2013. október 7., hétfő

Putyin: a világgazdaság gyors gyógyulását nem érdemes remélni

A világgazdaság gyors gyógyulását nem érdemes remélni, véli Vlagyimir Putyin orosz elnök.
„A válság legrosszabb részén túl vagyunk. Ugyanakkor nem ajánlatos a világgazdaság gyors gyógyulását várni. A jelenlegi gazdasági modell problémái nehéz, szerkezeti problémák” – jelentette ki Putyin, az APEC csúcstalálkozóján.
Szavai szerint a világnak új, hosszú távú gazdasági fejlődési modellre van szüksége, amely a reálszféra növekedésére, a minőségi munkahelyek létrehozására és szerkezeti reformokra alapul.
Oroszország Hangja

Gyerekharcosok, lefejezések és 1000 tonnányi gáz: íme Szíria belülről

Két-háromszoros túlerőben van a szíriai hadsereg a milíciákkal szemben, mégsem tudják legyőzni őket. Naponta százas, olykor ezres nagyságrendben lépik át a határt a szélsőséges iszlamisták, akik nem csak a keresztényeket, alavitákat, de a muszlinokat is lemészárolják, ha okot éreznek rá. Afrikából, Nyugat-Európából, de még hazánkból is indulnak fegyveresek Szíriába. Vélhetőleg amerikai felszereléssel, komoly médiatámogatással, és szinte biztos, hogy vegyi fegyverekkel is rendelkeznek. Minderről Sógor Dánielt, az ELTE korábbi arab szakos diákját, jelenlegi megbízott oktatóját kérdeztük, aki nem csak élt a Közel-Keleten, de 2010-ig évente járt vissza Szíriába. – Egy korábbi előadásában kiemelte, hogy nem polgárháború folyik Szíriában. Akkor micsoda?
– A válság, krízis vagy háború szó sokkal inkább fedi azt, ami ma az országban zajlik. Nem a lakosság egyik része harcol a másik ellen, így polgárháborúról nem beszélhetünk. Ehelyett olyan mennyiségű külföldi fegyveres zsoldos, terrorista áramlik Szíriába, amire eddig még nem volt példa, talán csak Afganisztánban. Ott viszont előbb megszűnt az államiság, és csak utána következett a pusztítás. Szíriában nem ez a helyzet.

– Az Európában, tengerentúlon arab tavasznak nevezett folyamat Szíriában is csak úgy indult, mint a Maghreb országokban, de egészen másképp haladt tovább. Hogyan fajult idáig a helyzet?
– A szíriai Daraaban, ahol a hivatalos verzió szerint az első békés tüntetést a rendőrség brutálisan szétverte, videófelvételek tanúsítják, hogy ismeretlenek motorral belehajtanak a tömegbe, és rálőnek a rendőrökre, akik a levegőbe lőve kezdik oszlatni a tömeget. A rendőrségtől ezután beszedték a fegyvereiket és csupán tonfát kaptak. A hatóság elleni fegyveres támadások elszaporodtak, így bevetették a hadsereget. Ezután már nem volt megállás. Ami a leggyanúsabb az egészben, hogy az al-Dzsazíra és az al-Arabíja televíziók már kész anyagokkal várták a történéseket. Hatalmas médiatámogatást kaptak a felkelők a részükről, az események elfajulásában nekik, a BBC-nek, vagy a France24-nek is óriási a szerepük.

– Ha ma végigmennénk Szíria utcáin, hány külföldi harcost találnánk?
– Nagyjából 25-150 ezer között lehet valahol a számuk. Naponta pár százan, olykor pár ezren kelnek át a határon, és hasonló létszámban hagyják el az országot. A harcok, portyák után viszik Törökországba, Jordániába a fegyvert, élelmiszert, kereskednek vele.
Szíriai milicista célra tart egy rommá lőtt házban – Nehéz átjutni a határokon?
– A szír–iraki határ szinte teljesen le van zárva, alig van személyi átkelés. A hegyes libanoni határon nehezebb, a sík libanonin könnyebb átcsusszanni. A török szakaszon simán át lehet jutni, a milicisták a határ mentén kiképzőtáborokban tanulják a harcot, és simán átjutnak Szíriába.

– Etnikai, vallási, netán állampolgári alapon lajstromba lehet egyáltalán szedni, hogy hányféle milicista csoport harcol Szíriában?
– A milíciák száma 2-300-tól 2-3000-ig terjedhet. A legnagyobb csoport a Nuszra Front, amely az USA-ban terrorszervezetként van bejegyezve. A második számú erő a Szabad Szír Hadsereg. Korábban szírek, ma már főként szaúdiak, líbiaiak, egyiptomiak, palesztinok, libanoniak alkotják. A jelentősebbek közé sorolható még az Iszlám Állam Irakban. A többi milícia etnikailag totálisan vegyes. Radikalizmusuk olyan mértékű, hogy nem csak a helyi lakosság – velük egyet nem értő részét – mészárolják le, de adott esetben egymást is. Aleppó kormányellenes állásponton lévő kerületei az iszlamisták kegyetlenkedései miatt ma már az Aszad-kormányt támogatják. Eszmeiségük ugyanaz, a dotáció forrása különbözik.

“A felkelőknél bevett módszer a fejlevágás. Ugyanígy elterjedt, hogy kivágják ellenségeik szívét, beleharapnak, a kimetszett testrészekkel pedig pózolnak a videókon. Sűrűn előfordul, hogy 5-10 éves gyerekek kezébe fegyvert adnak. Az agyonlőtt kicsik holttestéről persze felvételt készítenek a milicisták, és a BBC, a CNN, az al-Dzsazíra már a hadsereg által elkövetett szörnyűségekről tudósít.”
– A fegyveres és pénzügyi támogatók között elsősorban az al-Kaidát szokták emlegetni, de azért egyetlen szervezet kevésnek tűnik.
– Sokféle csoport támogatja a milíciákat, de ideológiájukban mind az al-Kaida mögé sorakoznak fel. Amikor interjút adnak, mindannyiuk mögött feltűnik a „Nincs Isten, csak egy Isten” felirat. Ez az al-Kaida hivatalos jelmondata. A fent említett három nagy csoporton kívül rengeteg 30-40 fős brigád harcol Szíriában. Fegyverzetük sokszor rendkívül fejlett. Az arzenál 2 éve titkoltan, ma már hivatalosan is a CIA-tól érkezik.
A gyerekek olykor már ötévesen harcossá válnak – Milyen erők állnak az iszlamistákkal szemben?
– A sorozásos úton felálló Szíriai Hadsereg, a Nemzeti Védelmi Hadsereg, mely önkéntes alapon szerveződik, és a kisebb települések lakóiból álló népi bizottságok. Utóbbi kettő kevésbé jól felszerelt. Orosz részről katonai tanácsadók, szakértők, műholdak segítik a hadsereg munkáját.

– Lehet pontosan tudni, hogy mennyien harcolnak a két oldalon?
– A hadsereg 150-200 ezer katonát foglalkoztat, a Nemzeti Védelmi Hadseregben nagyjából 50-100 ezren küzdenek. A népi bizottságok erejét a legnehezebb belőni: valahol 20 és 100 ezer fő között lehetnek.

– Ez minimum 2-3-szoros túlerő.
– Nagyjából.

– Mégsem sikerül kifüstölniük a milíciákat a kormányerőknek immár három éve.
– Ha a milíciák külföldi támogatása lassan elkezd apadni, akkor szétmállik az ellenállásuk.

– Hogy lehetséges, hogy ez eddig nem indult el?
– Rengeteg csoport morzsolódott már fel eddig, de jöttek a helyükre újak. Nigériában, Szomáliában, Pakisztánban, Líbiában vagy Afganisztánban vallási agitációval és pénzzel még harcba lehet hívni az iszlamista szélsőségeseket. A nyugati-európai államokban élő diaszpóra szintén mozgósítható. Marseille, Párizs, London szegénynegyedeiben bőven akad utánpótlás. No, meg a pénzügyi támogatás is folyamatos.

– Magyarországról mennyi embert sikerült toboroznia a milíciáknak?
– Az interneten nemrég láttam adatokat erről, de a szír belügyminisztérium honlapján hiába kerestem. Ha valós a statisztika, akkor Magyarországról negyven fegyveres érkezett Szíriába, és öten már meghaltak. Ők magyar útlevéllel, de egészen más vallási vagy nemzeti identitástól fűtve utaztak. Szomorú tény, de akad, akit visszatérése után dicsfénytől övezve adott interjút a magyar televíziónak.

(mno )

Nagy-Britanniában új titkosszolgálat kezdi meg működését

Nagy-Britanniában a Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NBÜ) kezdte meg munkáját.
A szervezet fő feladata a szervezett bűnözőcsoportok elleni küzdelem lesz, melyek számát körülbelül 6000-re becsülik.
Az NBÜ-nek igen széleskörű feladatai vannak: az emberkereskedelemmel, szexuális kizsákmányolással, az illegális bevándorlással, gyermekek elleni erőszakkal, kábítószer- és fegyverkereskedelemmel és a kiberbűnözéssel fog foglalkozni. Az új titkosszolgálat létszáma körülbelül 4500.
Az elmúlt 15 évben ez már a harmadik ilyen ügynökség. A kritikusok úgy gondolják, hogy az NBÜ nem több mint a már létező titkosszolgálatok újranevezése kevesebb ráköltéssel.
Oroszország Hangja

Istent játszunk, aztán - Fukusima most már a világ segítségét kéri

Miközben azt sem tudjuk, hogy kétszáz éve hová temették őseinket, azt állítjuk, hogy tízezer évekig sugárzó radioaktív anyagokat biztonságosan tudunk őrizni (és az csak az atomhulladék!). Már elfeledkeztünk Csernobil katasztrófájáról - ami korántsem ért véget, a beton szarkofágot folyamatosan erősíteni kell, bent dolgozik az anyag - és most itt a fukusimai megállíthatatlan radioaktív víz...
"Segítséget kért japán miniszterelnök, Abe Sindzó szerint már csak világméretű összefogással lehet elkerülni, hogy Fukusimában ne történjen ismét katasztrófa. A reaktor szivárgásának megakadályozásához a politikus nem pénzt kért, hanem szakértelmet, akár más kontinensekről is.
Abe vasárnap egy nemzetközi energia- és környezeti fórum megnyitóján beszélt erről annak ellenére, hogy múlt hónapban a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB) még arról biztosította: kontrollálni tudják a problémát. A NOB egy hónapja úgy döntött, hogy 2020-ban Tokió rendezi a nyári olimpiát.
 
A miniszterelnök véleménye a két esemény között valószínűleg akkor változott meg, amikor október 3-án ismét erősen sugárszennyezett víz szivárgott a Fukusima-1 atomerőmű egyik tartályából. A víz egy része valószínűleg a tengerbe került. Nem sokkal segélykérése után pedig rövid időre leállt a Fukusima-1 atomerőmű egyik megrongálódott reaktorának a hűtése. Ennek oka azonban valószínűleg emberi mulasztás volt, a létesítmény egyik dolgozója tévedésből állíthatta le a hűtőkör egyik szivattyúját.
A 2011 márciusi földrengés és szökőár idején az erőmű területére beömlő víz elárasztotta az elektromos berendezéseket, leállt a hűtőrendszer vízellátása, aminek következtében az egyes és a hármas reaktor aktív zónája (magja) túlhevült, és megolvadt.
A kárfelszámolóknak jelenleg a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy az erőmű területén 360 ezer tonna sugárszennyezett víz gyülemlett fel, és egyre gyakrabban előfordul, hogy szivárognak a tartályok. Azt nem tudni, hogy eddig mennyi szennyezett víz folyt az óceánba. A Tepco állítása szerint az óceán vizében egyelőre a biztonsági határon belül van a sugárzás mértéke. (index)"

Pert nyert egy devizahiteles az OTP ellen

Először nyert pert jogerősen devizahiteles ügyfelét képviselve Léhmann György, a hétszáz hasonló ügyben egyszerre eljáró siófoki jogász - írta hétfőn a Somogyi Hírlap.

"Azt hiszem, összedöntöttem a devizahitel-szerződést - mondta a lapnak Léhmann György a Pécsi Ítélőtábla határozatáról. Hozzátette: "igaz, hogy ez csak egy ítélet, de a bankot lépésre kényszeríti".

Az OTP Bankot beperlő adós 2007-ben vett fel nyolcmillió forint összegű, svájci frankban nyilvántartott hitelt. A jogerős ítéletet kimondó Pécsi Ítélőtábla szerint teljes egészében érvénytelen a kölcsönszerződésnek az a feltétele, miszerint "a hiteldíj (kamat és kezelési költség) változó mértékű, melyet a hitelezők jogosultak egyoldalúan megváltoztatni" - olvasható lapban, amelynek az ügyvéd azt mondta: ügyfelei e döntés nyomán mindösszesen olyan összegű törlesztőrészletet kötelesek fizetni, mint amennyit a szerződés megkötésének időpontjában fizettek.

A megyei napilap - idézve a bíróság határozatából - azt írja: "a szerződés semmilyen mértékben nem rendelkezik arról, hogy a módosításra okot adó tételek (bankközi hitelkamat, fogyasztói árindex, jegybanki alapkamat, állampapírok hozama, lakossági hitelek kockázati tényezői...) változását a hitelezőknek milyen mértékben és arányban kell, illetve lehetséges figyelembe venniük".

A lap közlése szerint a Pécsi Ítélőtábla megállapítja azt is: "e hiányosságok a hitelező javára indokolatlan és egyoldalú előnyt, az adósok terhére indokolatlan és egyoldalú hátrányt teremtenek, ezáltal megvalósul a szerződés egyensúlyának olyan eltolódása, mely megalapozza a kikötés tisztességtelenségét, ezáltal a szerződési feltétel semmisségét."

Léhmann György szerint a szerződés helyreállításának természetesen bírósági útja is lehetséges, "de ott van az én egyezségi ajánlatom is, melyet néhány hete készítettem és eljuttattam többek között Orbán Viktor miniszterelnökhöz is" - tette hozzá. Elmondása szerint az általa elkészített egyezségi mintában mindkét fél visel kockázatot.
Napi

A békés út illúziója? - Ukrajna népszavazást tarthat a vámuniós csatlakozásról

Harkov belvárosában nyilvános gyűlést szerveztek az Ukrajna vámuniós csatlakozása mellett elkötelezett szervezetek; a cél, hogy népszavazást írjanak ki az ország vámuniós csatlakozásáról, mielőtt a korrumpált politikai vezetés végleg behúzná Ukrajnát az Európai Unióba. A nép akarata egyértelmű. A Harkov központi részére szervezett felvonuláson és naggyűlésen a média szerint mintegy két és fél millió fő vett részt.
A megmozdulás eredetileg a Dinamo stadionba lett tervezve, ami az alulbecsült várakozások szerint is megtelt volna, de az előzetes megállapodás ellenére a stadion vezetői nem engedélyezték a rendezvényt, mondván, hogy ott sportesemény van. A szervezők végül úgy döntöttek, a nyílt utcán megtartják az ülést a népszavazási kezdeményezés támogatására. A tervezett felvonulás a Szabadság térről indult volna, azonban a hatóságok erre nem adták meg az engedélyt, a hivatalos indok szerint egy biciklis rendezvény miatt.
A kommunista párt és civil szervezetek képviseletében megjelenő tömeg transzparensein "Igen-t a vámunióra", "Igen-t a testvérnépek uniójára" és "Népszavazás útján, vissza a hatalmat a népnek" jelszavak voltak olvashatók. A rendezvény alatt aktivisták aláírásgyűjtést folytattak a népszavazási kezdeményezés beadásához, majd beszédek következtek. Az előadók kihangsúlyozták az európai uniós csatlakozás várható következményei és a vámuniós csatlakozás közti különbségeket. Ukrajna jóval olcsóbb gázhoz juthat Oroszországból, miközben adott annak a lehetősége, hogy a vállalkozások eladják termékeiket a közös piacon, ahol továbbra is népszerűek az ukrán termékek. Az Európai Unióhoz csatlakozás esetén azonban az ukrán vállalkozások tömegével mennének csődbe az európai multinacionális cégek az országba ömlő olcsó, minőségtelen termékei miatt. Az ukrán vállalkozások Európában nem jutnának piachoz, miközben a korábbi értékesítési lehetőségeiket az EU csatlakozás miatt elvesztenék.
Ukrajna most áll az előtt a választás előtt, aminek Magyarország példája mutatja a súlyát. Az ország európai uniós csatakozását brüsszeli pénzen hatalmas kampánnyal propagálják, miközben az ukrán vezetés már fél lábbal az Európai Unióban (és a NATO-ban) van. Csakhogy amit egyszer el lehetett játszani, az nem fog sikerülni mégegyszer. A nép ellenkezésének figyelmen kívül hagyásával kierőszakolt uniós csatlakozás következményeivel mindenki tisztában van. Az Európai Unió hamisított statisztikái, miszerint az ukránok fele csatlakozni akar az EU-hoz, semmit nem számít, mert látható, hogy a vámuniós csatlakozás támogatására milliók mozdulnak meg.
Ukrajnának most még, az utolsó pillanatban is lehetősége van elkerülni a polgárháborút. Ha kiírják a népszavazást, a nép kinyilvánítja véleményét és a korrupt politikusaik eltávolítása után Ukrajna csatlakozik a vámunióhoz. Akkor az ország - ha kezelni tudja a nyugati felforgatók által támogatott szeparatizmust - nem fog darabokra szakadni.
Hídfő.net



Ukrajna a vég felé
Szeptember 17. Ezt a dátumot sokáig nem fogja elfelejteni Ukrajna. Ezen a napon az ukrán minisztertanács elfogadta az Európai Unióhoz történő csatlakozást. Pontosan még nem döntötték el a csatlakozás menetét, de állást foglaltak az EU mellett. Ezzel lezárták a kapukat az Eurázsiai Unió felé.
A várható következményekkel mindenki tisztában van Nyugaton és Moszkvában egyaránt. Az orosz sajtó főként a nyugati katonai terjeszkedését emeli ki, és e köré építi fel érvrendszerét. Mi magyarok azonban sokkal több tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren. Nem alaptalanul állítottuk eddig, hogy a magyar kormányzat 'Moszkva-pártisága' csak álca. A kormányzati propaganda által hangoztatott keleti nyitás ellenére a magyar kormány folyamatosan az EU (atlantista) törekvéseket támogatta, és barátságosnak nem nevezhető lépéseket tett Moszkvával szemben. Szerbia, Ukrajna, sőt Moldova tekintetében is az EU-ba lépést támogatja. Úgy tűnik Orbán Viktor a moszkvai nyitást eszközként használta arra, hogy az orosz ajtókon keresztül elérje az orosz szövetséges államokat. Nyitási kísérletek Vietnamon át Kazahsztánig mindenfelé.
Harkovban hatalmas népi megmozdulás kezdődött az Eurázsiai Unióhoz csatlakozás követelése és az Európai Unió elutasítása céljából, és emiatt összesen 2,5 millió ukrán mozdult meg (Harkov etnikailag orosz vidék). Ezzel párhuzamosan a Krim környékén az orosz hadsereg egységei partraszállást, és állami hivatalok elfoglalását gyakorolták. Egyértelmű jelzés ez Kijev felé. Moszkva nem fogja eltűrni, hogy oroszok által lakott területek cion-atlantista befolyás alá kerüljenek.
Moszkva már jelezte, hogy felülbírálja a Szovjetunió felbomlása utáni határokat. Az EU csatlakozás után rövidesen jön a NATO csatlakozás, melyet Moszkva már nem fog megvárni. Ehhez pedig minden eszköze megvan. Az ukrán haderő ütőképesebb fele orosz nemzetiségűekből áll, így az ellenállásra szánt ukrán haderő is megosztott. Ebből pedig könnyen lehet polgárháború, majd orosz katonai beavatkozás. Amennyiben a Nyugat a legkisebb katonai lépést is tenné, az egyenlő lesz az atomháborúval és az USA teljes megsemmisülésével.
Mit nyerhet Ukrajna az EU-val? Semmit, ha csak a saját ipara elvesztése, a legjobb minőségű termőföldek nyugati kézbe kerülése, a könnyűipar teljes felszámolása nem eredmény. A haderő lezüllesztése és a nyugati lakájjá tétele, a politika 100%-os elzsidósodása nem eredmény.
Kemény Gábor

Új DNS-alapú megjelölő és nyomkövető eszközök

Amellett, hogy az állam, a kereskedelem, a bűnüldözés és a megfigyelési iparág egyre gyakrabban használja a DNS-ben rejlő lehetőségéket, a kutatók egy olyan új DNS megjelölési technológiát fejlesztettek ki, amivel a későbbi azonosítás céljából megjelölhetnek tárgyakat vagy személyeket.
Az ötlet lényege, hogy a céltárgyat egy úgynevezett DNS markerral jelölik meg, aminek segítségével a későbbiekben az ellátási láncban bárhol, és egyelőre bizonyos időkorlátokon belül bármikor megállapíthatják annak eredetét.
Sok technológiához hasonlóan, valószínűleg ez sem gonosz céllal született, nyilván számos területen hasznosnak bizonyulhat, tehát nem önmagában rossz, de sajnos idővel az állam és a rendőrállami szervek a tömegek elnyomására használhatják.
Tehát míg a módszer hasznos lehet a kereskedelemben (IJ: bár nyilván inkább az amúgy sem feddhetetlen multinacionális cégek számára), manapság az állami megfigyelő és irányítószervek minden új technológiára lecsapnak, ami segítségükre lehet a gyeplő szorításában. Sőt. A legtöbb esetben a folyamat inkább fordítva működik. Az állami szervek az üzleti vállalkozások előtt jutnak hozzá ezekhez a technológiákhoz és csak utáni válnak elérhetővé mások számára.
A DNS marker technológia nem egy jövőbeli elképzelés, hanem egy már most is használatban lévő módszer, amit az amerikai és a brit rendőrség már alkalmaz bizonyos „tételek” megjelölésére.
John Hewitt az Extreme Tech oldalán elmagyarázza, hogy a technológia egyik felhasználásának alapját az úgynevezett „DNS köd alkotja, amivel a rendőrség például befújhatja a tüntető tömegeket, amikor nincs mód a helyzet azonnali kezelésére.”
A DNS köd technológiát a DNS alapú QR-kódot is kifejlesztő Applied DNA Sciences nevű New Yorki cég fejleszti. Jessie Emspak a Discovery.com oldalán a következőket írja róla:
Az eszköz füsttel tölti meg a helyiséget és összezavarja a betolakodót, azonban a füst nemcsak a látást akadályozza, hanem DNS láncokat tartalmazó cseppekkel van telítve. Amennyiben a személynek mégis sikerül kiszabadulnia, testét beborítja ez a láthatatlan anyag.
A DNS körülbelül két hétig marad a bőrön és a ruhából is nehéz kimosni. Nem elég, ha a tolvaj eldobja a ruháit menekülés közben, a cipőitől is meg kell szabadulnia.
Ha az illetőt letartóztatják, a rendőrség mintát vesz testéről és egy egyszerű, amatőrök által is elvégezhető, olcsó kémiai vizsgálattal meg tudják állapítani, hogy a helyszínen tartózkodott-e, amikor a DNS Ködöt kibocsátották használták.
A DNS Köd pedig nem az egyetlen eszköz, amit az amerikai és brit rendőrség kísérleti alapon használ már. Igaz, Nagy-Britanniában népszerűbbek ezek a modern eszközök, talán azért, mert az Egyesült Államokban rendőrök manapság inkább először lőnek és csak utána nyomoznak, ha egyáltalán megteszik.
Az egyik ilyen új eszköz olyasmi, mint a gázspray, csak DNS részecskéket is tartalmaz, tehát egyszerre védekező és jelölő eszköz is. A másik pedig egy gélszerű anyag, amivel bizonyos tárgyakat, például egy ajtó kilincsét kenhetik be, ezzel DNS nyomkövetőt helyezve rájuk, amihez a gyanúsított hozzáérve saját magát jelöli meg.
A legérdekesebb és talán a legaggasztóbb a szintén kísérleti stádiumban lévő „gyors DNS jelölőrendszer”, amit a brit rendőrség több helyen is tesztel már.
Az erőszakos megmozdulások kezelésére kifejlesztett pisztoly segítségével a rendőrség meg tudja jelölni azokat az embereket, akiket a helyszínen nem tudnak azonnal őrizetbe venni, vagy később ki akarnak hallgatni. Nagy-Britanniában gyakran előfordul, hogy a rendőrség konkrét személyeket vesz üldözőbe egy-egy megmozdulás alkalmával, aki szerintük felelős a helyzet elfajulásáért. Az új módszerrel elég, ha megjelölik a személyt, aki ezt észre sem veszi, mert a pisztolyban lévő töltet DNS részecskéket tartalmazó vizet lő ki. Bár a víz elpárolog, a jelölés megmarad és ultraibolya (vörös) fényben világít.
A jelölés segítségével a rendőrök meg tudják állapítani, hogy a személyt hol és mikor találták el, mert minden jelölőpisztolyhoz egy konkrét DNS szekvencia tartozik. Mivel a lövést az akciót irányító tiszt utasítására adják le, könnyű megállapítani, hogy a gyanúsított mikor lett megjelölve.
A videokamerák és szemtanúk vallomásával együttesen használva, megdönthetetlen bizonyítékot szolgáltat a gyanúsított ellen. „A bizonyítási háromszög bezárul,” mondja Andrew Knights, a gyártó Selectmark igazgatója. „Nem mondhatja, hogy nem ő volt, hanem csak valaki, aki hasonlított rá.” (discovery)
Persze sokakban rögtön felmerül a kérdés, hogy a módszerrel nem lehet-e ártatlan embereket megjelölni, hogy bajba keverjék őket, illetve a modern technológia korában nyilván előbb-utóbb a DNS szekvencia lemásolása is lehetővé válik.
Ez egyelőre nyilván bonyolult folyamatnak hangzik, aminek veszélyét a gyártó nem igen hajlandó figyelembe venni, mivel szerintük ilyet csak egy szélhámos tenne, aki nehezen juthat ilyen eszközökhöz. Csakhogy a valóságban éppen azoknak áll leginkább érdekében ártatlan állampolgárok ellen használni egy ilyen eszközt, akik hozzá is férnek a technológiához. Tehát míg a DNS megjelölő újítások sem mondhatók önmagukban gonosznak, mégis egy újabb eszközzel bővítik a rendőrállami módszereket.
Forrás: Activist Post
http://idokjelei.hu/2013/10/uj-dns-alapu-megjelolo-es-nyomkoveto-eszkozok/

Európa és az új normalitás

Athénban nem szűnnek a tüntetések, Olaszországban ismét politikai válság fenyeget, és mindenki arra figyel, mikor lesz végre iránymutatás Berlinből: mintha semmi nem változott volna az eurózónában. Szeptember elején az Eurostat – megerősítve más, reménykeltő adatokat – mégis felvillantotta a fényt az alagút végén.


Hosszú hónapok után idén a második negyedévre az euróövezet gazdasága visszafogott növekedést mutatott az első negyedévhez képest (a GDP 0,3 százalékával bővült). Nyáron megállt a munkanélküliség emelkedése is. A legutóbbi Eurostat-adatsor szerint az eurózónában 12 százalék a munkanélküliség, a 28 tagállam összességében 10,8. Továbbra is 26,5 millió európai munkanélküli, köztük 5,5 millió 25 éven aluli. A Reuters szerint a fedezeti alapok is visszafogták az európai részvényekkel szembeni fogadást, sőt 2006 óta nem látott bizalommal vannak irántuk.

Akkor vége? Ennyi volt az euróválság? Várhatjuk a bőség éveit? Az eurózóna politikusai többé-kevésbé tavaly március óta mondogatják, hogy az euró válságának vége, de igazi megkönnyebbülést az jelentett a kontinensnek, amikor Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke tavaly augusztusban bejelentette a korlátlan (azóta sem használt) kötvényvásárlási programot –így kiiktatva a bizonytalanságot az euró megszűnése körül. De azóta?
A helyzet romlása megállt, viszont ez korántsem jelenti, hogy a válságnak vége – mondta lapunknak Darvas Zsolt, a brüsszeli Bruegel gazdaságelemző intézet kutatója, aki a rövid távú növekedést illetően is szkeptikus. Arra számít, hogy a növekedés váltakozni fog, hol kicsit jobb, hol kicsit rosszabb lesz. A második negyedévi eurózónás gazdasági növekedés valójában Németországban és Franciaországban volt számottevő, de olyan gyors volt (0,5-0,7 százalék a negyedév alatt), hogy nem fenntartható. Viszont Spanyolországban és Olaszországban a második negyedévben is csökkent a GDP, és Olaszországban még a nyáron is tovább emelkedett a munkanélküliség. Az alapvető problémák viszont továbbra is fennállnak. A dél-európai országok állam- és magánkézen lévő adóssága még mindig nagyon magas. A bankrendszer továbbra is sérülékeny, a hitelkamatok Dél-Európában továbbra is magasak. Spanyolországban GDP-arányosan 6 százalékos költségvetési kiigazítás szükséges a következő években, ami komoly kihívás (különösen a 26 százalékos munkanélküliség mellett), és a politikai stabilitást is megingathatja. Olaszországban politikai válság fenyeget, Görögországban a jelenlegi hitelcsomag valószínűleg nem elég, s bár Portugáliában jövőre lejár a hitelprogram, nincs esély rá, hogy egyedül talpra álljanak.

A kutató szerint nagyon fontos, hogy José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke az unió állapotáról mondott beszédében a politikai stabilitást és a reformok melletti politikai elkötelezettséget jelölte meg mint a következő évek legfőbb kockázati tényezőjét. – Ha a négy déli állam bármelyikében komoly politikai válság alakul ki, az újraindíthatja a pénzügyi válságot – szögezi le Darvas.
Fabian Zuleeg, az Európai Politikai Központ (EPC) közgazdásza szerint a kockázatok között nem szabad alábecsülni a külső tényezőket. Kína magához tért egy nehezebb időszak után, de az Egyesült Államokban, például az adósságplafonról szóló vitának óriási negatív hatása lehet. Kérdésünkre Zuleeg kitér a populizmusra is. – Ez a válság természetes velejárója, együtt kell élnünk vele, nem szabad túlreagálnunk, hiszen a populistáknak pont a reakció kiváltása a céljuk. Ha megkapják, megerősödnek – vélekedik a kutató, aki szerint sok protesztpárt felőrli magát. Szerinte másolni sem szabad őket, hiszen az emberek úgyis az igazit fogják keresni. Szerinte Angela Merkel német kancellár megmutatta, hogyan lehet belpolitikailag népszerűtlen döntéseket hozni a válság során, és még így is választást nyerni. – Az emberek arra vágynak, hogy vezessék őket. Jó lenne, ha más kormányok is nyíltan elmondanák, mit gondolnak. Jó lenne, ha például Franciaországról tudnánk, hogy milyen Európában gondolkodnak – mondja a kutató.
Egyértelmű – szögezi le Darvas Zsolt –, hogy a legkritikusabb probléma a munkanélküliség. Az Egyesült Államokban hamar, 2009-től bővült a foglalkoztatottság, Európában viszont folyamatosan csökkent. Szerinte ez ellen kevéssé lehet hatni a bizottság vezetői által lefektetett stratégiákkal, hiszen például nem lehet több millió embert beíratni továbbképzésre.
A foglalkoztatottságot egyedül a gazdasági növekedés beindításával lehet emelni. A növekedés beindításának pedig több kulcsa van. Az egyik legfontosabb a bank unió kiteljesítése. Pozitív fejleményként értékeli, hogy az európai bankfelügyeleti rendszer a jövő év végén elindulhat, de ez önmagában nem elég. Mielőtt az EKB átveszi a felügyeletet 130-140 eurózónás bank felett, kötelessége átfogó mérlegelemzést végezni. Ha ezt jól csinálja, az sokat nyomhat a latban, hiszen az egyik fő kritika, hogy Európa nagyon elnyújtotta a bankok helyzetének kezelését. – Az Egyesült Államokban 2009-ben adtak banknak utoljára állami segítséget. Az Európai Unióban ez folyamatos, a bankok egynegyede állami segítség alatt áll – mondja a Bruegel szakértője. A negatív példa a kilencvenes évek Japánja, ahol a nyolcvanas évek ingatlan- és tőzsdelufija kipukkant, de a bankok rendbetételét elhúzták. A rossz hitelállomány fenntartására biztatták a pénzintézeteket, így pont a fiatal, dinamikus vállalatok nem jutottak forráshoz, miközben a zombivállalatok elvegetáltak. Ennek a veszélye Európában is fennáll. Az európai bankunió másik építő eleméről, a bankszanálási mechanizmusról a német kormány felállása után lehet döntés, de félő, hogy a mostani Európai Parlamentnek már nem fér bele a májusi választások előtt az érdemi döntés.
A növekedés beindításához szükséges szerkezeti átalakításokat Darvas szerint Európában jól értik, de a német ihletésű, európai bizottsági strukturális javaslatok sokszor egyoldalúak. – Azon országoknak van házi feladatuk, amelyek nagyon rossz helyzetben vannak, míg a jól teljesítőekkel szemben elnézően bánik a bizottság, bár fontos lenne, hogy a kialakult külső és versenyképességbeli egyensúlytalanságok kiigazításában szimmetrikusan vegyenek részt az adós és a hitelező országok. Ha a kiigazítás csak az adósok feladata, az könnyen sikertelenségbe torkollhat – mondja a kutató. Emellett a keresleti oldali feladatokat hihetetlen mértékben elhanyagolják a bizottsági javaslatok. Miközben az egész euróövezeten belül csökken a fogyasztás és a magánberuházás, Németországban, Ausztriában az állami beruházások aránya annak ellenére a lehető legalacsonyabb, hogy erős a két ország költségvetési helyzete – de erről sem szólnak a brüsszeli ösztönzők. – A bizottság, úgy tűnik, hogy el akarja kerülni, hogy konfliktusba kerüljön Németországgal – mondja Darvas.
Zuleeg arra figyelmeztet, hogy a belső piac kiszélesítése mellett a monetáris politikának lazának kell maradnia. – Az infláció jelen pillanatban a legkisebb problémánk, különösen egy adósságválságban nem szabad miatta túl sokat aggódnunk. Persze nem kell két számjegyű infláció, de felül kell vizsgálni a 2,5 százalékos célt, amit más időkre terveztek – mondja. Szerinte emellett további segítséget lehetne nyújtani a mentőcsomagban részesült országoknak, egy biztosítási rendszerrel, ami garanciavállalásokon keresztül csökkentené a kockázati különbséget a déli és az északi tagállamok között.
Darvas kérdésünkre röviden vázolja a kilábalás forgatókönyvét. – A stagnálás, alacsony növekedés, elhúzódó, tartós munkanélküliség állapota sokáig fenn fog állni, és ha szerencsénk van, és nem lesz politikai válság, akkor szép lassan, három-öt év alatt ki tudunk lábalni – mondja.
Arról Barroso is szólt már, hogy nem lehet visszatérni a régi szép időkhöz, „új normalitást” kell teremteni. – Európának hozzá kell szoknia a gondolathoz, hogy egy időben a dolgok jól mentek, és ez sok helyen fenntarthatatlan magatartáshoz vezetett, például az állami és magánhitel felvételben – mondja Zuleeg. Most sokkal nehezebb a gazdasági környezet globálisan és Európában is. Ez nem feltétlenül jelenti, hogy tartósan a válság állapotában kell lennünk. De világos, hogy jelentős reformokat kell végrehajtanunk nemcsak a krízis érintette országokban, hanem egész Európában, mert a világ megváltozott.


Zalán Eszter

Szervezett provokáció a rend ellen

Néhány napja megjelent egy videó a Zuckerberg féle közösségi oldalon, ahol három közterület-felügyelő úgymond össze-vissza rángat egy 40-50 év körüli nőt. A videóra először egy állami cégnél dolgozó, biztonsági feladatokat ellátó barátom hívta fel a figyelmemet, provokációt gyanított a háttérben.
Mint ismert, a budapesti tömegközlekedés egyes járatain rendszeresek a jegy- és bérletellenőrzések, melyekhez az ellenőrök pár éve közterületes kollégákat kaptak, akik adott esetben lefoghatják a jegy/bérlet nélküli utasokat. A felnőtt dolgozó bérlet 10.500 forintba, míg egy vonaljegy 350 forintba kerül. Brutális árak, ócska minőség. Nem is igazán sírok a budapesti tömegközlekedési cégek veszteségei miatt, hiszen jut bőven pénz például a Lauderben végzett homoszexuális Vitézy-Grünwald Dávid (BKK vezérigazgató) luxusautójára, mellé pedig sofőrre.
Ám de, a Zuckerberg féle közösségi oldalon megjelent felvételeken egy szándékos provokációt láthatunk, melyen egy vélhetően szintén kóser hölgy kapálózik, rugdosódik, és durván ellenáll a hatósági intézkedésnek. Mindezt alaposan dokumentálja valaki egy kamera segítségével, szépen megrendezettnek tűnik az egész. Provokálnak a közterületesek ellen. Nos, ezt a testületet természetesen az utasok vegzálására, pénzbeszedésre hozták létre, de ettől függetlenül nem ezt támadják a liberálisok, hanem a rendnek - mégha csak valamiféle torzult formában is történő - megjelenését. Mindent támadnak, ami a rendre akár csak apróbb vonásokban is emlékeztet.
A rendet megvető idiótáknak üzenjük, hogy ma semmilyen értelemben nincs rend az országban. Viszont nemsokára lesz. Akkor luxusautó helyett talicska jár majd az élősködőknek, pénzlehúzás helyett megélhetés, terror helyett létbiztonság a dolgozók számára. Lehet próbálkozni az erőszakszervezetek lejáratásával, de mindezzel nem fogtok elérni semmit azoknál, akiknél a REND központi helyet foglal el az életben, ti liberális idióták!
Vass Balázs

Igazságot az őshonos magyar nemzetnek!

KÓDOLVA VAN A BŰNÖZÉS AZ ALAPTÖRVÉNYBEN

Most tekintsünk el az alaptörvény nevetséges és hazug bevezető szövegétől és vegyük a legfőbb állami meghatározásokat. Itt is ugyanazokat a hamis fogalmakat és összefüggéseket jelentik ki, mint amit az 1949-1989-es kommunista alkotmányban. Jellemző módon egyetlen nagyhangú alkotmányjogász sem ordított még ezen csalások miatt, amelyek az őshonos magyar nemzetet kiforgatják a hatalmából és ősi jussából. Nézzük akkor meg az „Alapvetés” nevű fő témakör kezdeti megállapításait. Azt mondják a Fidesz alaptörvényben, hogy „HAZÁNK neve Magyarország.” A bevezető szövegben már utalhattak volna arra, hogy ez a név valójában a magyarok országát jelenti. Ugyanis sok olyan ország van, ahol nincs már többségi népfajta, hanem kevert arányok alakultak ki. De nálunk a csonkaországban is többségi létszámú az őshonos magyar nemzet, legalább 90 %-ban. Íly módon a magyar őshonos többség kezéből kicsavarják a jogot, hogy önmaga hozzon törvényeket saját maga számára.

Az 1-es pontban hazugság az, hogy „Magyarország független, demokratikus jogállam”. Elég csak Orbán Viktor szövegeire utalni, amikor állandóan azt emlegeti, hogy miért nem vagyunk függetlenek. A jogállam még a 2006-os állami terroristákat sem vonta felelősségre, nem beszélve az előző és mai rendszer állami bűnözőiről. Biszku Béla, egykori kommunista belügyminiszter több száz ártatlan szabadsághős magyarnak a tömeggyilkosa vígan él és az átlagnyugdíjnak a többszörösét kapja. Így csorbul ki a törvény szövege a valóságban, amit a tömegtájékoztatási eszközök is elhallgatnak, hiszen ezek nem magyar, hanem idegen kézben vannak. A 2-dik pont azt mondja hogy „Magyarország államformája köztársaság”. Ezt még 1946-ban a zsidókommunista söpredék találta ki és 2011-ben is ezt vették alapul a Fideszben. Ezt az államformát a magyar nemzet feje fölött döntötték el, az idegen terroristák, a szovjet katonai megszállás alatt. És a Fidesz ezt emelte be 2011-ben az alaptörvénybe. A 3-dik pontban azt mondják, hogy „A közhatalom forrása a nép”. Akkor most tisztázzuk a fogalmakat!

ETNIKUM

Magyarországon kisebbségben etnikai törzsek vannak. Ezek a cigányok és zsidók. A zsidóknak ugyan van anyaországuk (Izrael), de ott nem szeretnek lakni és nem óhajtanak oda költözni, mert az élősködés és bűnözés az kifizetődőbb számukra. Ezek az etnikai kisebbségek törzsi alapon szerveződnek és képtelenek beilleszkedni a fejlett magyar nemzet közé. A magyar állam törvényeit nem ismerik el, sőt a hatályos törvények nekik kedveznek. Az etnikumoknak nincs saját nyelvük, nincs saját írásbeliségük, a kultúrájuk igen szegényes és kezdetleges, államalkotó képességük soha nem volt és ma sincs, mert erre soha nem is volt szükségük a vándorló életmód és az élősködés miatt, más népek, nemzetek között.

NÉP

A nép a világon a leggyakoribb szerveződési forma, amely lehet kevert és nem kevert fajtákból. Ezt most nem részletezzük, de itt is vannak államalkotók és olyan népek, akik saját államot a történelem folyamán soha nem hoztak létre, hanem más népek közé vegyültek. A világ népei között sokkal kevesebben vannak azon országok, amelyek nemzetet is képesek alkotni. Sok olyan jelentős számú nép van a világon, amelyeknek nincs saját országuk. Vagy azért mert nem akartak, vagy történelmi okok miatt erre nem volt lehetőségük.

NEMZET

A nemzet a legmagasabb rendű, ősi, társadalmi önszerveződési forma. A magyar nemzet nem a XVIII. és a XIX. században alakult ki- ahogy ezt a hazai elnyomóink hazudják-, hanem már az Árpádok korában is egységes nemzet voltunk, bár több törzsszövetséget alkotva. Nyelvünk, írásunk, kultúránk és hagyományaink közösek voltak. És ez a sajátos nemzeti létforma azóta is folyamatosan bővült és gazdagodott. A magyar nemzet fejlődése, kiteljesedése ma is tart, még ha gúzsba kötve is, a jelenlegi cionista-kommunista elnyomás alatt.

AZ ŐSHONOS MAGYAR NEMZET

A világ nemzetei között vannak őshonos nemzetek, ilyen a magyar is. Sok nemzet azért nem őshonos, mert nem ugyanazon a területen, nem ugyanazon országban éltek nemzeti létformában, az idők folyamán. Nekünk ehhez a jogállásunkhoz kell ragaszkodnunk a Kárpáthazában. Őshonos nemzetiségünk az egész Kárpát medencében még mindig látható és bizonyítható többséget alkot, más népek, más nemzetek szomszédságában. Ez az a fő tény, amit a hazai kifosztóink és kirablóink elhallgatnak. A székelység éppen most küzd azért, hogy a nemzetközi jogban is tudomásul vegyék, hogy az őshonos magyar nemzetnek a részei Erdélyben.

Tehát az alaptörvényben azt kellett volna kimondani, hogy a közhatalom forrása a Szent Korona Törvény alapján, a Kárpáthazát többségen kitöltő őshonos magyar nemzet. Az a nemzet amelyik megtagadja, elhallgatja saját múltját, az pusztulásra van itélve. Sürgősen különbséget kell tenni a nagy nyilvánosság előtt abban a fogalmi kérdésben, hogy a magyar nemzet őshonos a Kárpáthazában, s mint ilyen tényezőt kell elismertetni itthon és a nemzetközi jogban is.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/az-%C5%91shonos-magyar-nemzet-jog%C3%A1t-k%C3%B6veteli

Havi 2500 frank járna állampolgári jogon

Rekordidő alatt gyűltek össze az aláírások a garantált alapjövedelemről tartandó népszavazáshoz
Forradalmi (gondolat)kísérletet indítottak a svájciak: járjon mindenkinek alapjövedelem, függetlenül attól, hogy dolgozik-e az illető, vagy sem. Az úgynevezett feltétel nélküli alapjövedelem összegét 2500 svájci frankban (2000 euróban) határoznák meg, ami elegendő lenne a szerény megélhetéshez, ráadásul gyerekenként még további 600 frank járna.

Fotó: REUTERS - Denis Balibouse A kezdeményezők, élükön Enno Schmidt német születésű képzőművésszel és filmessel, rekordidő alatt gyűjtöttek össze 126 ezer aláírást. Ezeket látványos performance keretében pénteken nyújtották be a svájci parlamentnek, majd az épület előtti téren hatalmas mennyiségű aprópénzt szórtak szét. E szimbolikus gesztussal jelezték: Svájc valójában nagyon gazdag ország, de ezt a pénzt más módon is el lehetne osztani.

A munka nélkül éldegélő svájciak aranykora azonban még odébb van. Először a berni törvényhozásnak és a kormánynak meg kell vizsgálnia a kezdeményezést, esetleg ellenjavaslattal élnie, de ha formailag mindent rendben talál, akkor legkésőbb az aláírások beadásától számított öt és fél éven belül népszavazást kell rendezni. A referendum eredménye pedig szent a svájci alkotmány szerint.

A kezdeményezők máris igen optimisták, szerintük ilyen gyorsan még soha nem sikerült ennyi aláírást összegyűjteni. Ráadásul a közhangulat is az ő malmukra hajtja a vizet. Igaz ugyan, hogy Svájc még mindig a föld tíz leggazdagabb országa közé tartozik, a világ minden tizedik milliárdosa él a mindössze nyolcmilliós alpesi országban. Az elmúlt két évtizedben a háromszáz leggazdagabb svájci állampolgár vagyona megötszöröződött, ám ez alatt az idő alatt az átlagjövedelem emelkedése még az inflációt sem követte – emlékeztet a baloldali német Tageszeitung.


Vagyis az egyenlőtlenség itt is nőtt, és a lakosság erre egyre érzékenyebb. Sokat rontott a szociális egyensúlyon a pénzügyi válság. Meglehetősen fonák helyzet, hogy az anyagi nehézségekkel küzdő cégek és rosszul gazdálkodó pénzintézetek topmenedzserei busás prémiumokkal és végkielégítésekkel távoztak, miközben a munkavállalókkal fizettették meg a rossz döntéseket. Nem véletlenül járt sikerrel például – Európában egyedülálló módon – az a márciusi népszavazás, amelyen a svájciak a topmenedzserek fizetésének korlátok közé szorítása mellett voksoltak.

Legalábbis abban az értelemben, hogy a felügyelőbizottság és a részvényesek is beleszólhassanak egy-egy fizetésemelésbe vagy prémium megítélésébe. Hiába keseregtek a jobboldali pártok és a nagyvállalatok vezetői, hogy ezzel Svájc és a svájci munkahelyek versenyképessége romlik, az állampolgárokat cseppet sem hatotta meg ez az érvelés. A feltétel nélküli alapjövedelem ennél jóval radikálisabb kezdeményezés, de nem új ötlet, Európa-szerte vannak támogatói. Németországban például a DM – Drogerie Markt lánc alapítója, a sikeres vállalkozó Götz Werner, aki a svájci kampányt is segítette.

Az ötlet támogatói szerint az emberek sokkal kreatívabban fel tudnák használni az idejüket és az energiájukat, ha nem az lebegne folyton a szemük előtt, hogy miből fizetik majd a számláikat. Ha a napi gondokat levennék a vállukról, akkor ki tudnának teljesedni, vagy épp olyan munkákat is szívesebben ellátnának, amelyek most az államra hárulnak, vagy olyanokat, amelyekre manapság egyáltalán nincs idejük, mint például az idősebb rokonok ellátása, a gyerekek nevelése vagy épp radikálisan új dolgok kitalálása. Lássuk be, az emberek egy része által végzett munkát már robotok is könnyedén ellátnák – érvelnek.

A kritikusok viszont azt feszegetik, vajon a társadalom hány százaléka elégedne meg a szerény életkörülményekkel és a semmittevéssel, és ha nem lenne anyagi motiváció, akkor egyáltalán felkelne-e az ágyból. Azt pedig végképp képtelenségnek tartják, hogy a gazdagok is kapjanak „alapjövedelmet”, amikor semmi szükségük nincs rá. A másik gyakori kérdés, hogy miből finanszíroznák mindezt. Götz Werner radikális javaslatával minden adót eltörölne az áfa kivételével, ez utóbbit viszont 50 százalékosra emelné.

Csakhogy ezzel az összes üzlet lehúzhatná a rolót, mindenki a szomszédos országokba járna vásárolni. A svájci államkasszának 200 milliárd frankba kerülne az ötlet megvalósítása, ez a svájci GDP egyharmada – írja a Süddeutsche Zeitung. A svájci világlap, a Neue Zürcher Zeitung vezércikkeiben máris erőteljes kritikát fogalmazott meg, és nem lelkesednek a szakszervezetek sem. Szerintük épp elég lenne, ha a 4000 frankos (3200 eurós) minimálbérről egyezségre jutnának. A forradalomra ráérnek később.
Néoszabadság

Az Armageddon "kutatás eredményei"...


Az Armageddon A kellős közepén vagyunk egy globális vegyi -és biológiai fegyverkezési versenynek, ami sokkal rosszabb, mint a legrosszabb félelmek a nukleáris fegyverektől. Ezeket a fegyvereket elsősorban nem a frontokra tervezték, hanem a laboratóriumok és támogatóik egy orwelli jövőtől is sokkal rosszabbat hoznak létre a tömegpusztító fegyverek kifejlesztésének versenyében, aminek már semmi köze a globális ellenőrzéshez vagy az olajhoz, esetleg ideológiák terjesztéséhez. A 2001-es Enron-botrány óta nyilvánosságra került az időjárás módosítás és párhuzamosan a népirtási indokgenerálás azóta több esetben megbukott eseményeinek egyre bővülő halmaza, ahogy sorra kiderülnek a nyugati tömb kormányainak megtervezett "terrortámadásai" saját maguk ellen. Irakban közel másfél millió ember halálát okozták. Palesztinában közel ugyanennyit, nem számítva Afganisztán, Líbia, Szíria, Mali stb. népirtásait, de lélekszámban a "terraformáló" tömeggyilkosok 2050-ig előirányzott 3500 millió ember elpusztításának tervéhez ez elenyésző. A cionisták kevesellik.
A világ jelenleg is szabadlábon garázdálkodó tömeggyilkosai Obama vezetésével az USA kormánya, és a korábbi kormányzatok prominens, "hivatalosan" is bűnözéssel foglalkozó személyei. Ugyanez a helyzet a brit és francia, valamint az izraeli kormányokkal tagjaival kapcsolatban is. Támogatóik a hazug cion média, a "törvényhozás", a titkosszolgálatok, a pénzvilág cápái, az államilag vezérelt maffiák és gengsztereik, karöltve az általuk támogatott al-Kaida terrorszervezet gyilkosaival. Ha valakit kihagytam a sorból, szóljon...
Az időjárás manipulációk egyik része gyakran jól látható az égbolton. A kipermetezett anyagok összetételét világszerte vizsgálják, ismerik, de párhuzamosan a permetezésekkel, vegyileg, biológiai fegyverekkel is ártanak, és elektronikusan manipulálják a viselkedést, mit például a engedelmességet, agresszió, de kiterjed a tevékenység a korai halálozás előidézésére, betegségekre és az öngyilkosság elektromágneses szorgalmazására is. Az "átlagpolgár", vagy a most egyre gyakrabban hangoztatott "tucatember" hazamegy, miután kizsákmányolói számára megtermelte a betevőre és az ellene fordított fegyverre valót, lerogyva ülő, vagy fekvő alkalmatosságára, magár borítja a média szemetét, majd napi rendszerességgel guberálni kezd közte. Napról napra, hétről hétre megnyugszik, hogy talán nem lesz atomháború még a hétvégéig... Miközben őt eláruló kormánya segédkezik ő és saját maga csendes kiirtásában. Ezt magyarázza a vezető egészségügyi orvos, Gennagyij Onishchenko Oroszországban. Véleménye szerint, a katonai struktúrák, az Egyesült Államokban, akik Grúzia területén is állomásoznak, a grúz hatóságok tudtával, egyetértésével foglalkozik a tevékenységgel, amelyet egyezmények tiltanak a biológia területén.
A Lugar kutatás az egyik zárt szervezet Grúziában. A központot, amely öt évvel ezelőtt épült amerikai alapokból, homály fedi. A helyi lakosok zavarban voltak, hogy miért nem az USA-ban építettek laboratóriumot 270 millió dollárért, miért egy másik országban? A feltételezések egyik leggyakoribbika, hogy az USA Grúziában állít elő biológiai és vegyi fegyvereket. A nagy érdeklődésnek köszönhetően, hogy az Egyesült Államok lehetőséget kapott a grúz földön is kipróbálni és fejleszteni fegyvereit, tükrözi a rangsorban előkelő helyük, vendégek között, akik a hivatalos megnyitóra érkeztek a központban. Így érthető, ha az alelnök, a védelmi miniszter, Andrew WeberNBC védelmi kérdéseiben. A személyzet fele a központi hadseregből származik. Ezt mondja az egykori állambiztonsági miniszter, a grúz Valeri Chaburdzanija. "A lakosságnak gyanús, mert az amerikaiak nem voltak érdekeltek a grúz gazdaságban, majd hirtelen érdeklődést mutattak mindenféle biológiai fedett műveleteket iránt. Gyanúba került ez a tény, mivel a katonai munkákról van szó."

járt ott, aki felelős az
Napjainkban senki sem hisz a hivatalos nyilatkozatoknak arról, hogy az amerikaiaknak semmi köze ezekhez a kutatásokhoz, és a központ építéséhez, így a járványügyi helyzethez sem, mondja a Grúz Köztársaság egyik politológusa, Arshcil Tschkoidze. Érdemes megjegyezni, hogy ez a labor csak egy láncszem a egységes láncban, az olyan intézmények sorában, amilyeneket felépítettek az amerikaiak számos európai országban, de Thaiföldön, Egyiptomban és Kenyában is. Az Egyesült Államokvegyi fegyveres támadás Szíriában, elvezette a nyomozókat a nyomvonalon egy évtizedes hálózathoz, titkos laboratóriumokban, kiterjesztve a Kaszpi-medence és a Balti-tenger területére. Talán még annyit meg kell jegyezni, hogy a Szovjetúnió vegyi -és biológiai fegyverek fejlesztési központja Grúziában volt. Az USA-ban széles körben ismert politikai vezetők, Alan Grayson, Pat Buchanan, Zbigniew Brzezinski, ahogy a korábbi, úgy a legutóbbi vegyi fegyveres támadások hamis zászlós műveleteiről abszolút szkepticizmussal nyilatkoznak az amerikai részvétellel kapcsolatos nagyobb kérdésekről. A lidérces amerikai titkos laboratóriumok kérdését a szőnyeg alá söpörik.
Az újságíró, Jeffrey Silverman, aki Grúziában dolgozik, hozta le az alábbi történetet:
"Még 2004-ben szerzett alvállalkozókat a US Department of Defense (voltak benne török ​​alvállalkozók is) akik ismerték a projektet - a biológiai tábort Grúziában -, és a laboratóriumi létesítmények felépültek a Tbilisi repülőtér közelében. Hamar kiderült, hogy az amerikai kormány és a Department of Defense (DoD), szerette volna megvizsgálni az új fertőző mikrobák - mint a lépfene törzsek - hatását, a szabad ég alatti egyik szarvasmarha állományon, Grúzia vidéki területein. Meg kell jegyezni, hogy ez egy kis ország, és Tbiliszi egykor a központja volt az állati -és növényi hadviselésnek a szovjet biológia fegyverek kutatásában. Tudtam, hogy hozzáférnek a létesítmény adataihoz, és beszéltem vállalkozókkal, informátorokkal. Megtudtam, hogy a laboratóriumi hálózatot valójában az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma működteti és támadó jellegű. Egyesek még odáig is elmerészkedtek, hogy azt állítják, az amerikai kormány Grúzia lakosságát is felhasználta tesztelésre, részeként a folyamatos kutatásnak. Ez felveti a kérdést, hogy a grúzok visszaélnek-e a baljós Bioprogrammal, és oltóanyag szabadföldi kísérleteket végeznek. Lehet, hogy nehéz bizonyítani, de az Egyesült Államok már évek óta kísérletezik saját népén, és így fel tudták használni Grúzia népén is a beleegyezésük nélkül. Arról, hogy a teljes tisztánlátás részeként a területen vizsgálatokat végeztek volna a vakcinákkal kapcsolatban, nincs információ. Számos laboratórium szétszórva Kelet-Európában, csatlakozik a köldökzsinórhoz, a biológiai fegyverek terjesztési "Prevention" programjához (BWPP), amely fedezet a támadó programhoz. Ha kiderül, hogy a mikrobiális törzsek ellenállnak az antibiotikumoknak, a vírus gyorsan elterjed és antibiotikum-rezisztens fertőzések okoz."2005-ben indult a CIA vezetésével a tevékenység a régióban. Bár hivatalosan elhagyta a CIA a területet, ekkor hoztak létre egy, a CIA által támogatott magán zsoldos hadsereget. Létrehoztak egy felelőtlen szervezetet, amely felelős volt a fejlett genetikán alapuló biológiai fegyverek, valamint az oltóanyagok kifejlesztésében, amely betegség "időzített bombákat", vagy "öngyilkos korlátokat" jelent. A szervezet vette át a világ heroin üzletét, a gyártástól a forgalmazásig Afganisztánban, amelyeket támogatnak egyes esetekben, a Global Hawk pilóta nélküli repülőgép-rendszerek, és a nemzetközi járatok. Ilyen biológiai fegyvereket gyártanak jelenleg Kazahsztánon kívül Grúziában, Bulgáriában, Romániában, Szlovéniában és Lengyelországban. Az egyik gyár Líbiában található. 2006-ban épült, USA ügynökök és Wikileaks is jelentette, bár az ukrajnai Baxter gyógyszer(méreg)gyártó leányvállalatának is kiderült a tevékenysége a 2009. őszi H1N1 járványban, illetve kialakításában.
Együttműködve a "szakemberek", az Egyesült Államokban, Porton Down-ban, az Egyesült Királyságban, az összes rendelkezésre álló kórokozót begyűjtik, néha lopnak is egyetemi laboratóriumokból, és nyilvános helyeken történő felhasználássukat is beépítik az "Armageddon" kutatásba. A "kutatáshoz hozzátartozik", hogy a kutatásban résztvevő tudósokat megölik. Az "öngyilkos" Dr. David Kelly halála is ennek a szervezetnek tudható be, mint ahogy John Wheeler III meggyilkolása is. PressTV Shortnews whatdoesitmean.comTöbb tucat más tudóst is megöltek már a kapcsolatos szervezetek. Még Michael Hastings újságíró is ennek volt az egyik áldozata. kopp-verlag A folyamatban lévő "terraformálás" mellett eltörpül a szíriai sarin-gáz támadás. A cionista hatalom emberirtási hajlamai betegséggé fajultak, ami messze túl mutat a geopolitikai és a multinacionális cégek manipulációin. Célként, a lakosság bizonyos genetikai variánsai könnyen kerülnek a célkeresztbe. A várható élettartam megrövidítése, a csökkenő termelékenység, a szegényített urán használata, vagy az időjárás befolyásolása is része cionista célok megvalósításának.
Az utóbbiként említett időjárás módosításnak is egyre tőbb észlelhető hatása van. Az Északi-Sark jegének olvadásával párhuzamosan hízik a Déli-Sark jege. Globálsi felmelegedésre hivatkozva szednek be évi 4 trillió (itt 4 billió) dollárt CO2-adó címszóval, de felhasználásáról nincs részletezés. Arról sem, hogy a 2010. decemberében rendezett koppenhágai konferenciára miért hamis adatokkal érkeztek a világ újrafelosztásán munkálkodók. Hazánkban már csak alig felismerhető a tavasz, és az ősz. A GWEN-tornyokkal, "NATO radarokkal" és HAARP állomásokkal befolyásolt, vegyi-permetezésekkel kombinált időjárás-módosítással szabályozzák az élelmiszer termelést, de a tudatot is. 2010-ben a világon, ún. "természeti katasztrófák okoztak" rossz termést. Ausztráliában árvíz, Oroszországban aszály, Európában az évszakban eddig soha elő nem forduló hideg okozott terméskiesést. Még rendelkezésünkre állnak a műholdfelvételek, az Ukrajna közepén "mintha elvágták volna" vegyi permetezésekről. 2011-re borítékolhatók voltak az éhséglázadások a III. világban. Az "Arab tavasz" szülés helyett csak egy rosszul sikerült abortusz lett az elszenvedőinek, de nem vették észre, hogy kik végzik a "magzatelhajtást", és milyen módszerekkel.
A "feltételes mód" már nem használható. Megjelentek a DNS-specifikus vírusok, betegségek, egyenlőre még csak az ázsiaikat megtámadókról tudunk, de sokat "ígér" a SARS vagy a madárinfluenza is, a lépfenéről nem is beszélve. Az ilyen "kutatások" miatt már több billió dollár eltűnt, de milliárdokat költenek ezoterikus kutatásokra is. Az Army Corps of Engineers izraeli ellenőrizetlen fejlesztésekről, az ott felhalmozott vegyi -és nukleáris fegyverekről, az amerikai, de az egész világ adófizetőinek ellopott pénzéből "finanszírozva". A laboratóriumok ugyanolyan valóságosak, mint az, hogy az NSAObama, a tömeggyilkos még kéri is a világot, hogy segítsenek megfékezni azt a terrorizmust, amit az USA, Izrael, Nagy-Britannia, Franciaországhamis zászló"...
Ki ne ismerné a "módszert", amikor egy kis termetű, vagy még fiatal, beleköt két-három, nála sokkal erősebb, nagyobb, gyanútlan emberbe, és amikor meg akarják pofozni a szemétkedésért, előkerül 5-6 vagy 10 tagbaszakadt, láthatóan "nagy gyakorlattal" rendelkező verőember, akik "megvédik" és kárpótlásként fájdalomdíjat szednek? A helyzet ugyanez Izraellel. A terrorállamot azért hozták létre, hogy állandó feszültségforrást jelentsen a Közel-Keleten, de mostmár az egész világon. Izrael talán az egyetlen rendszer a bolygón a vegyi fegyverek terén, különösen a polgárok ellen használtak esetében (Gáza), aki nem csak gyárt, hanem használ is vegyi fegyvereket ártatlan polgárok ellen. A nemzetközi szervezetek hiába kérik, hogy a nemzetek lépjenek fel ez ellen. Nem fél a vegyi fegyverekről szóló egyezményektől, mert a CIA szerint, 1982-től az Izrael birtokában lévő vegyi -és atomfegyverek termelését és felhasználását a mai napig senki sem zavarta, ahogy nincs fegyverzet ellenőrzi engedély, hogy meglátogassák az izraeli fegyverarzenál tömegpusztító, köztük vegyi fegyvereinek titkos tárolóit, gyárait.

hagyományosan csak akkor járhat el a saját érdekében, ha érdekelt. A legutóbbi keretében már írtam az kémkedik mindenki után a világon, és hozott létre és üzemeltet. Egyre több a felismert "
Eddig csak hat ország nem írta alá a vegyi fegyverekről szóló egyezményt. A Vegyi Fegyver-tilalmi Egyezmény a legfontosabb egyezmény az ilyen típusú tömegpusztító fegyverek gyártása és tárolása ellen. 1993. Január 13-án írták alá Párizsban és New Yorkban, 165 ENSZ-tagállam részvételével, és 1997. Április-29-től kötelező érvényű, kivéve Izraelt, Mianmart, Angolát, Egyiptomot, Észak-Koreát és Dél-Szudánt. Izrael a nukleáris egyezményeket sem, mert "kivéve a gyevi bírót", de majdcsak jön egy Mátyás király... Időszerű is lesz, mert az USA finanszírozásában már csak a világtól ellopott pénzek tudnák tovább fenntartani a hadviselésüket, de ugye a kapzsiság... Azért még nem kell leírni az ellenfelet, mert Európa, Ausztrália, Kanada és az USA lakosságának legkegyetlenebb megsarcolása még csak most következik. Fizess a saját vízedért, a levegőért, az ellenszerért, ha megmérgez a hatalom, az orvosi kezelésekért, amit vírus és baktériumfegyverek okoznak, és szavazz legyilkolóidra, hogy jelezd, önkéntes öngyilkos vagy, aki készségesen irtja ki még saját magát is!


Tulok

Egy feljelentés margójára

A rendőrség elutasította a Tett és Védelem Alapítvány feljelentését, amit Tyirityán Zsolt ellen nyújtott be, nagy nyilvánosság előtt elkövetett közösség elleni izgatás vádjával.
A Betyársereg vezetője tavaly október 23-ai Corvin közi beszédében többek között azt mondta, olyan kormányt szeretne, amelyik „ezt a fajtát, ezt az embertípust, amelyik a jelképeinket gyalázza, újra marhavagonokba rakná”. A rendőrség szerint azonban csak véleménynyilvánításról volt szó, ezért bűncselekmény hiányában elutasították a beadványt. A rendőrség előhozta azt a videómegosztót is, melyen az említett videó szerepel, mondván ha ott tényleg izgatás következett volna be, akkor azt már eltávolították volna. Továbbá kiemelték azt is, hogy a Corvin-köz egy emblematikus helyszín, ahol több, mint valószínű, hogy azonos gondolkodású emberek voltak, mint a szónok, így uszítás sem történhetett. A rendőrség ilyen pozitív hozzáállása egyszerűen hihetetlen számunkra, mégis nagyon örülünk neki.
Örülünk, hogy a törvény adta jogainkat néha ezen az oldalon is igénybe tudjuk venni. Köszönjük!
A Betyársereg vezetőjének jó egészséget a további munkához, a harchoz kitartást, és elszántságot kívánunk!
A marhavagonoktól meg féljenek csak a "marhák"!

Alföldi Pál