2012. április 2., hétfő

Schmitt Pál lemondásának oka

Schmitt Pál lemondott. A lemondás ténye ellenére nem önszántából tette. Schmitt Pált a törvény által biztosított jogköreinek alkalmazása miatt távolították el hivatalából. Eltávolításának oka, hogy annak alkotmányellenessége miatt nem engedett át egy törvényt, amit az Orbán-kormány kétharmados többségével még a nyár előtt keresztül akar vinni. Ez a törvény - mely nem lett nyilvánosságra hozva - kimondja, hogy az alkotmány eltörlésére, illetve a kormány megdöntésére irányuló fegyveres lázadás esetén a magyar honvédség valamennyi jogosultságát biztosító törvény hatályát veszti, és az alkotmányos rend helyreállításának jogát parancsnoki szinten az olasz haderő kapja meg.
Ennek célja az Európai Unió területi egységének megőrzése. Schmitt Pál azok közé tartozik, akik valóban a demokrácia hívei, és ellenzik Brüsszel egyre inkább felszínre törő diktatórikus törekvéseit. A közelmúltban több uniós tisztviselő is lemondott emiatt, Schmitt esetében pedig a köztársasági elnöki pozíciójából adódó jogosultság jelentette a problémát. A rendeleti úton születő törvény az ellenzék tudta nélkül, zárt ajtók mögött jött létre. Az új köztársasági elnök várhatóan olyan személy lesz, aki nem fogja visszadobni a tervezetet.
Jövőnk.info



Az anarchia kezdete

 

Schmitt Pál lemondott. Várható volt, mert magára hagyták. Írtuk a napokban, valószínű, hogy ez a vár, ez a kis magyar végvár is el fog esni. Az elnök harcolt volna, ha lett volna kivel. De patkányokkal nem harcolhat egy lovag, még akkor sem, ha nem egészen fedhetetlen. Ha mindenhol csak patkányok vannak, ha elpatkányosodott a világ körülötte, akkor nincs más lehetőség, mint elmenni oda, ahol még csak hírből sem ismerik a patkányokat.
Schmitt Pál nem vesztett szinte semmit. Egy ilyen ország elnökének lenni nem kitüntetés, hanem megalázás azok számára, akikben még él a Rend iránti vonzalom. Lemondott, és ezzel kezdetét vette az anarchia. Mindenki azt csinál, amit akar. Bárkit lemondásra lehet kényszeríteni, csak megfelelő mennyiségű patkány kell hozzá, amiből pedig nincs hiány. Ennek a most kezdődő anarchiának lesz folytatása. Senki ne gondolja, hogy ezzel valami lezárult (a látszatrenden kívül), de jó lesz felkészülni a következményekre, a rend felbomlására.
Első következménye az új elnök személye kapcsán kiváltott zavargások lesznek. A patkány patkányt akar, a hülye hülyét, a vak félszeműt. Igen hamar rájönnek azok, akiknek van valamilyen erő a kezükben, vagy szervezett erővel rendelkeznek, hogy övék a világ. Erre csak addig kell várni, amíg az anarchia el nem ér egy bizonyos szintet. Akkor vége minden tüntetésnek, és óriási méretben megemelkedik a szögesdrót gyártás.
A Sors így rendelte, ezért így kellett lennie. Nekünk is így a legjobb, mert Schmitt Pál még képes lett volna valahogy, nagy nehézségek árán fenntartani ezt a rendszert, ezt a sodródást a teljes összeomlás felé. Most ez felgyorsul, és csak egy diktatúra képes megállítani. Most még egy gyengébb, később már csak egy erősebb. Mivel más erő nincs, a megoldás kulcsa a rendőrség-katonaság lesz. Csak egy erős akaratú, elszánt ember kell, és minden politikai párt mehet a levesbe. Ez az ember már készül a történelmi feladatára, jól ismerjük és csak annyit mondhatunk: megérdemlik azt ami következik azok, akik miatt következhetett.
Kassai Ferenc



A magánnyugdíjpénztárak lenyúlása után információink szerint a kormány tervbe vette az önkéntes nyugdíjpénztárakba befizetett pénzek zárolását is. Az ehhez szükséges törvénymódosítás már tervezőasztalon van.
Nincs mese, válság van! A pénz pedig kell az államadóságra, meg az USA háborúihoz!
Juhász Pál

A papírpénz hanyatlása

A boltosok generációk óta a kasszafiókból adják a visszajárót a vevőknek. Sok szakember szerint azonban ez a technológia elavulóban van. Vajon a papírpénz hamarosan egy régi kor emléke lesz csupán?
A pénztárcát a készpénz praktikus tárolására találták ki. Volt idő, amikor mindenhez készpénz kellett: a tankoláshoz, a telefonáláshoz, még a fogtündér is csak készpénzt fogadott el.
Ma azonban a pénz már nem egy tárgy csupán, hanem egy digitális adat. Sok nulla és egyes egy számítógépben és éppen ez az, amiért a szakemberek a papírpénz megszűnését jósolják.
„Eljön az idő, nem tudom megjósolni, hogy pontosan mikor, amikor már nem lesz fizikai pénz,” mondja Robert Reich közgazdász.
Azóta mondják ezt a közgazdászok, amióta anyagi helyzetünket egy mágnes csíkkal ellátott műanyag kártya segítségével is meg tudják állapítani. Ez fél évszázaddal ezelőtt volt. És most? „Ma az Egyesült Államokban a tranzakciók 95%-ának semmi köze sincs a fizikai, vagy más szóval papírpénzhez,” mondja Reich.
A parkoláshoz, autópálya matrica vagy villamosjegy, sőt még a Girl Scout kislányok sütijének megvásárolásához sem kell készpénz már.
„Sokan úgy gondolják, hogy a készpénz használata egyszerű, gyors és biztonságos, pedig egyáltalán nem így van,” mondja David Wolman, az End of Money című könyv szerzője. Könyvében elmondja, hogy az egyik legfőbb érv a készpénz vagy papírpénz megszüntetése mellett annak drágasága.
„A készpénz mozgatása, tárolása, védelme, vizsgálata, megsemmisítése, áttervezése, újranyomtatása és a többi, mind rengeteg pénzbe kerülnek,” mondja Wolman.
Az Egyesült Államok kormányának például kétszer annyiba kerül előállítani egy penny-t vagy egy ötcentest, mint amennyit érnek.
Ez a dolog költség oldala és akkor ott van még a bűnözés: a kábítószer kereskedelem, a vesztegetések és bankrablások. Sokak szerint a papírpénz a bűnözés fizetőeszköze. Arról nem is beszélve, hogy a pénz rendkívül piszkos.
Kim Malek nem utasítja vissza a készpénzes fizetést, de jobban örül, ha vendégei telefonnal fizetnek. „A fizetés így még szórakoztató is,” mondja.
A Card Case nevű program segítségével a vásárlók egy virtuális fiókon keresztül fizetnek, még bankkártya sem kell hozzá, sőt a telefonjukat sem kell elővenni. Amikor a telefon hatótávolságon belül kerül, a tulajdonos képe megjelenik a kassza kijelzőjén. A vásárlónak csak a nevét kell közölnie és a pénzt egyszerűen levonják az általa kiválasztott számláról.
Jared Fliesler rendszeres használója a Card Case programnak, hiszen a fejlesztő Square (magyarul: négyzet) cégnél dolgozik. A telefonhoz vagy iPad-hez rögzíthető kis négyzet alakú kütyü segítségével bárki leolvashat egy bankkártyát, így magánszemélyeknek is fizethetünk kártyával.
Ez a sok, könnyedén ide-oda repkedő pénz sokakban kellemetlen érzést kelt. Fliesler szerint azonban a rendszerbe beépített biztonsági funkcióknak köszönhetően a módszer biztonságosabb a készpénzhasználatnál.
És a Square nincs egyedül. Az Apple-től, a Google-on keresztül a Visa-ig sok nagy cég dolgozik a fizetési módszerek megváltoztatásán. A mobiltelefonnal végzett fizetések volumene pedig exponenciálisan emelkedik.
Sam Shrauger, az elektromos fizetés egyik úttörőjének számító PayPal globális termék és vásárlói élmény részlegének alelnöke elmondta, hogy míg 2009-ben 140 millió, 2010-ben 750 millió, 2011-ben már 4 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak. „Idén 7 milliárd dolláros forgalomra számítunk,” mondja Shrauger.
A PayPal szerint ez a vásárlás jövője. Nincs pénztárca vagy készpénz, csupán egy alkalmazás, amiben minden benne van, még a kuponok és az akciók is.
„Akinek van pénztárcája, az a digitális pénztárcát is képes használni, sőt ez könnyebb! Szerintem a digitális pénz jobb. Könnyebben mozog, rugalmasabb, sőt még okosabb is,” mondja.
A változás vesztesei a szegények, akiknek nincs okostelefonja vagy tábla PC-je. És természetesen ott vannak azok is, akiknek a készpénztől függ a bevételük: a pincérek, szállodai dolgozók, babysitterek.
Nem veszítünk el valamit a készpénz megszűnésével?
„Valamit elveszítünk. Nem lesz papír- vagy aprópénz. Megszűnik sok minden, amivel korábban azonosultunk,” mondja Reich.
A mobilpénz vonata azonban már elhagyta az állomást. A legtöbben egyetértenek, hogy a papírpénznélküli társadalom nemcsak elkerülhetetlen, de már meg is érkezett.

Forrás: CBSnews.com

"Vége a játéknak" - Brüsszelben letartóztattak 483 tüntetőt

Brüsszelben, a szabad véleménynyilvánítás és demokratikus vita hazájában tegnap bezártak 483 békepárti tüntetőt. A politikai vezetésnek láthatóan nem nyerte el a tetszését, hogy az emberek tiltakoznak a NATO gyarmatosító háborúi ellen. A tüntetők ugyanis a NATO brüsszeli központja elé vonultak egy "NATO Game over" (vége a játéknak) nevezetű rendezvény keretében.
A közel ötszáz békeaktivista 11 európai országból érkezett, így valószínűsíthető az elengedésük. Egyelőre.
A résztvevők a májusra meghirdetett chicagoi NATO-csúcstalálkozó miatt vonultak éppen most az utcára, és az Európába telepített amerikai rakétavédelmi pajzs, a NATO csapatok Líbiában és Afganisztánban tartózkodása, illetve az Európában tárolt atomfegyverek ellen tiltakoztak azzal, hogy elkezdtek átmászni a NATO adminisztrációs központja körüli kerítésen - ekkor került sor a tömeges letartóztatásra.
Ezzel a hatalom közölte, hogy persze, véleményszabadság az van - a kerítésen kívül.
Nem tudni, mi másra számítottak, bár az események jó irányba haladnak. Ugyanis ha a hatalom fellép az ilyen tiltakozó akciók ellen, az csak felhívja az emberek figyelmét arra, hogy tüntetgetéssel nem mennek semmire - egy országok tucatjait felölelő katonai rendszer ellen. Hogy ezt valaki egy pillanatig is komolyan gondolta, az viszont a helyzet súlyosságát hangsúlyozza ki.
Felmerül a kérdés: hol voltak eddig? Hol voltak akkor, mikor a NATO porig rombolta a líbiai média adóállomásait, majd az erőműveket, hogy ne legyen áram, aztán a vízellátást, a kórházakat, miközben mesterlövészekkel lövette a civil lakosságot? Hol voltak a tüntetők akkor, mikor a NATO katonái Afganisztánban rajtaütésszerűen hatoltak be békés családok otthonába, hogy az apát, anyát megöljék, a gyermeket pedig ott hagyják, hogy biztosan ne legyen belőle békeszerető demokrata? Hol voltak a tüntetők akkor, mikor Szíriában a NATO mesterlövészekkel kezdte lövetni a civileket, mikor a határon túlról rakétatámadásokat intéztek a szíriai haderő létesítményei ellen, hogy a szír hadsereg kénytelen legyen átlépni a határt, és így kiprovokáljanak egy háborút?
Ha a gyarmatosító háborúk ellen a civil lakosság bármit is tenni akar, ahhoz előbb a fejekben kell rendet tenni, mert szép szóval bizony nem érnek el semmit. Tudniillik, ha ugyanezt Szíriában szír állampolgárként tették volna meg, nem a rendőr viszi be őket, hanem a NATO mesterlövészei lövik fejbe mind az ötszázat egytől egyig, majd a nyugati média ráfogja az Asszád-rendszerre, mondván hogy már ötszáz áldozat van és humanitárius beavatkozás kell.
Ennek ellenére a tüntetés üzenete önmagáért beszél: vége a játéknak! Miért is? Megmondjuk, hol voltak ezek a tüntetők a fenti események alatt. Otthon ültek télen a fűtött lakásban, nézték valamelyik valóságshow-t. Most viszont Európa-szerte kezdenek éledezni a NATO-ellenes megmozdulások. Hogy miért éppen most? Megtehették volna az elmúlt húsz évben bármikor, de egy-egy erőtlen, párfős tiltakozásnál nem futotta többre. Most megmondjuk, ezek a tiltakozások nemsokára hatalmas tömegbázisra tesznek szert, mert nem önszerveződésről van szó, hanem arról, hogy a NATO terjeszkedése során beletenyerelt olyan dolgokba, hogy már más nagyhatalmak érdekeit sérti. Ezért a NATO belső (civil) ellenzéke feltűnően gyorsan meg fog erősödni!
Nem árt megjegyezni, a NATO is civil tömegbázis kiépítésével kezdi egy rendszer felbomlasztását. A "vége a játéknak" egy nyers üzenet a nagyhatalmaktól, hogy megváltoztak a játékszabályok!
A civilek pedig birka módjára kimentek eszközként táblát lobogtatni.
Fenyvesi Áron

A youtube átépítése, és ami mögötte van

Holnaptól a YouTube újabb arculatváltás elé néz. A legtöbben próbáltuk megtartani a régi csatorna külsőt, amíg csak lehetett, de holnaptól kötelezően átraknak mindenkit az újra, tudjátok arra a snassz, fehér hátterű, unalmas külsejű csatorna kiosztásra.
A fő probléma persze nem az új külsővel van, hanem a strukturális átalakításokkal, amik lényegében
fokozatosan felszámolják a YouTube-ot, mint közösségi oldalt. A mostani lépéssel például elrejtik a csatornákról a hozzászólások lehetőségét (a Feed fül alatt lesz, aztán majd onnan is elveszik gondolom), és láthatatlanná teszik a feliratkozókat és barátokat, tehát, mint mondtam, fokozatosan megszüntetik a csatornák szociális jellegét. Olyan fícsöröket, mint pl hogy lehetett látni, ki kivel tart kapcsolatot, és meg lehetett nézni, ki mit néz, így lehetett keresgélni a barátok kedvenc videói között, hátha találok ott valami érdekeset, vagy lehetett üzenni a barátod barátjának, stb... 
Viszont ez az egész igazból egyáltalán nem meglepő, a folyamat ugyanis nem ma kezdődött.
Talán még emlékeztek, hogy a YouTube-ot a Google 2006-ban megvetette 1.8 milliárd (!) dollárért. Tisztán emlékszem, mert a kollégáimmal fetrengtünk a földön a röhögéstől, amikor kiszámoltuk, hogy minden zongorázó macska videó ezek szerint félmillió forintot ér. Akkor persze még nem tudtuk, amit ma tudunk, és ezeket a nagy összegű felvásárlásokat az amerikai kapitalizmus idiotizmusának tudtuk be.
Ma már persze tudjuk, hogy ezek az emberek egyáltalán nem idióták, éppen ellenkezőleg. Minden lépésük teljesen logikus és kiszámítható.
Sokszor hallani, hogy "A" cég megvette "B" céget. Az esetek többségében a megvásárló cég egy jóval nagyobb tőkéjű cég, ami bekebelezi a kicsit. A Microsoft például nem úgy szerezte meg a szoftver piac 90%-át, hogy elkezdett szépen embereket toborozni és újabb és újabb szoftvereket készíteni, egészen addig, amíg ki nem szorította a többiek piaci részesedését. Nem. Egyszerűen felvásárolt minden egyes sikeres szoftver céget, egészen addig, míg az összes konkurenciát meg nem vette és így egyedül nem maradt a piacon. Aki szokott Monpoly-t játszani, az tudja, hogy pontosan így kell monopóliumot építeni!

Egyébként nem vagyok a felvásárlások ellen, úgy általában, és nem vagyok antikapitalista. Egy felvásárlás adott esetben lehet nagyon egészséges a szektorra nézve. Két cég néha egyesülve sokkal hatékonyabban tud működni, mint külön-külön. A probléma csak ott van, hogy régóta nem kapitalizmus van, hanem monopolizmus egy szabad-versenyes álca alatt.
Képzeld el, hogy monopoly-t játszunk és az egyik játékos annyi pénzt nyomtat magának, amennyit csak akar. Ugye nem nehéz elképzelni, hogy előbb vagy utóbb mindenkit fel fog vásárolni, és csak ő marad játékban. Amikor valaki szabadon nyomtatja a pénz, akkor a felvásárlás megszűnik egészséges gazdasági funkciót betölteni. A pénzt nyomtató játékos azt vásárol fel akit akar, és többé nem azért fogja a konkurenciáját felvásárolni, hogy abból profitálhasson, és fokozza a termelés hatékonyságát - ergo nincs szüksége profitra, annyi pénzt nyomtat magának amennyit akar -, hanem azért vásárolja fel, hogy likvidálja ezzel a konkurenciáját.
Szerintem nem kell ezt hosszasan magyarázni. Felvásárolták például az összes magyar cukorgyárat, azért hogy utána ledózerolják őket. Gondold végig ezt az egészet, mert egy egészséges szabad-versenyes piacon ilyesmi nem történhetne meg. Hogy azért vegyenek meg valamit, hogy elpusztíthassák. Ha a játék a profitról szólna, akkor működtetnék tovább a cukorgyárakat, csak legfeljebb jól megemelnék a cukor arát, most, hogy már minden gyár az övék. A tény, hogy ilyesmi megtörténik, jól illusztrálja a piac kartell jellegét, és hogy nincs szabad-verseny.
Szóval a felvásárlás, amikor egy multi vásárol fel, lényegében megsemmisítés, beolvasztás. A felvásárlás a pénzügyi háború egyik fegyvere. A piac monopólium jellegét úgy tartják fenn, hogy felvásárolnak minden hasonló céget. Amikor a monopólium kiépült a szektorban, utána pedig már csak figyelni kell az új, épp befutó cégekre, és ha még időben vásárlod fel őket, akkor még az előtt tönkreteheted őket, mielőtt naggyá nőhetnék magukat.
No de maradjuk a youtube-nál...
Nem azt mondom, hogy a youtube-ot az első pillanattól tönkre akarták tenni. Először csak beolvasztani akarták. A google-nek volt egy videómegosztó szolgáltatása, a "google video", de nem sikerült vele olyan nagy sikereket elérni, a youtube messze felülmúlta nézettségben, nyilván épp  a szociális jellege miatt. A google video-n nem voltak szociális funkciók, csak fel lehetett tölteni a videódat és kész. Amikor tehát látták, hogy a youtube felszálló ágban van, gyorsan ráborítottak annyi pénzt, amennyi szükséges volt, hogy beolvaszthassák magukba, még mielőtt ő maga is multi-vá nőné ki magát.
No de valljuk meg, ki ne adná el a cégét, ha jön egy vevő, és mondjuk a piaci ár tízszeresét ajánlja érte...
Az eredeti terv amúgy szerintem az volt, hogy megtartják a youtube szociális jellegét, mert így az agymosást, ami eddig a televízión keresztül jött, egy egészen új, és még hatékonyabb formába lehetett önteni. Ha felmész a youtube főoldálára, ott mindig fogsz látni ajánlókat ezektől a "híres youtube-os arcoktól", mint a Kassem G vagy a Shane Dawson. Ezek valahogy mindig kapnak helyet a főoldalon, és így biztosítható, hogy minden agyatlan videójuknak többmilliós nézettsége legyen. Ha megnézed a videóikat, persze vannak köztük jópofák, de ami meghatározó motívum, az a sok káromkodás, böfögős-fingós poénok, és a rendszeres nőnek öltözés (ezek a fiúk minden héten kirúzsozzák magukat meg melltartót vesznek fel, stb) Azt hiszem érted, mire akarok kilyukadni, illetve, hogy ők mire akarnak kilyukadni, és miért nyomják őket a főoldalon...
A youtube az agymosáshoz egy olyan felületet ad, ami sokkal kevésbé szabályozott, mint a hagyományos televízió (ezeknek a videóknak a nagy része tévé adásban soha nem mehetne le az obszcenitása miatt). Másrészt pedig ez így egy sokkal közvetlenebb kapcsolatot biztosít a fiatalok felé. A youtube szociális jellege, és ezeknek a videóknak a házi videó jellege ad az egésznek egy olyan feeling-et, mintha barátok között lennél, és a barátaidtól jönne ez a sok leépítő jellegű hatás. Köztudott, hogy a fiatalok a saját kis közösségükre figyelnek a legjobban, a barátaikat sokkal inkább utánozzák, róluk sokkal inkább vesznek át viselkedési mintákat, mint mondjuk tanáraiktól, szüleiktől. Ez tény, kimutatták.
Tehát ha tudsz "kreálni" egy idiótát, és "eladni" a fiataloknak, mintha a barátjuk lenne, az aztán a legideálisabb, ha le akarod építeni a szellemi fejlődésüket. És persze pontosan ezt próbálják megvalósítani a youtube-on keresztül!
A többség azt hiszi, ezek a fiatal, nőnek öltözős srácok egyszemélyes otthoni videó készítők, akik gondoltak egyet, és feltöltögetik a házi videóikat a youtube-ra. Na igen, és épp volt otthon egy ötmillió értékű videokamera, meg egy három fős profi vágóstáb...
tudom,a  Lady Gaga is maga írja a számait a buszon két koncert között...
no, ne legyünk már ennyire naivak!
Oké, szóval a youtube célja, szerény véleményem szerint, az volt, hogy ezt a fajta új agymosást biztosítsa a fiatalok felé. No de az biztos, hogy semmiképpen nem az, amire mi használjuk itt, hogy alternatív információkat osszunk meg.
Shane Dawson
Azonban a dolgok nem mentek teljesen terv szerint. Ez világosan látszik azokból a lépésekből, amik mentén szépen fokozatosan átalakították a youtube-ot.
Az elején például le lehetett hívni, hogy melyik országban kik a legnézettebbek, ezt a lehetőséget már vagy másfél éve elvették, mert szinte minden európai országban az igazságkutatók vezették a listát. Ma már csak a globális listát lehet megnézni, amit persze a Shane Dawson-ok vezetnek (könnyű, ha mindig ők vannak a címplapon...)

Aztán borzasztó sokan ébredtek azáltal, hogy betévedtek a youtube-ra zenei videókat nézni, és a kapcsolódó videók között ott voltak "Jay-Z leleplezése" meg a "Beyonce sátánista!!!" és hasonló című ébresztő videók, amik milliókat vonzottak be.
Mondanom sem kell, ennek sem örültek. Létrehozták ezért a vevo-t, hogy átköltöztessék a zenéket egy kontrollált környezetbe, ahol nem jöhetnek fel ilyen kapcsolódó videók.
Hosszú távon a vevo teljesen le fog válni, a youtube-ot pedig úgy fogják átalakítani, hogy csak Shane Dawson-okat lehessen rajta nézni. Azt tudjátok, hogy a google video-ra már 2009 óta nem lehet videókat feltölteni? Láthatóan nem jött be nekik ez egész video-megosztósdis ötlet, mert az emberek túl nagy számban ébrednek tőle, úgyhogy most inkább megpróbálják vissza leépíteni az egészet.
Persze lehetőleg fokozatosan, hogy ne okozzon túl nagy feltűnést a dolog...
Nem tudom meddig lesz még lehetőség, hogy olyanok, mint mi feltölthessük a videóinkat.
Láthatóan több frontról támadnak minket, a másik fő front a "szerzői jogok" vonal. Az is nagyon hatékony tud lenni, mert ha én például meg akarom mutatni neked, hogyan mosnak agyat a Disney-vel, akkor kell mutatnom egy rövid részletet egy-egy Disney filmből, amire ők rögtön rávethetik magukat, hogy szerzői jogokat sértek, és ezzel lezárhatják a csatornámat, stb...
forrás:
http://pirospirula.blogspot.com/2012/03/youtube-atepitese-es-ami-mogotte-van.html