2013. május 30., csütörtök

Bostoni robbantás: elvarrják a szálakat

Ibragim Todashev fotóit, akit egy FBI kihallgatás során öltek meg, Moszkvában egy sajtótájékoztatóan mutatta meg az áldozat apja, Abdulbaki Todashev. A halott fején látható nyomok alapján az apa azt gyanítja, fejlövés végezhetett fiával. 
Abdulbaki Todashev 16 képpel rendelkezik, melyeken a csecsen származású Ibragim Todashev holtteste látható. Hat lövés a testen és egy a fejen. A fegyvertelen férfit egy FBI kihallgatás során ölték meg. Todashevet állítólagos közös szálak fűzték Tamerlan Carnajevhez, a bostoni merénylet egyik feltételezett elkövetőjéhez.
Az ifjú Dzokhar Carnajev állapota a hírek szerint kielégítő, édesanyjával, Zubeidat Tsarnaevaval folytatott telefonbeszélgetése során azt mondta, hogy teljesen jól van, sebei gyógyulnak.
Miközben a bostoni robbantásokkal kapcsolatban egyre több egymásnak ellentmondó hír kap szárnyra, a média folytatja a kormányzat elképzeléseinek megfelelő kommunikációt, manipulált felvételeket közöl és félrevezeti állampolgárait. A muszlim nők agymosottnak titulálásával és további hazugságaival mérgezi az arra fogékony emberek agyát. Bizonyos csoportok körében sajnos el is éri célját, mert már az „idegenek” kitoloncolását követelik, s saját biztonságuk érdekében a „terroristák” kiirtását is elnéznék kormányuknak – ahogy teszik is azt, nap mint nap, ártatlanok százaival, ezreivel.
A Carnajev testvéreket és anyjukat terroristának, egyik lánytestvérüket drogdílernek tartják – míg a CIA kapcsolatokkal rendelkező nagybácsit (Uncle Ruslan Carni), aki a testvérekről negatívan nyilatkozott, igazi rendes amerikai polgárnak tartják.
Az alternatív média és a gondolkodásra még képes emberek a világ minden tájáról összefognak, és próbálnak az események mögé látni. Fotókat, hang– és videofelvételeket elemeznek, reményeik szerint egy napon fény derül mindenre.
A merénylettel kapcsolatos történések, halálesetek és gyilkosságok sok kérdést vetnek fel (a Carnajevet megölő két FBI ügynök is véletlenül elhalálozott azóta helikopteres gyakorlatozás közben), melyekre egyelőre még nem rendelkezünk kielégítő válaszokkal – csak sejteni lehet, hogy a szálak elvarrása történik.
Egy biztos, a kormány nyeregben érzi magát, s azt gondolja, bármit megtehet.



Független vizsgálatot követelnek Todashev ügyében

 

Ibragim Todashev özvegye és barátai független vizsgálat lefolytatását követelik a múlt heti FBI kihallgatással kapcsolatban, melynek során a 28 éves Ibragim életét vesztette.
A CAIR („Council on American–Islamic Relations” – Amerikai – Iszlám Kapcsolatok Tanácsa ) által szervezett sajtótájékoztatón elmondták, Todashev fegyvertelen volt, amikor megölték. A CAIR képviselője, Hassan Shibly elismételte; az egész ügy lényege, hogy a bűnüldözők egy fegyvertelen emberre lőttek rá hétszer.
(A CAIR Amerika legnagyobb muszlim polgári szabadságjogi érdekképviseleti szervezete, amely a civilek érdekképviseletével foglalkozik. Központja a Capitol Hill-ben Washington DC-ben található, de regionális irodákkal is rendelkeznek Amerika-szerte. )
Amikor a családtagok azonosították a holttestet a múlt héten, fej és szív körüli lövéseket figyeltek meg az elhunyt testén. Reni Manukya, Todashev felesége elmondta, hogy Ibragim és Tamerlan Carnajev ismerték egymást, de nem voltak közeli kapcsolatban, és a férjének a 2011-ben történt massachusettsi hármas gyilkossághoz semmi köze nem volt. Az FBI szerint Todashev bevallotta, hogy Tamerlan Carnajevvel együtt érintettek az ügyben. Ám a feleség ezt cáfolja. A nyomozóhatóságoknak lehetőségük van lehallgatni a hívásokat és lekövetni az üzeneteket, és ezek szerint csak mindennapi dolgokról váltottak egymás között néhány üzenetet. A két férfi sosem állt szoros kapcsolatban egymással – állítja a feleség.
Todashevet az FBI által történt kihallgatása során megölték, s jelen álláspontjuk szerint felülvizsgálják a kihallgatás körülményeit. Tanúkat fognak kihallgatni és minden rendelkezésre álló információt összegyűjtenek. Alapos, objektív és gyors felülvizsgálati eljárást ígérnek.
Todashev barátja, Khusen Taramov elmondta, hogy már többször kihallgatták barátját, de sosem gondolta, hogy az utolsó interjúnak ilyen eredménye lesz. „Úgy éreztem, nem is tudom, mint akit becsaptak. Így éreztem, mert nem tudtam elhinni. Elhitették velünk, hogy minden rendben. Minden a legjobb úton halad. Tehát, bíztam bennük.”
Taramov ígéretet tett Todashevnek, hogy a világ elé tárja Todashev valódi történetét.

Todashev özvegye, barátai és a CAIR szeretnék, ha fény derülne arra, hogy az FBI túlerőben volt-e a férfival szemben, jogait megsértették és hogy valójában nem önvédelemből ölték meg.
AZ FBI még nem ismerte el hivatalosan, hogy Todashev fegyvertelen volt, amikor lelőtték.

Villámgyorsan lezárta a holtan talált lány ügyét a rendőrség

Megtalálták a Miskolc Martin-kertvárosból eltűnt 26 éves lány holttestét. A lány múlt hétvégén tűnt el, utoljára egy kisboltban látták. 10 kilométerrel távolabb, a Sajó árterében találták meg a holtestét. 
A rendőrség villámgyorsan igyekszik lezárni az ügyet. Az idegenkezűséget már a helyszíni szemlét követően kizárták. Hogy került oda, mi a halál oka - a kérdésekre válasz nincs. 
Első körben a halálhírt sem ismerték el, annyit közöltek, hogy a körözést visszavonják, mert "okafogyottá vált". Az információt, hogy a lányt holtan találták meg, pedig nem kívánták megerősíteni.
Pár hónapon belül a második eltűnt lány Borsodban, akit a Sajó-parton találnak holtan. 
Bányai Péter

A nép szegénységének forrása

"Egy van csak, amit még figyelembe hozni bátor vagyok. Az t. i. hogy az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Az 1804-diki populáris öszveírás 2290 zsidó férjfiat számlál, az 1826-dikban pedig 2872 találtatott ezen nemes megye kebelében; következőleg a zsidó népesség 582 férjfival, s ha az asszonyokat is ide számláljuk, legalább is 1164 lélekkel szaporodott, még pedig azon időben, mely alatt (ha ugyan az említett öszveirásokban valami tetemes hiba nem történt) a keresztyén adózó nép száma több mint 16 ezerrel kevesedett meg. Senki sincs a Tek. Vármegye itt ülő tagjai közűl, akinek a zsidók ezen szaporodására a szomszéd Galiciának sorsa eszébe ne jusson. Távol vagyok attól, hogy azon rémítésekre menjek vissza, melyeket Eisenmengernek s a hasonlóknak tudósításai terjesztettek el. De bátran említem azt az iszonyító rajzolatot, melyet Pr. Schulze Galiciának, az Izrael fiai által történt lesűllyedéséről, az egész ausztriai birodalom láttára, előállított. Méltán mondja ő, hogy amely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll."  Kölcsey Ferenc
Kíváncsian várjuk Kölcseyt mikor teteti indexre a MAZSIHISZ és a zsidó világkongresszus, mikor követelik a róla elnevezett közterületek és intézmények névváltoztatását, meg aztán itt lenne még az a fránya Hímnusz is a magyar nép zivataros századaiból - ajjaj, nagy a baj... 
Figyelemreméltó az összefüggés, hogy azokban az országokban, amelyekben a zsidók száma nem jelentős (vagy nincsenek) és az államvezetésre és kulturális életre semmilyen befolyással nincsenek, sokkal élhetőbb rendszerek jönnek létre, még akkor is, ha a nyugati mércével számított jólét (esetleg demokrácia) nem jellemző az adott országra. 
Martonyi János külügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitung vendégrovatában úgy fogalmazott: fontos, hogy „vezető személyiségek minden lehetséges országból" személyesen tapasztalják meg, milyen helyzetben van a magyarországi zsidó közösség, és ellenőrizhetik, vajon helytállóak-e az egyes lapokban megjelenő általánosító megállapítások. Közép-Európában a legnagyobb, világszerte pedig a harmadik legnagyobb zsidó közösség él Magyarországon: saját becsléseik szerint mintegy százezer ember. 
Magyarország tragédiájának egyik oka a több évszázada elvesztett függetlenség mellett a fentiekből is leszűrhető.
Hídfő.net

A Nyugat lerombolta Szíria olajiparát

Szíria olajminisztere, Szulejmán Abbász nemrég megdöbbentő adatokat közölt a nyugati felforgatás gazdasági hatásairól. A jelentés szerint 2011 tavasza óta 95%-al csökkent az ország olajkitermelése.
A nyugati országok destabilizáló tevékenységét megelőzően Szíria mintegy 380000 hordó/nap termelése napi 20000 hordó alá zuhant vissza. Ez a terrorista csoportok által végrehajtott szabotázsakciók és a nyugati országok olajembargójának együttes eredménye. A miniszter elmondta; két évnyi felforgatás után Szíria arra kényszerül, hogy olajt importáljon, és ez havonta mintegy 110 milliárd forintnak megfelelő összeggel terheli a költségvetést.
Szíria földgázkitermelése pedig a felére zuhant vissza a háború kezdete óta, ami jól mutatja, miről is szól a nyugati országok újabb "elítélések", "elhatárolódások" és emberjogi aggódások által övezett, hivatalosan soha el nem ismert hadjárata.



Nyugati kémekkel végeztek Szíriában

 

Idleb közelében egy ellenőrzőpontnál külföldi kémek csoportját számolta föl a szíriai katonaság egyik egysége. A felforgató csoport három fős volt, amely egy amerikai állampolgárságú nőből, egy brit állampolgárságú férfiból, valamint egy ismeretlen személyazonosságú férfiből állt.
A náluk talált okmányok szerint a nő Nicole Lyn Mansfield az Egyesült Államokbeli Michiganből, aki 1980-ban született, a brit állampolgárságú férfi pedig Ali Al-Manasifi, aki 1990-ben született. A harmadik személynél nem találtak azonosításra alkalmas dokumentumot.
A halott kémeknél két automata fegyvert, bankkártyákat, számítógépet és térképet találtak, amelyen katonai létesítmények voltak megjelölve, valamint egy terrorista szervezet, a "Dzhebhat An-Nusra" zászlaja volt náluk.




Orosz-ukrán önkéntes alakulat megy Szíriába

 

Eddig már ezres létszámú önkéntest gyűjtött össze Szergej Razumovsky. Nemrég egy videó beszédben felhívást intézett valamennyi volt bajtársához, és veterán katonához. A hazánknak most nincs szüksége ránk, de Szíriának igen - mondta a volt elhárító tiszt. Segítsünk helyreállítani a békét és a rendet Asszadnak, és kiűzni a lázadókat Szíriából. 
A felhívásban annyit kért a szíriai elnöktől, hogy ha vége a harcoknak, akkor azoknak, akik maradni akarnak, adjon állampolgárságot, és segítse a letelepedésüket. Az orosz kormánytól pedig annyit, tegye lehetővé az önkéntesek eljutását Szíriáig.
Az ezredes felhívása újabb pofon a felbujtók képébe. Most már nem csak a nyugat és vazallusai, Katar és Szaúd-Arábia, hanem az egész világ gyűjti az önkénteseket. Mindenki a maga oldalára. Az ezredes kijelentette, 72 000 bajtársa van, akik ugyan megélnek hazájukban, de az, amire valóban felkészültek - a harc -, nem az életük része már. Az eddigi jelentkezők mellett erre a 72 000 emberre számít, hogy beálljanak újra a sorba, és tegyék a dolgukat.
"Egybegyűjték azért őket a helyre, a melyet zsidóul Armageddonnak neveznek." Jelenések 16,16.

Hídfő.net

Rovásírás írott ABC-je

Használd a rovásírásunkat nagy szorgalommal!
Nagyon ősi múltra tekint vissza. Rovásírásunk jeleinek eredete.
Elkészült egy új rovás abc is, amely megpróbálta a rovásjeleket írott betűk formájára átalakítani, hogy kövessük a kor kihívásait. A rovásösszevonásokkal(ligatúrákkal) gyakran fele annyi betűvel le lehet írni a szavakat, mint a latin abc-vel.
Hátránya a kör formájú rovásbetűknek, hogy a leírásuk tovább tart, mint a latin betűknek. Azonban további kísérletezgetéssel biztosan ki lehet úgy alakítani a rovás abc-t, hogy gyorsabban és könnyebben tudjon az ember írni vele, mint a mostani írásmódunkkal. Bátran fejlesszétek tovább ezt a dolgot, hogy még könnyebb legyen az írás vele.
Próbáltuk a sokfajta rovás abc-t egységesíteni és a különböző jeleket megfelelően összerendezni. A lenti képen láthatók az eredmények. Használd nagy lelkesedéssel ősi írásunkat! :)



szrlapra

Háború

Karen Hudes, aki 20 évet dolgozott a Világbanknál megerősítette, hogy a központi banki családok tulajdonolják és irányítják a világot. Azt is elmondta, hogy a bankárok készek alkalmazni a statáriumot, hogy megvédjék tisztességtelen hitelmonopóliumukat. (A terror elleni háború természetesen csak egy ürügy.)
Az egykori Világbanki bennfenntes, az ex vezető jogtanácsos Karen Hudes azt mondja, hogy a globális pénzügyi rendszert egy kis korrupt csoport uralja, a hataloméhes figurák a magántulajdonban lévő Szövetségi Tartalékbank (Federal Reserve) köré összpontosultak.
Hálózatuk megszerezte a média irányítását, hogy fedezzék a bűncselekményeket ‘is’, – magyarázta. A The New Americannak adott egyik interjújában Hudes azt mondta, hogy amikor megpróbálta megfújni a sípot a Világbanknál lévő problémák miatt, kirúgták. Most együtt az informátorok hálózatával Hudes eltökélt, hogy felfedje és megszüntesse a korrupciót. Azt állítja, biztos a sikerben.
Hivatkozva egy 2011-ben robbant svájci tanulmányra, ami a PLOS ONE nevű folyóiratban jelent meg a “globális vállalatirányítási hálózat” címmel, Hudes rámutatott arra, hogy szervezetek egy kis csoportja – főleg pénzügyi intézmények és főként a központi bankok – tetemes befolyást gyakorolnak a nemzetközi gazdaságra a színfalak mögött.
“Ami valójában történik az az, hogy a világ erőforrásait ez a csoport uralja,” – magyarázza hozzátéve, hogy a “korrupt hatalmi haszonlesőknek” sikerült uralmuk alá hajtani a médiát is. “Nekik meg van engedve, hogy ezt tegyék.”


Az állam foglyul ejtése
Hudes, aki ügyvédként mintegy két évtizedet töltött a Világbank jogi osztályán, közelről vizsgálta a hálózat machinációit. “Rájöttem, hogy most már államok foglyul ejtésével foglalkozunk ott, ahol a kormányzati intézményekről ez a korrupt csoport dönt,” – mondta a New American-nek egy telefonos interjúban. “Az amerikai kormány pillérei – néhány közülük – működésképtelen az állam foglyul ejtése miatt; ez egy nagy sztori, egy nagy eltussolás.”
A hálózat középpontjában, mondja Hudes, 147 pénzügyi intézmény és központi bankok – elsősorban a Szövetségi Tartalékbank áll, amit a Kongresszus hozott létre, de tulajdonosa lényegében magánbankok kartellje. “Ez a történet arról szól, hogyan játszották titokban a nemzetközi pénzügyi rendszert, főként a központi bankok – róluk beszélünk,” – magyarázta. “A központi bankárok játsszák a rendszert. Azt mondanám, hogy ez a hatalom megragadása.”
Különösen a Szövetségi Tartalékbank áll a hálózat és eltussolás közepén, folytatta Hudes hivatkozva a politikai és felügyeleti szervre, mely vezető kormányzati és Tartalékbanki tisztviselőket foglal magában. A központi bankárok manipulálják az arany árát is, tette hozzá visszhangozva az elterjedt aggodalmakat, melyet a New American széles körben dokumentált. Sőt a pontatlan világbanki pénzügyi kimutatások is kapcsolatban vannak az amerikai központi bankkal, melyre próbált rávilágítani.
A sötét, de rendkívül erős Nemzetközi Fizetések Bankja szolgál “ezen magán központi bankárok klubjául” – folytatta Hudes. “Vajon az emberek továbbra is szeretnék országuk adósságának kamatait fizetni nekik, amikor rájönnek a titkos trükkökre, melyeket ez a csoport művel? Ne felejtsük el, hogy hogyan gazdagították magukat rendkívüli módon és azt, hogyan vették el az  adófizetők pénzét a mentőcsomagokra.”
Nincs arany a Fort Knoxban
Beavatkoztak az arany árába, mondta Hudes, és azért tették, mert a hatalmas hálózat és a központi bankok “kapaszkodnak a papírpénzbe” – ezt a gyanút osztja számos elemző, sőt magas rangú kormányzati tisztviselők is. A világbank informátora azt is elmondta, hogy ellentétben a hivatalos állításokkal ő nem hiszi, hogy bármilyen arany lett volna a Fort Knoxban. Még a kongresszusi és a külföldi kormányok is megpróbálták kideríteni, hogy a nemesfémek még mindig ott vannak-e, de nem jártak túl sok sikerrel. Hudes ugyanakkor úgy véli, hogy a csalás végül ki fog derülni.
“Olyan ez, mint amikor a bűnözők megpróbálják kitalálni, hogy hova rejtőzzenek el. Ez egy maffia.” – mondta. “Ezek a tettesek megragadtak minden gazdasági hatalmat, sikeresen beszivárogtak mindkét oldalon, úgyhogy olyan embereket fogunk találni, akik állítólag megpróbálnak harcolni a korrupció ellen, de valójában félretájékoztató dolgokat terjesztenek, és elgáncsolnak bárkit, akik kiállnak a közös fellépés érdekében… Azok a gengszterek azt hiszik, hogyha tudatlanságban képesek tartani a világot, akkor hosszabb ideig tart, mire elvéreznek.”
Reform vagy statárium?
Miközben a médiát a “hatalmi haszonlesők” hálózata uralja, Hudes külföldi kormányokkal, újságírókkal, amerikai tisztviselőkkel, állami kormányokkal dolgozik együtt, és az informátorok széles koalíciójával, hogy nyíltan kirobbantsák az egész átverést. Elég sokakat érdekel a külföldi kormányok közül, és az Egyesült Államok állami tisztviselői körében is.
“Egy tiszta pénzügyi rendszerért dolgozunk, eközben az emberek, akik nem tudták, hogy miképp játszottak a rendszerrel, azok meg fogják tudni” – mondta. “Azért teszünk, hogy egy másfajta nemzetközi pénzügyi rendszerünk legyen… Ez valami újfajta világ lesz, ahol az emberek tudni fogják, hogy mi folyik – nincs több titkos egyezség; nem engedhető, hogy megtörténjen. Egy másfajta médiánk kell hogy legyen, ha az emberek nem akarják, hogy uralják és ellenőrizzék őket, amit úgy hiszem senki sem szeretne.”
Míg Hudes optimistán nyilatkozik azt is elismeri, hogy a világ jelenleg komoly veszélyekkel néz szembe – vannak még tervek a statárium bevezetésére az Egyesült Államokban – mondta. A következő lépés kritikus lesz az emberiség számára. Mint ilyen, érvel Hudes, alapvető fontosságú, hogy az emberek a világon megtudják, hogy a törvénytelenség, a korrupció és a lopás a legmagasabb szinten folyik, és ennek véget kell vetni egyszer és mindenkorra. A tétlenség következményei katasztrofálisak lennének.

/ The New American /

Tudtad-e, hogy 1944-ig május 30-a katonai ünnepnek számított: „Csaba királyfi ünnepe”



Csaba királyfi a székelyek legendás vezére. Életére vonatkozó megbízható adatokkal nem rendelkezünk, élete a legendák, és mondák ködébe vész. Néhány elmélet szerint nem is egy, hanem legalább három, időben egymástól távol eső személy összemosásából keletkezett. Az egyik legenda szerint a Balkánról vezette Magyarország területére 3000 fős népet.
A székely nép eredettörténete szorosan kötődik Csaba királyfihoz.

A "legenda":

Attila halálát követően Attila két fia között a hatalomért harc kezdődött. A nyugati népek Aladárt támogatták, mert ő egy német fejedelemasszonytól származott (Krimhilda), míg a hunok Csabát támogatták. Véres harc kezdődött a két tábor között, melynek végére Csaba és szövetségesei vereséget szenvedtek. Csaba 15000 hun vitézzel Görögországba, majd Szittyaországba vonult. A harcokban sokan meghaltak, a megmaradt hunok, közel 3000-en Csigle mezején telepedtek le, Csaba királyfi utasítására. Mivel féltek a további támadásoktól már nem hunoknak, hanem székelyeknek nevezték magukat.

Később szomszédos népek támadtak a székelyekre. Mikor a harc már-már a székelyek vesztét hozta volna, Csaba királyfihoz imádkoztak és csoda történt. A Hadak Útján (ma Tejút), az égből egy lovascsapat, élén Csaba királyfival jelent meg. A támadókat elsöpörve megvédte népét, majd visszatért az égbe.

Kép:
Csaba királyfi (avagy Csaba vezér) szobra Rákoscsabán, Budapest XVII. kerületében

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/magyarsag/2546-titkolt-magyar-toertenelem

Az Egyesült Államok követelőzik

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma követeli a Hezbollah milicistáinak kivonását Szíriából. Arra azonban nem szólított fel, hogy a külföldi terroristák, az AL-Kaida, és a többi nyugatról pénzelt banda is hagyja el az országot. Az is különös, milyen alapon követeli a Hezbollah kivonását, mikor a Hezbollah nem állami alakulat, hanem egy katonai szervezésű civil mozgalom.
A követelés oka persze érthető, a Hezbollah jól felkészült harcosainak beavatkozása jelentősen fordított a harcok kimenetelén. Nemrég az al-Kuszairnél folyó harcokról a szíriai hadsereg és a Hezbollah sikertelenségeiről szóló hírek jelentek meg a sajtóban. Erre Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője kijelentette, a harcok nagyon jól alakulnak, rengeteg hadifoglyot ejtettek, és ha rosszabbra fordulna a helyzet, további több ezer harcost küldenek a helyszínre.


Az USA látva a terroristák sikertelenségeit, repüléstilalmi övezet kialakítását kezdte emlegetni. Tovább folyik a vita a terroristák komolyabb fegyverekkel való ellátásáról. Egyes országok, mint például Belgium már jelezte, semmilyen fegyvert nem hajlandóak eladni Szíriába. Az USA, Franciaország, Anglia azonban alig várja, hogy alamizsnaként némi katari, szaud-arábiai pénz csörgedezzen be a kasszába. Kérdés, hogy marad-e idejük eladni, leszállítani, és minimális módon személyzetet kiképezni a komolyabb technikához. Ahogy feltételeztük, őszig mindenképpen dűlőre akarja vinni Asszad a harcokat (vagy még előbb) és ehhez Kínától, Oroszországtól, Irántól megkapta a megfelelő támogatást.
Ma reggel a szíriai hadsereg bejelentette, hogy visszafoglalták az al-Kuszair melletti al-Daba'a repteret. A hadsereg kevesebb erőt fordít a városban ragadt terroristák összegyűjtésére, mivel a Hezbollah és a szíriai hadsereg elsődleges szándéka a város környezetének megtisztítása, és az utánpótlási szállítmányok leállítása Libanon felől. A terroristák ugyanis ebben a régióban innen kapták a legtöbb utánpótlást. Ezzel Homsz városát, amely a terroristák egyik fellegvárának számít, elzárják az utánpótlásoktól. A hadsereg sokat nyert a reptér visszafoglalásával, mert ezáltal a saját ellátsa válik könnyebbé az itt folyó harcokhoz.  
Hídfő.net