2014. április 8., kedd

Amerikai különleges alakulatok az ukrán rendőrségben

Oroszország Külügyminisztériuma felemelte hangját a Kelet-Ukrajnában zajló amerikai csapatmozgások ellen és felszólította Kijevet, hogy azonnal állítsa le a katonai mozgósítást, mert ez az utolsó lehetőségük, hogy elkerüljék a polgárháborút.
Miután Donyeck és Harkov kinyilvánította függetlenségét, az illegitim kijevi kormány idegen katonai segítséget hívott a jelenleg még Ukrajnához tartozó orosz területek ellenőrzés alatt tartására.
"Fokozott aggodalomra ad okot, hogy a műveletekbe a Greystone Ltd. vállalat mintegy 150 amerikai zsoldosát vonták be, akik az ukrán különleges rendőri alakulatok egyenruháját viselik." - áll a KM közleményében. "Az ő felbujtóik felelősek az ukrán állampolgárok emberi jogainak, szabadságának és életének fenyegetéséért, valamint Ukrajna stabilitásáért".
Ukrajna illegitim belügyminisztere, Arszen Avakov megerősítette, hogy további rendőri egységek érkeztek a dél- és kelet-ukrajnai megyékbe. Elmondása szerint ezeknek a csapatoknak felhatalmazása van, hogy a helyi hatóságok figyelembe vételen nélkül járjanak el.
Látszólag ukrán rendőrök - valójában nyugati katonai magánvállalatok zsoldosai
Oroszország Külügyminisztériuma szerint a kelet-ukrajnai tüntetések felszámolására besorozták a Jobboldali Szektor tagjait is, ami egyértelműen polgárháborús előkészület. A KM elmondása szerint ezek a Kijev által küldött fegyveres erők a Jobboldali Szektor tagjaiból, valamint amerikai Blackwater (Greystone) és Falcon alakulatokból állnak. A LifeNews a Titan különleges alakulatok jelenlétéről is beszámolt Donyeck térségében.
Kelet-Ukrajna orosz lakossága ellen együtt lépnek fel az amerikai megszálló erők, valamint az orosz lakosság ellen etnikai alapon zsigeri gyűlöletet tápláló Jobboldali Szektor. Kijev illegitim kormányának törekvéseiben egyesül a gyarmatosítás, és az etnikai alapú agresszió. Az Ukrajnától függetlenedő lakosságnak nem az ukrán rendfenntartás ellen kell harcolnia, hiszen az ukrán rendvédelmi erők többsége nem követi Kijev utasításait. Az amerikai megszállók, és a Jobboldali Szektor jelentette fenyegetés az, ami az Ukrajnában rekedt orosz civilekre most fokozottan nehezedik.
Nem kérdéses, hogy Moszkva fel kell lépjen az ukrajnai orosz lakosság védelmében. Annál is inkább, mivel Turcsinov korábban tömeggyilkossággal fenyegette meg az ukrajnai oroszokat, amikor bejelentette, hogy minden egyes, az ukrán hatóságok ellen lázadó, orosz állampolgársággal is rendelkező személy halálbüntetést fog kapni. Ez alsó hangon több százezer kelet-ukrajnai oroszt jelent, vagyis az atlantista kijevi kormány bizonyíthatóan népirtásra készül.


http://www.hidfo.net/2014/04/08/amerikai-kulonleges-alakulatok-az-ukran-rendorsegben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése