én vagyok a világ közepe… És a másik ember? Az már nem érdekes… 
   Nos, kérem tisztelettel, magyar testvéreim, így állunk ma! Én hiszem, hogy ez a folyamat majdan visszájára fordul, elindulunk egy olyan úton, amely a szeretet fénysugarát keresi, hogy az út végére érve az öröklétbe jussunk. Addig is adjunk hálát a Jóistennek, hogy élünk, hogy élhetünk, még akkor is, hogyha számos ember azon mesterkedik, hogy ez ne így legyen! Adjunk hálát a Napnak, hogy ragyog, a Holdnak, hogy világít éjszakánként, és bizony, adjunk hálát önmagunknak, hogy le akartunk születni a Földre, és hogy magyaroknak születtünk!   


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/mveszetek/sz-kovacs-peter/3123-a-rasszizmusrol