2013. február 2., szombat

Katonai készültség a közel-keleten a Szíria elleni izraeli támadást követően

A szíriai, libanoni és jordániai katonai erők magasabb készültségi fokozatot rendeltek el a Szírián belül végrehajtott izraeli támadást követően.
Az arab nyelvű libanoni Addiyar napilap hírei alapján az Oroszország Hangja azt jelenti, hogy Szíria az izraeli felügyelet alatt álló Golan-fennsíkhoz irányította csapatait, a libanoni hadsereg megerősítette délen állomásozó egységeit, Jordánia pedig csapatokat küldött a Jordán folyó Izraellel határos szakaszaihoz.
A DEBKAfile szerint az orosz flotta mediterrán-tengeri egységei is magas készültségi fokozatban várnak. A lap katonai hírforrásai szerint „a szíriai határ mentén állomásozó török csapatok is teljes készültségben vannak, bár Ankara kisebb jelentőséget tulajdonít a Szíria elleni izraeli támadásnak a nyilvánosság felé, valószínűleg azért, mert kényelmetlennek tartják a tényt, hogy az izraeli légierő volt az első külföldi egység, amely beavatkozott a szíriai konfliktusba.”
A DEBKAfile szerint a török Incerlik légitámaszponton állomásozó amerikai csapatok, a jordániai Mafraq légibázishoz mozgósított amerikai különleges erők, valamint a török határ mentén lévő amerikai, német és holland Patriot rakétaegységek szintén magas készültségi fokozatban várnak.
Az orosz külügyminisztérium csütörtökön a következő nyilatkozatot adta ki a támadásra vonatkozóan:
„Amennyiben az információ megalapozottnak bizonyul, egy szuverén nemzet ellen elkövetett provokáció nélküli támadással állunk szemben, ami súlyosan sérti az ENSZ Alapokmányában foglaltakat és példa nélküli, függetlenül attól, hogy milyen indokkal próbálják védeni.”

Az iráni külügyminiszter elítélte és „brutális agressziónak” nevezte a Szíria elleni izraeli támadást. „Nem kétséges, hogy ez az agresszió a nyugati és a cionista stratégia része, hogy megakadályozza a stabilitás és béke visszatérését Szíriába,” áll az Ali Akbar Salehi által kiadott nyilatkozatban.
A nyugati média szerint a támadás a Jamraya-i szír katonai kutatóközpont vagy a szír-libanoni határ felé tartó teherautó konvoj ellen irányult, ami elvileg „kulcsfontosságú fegyverek szállított” Izrael főellensége, a Hezbollah számára. A BBC azt állítja, hogy a konvoj orosz gyártmányú SA-17 légvédelmi rakétákat szállított.
A Reuters szerint a támadás „figyelmeztetésül szolgál Szíria és a Hezbollah számára Izrael részéről, hogy ne próbáljanak veszélyes fegyvereket szállítani,” de Dr. Ali Mohamed, a Syria Tribune híroldal főszerkesztője az RT-nek nyilatkozva kijelentette, hogy az állítólagos szíriai vegyi fegyverek miatti aggodalmak csupán ürügyként szolgálnak az Assad rezsim katonai kutatóközpontjainak elpusztítására és annak megakadályozására, hogy Damaszkusz fegyvereket gyárthasson saját maga és szövetségesei számára.
Dr. Mohamed szerint Izrael a CIA Szírián belül tartózkodó ügynökeivel együttműködve próbálja megbénítani az ország fegyvereit.
A fővonalas médiumok lelkesen ismétlik, hogy az izraeli támadás Szíria vegyi fegyvereit célozta. „A Szíria elleni támadást egy Irán elleni támadás előfutárának is tekinthetjük, amelyben Izrael demonstrálja, hogy, amennyiben a tömegpusztító-fegyver által képviselt vörös vonalat átlépik, nem hezitál cselekedni,” írja David Greenfield a David Horowitz által szerkesztett Frontpagamag oldalon.
Egy biztos, a támadás jelentősen növelte a feszültséget a térségben és közelebb hozta egy esetleges szíriai katonai intervenció lehetőségét.
„Washingtoni és NATO-beli katonai és hírszerzési körökben jelenleg úgy gondolják, hogy az izraeli támadás a Damaszkusz közelében elhelyezkedő katonai létesítmény ellen csupán az elkövetkező támadások nyitó jelenete Izrael, Szíria és a Hezbollah között, miközben Irán lehet, hogy csak alkalomra vár, hogy beavatkozzon,” spekulál a DEBKAfile.

 Forrás: Infowars.com

Orosz támadástól tart a svéd főparancsnok


Svédország egy keletről jövő orosz támadás esetén egy hétig sem tartana ki – hívta fel a figyelmet a svéd fegyveres erők főparancsnoka, Sverker Göranson. Feltételezhető, hogy a tábornok kijelentését provokációnak szánta, hogy ezzel is Svédország NATO belépését segítse elő. 
„Sohasem voltunk eléggé felszerelve ahhoz, hogy a Szovjetuniót vagy Oroszországot egyedül megállítsuk. Bármilyen esetben kívülről kell segítséget kérnünk – a NATO-n, vagy az Egyesült Államokon keresztül. De politikusaink nem engedélyezik a társadalom militarizálását, mellyel a keleti fenyegetést saját erőinkkel el tudnánk hárítani.” – tette hozzá Göranson tábornok egy interjúban. 
Ebben az összefüggésben emlékeztetett a tábornok a 2008-as grúz-orosz háborúra, ami a grúz hadsereg teljes összeomlásával végződött. Göranson szerint arról sem szabad megfeledkezni, hogy Oroszországban grandiózus fegyverkezési program indult el Vlagyimir Putyin elnöksége alatt. 
Jóllehet az interjút újév környékén hozták nyilvánosságra, csak most kezdi elérni a szélesebb nyilvánosságot. A svéd államügyészség nem késlekedett bejelenteni, hogy nyomozást indítanak Göranson ellen, mivel államtitkokat szolgáltatott ki. A Svéd Királyság védelmi képességei ugyanis kényes információnak minősülnek, melyet a tábornok nem hozhatott volna nyilvánosságra. Mindemellett Göranson biztonságpolitikai veszélyekkel kapcsolatos elemzése sem világos, azaz miért számol egy orosz támadással. A két ország diplomáciai kapcsolatai jók – nem utolsó sorban éppen azért, mert Svédország nem tagja a NATO-nak. 
(oroszvilag.hu )

Vilnius és Taskent is érintett CIA-ügyben


Az amerikai Nyitott társadalom intézet jelentése szerint 2001. szeptember 11-e után 54 ország folytatott titkos együttműködést a CIA-val, köztük Litvánia és Üzbegisztán, de Irán is. Az érintett országok terrorizmussal gyanúsított egyéneket adtak át, közreműködtek fogolykínzásokban és területüket, légterüket is rendelkezésre bocsátották. A CIA összesen 136 személyt kért ki az érintett államoktól, és arra is volt példa, hogy ártatlan személyeket raboltak el és kínoztak meg (mint például Khalid el-Masri német állampolgárt, akit Németországból raboltak el, majd egy afganisztáni börtönben megkínozták). 
Litvániában titkos CIA börtön működött, Üzbegisztán pedig a légterét bocsátotta rendelkezésre. A CIA ezenfelül üzbegisztáni börtönökbe is szállított terrorizmussal gyanúsított személyeket. 
(oroszvilag.hu )

Kínai városok és gazdasági zónák Amerikában?


Mi folyik itt? Az elmúlt néhány év során a kínai kormány és nagy kínai cégek (amelyeknek legtöbbször, legalább bizonyos százalékban, a kínai kormány a tulajdonosa) szisztematikusan vásárolják fel az amerikai vállalatokat, ingatlanokat, földeket, infrastruktúrát és természeti erőforrásokat. Bizonyos esetekben úgy tűnik, hogy teljes közösségeket próbálnak felvásárolni egyetlen ügyleten keresztül. Mi történik és miért? Gazdasági gyarmatosítás folyik? Egyesek úgy gondolják, hogy Kína amolyan különleges „gazdasági zónák” kialakításán ügyködik, a kínai Shenzhen városának mintájára.
A 70-es években Shenzen még csupán egy kis halászfalu volt, mára pedig hatalmas, 14 millió lakost számláló metropolisszá fejlődött. Eredetileg ezeket a „különleges gazdasági zónákat” csak Kína területén belül kezdték kialakítani, de a kínai kormány egyre több országban, például Nigériában vásárol fel hatalmas földterületeket. Megtörténhet ugyanez az Egyesült Államokban is? Dr. Jerome Corsi szerint a kínai központi bank tervei szerint „fejlesztési zónákat” akarnak kialakítani az Egyesült Államok területén belül, hogy a kínai kormány „kínai tulajdonú cégeket alapíthasson és ezek alkalmazottaiként az Egyesült Államokba telepíthesse állampolgárait”. A tervek szerint az Egyesült Államok Kína felé fennálló 1170 ezer milliárd dolláros tartozásának egy részét adósságból „tőkévé” alakítanák. Így tulajdonképpen „Kína az amerikai cégek, infrastruktúra és értékes föld birtokosává válna, a veszteségek ellen pedig maga az amerikai kormány szolgáltatná a biztosítékot.” Nehéz elképzelni? Pedig az Egyesült Államok gazdasági gyarmatosítása már sokkal előrehaladottabb állapotban van, mint azt sokan gondolnák.
Hogyan jutott idáig a helyzet? Néhány évtizeddel ezelőtt az Egyesült Államok a világ legnagyobb és kihívó nélküli gazdasági hatalma volt, Kína pedig egy harmadik világbeli ország.
Mi történt?
Az Egyesült Államok kötött néhány rendkívül kedvezőtlen „szabadkereskedelmi” egyezményt és egyes országok, mint például Kína, elkezdték agresszív módon, amolyan gazdasági fegyverként használni ezeket az USA ellen. Az elmúlt évtized során az Egyesült Államok több ezer vállalkozást és sok millió munkahelyet veszített Kína javára. Amikor a 2012-re vonatkozó kereskedelmi adatokat nyilvánosságra hozzák, látható lesz, hogy az Egyesült Államok kereskedelmi deficitje Kína felé jóval meghaladja a 300 milliárd dollárt, ami a mindenkori legmagasabb kereskedelmi deficit két ország között. Az elmúlt évtizedre vetítve az USA kereskedelmi deficitje Kína felé összesen több mint 2300 milliárd dollár. Ez a pénz az amerikai cégeket és munkásokat is gyarapíthatta volna, ami után ezek az emberek adót fizettek volna, ehelyett azonban ez az összeg Kínába vándorolt.
Kína pedig ahelyett, hogy ráült volna, kölcsönök formájában visszaforgatta, így az Egyesült Államok ma már több mint ezermilliárd dollárral tartozik az ázsiai országnak, sőt, további kölcsönökért folyamodik a már fennálló és egyre növekvő adósság finanszírozására. Jelenleg az Egyesült Államok hozzávetőleg napi 100 millió dollár kamatot fizet Kínának a feléje fennálló adósságok után. Nevetséges lenne azt állítani, hogy az Egyesült Államok adóssága „nem számít”. Tehát a hihetetlen kereskedelmi deficit és a robbanásszerűen emelkedő adósságok eredményeként Kína szisztematikusan gazdagodik, az Egyesült Államok pedig folyamatosan szegényedik.
Egyre halmozódó vagyonát pedig Kína arra használja, hogy hatalmát és befolyását minél több országra kiterjessze a világon.
 Forrás: The Economic Collapse


Ki irányítja a világot?

Elképzelhető, hogy a globális elit néhány hihetetlenül gazdag tagja a színfalak mögül irányítja az egész világot? Sokan (az egészségesen gondolkozó emberek közül) úgy gondolják, hogy a pénz a tranzakciók leegyszerűsítésére kitalált hasznos eszköz, az igazság azonban az, hogy a pénzt leginkább a tömegek irányítására és a hatalom megszerzésére használják. A világ egy neofeudalista korba lépett, ahol az ultra gazdagok rángatják a madzagot. Amikor ultra gazdagokról beszélünk, ne olyan emberekre gondoljunk, akik néhány millió dollárral rendelkeznek. Olyanokról van szó, akik könnyűszerrel megvásárolhatják az USA teljes évi össztermékét és még mindig marad nekik annyi, hogy a teljes amerikai államadósságot is visszafizessék.
Ebben a neofeudális rendszerben mi csak adósrabszolgák vagyunk és ebbe kormányaink is beletartoznak. Mindenki fuldoklik az adósságtól, kivéve a nagyon gazdagokat, akik egyre gazdagabbak és vagyonuk egy részét arra használják, hogy még nagyobb hatalmat szerezzenek a nemzetek felett. Ezeknek az embereknek a tulajdonában van szinte minden nagybank és nagyvállalat a világon. Titkos társaságok és fedőszervezetek egész hálózatát használják céljaik elérésére és tagjaik sakkban tartására. Ők határozzák meg, hogy az emberek többsége miként tekintsen a világra, hiszen a legtöbb médium és az oktatási rendszer is az ő tulajdonuk. Ők finanszírozzák a legtöbb politikai kampányt és hatalmas befolyással rendelkeznek az ENSZ-hez, az IMF-hez, a Világbankhoz és a Kereskedelmi Világszervezethez hasonló nemzetközi szervezetekben. Néhány lépés távolságról szemlélve az összképet nem kétség, hogy ki irányítja a világot, csak sajnos sokan nem hajlandók szembenézni az igazsággal.
Ezek a nagyon gazdag emberek nem szaladgálnak a helyi bankba, hogy betegyék a pénzüket, hanem olyan helyen tartják, ahol nem kell adózniuk utána, mint például a Kajmán-szigeteken. Egy tavaly nyári jelentés szerint a globális elit összesen 32.000 milliárd dollárral rendelkezik offshore bankokban szerte a világon.
Az USA GDP-je 2011-ben 15.000 milliárd dollár volt (Magyarországé 198,1 milliárd dollár), államadóssága pedig hozzávetőleg 16.000 milliárd dollár, tehát a két érték még együtt sem éri el a 32.000 milliárdot, ráadásul ebben az összegben nincs benne az elit hihetetlen értékű ingatlanvagyona, aranykészletei vagy műkincsei.
A Huffington Post a következőket írja:

A gazdag családok úgy 32.000 milliárd dollár rejtett vagyonnal rendelkeznek offshore adóparadicsomokban, ami 280 milliárd dollár adókiesést jelent az államnak, áll egy nemrég kiadott tanulmányban.
A tanulmány szerint a globális magánvagyon, a nem anyagi vagyon, mint például az ingatlanok, az arany, a jachtok vagy versenylovak nélkül, 21.000 és 32.000 milliárd dollárra tehető. A kutatást az adóparadicsomok ellen harcoló Adóigazság Hálózat számára James Henry, a McKinsey & Co. volt közgazdásza készítette. Az általa felhasznált adatok a Világbanktól, az IMF-től az ENSZ-től és a központi bankoktól származnak.
Ne felejtsük el, hogy az elit nemcsak sok pénzzel rendelkezik, hanem minden nagybank és nagyvállalat is az ő tulajdonuk.
Több cikk is beszámolt a svájci Federal Institute of Technology által végzett tanulmányról, amelyből kiderül, hogy tulajdonképpen 147, egymással szoros kapcsolatban álló cég tulajdonában van a világ nagyvállalatainak 40 százaléka:

A Zürichi Egyetem által végzett kutatás „bebizonyította”, hogy egy bizonyos cégekből, főleg bankokból álló csoport óriási hatalommal rendelkezik a világ gazdasága felett. A tanulmány a világ 43 060 transznacionális vállalatát és az azok közötti tulajdonosi hálózatot vizsgálta. Ennek alapján felállították a globális gazdaság magját alkotó 1318 vállalatot feltüntető „térképet”.
A kutatás megállapította, hogy a csoporton belül 147 vállalat egy szuper-egységet alkot, ami a csoport vagyonának 40%-a felett rendelkezik. Valamennyien tulajdonosai egymás cégei egy részének vagy teljes egészének. Ezek közül a legtöbb bank, a legnagyobb 20 között a Barclays és a Goldman Sachs is szerepel.
Az alábbi 25 bank és vállalat alkotja ennek a szuper-entitásnak a magját:


Az elit szeret összetett tulajdoni hálózatok mögé bújni, de az összefonódásokból egyértelműen látszik, hogy tulajdonképpen minden Fortune 500 cég az ő tulajdonukban áll. Sajnos hatalmas befolyással bírnak a világ felett és ez ráadásul nem is új keletű dolog.
Érdekességképpen, John F. Hylan, New York City polgármestere a következőket mondta egy 1922-es beszéd során:

A köztársaság igazi ellensége a láthatatlan kormány, ami hatalmas polipként terjeszti ki nyálkás karjait városaink, tagállamaink és nemzetünk felett. De hagyjuk az általánosságokat! Kimondom, hogy ennek a polipnak a feje a Rockefeller-Standard Olajvállalat érdekeltségi köre és a hatalmas bankházak kis csoportja, akiket általában csak nemzetközi bankárokként emlegetünk. Ezeknek a nagyhatalmú bankároknak a zárt társasága irányítja az egész amerikai kormányt saját önző érdekeik szolgálatában.
Ők irányítják mindkét pártot, ők írják a politikai platformokat, készítenek bábokat a pártvezetőkből, kihasználva a magáncégeket és minden és bármilyen eszközt, hogy a közhivatalokba kizárólag olyan emberek kerüljenek, akik mindent megtesznek, amit a korrupt nagyvállalatok diktálnak.

Ezek a nemzetközi bankárok és a Rockefeller-Standard Olaj érdekeltségek irányítják a legtöbb újságot és magazint ebben az országban, a különböző rovatokat arra használva, hogy engedelmességre bírják vagy hivatalukból kiüssék azokat a politikusokat, akik nem hajlandók engedelmeskedni a láthatatlan kormányt alkotó korrupt klikkeknek. Ez a kormány a saját maga által létrehozott függöny mögül tevékenykedik és ellopja országunk végrehajtó hivatalait, törvényhozó testületeit, iskoláit, bíróságait, újságjait és a lakosság védelmében létrehozott valamennyi hivatalt.
Ezek a nemzetközi bankárok hozták létre a világ központi bankjait (a Federal Reserve bankot beleértve), amelyeket arra használnak, hogy a világ kormányait adósságcsapdába csalják. Az államadósság a legjobb eszköz arra, hogy „törvényesen” pénz vegyenek el tőlünk, hogy azután a kormánynak adják, ahonnan pedig a gazdag elit zsebébe vándorol.
Ma a kongresszusi képviselők vagy az elnök soha nem kritizálják a Federal Reserve Bankot, de a múltban még akadt néhány bátor politikus, aki ki mert állni ellene. Az alábbiakban például Louis T. McFadden képviselő 1932. június 10-én a Képviselőházban mondott felszólalásából olvashatunk részletet:

Tisztelt elnök Úr! Ebben az országban vannak a világtörténelem legkorruptabb intézményei. A Federal Reserve Bizottságra és a Federal Reserve bankokra gondolok. A Federal Reserve Bizottság, ami egy kormánybizottság, már annyi pénzt csalt ki az amerikai kormánytól és az amerikai néptől, amiből vissza lehetett volna fizetni az államadósságot. A Federal Reserve Bizottság romboló munkája és bűnei olyan sokba kerültek már az országnak, hogy abból ezt az adósságot többször is ki lehetett volna fizetni. Ez a gonosz intézmény elszegényítette az Egyesült Államok népét, csődbe juttatta saját magát és tulajdonképpen a kormányt is. Ezt a működését szabályozó törvények hibáin keresztül és a törvények helytelen alkalmazásával valamint az őt irányító pénzkeselyűk korrupt eljárásaival érte el.
Sokan még mindig azt hiszik, hogy a Federal Reserve (jelentése: szövetségi tartalék) egy szövetségi hivatal. A factcheck.org a következőket írja róla:
A 12 regionális Federal Reserve Bank részvényesei a Federal Reserve rendszeren belüli magántulajdonban lévő bankok. Ezek közé tartoznak országos (a szövetségi kormány engedélyét élvező) bankok és a hozzájuk csatlakozni kívánó, állami engedéllyel rendelkező bankok, akik megfelelnek bizonyos követelményeknek. Az ország több mint 8000 bankjának körülbelül 38%-a része ennek a rendszernek, így ezeknek a Fed a tulajdonosa.
A Fed alapjául szolgáló Wall Street-it bankok tulajdonviszonyait vizsgáló kutatók azt találták, hogy ugyanazok a nevek bukkannak elő minden esetben: a Rockefellerek, Rothschildok, Warburgok, a Lazards és Schiffs családok és az európai királyi családok.
Ezek a gazdag nemzetközi bankárok azonban nem elégedtek meg egyetlen országgal. Céljuk egy általuk irányított globális pénzrendszer kialakítása volt. Carroll Quigley, a Georgetown Egyetem történelemprofesszora a következőket írta:

A pénzügyi kapitalizmus erőinek egy másik messze nyúló célja is volt, ami nem kevesebb, mint létrehozni a pénzügyi hatalom magánkézben lévő globális rendszerét, ami minden ország politikai rendszere és a teljes világgazdaság felett is hatalmat gyakorolhat. A tervek szerint ezt a rendszert, feudalista módon, a világ központi bankjai közös erővel irányítják majd, magán összejövetelek során hozott titkos megállapodásokon keresztül. Ennek a rendszernek a gerincét a svájci bázeli központú Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) alkotja, ami a világ központi (szintén magánkézen lévő) bankjai tulajdonában lévő magánbank.
Sajnos sokan még csak nem is hallottak a Nemzetközi Fizetések Bankjáról. A Wikipedia a következőket írja róla:

A központi bankok szervezeteként a BIS megjósolhatóvá és átláthatóvá kívánja tenni a monetáris politikát 58 központi banki tagja körében. Bár minden egyes szuverén nemzet önmaga felel saját monetáris politikája kialakításáért, központi és magánvizsgálatoktól is függnek, amelyek befolyással vannak az árfolyamokra és különösen az exportgazdaságokra.
A gazdag elitnek szintén fontos szerepe volt egyéb fontos nemzetközi szervezetek felállításában. Ilyen például az ENSZ, az IMF, a Világban vagy a Kereskedelmi Világszervezet. Az ENSZ New Yorki központjának felépítéséhez szükséges telket például John D. Rockefeller vásárolta és adományozta a szervezetnek.
Az oktatási rendszert is az elit uralja. Az évek során a Rockefeller Alapítvány és más elit szervezetek hihetetlen összegeket öntöttek például az Ivy League iskolákba, amelyek ma már minden amerikai főiskola és egyetem mintapéldájaként szolgálnak. Az utolsó négy amerikai elnök Ivy League iskolákban végezte tanulmányait.
Egy másik fontos terület természetesen a média. Már többször írtunk arról, hogy hat óriási társaság határozza meg, hogy mit néz, hallgat vagy olvas a világ. Ezeknek a társaságoknak a tulajdonában vannak a nagy televíziós hálózatok, kábelcsatornák, filmstúdiók, újságok, magazinok, kiadók, zeneipari cégek és sok népszerű weboldal.
Figyelembe véve, hogy egy átlag amerikai 153 órát néz tévét egy hónapban (156 órával a magyarok sincsenek „lemaradva”), ez a hat társaság óriási hatást gyakorol a közvéleményre. Íme, néhány példa ezeknek a társaságoknak a tulajdonában lévő médiumokra:
Time Warner


Walt Disney



Viacom



News Corporation



CBS Corporation



NBC Universal



Természetesen sok politikus is az elit tulajdonát képezi. Lewis Lapham újságíró a következőket írta néhány napja megjelent cikkében:
„A kongresszus akaratának alakítása és az amerikai elnök megválasztása az ország elit osztályának a privilégiumává vált, ami azt jelenti, hogy a lakosság 20 százalékának birtokában van a vagyon 93 százaléka és a társaságok és bankok maroknyi boldog irányítójának a tulajdonában és irányítása alatt áll a média és a szórakoztatóipar. Ők írják a törvényeket, irányítják az egyetemeket és jótékony szervezeteket, a szabályozó és törvényhozó intézményeket, a kaszinókat és a sportarénákat.”
Miért van az, hogy Washingtonban semmi sem változik, függetlenül attól, hogy melyik párt jelöltjét szavazza meg a többség? Azért mert mindkét párt az igazi hatalom tulajdona. A rendszert úgy alakították ki, hogy az irányítóknak kedvezzen.
Szóval kik irányítják a világot? Ők. És ezt el is ismerik.
David Rockefeller a következőket írja „Emlékiratok” című, 2003-ban megjelent könyvében:

„Több mint egy évszázadon át, az ideológiai szélsőségesek a politikai spektrum mindkét szélén kihasználták a sok publicitást kapott incidenseket, mint például saját találkozásomat Castro-val, hogy megtámadják a Rockefeller családot, mert szerintük mértéktelen befolyással bírunk az amerikai politikai és gazdasági intézményekre. Egyesek azt feltételezik, hogy mi egy titkos összeesküvés része vagyunk, amely az Egyesült Államok érdekei ellen dolgozik, „internacionalistának” nevezve engem és családomat, akik egy szorosabban integrált globális politikai és gazdasági szerkezet létrehozásáért szövetkeznek másokkal. Hívhatjuk egységes világnak is. Ha ez a vád, bűnös vagyok és ezt büszkén vállalom.”
Köteteket lehetne írni a témáról, de talán ízelítőnek ennyi is elég. Elég arra, hogy néhány embert elindítson a helyes irányba.

A világ legnagyobb Szűzanya-szobrát avatták Bolíviában

A Socavoni Szűzanya szobrát a bolíviai Oruróban avatták fel ünnepélyes keretek között február 1-jén.
http://amagyaroldal.hu/dokumentumok/kepeim/5oruro232%20%C3%A9ves%20szuzmaria45%20m.jpg
A 45,4 méter magas szobor az ország második legnagyobb városától, La Paztól délre fekvő, 3657 méter magas hegycsúcson áll, így 6,7 méterrel nyúlik magasabbra, mint a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor.
A szoboravatás, amelyen részt vett Evo Morales bolíviai elnök is, egyben az orugói karnevál nyitóünnepsége is volt. Ez az egyetlen olyan karnevál, amelynek egyik száma a Szűzanya tiszteletére bemutatott táncprodukció – írja a CNA.
Magyar Kurír